10 Comments

 1. Rebecca februari 9, 2016 at 9:53 f m

  Jag kollade också upp detta när vi hade källkritik på svenskan i gymnasiet. JA, vi har väldugt hög procent anmälda våldtäkter i Sverige gentemot andra länder i europa. Men detts för stt vi i sverige VÅGAR ANMÄLA! Mörker antalet i andra länder beräknas vara så skyhöga att man blir mörkrädd. Folk vågar inte anmäla våldtäkter i länder längre ned i Europa då dom inte litar på rättsystemet, dom litar inte på regeringen, dom vågar inte berätta för att konsekvenserna kan bli förjävliga mot offret i fråga.

  Reply
 2. Eiime februari 9, 2016 at 2:48 e m

  Källkritik?
  Det är faktiskt inte sant. Däremot är Sverige ett av de länder där det anmäls flest våldtäkter. Det pga att vi är ett land som förbjuder alla sorts våldtäkter, ”till och med” inom äktenskap. I andra länder räknas våldtäkt sällan som våldtäkt. Har hon vart full, klätt sig provocerande, sagt ja förut, legat med många män,eller är i förhållande med personen , så brukar det inte kunna räknas:)
  Låter sjukt fast många länder är inte där än. Kolla på USA till exempel.. Inte ens där har dom fått koll på sin skit.

  Om du är intresserad utav frågan så tycker jag att du ska kolla in fattarörelsen. #Fattanu #fattaman

  Reply
 3. Rebecca Lysholm februari 9, 2016 at 3:27 e m

  Varför siffran är så stor i Sverige är för att det är mer acceptabelt i Sverige att anmäla en våldtäkt än i andra länder. I vissa länder ses du oren om du har blivit våldtagen (kan hända här med såklart) och du själv som kvinna kan råka illa ut om du anmäler våldtäker – i mycket större grad än i Sverige. Det är DÄRFÖR våldtäkt siffran är så stor i Sverige, för fler anmäls här. Det gör inte det automatiskt till det land där det sker flest våldtäkter i, eftersom siffror i andra länder mörkläggs då. Dock är siffran för våldtäkt otroligt hög i Sverige, den borde ju såklart ligga på 0. Men när man tar en källa är det asbra att analysera källan varför siffrorna ser ut som det gör. Annars tycker jag det är jättebra att du tar upp frågor om kvinnorsrättigheter!!! Men för att stärka dig som argumentatör kan det vara ett litet tips! Kram

  Reply
 4. Mikael februari 9, 2016 at 7:36 e m

  Detta visar att i sverige vågar man anmäla våldtäkter för att det är lönt att göra det. Det finns nog väldigt många länder som är värre med stora mörkertal, garanterat.

  Tror inte sverige är ett dugg sämre än andra europeiska land, men här anmäler man istället för att vara tyst om det.

  Man kan nog tolka den där statistiken på många sätt.

  Reply
 5. sara februari 10, 2016 at 1:26 f m

  Våldtäkt är en fruktansvärd sak, jag önskar bara att du var lite mer källkritisk. Något som blir bättre och bättre i Sverige är att kvinnor har börjat anmäla, medan i andra länder så blir inte ens var 5e våldtäkt anmäld vilket betyder att de inte heller räknas. I Sverige har vi inte många fler våldtäkter än i andra länder i europa men dom har bra många fler i resten av världen.. om du förstår vad jag menar.

  Reply
 6. Vicky februari 10, 2016 at 11:49 f m

  🙁

  Reply
 7. Sofie februari 11, 2016 at 10:10 e m

  Vad arg jag blir när ni sitter och förminskar ett problem som är ofantligt stort i Sverige. Vad är ni så jävla rädda för?
  Sverige har verkligen skenat i höjd i våktäktsstatistiken under senaste åren och det är väl inte så att folk innan inte vetat om de blev våldtagna eller inte och df inte anmält lool!
  Sanningen är den att när mångkulturen berikade Sverige berikade den även oss med en helt annan kvinnosyn än den vi är vana vid.
  Det går inte att blunda för att kvinnor i islamiskt styrda länder inte har samma värde som här och har man växt upp i en annan kultur så ser man inte saker genom samma perspektiv som en svensk…
  Ja våldtäkterna har ökat pga segregering och mångkultur, face the fucking fat och sluta vara enhälligt godtrogna och blåögda

  Reply
  1. Sara februari 20, 2016 at 10:05 f m

   Vad har detta med islam att göra? Hur lyckas vartenda diskussion leda till att islam?! Du kan uppenbarligen inte mkt i religionen så uttala dig inte om något du inte vet. Det finns en stor kulturskillnad mellan Sverige och Mellanöstern och kvinnosynen kanske inte är ”detsamma” men innebär inte att islam har med det att göra. Kolla på tex Iran, ett islamskt styrt land och ändå har kvinnorna mer rättigheter än många andra länder i världen. Kvinnor kan göra vad de vill, en av deras högst ledande och mest respekterade minister är en beslöjad kvinna. Precis som ni ber Paow att vara källkritisk så kanske ni ska vara detsamma. Men var inte snabba med att alltid peka ut islam som syndabocken i alla lägen, allt är inte vårt fel!

   Reply
 8. Felicia februari 13, 2016 at 1:41 f m

  Skrämmande att se så många som skyller det höga våldtäktsantalet på att folk skulle våga anmäla våldtäkterna. Är ni rädda för sanningen eller vad?
  Skyller ni alla dessa gruppvåldtäkter på att folk VÅGAR anmäla det nu också? Inga andra länder i Norden som har fått en sådan drastisk ökning av just GRUPPVÅLDTÄKTER som Sverige. Ni kan googla själva, eller tom läsa på Flashback, för där ligger tom endel FUPar ute, och de kan ni inte blunda för iaf.

  Litet utdrag från gruppvåldtäkten på Färjan tex: Sitter i Finland

  Abdullahi Barre Barre, född 1992, Somalisk medborgare, född i Kismayo, Somalia. Taxerad inkomst 0 kr.
  Ahmed Nur Abdurahman Ahmed, född 1991, Somalisk medborgare, född i Mogadishu, Somalia. Taxerad inkomst 87123 kr. På meritlistan medhjälp till egenmäktigt förfarande, medhjälp till försök till utpressning och häleri vid rån där åtalet ogillades.
  Abdullahi Ahmed Jama , född 1991, Somalisk medborgare, född i Mogadishu, Somalia. Taxerad inkomst 43771 kr.
  Sitter i Sverige

  Bjar Mhamad Shakir, född 1987 i Arbil, Irak. Svensk medborgare, kan även ha irakiskt. Dubbla medborgarskap anges inte. Tidigare dömd för flertalet brott så som knarkbrott, stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovlig körning, narkotikabrott, misshandel, rån m.m. Taxerad inkoms 119 150kronor.
  Mohamed Ahmed Abdi, född 1990 i Mogadishu, Somalia. Medborgare i Somalia. Taxerad inkomst 0 kronor.

  Bara att börja inse att Sverige är, och kommer bli ännu mer otryggt för kvinnor än vad det är nu. Sluta blunda för sanningen.

  Reply
 9. Sandra februari 22, 2016 at 1:15 f m

  Era dumma jävlar. Otäcka är att ni är tjejer. Som inte märkt att våldtäkterna ökat. Det är så tryggt i Sverige nu att vi får självförsvarskurser. Fast ni vakna kanske nu under stenen. Godmorgon isf!

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *