”det är okej att mobba kändisar, dem har ju valt det själv” eller?

Jag var inne på min bloggkollega Tyras blogg och såg att hon hade skrivit det här inlägget. Och jag känner bara. Okej det här är orättvist. SÅ många gånger jag anmält skvallerbloggar genom åren, när dem har läckt privata bilder, nakenbilder, skrivit ut så mycket osanningar, och ja listan kan göras lång. Kommer framförallt ihåg en tjej som drev gamla gossips.se(inte hon som driver den bloggen idag). Jag tror att jag polisanmälde henne 20 gånger. Men hände det något? Nej. Varför fick tjejerna i Göteborg betala skadestånd? Är det för att dem kränkte personer som inte valt att synas i meduad? Jag klarar av att bli kritiserad absolut. Men kränkt? Jag kommit ihåg när bloggen med flera hundra tusen följare la upp en bild på en annan bloggares könsorgan. Och det var helt okej?

”Jag har precis läst igenom alla grundlagar om innehåll på sociala medier. I samband med det dök information om Instagrammålet i Göteborg upp. Det var i December 2012 som två tjejer startade ett instagramkonto. På kontot publicerade de bilder de fått inskickat. Tonen i deras inlägg var råa och det skrevs elakheter om andra tjejer. Kontot fick tusentals följare, polis kopplades in och de kunde via teknisk bevisning få reda på vilka tjejer som ansvarade för instagram-kontot.

De två flickorna fälldes för grovt förtal. Kränkningsersättningen satte Tingsrätten till 15.000 kr till var och en av de 38 målsäganden. Eftersom tjejerna var under 18 år så blev även flickornas målsäganden dömda till var och en som kränkts. Tingsrätten motiverar skadeståndets storlek med att uppgifterna som skrivits varit djupt integritetskränkande gällande personernas sexliv och hälsa. Instagrampubliceringarna har enligt Tingsrätten ”allvarligt skadat deras anseende och ära”

Jag kommer definitivt skriva mer om det här. Som tur finns idag stora institut som man kan få hjälp av, och det har vi. Det här handlar inte om mig, jag har redan blivit utsatt under två års tid. Trots att jag aldrig skrivit ett enda inlägg tillbaka, kunnat försvara mig själv eller på något vis försökt föra drevet vidare, så har jag med hopp tänkt att om jag inte gör det så slutar hon. Men nej, det slutar aldrig. Det har gått för långt för länge sen, så för min del handlar det om civilkurage. Att bara stå och se på, att bara ”ta fram popcornskålen” är lika svagt, illa och fegt det med. Det här är inget samhälle att vara stolt över, inte när det här har kunnat pågå i flera år utan att någon gör något. Har bland annat lät hela lagstiftning om vad som råder på sociala medier. Jag kommer publicera det också.

Kände mig lite mer stark när jag hittade en grupp på Facebook från bloggar och kända profiler som slutits samman och  diskuterar hur vi ska gå till väga. Det är tyvärr inte förens igår jag sett det, men tillsammans är vi starka, och det är pga det jag suttit och läst och printscreentat massor idag. Tyvärr resulterade det i en stor panikattack, gråt och hjärtklappning, för det är så jobbigt. Hela dagen och kvällen är förtörd pga henne. Och jag kan inte räkna på hur många ggr hon förstört, med det drev och mobbning hon håller på med. Jag har blivit trakasserad så länge, inte ens när jag satt i rullstol lugnade det sig, då blev det värre och jag fick läsa om hur jag ljög och lurade mina läsare och inte alls var så skadad som jag var m. mkt mkt mer. Tänk att en människa som INTE ens känner mig, som jag knappt har träffat ens… har utsatt mig och många andra för det här! Som vanligt helt utan grunder.

Vi vet ju hur det gick med instgaram-konto med några tusen följare de startat helt anonymt. Ja, vart kan det då sluta för Camilla Gervide som driver Bloggbevakning, i sitt eget namn och med 300.000 följare? Samt för Nöjesguiden och dess ansvarige utgivare Pelle Tamleht som betalar för detta? Eller för Nöjesguidens chefredaktör Jenny Norlander som Camilla många gånger skrivit att hon rådgivit med och fått godkänt för att publicera förtal och kränkningar? Vi får se vad det slutar, det som allt annat kan ju också vara lögn.”

(inlägget är kopierat från Tyras blogg(länk)

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *