Det här med att äta nyttigt…

Jag ska börja skriva fler inlägg om min träning och maten jag äter eftersom att jag börjat komma igång och i början var det svårt att hålla sig från att fuska men nu längtar jag efter att börja träna och köra med min PT  Jesper och jag även fått råd och riktlinjer kring vilken mat jag ska äta (och helst inte äta)

Socker är till exempel förbjudet just nu och det är socker i mer saker än vad man tror, kolhydrater har jag dragit ner på mycket men kan fortfarande unna mig väldigt lite bröd för att bli lite extra mätt (några tuggor) och för att vänja av kroppen såhär i början. Men någon godisgris har jag aldrig varit och jag sötar allting med stevia nu som är naturligt.

Till frukost åt jag kvarg med stevia och bär och när jag blir sugen på något gott att dricka tar jag en vitamin well stevia som inte innehåller socker eller kolhydrater alls (finns en med koffein i som är bra innan träning) och sedan har jag märkt att man inte ska tänka att man ”går på diet” eller något för då blir det svårare direkt. Alla kokböcker som jag har hemma kan jag fortfarande använda med enda skillnaden att jag tar bort kolhydraterna. Mitt tips är att inte hetsa för mycket och tvinga fram nåt och fylla hela skåpet med kaninmat och smalmatsböcker. Då dömer man sig själv till att misslyckas.

Gör små förändringar som ger stora resultat i det långa loppet. Alla gånger jag verkligen ställt in mig på någonting så känns det som att jag bara väntat på att misslyckats. Tror många kan känna igen sig. När man säger att man ska ”banta” blir man sugen på choklad och när folk ska ha en ”vit månad” skriker dom efter ett glas vin efter en vecka. Gör det inte till en större grej än vad det är…Trust paow bitches!

Har ni några tips på bra mat att äta innan och efter träning?

 23
76
112222222 2222

(Visited 123 times, 1 visits today)

19 Comments

 1. Fia februari 19, 2014 at 9:50 e m

  Efter träning e ju ägg o finncrisp bra och gott!! Finncrisp e endast 2 g kolhydrater per st!

  Reply
 2. Tommy februari 19, 2014 at 10:14 e m

  själv åt jag pizza 🙂

  Reply
 3. Alice februari 20, 2014 at 12:35 f m

  Keso, hallon och banan äter jag väldigt ofta efter träning! Är jag på språng blir det ofta en caseinprotein drink! Jag har själv gått ner 10 kg i fett och gått upp i muskler på bara 4,5 månader. Du har helt rätt, man ska inte göra det till en för stor grej, bara göra medvetna val, avstå från onyttigheter och ta sig till gymmet även fast man tror att man inte orkar. Lycka till!

  Reply
 4. Lisa februari 20, 2014 at 3:46 f m

  Kan du inte visa mer bilder på din söta katt ? <3

  Reply
 5. fia februari 20, 2014 at 5:43 f m

  Innan träning typ en banan eller ett ägg, beror på om du ska träna direkt.
  Efter träning, kalkon har mindre fett än kyckling, men ju hårdare du tränar ju mer kalorier och fett behöver du för att må bra! Och ju hårdare du tränar ju mer choklad kan du käka..

  Reply
 6. V februari 20, 2014 at 11:51 f m

  Förstår mig inte på denna hetsen där man tar bort kolhydrater överhuvudtaget, och att man börjar bara äta kalkon, och kvarg och massa tråkiga mål.
  Jag lyckades gå ner över 20 kg genom att bara börja träna 2-3 gånger i veckan och sluta äta fabrikat mat, dricka läsk och käka snacks och godis.
  Jag åt hemlagat med ordentliga råvaror, jag tog inte bort kolhydrater och ändå gick jag ner och mår väldigt bra.

  Reply
  1. s februari 20, 2014 at 1:29 e m

   Håller med. Kolhydrater är BRA. Men man ska välja bra kolhydrater och inte skit från godis.. ja även dem med ”protein”. Käka riktig mat förfan. Trött på folk som är ”nyttiga” och äter 1200kcal per dag, bara kvarg och kalkon med ägg och lite grönt till det. Käka kolhydrater, det är ett måste för att orka träna. Sen att hon spenderar mer tid med Jesper psykopaten säger väl en hel del om hennes karaktär.. fan stå på dig Paulina.. jösses va patetiskt.

   Reply
 7. fanny februari 20, 2014 at 11:52 f m

  Efter träningen brukar jag dricka en gainer shake, den hjälper mig allt jag behöver för maximal viktökning, energiinlagring, muskelutveckling samt återhämtning! =)

  Reply
 8. Zandra februari 20, 2014 at 2:39 e m

  Kroppens energikällor är fett kolhydrater och protein därför måste man få i sig alla tre, kroppen kan inte ersätta kolhydrater därför ska man absolut inte sluta äta det, kolhydrater binder vätska i kroppen och det är den vätskan du tappar när man slutar äta kolhydrater den vätskan som du tappar behöver kroppen när man tränar bland annats för att svettas. Ät mycket antioxidanter tex nötter och blåbär det skyddar mot dom fria radikalerna som frigörs när man tränar, ta inte massa extra protein saker, det räcker en shake efter träningen om du nu tvubget måste för mycket protein kan förgifta kroppen, det bästa du kan dricka är choklad mjölk och äta en banan efter träningen. Stek inte maten utan koka eller ubgdbaka den, använd rapsolija istället för oliv olja.

  Reply
  1. sara februari 20, 2014 at 6:31 e m

   På vilket sätt kan kroppen förgiftas av för mycket protein? Och en shake protein är ganska lite av det du ska få i dig på en hel dag. Och jag tror inte att chokladmjölk är det bästa du kan dricka efter en träning, visserligen är det en del protein i men det är nog en hel del socker i det också..

   Reply
   1. Helena februari 21, 2014 at 2:40 e m

    Efter träning behöver kroppen både protein och kolhydrater för att återhämta sig. Snabba kolhydrater är bäst då och därför är chokladmjölk bra. Fyller man inte på efteråt ger träningen inte heller någon effekt utan bryter i stället ned. Men det beror väl på varför man tränar. Handlar det bara om viktnedgång snabbt och enkelt kan man väl helt skita i att äta. Eftersträvar man någon form av sundhet (vilket självklart kan vara viktnedgång) och vill få resultat av sin träning är det ju himla synd att strunta i att ta hand om kroppen.

    Reply
 9. Candra februari 21, 2014 at 11:31 f m

  Du gör helt rätt, börja smått men öka sen när intresset ökar. För mig är kost och dieter helt otroligt tråkigt men det är mest för att jag är för lat för att läsa på ordentligt. Däremot är jag noga med att kolla innehållsförteckningen och att man lagar och planerar maten själv. sån där brukar komma med tiden.

  Reply
 10. Zandra februari 21, 2014 at 4:13 e m

  Njurarna och levern kan bli skadade av det, ammoniak halten höjs i kroppen och men kan få rejäl huvudvärk och andra saker, det daglig intaget av protein är 0,8-1,8 g /kilo kroppsvikt per dygn, när du har avslutat ditt träningspass så förbränner kroppen fortfarande därför spelar det sockret som finns i tex pucko inte så stor roll om du dricker den direkt efter träning, det är kombinationen mellan choklad och mjölk som ör jätte bra, dock vet man inte exakt varför enu. Man ska alltid få i sig något form av mjölk produkter efter träningen.

  Reply
 11. Mickis februari 21, 2014 at 4:39 e m

  Jag brukar käka kyckling och sallad sen lite sås gjord på lätt kesella. tex. tsatziki eller så kan du blanda kesella, lite mango chutney rödlök salt och peppar, blir en riktigt fräsch sås som passar till kyckling. självklart massa god sallad till också 🙂 Även lax, sallad och romsås gjort på kesella.

  Reply
 12. Lina februari 21, 2014 at 8:59 e m

  Skär ner på alkoholen eller sluta drick helt! Alkohol innehåller sjukt mycket kalorier som man oftast inte tänker på.

  Reply
 13. Nettan februari 22, 2014 at 10:39 f m

  Käka det du vill ha för att må bra ist 🙂

  Reply
 14. My Kronoberg februari 28, 2014 at 2:17 f m

  Börja på Vemma skit bra produkter går på dom själv och erbjuder andra för det jag själv upplevt som är så himla bra att ( håret blir längre, naglarna växer snabbare, du får tjockare hår, du MÅR bättre av alla vitaminer/mineraler/aloveran och frukten mangostan . Ett mycket bra för hälsan med ! Finns så mycket mer produkter med men dessa är hur gryma som helst ! är man inte nöjd får man pengarna tillbaka också 🙂 http://mykronberg.vemma.eu/

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *