Vill skaffa en kattunge..

Alltså jag älskar ju katter och hade jag fått bestämma så hade jag redan haft 10 stycken. Jag har ju redan världens finaste misse men hon börjar bli gammal, och jag kan verkligen inte föreställa mig hur det skulle vara att förlora henne. Det är typ min största rädsla. Men då tänkte jag att jag skaffar en till katt så att jag inte blir så ensam när hon går bort + att jag alltid velat ha en till katt.

Katterna jag har funderat på är antagligen en Siames, Birma Abessinier eller en Burma. Fast en Siames är min drömkatt. Vad tycker ni?

burma

Siames Foto: Eivor Rasehorn
Siames Foto: Eivor Rasehorn

hela-kullen-8v1-1024x685 somali-cat8

(Visited 175 times, 1 visits today)

14 Comments

 1. Utan argument november 3, 2016 at 7:13 e m

  Om du nu älskar katter så mycket som du säger att du gör, adopterar du en 🙂 själviskt att köpa en raskattunge när det finnsmassvis hemlösa katter som behöver ett hem.

  Reply
 2. Johanna november 3, 2016 at 7:57 e m

  En liten varning bara. Jag har själv haft en gammal katt som jag nyss fick ta bort 🙁 🙁 🙁 Men iallafall hon hade bott ensam hela livet tills hon var 12 år, då tog vi en kattunge. Men eftersom ålderskillnaden är så stor så tyckte ju bara min gamla katt att den unga var jobbig. Den unga ville leka och skojbråkade med henne men hon blev bara sur. Under de två åren jag hade dom ihop var de aldrig vänner. Dom accepterade varandra men tex. så låg gamla katten alltid och sov på mina ben varje natt för det har hon alltid gjort, men det gjorde att yngre katten inte fick någon plats och fick då alltid ligga i en fåtölj vid sidan av eller liknande. Efter den gamla katten dött så mår nu den yngre mycket bättre fast det låter hemskt, nu kan han ligga och kela med mig, sitta i knät, sova på mig, för det fick han aldrig med den äldre. Och det var inte så att hon jagade bort honom men hon bara tog platsen och var ju äldre så han hade ingenting att säga till om. Så det kan vara bättre att skaffa en lite äldre katt om du vill ha en till…. På plussidan så har det ju hjälpt att ha en till katt när den äldre fick somna in 🙁

  Reply
 3. Sara november 3, 2016 at 8:13 e m

  FAST DU ÄR JU ALDRIG HEMMA

  Reply
 4. Hannah november 3, 2016 at 10:00 e m

  Den första!!! <3

  Reply
 5. Lisa november 3, 2016 at 10:51 e m

  Hej, har själv 2 katter och nyligen gick den ena bort plötsligt o då blev den andra väldigt ledsen/deprimerad så om kattungen vänjer sig vid att ha en kompis får du nog skaffa en till kattunge sen när Maddiken går bort. 💕 O de första dagarna innan dom blir kompisar kan vara påfrestande 😂 Lycka till 💕

  Reply
 6. Christina Gal november 3, 2016 at 11:06 e m

  Katter är underbara💓
  Enligt mig borde du inte skaffa en till. De är redan synd om din katt. Du är ifrån den väldigt mkt o de är inte rätt mot den. Då är det bättre att du tar vara på tiden med den nu, och sen vänta till nästa när du inte är iväg så mkt. Va inte självisk.

  Reply
 7. En riktig kattmänniska november 4, 2016 at 8:44 f m

  Välj en kattras utifrån vad du söker för personlighet hos katten, de är väldigt olika personligheter hos de kattraser du har radat upp. Siameser till exempel behöver oftast en vän av samma ras då de är så krävande, pigga, påhittiga och pratsamma. Siameserna kan också vara lite taskiga mot andra raser.

  Birman är ju en väldigt lugn ras. Medan Abessinier eller en Burman är ju lite mer pigga som siamesen fast lite mer light och betydligt tystare.

  Reply
 8. Maria november 4, 2016 at 12:02 e m

  Alltså Ang katter . Älskar siameser men du reser ju o den kommer inte trivas med att du lämnar bort den. Burman är ju jättefin o jag gillar ragdoll. Min syster hade flera maincoon så fina o kloka. Dom vann många priser. Nu har hon hundar o jag får ta över en om jag vill. Papillons så fina Kitty heter hon.

  Reply
 9. Becca november 5, 2016 at 8:04 e m

  Ååh jag älskar också katter! Har 3 sötisar här hemma <3 En Perser, en Maine coon och en "vanlig bondkatt" 🙂

  Reply
 10. Ann november 5, 2016 at 8:47 e m

  Instämmer med vad Johanna skriver. Madicken är gammal nu och har varit ensam katt i många år… Nu är inte rätt tillfälle att skaffa en kattunge bara för att övergången ska kännas bättre för dig, här får du nog sätta henne först.
  Sen till Er andra som skriver att Paulina aldrig är hemma mm, OCH???? Madicken är ALDRIG helt ensam när P ej är hemma så vad är problemet?
  Man ser på snapchat mm att Madicken är en väldigt älskad katt av MÅNGA!!!!! Så henne går det ingen nöd på.

  svar: Hon har bara vart ensamkatt i ca 4a år. Innan hennes gammal farbror gick bort 🙁

  Reply
 11. Snippan november 6, 2016 at 9:29 f m

  I det förra inlägget skriver du att du ska åka till Thailand hur tusan kan du vara så korkad att du vill skaffa en till stackars katt som du aldrig är hemma hos

  svar: Kanske efter Thailand? Din åsna…

  Reply
  1. Ulrika november 8, 2016 at 5:37 e m

   Och efter Thailand kommer säkert nån Spanien-resa, eller nåt annat roligare än Sthlm.

   Skaffa en katt när du är mer tillfreds med att vara hemma mer än borta.
   Många raskatter särskilt har väldigt utpräglade personligheter och egenskaper och jag har svårt att tro att åtminstone en siames skulle trivas med en matte som reser ofta.

   Har kompisar med siameser och dom är väldigt sociala och sällskapssjuka, och väldigt ”mattekära”.

   Reply
 12. Ronja november 6, 2016 at 7:56 e m

  Läs på om de olika raserna, det är stor skillnad i temperament och aktivitetsnivå på birma och siames, besök några registrerade uppfödare och träffa katterna live innan du bestämmer dig. Själv har jag 4 cornish rex och 1 sphynx i blandade åldrar. Cornish är min älsklingsras, som en sia i temperamentet men lite mindre, fäller mindre och otroligt sociala.
  Lycka till 🙂

  Reply
 13. Alva november 13, 2016 at 1:08 f m

  Som kommentaren ovan så är det stor skillnad på temperament i de olika raserna och det kanske kan hjälpa dig att avgöra. Av det jag vet så är sphynx/cornish rex/devon rex en helt annan typ av katt pga att de är så otroligt sociala. Själv har jag en sphynx som inte lämnar inte lämar min sida för en sekund! Dock måste man träffa och känna på en sphynx för att verkligen förstå hur underbara dom är. En katt med många fördommar som krossar dom flesta! 😉

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *