!!!!!

Kommer ni ihåg när jag blev busringd och trakasserad? Då kommenterade en tjej vid namn Andrea såhär i en skvallerblogg:

Skärmavbild 2014-09-02 kl. 19.39.49Skärmavbild 2014-09-02 kl. 19.39.47

Andrea skrev också en lång kommentar i min blogg om vilken slampa jag är som ligger runt och att vi i vårt civiliserade Sverige faktiskt minsann har normer över hur tjejer ska bete sig och att man inte kan hålla på som jag gör utan att få konsekvenser för det. Kort och gott att det alltså är mitt fel att jag blir kallad hora av tre killarna Oliver, Daniel och Rikard.

Det Andrea inte förstår är att de regler och normer hon pratar om i vårt ”civiliserade land Sverige” som hon säger är bilder av hur kvinnor och män ska vara som sitter i samhällets uppbyggnad som har gjort att killar alltid kommer kunna undan med sånt som tjejer inte gör. Vi växer ju upp med det. Ni såg ju Paradise när Smail var KINGEN och Jasmine var slampan fast hon inte legat med många alls. Varför är det så? Det är fel.

Tack Andrea. Du och andra tjejer som dig är anledningen till att jag tänkt om helt och i år la min röst för feminism, jämlikhet och systraskap. Alla reaktioner jag fått det senaste året för att jag säger som jag vill gällande killar/tjejer och kärlek, sex i tv, från helt vanliga tjejer som du själv har öppnat mina ögon. Konservativa tjejer med samhälls och kvinnosyn från 40-talet som Andrea finns det massor av. Det är vilsna tjejer som du som skäller ut och får andra tjejer som är som mig att ”skämmas” som gör att kvinnor alltid kommer vara ojämnställda män. Det är 2014. Dags för feminism på riktigt.

Posted in: Okategoriserade
Kommentarer (65)
 • fredrika

  Go paow!!! heja systerskapet!!

 • Alexandra

  Du är så jävla bra Paulina!! Hoppas verkligen inte du tar åt dig av korkade människor som den bruden. Läst din blogg i många år, aldrig kommenterat men kände att det var dags nu! Kör bara o skit i alla andra 🙂 det gör jag

 • nina

  Att skylla på Andrea och ”tjejer som henne” är att gå emot systerskapet, det är ej hennes fel utan det är patriarkatets fel att hennes syn är förvriden.

  • Sanna

   Men hon skyller ju inte på henne? Det är ju bara ett exempel på ett problem som finns i dag: patriarkatet får kvinnor att hata på varandra.

   Jag ser inget hat i Paows post, bara sansat resonerande.

  • Dimp

   Så jag som inte ser ner på mina ”medsystrar” när de tar sig samma friheter som all världens män, hur har jag lyckats ta mig förbi patriarkatets regler?
   Vem ska jag tacka för att ha lyckats frigöra mig ifrån det ålderdomliga sätt Andrea resonerar på?

   Jag tackar mig själv, min förmåga att tänka själv och resonera kring hur världen ser ut.

   Det borde du också göra nina istället för att sitte å klema en tragisk figur som inte är intresserad av att förändra sitt sätt att tänka på.

   Fy och fridens!

 • lenni

  You go girl! Vi måste ändra människors jävla inställning till dagens moderna unga kvinnor! Vi äger våra kroppar och får göra vad i helvete vi vill med dom. PRECIS som män redan får. Fuck this shit! RÖSTA ROOOOOOOOOOOSAAAAAAAAA!!!!

 • Elin

  Alltså fy fan! Alla har ett sexuellt behov och att ha sex är fan inte fel, och man är absolut inte en slampa för det!

 • Ellen

  JAG VISSTE DET. Jag visste att du var helt jävla awesome.

 • Kimberly

  TACK! Detta inlägg fick mig precis att inse vart jag ska lägga min röst i år! Feminist javisst!

 • Emma

  Kalasbra Paulina! Tummen upp, helt rätt!

 • sara

  åh paulina jag blir fan varm i hjärtat av att läsa det här, du har så rätt i det du säger och att du som kan påverka så många unga tjejer öppet förespråkar feminism är så jävla BRA och viktigt. all kärlek och respekt till dig, you go girl!

 • Johanna

  Jag har läst din blogg till och från i flera år och det här är andra gången jag kommenterar. Första gången var när du skrev att du var sverigedemokrat. Då försökte jag skriva en del vettiga saker om varför du inte borde vara det. Idag har jag bara en vettig sak att säga:

  – ÄNTLIGEN! FAN VAD BRA DU ÄR!

 • Jenkins

  Det är mycket jag inte håller med dig om i andra saker som 30+-tant, men fan vilken rätt inställning till det här! Att inte sticka under stol med sitt liggande trodde jag började bli mer accepterat, men det kanske till största delen beror på mitt umgänge o min ålder. Jag hade hoppats att det var likadant även för er som är yngre. Fan vad bistert… Det är klart en ska ligga om en vill det, utan att skämmas. Ingen är en ”slampa” eller ”slyna” för att den gillar att ligga, herreguuuud…. U go girl!

 • Anna

  JAAAA fan fick rysningar av att läsa detta så jävla bra!! Följt din blogg då och då i många år nu, dock har jag blitt så himla ledsen över hur du skrivit om SD men nu jävlar höjdes du något fruktansvärt i mina ögon igen. Vill bara säga TACK, så fruktansvärt viktigt att sånna som du går ut och skriver sånt här<3

 • Hanna

  Så jäkla trevligt att dela parti med dig. Systraskap är gemenskap ♡ grrrlpower!!

 • Sara

  Det är fantastiskt att vi är så många som vaknar upp nu och inser vad vi behöver förändra. Heja Paulina! <3 RÖSTA ROSA <3

 • Isabelle

  TACK PAOW. ÄNTLIGEN! Från att du hyllat SD (som jag blev så fucking jävla ledsen över) till att du nu öppnat dina ögon för feminism och jämlikhet är ju verkligen ett steg i rätt riktning, wow! Du höjdes verkligen i mina ögon riktigt mycket nu, alltså verkligen. Jag hoppas du skriver mer om det här och får andra att inse att SD är ett riktigt skitparti.

  YOU GO GIRL!

 • Maya

  Go Paow :DDD <3333!!!

 • Nettan

  Det är BRA!! Ner med det stela och upp med det mjuka. Folk MÅSTE sluta vara så stela och dra ur pinnen ur r*ven. Släpp loss lite och lev. Sluta klaga på andra som gör det

 • Elin

  Helt rätt inställning! Det är samhället det är fel på. inte oss!
  Girlpower!

 • Jessica

  Du är så jäkla grym! Hur fint med en kvinnlig förebild som inte skambelägger kvinnlig sexualitet. Så jävla rätt!

 • Anna

  Fan vad du är bra!!!!!!!

 • Sara

  Så jävla bra!!<3 Är så glad att du tänkt om från SD till F!, respekt!

 • sofié leifsdotter

  ”Det är patriarkatets fel..” Undrar varför vi då är så många som fullkomligt skiter i vad patriarkatet har att säga och lyckas leva som vi vill ändå?

  Nåja, har altid tyckt att Paow är en go brutta!

  • Agnes

   ”Skiter i patriarkatet”? Det är där, du lever i patriarkatet. Det är ingenting du kan välja bort. Oftast när kvinnor anser sig helt opåverkade av patriarkatet är det för att de inte har sett hur allt hänger ihop. Från hur vi uppfostrar våra pojkar med en ”boys will be boys”-mentalitet till att vi tillåter ett konstant objektifierande av den kvinnliga kroppen. Från skoluniform för att en bar kvinnoaxel är alldeles för sexuell för att få visas för omvärlden, till de ovälkoma recensioner vi tar emot varje dag vi går ut genom dörren. ”Hon är för smal, fy vad tjock, kolla henne” osv. Varenda gång en man uttalar sig om en kvinnas kropp på detta sätt markerar han att han som man har rätt att göra detta. Han markerar att vårt värde ligger i hur knullbara vi är medans han är mycket större än så. Detta vet inte mannen som kommenterade om, för han ser inte heller hur det hänger ihop. Många kvinnor gör också detta, främst då mot andra kvinnor, och förstår inte att de då talar om för männen att det är okej. De bekräftar mannens omedvetna tro om att kvinnans kropp är för att behaga honom.

   Jag vet inte hur du menade med din kommentar om att skita i patriarkatet. Men ovanstående problem får de flesta stå ut med i vardagen. Om man sedan inte ser sambandet med detta och ett strukturellt kvinnoförtryck är det en annan femma, men ett samband finns.

   Anledningen till att jag skriver är inte för att attackera dig personligen, utan för att jag vet att det är ganska vanligt med kvinnor som tar avstånd från jämställdhetsdebatten och bestämt hävdar att de inte alls känner sig påverkade av patriarkatet. Självklart är de berättigade att känna så (även om jag bara tror att de inte ser hur saker hänger ihop) men det är ganska farligt att uttrycka sig på ett sådant vis. Dessa undantag är nämligen de som priviligierade män helst lyssnar på, det är väl klart att det är bekvämt att få bekräftat att ens privilegier inte sårar någon och att de därför inte behöver ta något ansvar i att driva/stötta jämställdhetskampen.

   Det blir lite som de som säger n-ordet för att de har en mörk kompis som sagt att det är lugnt, eller att de får kalla någon jävla b*g för deras bästa kompis är bög, så alla vet att hen inte är homofob. På samma sätt kan de nu bekvämt luta sig tillbaka och säga ”min bästa vän är kvinna och hon känner sig inte alls förtryckt”.

   Alla har rätt att uttrycka sig, absolut. Men jag kan känna att de som INTE känner sig förtryckta kanske inte behöver ställa sig i vägen för att hjälpa de många många kvinnor som faktiskt gör det. Man borde ju istället fokusera på de som påverkas mer och mår dåligt av patriarkatet, än de som glatt skiter i det!

   Wohoo en hel artikel

 • Caroline

  Tummen upp Paulina ! <3

 • Tova

  ÅH HÄRLIGT!!! Jag hoppas att du röstade på Fi, då kan vi bekämpa dessa normer och ”hur en tjej/kille ska vara”.

 • myyyssss

  fan vad bra u go gurl! SD har inte en sån positiv syn på feminism så jag är glad att du kunnat gå förbi skitpartiet! GO FEMINISM!! 😀

 • Susanne

  Så bra att du har tänkt om!

 • Elin

  Hejja Paow!!!!!! <3

 • g.

  kommenterar aldrig men måste bara säga FAN VAD BRA SKRIVET PAULINA. girlpower!

 • f

  Skönt att ha fler som kämpar för allas lika värde.

 • Cissi

  Lite ”roligt” att du säger att Jasmine inte legat med många alls, fast hon legat med 30 st enligt henne själv. Tycker 30 st är många, oavsett om det gäller tjejer eller killar.

 • Ebba

  Grymt svar på tal Paow! Håller med dig!

 • Jeanette

  Girlpower!! 😀

 • Jeanna

  Du är grym och ska fortsätta leva ditt liv som du vill! Ingen skam, ingenting – feminism for the win!

 • Sabina

  Den där Andrea är på och kommenterar skit på skvallerbloggen hela tiden. Idag tex la skvallerbloggen upp inlägget som Kissie skrev om att Eric i ph tyckte saga var slampa som legat med 30. Då stöttade majoriteten av kommentarerna oss kvinnor och slår ett slag för jämställdhet även inom sexualiteten men inte Andrea, nej då, hon tyckte alla var äckliga slampor. Andrea är antingen en kille eller en tjej som aldrig får ligga.

 • Sabina

  För övrigt så var det ett jäkligt bra inlägg du skrev! Wohoo, go paow!

 • mickan

  GO PAOW! vi är på din sida

 • berra

  Kör hårt Paulina! Låt inte någon jävel trycka ner dig bara för att du har ett kön som inte råkar vara en köttkorv. Jag är med dig på en ändring av det konservativa tänket hos många av det svenska samhällets individer! <3

 • Rebecca

  Fan vad du är bra

 • Anna

  Fick verkligen gåååshud när jag läste detta!!!

 • Carin

  Dags för feminism på riktigt! Rösta ROSA!! <3

 • Melissa

  Ursäkta men är inte 30 personer mycket för en 20 årig tjej??? Ayayay…

  • Sofi

   Nej. Finns inget mycket eller lite. Gud människa. Tänk längre än vad näsan räcker.

  • Emma

   Men om det hade vart en kille så hade det vart lite eller vadå? . Det Paulina syftar på är ju att det är en groteskt stor skillnad i tankesättet för män och för kvinnor – att de inte blir behandlade på samma sätt. Att du väljer att fokusera på antalet partner för denna kvinna är för mig oerhört trångsynt och jag uppmanar dig att läsa på om just feminism och dess historia. Du gör inte bara dig en tjänst utan alla medsystrar och bröder som behöver stöd i dagens samhälle. Tänk om det är din egna dotter som blir kallad slampa för att hon har sex när hon är kåt? Eller din son som blir retad för att han inte har det?

  • Annica

   Är inte 300 för en 23 årig kille mkt då också isf…?

  • sandra

   6 om året om hon miste oskulden vid 15, så nej snarare lite!

 • Sanna

  SÅ BRA!! Heja Paow, heja feminism!! Det är nu det händer! <3

 • Amada

  Whop whop! Go Paow! F! – För dom som tror på jämnlikhet

 • Saga

  FYFAN vad bra paow!!! Har totalt ändrat åsikt om dig, så jävla bra att du tar upp viktiga ämnen som feminism och kvinnohat, du har många unga läsare som behöver ta del av det.

 • Matilda

  GIRLPAOWER! Har alltid varit ett fan av dig, nu mer än aldrig!!!

 • En snubbe bland andra

  Jag stödjer dig helhjärtat! Bra gjort!! <3

 • Frida

  Fan vad bra du är Paow! Det behövs fler tjejer som vågar stå upp för att vi också (såklart!) är sexuella varelser. Vi ska inte behöva skämmas eller ursäkta oss för att vi gillar att ha sex! Varför ska man döma någon efter hur många man legat med? Och varför ska måttstocken vara olika för tjejer och killar? Helt sjukt tycker jag. Sex är ju det roligaste och härligaste man kan göra som vuxen! Hatar att det alltid ska låta som att tjejer bara ”går med på att ha sex”, som att vi aldrig tar initiativet – Fick du sätta på henne? Släppte hon till? tror jag många killar får höra när de följt med/tagit hem en tjej. Som om han ”lyckats” få henne att ligga med honom. Och då är han ”en riktig man” medan tjejen är en slampa.
  Nej, vi måste få fler som dig Paow som vågar stå upp för oss tjejer! Vi måste stå upp för varandra istället för att klanka ner på varandra. Du är en härlig stark tjej som är en bra förebild för andra tjejer som visar att vi ska skita i vad alla andra tycker och bara vara oss själva 🙂 Go Paow! <3

 • Anna

  HEJA DIG! Underbart!
  Synd att du har fått vridna tankar om tiggarna, som inte har något val än att sitta där och att det faktiskt inte alls finns organiserat tiggeri utan det är något SD hittat på.
  Pengarna en tiggare får ihop skulle i vilket fall vara en riktigt dålig affärsidé då det handlar om så små små summor.
  Att de har mobiler är ju något av en självklarhet, de måste kunna kontakta sina familjer som de skickar de slantarna de får ihop till.

  De behöver pengar för att leva precis som alla andra människor, men till skillnad från andra kan de flesta av dem inte få några jobb (pga språk osv) och har dessutom flytt från extrema förhållanden.

  KLASSKAMP & KVINNOKAMP!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *