Du är vacker ändå.

Just nu i dessa kalla vinterdagar så blir min psoriasis inte direkt bättre. Även om den inte blommat upp helt så täcker den ändå hela min bröst, mina underarmar och mina smalben. Och ja det svider, kliar och sticker. Och ja hur ska man beskriva känslan? Många av er som läser detta har säkert herpes. Och ni vet när det kittlas lite på läppen precis innan man får det. Lite så känns det, fast jämt. Jag kan ju även göra en annan jämförelse, ni vet när man går/åker efter skolan/jobbet in till stan för att shoppa. Mycket folk trånga utrymmen värme, prova 10 olika plagg.. Känslan när man sitter på tunnelbanan, när det kliar och sticker en aning på kroppen. Ja så känns det. Exat så. Fast jämt. 

Men om vi bortser från hur det känns. Det många tycker är jobbigt är hur det ser ut. Stora röda blämmor , och inte nog med det. Så när det försvinner så ser det ut vitilago, att man får ärr. Som andra okunniga människor tror är svamp. Men istället för att hata det. Så har jag faktiskt försökt att lära mig att leva med det som number one. Men sen lära sig att faktiskt gilla det och själv tycka att det är unikt. Och ja, jag börjar faktiskt acceptera det. Min pojkvän har vitilago, och jag tycker på något sätt att det är rätt charmigt. Även om det inte är så mycket.

Men det jag vill komma fram är att det är en del fotomodeller som också har olika hudsjukdomar och är exat lika vackra ändå!

Te.x som Chantelle Winnie

Chantelle-Winnie-3 chantelle-winnie-nord-magazine-cover tumblr_nc3udpgI641tl4m7xo1_1280

Och Cara Delevingne har Psoriasis

Cara-Delevingne-psoriasis3 enhanced-buzz-27953-1362499004-4 vuitton_bfw1314_034-600x900

(Visited 1 times, 1 visits today)

27 Comments

 1. ninni februari 21, 2015 at 8:59 f m

  Jag hade också den sorten psoriasis fram till jag var 19. Då kom jag till en öron/näsa/hals-läkare (efter EX ANTAL besök hos hudspecialister) och han sa på direkten att vi skulle ta bort mina halsmandlar. De har stor påverkan på den sorten psoriasis. Tog bort dem, och 2 månader senare var ALLA fläckar borta och har varit sen dess – är 25 idag och har aldrig fått tillbaka det. Värt att kolla upp för dig!

  Reply
 2. Alexandra februari 21, 2015 at 9:52 f m

  de har kommit en ny forskning med några maskar som man inför via plåster som sedan hamnar i tarmarna och balanserar upp kroppen så att autoimmuna sjukdomar försvinner som ex. psoriasis… dock är det inte godkänt än eftersom man inte har testat det speciellt länge… men det är något att ha ett öga på!

  Reply
 3. Anonym februari 21, 2015 at 9:57 f m

  Åh här ligger jag i sängen och är ledsen och har extrem ångest inför ett läkarbesök nästa vecka. Jag har ”invers psoriasis” och är utan behandling. Ska bli väldigt skönt att förhoppningsvis få en behandling som fungerar. Tycker väldigt mycket om när du skriver om sjukdomen (inte att du har ont såklart men jag tycker att folk borde veta hur allt är). Det är en hemsk sjukdom och jag har extremt svårt att acceptera att jag ska leva med det här

  Reply
 4. em februari 21, 2015 at 11:11 f m

  Har själv vitiligo .. tycker inte alls det är speciellt fint eller kul att ha, men jag har lärt mig leva med det 🙂

  Reply
  1. M februari 21, 2015 at 12:51 e m

   Jag med, mådde psykiskt dåligt i början när jag fick vitiligo, tyckte jag såg hemsk ut. Men jag har lärt mig gilla mina fläckar. 🙂

   Reply
 5. Johanna februari 21, 2015 at 12:51 e m

  Kolla min blogg för att få tips hur man gör för att få snygga slitningar på jeansen!

  Reply
 6. maria februari 21, 2015 at 1:15 e m

  Bra att du tar upp detta alla har sitt o m
  får göra d bästa av det trevlig helg

  Reply
 7. Kristina februari 21, 2015 at 3:34 e m

  Bra där!!!!
  Ä N T L I G E N börjar viteligo uppmärksammas. Det var på tiden. Längtar tills den dagen då de är helt ok att ha denna sjukdom utan att bli dömd som äcklig eller något som helst i negativ form.
  Man önskar ju att Michael Jackson kunde stå för sina fläckar och visa det redan då.

  Reply
 8. Caroline februari 21, 2015 at 6:04 e m

  Jag har haft psoriasis i mååånga år. Led mycket av det, har mycket i hårbotten, överkroppen! Men sen förstod jag efter att ha läst på en del att det är vad vi stoppar i oss som visar sig på huden! Så jag slutade äta alla mjöl och mjölkprodukter samt godis och många dåliga e-ämnen som finns i mycket mat! Sen försvann det:) nu så fort jag tex. äter en tugga av en pizza eller dricker cola så börjar det klia på en kvart då förstår jag ännu mer vad som utlöser det! Har även bekanta som har psoriasis som testat samma så har dom också blivit bra! Finns hopp så värt att testa

  Reply
 9. Sofia februari 21, 2015 at 6:19 e m

  Helvete vad cool hon Chantelle ser ut! :O Vad är det hon har för hudsjukdom? Häftigt att de vita fläckarna är i så pass jämna mönster liksom. Trodde först att hon var sminkad så.

  Sjukt bra att det finns modeller och andra människor som är kända mycket pga sina utseenden som visar upp att man är vacker även om man råkar ha något som annars anses fult. Då menar jag inte bara hudsjukdomar, utan även typ hög panna, glugg mellan framtänderna, massvis av fräknar eller vad som helst!

  Reply
 10. nansi februari 21, 2015 at 6:30 e m

  Har du prövat att ta kokosolja?
  Ett under för min torra kropp, dock vet inte jag om det funkar med psoriasis
  Ta ingenting kemisk på huden, och se till att tvålen är ekologisk
  Ingenting hemsk egentligen! Det kommer bli bättre!

  Reply
  1. Sofia mars 3, 2015 at 11:33 e m

   Detut ju en kronisk sjukdom, så det blir ju knappast bättre.
   I så fall temporärt bättre.

   Reply
   1. Sofia mars 3, 2015 at 11:33 e m

    Det är ju….

    Reply
 11. Linda februari 21, 2015 at 7:50 e m

  Har själv psoriasis i hårbotten, kliar så in i h**vete och stora vita fjäll som givetvis ser ut som mjäll på kläderna 🙁 Men det kunde vara värre, det är ju inte så att man är dödligt sjuk eller så. Finns ju mediciner som kan lindra en stund, men det kommer ju alltid tillbaka! Men precis som du, så har jag försökt acceptera och leva med det. Finns ju liksom inget annat alternativ!

  Reply
 12. Emma februari 21, 2015 at 7:53 e m

  Jag har anlag för det med , hade problem när jag var liten men har fått reda på att det kommer att komma tillbaka när jag blir äldre:)

  Reply
 13. Milla februari 21, 2015 at 11:00 e m

  Har du provat black seed oil + benzoin? I en FB-grupp som jag är med i (Hardcore No Poo) har en tråd skapats av en användare med psoriasis där hon under en tid (runt en vecka typ) smörjde sina psoriasisfläckar med detta och dokumenterade resultaten. Verkar som om det hjälpte väldigt bra.

  Reply
 14. Testa! februari 22, 2015 at 9:45 f m

  Hej!
  Istället för att smörja med kemikalier osv så är kokosolja ett av de bästa alternativen.

  Reply
 15. Anni februari 22, 2015 at 11:35 f m

  Sluta med mjölkprodukter och socker.

  Reply
 16. Frida februari 22, 2015 at 11:44 f m

  Jag har varken psoriasis eller vitiligo men jag vet hur det är att ha ”skönhetsfläckar” som aldrig kommer att försvinna. Jag har ärr efter svår akne i hela ansiktet men jag har lärt mig att leva med det. Jag är fin ändå, precis som alla ni andra 🙂

  Reply
 17. Lisa februari 22, 2015 at 7:27 e m

  ”….exakt lika vackra…” Ehhh?? Nej verkligen inte

  Reply
 18. anonom februari 22, 2015 at 9:53 e m

  Prova med ringblomsolja, väldigt bra just för psoriasis

  Reply
 19. Helena februari 23, 2015 at 10:07 f m

  säger bara LCHF… Dvs bort med allt mjöl! Mjöl/gluten är inflammationframkallande och det finns många som blivit av med det alt blivit bättre då de tagit bort alla kolhydrater.. Googla psoriasis och lchf…

  Reply
 20. Jessica februari 24, 2015 at 1:47 e m

  Förlåt… vitiligo kommer från ärr?? Det är bara en del av hur det kan komma. Jag har haft vitiligo i ca 25 år (hela kroppen och ansiktet) och det är inte från ärr, det är genetiskt. Dock väääldigt långt bak i släkten. Sorligt att det är så många som inte vet så mycket om denna hudsjukdomen vitiligo. Ca 10% av svenska befolkningen har det. Det finns möjlighte att få tillbaka pigment igen. Eftersom det är vilande celler som antingen går att aktiveras eller inte, dock endast 50/50 chans att det går.

  Aja, vet inte om jag fick ut det jag hade och säga >< XOXO

  svar: Förmodligen så kan du inte läsa. Men när man har psoriasis så blir det som utslag som man ”flagnar ifrån”. Och dom här utlsagen har mig i ca 2-9 veckor. Och när utslagen försvinner så blir det som vita ”ärr”. Som ser ut som vitiligo, eftersom att det ser ut som pigmentet försvunnit.

  Reply
 21. Lovisa februari 25, 2015 at 10:32 e m

  Jag har själv haft psoriasis sen jag var 4 år 🙂 är idag 24! Min kropp var täckt och mitt hår ramla av pga detta då jag hade i hår botten. Sen försvann majoriteten tills jag en dag mådde sjukt dåligt psykiskt osv. Så kom allt tillbaka. Jag gick då till pso kliniken i Sundbyberg och har testat ALLT! Men nu får jag en spruta var 3e månad som gör att verkligen allt försvinner. Inga vita fläckar utan helt normal hud.

  Rekommenderar verkligen det stället! Dom är underbara och hjälper dig mkt. Doktor Anders där är bäst!

  Reply
  1. Lisa mars 1, 2015 at 9:49 e m

   Hej! Jag undrar vad den sprutan heter som du tar var 3:e månad?
   Har själv haft psoriasis i 22 år och fått testa mycket mediciner men inget funkar för mig.

   Tacksam för svar!

   Reply
 22. Linnéa februari 26, 2015 at 11:27 e m

  Underbart att du gör inlägg om det här! Det är tufft att lära sig acceptera en sjukdom.
  Har själv psoriasis, dock psoriasis artrit. Kommer som blåsor på huden och skapar ledverk. Ännu mer påverkad av immunförsvaret än ”vanlig” psoriasis. Jävla jobbigt sjukdom den där psoriasis! Starkt att belysa den!

  Reply
 23. Felicia mars 21, 2015 at 7:06 e m

  Hej, kikade bara igenom din blogg och kom in på detta inlägget. Har själv haft perioral dermatit som är en liknande sjukdom fast i ansiktet. Har testat aaaallt möjligt med vet du vad som har funkat bäst av allt? RIKTIG aloe vera! Helt äkta vara med 99% aloe vera i. Försvann på två veckor och har ej kommit tillbaka sen dess! Tänk på att det är endast äkta så länge den EJ har mer än 100 % aloe vera i och att den luktar lite lökaktigt! Lycka till. Stor kram Felicia!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *