Pep talk.

Jag tror att vi alla är lite osäkra. Vissa mer och vissa mindre, men alla går vi igenom en svår period ibland. Min har passerat för länge sen, jag har nått toppen och brytit mig igenom ett skal och skalat av det. Är du tjejen som mobbar eller är du tjejen som blir mobbad? Bara att tjejen som blir mobbad är inåtvänd och tänker tyst medan tjejen som mobbar har ett sorts bekräftelse ehov. I hela mitt liv så har jag slitit, skrikit och jävlats och tagit mig loss.

Hur kom jag över mina ”dåliga tankar”? Jo, jag jämför mig med andra. Det är dumt men det är faktiskt det som hjälpt mig. Jag tittar på folk på tunnelbanan, tittar på fel och tänker ”jag är mycket snyggare än hon är”. Fast jag gör det tyst. Skulle aldrig falla mig in annat. Jag tänker alltid att den personen som säger elaka saker att hon ligger hemma och gråter för att hon t.ex. har fula öron medan jag ligger hemma och är lycklig.

Jag tror att jag kanske inte mår så bra som jag inbillar mig att jag gör, men jag tänker så, jag tänker att jag mår bra, att jag inte är intresserad av kärlek och att jag inte blir ledsen när folk skriver dumma saker. Jag tror att jag manipulerat mig själv så mycket så att jag inte bryr mig längre. Om det är något jag är trött på så är det viktigt att tänka att jag inte ska bry mig så mycket om vad andra tycker. För hur mycket man än säger att man inte tänker på sig själv så är det fel. Dålig självkänsla är fel, varför må dåligt över något man inte kan göra någonting åt?

Jag vet om att om jag sätter på mig ett par jeans, en hoodtröja, ett par sneakers och sätter upp håret i en tofs så är jag ingen skönhet. Jag är mitt löshår, mina klackskor och mina kjolar, men jag har hittat någonting som jag känner mig säker i. Jag har haft stilen som punkare, emo (jag vet att det är en musikstil jaja), jag har vart fjortis och jag har försökt se ut som brudarna i Playboy. För dom som säger att självförtroende inte sitter i kläderna så är det fel, visst är det inte allt men det är ett steg i det hela.

Jag fixar mig, ställer mig framför spegeln och säger ”fan vad jag är snygg” för att jag känner mig fin när jag fixar mig och då mår jag bra och känner att jag vågar lite extra. Jag har i så fall inga problem med att skämmas eller att våga, jag bara känner att jag vill göra mer när jag är känner mig fin.

Så jag säger bara fake your beauty.

brunett 121

Posted in: Livsstil
Kommentarer (66)

You might also like

Alexandra Nilsson - Time files.. Alexandra Nilsson - Dagens outfit Alexandra Nilsson - Cosy.. Alexandra Nilsson - Föreläsning för svenska kyrkan
 • karin

  vist är det jobbigt att ligga uppe så här sent och bara tänka…. kan inte heller sova.

 • karin

  visst är det jobbigt att ligga uppe så här sent och tänka… kan inte heller sova.

 • Emily

  Den enda som bryr sig om ditt liv är just du. Lev aldrig för någon annan eftersom ditt liv är endast ditt.

 • Tove

  Du är otroligt smart och jag tar faktist in det du skriver, fortsätt som du gör så kmr du komma långt här i livet!

 • En balttebrud

  hey lilla gumman!
  Läser din blogg då och då, ibland säger du bra saker och ibland lite mindre bra. Du behöver inte skriva så mycket om blatte brudar, för ett beteende eller ett utseende är vi alla människor lika med. Det vi människor har gemensamt det är att vi har ett hjärta på vänsterbröst blod i ådrorna och vi kommer alla dö en dag. Visst jag tycker du ska leva ditt liv och skita i allt och alla jag känner mig lite som dig ibland även om jag kanske är mognare, jag är 22 år men känner mig som en 40 åring av allt jag gått igenom. Man ska skita i dåtiden och bara göra det bästa av morgondagen. Svenskar och blattar funkar tyvärr inte på samma sätt, vi ser saker och ting annorlunda. Men det beror på från vilken omgivning man vuxit upp med, vilken plats man levt i på jorden. Om jag va svensk och kanske blev uppvuxen i Irak jag hade säkert vart 99% som en irakier. Men vi blattar som bott i swe länge vi har lärt oss att anpassa oss efter swe. Det jag vill ha sakt är att jag förstår vad du menar du e ung och ibland uttrycker du dig lite fel, men är man äldre så vet man vad du menar. Fortsätt som du är, din panna e lång du har mellanrum mellan tänderna OCH?? Något som jag har kunskap av att ska man söka som modell så vill dom flesta ha tjejer med lång panna så se det positivt, och ditt mellanrum bland tänderna e charmigt tycker jag, finns killar som gillar sånt också, du behöver inte ändra nått på dig FÖR du har snygg kropp, du har en fin personlighet, fint ansikte och mer behöver man inte i denna värld=) Tänk inte så mycket man blir bara snurrig i huvet då. Kärlek och respekt! Kram på dig gumman<3

 • Anonym

  det sista du kan göra är att övertala dig själv att du är snygg. för det är du långt ifrån 😉

 • bellini

  Du är väldigt vacker! Otroligt fin i håret, och allting!!

 • Reiina

  jag har också svårt o sova jävla skit..kl e fan 3 på morgonen..

  Checka in min blogg allihuuupa..
  http://www.cinderellawidnofella.blogg.se

  c’ya there maaan

 • trött

  du har ”varit” en fjortis… 😛 tycker fortfarande du är en!

  SOV ALLA!! 😀 för seent nu

 • Lina

  Hej på dig! 🙂 Älskar din blogg och stil, tycker du klär dig så
  fint.. Bry dig inte om folk som sitter och skriver att du är ful osv, för det är
  du inte! Lev ditt liv och bry dig inte om vad andra säger..
  Kram

 • ellie

  du är fan jävligt smart m.m! gör något av ditt liv istället för att bara vara hemma hela dagarna,eller shoppa!!

 • rebecka

  läs 1000 gånger starkare!

 • Moa

  Hej!

  mycket bra skrivet. Alla är på dig hela tiden med att du är ful äcklig osv..
  Jag tycker helt emot. Du har säkert hört dethär förut, dom är bara översjuka.
  Du dras alltid in i meningar: ” ja som Paow vetni ” Hon klär sig som en hora.
  Nejnejnej! DU får se ut hur fan du vill! Är trött på att alla ska klaga på dig nu
  Du har väll inte gjort dom ”små bloggarna” Jag ville bara säga att du är sjukt
  bra & skit i vad alla andra tycker! Come on bitch! Du är klok.

  Puss&Kram, Moa.

 • Hemen

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

  Kolla min blogg 😀

 • Ninni [Foto & Vardag]

  du är verkligen fin i det bruna håret

  🙂

 • maria

  Fint skrivet! Bra att du som storbloggerska och mångas förebild föregår med gott exempel. Keep it up!

 • Daniel

  Bara man kör sin grej å e lyser bra självkänsla utan att va en stropp
  – då har man kommit lågnt

 • lisa

  kul att så ung tjej har en sådan inblick på livet! =) Kul faktiskt.. Annars brukar det helt enkelt vara tvärtom bland tjejerna mellan 14-15-16. Men det kul att du ser på saker posetivt, det ska man göra! Man måste alltid se det bra i saker =)

 • Ciia

  Det är inte förrän man insett att det bara är ens eget omdöme som spelar roll som man kan leva med sig själv ordentligt. Lättare sagt än gjort, men en dag så säger det bara PLING i hjärnan. Man inser att det faktiskt bara är vad jag själv tycker om mitt utseende som spelar roll.

 • Anonym..

  hejsan!jag har sätt att du har glugg,och själv har jag också glugg…
  verkligen hatar det, men jag tycker att du passar i det! riktigt bra faktiskt 🙂
  och då kommer frågan:har du aldrig velat ha tandställning/räls för att du har glugg?

  förlåt för att jag är anonym,men det är lite pinsamt att du ska veta vem jag är :$
  gillar din blogg jätte mycket,ha det bra!♥

 • Emma-Lou

  DU är fin som du är, men i det här inlägget känns det som att du gräver ner tankar och sådant djupt inom dig och sådant kallas att förtränga, vilket inte alls är bra. Det kan betyda att dina tankar stängs in för tillfället men att de kan explodera som en bomb inom ett par veckor, månader eller år. DET är definitivt inte bra.

 • JULIA

  bra skrivet paow, riktigt bra 🙂 tror många behöver höra det… 🙂 kram!

 • sanna

  jätte bra skrivet enligt mig 🙂 kram

 • Bea

  Riktigt bra skrivet Paulina 😀

 • Anonym

  gillar att du vågar klä dig som du vill! men vad tycker dina föräldrar om att du går ut på stan sådär? 🙂 bara undrar!

 • fevveh

  jag har varit både den som blivit mobbad& den som mobbat.
  jag har varit den som slagit folk, tryckt ner dom, osv.
  var så elak mot allt& alla. förstod aldrig varför.
  nu vet jag. jag har nämligen ADD och trotssyndrom.
  så sjukt.. att man kan leva i 15år och inte ha en aning om att dte faktiskt var nåt fel. jag trodde alla var så, och gjorde så. nu vet jag bättre, men samtidigt,,
  dekänns som om hela ens liv varit fejk, en bluff..

 • Madicken

  Jag fixar mig också varje dag, annars skulle jag må skit av att visa mig. Tror alla brudar är såna, killar med. Dock är det dem som står i centrum som får skiten. (dvs du och andra bloggare)

 • Madeleine

  Du är riktigt smart ibland. Och snygg är du. Men du kunde matchat kläderna liiiite bättre 🙂 😉

 • elin

  smink kan verkligen göra underverk, alla borde testa sminkkurser om de har dåligt självförtroende, men jag tror att vännerna har mest inverkan på självförtroendet 🙂

 • jennifer

  bra inlägg! kläderna är verkligen en början till bra självkänsla 🙂

 • Mark

  Häromveckan gled jag in på din blogg, av en ren slump. Jag förundrades över hur människor tänker när dom läser vad du skrivit. Triviala texter om absolut ingenting. Mitt undrande tvingade mig att återvända, och vad möts jag av… Två inlägg som gick totalt stick i stäv med min tidigare uppfattning. Två inlägg som faktist är väldigt bra, två inlägg som beskriver en ung kvinna som uppenbarligen inte är så korkad som jag trodde. Tack för att du återupplivat min tro i kommande generation.

  Hoppas du får ett underbart liv!

  //Mark

 • Angelica

  Det märks att du fortfarande är ung Paulina för med åldern så kommer din självkänsla och du kommer inse att vara vacker handlar inte bara om kläderna man bär.

  Det handlar om något du har inom dig och som du låter lysa ut till andra.
  Men som sagt du är så ung än du är i en tid där man är som extra känslig.

  Förresten till er andra det är stor skillnad på självförtroende och självkänsla.

  Självförtroende är något man har när man ska göra något, som när man ska pröva något nytt eller liknande.

  Självkänsla är det man har när det gäller en själv.
  Självkänslan är det som låter oss tycka om oss själva.

  Så sluta förväxla självförtroende och självkänsla.

 • N

  Hej, kanske detta kan bli en dagens fråga?
  Eftersom du verkar ha gått igenom mkt och därav fått en hel del erfarenheter i tonåren.? Skulle du kunna tänka dig att hjälpa några/någon av dina läsare som går igenom den perioden nu? Det med förvirring,svikande och allt?

 • Anonym

  Paow.. Du är ung och jätte smart.. Man måste lura sig själv att man tror bättre än vad man gör, ibland.. kanske oftast.. Kan man inte ”leva” får man låtsas att man kan o göra det med!

 • Kamilla

  hjärnan tror på det man säger åt den, eftersom den inte kan skilja på verklighet och fantasi. du gör helt rätt!! alla tjejor borde göra så=) jag har också börjat med det nu och det funkar, kändes jobbigt ibörjan men det blr lättare!!=) keep it up^^

 • Caroline

  Bra inlägg 🙂 Bra att det finns någon mer som kan skriva smarta inlägg 😉

 • Angelina

  Du ska känna dig snygg i allt, det är då du älskar dig själv för den du är. Du ska känna dig snygg naken, du ska kunna känna dig sexig i en stor fet jacka. Det kallas självkänsla, men att vara bra på något är självförtoende.

 • rebecca

  Precis, håller med dig till viss del. Fake it till you make it 😉 är något man brukar säga..!

 • Andrea

  Hej Paow!
  Jag tyckte ditt inlägg var super bra. Jag håller totalt med dig. Visst jag kanske inte känner dig och vet inte vad du har gjort för att egentligen förtjäna alla dessa dumma kommentarer. Du är stark som inte tar till dig måste jag säga.
  Jag fick själv en kommentar häromdagen som stog att jag såg ut som en gris. Jag har också fått höra att jag är tjock osv. Men det värsta är att jag inte kan sluta tänka på det och eftersom personen var anonym, vet jag inte vem det var. Det är svårt att inte kolla misstänksamt på alla som går förbi mig i skolan, jag undrar så vet det är och jag önskar att de vågat säga det till mig personligen och inte kommentera det så att alla andra anonyma ser det.
  Jag blir också så himla ledsen, för visst man ska väll få säga vad man tycker men man behöver faktiskt inte kommentera sådant som kan vara grunden till ens dåliga självförtroende. Ush, jag hatar den här känslan av att man vet eller tror vad folk tycker är sant. Jag vill inte vara en gris jag vill inte vara ”tjock” om det nu är någon som tycker det.

  Men jag ska verkligen ta till mig det du har skrivit i detta inlägg och jag säger det ännu en gång. Paulina, stå på dig. Trots alla kommentarer, fortsätt kämpa. DU ÄR STARK & en fin förebild för dina läsare!

  /222ONLY.blogspot.com

 • linda

  asså förlåt men dina tankar e verkligen sjukt korkade, bra peptalk till unga tjejer att dom ska tänka ”jag e mycket snyggare än henne för hon är ful” haha det får man inte självförtroende av det får man exrem högmod av paulina. skärp dig nu, börja gå i skolan och börja tänk lite mer med hjärnan!

 • Linnea

  du e skitsnygg paow :D<3

 • : D

  Gud vad fin du är. Du är min idol och min förebild <3 <´3 love u !

 • Anonym

  klä på dig?

 • jessica lilja

  går du ut så där, du bjuder lite mycket på dig självnäven för att vara bloggerska :O

 • Julia

  Dig ser jag upp till.
  Go girl!

 • KIWIN

  paow, du är vakcer som fan! använd det! du kan ju ta mig fan bli vad som helst!

  ibland säger du att du inte vet vad du ska göra för att folk kallar dig copycat, gör såhär: tänk ”vad är jag?”. tex om du gillar armband och kavajer så använd det! använd det så mycket så att det blir DU. så att du blir den som startade att ha kavajer med egna detaljer och armband på bisepsen! fattaru? 🙂 hihi

 • ida

  paow… paow.
  jag tycker du är cool, har bra åsikter (om vissa saker håller jag inte med dig, men jag tycker det är starkt att du står för dem)

  jag tycker du var fin med de där kläderna, så alla andra shut up ^^

 • Agnes

  håller med dig förutom en sak då,, vadå? är det fult med ett par jeans och en hood tröja?!! Det är ju mer ”vardagligt” på vardagar ska man ju tp int klä sig som om man ska på fest elr så. Då tycker jag att det passar perfekt med jeans och en hooide! 😉

 • HEEEEJHEJEHJEJE

  Vad bra att du lever ditt liv till topp och att du utnyttjar ditt utseende! För de som inte fattar så var det en positiv kommentar 🙂
  För egentligen hade det vart så mycket enklare om alla tjejer tänkte så som Paulina, och då menar jag BARA i den här diskussionen, att varför ska man bekymra sig för något man inte kan göra något åt, fast egentligen så kan man göra det ibland.
  Jag instämmer helt i din text 😀
  Men en sak, jag absolut inte fatta va : Är du tjejen som blir mobbad eller tjejen som mobbar?
  Jag förstod inte om det var två val man måste välja…
  Eller ifall du bara skrev så, men det jag ville komma fram till är att det finns inget sånt uttryck som kan uttrycka sig. För man behöver inte vara det ena eller det andra.
  TACK FÖR MIG / jennifer

 • Bea

  Du är grym tjejen, kom ihåg det. Du är så mogen för din ålder och man önskar att flera hade kommit lika långt som du! Jag tycker så synd om de som sitter och skriver taskiga komentarer, tänk hur dåligt de måste må själva. Man håller inte på så annars. Och det där med att du inte är någon skönhet stämmer inte alls, du är en av de vackraste jag sett, så det så! Take care!

 • martin

  är paow en förkortning på modig snygg och smart?

 • Filippa

  Jag lovar att du är snygg i vad du än tar på dig! Men jag håller med dig, jag tror att om man försöker intala sig själv att ”åh vad snygg jag är” så kommer man nog till slut känna sig fin 🙂 puss!

 • Linda - Livet är rosa!

  Du är grymt söt! Och klart man ska bära de kläderna om man har kroppen för det!

 • M

  Det är dyrt med tyg, eller hur Paulina?

 • yolii

  HAHA så basically skriver du att du Tycker att du är ful utan klackar, löshår etc.. och endå brukar du kolla på folk som är fulare än dej och tänka att dom e fula för o må bra? HAHAH

 • olaajnus

  Har du lånat bhn av mormor eller? 😀

 • Pia

  Håller absolut med dig! You are smart girl! 🙂
  Kram från Tyskland

 • louise

  du är AWESOME <3

 • ida

  håller med lite.

 • Eliza

  Hehe jag skäms lite men jag håller med. ”Look good, feel good”. SÅ är det ofta faktiskt! Kram <3

 • Sandra

  Den viktigaste personen i ens liv är en själv.

  Jag tycker om ditt inlägg. Ibland får du allt till det 🙂

 • -

  ”Jag har haft stilen som punkare, emo”

  kan inte du visa en bild på det i din blogg? 🙂

 • Anonym

  Jag gillar snygga underkläder på dig ^^

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *