Har du en kontokredit?

Detta inlägg görs i samarbete med lånapengar.com och är därmed att anse som reklam.

Visst händer det att pengarna tryter, särskilt i tider som dessa med ledigheter och julklappsstressen, och det kan då vara väldigt frestande att ta ett lån, kanske till och med ett snabblån. Vad man ska ha i åtanke är att man alltid måste anpassa sin ekonomi efter sin inkomst så även om många lån är rätt så enkla att få kanske man ska ta sig både och två funderare innan man nappar på ett erbjudande om snabba och enkla lån.

En kontokredit är en form av lån som antingen kopplas direkt till ditt konto i din bank eller görs tillgänglig via ett kort som långivaren tillhandahåller. Det brukar oftast röra sig om en kredit som baseras på hur mycket du tjänar per år så att om du t.ex. tjänar 250 000 per år kan du få 10% i kontokredit och därmed få ytterligare 25 000 kronor att röra dig med om behovet uppstår.

Som alltid när man ska ta ekonomiska beslut är det viktigt att jämföra villkoren och det är ofta mer eller mindre en djungel att sätta sig in i olika långivares erbjudanden och villkor. Jag har själv ingen kontokredit idag, men ibland skulle det vara bra att veta att även om man en viss månad får ont om pengar på kontot så kan man klara sig eller till och unna sig något trots att det för tillfället är lite skralt i kassan.

På lånapengar.com gör man det enkelt och ser till att ta in uppgifter från en rad olika långivare, sammanställa olika alternativ och presentera dem på ett enkelt och överskådligt sätt. Självklart ska man trots en bra sammanställning också noga läsa alla villkor innan man skaffar sig en kontokredit och alltid överväga om man verkligen behöver krediten och om man har en ekonomi som tillåter att man betalar tillbaka på kontokrediten i enlighet med villkoren! Det är trots allt med dessa krediter som alla andra – om man inte betalar så kan man få problem med inkasso och kronofogde och det är inget man önskar.

Så om du befinner dig i samma sits som jag och sitter och jämför krediter till jul, glöm inte att någon gång ska krediten återbetalas och du är den som bär ansvaret för att så sker! Med det sagt, dags att hitta en bra kreditgivare och fortsätta förberedelserna för julen!

(Visited 266 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *