Nu när jag fått höra att jag är lite ”fläckig”

Jag övervägde faktiskt om det var bra att spela in ett tv-program när jag fortfarande hade psoriasisärr på kroppen vilket gör mig fläckig. Jag har inte vitiligo eller något och det är något som jag inte kan hjälpa så jag får helt enkelt lära mig att bära upp det och inte försöka att skämmas.

P9370020

Här ser man det inte så bra. Men, typ så ja.

(Visited 245 times, 1 visits today)

47 Comments

 1. Antonia november 19, 2013 at 10:17 e m

  in och hjälp mig med ett svårt val, snääääällla!
  blogg.improveme.se/antonianoaksson

  Reply
 2. Malin november 19, 2013 at 10:18 e m

  Vi alla har olika ”defekter”, jag är fräknig och tycker att mina öron sticker ut. Vad ska man göra liksom? Acceptera och framhäva det man är nöjd med. Du är ju fin hur som helst,

  Reply
 3. Bellman november 19, 2013 at 10:28 e m

  Varför ska du skämmas över det? Du är fortfarande fin

  Reply
 4. Madde november 19, 2013 at 10:28 e m

  Lika vacker ändå! Och bara så du vet, en kompis till mig såg ut sådär för några år sedan oxå av psoriasis.. Men det är typ borta nu! Kram! Sitter å kollar på paradise nu förresten.. Ska bli skit kul!

  Reply
 5. Cia november 19, 2013 at 10:35 e m

  Testa ett mjäll schampo som heter SELSUN.
  Har haft liknande fläckar och de hjälpte mig nästan direkt med att tvätta mig mjällschampot 🙂

  Reply
 6. Annie Maria november 19, 2013 at 10:55 e m

  Du är så jäkla snygg så lite fläckar gör ingenting. Tycker det är drygt att folk ens påpekar det. Man kan ju räkna ut själv att det inte riktigt är något man valt att ha, precis som med alla andra sjukdomar.

  Reply
 7. Emelie november 19, 2013 at 10:57 e m

  Men vem fan bryr sig du är ju skitsnygg!

  Reply
 8. nadine november 19, 2013 at 10:59 e m

  du är skitsnygg! med psoriasis eller ej, var stolt & gör din grej! imponerad av ditt mod 😀

  Reply
 9. Elin november 19, 2013 at 11:06 e m

  Du är svinsnygg i alla fall så man tänker inte på det! puss

  Reply
 10. Johanna november 19, 2013 at 11:06 e m

  Du är ju lätt snyggast i PH oavsett så!

  Reply
 11. K november 19, 2013 at 11:19 e m

  Tycker du är jättefin!

  Reply
 12. Sofia november 19, 2013 at 11:39 e m

  DU är så snygg!!! Vill typ bli lesbisk för fin skull! Har också psoriasis så vet hur det är. Du har inga röda prickar varken på kropp eller fjällig hårbotten ju! Jag har så länge också sluppit prickarna och hoppas jag gör det föralltid!! Skjut migggggg annars

  Reply
 13. Em november 20, 2013 at 12:04 f m

  Fan vad grym du är love it

  Reply
 14. Jenny Karlsson november 20, 2013 at 12:04 f m

  Tycker det är skit bra att du inte bryr dig och visar det, plus jag tror det kan hjälpa många andra där ute att göra likadant! 🙂

  Reply
 15. Teresa november 20, 2013 at 12:18 f m

  Jag gillar eg. inte paradise hotel men var tvungen att börja kolla nu för att du är med. Tycker du är grym som inte skäms för din psoriasis.. men varför skulle du? Du är så sjukt jävla snygg så det kvittar väl för fan om du är ”prickig”! Älskar att du är så avslappnad med. Känns aldrig tillgjord liksom. synd att man bor nere i skåne, hade vart sjukt kul att träffa dig ute och ta en drink 😀

  Reply
 16. Vilma Lindberg november 20, 2013 at 12:40 f m

  jag har också såna vita fläckar och jag har alltid mått dåligt över det och skämts lite. Men när du vågar visa din kropp även fast du har fläckar så, blir jag så glad och jag tycker du är en sån stark person som vågar visa upp att alla ser olika ut. Tack så mycket Paow, det stärkte mitt självförtroende!!! Du är såå fin och bra!! <3 🙂

  Reply
 17. Linnea november 20, 2013 at 1:47 f m

  Du är lätt snyggast i paradise!

  Reply
 18. Dijana november 20, 2013 at 1:55 f m

  Hej Paulina, tänkte bara kolla med dig varför det i programmet står att du är 22? Du är väl 93:a om jag inte minns fel? Hoppas du svarar i bloggen på detta. Mvh

  Reply
 19. Lili november 20, 2013 at 6:46 f m

  Kan inte du förklara hur du fick dem? Kommer dom någonsin försvinna?

  Reply
 20. rebecka alfredsson november 20, 2013 at 7:27 f m

  Hur har det funkat för dig med dina tattieringar? Min kompis har psoriasis och hon har en som ser ut som skit pga sjukdommen.

  Reply
 21. Lia november 20, 2013 at 9:54 f m

  Va fan, du är väl också människa och ja tycker det är modigt att visa upp sig precis som man är! Jättefin ju!
  Dock undrar jag varför du väljer att vara med just i PH och inte ett mer seriöst program? Stämpeln man får sitter kvar länge och du kommer säkert ångra det senare i livet.

  Kram

  Reply
 22. Anna november 20, 2013 at 9:54 f m

  Jag tycker det påminner lite om fräknar, det kan vara fint faktiskt 🙂

  Reply
  1. Paow november 20, 2013 at 10:00 f m

   Åh sötis tack!

   Reply
 23. Mathilda november 20, 2013 at 9:57 f m

  Hej. Jag har psoriasis, som alla andra kvinnor på min mammas sida av släkten, och jag har aldrig sätt någon med psoriasis ha sådär mycket ärr. Har du kollat så att det verkligen är det så att det inte är något annat? ”Ärren” på mig kommer bara under sommaren om jag har använt mycket kortison på ett och samma ställe och sedan vart i solen, då kan det bli en större vit fläck för att kortison förstör pigmentet. Inget dömande, tänkte bara så att det inte är något annat, mer allvarligt 🙂

  Och för att flika in på en annans fråga, min psoriasis försvinner på dem platser jag tatuerar mig så för mig har dem inte påverkats alls i alla fall. Har hört detsamma från flera andra.

  Reply
 24. Malin november 20, 2013 at 10:50 f m

  Jag tycker inte att du ska lyssna på dom! Det är dom som tycker dom är så jävla perfekta själva dom asen! Du är en underbart fin person Paulina och jag tror många håller med mig, dom är så avundsjuka på dig och det är därför dom måste klaga på något. Sorgliga personer. Jag säger iallafall bara en sak: You rock!! <3

  Reply
 25. Eva november 20, 2013 at 11:40 f m

  Så starkt att visa upp dina ”fläckar”. Du är precis lika vacker som de andra tjejerna. Dina ”skönhetsfläckar” gör dig speciell i denna utseendefixerade värld. Lycka till i livet!

  Reply
 26. amelia november 20, 2013 at 12:06 e m

  Hej jag är en 15 årig tjej som också har psoriasis och tycker det är lite svårt när jag måste visa kroppen. Du är en stor förebild för mig, dels för att du vågar vara dig själv och för att du vågar visa dig och inte låter psoriasis hindra dig. Hur har du gjort för att ”få bort” det mesta? Har du använt någon speciell salva eller har det försvunnit med åren? Du är verkligen superfin och tack för att du visar att man faktiskt kan vara stolt över sina utslag♡

  Reply
 27. linnea november 20, 2013 at 2:02 e m

  Jag har alltid haft psoriasis och det har liksom jämt funnits i bakhuvudet att ha på mig långärmat, tjocka leggings etc för att slippa frågor och kommentarer. Svinjobbigt. Och varmt på sommaren… brukar bli så arg på tjejkompisar som säger ”åh fy vad mycket myggbett/blåmärken jag har, mina ben är så fula/tjocka/konstiga”, men för i helvete titta på mig som har utslag över hela benen, hur sexigt är det? Dina myggbett försvinner….

  Egentligen är det helt fel och jag har mer och mer börjat skita i det och istället glatt informera de som frågar och inte vet, för trots att det är en vanlig sjukdom är det många som inte vet! Man KAN inte göra något åt det förutom att ha tur och reagera bra på behandlingsmetoder.

  Fuck alla jävla blickar och frågor och att skämmas, det är ingenting vi kan rå för! Det är inget som smittar eller är äckligt även om det fan inte är snyggt. Av med kläderna och var stolta över er själva och berätta för andra som inte vet!! Psoriasispower 😀

  Reply
 28. erika november 20, 2013 at 4:11 e m

  Power till dig paow! Jag har haft ett förhållande med en kille i 3 år som lider av psoriasis! Lika så min bästa vän sen barnsben! Man får ofta höra hur jobbigt dom tycker d är! Jag förstår att d är jobbigt! Därför ska du ha en stooor stoor guldstjärna i kanten för att du sprider budskapet kring den här obehagliga & osmittsamma folksjukdomen som tyvärr allt för många lider av!

  Reply
 29. Johanna november 20, 2013 at 8:30 e m

  Är du säker på att det inte är solariesvamp, just de där fläckarna som uppkommit? Jag har inte psoriasis, så jag vet ju inte hur symptomen där är, men de fläckar du har är identiska med solariesvamp! Det får vissa hudtyper av solarium, och det breder ut sig mer och mer med tiden. Man behandlar det ganska enkelt med selsun mjällschampo som man smörjer på hela kroppen och låter verka över natten. Sen måste man bli helt blek och börja om på ”ny”solbränna för att det ska försvinna. Det tar ett tag men det försvinner! Men eftersom du har psoriasis ska man nog inte prova utan att kontakta vårdcentral, men jag tycker ändå du ska kolla upp det, eftersom du inte har haft sådär ”många” fläckar förut. Annars kanske det är någon annan som kan ha hjälp av denna text 🙂

  Reply
 30. Julia november 20, 2013 at 8:53 e m

  Det är många som lider av psoriasis, bl.a. Kim kardashian och det är absolut inget att skämmas för.
  Men jag noterade också att paows hud var fläckig på PH och funderade på om hon varit i solen förlänge tex och fått hudcancer/solexem osv men då var det ju skönt att det ”bara” var psoriasis, och tycker absolut att Paow ska own up to it och visa andra tjejer som lider av samma att det inte behöver påverka livet mer än nödvändigt. Om det inte gör ont eller så then who tha fuck cares? 🙂 (Tanken att hon inte skulle kunna vara med i PH pga sinna ärr, whaaaaat?)

  Du är sjukt het Paowii, puss!

  Reply
 31. Nathalie november 20, 2013 at 9:37 e m

  Jag är 21 år, och lider av samma psoriasis, psoriasis ”guatta”. Denna form uppkommer ofta i samband med streptokocker… Man får denna form över hela kroppen och ”droppliknande” utslag. Så den går att få bort tillfälligt med hjälp av sol och penicillin (solen psoriasis bästa vän). Men i denna värld är det extremt ” pinsamt” man känner sig motbjudande, och äcklig…det kliar är varmt de sprids vidare när man kliar, och de är en jävla process både psykiskt och fysiskt. Tack Paulina, du gav min självkänsla en rejäl spark i baken.

  Reply
 32. Jocke november 20, 2013 at 9:51 e m

  Vem fan bryr sig? Du är superfin och jätteball! sol och saltvatten gör ju underverk! hoppas du vinner

  Reply
 33. Felicia november 20, 2013 at 10:14 e m

  Men du är jäkligt jävla snygg hörru. Lite fläckar är bara charmigt och skapar lite (eller ja, i ditt fall ännu mer) karaktär. Inget att skämmas för och inget att göra något åt!

  Reply
 34. al november 20, 2013 at 11:46 e m

  Såg precis andra avsnittet, du är faktiskt snyggast där och har en grym kropp och jävligt skön attityd. Vem fan bryr sig om pigmentfläckar, oavsett vad är du skitsnygg. Hoppas att du fick ligga mycket och att du vinner hela skiten. Kör på!

  Reply
 35. S november 21, 2013 at 1:01 f m

  Du ska inte skämmas sötnos! Du är fin som du är. glöm inte det! Puss!

  Reply
 36. :) november 21, 2013 at 1:59 f m

  hörru gullunge, är du säker på att det är ärr? jag hade nämligen likadana vita fläckar och de försvann efter en tids behandling med uv-b-solarium.
  jag var så jäkla deprimerad över fläckarna (är brunare än medelsvensson också, så det syntes verkligen mycket) att jag chansade och köpte ett minisolarium för 5000. värt varenda krona!
  men man kan även sola på hudkliniker osv.

  googla pityriasis alba iaf. kanske samma behandling funkar på psorriasisfläckar annars?

  puss!

  Reply
 37. Bella november 21, 2013 at 8:38 f m

  Skäms inte du är jätte fin och jag har fått en mycket bättre bild utav dig nu! Så himla söt hehe puss!

  Reply
 38. charlotta november 21, 2013 at 10:22 f m

  Tycker du är helt jävla grym som visar upp din kropp som den är, riktigt starkt!
  Fan inte många som hade klarat av det. Du visar alla okunniga människor att man inte alltid kan hjälpa vissa saker som händer med ens kropp men att man fan duger ändå!
  Kör ditt race, tack för att du är du! Verkligen! Kör hårt Paulina.

  Reply
 39. Linda november 21, 2013 at 7:26 e m

  Om det är någon som kan bära upp dom där ärren så är det ta mig fan du Paulina. En skönhet klär i allt, right?

  Reply
 40. Frida november 21, 2013 at 10:46 e m

  Hej!
  Jag har exakt såna där fläckar på mage, ben, armar rygg osv. Har varit hos olika hudläkare och det är tydligen svamp under huden. Något alla har anlag för men blommar ut på vissa och det är då via solen. Jag har använt ett fungi schampo men som inte har fungerat så i somras käkade jag medicin för detta. Den starkaste medicin man kan få för alla sortes svamp och det är tabletter man tar i 4 veckor en gång per dag. Den medicinen tar garanterat bort svampen och min är borta och nu så håller jag på och solar bort fläckarna då huden måste återhämta sig igen vilket den gör via solen!

  Gå till en hudläkare så tror jag säkert du kommer få recept på medicinen. Jag fick min dock ifrån Schweitz!

  Reply
 41. Julia november 22, 2013 at 12:13 e m

  Jag fikk bare sånne pricker på ryggen og brystet. Fikk en salve mot det når jeg var i spania, brukte den litt, så gikk det egentlig bare bort av seg selv.

  Reply
 42. Cathrine november 25, 2013 at 7:32 e m

  Hej Paulina!

  Har en fråga angående dina tatueringar, har som sagt sett att du har Psoriasis, vilket jag själv har. Jag vill jätte gärna tatuera mig men är jätte osäker då jag sett att vissa som haft lite psoriasis har fått mycket och vissa med mycket som fått mindre efter att det tatuerat sig.
  Så min fundering är hur har det varit för dig? Tacksam för svar!

  Kram

  Reply
 43. Julia november 26, 2013 at 10:52 e m

  Men du har blivit av med psoriasisen iallafall ? Det är isåfall jättebra! VIsst ärren är inte det roligaste, finns bra krämer mot det iallafall.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.