Om det är nåt jag tycker är riktigt jävla pinsamt…

Så är det när folk använder ”gay” som skällsord. Har sett det på Facebook mest att folk typ kommenterar ”gay” på andras statusar men också på instagram under andras bilder på ”fina citat” och sånt. Eller att ens vissa kan säga ”va gay det där var” eller ”nu kommer jag låta gay men…” Riktigt pinsamt faktiskt att använda det på det sättet tycker jag, även om man inte menar något dåligt så blir det ju omedvetet så, man får det att låta som det är något fel. Väx upp.

Och ja, jag vet att ni kommer kommentera något i stil med att jag använder andra ord som skällsord som inte heller är det men det här är ju bara MIN åsikt som jag skriver om på MIN blogg om en grej jag sett som stör mig. Sen så tror jag nog att ni har rätt bra koll på att jag ibland skriver saker för att provocera. Jag erkänner det i alla fall. För att jag kan och för att det är kul. Sen om jag menar det också, det är jag inte så säker på alla gånger.  I know you love it!

46537467

Den här bilden, pinsamt försök till humor

(Visited 39 times, 1 visits today)

29 Comments

 1. Anonym maj 4, 2014 at 12:03 f m

  Naww. Visste inte du skrev saker för att provocera? Men det är inte bra att ansvällda källsortera 😉

  Reply
 2. Jaa maj 4, 2014 at 2:14 f m

  TAAACK!

  Reply
 3. Anonym maj 4, 2014 at 8:51 f m

  Jag behöver hjälp. Det känns som om jag missbrukar den här bloggen. Är beroende D: asså går seriöst in och läser bloggen en gång i halvtimmen… Får panik på mig själv!!! Sån ångest DX Det som gör det ännu jobbigare är att jag verkligen inte är den typ av person som läser bloggar om andras liv och jag förstår inte vad jag får ut av att fortsätta gå in här så ofta när det ändå bara uppdateras ca 2 ggr per dag. Jag har ingen åsikt om kläder, smink eller liknade inlägg om produkter. De inläggen jag egentligen läser är dina åsikter om saker och ting… Men sådana inlägg skrivs inte så ofta! Så varför är jag så beroende och läser bloggen 24/7 D: Trodde inte man kunde bli beroende av en blogg.

  Förutom det beroende framkallande av din blogg är den jätte bra (:

  Reply
 4. Jenny maj 4, 2014 at 9:02 f m

  Hej Paow!
  Jag vet att du är en stor djurvän och gillar djur, så hade blivit jätteglad om du ville titta på mina bilder och spec videos! Min instagram heter ”zlatan_thebunny”

  Gjorde först den på lite skämt men mina bilder och videos har fått så bra kommentarer och jag vill att fler folk ska bli glada av dem! Vill ju sprida glädje!
  Så om du också gillar den hade jag blivit så himla glad om du ville nämna min sida här eller på I.G spelar ingen roll 🙂 hade verkligen blivit superglad om jag kunde få möjligheten att sprida mer glädje!!

  Puss och kram på dig!

  Reply
 5. N maj 4, 2014 at 9:52 f m

  Löjligt Paulina 12 år… Spelar ingen roll om det är din åsikt eller inte. Att kalla sosse för skällsord är lika illa.

  Reply
 6. Therese maj 4, 2014 at 9:57 f m

  Fast på den där bilden du la upp ”HAA GAY” så säger han dock så i filmen 🙂

  Reply
  1. Simone maj 4, 2014 at 6:20 e m

   Det är ingen film, det är en serie. Men nästan rätt 🙂 han säger så i serien!

   Reply
 7. Linn maj 4, 2014 at 10:06 f m

  Håller med helt och hållet !

  Reply
 8. Ethina maj 4, 2014 at 10:17 f m

  Jag skulle aldrig använda det som ett skällsord men däremot är det väl inget fel i att beskriva något som gay.

  Reply
  1. axel maj 5, 2014 at 11:39 f m

   Vadå beskriva någon som Gay? Vad är Gay och varför är det så jäääääävla viktigt att veta vem en annan person väljer att ligga med? Varför ser du det som din uppgift att beskriva människor utifrån vem de ligger med? Det är lika homofobiskt som att använda ordet gay som skällsord.

   Det finns inget som är typiskt gay? Det är media som konstant lyfter upp de personer som klär sig på ett visst sätt och pratar på ett visst sätt. Det är alltid fel att dela upp människor i fack eftersom varje människa är en enskild individ och att genom direkt berätta att någon är ”gay” så tar du ifrån den personen sin egen rätt att definiera sig själv.

   Vad jag har sett av din blogg verkar du vara en CIS kvinna, en kvinna som är blond, svensk och hetro. Du har ingen aning om hur det är att vara homosexuell och därför har du ett privilegium där du inte kommer bli diskriminerad pga vem du ligger med. Du kommer aldrig får höra – ”Är det ok att jag tar med min kompis på festen? Hon är lesbisk.”

   Skulle du konstant lyfta upp att din kompis var svart? Skulle du konstant lyfta upp och beskriva din kompis som handikappad? Det finns människor bakom allt detta och det är så vi ska beskriva människor inte genom att ta upp det vi tycker är ”socialt avvikande”.

   Tänk till nästa gång, hur vill du bli beskriven?

   Reply
   1. Ethina maj 6, 2014 at 11:55 e m

    Jag är bisexuell och att beskriva något som gay har för mig inte samma betydelse som att gilla samma kön. Om någon vill beskriva någon/något som bi så får väl den människan göra det. Jag gillar tjejer (och män) och jag är stolt över det! Ju mer vi blir rädda för att använda sådana ord desto mer problematik kring det kommer det att bli.
    Jag är inte blond heller.
    Svensk är jag vad jag vet.
    Om min kompis är svart så är hon/han fan svart precis som att jag är vit. Stör just det ordet denna person så skulle jag undvika att använda det till just honom/henne.
    Jag vet verkligen hur det är att bli diskrimerad för jag har ett par diagnoser och en strulig uppväxt. Men det hjälper inte att klaga för hela samhället kommer inte att ändra på sig bara för att du ska känna dig respekterad. Det enda du kan göra är att vara en del av samhällets utveckling genom att jobba för att bli kvitt alla fördomar som det innebär att vara exemempelvis homosexuell. Och att jobba för det innebär inte att förbjuda folk från att använda ord som ”gay” utan det innebär att gå ut och säga ”här är jag och jag är precis som alla andra, till och med starkare, för jag vågar stå för den jag är”.

    Reply
 9. Majjsan maj 4, 2014 at 10:35 f m

  Håller med! Låter så jävla ointelligent.

  Reply
 10. Adina maj 4, 2014 at 11:27 f m

  Jag håller med helt och hållet, så jävla hemskt och töntigt!

  Reply
 11. my maj 4, 2014 at 11:36 f m

  Något jag tycker är kuul är ”gaaay” varför? Joo för att de var två klasskompisar som började säga så, jag tycker fortfarande de är kuul så kan säga så själv. Och de ska ju inte vara en seriös röst utan den rösten som dom använde/använder. Jag är ingen homofob
  Jag stör mig på att du säger ”sosse ordet” eller vad de är, finns ju dom som inte tycker de är så kuul. Bara för att du gillar rasse-partiet SD, så behöver du inte använda ordet ”sosse” eller vad de är. Finns dom som tar illa upp…

  Reply
 12. Sara maj 4, 2014 at 12:01 e m

  Vad är det som är pinsamt?

  DET ÄR PINSAMT ATT VARA MED SAMMA KÖN. Det är inte det vi är gjorda för din korkade idiot

  Svar: Haha, stick från min blogg!

  Reply
  1. sofié Leifsdotter maj 4, 2014 at 1:09 e m

   Åh herregud… människor som dig får mig att vilja gråta en skvätt över hur dåligt somliga föräldrar måste ha misslyckats med sin uppfostran. Folk var fan ultragay på de gamla grekernas tid. Män var hellre med män till och med då män hade högra status än kvinnor. Dra ut näsan ur din påhittade religiösa bok och skaffa dig lite sund verklighetsuppfattning.

   Reply
  2. till sara maj 4, 2014 at 2:12 e m

   Du är en idiot. Visst gillar du inte homosexuella så är det din ensak men inte fan går du runt och lägger ut dina åsikter på andra. Du har inte rätt att säga att folk är korkade eller pinsamma för att de är gay.

   Reply
  3. Malin maj 4, 2014 at 2:59 e m

   Oförstående, stackars människa. Det är inte pinsamt att vara homo- och bisexuell, det är pinsamt att vara så inskränkt som du är . Att homosexuella ses som avvikande och onormala är en social jävla konstruktion och beror på normer vi har i samhället. Skärpning!

   Reply
 13. j maj 4, 2014 at 12:13 e m

  Håller med om gay. Men jag tror inte alls att det är bra att du provocerar för att du ’kan och vill’.
  I slutändan kommer du bara förstöra ditt varumärke, du har ju redan gjort det litegrann. Googlar man på ditt namn så kopplas du alltid ihop med rasism/nazism.
  Tror du skulle komma mycket längre om du Var mer vänlig och inte hela tiden får dig att framstå som om att du kommer från 1940-talet.
  Kolla på tex Kenza eller rebecca stella, de är jätte framgångsrika och jag har aldrig sett de behandla folk dåligt eller uttrycker sig skevt.

  Du är hip och cool på vissa grejer och jag tror att du också kommer gå väldigt långt om du bara börjar bli mer ödmjuk.

  Reply
 14. Mina maj 4, 2014 at 1:07 e m

  O när du sitter och säger sosse ? Då är det inte pinsamt va ditt kräk!

  Reply
 15. A maj 4, 2014 at 1:23 e m

  Fast hela grejen med den bilden är ju HUR han säger det.. det har ingenting med just att vara gay att göra, det är ett roligt uttryck och inget man skriver/säger till någon för att vara negativ. Dels för att det inte är negativt att vara gay alls. Iallafall inte i kretsarna jag umgås 🙂

  Reply
 16. .. maj 4, 2014 at 2:46 e m

  Absolut, men sosse är lika fult att använda som skällsord lilla du

  Reply
 17. Lola maj 4, 2014 at 3:03 e m

  Är det inte pinsamt att du använder ”sosse” som skällsord?? Dubbelmoral bitch.

  Reply
 18. Sabina maj 4, 2014 at 3:54 e m

  Håller med! Tror många säger det utan att mena nåt elakt men det blir så himla fel eftersom att det ännu är ett rätt känsligt ämne.

  Reply
 19. Malin maj 4, 2014 at 5:49 e m

  Du kan ju tänka på det varje gång du använder dig av ordet ”sosse” för att sedan anse dig bättre än vad alla andra ”sossar” är.

  Reply
 20. aimee maj 4, 2014 at 11:00 e m

  Det är inte okej att kränka någon för varken ens läggning eller politiska åsikt.

  Reply
 21. Nettan maj 5, 2014 at 7:59 f m

  Delade meningar i det där men har nog aldrig kallat någon Gay som ett skällsord. Jag har en vän som är bög och han använder det ordet ganska ofta själv 😛

  Reply
 22. Felicia maj 5, 2014 at 12:48 e m

  Fan vad ointelligenta alla som kommenterar låter! Vad är gay egentligen? Det är en sexuell läggning så varför ska man ens använda det ordet som en beskrivning för något? Jag är bisxeuell och när någon av mina kompisar använder ”gay” i en negativ mening så får de en ordentlig utskällning. När man umgås bland hbtq personer så ska man vara jävligt försiktig med hur man slänger runt det ordet, för det kan såra jävligt mycket. Om det inte är så att hbtq personer i din omgivning har sagt att det är okej att använda ordet ”gay” för att beskriva något så finns det faktiskt andra ord man kan använda för att beskriva något. Alla har ett bredare ordförråd än så.

  Håller med dig Paulina! Skit i personerna som säger emot dig för de har helt fel i denna sak! Och politiska åsikter vs sexuell läggning är jävligt olika i detta sammanhang.

  Reply
 23. Ronja april 3, 2015 at 11:48 f m

  Håller med! Samma sak med orden hora osv. Jag har många gånger blivit kallad bl.a för hora.. och jag tycker inte det är okej att uttrycka sig så mot någon även fast att det är på skoj. Sen har vi alla olika gränser och med sina kompisar och är det helt upp till dem vad de anser är lämpligt att kalla varandra.
  Jag tycker alltid att det finns skillnader på det kvinnliga och manliga språket. Tjejer kan använda mer ord på skoj som smutskastar kvinnor medan killar använder de som nedsätter männen. De flesta brukar respektera de äldre så de vårdar språket. Samma med de små. Sen är språket alltid grövst när man är med sina kompisar. Killar kan försöka vara med ”tuffa” och svär mer för att de ska låta som om de inte bryr sig. Och tjejer kan göra exakt samma sak.

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *