Låna till bostad

Detta är ett inlägg i samarbete med Sverigekredit.

Alla bor vi någonstans, ett konstaterande som inte borde förvåna någon, men var bor du själv? Jag har själv haft en hel del tur, och otur, med mina bostäder. Nu bor jag på Södermalm, men det är ju ändå så att jag funderar på att flytta, vilket kanske känns som helt onödigt när man tänker på hur många som fortfarande, i min ålder, bor kvar hemma hos sina föräldrar, i andra hand eller flyttar mellan olika tillfälliga boenden.

Det finns många anledningar till att det är svårt med bostäder i Stockholm, men för den som vill köpa sitt boende är ju priset oftast ett problem för vem sitter på miljoner att spendera på en bostad, egentligen? Det innebär att man måste låna pengar om man inte har väldigt rika föräldrar som kan hjälpa en. Att hitta ett bra bolån är inte lätt tycker jag, så det gäller som vanligt att man gör en vettig jämförelse mellan de olika alternativ som finns.

Jag tycker det är jobbigt med ekonomi och jag tror inte jag är ensam om att känna så. Att ge sig iväg till olika banker för att söka lån, förklara min ekonomi och så vidare gör mig nästan svettig så jag tycker det känns bra att kunna jämföra hemma, i lugn och ro, på nätet. Det känns mycket tryggare än att ringa banken och boka möten och sedan behöva åka runt för att få till ett bra alternativ.

Tänk på att när du väl hittar en lägenhet som du tycker om så är du förmodligen inte ensam och då är det bra att i förväg ha kontrollerat vad du kan få låna och vilka villkor som du kan få så att du har detta klart. Om du har detta klart innan det blir dags så har du bättre förutsättningar att lyckas.

Är nyfiken, hur bor du? Egen hyreslägenhet, bostadsrätt, andra hand eller annat? Om du köpt din lägenhet, hur finansierade du den?

(Visited 311 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *