Älskade fina du

Ligger och myser med världens finaste kisse och får ibland dåligt samvete över att jag inte är hemma så mycket som jag vill. Fast en katt kan man lämna två-tre dagar så länge jag ser till att hon får mat och vatten. Fast brukar låta mina vänner som ibland hälsar på i Stockholm på helgerna få låna min lägenhet.. Men att JAG lämnar henne gör ont. För det är mig hon är så fäst vid. Jag skulle i stort sätt kunna göra typ vad som helst med henne och hon låter mig göra det för att hon litar på mig så mycket. Jag öser henne med kärlek och desto mer kärlek hon får desto mer social blir hon! Dock ibland så vill jag inte att hon ligger i ansiktet på mig(speciellt när jag har psoriasis då kliar det överallt) men annars så får hon sova i mitt ansikte. Det har hon gjort sen hon var liten bebis!

Jag funderar på att köpa en till katt, så hon får någon att hänga med när jag inte är hemma.. Jag lämnar henne aldrig mer än en helg och när jag är utomlands så får hon vara ute på landet, eller hemma hos mamma. Alla i min familj är kära i henne. Vilket känns väldigt bra! Hon är lagom tjock och har aldrig vart sjuk! Och hon fyller 13 år den 13 januari. Min älskling. Som jag älskar ihjäl!

20140106-085147.jpg

20140106-085316.jpg

Update: kan ni läsa? Att JAG lämnar henne. Jag har haft inneboende länge (dock flyttade hon ut nyligen) och nu bor en av mina vänner hemma hos mig tills han får en egen lägenhet!! Och hon är aldrig ensam mer en 24 timmar. Visst har det HÄNT! Jag anser att hon klarar det. Hon har klätterträd och egen låda, hon får LYX-mat varje dag. Och jag anser att det är taskigare att bara ge sin katt torrfoder. Tror det är därför hon aldrig varit sjuk. För att hon bara fått extremt bra mat och mycket mycket kärlek! Jag älskar henne med hela mitt liv och sätter henne framför det mesta. Så kom inte och säga att jag inte tar hand om henne bra.

Posted in: Okategoriserade
Kommentarer (72)
 • sara

  Nej det är inte ok att lämna en katt en helg, en kattlåda måste mockas flera gånger om dan, de ska ha fräscht vatten och aktiveras. Därför är det LAG på att katter ska ha tillsyn minst två gånger om dagen. Sånna som du borde inte få ha katt.

  • N

   Ursäkta men jag har haft katter hela mitt liv och just nu råkar min familj ha 2st. Vi gör rent kattlådan 2 gånger i veckan. Det är hundar som kräver tillsyn gällande deras bajs flera gånger per dag inte katter. Sedan vill jag också påpeka att har man en sådan katt som bara äter när den är hungrig så kan man ställa fram massor med mat och vara borta några dagar. Däremot har du en sån katt som äter upp all sin mat så fort den får den då måste någon mata katten 2 gånger per dag. Så nej du har inte riktigt rätt i det du men nu vet du iaf. 🙂

   • Sacha

    äckligt? 2 gånger i veckan? NEEEJ en katt låda ska rensas en gång om dagen, en katt tycker inte om när de ligger massa kiss och bajskorvar. och man ska byta vatten till katten 2 gånger om dagen, katter gillar ha färskt vatten. och man ska inte lämna torrfoder, katter ska ha blöt mat också som innehåller rent kött för det är deras naturliga föda.

   • Lina

    Stackars dina katter. Mina kissar inne direkt om Jag inte rensar lådan 2 ggr per dag. Synd att dina inte gör de. Och OK gällande maten, men vattnet då? Ska den ha äckligt gammalt vatten?
    Du är säkert en sån som kan åka på semester i flera veckor utan att någon kollar till katten.
    Jag kan lämna mina katter över en natt inga problem. Men skulle aldrig någonsin lämna katten över två nätter så att dom är helt själva i 48 timmar. Tror lagen säger 24 timmar eller dyl.
    Usch, läste om en person på Aftonbladet som hade åkt utomlands i en månad och lämnat sin hund hemma i lägenheten. Du är nog precis som hon. Det är du, djurplågare och gamla dementa människor som inte sköter sina katter.
    Usch och fy. Hade Jag kunnat spotta på dig så hade Jag gjort det.

   • Elin

    ”N”: Det är du som har fel din idiot! Läs på! ”Sara” har helt rätt.

    2 ggr tillsyn varje dag ska en katt ha enligt lag.
    dubbelkolla gärna med Länsstyrelsen.

   • Elin

    Fast Sara har rätt och du har fel! En katt ska ha tillsyn varje dag, lag på det! Nytt fräscht vatten varje dag och påfyllning av mat men även lek! Lådan ska helst tömmas varje dag och absolut INTE två ggr i veckan! Stackars katter!!! Kattlådan är deras toalett, hade du tyckt det var kul att gå på en låda/ toa som är full av kiss och bajs???

   • Hanna

    N- Säg att du skämtar när du säger att ni gör rent lådan 2 gånger i VECKAN när ni dessutom har TVÅ katter som delar på den? Jag gör rent mina två katters LÅDOR minst morgon och kväll. Oftast 3-4ggr/dag.

   • Sanna

    Jag har också haft katt hela mitt liv, och har just nu 3 st. Hade jag tömt kattlådorna 2 ggr i veckan hade jag haft kiss och bajs överallt och det hade jag definitivt inte skyllt på mina djur, utan gett mig själv en spark i arslet för att jag är en lat jävel som inte ens klarar av att hålla en kattlåda ren. Hade du själv velat gå på en toalett som inte städas när det behövs utan låt oss säga 3 ggr om året? Nej, jag tänkte väl det.
    Och vara borta några dagar bara man ställer fram mat och vatten? Vatten är för det första en färskvara och vatten i en skål behöver bytas minst ett par ggr om dagen. För det andra är det aldrig ok att lämna ett djur ensam så länge, det handlar inte bara om mat och vatten. Har man valt att skaffa husdjur ska man väl för tusan ta hand om dem också.
    Vissa människor ska inte ha djur. En katt är inte ”bara en katt” utan ett djur som behöver lika mycket omvårdnad som en hund. Och anser man inte det kanske man borde se över sina val av husdjur. Punkt.

   • J

    Haha ”N”, du vet om att det finns en lag om uppsyn på katter va? Man får INTE lämna en katt ensam i 2-3 dagar utan uppsyn. Helt idiotiskt att vissa tror de & kallar sig ändå ”djurvänner”

  • Maria

   Du har helt rätt som du skriver Sara.
   Det Paow gör är helt olagligt.
   Maria

  • emelie

   hon sa ju ”man kan lämna en katt en helg OM den får mat och vatten” så vad fan håller du på med när du snackar med sådan attityd?

  • Frida

   Och du har uppenbarligen ingen katt?! ^^

  • sofia

   men helt ärligt, haha mockas flera gången om dan? Jag och min familj har en katt och jag kan säga att den lådan rengörs MAX tre gånger i veckan pga att det verkligen inte behövs oftare. Har du ens katt själv?

 • Ness

  Sara en fråga bara vad gör du inne på ”såna som du” hennes blogg om du nu tycker som du tycker.. Så roligt att folk faktiskt slösar sån tid med att kommentara såna kommentarer… Sköt ditt och låt andra sköta sitt.. Kvinnan skrev faktiskt att katten är 13 år och har aldrig vatt sjuk…

  • Elin

   Djurplågeri är vad det är! En katt ska ha tillsyn varje dag, byte av vatten, mat, toan ska tömmas men även lek!!! Spela roll om det är en kattunge eller en 15 årig katt!? Spela roll om den varit sjuk eller inte! Finns lag på detta, och paow bryter denna!!

 • Lisa

  Usch man får inte lämna sin katt så länge själv Stakars katt..

 • Diana

  hah, din katt fyller år samma dag som jag 😀 <3

 • Bea

  13 år är ganska mycket för en katt, så frågan är väl om det är någon idé att skaffa annat kattsällskap åt henne :-/

 • malin

  ”Djurskyddsregler för katter
  Du måste ge din katt mat varje dag och du måste se
  till den minst två gånger om dagen. Du ska inte lämna din
  katt ensam hemma när du är borta en hel dag.

  Du måste se till att katten kan leka, klättra
  och klösa när den är inne
  och att den har en bra liggplats.”

  • emelie

   när skrev hon att det inte var så? hon sa ju att den får mat och vatten, läs lite noggrannare innan du hatar

  • Emma

   Antar det är skillnad då om katten är ute. För min katt har alltid blivit lämnar själv ute under en hel dag när jag är i skolan. Han går ut när jag går till skolan och får komma in runt 15:00 när jag kommer hem. Han brukar sitta ute och vänta på mig tills jag kommer, och han vill självklart gå hem och äta och dricka vatten. Ibland vill han efter en timme hemma direkt gå ut igen, jamar vid fönstret och vill ut. Då släpper jag ut honom så får han gå ut igen några timmar, ibland en timme, sen kommer han hem. Han gillar att vara ute mer än inne. Så då antar jag det är skillnad då min katt är aktiverad och troligen känner han sig inte instängd och sådär när han är ute. Han är extremt välmående katt utan sjukdomar.

 • Maria

  Det är inte okej att lämna en katt hemma själv så länge.
  Maria

 • Michaela

  Måste hålla med föregående. Att lämna en katt över en helg är INTE okej, har som mest lämnat mina katter över natten och inte ens det känns bra. Ska du lämna din katt måste du ha någon som jämt kommer och kelar eller underhåller katten och inte endast ger den mat, minst två timmar per gång. Eftersom din katt är lite äldre tror jag inte det är så bra om du skaffar en till heller då du automatiskt är ”fast” +- 10 år till, och har du inte tid nu kommer du förmodligen inte få det heller. Men jättesöt är hon 🙂

 • Sanna

  Det är verkligen inte okej att lämna en katt över en helg!!

  • Emma

   Fast jag tycker det är okej att lämna en katt ensam under en natt om man återvänder dagen efter. Jag har gjort det varje år under nyår samt julafton, då vi aldrig firar det hemma.
   Däremot så är min katt utekatt, så han kan ju själv vara borta länge själv.
   Min katt kan vara ensam ute i 12 timmar och sen återvända. Så då är han ju också ensam på ett sätt. Min katt har aldrig reagerat på att jag varit borta ett tag. Han är alltid lugn när jag återvänder hem. Är nog också olika personligheter katter har. En del är mer okej med ensamhet än andra.

 • a

  Du vet om att det är LAG på att en katt får vara ensam max 6 timmar i sträck? Stackars katt…

  • Maria

   Källa på det? I så fall skulle ju ingen med vanligt jobb på 8 h/dag kunna ha katt, så där har du garanterat fel. Däremot tycker jag inte det är okej någonstans att lämna katten ensam flera dagar utan tillsyn.

 • M

  hm en katt aktiveras :s

 • Sara

  2-3 dagar ensam?!? Jag skulle kalla det djurplågeri. Låt den stackars katten vara på landet istället för att ha den för själviska ändamål. Fyfan vad vidrigt :/

 • lisa

  Jättefin är hon 🙂

 • hanna

  Du borde inte skaffa en till katt nu när hon är så gammal då har hon vant sig att vara själv och trivs bäst att vara det också om du skulle ta in en till katt så skulle den andra bli stressad och inte alls mår bra … och nej men lämnar inte en katt själv en hel helg .

 • Fanny

  Om jag var du skulle jag inte skaffa en till. Jag har upplevt att den ”gamla” katten får ändrat beteende och drar sig lite undran medan den nya tar plats. Inte roligt alls om man tycker om sin katt mycket vilket du verkar göra. Och det är en ganska stor risk att hon inte kommer gilla det nya sällskapet när hon är så pass gammal 🙂

 • Maria

  Hon skev väl att hon hade någon som såg till den när hon var borta? Eller läser ni bara halva texter?
  Ni som har djur, hur menar ni att ni gör? Reser ni aldrig bort? Har ni inget arbete/skola?

 • e

  Stackars katt. 🙁 Rent av egoistiskt av dig att ha henne. Du älskar säkert henne och hon älskar nog dig mest i världen , men du måste ju offra mycket för ett husdjur, t ex att inte alltid kunna vara hemifrån. Mina katter lämnar jag aldrig ensamma mer än några timmar trots att de är två och bästa vänner. En ensam katt hade jag aldrig lämnat ensam en hel natt, de behöver sällskap och de behöver fräscht vatten, ny mat och en ren låda.Hoppas för hennes skull att du börjar vara hemma med henne mer.

 • Frida

  Tänk dig för noga innan du skaffar en till katt. Jag gjorde det till min ögonsten, och jag säger inte att jag ångrar mig för jag har absolut två underbart härliga katter. MEN min första tjej blev sur till en början och fastän det har gått lite mer än ett år sen andra kissen flytta in är hon inte som hon var innan. Så det jag vill ha sagt är att din katt troligtvis trivs som ensamkatt eftersom hon är så pass tillgiven som du beskriver och då kan det bli svårt att acceptera en till.
  Gå på magkänsla! 🙂

 • Linda

  Rekommenderar att adoptera katt från katthem. Ge en hemlösing en chans. Om du åker ner till linköping igen, så hälsa gärna på chaplins katthem. Det drivs av världens varmaste människor. Så generösa, omtänksamma och måna om katterna. Min Isidor hade inte levt idag om det inte var för deras envishet! Inte min Maud heller troligtvis..

 • Lena

  Eftersom katter enligt lag måste ha tillsyn minst två gånger per dygn så borde du inte skriva hur idiotiskt du beter dig! Dessutom bortsett från lagen – hur är man funtad om man lämnar ett djur ensamt hemma? Kan ju hända vad som helst. Väx upp!

 • Elin

  Blir riktigt besviken på dig!! Du borde veta detta då du är kattägare! Fy skäms!!!

 • Mariah

  Okej! Lämna min katt i en helg skulle JAG aldrig göra. Däremot klarat sig katter ensamma något dygn eller två med tillräckligt med mat och ren låda. Snälla ni, att en katt behöver underhållas minst två ggr per dag, minst två timmar? Det är lite overkill, min katt vill inte ens umgås med mig så mycket! Så mind your own business! Lilla Madicken får tillräckligt med kärlek så det räcker och blir över 🙂

 • Anna

  De är inte ok att lämna katten en hel helg ensam, absolut inte!

 • fille

  Herregud det är en katt! Klart den klarar sig själv?
  En katt har verkligen inget behov alls att du träffar du var sjätte timme. Mina katter är knappt hemma så ofta ens haha, de är på sommrarna ute nästan hela dagarana!
  Var nyss i mexico i 3 veckor o katterna lever än kan jag säga er! 😉
  Självklart fick de mat, vatten, rent i lådan osv. Av grannar o släkt som var här 1-2 ggr om dagen! 🙂
  Dom hade det dessutom bättre hemma än hos någon annan, här känner dom igen sig och känner sig hemma. Jag har en katt som jag är precis lika nära som du och madicken. Hon verkar ha legat på min huvudkudde hela tiden för den var heeelt luden när jag kom hem! Haha!

 • fille

  Och att kattlådan ska städas flera gånger om dagen? Att du säger så visar bara hur lite du som person kan om katter. Kattdjur i sig (leoparder, lejon, katter osv.) Bajsar sällan, knappt en gång om dagen. Det är så ”köttmagar” fungerar.
  Kaniner däremot, ja vad ska man säga. Var 5te minut eftersom att deras ”gräsmagar” jobbar på ett helt annat sätt.

  Om du aldrig tänkt på det är det extrem skillnad på lukten också, av samma anledning!
  Herregud paow, vissa personer allltsååååå 🙂

  • Sofia

   Skämtar du med mig? Kisset är ju värre än vad bajset är. Har du ens katt? En liten bajskorv tar inte så särskilt stor plats i lådan och luktar inte så mycket. KISSET tar plats och luktar satan.

 • Emelie

  Det är inte alls lag på att katter bara får vara ensamma 6 timmar, det där gäller hundar. Men sen paow får du skylla dig själv att folk reagerar eftersom du fick det att låta som om du lämnar henne ensam i 2-3 dagar, vilket man absolut inte ska göra. En katt klarar sig ensam i högst ett dygn.

 • Lisa

  Lagen säger att en katt måste få mat och vatten två gånger om dagen och får EJ lämnas ensam en hel dag. En dag brukar vara en arbetsdag. Dvs. 8 timmar plus resor.

 • Lisa

  Print screen på denna och en anmälan.

 • Lisa

  Och nej jobbar man 8 timmar/dag ska man inte ha katt. Precis som hundar. Man skaffar djur när man KAN ha ett djur, inte bara för man vill.

  Då får man vänta tills man har sambo eller familj. Innan dess kan man ha ett gosedjur att trösta sig med när man kommer hem bakis och övergiven av ännu en kille.

  • V

   Är du knäpp eller lisa? De flesta är borta i runt 8 h om dagen, ska man då skita i att ta hand om katter och ge de ett hem bara för att du inte tycker att man kan ha katter ensamma i flera h. lol
   Om man skulle lyssna på dig då skulle alla våra djur hamna på gatan och kattpest och skit skulle komma tillbaka igen. Det är bra att ta hand om djur och ge de mat och hem, man måste inte vara fäst vid sina djur 24/7 om dagen.

 • B

  Vi lämnar våra katter med ren låda och mat och vatten i 24 h ibland när vi reser bort en natt. Är vi borta längre så har vi någon som kollar till dem 1-2 gånger om dagen och eventuellt sover någon natt i vår lägenhet eller stannar o gosar några timmar och det går verkligen ingen nöd på våra katter.

  Sen undrar jag paow vad du ger för mat till madicken?

 • caroline

  Min katt fyller 23 år till våren, hon har heller aldrig varit sjuk. Dock har hon mest ätit kattfoder och då samma smak och samma märke. Hon har alltid vägrat äta om det inte är hennes ”vanliga”. Förstår din kärlek till din katt. Jag har precis samma till min som funnits med mig sen jag var liten.

 • Lina

  Jag brukar inte skriva i bloggar men kom in hit av en slump och jag blir så upprörd över hur många skriver och anklagar Paoulina för hur hon är med sin katt. Jag kan också tycka att det låter mycket att vara ensam men hon skriver ju att hon får hjälp med att någon ser till den. Sen får katter vara ensamma. Lagen säger att de ska ha tillsyn två g/dag vilket kan betyda en gång på morgonen och en på kvällen. Och självklart kan man jobba heltid med katt, om man inte kunde det så skulle väldigt få hushåll kunna ha katt.
  Dessutom är alla djur unika och vissa katter trivs ensamma och gör de inte det så kommer den att markera och visa det. Om någon har en katt som kissar inne så fort den är ensam så kanske just den katten inte bör vara ensam så länge (eller så är den sjuk, har skitig låda etc). Men mår katten bra när man kommer hem och ger den kärlek så kommer katten leva ett fint liv!

 • Utbildad Djurvårdare

  Jag tror på att din katt klarar att vara ensam men vill bara få dig att tänka på en sak. Menar inge illa men för din egen skull var försiktig med vad du skriver för enligt lag ska katten ses till några gånger per dygn om det är en inne katt. En utekatt skall matas och ses till minst 2 gånger per dygn. Menar som sagt inge illa med det här utan ville bara påpeka det mest för din egen skull men även för kattens då det finns anledningar till att djurskyddslagen är skriven.

  Tycker om att läsa din blogg och följa ditt liv. Alla kan inte veta allt och förstår att du inte har menat något illa mot din katt för jag är säker på att du tycker lika mycket om den som jag tycker om mina djur. 🙂

  https://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/olikaslagsdjur/hundarochkatter/skotselochtillsyn/saskoterdudinkatt.4.207049b811dd8a513dc80001987.html

  https://www.jordbruksverket.se/download/18.26424bf71212ecc74b080001024/1242046873606/2008-005.pdf (sid 5)

 • Emelie

  Jag gör likadan med mina katter, katter sover faktisk bort en tredjedel av sitt liv.
  Jag har två katter och skulle rekommendera att ha två katter. Man förstår det när man ser hur två katter är med varandra. Myser ihop, snackar, bråkar, äter, jagar varandra etc.
  MEN skulle nog kolla ordentlig om din katt som är redan 13 år tycker det är rolig med en kompis, vissa katter hatar andra katter.

 • Cajsa

  För det första: vad i helvete håller ni på med?!?!?
  Klart som fan man ska göra rent kattlådan flera gånger per dag, vill du trampa runt i ditt egna kiss och bajs? Och vadå att man inte kan lämna katten själv om man jobbar? Meningen är att man ska jobba mellan åren 20-65 så då kan ingen ha katt eller? Sen skrev Paow att HON lämnar sin katt men aldrig att den var helt själv. Jag har katt och jag älskar henne riktigt mycket! Vi kan vara borta ett dygn men då ber vi grannen gå in och kolla mat, vatten och låda. En katt är inget flockdjur som en hund, dom klarar sig längre. Dels också för att dom har sin låda. Det jag blir upprörd över är folk som skriver att dom tömmer lådan 2-3(!)(!)(!) gånger i VECKAN! Det kallar jag djurplågeri, är nog er vi ska anmäla!

 • Sofia

  Skulle aldrig lämna mina katter ensamma en helg. Då har vi alltid fixat kattvakt. Du skrev ju för ett väldigt bra tag sen att du tycker om henne trots att du lämnar henne hela tiden, att hon kissar inne osv. Det tyder ju bara på att kattlådan antingen är full eller att hon inte mår bra. Och att skriva att torrfoder är skit tyder bara på att du inte vet. Torrfoder från veterinären är det bästa man kan ge sin katt. Blötmat innehåller så mycket skit, ”lyxmärke” eller inte.

  • ZTCJ

   Torrfoder är det absolut sämsta man kan ge både katt och hund. Består av spannmål, processade ingredienser, ger tandsten, allergier, har låg smältbarhet och är ren skit faktiskt.
   Bäst är att ge BARF, färskfoder eller högkvalitativ blötmat.
   Så jag tror Paow har mer koll än vad du verkar ha…

   • Sofia

    Vi har gått igenom ingredienserna med vår veterinär om torrfodret vi blev rekommenderade för steriliserade hankatter. Dom mår hur bra som helst. Tandsten har våra gamla gossar aldrig haft. Och nej – det är varken hills, purina eller royal vi ger med tanke på hur dåligt det är.

  • B

   Fast där har du fel. Torrfoder från veterinären (såsom hills, purina och royal canin) är inte alls särskilt bra för katter. Veterinärer i sverige är väldigt dåliga på kattens näringslära överlag och de flesta kliniker är ju sponsrade av typ royal canin. Det bästa du kan ge din katt är BARF men det är jävligt krångligt. Näst bästa alternativ är blötmat men då ska man vara noga o kolla upp så att maten räknas som helfoder. Mjaus blötmat är bland det bästa du kan ge katten. Sheba o gourmet o sånt är däremot skit och inget man ska låta katten äta förutom ibland om man vill skämma bort den lite. Tredje bästa alternativ är kattmat med högt proteininnehåll såsom lynx och orijen. Royal canin skulle jag aldrig ge mina katter. Man betalar dyra pengar för billiga och dåliga ingredienser och den maten innehåller nästan bara spannmål vilket katter inte ska äta för de blir överviktiga av det.

   • Sofia

    När vi slutade ge våra katter torrfodret vi brukade köpa och började köpa blötmat så gick dom upp i vikt, var allmänt sega osv. Nu är vi tillbaka på det älskade torrfodret och dom är lika pigga och glada som dom var innan – när vi gav torrfoder.

    • B

     Vad gav ni för blötmat? Och vilket torrfoder ger ni nu? Jag ger också mina katter torrfoder (orijen)och kompletterar med blötmat och det verkar ju bra om ni blivit rekommenderat ett torrfoder av veterinären som faktiskt är bra på riktigt. Vår ena katt var lite för tjock innan (de fick purina proplan innan) och då rekommenderades vi att köpa dietmat o begränsa den väldigt. Det resulterade i att ingen av katterna åt typ (o den ena behöver verkligen äta för han är nästan för smal) och svält är väldigt farligt väldigt snabbt för katter. Sen läste jag på om näringslära o insåg att dietfoder är skit. Bytte till ett foder med nästan bara protein och vips gick den ena ner i vikt och den smala höll sin vikt. Dessutom blev de jättefina i pälsen och gick mindre på lådan eftersom kroppen kunde använda mer av det som fanns i maten.

 • Nicole

  håller helt med paow. vi har också lämnat våran katt ensam längre tider och det gör absolut ingenting. ser man till att folk ger den mat och lite sällskap, släpper in och ut så är det inga problem. löjligt att tro annat.

 • madde

  Paulina har helt rätt, och jag tror hon vet hur hon ska behandla sin egna söta katt . Dock gör man inte rent katt lådan 10 ggr om dan utan det beror ju också på hur såpass smutsig den e. föresten har du en jätte söt katt Paow ♥

 • Angelica

  Hahahaa patetiska ni är. Det roliga är att de flesta här har så jävla fel.

 • Camilla

  Paow bryter mot lagen och därför är det djurplågeri. I Danmark är det lag på att vissa hundraser måste bära munkorg för att få vistas ute. Hundar som kanske till och med är mindre aggressiva än andra hundar som tillhör en annan ras. Lagen säger att de måste bära munkorg mot sin vilja, därför kan det knappast vara djurplågeri. Logik. Länk: http://www.youtube.com/watch?v=_hhYGVKHui4
  Skulle vilja se lite länkar på dessa lagar dock, inte för att jag misstror utan för jag är nyfiken på hur lagen säger om det är en utekatt. Utekatter kan nämligen försvinna under längre perioder, ibland uppemot flera dagar.

 • Camilla

  Edit: Såg att en trevlig själ redan postat en länk. Blir ändå lite knepigt med om katten tvingar en till att vara kriminell om den ska ut på äventyr ett par dagar. Menar inte att man ska bryta mot lagen och självfallet tycker jag inte att man ska lämna sin katt i flera dagar. Men jag tror att varje djurägare känner sitt djur bäst. Som det jag skrev i min föregående kommentar angående munkorgar. Visserligen i Danmark, men vem vet om det kommer en sådan lag i Sverige så småningom. Hade sådan lag blivit aktuell i Sverige och jag själv hade haft en av de drabbade hundraserna så tvivlar jag på att jag hade följt lagen de gånger jag kunnat undvika det. Det hade varit min hund och jag hade förhoppningsvis känt den bättre än lagstiftarna.

 • m

  Katter får enligt lag inte lämnas ensamma i mer än 12h i sträck, så det spelar ingen roll vad man tycker om att lämna en katt hemma en hel helg. Det är fortfarande olagligt och det borde varenda jävel fatta.

  En katt behöver mer än bara mat, vatten och en låda. Det är ett socialt djur som inte mår bra av att vara ensamt längre stunder. Det är inga jävka robotar utan känslor.

 • Stephanie

  Bästa Paow! Jag förstår kärleken du har till din kisse, jag och min sambo har två, helt underbart! Om du funderar på en kompis till henne, snälla överväg att rädda/adoptera en hemlös katt. Kolla med alla katthem, kanske hittar du en kärlekstörstande själsfrände till henne där?

 • Molly

  Det är en hund som inte får lämmnas ensam i mera än 6 timmar.
  Om man har någon som kan komma hem och ge katten nytt vatten och ny mat och tömma lådan varje dag, t.ex. Om man är på semester. (Har inte läst hela ”tråden”)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *