Klartecken ang socialen & min syster.

Dom kom och hämtade min syster och extramamma ca kl 7 på kvällen. Då frågar folk varför min pappa inte följde med? Jo, för att det finns ett till barn i familjen, 7 år är han och han går på dagis. Samt att det inte fanns något att oroa sig för. Evelin blev släppt direkt på morgonen då dom kollat på BVC samt ringt till hennes gamla förskola. Dom bad om ursäkt, både dagiset och socialen.

Sen så frågade folk varför vi gick ut och drack vin efteråt. Det är så här, vi bor mitt i smeten, och hela den här händelsen var rätt tumultartad, så pappa orkade inte laga mat samt att han behövde skjutsa hem mig för att jag hade stor spegel i bilen (det han skulle hjälpa mig med innan allt detta hände). Så vi stannade på en restaurang för att äta mat. Och ja, dom fina smaklökarna ligger i familjen. Beställde en tryffelpasta och ett glas rödvin som jag drack. Och om vi snackade skit om Sveriges system efter att min lillasyster blivit tvångsomhändertagen p.g.a. födelsemärken? Det får ni lista ut själva.

Kan även passa på att säga att eftersom polisen och socialen var där så trodde dom på oss när vi visade upp hennes märken, men att dom hade fått order av styrelsen. Dom sa att dom kommer att släppas på morgonen direkt när BVC öppnar.

Sen på grund av mina gamla vänner (läs den ensamstående 21-åriga mamman Desiree Nilsson), som inte har något bättre för sig än att sprida en massa osant skit på nätet så ville pappa att jag skulle skriva detta.

Detta fick pappa igår morse.

SÅ NU LÄGGER VI DET ÅT SIDAN.

IMG_3859.JPG

(Visited 206 times, 1 visits today)

14 Comments

 1. Rebecka mars 11, 2016 at 11:56 f m

  Vilka jävla idioter!

  Reply
 2. Nathalie mars 11, 2016 at 2:15 e m

  Vilken jobbig händelse! 🙁 hoppas att det blir lugnt runt er nu!! Stor kram <3

  Reply
 3. tea mars 11, 2016 at 2:59 e m

  Dessie är jävkligt elak som gör så, speciellt nät hon blir arg o ledsen då folk skriver saker om henne som mamma

  Reply
 4. Maria mars 11, 2016 at 3:44 e m

  Ja det förstod jag från början o jag så chockad o ledsen hur en del var vidrigt elaka mot dej här men bry dej inte man vet bäst själv kramis stå på dej.

  Reply
 5. Sanna mars 11, 2016 at 9:31 e m

  Vet inte om det beror på din otydlighet i inläggen du skriver men nu kommer ju nästa grej att direkt undra, 1: Hur kan din lillebror som är 7 år gå på dagis fortfarande? När man är 7 år bör man gå i första klass. 2: Följde han då med ut och åt middag när ni satt och drack vin eller var han ensam hemma? 3: Din pappa skulle skjutsa dig hem men på vägen stannade ni för att äta och dricka vin? Vin + köra bil är ju som känt inte den bästa kombinationen (?)

  Reply
  1. Lillabus mars 13, 2016 at 2:17 e m

   Fick upp precis samma frågor i mitt huvud.

   Reply
  2. Elissa mars 14, 2016 at 1:59 e m

   Tänkte med så :/

   Reply
  3. Pernilla mars 15, 2016 at 10:46 f m

   Paow drack vin bara, det skrev hon jo 😋

   Reply
 6. @kristibrud mars 11, 2016 at 11:28 e m

  I det stora hela så tycker jag det är bättre att det säkra föra det osäkra, hellre att man då och då kollar upp fall där det efter utredning går att konstatera att detta barn inte alls faller illa, i detta fall verkar det ändå ha gått rätt så snabbt och smidigt, trotts att det för er i familjen måste ha varit jättejobbigt, det förstår jag!! Men som sagt hällre att för måna barn kontrolleras än för några, och det tror jag nog alla kan skriva under på?

  Det som gör mig upprör i detta fall är hur Dessie snabbt ska in samla poäng till sin egen mamma roll, hon uttalar sig saker hon inte har någon aning om bara för att själv få glänsa!

  Är det inte hon som mer eller mindre kritiserar mammor på sociala medier som lägger sig i andras barn?

  Reply
 7. Linus Andersson mars 12, 2016 at 5:08 e m

  Det är ju helt klart läge för att göra en anmälan mot tjänstemännen från socialen angående tjänstefel.

  Kan inte bli mer självklart fall av tjänstefel än så här, till och med snudd på olaga frihetsberövande.

  Ni visar bilder på att födelsemärket är just ett födelsemärke, men de omhändertar ändå barnet i stället för att ta och åka till t.ex. Astrid Lindgrens barnsjukhus och få de bedömt med en gång om det fanns minsta tveksamhet.

  Förvånad över att poliserna inte reagerade över det själva då det borde vara uppenbart för dem att de skall ingripa för att hindra ett brott. De hade fått en handräckningsbeslut och skall biträda socialens tjänstemän, men när de får fakta presenterade för sig skall de självmant ompröva beslutet då det framgick att det med all sannolikhet saknades skäl för omhändertagandet.

  Anmäl både poliserna och tjänstemännen från socialen. Det måste finnas rättssäkerhet som fungerar och det skall inte räcka tyckanden från tjänstemän.

  Bra att det löste sig relativt snabbt, men det är en i mina ögon rättsvidrig handläggning som borde rendera tjänstemännen och beslutsfattaren en reprimand.

  Lite förvånad att inte någon av de stora tidningarna snappat upp detta och skrivit om det, det är ju fruktansvärt det som hände er.

  Stå på er och låt ingen sätta sig på er!

  Reply
  1. Linda mars 15, 2016 at 9:53 e m

   Men alltså seriöst! Anmäla polis och socialen för att de tar in och undersöker ett barn som tros bli slaget hemma? Hade det nu varit ett fall där barnet visat sig blivit misshandlat under en längre tid då hade du väl tyckt att man ska anmäla socialen & lärarna för att de INTE gjorde något åt saken? Hur man än gör så ska det klagas.. Det är väl bättre att undersöka en gång för mycket än en gång för lite. Och anledning till att ingen tidning ”snappat upp” fallet är väl för att dom som många andra, tycker att man agerade helt rätt i situationen.

   Reply
   1. Linus Andersson mars 16, 2016 at 11:18 f m

    Är du läskunnig Linda?

    Paulinas pappa visade bilder på att födelsemärket som det rör sig om fanns när barnet FÖDDES.

    Om man har en aktiv hjärna, vilket man faktiskt kan kräva av en tjänsteman som skall utöva myndighet och omhänderta någons barn, så skall en sådan uppgift tas med i bedömning OMEDELBART. En tjänsteman har skyldighet att följa lagen och saknas lagligt stöd för omhändertagandet, vilket det helt klart gjorde och vilket bevisades av Paulinas pappa, så skall man, enligt lag, genast ompröva sitt beslut. Detsamma gäller ju polisen, om inte i än högre grad, så i detta fall skulle man självklart sett till att minimera den skada man var på väg att orsaka/redan hade orsakat.

    Vilken barnläkare som helst, till och med vilken läkare som helst, hade kunnat bedöma ”blåmärket” och så hade saken varit ur världen.

    Du tycks tro att myndigheterna är ofelbara och inte skall behöva följa lagen, men så är inte fallet.

    Nu hade ingen misshandel ägt rum och det ENDA man hade för att misstänka detta var en rapport från (inkompetent) personal på dagis. De klarar inte ens av att ställa frågan till föräldrarna, t.ex. ”Har det hänt något med flickan, hon har ett stort blåmärke?”, nej, man hör av sig till socialen och säger ”Vi tror barnet misshandlas för det har ett stort blåmärke” och ut rycker socialen, förstärkt med polis (eftersom man begärt handräckning då sådana här ärenden tenderar att uppröra känslor).

    Så långt är allt rätt så förståeligt. Det är sedan det blir galet.

    Man kommer hem till familjen, man berättar vad man misstänker och säger att barnet skall omhändertas på grund av ”blåmärket” och i det läget visar Paulinas pappa en bild som bevisar för varje tänkande varelse att ”blåmärket” funnits i flera år och att det inte är ett blåmärke utan ett födelsemärke.

    I det läget är det tjänstemännens SKYLDIGHET att ompröva beslutet att omhänderta barnet. I det läget är det dags för polisen att agera eftersom de nu vet att tjänstemännen från socialen har agerat på felaktiga uppgifter och man skall i det läget se till att frihetsberövandet (omhändertagandet) inte sker, eller åtminstone se till att en sakkunnig person (läkare) gör en bedömning omgående för att minimera skadan för de som är berörda av åtgärden.

    Vad var svårt att förstå med detta? Det är så lagen fungerar (skall fungera, kanske man skall säga då det uppenbarligen inte funkade så denna gång).

    Jag tror att du innerst inne förstår, om du tänker efter, vilken enorm kränkning det är som begåtts och hur det borde ha gått till, men att du bara ville argumentera lite (eller kanske jobbar du med liknande ärenden själv och fick en obehaglig aha-upplevelse?).

    Lagen är till för medborgaren, inte tvärtom. Du skall vara skyddat från ingrepp i den personliga integriteten och vad kan vara mer integritetskränkande än att någon tar sig in i ditt hem och tar ditt barn utan att lyssna på argumenten för att de har fel?

    Hoppas du slipper drabbas av något liknande i ditt liv…

    Reply
    1. Angelika mars 16, 2016 at 11:50 e m

     Såå bra skrivet!
     Finns tyvärr alldeles för mycket inkompetent personal på soc och på andra ställen inom kommunen där man faktiskt som förälder väntar sig en viss kompetens och ett visst beteende och ett uns av kunskap om lagar och regler.

     I det här fallet borde polisen klivit in och sagt att bevisen(fotona) gjorde att utredningen hamnade i ett annat läge och att beslutet om ett omedelbart omhändertagande måste omvärderas per omedelbart!
     Fotona visar ju på att förskolans sk. oro är helt obefogad och därför borde ju ärendet kunna skrinläggas direkt.

     Stackars kvinna(höggravid dessutom) som blir tvingad att lämna sitt hem, sitt ena barn och sin man, ta med sitt ena barn och flytta, för hur länge vet hon ju inte. Pga ett fånigt påhitt på dagis. Kan ge mig den på att det är ngt annat som ligger bakom, ngn i personalen som har ngt emot mamman, pappan eller storasyster Paow… Å att den snarstuckna personen försöker hämnas på familjen på det här sättet.

     Hoppas verkligen att den personen som låg bakom anmälan får en ordentlig smäll på fingrarna av sin chef, eller högre om så behövs och att förskolan tänker efter nästa gång dom försöker splittra en familj mha Soc o polisen.

     Till dig Paow vill jag bara säga, starkt jobbat o jag har varit orolig och funderat på hur det har gått. Har själv varit i kontakt med Soc pga mina trollungars lärare så jag vet hur det är att ”försöka samarbeta” med dom👎🏼 Inte det lättaste, många möten men inget händer… Skönt att se att det löst sig till det bästa för er i alla fall, hoppas ni alla får ta det lugnt nu o vänta in det nya lilla underverket❤️

     Ta hand om varandra, kram

     Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.