STÖRANDE

Jag har ju som sagt stora sömnproblem och har tampats med dem i hela mitt liv. Det går väldigt upp och ner och just nu så är dem väldigt jobbiga. Men jag accepterar dem, och nu är det så det är och jag får tvinga upp mig själv vid 12 även om jag somnat vid kl 8a på morgonen.

Igår kväll så tog jag en propavan, som inte är en jätte stark sömntablett. Men bieffekten blir att man blir så tung i kroppen dagen efter. Så jag somnade runt kl 7 imorse och vaknade vid 10. Försökte hålla mig uppe men somnande ändå. Tänkte att det kunde vara skönt att sova lite då jag ändå inte har något speciellt planerat idag. Och då börjades det, kl 12 på lördags morgonen. Ja gatumusikerna utanför mig. Jag bor ju på Götgatsbacken så lite liv får man väl ta. Men dem bara spelade och spelade. Och jag kunde inte somna om. Och alla som känner mig vet att jag blir stressad av musik och lyssnar endast på det när jag ska städa. Och att det var samma trudilutt i 4(!!!!) timmar. Alltså jag var så arg och så trött och bara låg och störde mig. Så jag ringde till polisen. Kände mig som en riktigt gammal surtant. Men det kan omöjligt vara lagligt att spela så hög musik i flera timmar när det bor människor runt omkring? Dem som spelar är romer och kan omöjligt ha tillstånd för detta.

Men enligt Stockholms komun så är detta HELT ok att vem som helst får ställa sig på gatan och spela trummor……….. Kalla mig sur, men jag kommer att ringa till komunen på måndag och göra en anmälan. För jag tänker inte ha det såhär hela sommaren! Jag blir psykiskt sjuk av att höra samma visa om och om och om igen varje gång det är fint väder. Visst kanske folk tycker att det är trevligt, som går förbi. Men pröva bo här. Och höra samma sak i 4a timmar. Och om jag hade vart bakis så hade jag nog dött.

(Visited 1 040 times, 1 visits today)

24 Comments

 1. Danne maj 13, 2017 at 7:55 e m

  Har själv haft sömnproblem nästan hela livet (31år nu) testade theralen 7,5mg och nu kan jag sova en hel natt utan att vara groggy dagen efter.
  Vaknade för minsta lilla innan och tog flera timmar att somna om.

  Behöver inte ens ha öronproppar nuförtiden, fick alltid ha det förut när jag sov där det var stökig miljö.

  svar: Har prövat Theralen. Sover i typ 3 dygn av dem tyvärr 🙁

  Reply
 2. Anna Röd maj 13, 2017 at 9:02 e m

  Jag har ångest så somnar inte lätt! Jag behöver trygghet och bekanta ljud så jag ser på f.r.i.e.n.d.s. om och om igen typ haha. Då somnar jag oftast ganska snart. Provar atarax men blir ganska seg dagen efter av dem jag med eller så hjälper dem inte alls, jätte individuellt.

  Reply
 3. E maj 13, 2017 at 10:24 e m

  Jag har också sömnproblem. Vad jag lärt mig är att det tar ett tag för kroppen att vänja sig vid nya preparat. I början blev jag också däckad av theralen men ju längre tid/mer regelbundet jag använde desto bättre funkade dem.

  Reply
 4. Isabelle maj 13, 2017 at 10:25 e m

  Förstår att d är störande men testa sova me öronproppar , d funkar skitbra tkr jag iaf 🙂

  Reply
 5. Maria maj 13, 2017 at 10:30 e m

  Har du provat atarax i början blir du trött Dan efter men det går över. Hur kan det vara tillåtet med att spela i timmar. Och romer är ju ofta här illegalt. Jag tycker polisen ska hjälpa dej. Om du går ihop med dina grannar och klagar.

  Reply
 6. Hannah maj 13, 2017 at 11:34 e m

  Stilnoct?? <3

  Reply
  1. Stillnoct maj 15, 2017 at 11:34 f m

   Funkar bra. Håller i sig i 5-6 timmar, perfekt för natten. Men är dock vanedannende, så man kan INTE ta dem mer änn 1-2 ggr ii veckan. Annars fuckar du upp din sömn för alltid. Stärkaste sömntabletter innan man måste över till groggy preparaten.

   Reply
 7. Sofia maj 14, 2017 at 12:38 f m

  Fy fan vad jag hade flippat om jag hade haft gatumusikanter utanför mitt fönster! Förstår din frustration. Jag låg hemma med migrän en hel dag i måndags och försökte sova, men hade byggarbetare som renoverade taket och klampade omkring utanför mitt fönster PLUS vidriga småbarn som stod utanför på gatan och tävlade om vem som kunde skrika högst.. Trodde till slut att jag skulle dö.

  Har också haft sömnproblem sen jag var liten så jag vet hur jävla tufft det är och hur mycket man behöver sin sömn. Andra har inte alltid förståelse för att man verkligen MÅSTE få sova mitt på dagen men sömnbrist är faktiskt allvarligt. Stå på dig så mycket du bara orkar!

  Reply
  1. Maria maj 15, 2017 at 6:43 f m

   Har också migrän. Ja när man väll kan sova håll med om att det är bland det skönaste som finns. Känner mej salig dom få gånger jag somnar lätt. Kram.

   Reply
 8. M maj 14, 2017 at 7:47 f m

  Imovane gör en inte seg dagen efter (är lågtidsverkande)
  Samma effekt som alkohol och kan ge minnesluckor så viktigt att ta den när man går och lägger sig, annars kanske man hittar på knäppigheter.

  Reply
 9. Emma maj 14, 2017 at 9:08 f m

  Fråga din läkare om du kan få Melatonin (4 mg) utskrivet. Det är det enda som fungerat felfritt för mig utan all dåsighet dagen efter. Hett tips! 🙂

  Reply
  1. Maria maj 15, 2017 at 6:46 f m

   Ja men ha respekt o spela inte utanför lägenheter. Där man betalar dyr hyra. Hos mej hade dom inte fått vara kvar 5 minuter. tänker dom inte på andra tydligen inte?

   Reply
 10. Michaela maj 14, 2017 at 10:01 f m

  Jag hade inte heller klarat av att höra samma trudelutt i flera timmar och dagar. Det måste va rena tortyren😢 Ring kommunen och prata med dom.. Jag håller tummarna för att de gör ngt åt saken..

  Reply
 11. jos maj 14, 2017 at 11:46 f m

  Skaffa bra öronproppar så länge, hjälper nog en del iaf! Kolla på apoteket. Kram

  Reply
 12. Varför maj 14, 2017 at 12:38 e m

  Du är så tragisk… härregud.. suck.

  Reply
  1. Karina maj 15, 2017 at 12:41 e m

   Du kunde definitivt strunta i att skriva så!!

   Reply
 13. Peter Freij maj 14, 2017 at 12:55 e m

  Klockan tolv på lördagsmorgonen, så tidigt ?

  Reply
 14. Peter Freij maj 14, 2017 at 12:56 e m

  Theralen är ju inget för sömnproblem direkt utan ett lugnande läkemedel ?

  Reply
 15. Sandra maj 15, 2017 at 10:26 f m

  Krossa propavanen innan intag, då slipper du alla bieffekter dagen efter.

  Reply
 16. aman maj 15, 2017 at 3:39 e m

  börja röka, löser dina problem 😉

  Reply
  1. Lovisa maj 23, 2017 at 4:44 e m

   True dat 😀

   Reply
 17. Kicki maj 25, 2017 at 9:15 e m

  Skippa den onödiga frasen ”dom är romer” de spelar för hlvete ingen roll.
  Jag har börjat följa dig igen för de verkade som om du hade blivit smartare än så.
  Testa öronproppar, ovant till en början men man vänjer sig.

  Reply
 18. Nora maj 30, 2017 at 6:55 e m

  PUKKA-night time
  Från en som haft sömnproblem och testat olika lättare sömnmedel (imovan, atarax) så visade det sig att ett örtte var det bästa EVER. Helt magiskt.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *