Ayahuasca

Igår så berättade en av mina vänner för mig om Ayahuasca, det är någon form av örtte som man dricker och sen så kommer man till en annan värld. Det är väldigt spirituellt och låter väldigt kul. Att man blir en helt annan människa efter att man gjort det. Men det värsta är att ”avtädningen” är mellan 6-18 månader. Säkert ännu längre i vissa fall. Det är ju trots allt en drog. Men kallas för en ritual som utförs inne i djunglen i Peru. Sjukt skumt. Men väldigt intressant att läsa om för er som inte har något bättre för er.Dock så kan jag ha fel. Vet inte så mycket om det för det är väldigt nytt för mig.

Det sägs att man lär känna sig själv och ser hur hela världen hänger ihop. Att man får ett helt nytt sätt att se på saker, allting som man inte förstått sig på tidigare blir klart för än. Aa här kan ni läsa om en kille som förklarar sin ”behandling” : http://www.flashback.org/t2024950

Här kan ni också läsa om det: Lindsey har tagit det. LÄNK

ayahuasca11

Här är en dokumentär om det.

Någon som vet nåt mer om det eller som gjort det?

(Visited 976 times, 1 visits today)

29 Comments

 1. S september 29, 2014 at 1:12 e m

  Läs itsmeyourdani.se. Hon har gjort det många ggr och kommer nog snart berätta om sina upplevelser

  Reply
 2. Matilda september 29, 2014 at 1:18 e m

  Låter skumt..

  Reply
 3. Märta september 29, 2014 at 1:43 e m

  Tror du skulle må väldigt bra av att ta den. Ayahuasca lär dig det du behöver veta, inte vad du vill veta. Men du måste följa en diet i någon vecka innan. Inget sex, ingen stark mat, etc, etc… Men den lär dig så otroligt mycket, och du är rätt mogen att ta den tror jag. Men det gäller att du åker antingen ensam eller med någon som du kan lita på. Någon som inte är ytlig direkt. Lycka till!

  Reply
 4. my september 29, 2014 at 2:20 e m

  Läskigt!! Prova? Nej tack!
  Men du kanske ska prova eftersom din kära idol har gjort de

  Reply
 5. Fari september 29, 2014 at 2:33 e m

  Om man nu vill använda sig av en ögonöppnande drog utan avtändning på flera månader så man kan ta tex LSD eller olika typer av svampar, tryfflar, kaktusar etc, men dem avgörande faktorerna för att dessa droger ska verka som ögonöppnare är bland annat att man ska använda det i terapeutiska syften. Har man rätt miljö (harmonisk, vänlig) rätt människor med sig ( helst människor med erfarenhet som kan hjälpa i läskiga moment och an bidra med åsikter och tankar/lyssna på dina) och rätt anledning (man vill utforska ut i världen och in i sig själv) så kommer det med stor sannolikhet att bli en väldigt innerlig resa. Däremot så kan även snetändningar ge en mycket, man lär sig mycket hur det än blir egentligen, men dem flesta vill helst slippa kaotiska upplevelser.

  OBS: Att nå upplysning UTAN droger är nog bland dem vackraste upplevelserna men människa kan få vara med om, man behöver absolut inte ta droger för att få uppleva något högre än det man är van vid, man kan tex meditera (meditera behöver inte betyda heller att man sitter tyst på toppen av ett berg, man kan meditera genom dans, läsning, promenader..) och uppnå otroliga saker, men om man nu faktiskt tänker ta droger för att uppnå vissa erfarenheter så rekommenderar jag dem sakerna jag skrev ovan.

  Reply
  1. Daniel juli 7, 2016 at 7:16 f m

   Hej!

   Jag läste ditt inlägg på paow om att man kan meditera genom läsning, dans och promenader. Jag har en fråga, och det är om man behöver tänka eller göra något under dessa event som gör så att läsningen mm. blir mediterande? Eller är det bara att utföra dem som vanligt utan någon extra koppling till meditation?

   Reply
 6. Linnéa september 29, 2014 at 4:01 e m

  Helt klart att såntdär funkar! Syra och svamp är ungeför likadant och du förstår världen och livet på ett helt annat sätt efteråt. Alla man har försökt förklara det där för tycker bara att man låter helt flummig eller att man fått psykos lr nåt. Men det är fan den coolaste upplevelsen jag har gjort! Du får så starka känslor, känner färger och ser musik typ. Haha okej nu låter jag fan flummig men jag minns att min favoritlåt jag haft i flera år spelades en gång under trippen och det var första gången NÅGONSIN som jag förstod meningen med låten och låttexten. Jävligt coolt ^^

  Reply
 7. Yoloooo september 29, 2014 at 5:22 e m

  Min bästa tjejkompis gjorde det i sommras..hon har bott i Dubai i nästan två år, så när hon kom hem till mig så hade jag ställt till med vin och mat och grejer så sa hon ” ahhh förlåt kan inte äta det, går på detox nu i typ två veckor, det är en grej jag ska göra berättar allt när jag e klar ” Visste direkt att hon skulle göra ayahuasca, blev så jävla glad att hon skulle göra det, med tanke på att jag har velat göra det as länge.. Hon har iallfall gjort det nu och det hon berättade var så sjukt, läskigt och samtidigt helt underbart. Ska göra det om ett halvår med henne igen och två andra vänner som gjort det! ser så framemot det.. . kan liksom inte beskriva med ord det hon upplevade.. hon är så förändrad idag, riktigt sjukt… folk säger jaaaajaaaa det är en drog blabalbalaaaa, det finns bara folk där ute som inte vill att vi ska öppna ögonen 😉 för det är exakt det de gör, jag längtar tills jag ska göra det!!! lycka till :))

  Reply
 8. anonym september 29, 2014 at 7:34 e m

  Haha syra och svamp är INTE likadant

  Reply
 9. Christina september 29, 2014 at 8:02 e m

  Hvis du ønsker å teste noe som varer kortere i begynnelsen kan du prøve å røyke DMT, virkestoffet i Ayahuasca. Changa innehar også det samme virkestoffet. Du kan velge å røyke på pipe eller joint, pipe gir nok mektigst opplevelse. Du trenger bare trekke noen gode trekk så begynner trippen nesten med en gang. Plutselig åpner det seg en verden du aldri har sett lignende til før, og den kroppslige følelsen er veldig god og harmonisk. Det varer kanskje rundt 10 min. Etter den korte tiden vil du nok kjenne deg som et nytt og bedre menneske og du vil se verden så vakker som den faktisk er. Jeg er så evig takknemmelig for at jeg ble introdusert til det og det hjelper meg mange ganger med å få nye perspektiver på ting

  Reply
 10. jojo september 29, 2014 at 9:01 e m

  M E D I T E R A

  Reply
 11. Anna september 29, 2014 at 9:34 e m

  Låter ju sjukt vettigt! Eller inte….

  Reply
 12. Va september 29, 2014 at 11:47 e m

  Folk som VILL knarka bara för att, har nog inget att göra med denna. Det här är ingen sån drog som man bara tar och tror att man ska bli hög.

  Reply
 13. Va september 29, 2014 at 11:49 e m

  Varför tar du ens upp detta i din blogg? Tänk på de som inte trycker på länken?

  Reply
 14. borkish september 30, 2014 at 1:10 f m

  det är ju som sagt en jävligt stark hallusien stavning haha. drog!

  har du psyke för sånt så kör! annars skippa det!

  Reply
 15. Elina september 30, 2014 at 5:33 f m

  Känner två stycken som har gjort detta i djungeln i Peru för några år sedan. De beskrev det som en väldigt häftig upplevelse och att de kunde kunde se världen ur ett nytt perspektiv. Men det bör kanske tilläggas att de har testat alla möjliga droger, naturliga som kemiska. Det är bra att du inser att Ayahuasca också är en drog, även fast den är naturlig. Oavsett om det är syra, kokain, cannabis eller vad som helst så ska man vara medveten om konsekvenserna med droger. Med det menar jag inte att du kommer att ”dö om du tar Ayahuasca eller cannabis”, jag menar mer att ditt psyke kan komma att bli annorlunda och du kanske inser att många saker du har trott stenhårt på i hela ditt liv, kan visa sig bara vara en lögn efter att du tagit denna ”drog”. Jag tror att man måste ha ett starkt psyke för att testa sådana här naturdroger eller vad man ska kalla dem (även svamp), annars kan det nog finnas en risk att man blir väldigt nere och vilsen efter att man har tagit dem. Men så är det väl i och för sig med allt! Men så länge man är medveten om riskerna och är väl förberedd så kan nog Ayahuasca vara rätt häftigt tror jag också.

  Reply
 16. Maria september 30, 2014 at 7:19 f m

  Sluta romantisera droger. Du har väldigt unga läsare.

  Reply
 17. Liza september 30, 2014 at 6:13 e m

  Det är inte okej att skriva om droger och få det att framstå som något mystiskt och bra för
  det är det inte. Man kan bli beroende och ganska tiltad i huvudet.
  Tänk också på att du har unga läsare här.

  Reply
 18. Fredrik september 30, 2014 at 6:52 e m

  Jag har alltid velat genomgå en ayahuasca ceremoni, det tvingar en att konfrontera sina demoner och förändrar en. Blir du på riktigt sugen Paulina, då kan du räkna med att jag följer med!

  Reply
 19. emelie oktober 1, 2014 at 8:25 e m

  Ayahuasca är ingenting man bara kastar i sig sådär utan skall tas med stor psykisk förberedelse. Vill man trippa för skojs skull men samtidigt få vackra upplevelser och spirituella lärdommar kan man hålla sig till svamp (och nej, LSD är INTE samma sak. svamp är naturligt och LSD är en kemikalie, det kan aldrig vara samma (!!!) ),

  ayahuasca är till för två grejer;

  nr1: för att ta itu med sina inre demoner, tex. om man har förlorat någon närstående, eller upplevt trauma. ayahuascan kommer låta dig uppleva dessa ögonblick och känslor men samtidigt guida dig igenom dem och när du kommer tillbaka till jorden igen kommer du ha en annan syn på ditt tidigare liv och hur du gör för att gå vidare (det finns orsak till att ayahuasca även kallas för morfar.)

  nr2: om du är en sökare spirituellt och riktigt vill känna på moder natur och universums kraft i en rejäl flygtur.

  och ja, man mår riktigt illa och att kräkas är inget ovanligt men det beror på ayahuascan renar din kropp inifrån.

  🙂

  Reply
 20. ann oktober 1, 2014 at 10:31 e m

  För det första; Ayahuasca är ingen drog! För det andra, man får ingen avtändning av att genomföra ayahuasca cermonier. Har själv gjort ett antal cermonier i Sydamerika för cirka 6 månader sedan. Hela din världssyn kommer förändras, och du kommer möjligen få svårt att återgå till det ’vanliga’ livet vi lever här i västvärlden. För mig är det bland det bästa jag har gjort i hela mitt liv, fått mig att växa som person, förstå mitt ursprung,förstå vart jag är påväg och gett mig en helt annan spirituell syn på världen. Det är ingen drog, det är medicin för själen. Absolut inget man kan bli beroende av. Dock ska man vara försiktigt, det är vanligt att man får en obehaglig upplevelse om man har mycket i sitt bagage man måste ta itu med. Obehagliga upplevelser man har förträngt, människor man sårat osv kan dyka upp. den blir en självrannsakan på väldigt hög nivå.Men som samtidigt tar dig vidare i din mentala utveckling. Skulle inte avråda någon för att testa detta. Vi från den materalistiska västvärlden behöver det mer än någonsin. Har du någon erfarenhet från psykadeliska droger vet du vad jag menar. kram

  Reply
 21. Linn oktober 2, 2014 at 1:56 e m

  Dom använder det i filmen ”Wanderlust” med Jennifer Aniston. Sjukt kul

  Reply
 22. Maja mars 13, 2015 at 10:58 f m

  Lol. Du vet ingenting. Prova och se ditt liv forandras. 6-18 mander? HAHAH snarare nagra timmar. Good luck

  Reply
 23. JohnA maj 2, 2015 at 10:41 e m

  Jag var i Peru förra året på en Ayahuascaretreat i två veckor. Det bästa jag någonsin varit med om, sååå tacksam. Aldrig testat ”droger” tidigare. Men är sjukt intresserad av DJUP personlig utveckling.

  Mådde som dålig bakfylla timmarna efteråt, men med tanke på vad man fick uppleva och de insikter jag fick så var det värt all världens bakfylla.

  De som prövat Ayahuaska vet vad jag talar om, ni övriga…ja, vill ni får en ny uppfattning om vad världen EGENTLIGEN är så ta ert andliga ansvar och testa.

  Fridens liljor!

  /J

  Reply
 24. Kent juni 4, 2015 at 5:09 e m

  Svenskar tror på vad dom läser och vad ännu värre är, på politiker…

  Här har ni lite info om Ayahuasca. Jag har tagit det +50 ggr.

  Is yahuasca “The Red pill” ??

  I am going to tell you the truth about my own spiritual awakening, but first you must know that I have been on the path for enlightenment since I was twelve years old. Over the course of many decades, I read all the books, tried all the practices, and even traveled around the world in the quest for spiritual awakening. From time to time, I thought I had found it, but one way or another, I was blindly mistaken.
  As I was still lost and very much asleep, I became desperate to find answers. I heard about this strange plant medicine that grows in the Amazon that has the ability to exponentially raise consciousness – facilitating healing and awakening. Because I was willing to do anything in order to heal the issues in my life and to finally wake up, in 2009, I traveled to the Amazonian Jungle in Peru and I drank the mysterious tea of Ayahuasca.
  I won’t lie to you, Ayahuasca was a great deal more than I bargained for. It dragged me through the dark recesses of my own mind, exposing all that I had hidden from myself, and challenging me in ways I never could have imagined, but four long nights in the jungle completely changed my life. However, it didn’t end there.
  Through a series of journeys with this sacred medicine, over the course of a few years, I healed all my issues, resolved all my fears and broke through all my limitations – ultimately I woke up. It wasn’t easy, by any means, and it required more courage than I even knew I had, but Ayahuasca provided the experiential answers I had been seeking for an entire lifetime.
  Ayahuasca stripped away all that was not me, and what remained was my real self, and a connection to the Divine that has filled me from the inside out, ever since. Ayahuasca delivered me to extraordinary heights of profound awareness and transformed how I see the world. Aya showed me how to live my life from the awakened state as Conscious Creator and how to teach others to do the same. Much of what I know, teach and write about today is a result of Aya and the knowledge, wisdom and insight I received during sacred ceremonies.
  As I prepared for my first journey in 2009, I quickly discovered that there was tremendous mystery around Ayahuasca, and although I did everything I could to prepare, I was completely unprepared for the experience, or for how the experience would change me and the way I live my life. With the intention of helping others prepare for Ayahuasca and integrate Ayahuasca. It is my intention to take the mystery out of Ayahuasca and to provide down-to-earth information for those considering this sacred medicine.
  Before we go on, I want to add, Ayahuasca is not for everyone, and I rarely suggest it to my friends or clients, unless they bring it up, or I sense they are ready. Ayahuasca is very much like the “red pill” in the Matrix – but far more potent and life-changing. So anyone considering this plant based medicine must be emotionally and spiritually ready, but even if you are ready, it will still rock your world.

  What is Ayahuasca?
  Ayahuasca is the Sacred Medicine of Divine Consciousness– composed of two ingredients, which alchemize to create this remarkable life-altering medicine. The first ingredient is chacruna or chagropanga which contains the quintessential ingredient of dimethyltryptamine (DMT). The DMT is the active ingredient that stimulates altered states of consciousness. If taken by itself, DMT stays in the body no longer than 8 to 15 minutes. Although often profound, this quick DMT experience does not allow one to explore the inner self, heal issues, or experience personal transformation. The second ingredient in Ayahuasca is Banisteriopsis Caapi which is a MAO inhibitor that allows DMT to remain in the body for up to 8 hours – bringing the real magic to the medicine.
  Ayahuasca can be gently stimulating to wildly mind altering, depending on the person drinking the tea, amount taken and the strength of the brew. It is very common to experience such things as, audio and visual hallucinations, inter-dimensional communications, exceptional sensory experiences, and altered states of consciousness, but Ayahuasca’s true value comes from its intrinsic ability to heal – body, mind and spirit, offering profound inner transformation, and even spiritual awakening.
  Ayahuasca is believed to have been around for eons, used only by the Amazonian Shamans, until England’s well-known ethno-botanist, Richard Spruce, discovered it in 1851. Since that time, Ayahuasca has made its way to virtually every continent and is the source of healing and enlightenment for an uncountable number of people around the world. Traditionally, Ayahuasca is used in Shamanic ceremony under the supervision of an experienced Shaman or guide.
  Many refer to Ayahuasca as the Grandmother or “Mother God.” Without doubt, most who have ingested Ayahuasca know “her” to be a Powerful Feminine Energy who sweeps you up, heals you and delivers you back to your true self.

  Ayahuasca Imitates Life
  What might take years or lifetimes to heal or overcome can be transformed and shifted in as little as one journey with Ayahuasca.
  In life, we are presented with many challenges that are divinely intended to help us wake up and remember who we really are. These challenges may take place over months, years, or even lifetimes. Whether we call them our issues, fears, or problems, they are always a reflection of the unconscious mind – which outwardly manifests in real life experiences. The purpose of life, in this manner, is to illuminate our inner shadows so that we might heal and ultimately awaken.
  The power behind Ayahuasca is that it condenses a particular issue into a four to eight-hour journey. Ayahuasca does exactly what life does, just in a shorter period of time, with greater intensity and no easy escape until the transformation and healing occurs. In this way, Ayahuasca is often a shortcut to healing unhealthy patterns, vicious cycles, addictions and emotional trauma.

  An interesting by-product of Ayahuasca is that when you understand how it works, you have a better understanding of how life itself works. Ayahuasca mirrors life in such a way that when you move through a journey, you get to see a condensed version of how life interacts with you on a daily basis – and throughout a lifetime. In this way, you can see that life is purposeful and pushes you toward remembering who you really are. Ayahuasca just does it faster and with more intensity.
  Ayahuasca Knows You Better than You Know Yourself
  Ayahuasca understands your deepest, darkest secrets, as well as your hopes and dreams. Aya knows what you love and what you fear, and because Aya knows your blocks and self-imposed limitations, Aya also knows what it takes to heal all unresolved issues, in order for you to step into your power.
  Aya knows exactly how to energetically manifest your deepest issues so that you can resolve them – and heal.
  Ayahuasca can be the most kind and loving experience you have ever had, or you might discover the true meaning of tough love. But any challenge that you might experience during a journey with Aya is simply the illumination of issues that exist within you; in your fears, beliefs, and the ways in which you have lived your life. The intent of Ayahuasca is never to leave you in pain, but rather to create a stress and pressure that causes you to let go and heal anything that created that internal suffering in the first place.
  Speaking with Ayahuasca
  It is difficult to describe exactly how Ayahuasca works because it works differently with everyone, and no two journeys, even for the same person, are ever alike. There is always a sense that Ayahuasca is speaking to you, but not through words or even thoughts, but rather through an unspoken language that you intuitively understand.
  Recognizing this inner conversation gives you a powerful advantage, and it also means that you are aware that you are intimately interacting with a Conscious Energy Force – and that you are not alone on this journey. Although you may not understand how the communication is unfolding, there is no doubt that it is happening and that “something” is being asked of you. Maybe it is to pay attention, maybe it is to let go, or maybe it is a long overdue lesson. Nonetheless, you are an active participant in a two-way communication. You might even feel as if you have met your best friend for the first time.

  Reply
 25. Viktoria juni 16, 2015 at 11:47 f m

  Aya är först och främst inget örtte. Det är gjort av amazonens regnvatten och rötter som kokas länge. Det är ingen drog det är bokstavligen en medicin. Det mest fantastiska och vackraste man kan göra. Det handlar inte om att fly och komma till en annan värld utan att få se och äntligen få lära känna sig själv på djupet, och att få öppna upp sina blockader. Ayahuasca är det bästa jag har gjort i hela mitt liv. Att jobba med medicinen är en healing process, det är inget man gör en gång och sedan är allt bra. Det kan vara läskigt i början eftersom att det är då främmande och man har så mycket respekt för det. Men moder ayahuasca vill en bara väl, hon visar aldrig något du aldrig skulle klara av att se. Alla resor är väldigt individuellt.

  Reply
 26. fredrik november 13, 2015 at 12:38 e m

  vadå avtändning i flera månader haha tvärtom man mår toppen redan dagen efter. man kan säga att man friserar magnetfältet från allt negativt som släpar efter.
  så direkt när man har landat så känner man sej friskare och lättare än någonsin. de finns en rök version av ayahuasca som kallas changa och då behöver man inte dieta och så vidare. ruset vara då bara i 15 minuter. mycke om man bara vill ta en sista minuten resa in i the matrix 😉

  för den som vill ha lite mer detaljerad info skrivet på svenska
  om drogen kan läsa här: http://wiki.magiskamolekyler.org/Ayahuasca

  här är en yttiligare bra sida: http://reset.me/

  Reply
 27. Rita september 1, 2016 at 12:01 e m

  Inget rasister som dig borde ta. Det handlar om enighet på jorden. Något du är för trångsynt för att förstå. Håll dig till ditt festande och klamydia samlande så du kam fortsätta ruttna inifrån så vi slipper dig snart, snälla.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *