:)

Jag menade inte att huden förtjänade det den gjorde och att killen är dum i huvudet. Sen så kan jag inte mycket om hundar. Men är det något jag vet så måste man ha pli på hunden. Hundar är flockdjur och du är dens ledare. Därför kan man skaffa sig vilken hund som helst och den kommer att älska dig för att du är dens flock. Och hundens ledare. Jag vet att jag låter korkad i mina uttalnaden om den i brist på kunskap.

Därför jag gillar katter. Och det är ju tur att jag aldrig kommer att skaffa hund. Du kan inte skaffa dig en katt och att det automatiskt kommer att älska dig. Om den gör det så har du tur. För mig så är det lite med att jämnaföra genuin kärlek mot att köpa en hora. 😉

Tex.. Så var jag på ett event, där en tjejs lilla råtta försökte bita mig när jag gick förbi. Medans gatukatter kan komma fram och sätta sig i mitt knä och mysa.. Så ja.

jag kallas för KATTPAOW. Av en anledning.

961309_10151976691955025_1831513946_n

(Visited 191 times, 1 visits today)

34 Comments

 1. diana april 5, 2014 at 9:01 f m

  Inget djur förtjänar och bli slagen eller ngt. Man ska ha pli på sin hund UTAN att slå den. Skaffa lite vett innan du uttalar dig om djur.

  Reply
 2. Sofia april 5, 2014 at 9:31 f m

  Haha de där med hora är verkligen sant 🙂 gillar både katter och hundar ( mer hundar) men katter är på något sätt mer unika med sin mystik och blicken dom får i sina ögon ibland.
  Det är väldigt intressanta djur. Att leva med en katt är faktiskt lite som att leva i ett förhållande för katten kan vara så mysig o go ena stunden medans nästa vill den inte ens veta av dig.
  Hundar styrs av oss , men ibland undrar jag om vi inte styrs av dom

  Reply
  1. Sofia april 5, 2014 at 9:32 f m

   Katterna alltså

   Reply
 3. Sara-Lie april 5, 2014 at 11:13 f m

  Vad är det med folk som inte gillar hundar att känna ett stort behov att uttrycka det titt som tätt? Om du som du själv säger inte har någon kunskap i ämnet är det väl bättre att inte säga något alls? Du vill bara provocera och trycka ner människor, känner själv folk som håller på på detta sätt och oj vad jag inte tål sådant beteende. Nu ångrar jag att jag besökte din blogg överhuvudtaget, för du verkar verkligen inte förstå vad du själv håller på med….

  Reply
 4. Fotograf Jenny Gunnarson april 5, 2014 at 11:14 f m

  Jag jobbar som fotograf och har precis kommit hem från Australien! Följ gärna med på min resa genom konsertfotografering, mode och livet i Stockholm 🙂

  Reply
 5. Ted april 5, 2014 at 11:17 f m

  Herre Gud. Du har inte mycket till vett lilla jänta.
  Ju mer skit du pumpar in i dina läppar och tuttar desto mindre blir det kvar i huvudet på dig.
  Dina tankar om mycket är skrämmande.

  Reply
 6. olivia april 5, 2014 at 12:35 e m

  Min upplevelse är snarare att hundar älskar sin ägare på riktigt, medan katter är lurigare, självständigare och bara ”fjäskar” för den som ger den mat xD

  Reply
 7. Charlotte april 5, 2014 at 1:19 e m

  Alltså… hört talas om proportionalitet? Att använda våld är inte samma sak som att fostra eller att ”ha pli” på hunden, som du så fint uttrycker det. Att fostra sin hund är inte samma sak som att misshandla en hund som inte är rumsren.

  Reply
 8. Emma april 5, 2014 at 1:28 e m

  Det är dina korkade uttalanden som gör att folk aldrig någonsin kommer att respektera dig.

  Reply
 9. Elin april 5, 2014 at 3:20 e m

  Jag brukar tycka om din blogg och dina inlägg, men ibland, precis som nu, skriver du fruktansvärt korkade saker, du skriver även själv att du inte har någon kunskap inom detta område, då måste jag ge dig ett tips, skriv inte om sådant du ändå inte kan någonting om, det får dig att verka så korkad.
  Det är ju en sjukt stor skillnad mellan att höja rösten mot en hund för att uppfostra än att slå den, det måste ju du förstå också.
  Nej som sagt, håll dig till saker du faktiskt kan någonting om istället, för det här var bland det dummaste jag sett.

  Reply
 10. Lisa april 5, 2014 at 3:26 e m

  Snälla människa, kan du inte för din egen skull sluta att uttala dig om saker som du har absolut noll kunskap om? Du vet ingenting om hundar och verkar inte förstår speciellt mycket om andra djur heller när du skriver ”gatukatter kan komma fram och sätta sig i mitt knä och mysa” som om det är något extraordinärt. Gatukatter kommer fram till vem som helst som kan erbjuda dem något som dem vill ha, t.ex. mat, så länge katten inte är rädd för människor.
  Du säger att man måste ha ”pli” på hunden och att hundar älskar vem som helst och där är du också ute och cyklar. En hund kommer att vara det bästa den kan vara om du är detsamma mot denne. Ger du en hund kärlek på alla sätt så kommer du att få det tillbaka. Man kan inte köpa något djurs kärlek, men du kan förtjäna den genom att göra rätt mot djuret. Däremot kan det bero på individens erfarenheter tidigare vem som kan få dennes kärlek och när. Ett djur som hela sitt liv bara träffat fantastiska och roliga människor kommer känna förtroende även för en ny människa i sitt liv medan ett djur som träffat elaka människor kan vara mer reserverat. Hade din katt växt upp hos någon som behandlat henne fantastiskt så hade hon visat kärlek mot den personen, oavsett vem det var.
  Ett djur blir vad du gör denne till och en Mops kan vara mer aggressiv än en Ovtjarka om du skapar det hos denne. Alla katter kommer inte att tycka om dig, precis som att alla människor inte kommer att tycka om dig, eftersom att vi alla är olika individer med olika preferenser och erfarenheter. Min hund lyssnar exempelvis inte på män eftersom att han vuxit upp med nästan uteslutande kvinnor i sitt liv med relativt ljusa röster, det betyder inte att han inte tycker om män, det betyder bara att han inte lärt sig att en mörk röst som säger ”kom” är detsamma som en ljus röst som säger ”kom”. Mörka röster i hans liv har aldrig betytt någonting eller gett honom någonting och därför ignorerar han män.
  Jag har haft en del olika djur i mitt liv, däribland katter, hästar och hundar, där alla katter har visat enorm tillgivenhet, liksom alla hundar eftersom att dessa individer har växt upp hos mig och alltid blivit enormt älskade. Hästarna däremot, som jag inte haft sedan de var föl har det i vissa fall krävts en hel del för att ens bli accepterad av, en häst hade blivit så enormt illa behandlad att han knappt tillät människor i sin närhet, men sex månader gnäggade han när han hörde min röst. Det kan man jämföra med ett annat exempel där jag träffade en väns snart ettåriga häst som aldrig upplevt något mer än kärlek i hela sitt liv, denna lilla tjej kom och tryckte ner huvudet i famnen på mig första gången hon såg mig, eftersom människor för henne betyder kärlek, mat, värme.
  Det fantastiska med djur är att när de väl ger dig sin kärlek så är det på riktigt, oavsett art, det gäller inte bara katter. Du har uppenbart väldigt lite förståelse för djur och fick jag bestämma så skulle du inte tillåtas att ha någon levande varelse i din besittning. Tyck om katter du, men för det behöver du inte tala illa om andra levande varelser eller komma med totalt vidriga uttalanden som är grundade på din avsaknad av intelligens och din okunskap om världen. Håll dig till det du kan, så som sprit, fester och att ta bilder på dig själv i underkläder, så slipper du bli helt till åtlöje.

  Reply
  1. Zahra april 5, 2014 at 9:38 e m

   Kunde verkligen inte säga det bättre själv, helt rätt

   Reply
  2. N april 6, 2014 at 2:04 f m

   Riktigt bra kommentar hela vägen fram till sista meningen. Okej, näst sista var väl också tveksam men är det nödvändigt att vara så nedlåtande och elak? Jag förstår din frustration men du fick fram din poäng väldigt bra tills du förstörde allt med dina sista ord. Plötsligt lät du bara ond och vilsen och som att det är viktigare för dig att trycka ner än att få fram din åsikt.

   Reply
 11. Mina april 5, 2014 at 3:55 e m

  Dina jämförelser är inte speciellt genomtänka! Det du stryker under i dina texter är ännu mer skrämmande. Impulsiva ord och tankar som andra läsare säkert läser och lyssnar på. Ta reda på mer fakta än egna upplevelser.Du kommer sannerligen bli en mogen kvinna en dag , men just nu är du en förvirrad , ensam och sökande människa. En ung Carolina Gynning kopia.

  Reply
 12. hejhej april 5, 2014 at 4:23 e m

  Jag tror jag förstår vad du menar, och du har all rätt att tycka så, men.. Alltså… Ett barn uppfostrar man också, (som man måste ”uppfostra” på samma sätt, om du förstår vad jag menar) men man kan inte slå ett barn bara för att han/hon inte sköter sig, tycker att det är samma sak med djur. Sedan finns det ju såklart idioter som gör det ändå, som han i videon, eller sjuka föräldrar.

  Du är fortfarande världens skönaste människa, shit.. Spelar ingen roll vad du gör, du förvånar och det älskar jag hahah, så jävla bäst!

  Reply
 13. JOHAN april 5, 2014 at 4:38 e m

  Söt du är 🙂 Fina bröst också!
  Lev väl.

  Reply
 14. noelia april 5, 2014 at 4:52 e m

  Min åsikt är att man inte kan känna samma mäktiga kärlek för en katt som för en hund.
  Jag älskar min hund så att jag nästan går sönder. Hon är min bästa vän och hon är nästan alltid med mig. En hund kräver MYCKET mer ansvar än vad en katt kräver. Kanske därför kissar passar bättre för dig?

  Min kille har två katter och jag har själv haft katter när jag vuxit upp. Coola djur som nog lever det skönaste livet man kan leva. I alla fall våra katter. Dom får springa in och ut hur mycket dom vill, dom får mat när dom vill och får gosa när dom vill. Kissarna får precis som DOM vill.
  Tycker för övrigt att det är taskigt att ha innekatt, aldrig låta den få leva så som det är meningen att den ska få leva. Jaga möss och få busa i gräset.
  Jag tycker att katter är coola och smidiga, lite fjolliga när dom ska bli rädda för minsta lilla ljud men ack så kul när dom hoppar in i väggen för att dom inte vet vart dom ska ta vägen.

  En hund är mer som ett barn. Min hund är världens finaste, och det säger jag inte bara för att jag älskar henne utan för att hon är det. Jag har verkligen haft tur som fått en så bra, snäll och vacker hund. Jag har en ras som inte är bra att köpa som första hund. Men det handlar inte bara om det, det handlar om vad du får för personlighet på hunden. Vissa hundar har damp och kräver sjukt mycket och enligt mig handlar det inte om rasen utan om hunden som individ. Som med oss människor.
  Min uppfattning är att man kan förmänskliga en hund mer än vad man kan göra med en kisse, och dom är lite sötdumma men det är ju det som är mysigt.
  Min hund anpassar sig till allt jag gör så länge hon får vara med. Hon är lugn och trygg och väldigt mysig.

  Sen kan jag också tycka att vissa hundar är jobbiga, fula och luktar illa men katter kan också vara jävligt vidriga och lukta kattbajs, drar in möss och ekorrar. Hårar som fan gör dom också.

  Men båda har sina charmiga sidor och jag tycker att det är lite häftigt när min bitiga pitbull ligger och gosar med mig i sängen. Ett rovdjur. Och jag älskar när båda kissarna är inne och ligger i soffan tillsammans med min hund och min kille. Världens fullträff är det.

  Och det är ALDRIG ok att slå en hund, man kan lägga ner en hund om den är helt utom kontroll och man kan ”picka” den lite lätt med handen för att bryta ett beteende eller få den att komma av sig. Men aldrig slå som i stryk.

  Reply
 15. Lina april 5, 2014 at 4:58 e m

  Uttala dig inte ens ett jävla ord till för du är sån otroligt hemsk människa nu som ens argumenterade att killen inte förtjänar mer en böter! Nästa gång någon filmar när dem slår din katt så den blir så pass rädd att den kissar ner sig, även skriker mot den och drar den i skinnet. Då vill jag att du skriver likadant att det var för att dom vill ha pli på den. Jävla idiot!

  Reply
 16. claudia april 5, 2014 at 6:04 e m

  Alltså Paow du ska inte ta åt dig av vad folk säger!! Du är en fantastisk vacker, klok och fin tjej. Folk skriver som huliganer på din blogg och utgår att du försvarar killen vilket du faktiskt inte gör. De förväntar sig att du ska skriva DÖDA DÖDA. MEN vafan våld löser inte ett skit.

  GLÖM bara dessa hundgalna människor som blir så upprörda att dom inte tänker alls på det dom skriver. Jävla troll alltså, de skulle aldrig våga säga sin åsikt till dig face to face. Men såna människor får man helt enkelt ignorera som att de inte finns. För deras åsikt är obetydlig. Ha en superbra dag! Puss

  Reply
 17. Josefin april 5, 2014 at 6:28 e m

  Du är helt bakom flötet. Det är aldrig Ok att bruka Våld mot ett djur. Det är inte i uppfostrings syfte han SLÅR hunden. Vem fan filmar när man står och slår ett djur för att hämnas på sin flickvän? Jo, ni är nog på samma IQ-nivå..

  Reply
 18. Maria april 5, 2014 at 7:29 e m

  Pli, vad menar du med det? Menar du att hunden ska vara rädd och ängslig, för det blir en hund om man slår den. Jorden är överbefolkad av massa sjuka människor så det skulle bara vara en befrielse om han dog.

  Reply
 19. M.T april 5, 2014 at 9:40 e m

  du har rätt, du har verkligen inte mycket kunskap om hundar och borde kanske inte uttala dig om det du inte kan då, för då blir det ju jäkligt fel.. Eller hur? Gillar dina inlägg annars men ibland undrar man verkligen hur du tänker. Nej, hundar älskar inte allt och alla och hunden blir till ledare om du inte kan uppfostra den. Hade du sett en video på någon som behandlat en katt illa så hade du brunnit av ilska, men för att det är en hund så skiter du blanka fan i att ens tänka. Sånna människor skrämmer mig.

  Reply
 20. Linn april 5, 2014 at 10:15 e m

  Fattar inte riktigt ”För mig så är det lite med att jämnaföra genuin kärlek mot att köpa en hora.” då en hund som älskar dig aldrig kommer lämna dig (genuin kärlek) medans en katt mer går på var den får mat. Så om du menar att en hund är som en hora håller jag inte med alls. Älskar både katter och hundar och behandlar du dem rätt kommer du få den mest genuina kärleken i världen. Ser nu att det är vad Lisa skrivit redan och håller med henne i det mesta 🙂

  Reply
 21. Melinda april 5, 2014 at 11:05 e m

  Måste säga att i princip inget i ditt inlägg är fakta. För att en hund ska följa en människa så måste människan ha gjort sig förtjänt av att följas. Följer den enbart för att den är rädd så har man ingen relation till sin hund och hunden kommer troligtvis en dag sticka därifrån eller säga ifrån.
  Hundar låten endast andra individer vara en del av flocken om den kan bidra till sin flock. En opålitlig flockmedlem utesluts och blir ivägjagade eller dödade i verkliga livet.

  Så nej, en hund kommer inte älska dig bara för att ni bor i samma hem. Man måste förtjäna kärleken och respektera varandra, annars kan man inte ha en jakthund lös när det springer hare i området eller en kamphund i sällskap av andra hundar utan att den skadar den andra hunden.

  Det ensa vettiga i ditt inlägg var att du skrev att du aldrig kommer skaffa hund. Tack och lov!

  Reply
 22. En man som heter Richard april 5, 2014 at 11:42 e m

  Nej, att du inte kan mycket om hundar märker vi med önskvärd tydlighet. Tror det var Abe Lincoln som sade att det var bättre att hålla tyst och bli tagen för att vara totalt okunnig än att öppna käften och därigenom undanröja alla tvivel…

  Jag vill påpeka att det här inte är ett personligt påhopp, jag känner dig inte och du är säkert en bra människa på många sätt. Men det vore verkligen toppen om du slutade använda dig av ”Arne Ankas princip” gällande att tänka innan man talar…

  Reply
 23. viktoria april 7, 2014 at 4:25 f m

  Jag hoppas du förstår att du nyss jämförde det jag älskar mest i hela världen med en hora! Mina hundar är nummer 1 och jag skulle aldrig någonsin lämna dom så som du lämnar din katt, så ofta och länge mm (även om jag vet dom har det bra hos andra). Jag har jakthundar och jag har aldrig behövt vara våldsam och dom är dom finaste djuren som finns. Dom vet sin plats utan att jag har varit onödigt hård!

  Reply
 24. Sofie april 7, 2014 at 9:45 f m

  Hej Paulina,

  Jag förstår vad du menar. Jag har inte sett filmen och vill inte se den.. men jag vet vilken du pratar om. Jag hörde min pojkväns reaktion när han såg den, och det räcker…..
  Vi har två jakthundar som får så otroligt mycket kärlek, gos och kel.. De får massor av träning och allt det där. Men man måste vara hård mot dem (ibland är det inte kul)… Hundar har så mycket instinkter och för att de ska lyda måste man kunna säga ifrån.. Och ibland måste vi brotta ner dem på marken för att visa att det är vi som är ledare och de får inte bete sig hur som helst.

  Reply
  1. viktoria april 7, 2014 at 3:47 e m

   Vad gör era hundar som kräver att ni ”brottar ner dom” ? vi har fyra jämthundar och enda gången vi ”brottas” är när vi kramas.

   Reply
 25. Ellinor april 7, 2014 at 12:09 e m

  Helt rätt. Tänk att folk inte förstår? KATTER <3
  / Personen som har både katt och hund.

  Reply
 26. Be april 7, 2014 at 7:20 e m

  Skrev inte du ett inlägg om en katt som blev misshandlad eller dödad? Då var de ett jäkla liv att den personen skulle dö etc.. Seriöst ”paow”? Hahhsha du är ett skämt… Vem bryr sig om du är en katt människa, jag som är en normal människa blir upprörd över allt djurplågeri..Undrar vad du gör mot din stackars hund för att få pli på honom, släpar honom i svansen eller? Jisses människa, tänk på vad du skriver och vad du tycker!! En böter och bli av med hunden? Hunden är säkert ärrad för livet… Är glad att han ligger i koma haha de får mig att skratta, för ja han förtjänar de som misshandlar ett djur på de sättet, Äej mitt blod kokar kan inte skriva mer för kommer ha sönder nåt… Blir så jävla arg

  Reply
 27. Sofie april 10, 2014 at 7:33 f m

  Katter stannar kvar för maten och myset, INGENTING annat! De är inga flockdjur= EGOISTER. Hunden tvingar inte sig själv att älska någon den inte vill älska, klart den tycker om någon som behandlar den bra! Finns ju olika skalor på det där å vettu!!!

  Reply
 28. www.specious.blogg.se april 10, 2014 at 10:02 e m

  Be. Det är uppenbart för mig och övriga läsare att du bryr dig väldigt mycket om vare sig kvinnan är en kattmänniska eller ej. Vad finns där annars för anledning att läsa och ge respons? Med så mycket ilska är rådet att inte längre besöka bloggar som dessa då den enda som påverkas negativt av närvaron är du själv. Bitterhet är helt okej i måttliga mängder men när man förvränger ord och utifrån den osanningen man själv skapat gör påhopp, tom. skrattar åt en människa liggande i koma, då bör man ta ett steg tillbaka. Du må anse att kvinnan är dum men visst låter det också otroligt meningslöst att ödsla tid, energi och känslor på någon man ändå anser vara ett skämt?
  Hur som haver önskar jag damen i hatten en fin kväll, likaså dig Be. Eller jag önskar egentligen en fin kväll till er allihopa 🙂

  Reply
 29. Eh april 14, 2014 at 1:14 f m

  Visst att du berättar om din brist på kunskap, men att skälla på en hund som kissar inne är fel, det har inget med att visa att man är ledare att göra för man blir arg om den kissar inne. Hunden förstår inte att den gör fel eller varför du skäller, det finns antagligen en anledning till varför hunden kissar inne och det har inte med pli på sin hund att göra! Valpar gör det tills de blir rumsrena (det blir valpen INTE för du blir arg på valpen när de kissar/bajsar inne, utan för att du berömmer den när den kissar/bajsar ute). Här är du en god ledare för din valp genom att berömma och visa att den är duktig när den gör ifrån sig utomhus.
  Att en vuxen hund kissar inne däremot finns många anledningar, den kan t ex vara sjuk (urinvägsinfektion eller något annat), det kan vara stressrelaterat, dålig träning av rumsrenheten från början, att hunden visar underkastelse eller blir rädd, revir osv….
  En vuxen hund som kissar inne borde man undersöka hos veterinär och ta reda på grunden till beteendet för att sedan hitta en lösning på det.
  En valp är din plikt att träna, inte blir man arg och slår sitt barn för den kissar i blöjan…

  Djuren har inte bett att få komma till oss, ett djur som far illa är det synd om (oavsett om det är en katt, hund, kanin, häst eller vad det nu är).
  Förstår din tanke med att man inte borde önska han döden, men han borde få ett riktigt hårt straff!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *