Att leva med pappersfobi.

Jag skrev ju det i inlägget under. Om mina fobier, att jag länge hade spyfobi och att det är en svårt fobi att leva med. Att man ständigt går runt illamående och knappt vågar att äta. Men efter ca 7 år av panikångest och rädsla så kom jag fram till att det inte är så farligt att kräkas. Och vet ni vad som hjälpte mig? Jo mina fjorstisfyllor i vuxen ålder. Dom där då man blev så full så man stod bakom en palm på charter semestern och hulkade, det kanske inte var så fresh. Men så farligt var det inte att kräkas. Inte så att jag älskar det idag men den funkar liksom..

Men nu kommer vi till min konstiga fobi, PAPPER. Speciellt billigt papper och en del typer av servetter. Och papper som ligger på golvet inne på flygplan. jag ryser  i helakroppen. Jag skulle kanske inte säga nu att jag har en manisk fobi som jag också haft förut. Då jag fick gå runt med baby wipes i väskan vart jag än gick.Dom gångerna då min lillasyster tryckt upp hushållspapper i mitt ansikte när vi retades med varandra.. Fy. Nu så klarar jag av att hålla i papper. Iallafall om jag har blöta händer från början. Tror att jag känner som mest obehag när jag har torra händer såsom sprickor osv.

Hoppas bara inte denna fobi blir värre. Då får jag börja gå runt med baby wipes igen:( Och det finns ju inte direkt någon snygg party väska dom passar i eller förklaring till varför man går runt med babyservetter i väskan, ”eeh jag gillar inte känslan av att se papper på golvet och det gör ont i hela kroppen när jag håller i papper. Fråga mig inte varför, för jag vet inte själv)

Vet att emtofobi(kräkfobi) är vanligt. Men har du pappersfobi? Eller känner någon med det?

fkb-bre-115

En bild på mig, 16 år gammal- När min fobi var som värst. Btw visst var jag fashion?

(Visited 675 times, 1 visits today)

7 Comments

 1. Mathilda mars 2, 2016 at 12:13 e m

  Inte pappersfobi men däremot bomullsfobi. Får panik och börjar gråta om jag kommer i kontakt med till exempel bomullspads. Så jäkla märkligt alltså.

  Reply
 2. Isabelle mars 2, 2016 at 3:47 e m

  Jag har det. Får också panik av helt nytvättade handdukar
  Men jag klarar oftast att hålla i papper endå brukar också blöta händerna innan

  Reply
 3. Felicia mars 3, 2016 at 12:19 f m

  Jag hade typ spyfobi för inte så länge sedan. Men nu bryr jag mig inte så mycket om det. Alltså, blir jag illamående så är det ju skönt att få ut det på en gång. Det går ju över fort, att spy alltså, även om det är äckligt (men det tycker ju alla haha).
  Finns ju mer saker i livet att bry sig om än spya 😉

  Reply
 4. Isabelle mars 3, 2016 at 12:54 e m

  Inte fobi åh inte på samma sätt som du , men när jag va yngre tyckte jag att d va fruktansvärt äckligt me blött papper , d gav mig rysningar ! Tkr fortfarande inte om d men jag har inte direkt problem me d ! Vet inte hur d gick t .. Jag hade väl andra problem som va värre , haha !
  Håller däremot på me kbt via internet pga en annan fobi , så d finns hjälp om man lider mkt av d 🙂

  Reply
 5. Emma mars 4, 2016 at 1:03 e m

  Jag har fobi för kartong/papp och tidningspapper. Fattar precis hur du menar, det känns i hela kroppen när jag rör vid det eller tänker på hur det känns att röra vid det. Känns typ som när man gnisslar med en gaffel mot en tallrik fast nästan värre. Tvingas ta i kartonger på jobbet ibland och asså det är ett helvete, mår så dåligt efterråt haha.

  Reply
 6. louise mars 4, 2016 at 2:24 e m

  Jag förstår dig! har också alltid haft pappersfobi. Kände att jag behövde växa upp lite för några år sen och försökte komma över det. Men det har jag såklart inte gjort. Det har blivit pyttelite bättre dock. Äckligaste pappret är billigt toapapper!

  Reply
 7. Annie mars 7, 2016 at 2:01 e m

  Har fobi för grodor och paddor. Kan se bild på dem, men ser jag dem i verkligheten får jag ångest och panikattacker.
  Däremot är jag ÄCKLAD av torrt trä. Trämöbler som behöver lackas eller torra smörknivar osv. USCH!! Kan inte röra de utan att känna avsky

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *