Yrket som är lite speciellt

I betalt annonssamarbete med Foretagslan.io

 

Som ni vet så har jag under flera år nu haft sociala medier som åtminstone en del av mina dagliga inkomster – och det är inte minst sagt ett yrke som sticker ut. Det handlar till stor del om kreativitet och nedlagda timmar, snarare än någonting annat. Det är ett yrke som väldigt få personer får testa på, även om fler och fler får chansen att göra det under den senaste tiden. Men det man ska ha med sig är att precis som livet går upp och ner på olika sätt så gör också detta typ av yrke precis det.

 

När jag var helt ny till sysselsättningen kring sociala medier så var det inte bara en sak som var oklar för mig. Allt från prissättning, image, varumärkesstrategier och betalning var ju sådant man inte hade allt för stor kunskap kring – men som man tvingade sig själv att lära med tiden. Vissa startar företag, andra frilansar, vissa tar inte betalt och andra tar för mycket betalt. Det finns egentligen ingenting rätt och fel i det sammanhanget, men det finns förstås alltid risker i att ge sig in i någonting som är både nytt och främmande – och framförallt att ge sig in i någonting som inte bara är nytt för dig; utan för alla andra också. Någonting jag fick lära mig ganska tidigt var att värdesätta det arbetet jag gör, då marknaden för ett par år sedan inte riktigt hade bestämt sig för vad ett inlägg här eller där kunde vara värt. Prissättningen skedde förr utifrån magkänsla hos både influencers och av företagen – och som ny i gamet kunde det då vara i princip hopplöst att hitta nivåer som passade både mig och företaget som ville nå ut.

 

I tider som dessa så är förstås mitt yrke ganska bekvämt. Jag behöver inte nödvändigtvis sätta mig på pendeltåget varje morgon eller lämna tunnelbanan för att vandra flera kilometer i kyla och slask – men det betyder förstås inte att mitt yrke inte kommer med uppoffringar. Någonting som jag har fått lära mig dom senaste året kring mitt yrke är just det som omringas av företagande i stort och smått – allt från bokföring till företagslån och skatteregler.

 

Jag tror och hoppas att jag framöver fortsätter utvecklas i mitt yrke som influencer och offentlig profil – för det är trots allt ett av dom roligaste och mest fartfyllda yrken åtminstone jag kan föreställa mig.

Hur spenderar du dina dagar? Har du ett yrke som du tycker är utvecklande och spännande – eller kan det vissa dagar vara riktigt tufft att fortsätta på den bana som du valt?

(Visited 919 times, 1 visits today)

1 Comment

  1. Camilla januari 30, 2021 at 2:48 e m

    Hej!
    Hur fungerar det egentligen, har företagen koll på hur många läsare du har på bloggen när de tar betalt/förhandlar? Kollar dem på det generella engagemanget (kreativitet och nedlagda timmar 😉 ), alltså hur kontinuerligt den uppdateras och kvalitén på inläggen? Säljer man in annonser för både blogg och instagram samtidigt eller är det alltid var för sig?

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *