Jag blev rånad idag.

Efter middagen vi var på så bestämde vi oss för att gå och ta lite bilder bredvid där vi bor. Mellan Slussen och Medborgarplatsen. Så vi går till Björns Trädgård och klockan är väl kanske 7 på kvällen men det är väldigt ljust ute. Men det är barn som leker i parken. Fullt med folk på uteserveringen som ligger intill. Vi tar bilderna och sen fjantar vi oss lite som vi alltid gör – delvis att Mattias bur upp mig under armen och började gå hemåt(alltså nu snackar vi att vi gick 10 meter så). Då går det förbi en pojke som går väldigt nära oss, då känner jag att han tar min mobil ur min bakficka och jag skriker ”HAN TOG MIN MOBIL” på en millisekund. Varav Mattias tar tag i den max 13-14 åriga pojkens armen varav han säger på väldigt dålig svenska ”sluta” och försöker gömma mobilen. Jag får panik och går iväg och hör Mattias säga ”fy man tar inte andras saker” varav pojken blev livrädd. Och han började även ropa på något språk vi inte förstår på någon. Då ser jag en annan pojke komma springandes med handen halvt i fickan och man såg att han höll i något som liknade en kniv. Mattias ser inte detta utan puttar pojken ner i buskarna. Och då tänkte jag ”shit nu blir han knivhuggen”. Så jag ropade i panik ”KOM VI GÅR” och så gick vi mot folkmassan(ca 30 m från tuben i Medborarplatsen)..

Och nu så gick ju allt bra. Men jag förstår inte vad som händer med Sverige, för jag vet att jag är långt ifrån ensam om att ha varit med om något sånt här. Då mitt på ljusa dagen. Snart kommer man inte ens att kunna gå i stan sent på kvällarna utann att vara rädd för att bli knivhuggen, våldtagen eller rånad.

(Visited 177 times, 1 visits today)

19 Comments

 1. Ebba juli 25, 2017 at 10:23 e m

  Snart? Jag vågar knappt ens gå från bussen på kvällen längre, att man ska behöva gå med sänkt volym på musiken så man kan höra ifall någon går bakom en och att man ska behöva vända sig om varje minut för att se så inget är påväg att hända är bara sjukt. Värsta är att dessa ”män” som våldtar, knivhotar osv blir bara yngre och yngre.

  Reply
 2. Angelika* juli 26, 2017 at 4:45 f m

  Hej, fy så otäckt! Jag hoppas att du/ni har polisanmält händelsen. Dessa unga grabbar jobbar ofta i grupp och är snabba på att lämna över till äldre personer som sedan postar det som är stulet, ofta till Estland, Lettland o Litauen men även andra länder i Europa. De får betalt för metallerna som finns i mobilerna, b. la guld och koppar.
  Huvudsaken är att ni klarade er oskadda. 💞😘

  Reply
 3. Bibi juli 26, 2017 at 6:23 f m

  Tacka regeringen (egentligen de senaste regeringarna) för det och deras mångkulturella projektet!

  Reply
 4. A 1 juli 26, 2017 at 9:55 f m

  Sverige är och har varit mångkulturellt hur länge som helst. Vi har i perioder tagit in arb kraft från andra länder då vi inte haft tillräckligt själva. Lyft blicken och se hur stora delar de håller igång av Sverige. Sverige är och ska va mångkulturellt!

  Reply
  1. Emy juli 26, 2017 at 9:06 e m

   Och du ser ingen skillnad på situationen idag och arbetskraftsinvandring på t.ex. 90-talet? Allvarligt talat, hur naiv är du? Den allra största skillnaden är att vi idag inte har en susning om vilka som är här, de har inga identitetshandlingar och ljuger om sin ålder. Har du missat hela skandalen kring ”ensamkommande barn”? 86% av de som har genomgått ålderstester har fått uppskriven ålder. 86 %!! Skärp dig, va fan.

   Reply
   1. Caroline juli 28, 2017 at 6:26 e m

    Kunde inte sagt det bättre själv!

    Reply
 5. Jonas juli 26, 2017 at 1:01 e m

  Det är fullständig katastrof som pågår.

  Reply
 6. Riccard Axtelius juli 26, 2017 at 1:50 e m

  Förlåt men det är inte ett rån.. Det är stöld… Stor skillnad. Hemsk upplevelse oavsett…

  Reply
 7. mix juli 26, 2017 at 2:03 e m

  Sverige har alltid behövt arbetskraftsinvandring. Vi har brist på kvalificerad arbetskraft. Men de kompetenta vill inte komma till Sverige på längre tid, utan stora mängder flyttar härifrån till bättre ställen – Holland, Belgien, Frankrike och Storbritannien i Europa, Kanda och USA, Australien och Nya Zeeland. Kina och Korea i viss mån.

  Vi har däremot aldrig behövt asylinvandring, romska tiggarligor (som oftast också är stöld- och bedrägeriligor), nordafrikanska gatubarn, gigantiska stöld- och koppleriligor från östeuropa med mera.

  Man måste kunna se skillnad på olika fenomen, och med över en miljon asyl- och anhöriginvandrare de senaste 20 åren, där mindre än 20% arbetar (räknat som årliga heltidsarbeten), så har det skapats stora slitningar och problem. Etniska svenskar och andra med västerländsk bakgrund arbetar i snitt mer än 3 gånger så mycket (!)

  De som rånade paow var inte några arbetskraftsinvandrare. De tillhörde någon annan grupp uppräknad härovan,

  Förvisso inte Södermalm, men en illustration hur gatubrottslighet kan se ut: http://www.youtube.com/watch?v=uqoxLGuVnF8

  Reply
 8. Bibi juli 26, 2017 at 5:52 e m

  Jo, javisst, rånare, våldtäktsmän, bilbrännare, stenkastare, knarkförsäljare, bilmålvakter, osv.. mycket viktig arbetskraft indeed! De håller Sverige igång, right!

  Reply
 9. Logiskt tänkande juli 27, 2017 at 12:26 f m

  Svar till historielösa A 1.

  Blir en WALL OF TEXT. Men läsvärt.

  INGEN nation i världshistorien har varit ”mångkulturell” utan att ha inre motsättningar och i slutändan inbördeskrig eller splittring.

  Jag brukar fråga människor som förespråkar det fantastiska med mångkultur lite enkla frågor.

  Ge mig ETT nuvarande exempel på en nation i världen med mångkultur som lever i högre välstånd än etniskt och kulturellt homogena länder? Säger man USA på den frågan så kan man gå och lägga sig under skämskudden direkt. Segregationen är total i det landet, precis som vi börjar få i Sverige.

  Ge mig ETT exempel på ett historiskt land eller samhälle som haft fungerande mångkultur?

  Det är ett välkänt faktum (För de som inte är indoktrinerade i statsreligionen) att ju mer mångkultur desto mindre tillit i samhället. Välfärd som du utnyttjar dagligen är uppbyggt på tillit. Ju högre tillit desto mer välfärd, vilket är förklaringen till att Nordiska länder har varit överlägset på området välfärd. Samtliga nordiska länder har historiskt sett legat i toppen av tillitsligan, samt i botten av korruptionsligan. Lika barn leka bäst vad folk än påstår.

  http://fee.org/articles/choose-diversity-or-the-welfare-state/

  Bara att läsa och tänka till efter att ni läst ovanstående artiklar.

  Sen kommer vi till påståendet att invandringen vi har idag lönar sig på ”lång sikt”. Jag brukar fråga mig själv då när detta diffusa påståendet ”lång sikt” betyder.
  Malmö i min mening är på ”lång sikt” vid det här stadiet. Hur tycker du att det har fungerat med tanke på att de idag har en skattebas långt under medel i Sverige, samt att deras kommuns skatteintäkter bara täcker 3/4-delar av utgifterna. Resterande täcks av kommuner utan mångkultur. Tänk dig att hela Sverige skulle vara som Malmö rent ekonomiskt. Framgång?

  På ett rent europeiskt plan så har vi två ”moderna” mångkulturella länder som numera ej existerar. Jag menar såklart Jugoslavien samt Österrike-Ungern. Båda dessa länder var sammansatta med egna grannländer i Europa, men trots att det var grannländer så var det dömt att misslyckas från start. Vilket det också gjorde på grund av att många olika etniciteter i samma land inte fungerar. Österrike-Ungern hade exempelvis Österrikare, Ungrare, Slovaker, Rumäner, polacker, serber, kroater och så vidare. Jugoslavien hade Serber, bosnier, kroater, albaner osv.
  Hur tror ni mångkulturvurmare att Sverige skall lyckas med än fler kulturer som dessutom kommer ifrån totalt olika hörn av världen med HELT olika kulturer och värderingar? Skall Harry Potter trolla lite kanske?

  Demokrati tar vi för givet i Sverige, men demokrati i en mångkultur leder endast till en ”demokrati” där olika folkslag röstar för sina egna representanter. Då är vi tillbaka i ”klanmentaliteten” som de flesta invandrargrupper har i sig när de kommer till Sverige..

  Vissa brukar argumentera för att ”vi” har en skyldighet gentemot världen att hjälpa folk i nöd. Detta håller jag helt med om, MEN det ska aldrig ske på bekostnad av det egna folket. Argumenten brukar lyda att jag endast hade ”tur” att födas i ett rikt land, så därför måste jag dela med mig. Jag hade ingen tur, det var MINA förfäder som skapade välståndet. MINA. Vi kan ju ta jämförelse med ett arv när någon i familjen går bort gentemot arvet som våra förfäder gett oss i form av landet Sverige.

  Låt oss hypotetiskt anta att din mamma går bort med tre miljoner kronor i arv och du förväntar dig givetvis att ta del av detta, men mitt i allt så kommer grannen intrallandes och helt enkelt tar de tre miljoner kronorna. Barnet till Mamman blir givetvis upprörd och vill ha tillbaka arvet från sin hårt arbetande förälder men utan gehör. Detta måste ju vara helt OK för er mångkulturalister? För barnet hade ju endast ”turen” att födas in i denna familjen. Byt ut ”mamman” mot Sverige och ”grannen” mot invandrare så ser du kanske någon sorts logik…..

  Ett samhälle är egentligen som en stor familj. Vissa är mer dysfunktionella än andra, och ju mindre dysfunktionell familjen är desto mer välstånd åt familjen. Släng in fler dysfunktionella i en familj så blir familjerelationerna sämre.

  Tackar för mig med en klassiker från Wilhelm Moberg(Som de historielösa säkert inte har en susning om vem personen är).

  ”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

  Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

  Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

  Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.”

  – Vilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

  Reply
 10. Logiskt tänkande juli 27, 2017 at 12:40 f m

  Och länken mellan välfärd och invandring ter sig rätt uppenbar när vi tittar tillbaka hur vår kära ex-statsminister Fredrik Reinfeldt agerade under sin ämbetsperiod.
  Han skrev på nittiotalet en läsvärd bok vid namnet ”Det sovande folket”. Detta är en bok MOT välfärd som han tycker har gjort svensken lat. Hur kan han tänkas lyckas krossa välfärden? Kanske genom att öppna gränsen för total invandring precis som han gjorde? Precis som han uttalade sig innan valet att vi nu mera inte har råd med några reformer på grund av invandringen.

  Tänk att folk röstade fram sin igen välfärdsmördare.

  Stor invandring är dock bra för storkapitalet som kan lönedumpa . Detta har folk hånat mig för genom åren som en myt, men de har blivit rätt tysta nu när det snackas om låglönejobb friskt. Låglönejobb som vårt arbetarparti en gång i tiden ville få bort ju på grund av att det skapade en underklass som enkelt utnyttjades av dem med kapital. Men vi har ju ett arbetarparti som heter ”framtidspartiet” nu, så vad kan man begära…..

  Reply
 11. Pingback: Paow rånad av barn: ”Shit nu blir han knivhuggen…” | Hänt.se

 12. Johanna juli 27, 2017 at 7:40 f m

  Nej det ska det inte vara, då hade inte detta hänt. Stackars er Paow. Ni hade TUR denna gången. Ett tips är att ni köper ett överfallslarm, det borde skrämma iväg idioterna nästa gång.

  Reply
 13. N juli 27, 2017 at 8:20 f m

  Bor också precis vid björns trädgård, Anpassar mina tider så jag kan komma hem tidigt och slipper gå där sent på kvällen. Blev rånad för kanske 3 månader sedan utanför björns trädgård.
  Hemskt, Södermalm framförallt är inte vad det en gång var.

  Reply
 14. Utlandsboende juli 27, 2017 at 11:38 e m

  Alla normalbegåvade fattar nog att massmottagandet av analfabeter från u-länder inte leder till ett tryggt, civiliserat samhälle.
  Tacka politikerna och sossemedia för att ha fördärvat det som en gång var ett fint Sverige.

  Reply
 15. Michaela juli 28, 2017 at 2:55 e m

  Fy fan vad obehagligt. 🙈

  Reply
 16. Avantguard september 4, 2017 at 8:56 f m

  Riktigt otäckt. Det där med kniven kunde ju gått riktigt illa. Usch!

  Styrkekramar!

  /Matilda

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *