Jag ska sluta åka taxi utan skyltar. Sluta leta efter kaos eller fylla.

Men igår så var det exakt det jag gjorde. Åkte svarttaxi hem och var aspackad. Bråkade och var allmänt oskön. Inte likt mig. Jag hatar att bli för full och jag hatar att bråka.

Jag är än annan person idag än vad jag var för ett år sedan. Jag känner mig annorlunda, men så kommer mörka december. Jag var med om några riktigt jobbiga saker december år 2011. Så nu känner jag igen mig. Jag är samma person nu som jag var då. Den här äckliga ångesten, känslan i kroppen, hat mot killar, hat mot julen. Jag har fortfarande inte bearbetat av det. Jag kan inte prata om det med någon fastän jag har försökt. Och det är inte många som vet. Jag känner mig tom i kroppen och det känns som att jag är där. Just dom kvällarna. Jag kommer ihåg att jag var arg och ledsen. Att jag faktiskt inte brydde mig.

Har lovat att inte vara personlig i bloggen för min egen skull, men ni vill ju se mer av mig och jag kommer ihåg att jag började blogga för att jag ville känna mig mindre kvävd. Så ja, det brukar funka.

20131207-202353.jpg

Köp e-cigaretter från Sveriges främst e-ciggshop – www.oddwolf.se!

(Visited 43 times, 1 visits today)

26 Comments

 1. Emelie december 7, 2013 at 8:41 e m

  Kram fina Paulina!

  Reply
 2. Evelin & Alexandra december 7, 2013 at 9:12 e m

  Hej! Vi är ett tvillingpar på 16 år som bloggar om våran vardag, mode och träning! Kolla gärna in våran blogg och lämna kanske en kommentar efter dig.

  Kram!

  Reply
 3. Jasmine december 7, 2013 at 9:39 e m

  Måste bara säga att du är så sjukt stark! Jag ser verkligen upp till dig
  Eftersom du vågar vara dig själv och står upp för dig själv! Önskar det fanns fler personer som dig, det behövs verkligen.

  Reply
 4. Louise december 7, 2013 at 10:09 e m

  Var rädd om dig och kom ihåg att det är viktigt att få prata om sådant som är jobbigt också. Om du inte känner att du kan prata med dom nära och kära så prova en psykolog kanske? Har själv gått till en psykolog under några års tid nu (även om det är mycket bättre med mig och mitt mående nu än för några år sedan) och det är skönt att få prata med någon som inte är för nära och en preson man vet man kan lita på och inte säger saker till andra (tystnadsplikten..)..
  Som sagt var rädd om dig, och försök att mysa massa under denna mörak och ganska deprimerande vintertid ^^.
  Kram! 🙂

  Reply
 5. amanda december 7, 2013 at 10:18 e m

  <3

  Reply
 6. Garbooh december 7, 2013 at 11:27 e m

  Det kommer alltid en ny dag. Man kan titta i backspegeln men det tjänar inget till, man kan ju ändå inte förändra det som hänt.
  Hoppas du kan hitta lite ro och glädje i december. December i år behöver inte bli december förra året.

  Reply
 7. Lin december 7, 2013 at 11:44 e m

  Känner igen mig i det du skriver, samtidigt som att jag kännet mig dum ens för att jag skriver detta o tänker att jag härna hade velat vara din vän(o tror att vi hade kunnat varta vänner) o låta dig aäga allt.
  Även om det antagligen inte kommmer bli så bilm jag med dessa ord bara säga att du inte är ensam o jag vet exakt hur du kännet det.
  Mvh/ wn tjej som är lite lullg o borde gå o kissa nu fast att jag inte orkar.

  Reply
 8. Madde december 8, 2013 at 12:04 f m

  Vet inte vad du har varit med om men har själv ett smärtsamt förflutet. Du tar dig ur det här, försök prata, prata sönder allt skit med människor du har närmast hjärtat. Du verkar åtminstone vara starkare än du förstår och tror, så jag tror på dig Paow !

  Reply
 9. Becks december 8, 2013 at 12:24 f m

  Gjorde ont i mig att läsa det för jag känner igen mig. Svårt att få någon att ta en seriös när något händer som inte många kan känna igen sig i.
  Ibland är det inte dom närmaste man ska prata med, känns nästan bättre med någon som har en neutral syn på allt! Kram på dig 🙂

  Reply
 10. m december 8, 2013 at 3:18 f m

  <3

  Reply
 11. Emma december 8, 2013 at 8:36 f m

  Börja gå och prata med en psykolog om saker i ditt liv som du stör dig på. För det hjälper.
  Mkt mer än att ta upp detta i en blogg.
  Testa tre gg, ge det en chans.

  Reply
 12. filippalofsved december 8, 2013 at 10:22 f m

  det är okej att inte alltid vara glad och visa sig glad

  Reply
 13. Per december 8, 2013 at 11:02 f m

  På vilken URL kan man bäst se dig på P.H.
  Bor nu utomlands utan Sv TV.

  Reply
 14. rebecca december 8, 2013 at 11:05 f m

  Hej!
  Jag tror aldrig att jag har kommenterat på din blogg tidigare, men jag känner igen mig så mycket i det du beskriver! december 2011 (och hela vintern förresten) var bland det jobbigaste i mitt liv. Tänk på att alkohol är ångestframkallande och att ruset som du kände igår inte är värt det dagen efter, håll avstånd från alkohol så länge du känner dig nere.
  Styrkekramar från Dalarna <3

  Reply
 15. - december 8, 2013 at 12:26 e m

  Måste bara säga till dig att, va inte så naiv. Paow jag är 18 år idag, jag ska gå ut gymnasiet och jag hoppas att få jobba i en fabrik för läkemedel(astra) vilket är slaveri jobb och dålig lön. Paow, du har en känd blogg, över hela sverige, blogga mer, om ditt tyckande och tänkande, fixa en bättre design, byt bloggportal, kolla, jag läser kissies blogg om någons, vet du varför? Jo för jag vet att även fast jag va inne igår på hennes blogg vet jag att hon har gjort två nya inlägg som man kan läsa, uppdatera oftare och du reklamerar nellys kläder sjukt mycket, det blir tråkigt och jag vet att man får bloggtorka och inte har en aning om vad fan man ska skriva, men då hittar man inspiration, paow du har blivit känd, och du ska inte behöva jobba någon annanstans för du har en blogg som du kan tjäna mer än kissie om du vill, jag brukade läsa både din kissis och dessis blogg när jag själv va liten, och om det är någon jag inte ville skulle falla var det du. Om du behöver en vän, kan du maila mig, min hotmail är riktig, du kan skriva när du vill, vi behöver aldrig träffas eller klubba jag kan finnas där för dig på ett mindre krävande sätt. För genom åren vad jag har sett behöver du verkligen en vän. If u want to, you know how to reach me.

  Reply
 16. Karin december 8, 2013 at 12:32 e m

  Hoppas du är ok

  Reply
 17. melinda december 8, 2013 at 4:14 e m

  Du verkar vara en så fin och speciell människa. Håll ut, och se de viktiga i livet fast att det svartnar just nu. Du förtjänar att må bra, glöm inte det.

  Reply
 18. Sofia december 8, 2013 at 5:04 e m

  låter som att du varit med om ett övergrepp.
  jag vet, för jag har själv varit det.
  det är jävligt svårt att prata om det till någon, för det finns ingen som förstår hur man känner.
  ingen fattar hur allvarliga spår en sådan händelse kan sätta.
  om du vill prata kan du mejla<3

  Reply
  1. Helen december 9, 2013 at 3:30 e m

   Sofia 🙂

   Jag vet inte om du menar sexuellt övergrepp, men det har jag varit med om och det är svårt å fruktansvärt svårt att få hjälp inom vården.

   Jag har nu efter 10års desperat sökande fått hjälp i Umeå på Asta teamet. Det finns faktiskt dom som förstår exakt, å det är vi alla som varit med om samma sak.

   Kräv att få hjälp, tyvärr finns Asta teamet bara i Umeå, men andra landsting kan remmitera dit.

   Det är inte lätt men ge inte upp 🙂

   Bor man i Stockholmstrakten finns Rsci, där har dom träffar varje vecka å andra aktiviteter. Sommarläger tex som jag var på i somras utanför Uppsala. Folk utifrån landet har förtur på sommarlägret, eftersom vi ej kan komma på varje veckas aktiviteter.

   Sommarlägret var det värsta, förutom övergreppen å det bästa förutom att föda barn som jag varit med om 🙂

   Du är inte ensam, ge inte upp 🙂

   Reply
 19. olivia december 8, 2013 at 6:53 e m

  och det kom du på nu, nu när du är i 20 års åldern? hahahahahahhahahahahhahahahahhahahahahhaja

  Reply
 20. J december 8, 2013 at 7:17 e m

  Ångest äter upp oss inifrån om vi inte släpper ut det ibland. Acceptera är alltid första steget.
  Kramar!!

  http://goeco.devote.se

  Reply
 21. Elise december 8, 2013 at 7:39 e m

  <3 kramar till dig! <3

  Reply
 22. Ella december 9, 2013 at 1:37 f m

  Be strong Paulina, du kan ta dig ur det här. Umgås med de som får dig att känna dig så fantastisk som du är!

  Reply
 23. Claes december 10, 2013 at 3:14 e m

  Precis som många varit inne på redan, så känns det som att det är något slags sexuellt övergrepp som du skriver om. Är ingen expert, men tror att om du har råd, så kan det hjälpa att gå till en bra psykolog. En kvinna är nog att föredra. Tyvärr verkar sexuella övergrepp vara väldigt vanligt. Det är många som blivit utsatta. Har man blivit utsatt är man långt ifrån ensam om det här.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *