Brukar du handla begagnat?

Detta är ett inlägg i samarbete med PhoneHero.se

Jag har nästan alltid varit lite avigt inställd till att köpa begagnade saker. Riktigt varför vet jag egentligen inte, det har bara inte känts helt rätt. Men skam den som inte kan ändra på sig och erkänna att man kan ha fel! 😉

Jag har, som vanligt, lyckats ha sönder min iPhone och har då funderat på om jag ska laga den (men det kan vara rätt kostsamt) eller om jag ska köpa en ny, men när jag letade så kom jag in på begagnade mobiler som ett möjligt alternativ. Det går faktiskt att hitta sådana som är i bra skick och i princip som nya! Jag har tänkt fram och tillbaka kring för- och nackdelar, men faktum är att jag kan se ungefär lika många fördelar som nackdelar.

Jag har försökt hitta rationella argument för och emot nytt respektive begagnat. Fördelarna med en ny mobil är väl främst att man har någon form av garanti och själva känslan av att man vet att den är helt ny. Fördelarna med en begagnad mobil är förstås att de är billigare och att man faktiskt sparar på miljön en del om man inte alltid köper nytt.

Så, mina vänner, min nästa ”nya” mobil blir kanske en begagnad iPhone istället för en sprillans ny eftersom jag då får pengar över till annat (och det kan behövas). Dessutom har jag på PhoneHero.se sett att de har 12 månaders garanti på sina begagnade mobiler så argumentet med att nya mobiler har garanti och begagnade saknar det faller lite när man får garanti även på begagnat!

Gör som jag, vet jag, ta och kika in hos Phonehero.se du med och se om de har den telefonen du letar efter, de hjälper dig hitta rätt samtidigt som du sparar på både pengar och miljö!

(Visited 187 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *