Visa RUN

Hej hopp. Nu har vi äntligen kommit fram till Penang i Malaysia. Vi är nämligen på något som kallas för visarun eftersom vi inte hann fixa visum innan vi åkte till thailand. Så man får endast stanna 30 dagar i Thailand och sen så kan man åka till immegretion så betalar man 2000 bath (ca 500kr) så får man 30 dagar till. Men efter det så måste man lämna landet. Och det smidigaste och billigaste sätter är att åka till en byrå som fixar allt åt än. Då betalar man 4000 bath och för det så får man resa med minibuss i 10 timmar, det är inte så farligt eftersom man åker på kvällen. Bara att sova. Sen stannar man på immegrstion på gränsen till Malaysia. Man stämplar och betalar eventuell overstay och sen blir man körd till ett hotell i Penang där man har ca 24 timmar på sig innan man får sitt visa, innan det är dags att åka hem. Billigt, och hur smidigt som helst. Så ett tips för alla som reser.

Själv blev jag mest glad över att hotellet hade badkar 😀 nu ska vi vila lite innan vi går runt och kollar. Puss!

(Visited 49 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. klas februari 7, 2017 at 7:26 f m

    hej varför blir du inte programledare, skådespelare, modell?

    Reply
  2. Maria februari 8, 2017 at 5:17 f m

    Thaniländska valutan heter ”baht” och inte ”bath” som du skriver. Det betyder bad på engelska.

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *