24 Comments

 1. Anonym december 8, 2014 at 8:46 f m

  Det har aldrig hänt att någon random snubbe på stan säger suck my dick eller sug min kuk. Kan inte applicera det i verkliga livet.

  Reply
  1. anna december 11, 2014 at 1:19 e m

   Vilken tur för dig att du sluppit detta
   Men det händer.

   Reply
  2. Lisa december 14, 2014 at 4:35 e m

   Det har hänt mig så många gånger. Skönt för dig att du sluppit det! Det borde ingen få höra men tyvärr så händer det.

   Reply
 2. z december 8, 2014 at 9:03 f m

  Jag är bara så fruktansvärt utled på att min plats i det offentliga rummet förminskas dag för dag för dag och att den vanligaste responsen är att man ska ta det som en komplimang.
  Snubbar som tror på Illuminati men ba vägrar acceptera kvinnors upplevelser.

  Reply
 3. anonym december 8, 2014 at 10:04 f m

  Det händer typ aldrig mig, kanske någon enstaka gång och då är jag ändå vältränad med en väldigt snygg rumpa. Så kan inte heller applicera det i verkliga livet.

  Reply
 4. nathalie december 8, 2014 at 10:55 f m

  Har aldrig hänt att någon sagt något nedvärderande åt mig på stan. Dock blir jag ofta stannad av folk som säger att jag är vacker/snygg eller frågar var min väska är från tex vilket bara gör mig glad!

  Reply
 5. Sarah december 8, 2014 at 10:58 f m

  Jag förstår verkligen vad du menar med bilden och dess budskap. Det är sjukt hur dagens samhälle ser ut. Det är objektifiering att vi kvinnor ska vara glada för att bli grabbade på rumpan, höra att man ska göra något sexuellt med någon okänd m.m. Som om vi inte ägde våra egna kroppar och bara ska acceptera allt. Sedan dem som blivit våldtagna får oftast frågan: ”Vad hade du på dig?” ”Då får du väll skylla dig själv om du var lättklädd.” o.s.v. Alltså urch.

  Reply
 6. malin december 8, 2014 at 11:33 f m

  Jag skulle bli så otroligt ledsen och arg, händer oftast när man är ut på krogen och karlarna fått i sig ett par öl för mycket.
  Hatar att bli objektifierad, att folk ser min kropp och inte mig som person.
  lika så när idioter hävdar att jag borde ta det som en komplimang, finns nog få saker som är så nedvärderande.

  Reply
 7. Evelinn december 8, 2014 at 11:43 f m

  Catcalling är inte samma som att ge någon en komplimang. Jag uppskattar när någon stannar mig för att säga att jag är fin eller liknande. Men en kille/man som slänger ur sig kattljud, säger något och sedan blir upprörd att man inte stannar och pratar med dem tycker jag är nedvärderande och skrämmande. I vissa fall när jag sagt ifrån blir de chockade och börjar skrika emot och säga nedlåtande ord. Det är skillnad på komplimanger och catcalling. Ingen har rätt att säga till någon att de ska le eller skrika efter en att de vill ha ens nummer etc.

  Reply
 8. h december 8, 2014 at 11:58 f m

  Kan vara bland det värsta som finns. Går knappt att undvika så fort man går ensam på stan på kvällen. Är killarna i större gäng så är det oundvikligt att man blir rädd. Man vet inte om man ska be dom hålla käft eller bara gå tyst förbi i rädsla om att de ska göra något värre än att säga nedvärderande saker. HEMSKT!! Skulle aldrig falla mig in i mitt tjejgäng att vi ropade sexistiska saker (eller något alla ens!!) till en förbipasserande ensam kille..

  Reply
 9. Jenni december 8, 2014 at 11:59 f m

  Alltså jag förstår inte varför man ska ta illa upp? Objektifierad? Please…

  Reply
  1. Evelinn december 8, 2014 at 5:28 e m

   Antar att du aldrig upplevt detta när du skriver så? Som jag och många andra skrivit innan så är det skillnad på att ge en komplimang och när någon objektifierar en. Det är inte kul att gå själv och ha en grupp män skrika efter en (inte berömmande ord). Skapar en känsla av otrygghet och om man säger emot kan de mycket väl tänkas gå till attack. Har varit med om att killar slängt vatten efter när jag inte svarat på vad de säger (och de har inte gett en komplimang). Så, jo man tar illa upp då det gör en obekväm.

   Reply
   1. Jennifer december 8, 2014 at 9:56 e m

    Ja det har jag varit med om! Men jag förstår inte varför man ska ta så illa upp av allt nuförtiden, själv bryr jag mig inte så länge det inte är någon man känner, eller att någon blir närgången! Varför ska man bry sig över vad någon främling säger, vissa har bara ingen vett och så kommer det alltid vara!

    (:

    Reply
    1. Evelinn december 10, 2014 at 2:41 e m

     Jo håller med om att man inte ska bry sig alltför mycket. Men känner också att killar inte ska känna att de kan göra vad som helst.. Det är mest därför jag ibland kan säga ifrån men dock får det inte resultatet som jag skulle vilja, de blir mest aggressiva. Sedan kan jag tycka att det är en hårfin linje mellan verbala och fysiska attacker.

     Reply
  2. Erica december 13, 2014 at 6:08 e m

   För att min kropp INTE är till för någon annan att kommentera, varken bra eller dåligt. Min kropp är inte ”öppen för allmänheten”. Min kropp är inte till för någon att skrika något efter. Min kropp är där för att bära mig, hjälpa mig andas och alla andra fysiska saker, inte för att sätta något som helst värde på mig som person och människa. Vad du eller någon annan tycker om min kropp ska vara irrelevant. Och framför allt, igen, MIN kropp är inte här för DIG. Så NEJ, jag vill inte ha något skrikit efter mig, jag vill inte ha folk som stirrar på mig, för min kropp spelar ingen roll i något annat syfte än i hur den mår.

   Reply
 10. Emma december 8, 2014 at 12:09 e m

  Jag tycker bilderna bevisar hur jag skulle känna mig.
  Det är ett jävla tjat å man känner sig bara påhoppad. Nästan så det blir lite obehagligt ibland, speciellt om det är några killar tillsammans som håller på.
  Lite som att man blir sedd som en köttbit och inte som en person.

  Sen finns det ju nått annorlunda fall då man kan ta det positivt. Men det händer inte speciellt ofta att EN kille kommer fram å bara genuint är snäll och inte vill ha nått tillbaka. Tyvärr!
  Samma gäller tjejer. Jag råkar alltid ut över lesbiska tjejer som klänger å håller på på mig. Är tillsammans med en kille å är inte lagd åt de andra hållet, men ändå lyckas dem dras till mig av nån anledning :/

  Reply
  1. Emy december 8, 2014 at 1:09 e m

   Jag upplever att det är precis tvärt om, och det är jag väldigt tacksam för! Råkar sällan ut för bröliga idioter men får väldigt ofta snälla, söta och fina komplimanger av främlingar. Ibland sker det i förbifarten (typ ”jag måste bara säga…”) och ibland följs det upp med att personen frågar efter mitt nummer/om jag vill ta en fika e.dyl, men avböjer jag har personen sällan blivit aggressiv eller otrevlig. Tror det har mycket att göra med i vilken miljö man för sig och hur man för sig. Jag upplever t.ex att de bland mina tjejkompisar som ofta råkar ut för idioter är de som inte vågar säga ifrån, kryper ihop och uppvisar osäkerhet. Då tar sig människor större friheter eftersom det syns på personen att denne är ett ”enkelt offer”. Gäller även killar som flackar med blicken och låter det skina igenom att de är rädda, osäkra eller obekväma.
   Jag tror det har att göra med att den typen av människor som beter sig nedlåtande och respektlöst mot andra är uppvuxna i och formade av en miljö där hierarkier är viktigt och där man har blandat ihop respekt med rädsla. Då dominerar man andra med hjälp av fysiskt och psykiskt våld eftersom det är vad man har blivit fostrad till. Sådana personer kan man endast bemöta genom att sätta hårt mot hårt eftersom de inte vet någonting annat.
   Vid de tillfällen jag har råkat ut för såna här idioter har jag aldrig kurat ihop mig, sänka blicken eller hållit tyst om de kränker mig. Man kan inte styra hur andra behandlar en, men du väljer själv om du ska tolerera beteendet eller ej. Självklart finns det tillfällen då det är klokare att bara vara tyst, men generellt sett så har de inte min tillåtelse att göra mig till offer, och jag vägrar därför uppträda som ett sådant.

   Reply
 11. Sara december 8, 2014 at 1:50 e m

  Det är otroligt obehagligt när det händer, har även fått liknande kommentarer ropade efter mig när jag är ute och går med mina två barn, ingen respekt över huvudtaget. Usch!

  http://hajnal.se/

  Reply
 12. m december 8, 2014 at 5:49 e m

  Det händer ofta 🙁 Att en skulle bli tacksam är fan ett skämt! Bilden är därför klockren. Testa att vara med om det själv och att bli sedd som ett objekt för någon annans njutning eller uppvaktande så kan vi prata sen vettja!

  Reply
 13. Linda december 8, 2014 at 7:05 e m

  jag gillar inte alls att bli till talad av killar usch känns bara äckligt och jag blir ofta mer rädd än tar det som en komplimang, det är inte roligt på kvällen när man ska hem från jobbet när de står massa killar och skriker saker och tutar med bilarna, ush!

  Reply
 14. Ellie december 9, 2014 at 2:35 e m

  Urs!! Hatar sån skit! Vidrigt! De tror att de kan bete sej hur som helst, speciellt i grupp. Å det är ännu värre med lite alkohol i kroppen.. Nä fy! Skämmes! :/

  Reply
 15. Hanna december 10, 2014 at 2:51 e m

  Det är så sjukt stor skillnad på hur folk säger saker. De män som säger de här grejerna vet ju själva att de inte gör det av välvilja, så vad fan är problemet?? Kolla den här bilden också!

  http://www.google.se/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&ved=0CAcQjRw&url=https%3A%2F%2Fwww.pinterest.com%2Fpin%2F336925615845592423%2F&ei=wU-IVM_hJ8X9ywP8q4DwDw&bvm=bv.81456516,d.bGQ&psig=AFQjCNErj5f6thlDujA72A4bKBNrajgnoQ&ust=1418305851148867

  Reply
 16. tack december 11, 2014 at 1:15 f m

  Bor i ett litet ”tryggt” ställe o har ändå fått höra det mesta enda sedan jag var 12 år. Har blivit förföljd och stannad av bilar, blivit sexuellt trakasserad både på skola och jobb, fått glas och mat kastat mot mig då jag inte visat uppskattning för kommentarer.

  Jag tar det ALDRIG som en komplimang och blir alltid lika förbannad och less. För mig rinner det dock av rätt fort men det gör det inte okej! Detta är en så jävla viktigt fråga. Tack för att du tar upp den!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *