Jag fick ett brev…

Det är så lätt när man sitter här nere i solen och njuter av livet att missa att det faktiskt inte alls är så fantastiskt ibland. Jag fick ett brev från några tjejer som fick mig att fundera över vad som egentligen är viktigt i livet.

Jag skulle vilja att alla mina läsare tittar på filmen här nedanför. Se filmen, gör sedan vad ditt hjärta säger dig…

Här är brevet jag fick:

Hej Paulina!

Vi är ett gäng på fyra tjejer som förra året startade ett projekt som heter Juliaresan. Vi förlorade vår vän Julia i cancer i februari 2012 efter en tids sjukdom. Vi bestämde oss snabbt att vi ville göra något, vi ville inte att människor skulle behöva förlora sina nära och kära i cancer. Därför genomförde vi en resa där vi cyklade från Östersund (vår hemstad) till Öland (Julias paradis på jorden) och samtidigt samlade in pengar till Barncancerfonden. Vi fick ett otroligt genomslag i media och liknande och vi blev även inbjudna till Solliden slott för att träffa Drottning Silvia.

Förra året lyckades vi samla in 650 000 kr till Barncancerfonden och det var tack vare den enorma publicitet vi fick på olika håll och alla de fantastiska privatpersoner som skänkte en valfri summa.

I år har vi valt att göra en ny resa. Vi kommer cykla från Öland (vår målgång förra året) till Sicilien. Julia älskade Gudfadern-trilogin och ville alltid åka till Sicilien för att få se platserna där de spelades in. Tyvärr hann hon aldrig uppfylla sin dröm innan hon i februari 2012 förlorade kampen mot cancer. Därför har vi valt att uppfylla Julias dröm åt henne och fortsätta samla in pengar till Barncancerfonden.

Det vi hoppas nu är att du kan skriva ett inlägg där du länkar till vår film så att det kan få ett minst lika bra genomslag som förra året. Vi vore väldigt tacksamma om du kunde göra det så att fler får vetskapen om vårt projekt och att fler kan gå in och skänka pengar till vår insamling så att det kan hittas ett botemedel mot denna hemska sjukdom.

Länken till vår hemsida är: www.juliaresan.se
Länken till vår film är: http://www.youtube.com/watch?v=lNbyrYy9iWo
Tack på förhand!

Många kramar från oss i Juliaresan,
Beatrice, Stina, Amanda och Adéle

(Visited 18 times, 1 visits today)

5 Comments

 1. L juli 5, 2013 at 7:50 e m

  Jag har donerat! Usch jag grät som ett litet barn. 🙁 <3

  Reply
 2. Marielle juli 5, 2013 at 8:10 e m

  20kr kan rädda ett barns liv. Alla borde kunna skänka det!
  Så fruktansvärt att människor ska behöva gå genom något så vidrigt som cancer!

  Reply
 3. Julia- Om vägen till att bli sjuksköterska juli 5, 2013 at 8:49 e m

  Jag gråter varje gång jag kollar på videon, ändå kan jag inte sluta kolla! Tycker att alla borde skänka en liten slant till barncancerfonden, det är ett självklart val för mig!

  Reply
 4. Julia juli 6, 2013 at 12:16 f m

  Helt underbart att du/ni försöka hjälpa dom här!
  Ingen ska behöva dö i cancer!
  Lycka till tjejer och hoppas ni lyckas samla in såååå mycket pengar så det till slut kan finnas ett botemedel.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *