Kattunge sökes.

Nu har jag bestämt mig, eller jag bestämde mig för länge sen att skaffa en till katt. Men nu har jag tid för att jag har planerat att vars hemma framöver.

Maddiken börjar bli ganska gammal och tror att hon skulle må bra av en kattkompis.

Så därför frågar jag er läsare från Stocholm, om någon av er har kattungar/ungkatt som är leveransklara så snart som. Vill gärna komma och kolla innan. Helst hona. Och hon måste vara snäll. Måste känna att vi ”klickar”. Raskatt spelar ingen roll. Mejla gärna [email protected]

20140801-035429.jpg

(Visited 48 times, 1 visits today)

38 Comments

 1. Elin augusti 1, 2014 at 5:56 f m

  Ett tips; ta en hankatt istället. Två honor ryker väldigt lätt ihop. En kastrerad hane och kastrerad hona(Om Madicken är kastrerad?) brukar vara en lättare kombo.

  Reply
  1. Amanda augusti 1, 2014 at 12:32 e m

   Tänkte precis samma sak!

   Reply
   1. Marika augusti 10, 2014 at 7:19 e m

    kanske stämmer i vissa fall men har 4 katter. 2 honor och 2 hanar, alla e kastrerade. Hanarna gillar varandra bättre och honorna gillar varandra bättre.

    Reply
 2. fanny augusti 1, 2014 at 8:29 f m

  Paulina! Du som har så stor blogg, skulle du kunna hjälpa mig att dela detta:

  HJÄLP mig att dela snälla ni!

  Inatt svimmade jag utanför en krog vid T – centralen Stockholm. Var medvetslös ett tag. Fick mycket hjälp (guldvärt) men en man tog min iPhone 5S och stack iväg. Ambulansmännen ringde till min mobil för jag bad dem om det, då svarade en kille att han var på Mc Donalds ett par meter bort. Han säger att han ska komma till oss med min mobil. Men han kommer inte. Mobilen är nu spärrad, men vet ni något mer om vart min mobil är, vem som tagit den etc så skriv!!!

  Tack på förhand!!

  //

  Fanny

  GULDVÅRT om du gör det.

  kram <3

  Reply
  1. Lena augusti 1, 2014 at 9:05 e m

   Har du tur fotar han sig själv och andra, bilder som då dyker upp på din dator. Då kan du spåra genom fler medier, fb etc.

   Reply
 3. paulina augusti 1, 2014 at 9:06 f m

  Gör en god gärning och adoptera från katthem! 🙂

  Reply
 4. Maria augusti 1, 2014 at 10:04 f m

  Nej nej nej. En så pass gammal katt som tidigare har varit ensamkatt, mår bäst av att få fortsätta vara det! Du säger att du älskar katter, ändå är du aldrig hemma med den eftersom ”en katt ska inte hindra mig från att resa och leva livet” -dina egna ord. Hur länge menar du att du ska vara hemma den här gången, en månad max? Skaffa ingen mer katt som du sedan ska lämna bort när du reser jämt. Det är inte schysst mot djuren.

  Reply
  1. Kajsa augusti 2, 2014 at 11:29 f m

   Det stämmer inte. Introducerar man den nya katten på rätt sätt (finns mängder med legit hemsidor som förklarar exakt) blir där inga problem. Dessutom säger hon att hon ska vara hemma mer – så då får man ju ta hennes ord för det, eller hur? Ingen som kan se in i framtiden direkt. Du borde nog läsa på mer om hur katter fungerar innan du yttrar dig!

   Reply
   1. Maria augusti 3, 2014 at 11:04 f m

    Ja eller så borde du göra det. Du verkar ju inte veta något alls om katter, gissar att du aldrig har haft nån 🙂 Har inte skrivit något till dig så du behöver inte svara heller. Djur kommer i första hand, och det verkar inte Paulina ha tid med just ni.

    Reply
  2. Bea augusti 8, 2014 at 6:14 e m

   Tänker också att det kan bli fel att introducera en jobbig kattunge för en äldre katt som är van att vara själv … :/

   Reply
 5. Katt augusti 1, 2014 at 11:43 f m

  Kolla runt lite på de olika katthemmen i Stockholm, där kanske kan finnas?

  Reply
 6. Mad augusti 1, 2014 at 11:51 f m

  Stockholms katthem är ett tips.
  Dock bör man veta att en ensamkatt i hög ålder kanske inte alls mår bra av en yngre, mer alert kompis. Det kan bli extremt jobbigt för en gamling.
  Därför bör du kanske snacka lite med folk som kan? Exempelvis på katthem.
  Varför inte göra en god gärning samtidigt?

  Reply
 7. Cat augusti 1, 2014 at 12:16 e m

  Stämmer det som Marie skriver. Så pass gamla katter trivs bäst själva. Det vore väldigt synd om henne om du skaffar en katt till. Pratat med flera veterinärer som säger detsamma..

  Reply
 8. C augusti 1, 2014 at 2:47 e m

  Besök Stockholms katthem så hjälper du en hemlös liten katt 🙂

  Reply
 9. tilda augusti 1, 2014 at 3:25 e m

  olika katthem i stockholm har jääättemycket kattbebisar nu på sommaren, snälla kika där, du som älskar katter så mycket och vill hjälpa! de är vet.bes, chippade osv osv, snälla gör en insats <3

  kattstallet (åkeshov)
  katthemmet vaxholm
  stockholms katthem (telefonplan)
  finns i vasastan också.. och fisksätra!

  Reply
 10. Katthem för fan! augusti 1, 2014 at 6:52 e m

  Bryr du dig om katter går du på katthem! Va är det for fel på folk som köper istället?! Blir så arg! Men vänta tills Maddiken är ”borta” fåor du får ny katt. Annars kan hon bli deprimerad för att du ha ”byt ut henne” och för att den nya katten har mer energi änn vad hon klarar av. Trodde du visste mer änn så om katter… Lite överraskende måste jag säga :/

  Reply
 11. karin augusti 1, 2014 at 8:29 e m

  såg på svettlukt.myshowroom.se att hon säljer kattungar, Bea Malecki hon thaiboxaren 🙂

  Reply
 12. Lena augusti 1, 2014 at 9:02 e m

  Låt din lilla älskling få vara ifred och ha lugn & ro de sista åren. Hon har ju alltid varit ensam med dig och äldre djur ska inte behöva ställa om sig med en ny *rival* och kanske känna sig utstött då en kattunge lr yngre katt kräver mer engagemang från dig.

  Och tro mig, det kanske inte blir så gulligt och roligt med ytterligare ett djur. Ge katten du redan har allt istället, slösa ömhet och kärlek på henne.

  Reply
 13. Louisa augusti 2, 2014 at 10:38 f m

  Säger som de andra, hjälp en katt som vill ha kärlek men är oönskad= KATTHEM!!!
  MEN tänk dig för att skaffa en till, jag tror inte Madikken kanske kommer må så bra av det. Jag bor utomlands och har en tidigare hemlös katt sedan ett par år och hittade nu en till, väldigt skadad katt som jag tog hem eftersom jag inte kunde lämna den. Men processen för min första katt har varit HEMSK och jag har verkligen mått dåligt av att se henne vara så ledsen och må dåligt. Det kan vara väldigt svårt att fösa ihop 2 katter, tänk på det innan!!! Gör noggranna efterforskningar före, gärna med veterinär, och ta STOR hänsyn till Madikkens ålder, hon måste gå i första hand!!!

  Reply
 14. Jessica augusti 2, 2014 at 10:43 f m

  En katt lever ca 20 år vilket du vet. Med tanke på dit sätt att leva så kommer du ju dra ut på många långresor under den tiden. Att du ska va hemma ett tag innebär? En månad ett halvår? Tycker du ska tänka en gång till. Du lämnar ju bort den katten di redan har konstant.

  Svar: Ja, ibland, och bara till de som känt henne under hela hennes liv och som hon vuxit upp med.

  Reply
  1. Maria augusti 3, 2014 at 7:00 e m

   Du lämnar ju bort henne hela tiden. Och då bör man ju tänka efter och inte skaffa fler djur.

   Svar: Gör jag ju inte? Hon är uppvuxen med mig hemma hos min mamma. Så hon lider inte över att vara där.

   Reply
 15. Bellan augusti 2, 2014 at 4:38 e m

  Varför skaffar du inte bara en gosedjurskatt eller en robotkatt som du kan bestämma själv över när den ska ”leva” eller inte? Istället för att släpa hem en stackars kattunge som blir själv största delen av tiden pga din egoism och ditt habegär, där du dessutom inte ens vet om den katten du redan har ens kommer att acceptera en kattunge. Du har noll koll på katter, helt uppenbart utifrån ditt inlägg och enda anledningen till att du vill ha en katt är för att du tycker det är lite gosigt de få dagar du är hemma om året. Resten av tiden ska katten tas om hand av andra personer som inte valt att ta det stora ansvaret som en katt innebär. Det är inte okej att ta hem en kattunge, ett helt liv och en hel person, för att sedan bara dumpa av henne/honom någonstans när man känner för det hur som helst. En katt är inget objekt du kan slita på och slänga runt hur som helst, det är en levande varelse med känslor som förtjänar det bästa och det kan du inte erbjuda.

  Reply
  1. Maria augusti 4, 2014 at 11:01 f m

   Thank god att det finns de som har koll!

   Reply
 16. Jenny augusti 2, 2014 at 5:05 e m

  Mysigt, åk gärna till närmsta katthem, dem är överbelastade nu med massa katt familjer.
  Då får du en som är kastrerad, vaccinerad o chipad. O pengarna du betalar går till deras andra katter som är behov av vård m.m

  Lycka till kram

  Reply
 17. Kicki augusti 2, 2014 at 6:07 e m

  Jag tror verkligen de är bättre om du väntar tills din fina lämnar denna jord. Du borde veta lite hur katter fungerar och vad dom föredrar.. Det är inte rätt mot din gamla katt att ta in en ny främling så här sent i hennes liv. Du kmr troligen skada mer än o hjälpa.
  Låt henne ha dig för sig själv den sista tiden, så som innan. Och sen i framtiden skaffa två katter samtidigt elr ngt år imellan.
  Kram

  Reply
  1. Annie augusti 4, 2014 at 9:17 e m

   Håller verkligen med dig! Det blir oftast bara jobbigt om man introducerar en kattunge i ett hem där det finns en äldre etablerad katt. Dels vill kattungar leka och busa mycket vilket kan bli jobbigt för en äldre katt sen kan ju M må dåligt av att inte få ha matte för sig själv plötsligt efter så många år. Hoppas att du tänker om Paulina 🙁

   Reply
 18. Bella augusti 2, 2014 at 8:12 e m

  Adoptera från katthem!! Du RÄDDAR ett liv på det sättet, för varje katt som köps av kennel försvinner chansen till ett liv för en hemlös katt. Det minsta man kan göra är att gå dit och titta på katterna, du kommer inte ångra dig.

  Reply
 19. totti augusti 2, 2014 at 10:26 e m

  Besök ett katthem och titta, finns så många som behöver hjälp! Jag har bara haft hittekatter under min uppväxt och alla har varit mina bästa vänner! Kram 🙂

  Reply
 20. Amanda augusti 2, 2014 at 11:11 e m

  Åh fint av dig. Men kolla gärna upp katthem. Katterna där är alltid underbara och fyllda med tacksamhet. Tänk att hjälpa en katt bort från gatan och ge den ett tryggt hem. Kram

  Reply
 21. Emmeli augusti 3, 2014 at 12:03 e m

  Vi har precis fått två kattungar, mamman är svartvit som din kisse 🙂
  Dom är inte leveransklara riktigt ännu, och finns dessvärre inte i stockholm. Men vi kan inte behålla dom och dom behöver komma till ett tryggt och bra hem! Hör gärna av dig 🙂

  Reply
 22. Louise augusti 3, 2014 at 11:05 e m

  När jag var nyfödd hade mina föräldrar en äldre katt (jag är äldsta barnet) som kände sig utbytt mot mig. Det resulterade till att hon kissade överallt i hela huset för att märka sitt revir samt attackerade mig. När mina föräldrar berättade detta för veterinären så sa de att det är väldigt vanligt när man tar hem kattungar till äldre HONkatter att de reagerar så men att de aldrig hört ngt sådan angående barn. Så vissa ensamma äldre katter som varit ensamma med sina ägare bör fortsätta vara det. Nu säger jag verkligen inte att Madicken kommer vara så som vår katt var, men när du får hem kattungen så bör du ha stenkoll hela tiden så inget händer. O visar Madicken täcken på att det inte funkar bör du ge bort kattungen på en gång samt låta M vara själv livet ut 🙂

  Reply
 23. Tänk till för en gångs skull!!! augusti 4, 2014 at 6:50 e m

  Du är långt ifrån en crazy cat lady, som du gärna utger dig för att vara, jag är tokig i mina katter och jag mår illa av bara tanken att lämna mina två små pälsklingar för att dra utomlands för att festa! Jag får dåligt samvete om jag ens är en timme försenad hem från jobbet. Mina katter är beroende av mig och behöver mig. Jag valde dom, de valde inte mig!

  Och låt för guds skull din fina katt få vara ifred tills hon somnar in. Hon är för gammal för att börja tampas med en rival som ska ta hennes matte/revir ifrån henne!!!!

  Reply
 24. emmy augusti 5, 2014 at 10:04 f m

  Kul med en till katt. Jag skaffade just en kattunge som sällskap till min snart 6 år gamla katt. Det tog lite mer än en vecka innan de kunde vistas i samma rum, och jag rekommenderar starkt att ta ledigt i ca 2 v och vara hemma med sötisarna så de kan anpassa sig med tillsyn. Det kan gå ganska vilt till med en kattunge (mycket energi!) och hon väcker mig vid soluppgången varje dag (sjukt tidigt :s) Nu efter snart 2 v tid ihop kan de vara i samma rum utan fräs och sura blickar, och leker tom lite ibland. Däremot är storkatten lite för stark för den lilla så det gäller att ha koll och separera dem. De korta stunder jag är hemifrån lämnar jag dem i varsitt rum. Jag hoppas att mina små så småningom blir ännu bättre vänner så att de får fint sällskap av varandra, krävs en del jobb/tid men är nog värt det tillslut. Lite tips på vägen och lycka till!

  Reply
 25. hanna augusti 10, 2014 at 12:32 f m

  Hej! Har en katt på 8 månader som är väldigt liten i storleken och är världens snällaste. Har aldrig gjort något ont och hon är superspeciell! Hon är lite tillbakadragen mot främlingar men mot mig och min sambo är hon alldeles underbar, kelig, gosig och tror hon skulle passa hos dig. Hon förstår väldigt mycket och är en jäävligt smart katt. Jag måste bli av med henne eftersom min sambos rottweiler börjat växa och jag är så himla nojjig att något ont ska hända henne. Skulle aldrig i hela mitt liv ge bort henne om det inte vore för vår situation. Kontakta mig på min mail om du är intresserad! Skulle vara guld värt! Mvh Hanna

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *