Kattmänniska?

Jag är nog en galen kattkvinna innerst inne. Alltid varit och kommer alltid att vara. Jag skulle till exempel aldrig kunna vara med en kille/tjej som inte tyckte om min katt eller var allergisk. Det är lite hemskt egentligen men, jag kan bara inte och typ när folk säger ”det är bara ett djur” så blir jag alltid skitsur. Min katt är ju typ som mitt barn! Hundar har jag dock aldrig riktigt fastnat förr, de känns så korkade på något sätt. Katters respekt måste man förtjäna! Eller?
10865079_513214898818447_510970478_n

(Visited 208 times, 1 visits today)

23 Comments

 1. NYC Sarah december 20, 2014 at 7:39 e m

  Haha då är vi två! Jag tål inte människor som ogillar min katt, då kan de liksom dra 😉 Min katt är min bebis och hon är med mig överallt från NYC-Hamptons-Miami sådeså 😉 Folk for tycka vad de vill när jag reser med henne o har de något emot det så är det deras problem & inte mitt 😉

  Love från NYC <3

  Reply
 2. Sofi december 20, 2014 at 8:35 e m

  Jag är precis likadan! katter går före killar! Sen tycker jag att man kan inte muta en katt att älska en, som med hundar.

  Reply
 3. Malin december 20, 2014 at 8:49 e m

  Jag älskar oxå katter fast mer på senare tid!

  Reply
 4. Decibel Sandstedt december 20, 2014 at 10:55 e m

  Jag är en kattmänniska i personlighet. Men jag är en hundmänniska i praktiken.
  Katter finns där och behöver din omsyn; mat osv. Du är viktig för deras överlevnad till viss del. Därför verkar katter smarta. De klarar sig ensamma på ett annat sätt.
  Hunden är inte dum. Tvärtom, de är mer komplicerade.
  Katter är ensamdjur vilket betyder att du inte är viktig som person.
  Hundar är flockdjur vilket betyder att du är nära deras hjärta och din kärlek är så oerhört viktig.
  Du är hundens allt. Och det tycker jag är så fint.

  Jag respekterar att man är antingen hund- eller kattmänniska (eller både och). Men du har aldrig ägt hund och du vet inte hur nära de blir som familj. Din katt är otroligt nära dig, som jag förstår när jag läser din blogg. =) Men.. ifall du någonsin skaffar hund så förstår du vad jag pratar om.
  Hoppas du skaffar hund en dag. Det vore roligt att se hur du upplever dig som kattmänniska då. 😉

  Reply
  1. Sofi december 21, 2014 at 12:00 f m

   Sådär kan du inte riktigt säga..Jag har haft hund men kommer alltid att älska katter mer. Och det är en myt att katter är ensamdjur. Ja, dom klarar sig själv, det för människan också. Jag har två katter som inte skulle klara sig utan varandra, så kom inte och säg att katter inte är flockdjur.

   Reply
    1. Sofi december 21, 2014 at 1:16 e m

     så varför trivs våra katter så bra tsm då och varför blev en deprimerad när den ena dog? tkr inte man kan säga att en viss sort är flockdjur och den andra inte. Finns hundar som inte alls vill vara med andra hundar och det finns katter som inte vill vara ensamma.

     Reply
     1. Camilla december 21, 2014 at 9:12 e m

      Fast för en hund är flocken familjen. Husse eller matte, barn och sånt. Ibte bara andra hundar.

  2. Wilma december 22, 2014 at 9:00 f m

   Rätt skrivet!

   Reply
 5. Mad december 21, 2014 at 12:28 f m

  Vet precis hur det känns. Skulle aldrig kunna dela liv och hem med någon som är allergisk eller inte älskar katter/djur. Mina katter kommer med på köpet, så vill man ha mig får man fan acceptera mina katter med. De ska ingenstans.

  Reply
 6. FridaA december 21, 2014 at 12:35 f m

  Antar att det är en oövervinnerlig debatt mellan katt- och hundmänniskor; kattmänniskor antas ha negativa uppfattningar om hundar o hundmänniskor detsamma om katter.

  Anser att båda djuren är väldigt kloka, kärleksfulla och unika på sina sätt, ingen är ”bättre” än den andra. Det är två helt skilda djur och individer och bör även betraktas utifrån detta. (Vi jämför ju inte en zebra med en giraff för att båda är savanndjur) så att jämföra olika arter/släkten utifrån samma utgångspunkt o egenskaper etc blir lite fel.

  Sen är det klart att man får tycka om mer eller mindre om de men att ha förutfattade meningar är grymt trist.

  Reply
 7. emma december 21, 2014 at 2:17 f m

  Tvärtom. Hundar har känslor och är helt underbara. Människans bästa vän. Katter är dryga och klöser allt och alla. Riktigt äckliga djur faktiskt. Avskyr verkligen katter

  Reply
  1. Nina december 21, 2014 at 3:18 e m

   Du har nog inte träffat/haft katter som mår så bra isåfall, om de har klöst allt och alla 😛

   Reply
 8. Mia december 21, 2014 at 11:31 f m

  Du tjatar väldigt mycket om vilken ”galen kattkvinna” du är, och sen lämnar du bort din katt mer än vad du är hemma med den. Du är en sån som tycker katter är söta och mysiga när det passar dig endast, och då är man ingen riktig kattälskare.

  Reply
  1. Paulina december 22, 2014 at 6:33 f m

   Det gör ont i mig varje gång jag inte är med henne. Men jag har ett jobb och ett liv där jag reser mycket. Men jag har haft inneboende nästa hela tiden. Eller så har Maddiken bott hos mamma när jag inte vart hemma. Jag skulle aldrig ”lämna bort henne” till någon som jag inte litar på och som jag vet inte tycker om katter. Puss på dig

   Reply
 9. Hannah december 21, 2014 at 11:53 f m

  Hade inte du nyss en egen hund i thailand?

  Reply
 10. Amy december 21, 2014 at 12:09 e m

  Är exakt likadan med min katt, min största skatt i världen. Kommer du komma till Stenungsund något nu när du hänger med honom igen? 🙂 verkar vara en go kille i övrigt, klippte honom en gång innan han drog till Mallis.

  Reply
 11. Amy december 21, 2014 at 12:10 e m

  Johannes*

  Reply
 12. my december 21, 2014 at 3:08 e m

  När hundar och katter lever tillsammans, förvildade i naturen sen generationer, så blir hundarna alltid flockens ledare och katterna rättar sig efter dem. Tror du det hade hänt om katter var så otroligt mycket smartare? Och älskar man sitt husdjur så inser man att det är ett ansvar och är hemma med det åtminstone för det mesta, vilket du aldrig är.

  Reply
 13. emma december 21, 2014 at 4:18 e m

  om du gillar katter borde du spana in @FindusTheMaineCoon på insta ;D

  Reply
 14. Anni december 21, 2014 at 7:19 e m

  Hundar är så jävla mycket smartare än er korkade människor, aldrig varit med om att en katt är smart vart är dom smarta?! De ända dom duger till är när dom är små, annars river o biter dom bara. De är du som är korkad paow så det är ju fan synd om dig

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *