Det här med droger.

”You are only sorry you got caught”

Ja man har ju läst om att Anton Ewald åkt dit för kokain och marijuana, även Linus Svenning  var det väl senast? Listan kan göras lång på kändisar som åkt fast för droger och sömntabletter. Man läser även om hur samhället ser ner på detta och dom gråter ut och insisterar på att det var en engångsförtelse eller att dom blivit drogade, och att det är det dummaste personen i fråga gjort.

Såklart att droger är dåligt, både för hälsan och kroppen och det kan leda till det andra. Jag som många andra är en väldigt liberal person som har lärt mig att se skillnad på bruk och missbruk. Och jag vet att goolare har inge polare så jag tänker inte nämna några namn, men nästan alla kända personer som jag vet/känner brukar eller har brukat droger i fest sammanhang, och gör det rätt ofta. Nu handlar det inte om badsalt eller heroin utan om stämningshöjande droger såsom kokain och molly. Och såklart alkohol som också är en drog.

Egentligen så ska man inte skylla på det, kända personer är dom som faktiskt blir bjudna på droger först på efterfesterna. Man säger nej dom första 10 gångerna men sen så säger man ”alla andra gör ju det här, så varför inte?”

Den vanligaste knarkarna  är dom personerna som missbrukar receptbelgada piller, det måste vara det vanligaste. Som går till sin doktor och ljuger ihop historier och får inbillad huvudvärk men att dom egentligen inte fattar att dom har ett missbruk. Men vadå det är ju okej för det är recept belgat.

you are only sorry you got caught, men nu till detta. Bullshit är det.

 

update: Jag romatiserar INTE droger. Jag vill bara säga att det är så mycket vanligare än vad folk tror.

(Visited 1 times, 1 visits today)

46 Comments

 1. Markus april 17, 2015 at 7:39 f m

  True shit right here!

  Reply
 2. Carro april 17, 2015 at 7:42 f m

  Ja, det är verkligen skillnad på bruk och missbruk. Men det kan ju bli farligt för vissa, men är som sagt väldigt liberal och känner att man måste testa det mesta och inte bara lyssna på vad de som bestämmer i samhället säger om saker o ting.
  Jag är 22 år, satsar hårt inom träning, jobbar, pluggar och lever ett fantastiskt liv med min sambo.. men vi brukar ex, mary jane i princip varje dag. Det gör att jag slipper äta starka mediciner pga lever med migrän annars. Samhället tycker alltså att jag ska äta morfin och kodein varje dag istället för en naturlig växt. Tar mycket hellre MD en utekväll istället för alkohol, jag älskar psykadeler.
  Jag har testat de flesta substanser och kan säga att den drogen som jag är som farligast på, där jag känner att jag kan gå över alla gränser så är det alkohol.

  Reply
  1. maria april 17, 2015 at 3:21 e m

   Vad är mary jane o hur blir man av det jag
   nyfiken hoppas du svarar.

   Reply
   1. Anonym april 19, 2015 at 1:09 f m

    Marijuana 🙂

    Reply
  2. Madde april 18, 2015 at 12:49 e m

   Antingen har du självdiagnostiserat din migrän eller så har du fått fel behandlingsinformation gällande din sjukdom, för migrän behandlas inte med kodein eller morfin. Och för övrigt kan du inte påstå att drogandet hjälper mot din dagliga huvudvärk (migrän kommer i attacker…) jisses. Go to med school eller varför inte rehab.

   Reply
   1. Carro april 19, 2015 at 6:28 f m

    Kära Madde, jag lider utav ”cluster headaches”. Sök upp det är du snäll. Jag har gått hos läkare i hela mitt liv så har testat allt man kan tänka sig. Underbart skönt när man börjar testa psykedeliska droger och marijuana och inser att man kan leva ett normalt liv utan smärta. Var du glad för du slipper leva som jag, tack för omtanken. Allt är inte alltid som man tror,
    Kom ihåg att det du trott hela ditt liv kan visa sig vara fel.

    Reply
 3. sanne april 17, 2015 at 8:02 f m

  Asså detta var ett riktigt dumt inlägg. bruk kan väldigt lätt leda till ett missbruk. Jag jobbar med detta och du ska nog vara lite försiktig vad du skriver du har rätt unga läsare och uttrycka sig som om droger inte är så fel är inte rätt då Paulina. Vi har redan för många unga som tar droger. Och just nu kanske du fick några till att våga prova . BIG NO NO. NOT OKEY! jag har diggat dih länge men denna åsikten fick mig att vända på 2 seKunder.

  Reply
 4. sanne april 17, 2015 at 8:04 f m

  Och det är helt fel information att dem värsta knarkar är tablett ätare. Sluta skriva gel fakta. Och du skulle inte säga att droger är någon speciell Fara. Jag hoppas du tar bort detta inlägget innan dessa unga personer läser det!

  Reply
  1. maria april 17, 2015 at 3:23 e m

   Ta bort ditt eget inlägg istället varför kommentera o vara negativ hon är fri att
   uttrycka sin åsikt fattar du inte det.

   Reply
 5. Fanny april 17, 2015 at 8:22 f m

  Sanning! Har själv missbrukat och bara ”brukat” Droger är skit! Och fuckar upp folks moral och värderingar helt åt helvete dom blir bara fast i sin egna lilla bubbla med tunnelseende!

  Reply
 6. Maria april 17, 2015 at 10:54 f m

  Alltså jisses vad grym din blogg blivit. Älskar att du skriver om dina åsikter kring olika ämnen, samt om privata tankar.

  Alltid tyckt om din blogg, men ofta känt att den är oregelbunden och opersonligt. Nu är det banne mig min favoritblogg!!

  Keep up the good work!!

  Reply
 7. bengan april 17, 2015 at 11:03 f m

  Att överhuvudtaget ta droger är det värsta man kan göra. Liberal eller ej ….. urdumt.

  http://www.cannabisdrog.se/

  Reply
  1. Tomten april 17, 2015 at 10:03 e m

   Hahah jösses vilken propaganda du länkade till!

   Har man ett svagt psyke ska man antagligen passa sig för det mesta som har med droger att göra (ink alkohol). Jag och de flesta jag känner har brukat/brukar olika sorters droger och för oss har det aldrig varit något problem. Det är människor som arbetar inom allt från förskolor till banker.

   Reply
 8. Therese april 17, 2015 at 11:24 f m

  Ingen kunskap och dålig verklighetsuppfattning präglar det här inlägget. Läs på innan du uttalar dig i din blogg om såhär allvarliga och livsfarliga saker. Hur tänkte du nu?

  Reply
  1. Sofie april 19, 2015 at 2:42 e m

   Du säger att hon inte har någon kunskap om ämnet och inte vet vad hon snackar om? Ursäkta? Har du testat själv? Vet du av egna erfarenheter? För har du bara fått fakta av staten så kan du lägga ner på en gång för det finns så mycket som bevisar att dom ljuger oss rakt upp i ansiktet. Sluta vara så naiv och läs på, PÅ RIKTIGT. eller vet du vad, ännu bättre. Rulla dig en joppe och testa. 🙂

   Reply
   1. Therese april 19, 2015 at 9:20 e m

    Jag behöver inte info från varken staten eller de med egen erfarenhet för att fatta att droger är något jag ska låta bli.
    Än mindre prova…suck.

    Reply
 9. Mags april 17, 2015 at 12:15 e m

  Sluta för faan att romantisera droger!
  Usch så dåligt av dig Paow.

  Reply
 10. maria april 17, 2015 at 3:19 e m

  Bra skrivet o ni s klagar alla h rätt till sin åsikt
  i sverige hatar dessa sura kommentarer ni
  skickar t paow vilket tråkigt liv ni måste ha nej
  fy att klaga på andra bara onödigt.

  Reply
 11. Mags april 17, 2015 at 4:12 e m

  ”Folk” vet nog mer om droger än du tror. Speciellt om baksidan…
  Jag arbetar som lärare på gymnasieskola så tro mig,jag vet väldigt väl hur vanligt det är. Men du vet nog inte skillnaden mellan riskbruk och missbruk.

  Reply
 12. Amanda april 17, 2015 at 6:37 e m

  Gräs är väl okej, psykedeliska överlag är ganska harmlösa men framför allt gräs, är ju lika farligt som att dricka ett glas mjölk. Ni som vill sätta er emot detta kan ta och läsa en forskningsrapport eller två då cannabis är den mest studerade plantan på jorden. Cannabis är verksamt för att förhindra och hämma bland annat HIV och Cancer. Kom inte med eran bullshit att det är livsfarligt, som Beatrice ask sade så fint så är det värsta som man hända att man blir lite såsig i huvudet men mer än så är det inte. Sen bör man veta att cannabis är känslo höjande så beroende på vilket humör du är i så blir ”ruset” annorlunda. Är du grovt deppig med ångest ska du undvika cannabis dagligen, röker du(eller äter) så räcker det att röka 3 splittar i veckan alternativt dricka det som te eller äta det som ett hälsosammare alternativ. Är du glad såkommer cannabisen att höja dina känslor, du blir alltså mer glad med the i systemet 🙂 cannabis är inte för Alla, men det är inte alkohol heller, jag personligen tål ej alkohol, jag blir sjuk på riktigt, så jag föredrare spliff framför ett glas vitt och det funkar utmärkt för mig och cirka 1% av Sveriges befolkning som brukar cannabis (:

  Reply
  1. Sanna april 18, 2015 at 3:02 e m

   Cannabis är definitivt ganska säkert för din fysiska hälsa, alltså det är inte särskilt troligt att du överdoserar såsom på tung narkotika med risk för hjärtstopp. Cannabis kan även ha en positiv inverkan på vissa åkommor såsom smärta. Men för psyket kan cannabis vara otroligt farligt, särskilt gällande psykoser, men även ångest, depression m fl. En stark påverkan av cannabis för utveckling av psykos har forskning visat på gång på gång och detta ska man veta om när man väljer att röka. Jag jobbar med människor som lider av psykoser och nuvarande eller historiskt cannabisrökande finner vi hos runt 70% i denna grupp.

   Reply
   1. Amanda april 19, 2015 at 1:18 f m

    Såg nu att min kommentar var helt rörig, men i allafall, självklart finns det saker man ska vara medveten om med cannabis och absolut, det är inte helt ofarligt om man inte har kunskap om plantan och dess effekter, så ska man heller inte bruka den. Det gäller i princip allt vi stoppar i vår kropp, vet du inget om det du stoppar i dig så kan det mesta bli farligt. Cannabis är som sagt helt ofarligt rent fysiskt, men som du säger så påverkar det såklart psyket då det är en psykedelisk drog och som jag skrev så ska man inte bruka cannabis varje dag om man lider av depression eller ångest, men det är bevisat i flera studier att cannabis kan bota depression vid en lägre dos, lider du av depression (som jag själv gör) så är det absolut ett bra alternativ att röka en joint cirka var tredje dag. (Jag ska länka dig studierna och mina källor strax). Jag försöker inte sitta här och mena att det bara finns fördelar med cannabis, för då ljuger jag, men jag tycker det är viktigt att folk får veta rätt fakta om plantan och inte bli lurade av felaktig information som ständigt trycks framför näsan på oss. De positiva och medicinska egenskaperna hos cannabis väger tyngre än de få negativa som finns. Kan ju säga att alkoholens negativa egenskaper väger enormt mycket tyngre än de positiva. Sedan är det ganska intressant att läsa om varför cannabis blev olagligt från första början (1937), det var en man vid namn Harry J Anslinger som tyckte att cannabis bör kriminaliseras då enligt honom så var det ”bara negrer, spanjorer, Filippiner och underhållare som brukade cannabis och att cannabis även fick vita kvinnor till att söka sexuella relationer med negrer och underhållare. Han påstod även att jazz musik är ett sataniskt påfund i resultat av cannabisrökande… Ehm.. Ja.. Så kriminaliseringen av cannabis grundar sig i rasism helt enkelt.

    Jag kan skriva en hel roman om detta, men jag låter nog bli, är alldeles för trött nu. Jag kan skicka dig lite länkar, forskningsrapporter och sånt som kan var bra att vet om 🙂

    Reply
  2. sanne april 18, 2015 at 4:28 e m

   Cannabis är inte livsfarligt men det försämrar olika förmågor som tex minnet.

   Reply
 13. Danne april 17, 2015 at 6:38 e m

  Brukar själv vissa substanser som stämningshöjande eller röka en jolle ibland, har gjort det i 10år.
  Jag har fast jobb och fungerar som en ”vanlig” människa men den som har lätt att fastna för saker eller hamna i beroende tex: godis/alkohol/tobak ska absolut inte testa droger.

  Bra inlägg PAOW

  Reply
 14. Amanda april 17, 2015 at 6:40 e m

  Bojkotta piller och alkohol. Rök gräs om det ska va nått. Tobak kan dra åt skogen också.

  Reply
 15. Marie april 17, 2015 at 7:27 e m

  Jag blir uppriktigt ledsen när jag läser detta. Många har nog redan svårt att stå emot och när du berättar att det är så vanligt så får det unga osäkra människor säkert att tänka äsch ”alla andra gör det”. Många osäkra människor som säkert mår lite dåligt och sedan prövar droger känner ett socialt sammanhang och får förhöjt självförtroende fastnar i skiten.
  Jag har 3 stycken kompisar som sista 2 åren har dött i överdos. Varav en utav dem inte var missbrukare utan bara brukare. 4 kompisar som åkt in och ut på behandling har heptatit osv. Kompisar vars föräldrar är alkolister eller pundare. Och gräs/hasch/Mary kalla det vad fan du vill är den största ingångs porten till tyngre droger. Knark är bajs och jag önskar bara att alla lägger ner med skiten.

  Reply
  1. Anonym april 18, 2015 at 9:01 f m

   Jag håller med till viss del. Folk måste lära sig skillnad på bruk och missbruk. Som alkohol. Det är ingen fara om du dricker 3 glas vin t.ex, två gånger i månad (drog bara ett exempel). Det är ingen fara för kroppen eller psykologiskt. Det är bruk. Medans missbruk är farligt. Missbrukare dock är nästan alla eskapister (de vill fly). Vare sig det är alkohol (lagligt), piller (från läkare), amfetamin (olagligt), gambling, sexmissbruk etc. Detta handlar alltså inte om drogerna i sig utan personerna. Då vi vet att folk kan hantera alkohol UTAN att bli alkolister. Men vissa droger är bevisat extremt farligt för oss, vare sig det är psykologist (påverkar hjärnsubstanser) eller fysiskt (organ). Som heroin, extremt farligt. Ciggaretter, fruktansvärt farligt. Kokain, inte farligt om du brukar det. Nu är detta endast ur en objektiv syn på själva drogen, inte personerna som tar det. Det vill säga är eskapister, i dålig period i sitt liv eller missbrukare. De ska hålla sig borta från allt. Samma med alla droger, är du nedstämd, dålig period i ditt liv eller vet att du är en eskapist, var extrem varsam med droger, vare sig det är lagliga som alkohol eller olagliga. Plus, var över 20-23 år (då hjärnan är helt utvecklad = kosekvenstänk). Kolla alltid upp drogerna och var i bra sällskap 🙂 Även om det är olagligt (MDMA t.ex) eller lagligt (alkohol).

   Reply
  2. johanna april 18, 2015 at 4:02 e m

   Marijuana är enligt forskning inte en import till tyngre droger.
   Kolla på Amsterdam där heroinmissbruk minskat med 80 % efter marijuana bruk ökat.
   Och dessutom är alkohol den största importen till de tunga drogerna.
   Läs forskningen. Inte medias skräckpropaganda

   Reply
   1. Amanda april 19, 2015 at 12:11 e m

    Även i Uruguay så har drogmissbruket minskat enormt sedan avkriminaliseringen av cannabis, heroinmissbruk och andra tunga droger hos ungdomar har i stort sett helt försvunnit.

    Reply
 16. Lisa april 17, 2015 at 8:43 e m

  Vad du egentligen säger är att du drogar ”over there”.

  Reply
 17. Tove april 17, 2015 at 9:21 e m

  Folk blir sura, det var ju ganska förutsägbart. Jag tycker att det var ett bra inlägg.

  Reply
 18. .... april 17, 2015 at 11:02 e m

  Varje gång du försöker yttra dig så får du sjukt mycket kommentarer som är mot dig. Inser du inte att du går i fel spår? Vakna upp…. förstår inte hur du tänker. Lär aldrig göra det heller

  Reply
  1. Sofie april 19, 2015 at 2:49 e m

   Så du menar att hon inte får ha sina egna åsikter för att det finns trångsynta personer (som dig?) som inte håller med? Lägg ner. Det är för det första HENNES blogg, dra om det inte duger. Sen är Sverige ett fritt land, så hennes åsikter är precis lika mycket värda som dina.

   Reply
 19. Mad april 17, 2015 at 11:38 e m

  Folk kanske skulle särskilja lite på droger. Alkohol är en drog, men hur många klagar på den? Att röka gräs nån gång då och då gör ingen större skillnad. Allt man brukar varje dag, oavsett om det är kaffe, cigg, snus, värktabletter eller vad det nu är, påverkar ens hälsa.

  Men att ta en öl eller två nån gång är ingen big deal, likadant med ett eller två bloss gräs.
  Jag har umgåtts i väldigt många olika kretsar där folk brukade droger eller alkohol, så jag fick uppleva det first hand (utan att själv bruka droger) och det var inget uppseendeväckande. Folk blev sega av att röka gräs och var mest lugna, medan de flesta på alkohol antingen blir lipiga, arga eller glada.

  Allt kan missbrukas och att påstå att en viss drog är värre än en annan är att inte ha koll alls.
  I så fall behöver man kolla upp vad en ”drog” faktiskt är och hur de olika drogerna påverkar olika människor…

  Reply
  1. Mad april 17, 2015 at 11:39 e m

   ”Så att påstå att alla droger är lika dåliga är att inte ha koll, vissa droger ÄR värre än andra”* skulle det stå….

   Reply
 20. anonym april 18, 2015 at 12:48 f m

  Fattar inte riktigt vad du vill med detta inlägget? Förklara gärna lite bättre, mer! Att det är vanligare än vad folk tror ja det vet nog de flesta. Men sen då?

  Reply
 21. Bella april 18, 2015 at 2:01 f m

  Ja sjukt vanligt. Sen vad gör det om man tex tar e eller kokain någon kväll? Bara man inte tar för mycket. Era tråkiga och präktiga människor. Alkohol bör också vara förbjudet isåfall.

  Reply
 22. Olivia april 18, 2015 at 8:14 f m

  Såfort någon skriver ett genom ärligt inlägg så får det massa negativa kommentarer? Lägg ner med ert moral snack, Paulina skriver ju om sina egna erfarenheter. Eftersom att Paulina är en offentlig och 10x mer känd person än er, så tror jag att hon har lite mer erfarenhet av ”kändisar” som knarkar. Och ja, droger finns bland alla. Allt från Kerstin på 85 år till Anton 12 år. Allt från bankmän till städerskor. Överallt. Sen är hon ju jävligt tydlig med att hon inte romantiserar droger, läser ens folk hela inlägget innan ni hatar? God daaamn

  Reply
 23. nansi april 18, 2015 at 9:23 f m

  Varför ska en människa som inte kan ett ämne utrycka sig i ämnen i frågan? Demokratin handlar inte om att spridda offentligt ens okunnighet och föreställningar bara för att man har rätt till att utrycka sig.
  Vem tror på en prostituerad som lyfter upp prostitution som någonting icke farligt och bra? Alkoholister, narkomaner, lögnare, bedragare berättar alltid sina egna versioner angående sitt missbruk och tycker de själva inte har problem. Dessa människor lever i förnekelse.
  Paow lever också i förnekelse och man ser hur vilsen hon egentligen är.
  Det är mycket farligt att vem som helst kan skriva i den offentliga rummet.
  Det är inte OK att spridda falska fakta om droger för att droger tar över och knäcker människor på djupt nivå. Droger ger smärta och kostar mycket pengar för samhället att rehabilitera före detta knarkare.
  Nej Paow! Knarka du själv i ditt hem och håll rent det offentliga rummet från knark!

  Reply
 24. Sara Åslund april 18, 2015 at 2:29 e m

  Men vadfan.. jo klart folk måste veta att det är lite för vanligt till och med. Det gör det inte mindre farligt/ mer okej när alla ändå har testat. I ditt inlägg får du det o verka som att det inte e någe fel med att testa liksom..

  Tycker du nästan uppmuntrar folk. Både folk som brukar och inte

  Reply
 25. johanna april 18, 2015 at 3:58 e m

  Sverige .. landet där alla bryr sig om vad alla andra sysslar med. Låt folk bruka vilka droger de vill. Alkohol, nikotin, socker, instagram, koffein, sex, dataspel, marijuana … varför ska folk alltid klaga och lägga sig i. Innan ni börjar peka på andra och säga vad de ska göra och inte göra i sina liv ..kom ihåg att du pekar med resten av fingrarna mot dig själv!! Sopa rent framför din egen matta innan du börjar säga till andra hur de ska leva sina liv.
  Bra inlägg Paow!!

  Reply
 26. anus april 18, 2015 at 4:11 e m

  vet att Lindsay Lohan är din stora förebild och du gör allt för att efterlikna henne, men kom igen, sluta romantisera droger!

  Reply
 27. Emma april 19, 2015 at 1:30 e m

  och hur hamnar alla dessa droger som är olagliga här?
  tänker ni på smugglarna? de som riskerar sina liv el långa fruktansvärda fängelsestraff i andra länder när de åker fast?
  för att ni ska få lite skön fejkad stämningshöjning?

  Reply
 28. Hannah april 19, 2015 at 5:56 e m

  Knark är bara för tragiska och trasiga människor. Och hamnar man i en situation ofta där man måste säga nej till droger så tycker jag man skall byta umgängeskrets.

  Reply
 29. From Addiction To Fit april 28, 2015 at 11:06 f m

  Visst tusan är det skillnad mellan bruk och missbruk.
  Men gränsen är riktigt hårfin.
  Jag som idag lever som nykter narkoman/alkoholist sedan snart 18 månader tillbaka ansåg inte att jag har missbruks problem fören jag klev in på min öppenvårdsbehandling efter 3 återfall.
  För jag kunde ju kontrollera skiten? Right.
  Det är en riktigt hårfin gräns. Och jag rekommenderar ingen att ens tänka tanken att börja.. Har man testat en gång. kan man testa flera gånger och sedan sitter man i skiten!
  Det var så jag hamnade fast i skiten vägandes 48kg som som värst på en längd av 174 cm för att drogerna totalt kopplade bort allt vad hungerkänslor var såvida jag inte rökte på.
  Kroppen tar stryk och jag har fortfarande sviter kvar efter det…
  För en gång är ingen gång eller hur var det?

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *