inte god morgon

Alltså det här med sömn är det absolut största problemet i mitt liv. Den här veckan har gått ut på att försöka vända rätt på dygnet och det gick sådär. Jag dygnade mellan söndag-måndag för att jag hade hårtid kl 11 som jag absolut inte fick missa pga av att jag hade en plåtning på onsdag och jag såg ut som skit i håret. Sen så efter håret så fikade jag med en kompis, kom hem kl 8 på kvällen och somnade kl 11. Vaknade sen upp kl 4 på natten och kunde inte somna om. Sen gick jag och la mig kl 1 på natten och vaknade 5. Sen blev det onsdag och jag sov seriöst typ 3 timmar innan plåtningen. Drack 4 Noccos den dagen för hade planerat in en middag med Jeppe på kvällen. Sen blev det en liten utgång. Men var så trött så jag somnade tidigt och sov HELA dagen.

Så mitt dygn är helt fuckt. Och det blir typ ALDRIG bra känns det som! 🙁

Bilder från i onsdags när vi åt på resturang Marcos, så mysig kvartetskrog som ligger i st:eriksplan!

(Visited 1 times, 1 visits today)

5 Comments

 1. Eva januari 11, 2019 at 6:35 f m

  Skriv t ex kl 23.00 istället för kl 11.00 på kvällen så blir det lättare att hänga med i vad du skriver, ett tips bara 😊

  Reply
 2. J januari 11, 2019 at 9:06 f m

  Kanske försök testa att ta det lite mer successivt istället för att försöka få det rätt direkt genom att dygna? Ett annat tips är att vara ute i dagsljuset de timmar det finns, det hjälper kroppens biologiska klocka att ställa in sig rätt. Lycka till!

  Reply
 3. C januari 11, 2019 at 9:21 f m

  är inte direkt några uppmuntrade nyheter men så fort jag är sjuk/ledig och inte går upp senast kl 8 på morgonen kan jag omöjligt sova på kvällen och varit så hela mitt liv för jag är mer en kvällsmänniska och behöver inte heller så mycket sömn som vissa gör. Somnar jag tex 30 min på dagen så kan jag inte somna förrän typ 3 på natten osv du fattar grejjen. Det jag tror ställer till det för dig är ju jyust att du ”måste” inta ha några rutiner med jobb osv. Jag går upp 6 varje morgon och även om jag somnar tex 3 på natten måste jag upp kl 6 till jobbet och efter 2 sånna nätter är jag så trött att jag går och lägger mig tidigt. man kan ju enkelt säga att du ska börja ställa klockan och gå upp typ 7 varje dag men helt seriöst skulle jag aldrig tvinga upp mig själv efter 3 timmars sömn om jag inte absolut måste. Men förstår att det är jätte jobbigt för dig såklart kanske du bara får acceptera det? Sen är jag också så att gör jag inte tillräkligt på en dag alltså att jag tex är inne en hel dag då kan jag inte sova för att min ”hjärna” lixom inte är trött och jag inte utmanar mig själv tillräckligt på jobbet eller privat. var inte direkt nåt tips men som sagt du fattar att fler har och skulle ha det problemet med just din livsstil/jobb ect

  Reply
 4. Carola januari 11, 2019 at 7:07 e m

  Att lägga på en utgång mitt i försöket att vända på dygnet kan ju vara en onödig utmaning haha. Men samtidigt är det lite av det roliga med att följa dig, totalt ologisk på ett roligt sätt xD
  Har följt dig ett bra tag så jag ”vet” att du haft problem med sömnen ett bra tag.
  Att byta rutiner helt tror jag är svaret för dig. Ställ kl på 07.00 vilken dag det än må vara och bryt verkligen inte det. Ut och ta en morgonpromenad, tanka dagsljus och frisk luft. Träna, ät bra mat och när kvällen kommer- försök införa nya rutiner som du bara gör på kvällen. Typ lägg en ansiktsmask, drick en viss sorts te, titta på ett avsnitt av en serie och gå sen och lägg dig. Samma steg varje kväll så förstår kroppen vitsen efter ett tag.
  Du får öva disciplinen och följa ett schema, det tror jag är den bästa chansen 🙂
  Kram

  Reply
 5. Lovisa januari 12, 2019 at 12:59 f m

  Sluta med alkohol, socker och droger till att börja med så är halva jobbet gjort. Träna, de hormonerna som frisläpps hjälper med sömnen. Jag har haft extrema sömnproblem själv så jag vet. Ingen mobil, tv eller dator efter kl 22-23. Det blåa ljuset förstör hjärnans sömnhormoner. Var endast i sängen om du ska sova, dvs ligg inte kvar när du vaknat eller ligg i sängen på dagen och mys. Gå till vårdcentralen annars, men ibland för att kunna få ut sömntabletter (last resort) måste du kissa rent för narkotika så du vet. Lycka till och hoppas det ordnar sig!

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *