Personlig uteckling.

Paulina – 1/7-09

Sitter i sängen med datorn på magen mitt i natten. Vill gråta för att jag tycker synd om mig själv. Gråter lite, men undrar snabbt varför jag gråter igen? Går in och dushar och tittar på kl. Va är kl redan 5 ? Ställer mig och posar i underkläder framför spegen. Går till datorn och lägger in bilderna. Fan vad snygg jag är! Lägger ut bilderna i hopp om att få posetiv respons. Och det får jag. Vill ta fler bilder. Slutar att äta och gillar det jag ser i spegen. Tycker att smalt är vackert men det kan jag inte skriva ut. Jag kan inte skriva ut att det är värt att sova 15 timmar per dyng och må illa resten endast för att se ut såhär. Det är fult att tycka att man själv är snygg men jag gillar att sola soalrium , tycker att det är snyggt att vara run. Jag tycker att blondt hår är snyggare en brunt bara för att alla bimbsar i High School filmerna har det. Jag vill vara krorkad och skylla på andra saker när jag säger korkade utlåtanden.  Men det är trots allt okej – jag är bara 15 jag kan skylla på min ålder.

Jag erkänner mig själv som en vilsen fjortis.

Paulina – 16/2 – 2011

Sitter i samma säng 3 år senare. Klockan har precis passerat 23.00 och jag är redan trött. Tänker att det är farlig att sola solarium, jag vill ju inte ha cancer och dö i förtid. Försöker att träna så ofta jag kan och äta rätt. Att vara hälsosam är mycket snyggare än size 0. Tar kort på mig själv i spegen och tänker helt ok brud! Vill lägga ut bilderna i hopp om posetiv respons. Men gör det inte, never aldrig i livet. Jag vill ju inte att folk ska tro att jag har bekräftelsebehov. Vill gråta men gråter inte. Vet att jag inte har någonting att gråta för, jag vet att det finns folk som har det värre. Tittar mig i spegen igen. Det är såhär jag ser ut. Just deal with it. Vill skriva att jag känner mig rädd liten och ensam. Men istället så förväntas jagatt vara andra tjejers klippa. Får inte svika förtorendet många har för mig. Vill lägga ut den lättklädda bilden igen. En hälsosam jag. Jag vet att man är snyggare utan kläder, natruligt är vackert eller hur? Fast egentligen så tycker jag att bimbotjejen Katie Price och Kat Von D är mycket snyggare än t.ex kurviga Jessica simsson. Jag tycker tt Lindsay Lohan var mycket snyggare med ätstörningar. Men det kan jag ju inte erkänna. Det ger en snevriden bild av det vi kallar verklighet. Verkligheten är inte så vacker som vi tror. Men jag vill ju inte att folk ska tro att jag är omogen. Nu sitter jag här – nästan vuxen och livrädd. Jag kan inte skylla på min ålder längre. Vart är jag nu?

Paulina idag.

Jag läser igenom min gamla blogg. Tänker tillbaka och gråter en skvätt. Undrar vart jag har kommit. Är jag nöjd? Svar nej. Är jag lycklig? Ja helt ok. Är jag nöjd med min kropp? Ja, men jag hade velat träna . Året är 2017 och jag har lärt mig så mycket, jag har lärt mig att älska och vad som faktiskt är viktigt. Jag har lärt mig vad kärlek är. Och det är fint. Om jag ska vara helt ärlig så tar det här inlägget emot att skriva, jag vet inte hur jag ska uttrycka mig personligt längre för er. Men jag vill, jag vill försöka. Få tillbaka min insperation, för jag älskade att skriva. Och ska jag vara helt ärlig så tycker jag bättre om hon på bilden där upp, trots att jag hade ätstörningar var naiv och trodde bra om alla människor. Det är hon jag vill vara, fast inte lika osäker. Åren gör verkligen mycket med än. Och jag har gjort så många misstag, och jag orkar inte göra fel längre. Så från och med nu så ska jag bara göra rätt. Från och med imorgon. För idag ska jag inte göra någonting. Jag vill bli en bättre flickvän, en bättre dotter och en bättre bloggare. Jag ser ner på mig själv så extremt mycket just nu. Allting känns lite tragiskt egentligen. Men alla gör misstag, det är en del av livet. Mad world. Någonting jag har lärt mig är att livet verkligen inte blir lättare, problemen blir fler och större och det är så mycket mer som står på spel.

 

(Visited 144 times, 1 visits today)

19 Comments

 1. Hanna januari 26, 2017 at 10:45 f m

  Blev helt chockad när jag såg att Kissie länkat min blogg…!!

  Reply
 2. Sthlmtjej januari 26, 2017 at 11:03 f m

  Hej! Har aldrig kommenterat din blogg men följt dig i flera år. Och vart bara så ledsen av detta inlägg. Ställ dig frågan, VARFÖR ställer du massa krav på dig själv som du uppenbarligen bara mår dåligt av?? Detta är ditt liv. Du ska leva det för dig och inte för andra. Livet är för kort för att lägga ner tid och energi på vad andra tycker eller gör! Och framför allt, alla unga tjejer idag. Sluta pressa er så. Ung är man bara en gång, sitta och grubbla med mera kan man göra när man blir äldre. Lämnar dig med detta citat: No one is you and that is your power.

  Reply
 3. Pamela januari 26, 2017 at 1:08 e m

  snälla söta Paulina! ALLA gör misstag och du ska inte vara så hård mot dej själv, tänk att du lärt dej av dina misstag och nu ska du börja koncentrera dej på det positiva med dej själv och tycka om dej själv, då funkar oxå relationerna till andra mycket bättre. Jag e snart 57 år själv och det tog länge innan jag såg någo värde i mej själv. Tycker du är fantastisk med dina misstag och du är modig att skriva om dem och annat, de flesta gör sina misstag utan näthatet. Kram till dej

  Reply
 4. Nellie januari 26, 2017 at 2:17 e m

  Brukar inte vara den som kommenterar men detta inlägg berörde mig, jättefint skrivet! Stor kram

  Reply
  1. Nastasia januari 28, 2017 at 3:26 f m

   Håller med. Läst din blogg så länge jag minns. Önskar jag varit vän med dig för många år sen och kunnat vara där för dig när du mått som sämst. Önskar jag var vän med dig nu och fått dig att inse att du är fantastisk precis som du är!!

   Reply
 5. Caroline januari 26, 2017 at 9:01 e m

  Hej Paulina!
  Det du skrev får mig att känna att jag måste skriva något. Inte för att jag har svaren men jag har 27 år på nacken av att ha levt, fuckat up jävligt mycket men också lyckats med jävligt mycket. Kanske är det därför jag vill ”rycka in” och uppmuntra dig lite, om jag har den förmågan.
  Försök att se det som att du har ett bra bagage av erfarenheter av alla dess slag. Att känna att man vill bli bättre, prestera bättre och ta hand om sina familjerelationer bättre är bara bra och sunt. Men att var riktigt hård mot sig själv på vägen kommer inte hjälpa dig att må bättre. Då kan resultatet bara bli att man lever för att göra andra nöjda. Du har gjort val hela livet och kommer fortsätta att göra val hela livet. Respektera dig själv för de valen som du har gjort och förstå att de har format dig till den du är idag. Valen från och med nu, om de så handlar om att börja träna, få bättre rutiner i vardagar, bli bättre på att höra av sig till nära och kära eller att ”bli gladare” om dagarna. Så är grunden till allt att vara sin egen bästa vän. Stötta dig själv och luta dig emot att precis alla gör stupid shit hela uppväxten. Tack vare det kommer vi veta vad våra barn går igenom i framtiden och inte vara helt lost i deras värld. Alla hade dock inte den tuffa sidan av att få en känga av samhället vid vara tokig sak, så som du faktiskt har fått. Var stolt över vem du är, allt du har uppnått, alla erfarenheter du har samlat på dig genom åren och använd dom som guide till vad du vill och vem du vill vara idag. Man behöver inte hata sitt förflutna för att dra nytta av sin framtid. Du vet vad som är bäst för dig så klart, min mening är att uppmuntra dig att faktiskt vara stolt över det du gått igenom och den du idag är och använda det till att ha en riktlinje framåt 🙂 kram

  Reply
  1. Amanda januari 28, 2017 at 3:34 e m

   fint formulerat! håller med till 100 %

   Reply
 6. Emma januari 26, 2017 at 11:35 e m

  Oj vad detta inlägget gick att relatera till. Det är pågrund av sånna här
  Inlägg jag kollar in på din blogg med jämna mellan rum. Du är ju grym på att skriva. Väldigt duktig på att sätta ord på känslor, det borde du utnyttja. Glöm inte att det inte är
  Meningen att livet ska vara så svårt! Hoppas få se mer sånt här i framtiden av dig, säker på att du kan!

  Reply
 7. blousey - IDA SANDBERG januari 27, 2017 at 11:25 f m

  så fint skrivet <3 känner igen mig så mycket. ta hand om dig själv vännen!

  Reply
 8. Mira januari 27, 2017 at 5:50 e m

  <3 <3 <3

  Reply
 9. Maria januari 27, 2017 at 6:55 e m

  Reply
 10. Frida januari 28, 2017 at 2:33 f m

  Har du rannsakat dig skälv eller ska du från och med nu? Jag har samma fråga till mig själv. Du är inte ensam.

  Reply
 11. Unga januari 28, 2017 at 6:22 e m

  Hej allihop!

  Är du mellan 15-19 år och känner dig nedstämd, deppig eller orolig? I vår kommer det, inom ramen för ett forskningsprojekt, erbjudas kostnadsfri, psykologisk behandling via nätet för ungdomar som mår dåligt.

  Anmälan är öppen nu och sker via http://www.unga.nu

  Tipsa alla ni känner så vi kan nå ut till så många ungdomar som möjligt! 🙂

  Reply
 12. Ansi januari 30, 2017 at 8:57 f m

  Fint skrivet och jag tror de flesta känner eller har kännt såhär i perioder. Är mkt äldre än dig men känner igen mig såväl man lär så länge man lever kram

  Reply
 13. Jeanette januari 30, 2017 at 11:12 e m

  Du är ju en helt fantastisk tjej, med alla dina fel och brister (som vi alla har <3 ) Det är vid våra misstag och motgångar som vi lär oss, utan dem skulle vi aldrig komma någonstans. Men man måste passa på och njuta under tiden.

  Reply
 14. Ellen februari 2, 2017 at 12:26 f m

  Bra inlägg.
  Men jag får samtidigt prestationsångest när jag läser inlägget för det verkar som om vi alltid ska göra bra ifrån oss och göra rätt hela tiden. Fel gör vi alla någon gång. Vi får inte vara oss själv för vi ska gå i samma fotspår som andra. Vi får inte älska oss själva för då är vi creepy, vi får inte vara glada eller bittra. Vad får vi inte göra eller vad får vi göra? Vem ska vi vara? Vem bestämmer det?
  Vad för anledning finns det att håna personer som vågar gå sina egna vägar, dom bestämmer själva vem dom vill vara, dom visar verkligen att det är bittra eller glada. Dom följer sitt hjärta. Så snälla låt oss få vara den vi är och låt oss få göra fel.

  Reply
 15. Emmy februari 2, 2017 at 9:51 e m

  Stilfuld kjole <3 Hvilket mærke????

  Reply
 16. Christina februari 3, 2017 at 7:39 e m

  Vilket otroligt fint och känsligt inlägg <3 du är en toppen tjej, precis som du är paow !

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *