Läs och förstå varför 50 shades of grey är en skitfilm…

Är så jävla LESS på allt snack om fifty shades of grey filmen , jag har sett den och ja jag är besviken. Tycker det är en riktig skitfilm och om ni läser den här texten så kommer ni nog inte se på den på samma sätt som ni kanske gör nu, så jävla bra skrivet och såååå sant! Läs HÄR

1414000920090_Image_galleryImage_A_trailer_for_the_film_Fi

dakota-johnson-and-jamie-dornan

(Visited 108 times, 1 visits today)

22 Comments

 1. Erica februari 19, 2015 at 11:48 f m

  vilken tur att man får tycka olika här i världen 🙂 jag älskar böckerna och filmen var hur bra som helst i mina ögon. Dock så gjorde inte filmen boken rättvis. Det finns så mycket mer i berättelsen som inte fick komma med. De som läser boken har en helt annan syn på filmen och förstår mer än de som inte läst boken utan bara sett filmen. Men som sagt så tycker vi olika. Antingen så tycker man om något eller så inte. Sen gäller det ju för var och en att ta saker mer eller mindre allvarligt. Och det här är bara en bok. Det finns värre saker att bry sig om 🙂

  Reply
  1. Bella februari 21, 2015 at 7:49 e m

   Håller med! Jag läste boken och älskade filmen men som sagt dom tar inte med allt från boken. De som inte har läst boken är de som hatar filmen mest.

   Reply
 2. maria februari 19, 2015 at 1:13 e m

  Håller med o skrev kommentar t ovanstående leve romantiken ned med makt
  fr maria.

  Reply
 3. elin februari 19, 2015 at 2:32 e m

  Håller tyvärr inte med dig. Jag ser inte det som misshandel eller liknande. Glöm inte bort att Anastasia frivilligt går med på allt som sker gång efter gång. Christian säger åt henne att hon har en fri vilja av att lämna precis när hon vill. Är det kvinnomisshandel då? när någon går med på att vara med om det som ska ske? finns det någon scen där Christian gör något med henne utan hennes egen vilja. Även i slutet av filmen går hon med på det, och han FRÅGAR henne om det verkligen är det hon vill? oavsett om sista scenen var hemsk, för den var det. så är det ingenting som sker utifrån Anastasias EGEN VILJA!

  Reply
  1. lena februari 19, 2015 at 6:55 e m

   Har inte sett den o tänker inte se den då jag i vänkretsen haft psykopater till killar och deras hjärntvättade tjejer. Dom tyckte inte att en örfil var så farlig för dom hade ju sagt nåt dumt, vilket dom förstod när killen förklarade efter örfilen etc etc. Såg flera tjejer tappa vikt, ändra klädstil osv pga av dålig självkänsla och att dom satt fast i förhållandet – dom trodde verkligen att just han var den rätta och ville ha det så trots att andra såg att dom inte alls mådde bra samt att vi försökte få in vännerna i normala kretsar igen – självklart tog dom avstånd från oss. Tror att det är lätt att hamna i rävsaxen tyvärr.
   Jag började läsa boken men fick flashbacks o rysningar så den blev kastad istället för utläst.

   Reply
  2. Lina februari 19, 2015 at 7:18 e m

   Psykisk misshandel och manipulation är också misshandel. Att säga att Ana går med på allt frivilligt ja så kan man ju se det. Eller så inser man sanningen och inser hur mycket han manipulerar henne.

   Detta borde inte romantiseras!

   Reply
   1. Josephine februari 27, 2015 at 5:19 e m

    Precis så är det! Tyvärr. Många ser inte det, och sån hets för en så dålig film. Såg trailern men tyckte den sög, sen började jag fundera mer på vad den verkligen handlade om. Överskattad för övrigt, precis som twilight filmerna..

    Reply
    1. Johanna juli 23, 2015 at 6:31 e m

     Jag har läst boken och sett filmen, och jag blev RIKTIGT besviken på filmen (även om boken inte var nån litterär upplevelse direkt, men det hade jag iofs inte väntat mig) jag förstod liksom aldrig, utifrån filmen, varför de gillade varandra! Det hela blev mest obegripligt…

     Reply
 4. Manella februari 19, 2015 at 11:18 e m

  Tyckte boken var helt okej och filmen tyckte jag om 🙂 den var lite mer rå än boken dock men ändå bra! Väntar med spänning på tvåan. Avskydde slutet samtidigt som det satt mitt i prick.
  Tur att vi alla kan tycka olika. Håller med föregående med detta med att Anastasia faktiskt går med på detta av sin egen fria vilja, det är inte så att han tvingar henne till något.

  Reply
 5. vh februari 20, 2015 at 3:38 f m

  Håller med dig Paulina!

  Reply
 6. Hanna Watson - nygift i Kanada februari 20, 2015 at 3:49 f m

  Jättebra skrivet av Daniel. Ni som skriver att Ana är med på detta av fri vilja kan väl förklara varför hon rätt ofta i boken sitter och gråter rödslagen i rumpan när han lämnar henne. Nej, hon vill inte alls göra dessa saker utan är kär i honom och går med på att göra saker som hon egentligen inte känns sig bekväm med att göra för att hon vill ha hans kärlek. Det kvittar dock om Ana är med på det eller inte, för i verklingen så sänder det ut signaler att det är ok för män att kontrollera kvinnor, att som Daniel skriver bestraffa när vi inte beter oss och belöna när vi beter oss. Som djur. Det uppmuntrar tll ett farligt beteende och tyvärr så finns det tusentals kvinnor bara i vårt land som lever i dstruktiva och utsatta relationer som ser ut precis som den här filmen. Hade det varit två vuxna människor som vet precis vaf de ger sig in på och vill vara lite rough i sovrummet så hade det inte spelat roll men det är en ung tjej som är oskuld som övertalas att göra saker som små tjejer inte behöver läsa sig att tro att de måste göra.

  Läs igenom de här punkterna och kom sen och säg att du vill att din lillasyster/dotter ska tas hand om såhär: http://theramblingcurl.blogspot.ca/2014/02/fifty-abusive-moments-in-fifty-shades.html

  ps. och ja, jag har läst boken.

  Reply
  1. Josephine februari 27, 2015 at 5:21 e m

   Yes! Tummen upp för din kommentar.

   Reply
 7. groda februari 20, 2015 at 8:07 f m

  anledningen att dom tycker det är romantiskt är för att de aldrig varit i ett destruktivt förhållande. Dominansen grey utövar ska stanna i sovrummet om detska kunna kallas bdsm

  Reply
 8. johanna februari 20, 2015 at 11:59 f m

  VAD är problemet med denna filmen? Så jävla löjligt! Vad är det för misshandel ni snackar om? Lite smisk? Herregud, man blir så irriterad på trångsynta fisförnämnda människor! Det handlar om att i MR GREYS värld så tänder han på att ha all kontroll, att kvinnan är undergiven. HAN ger HENNE njutning också och det ”värsta” i filmen är att hon får lite smisk? Dem har gått igenom ett kontrakt där hon ändrat på det hon inte vill. Hon BAD honom smiska henne för att se vad det ”värsta” kunde vara. Hon hade kunnat säga nej när fan som helst! Det fina med filmen är att hon får Mr Grey att se saker och ting ur ett nytt perspektiv och att allting inte behöver vara så mörkt. Han BRYR sig om henne på riktigt, därför bryter han själv mot sina egna regler och det är DET som är det fina! Att han börjar förändras!!!!! Vad är det som är så jävla ”läskigt” i era ögon? Seriöst. Så jävla löjligt.

  Reply
 9. Hannah februari 20, 2015 at 2:55 e m

  Tänk vad underbart om det va du som va Anastasia. Du förtjänar stryk din lilla slampa 🙂

  Reply
  1. saga februari 21, 2015 at 10:42 f m

   Hahahaha underbar kommentar! <3

   Reply
   1. IM februari 21, 2015 at 4:09 e m

    Hoppas ni två börjar älska er själva tillräckligt mycket en dag så att ni slipper trycka ner och vara elaka mot andra för att själva må bättre. Otroligt sorgligt att se detta. Kram!

    Reply
 10. L februari 22, 2015 at 2:39 f m

  Känner folk som har suttit fast i misshandelsförhållanden: -Jag var tvungen gå därifrån. Även om våldet i säg inte är något att bli upprörd över, så är psykologin exakt densamma som används av folk som misshandlar.

  BDSM är det inte. Alla referenser som hänvisar till att filmen innehåller BDSM är felaktiga, det som filmen beskriver är något annat. (Att piska / bli piskad och bunden borde alla prova minst en gång… Kan vara hur bra som helst tillsammans med rätt människa.)

  Hon oskuld & han psykopat? Sexigt? Fast det kanske är konst? -Linda in det i vackra ord & lyxförpackning och testa om folk fattar eller hyllar? Konst lär ju i grund och botten handla om att manipulera känslor…

  Reply
 11. Isabella februari 22, 2015 at 5:11 e m

  Men det är ju bara en film för fan! Ska vi bojkotta alla skräckisar också eller för att dom sågar människor mitt itu?

  Reply
  1. Josephine februari 27, 2015 at 6:23 e m

   Ja det är en film & bok/böcker. Men i den blir läsarna manipulerade till att tycka att de är sexigt/romantiskt det Grey gör. Han är en stalker som manipulerar, ger hot och är kontrollerande. Det är inte hälsosamt, det är destruktivt och många faller för det precis som tjejen i boken. Även fast hon har tveksamma tankar om deras förhållande och ber om space – dock kommer han in direkt och manipulerar & agerar ”snällt och romantiskt” så att han har henne runt lillfingret igen + att han tar upp om sin ”hemska barndom” = tyck synd om mig. Bullshit. Vart någonstans är det bra och sexigt?! Många unga (och äldre) vill ju ha sin ”egen mr grey”. Det är problemet. (Den har ju inte något med riktig BDSM sex att göra heller, som många tror att alla är upprörda om.) 🙂

   Reply
 12. Johanna mars 6, 2015 at 2:13 e m

  Jag har läst alla böcker och även sett filmen.
  Tycker det är intressant, snarare än bra eller dåligt. Mr Grey gör en ordentligt personlighetsförändring och mkt som står i böckerna finns inget spår av i filmen.
  Det kan mkt väl vara så att de förhållande som spelas upp är ganska verklighetstroget på vad som faktiskt händer ute i vår konstiga värld, an eye opener enligt mig!
  Läs alla böcker ni som är anti-Grey.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *