Min tur att leka mamma

Jo varan hund B var ovantat gravid. Och fodde tre suersota hundvalpar. Men hon slickade inte av hinnan a dom for att hon ville inte ha dom. Sa vi hann bara radda en liten sot voffsing. Och jobb ar det ! Som en bebis, den skriker nar den vill ha mat, sover. Och sa maste man klappa den ver tredje timme for att fa igang blodcirkulationen, den ar dalig for att dom inte ror a sig sa mkt. Men jag dote henne till Nina, och det ar en blanding av cocker spaniel och Golden. Super gullig !

Men ar det ngn av er som har ngt tips, om vad den exmepl  ska ata. Och mera tips, jag behover det !
For jag ar ju trots allt inte sa erfaren nar det galler hundar, speciellt inte en nyfodd liten valp..

Posted in: Livsstil
Kommentarer (21)
 • Anonym

  Mjölka tiken! Modersmjölken är det absolut viktigaste under dem första veckorna. Utan den överlever dom sällan. Här hemma finns det som ett pulver du blandar med varmt vatten till nyfödda valpar, ifrån märket Royal Canin. Fungerade super på våra valpar när tiken avvisade dom. Vart har du gjort av din andra valp Rolex? Hoppas inte han har fått följa med på alla äventyr, då kan det busenkelt sluta med en katastrofal hund som vuxen, osäker, rädd och dominans till följd av allt detta. Och allt det där på en Rottweiler är inte det roligaste, då krävs det en mycket hundvan människa för att jobba bort det! 🙂 Lycka till med båda dina valpar!

 • emelie

  jag vet att när hundarna är sådär 12veckor eller när det är man får hem dom, så skall man hälla a-fil på deras mat innan den serveras. de skall tydligen ge hundarna extra näring nånting. är inte erfaren av valpar, men jag vet att mina föräldrar alltid ger det till deras lilla nykomling 🙂

 • Sanna

  eran hund? Var inte den själv en valp?

 • Isabelle

  Hundar som är två veckor och uppåt kan äta köttfärs 🙂 men vad dom kan äta innan förutom mammahundens mjölk vet jag ej.

 • Hanna

  Men, hur många hundar har ni där nere egentligen? :S

 • Anonym

  Jag vet imnte om det går.. men kan du kanske försöka mjölka mamman? 😛

 • ??

  Du måste få i valpen mjölken ifrån mamman fastän mamman stöter ifrån den. Annars kommer den inte överleva för mjölkersättningen kan inte ersätta allt

 • nina

  hahaah ironiskt att den heter Nina, som jag 😉

 • Annaa Nordin

  i sverige finns det valpset att köpa men det kanske inte finns där.. det går bra med vanlig välling till bebisar också..

 • stephanie

  Se till så att den får mycket vätska också. Om det finns någon veterinär i närheten skulle jag rekommendera att försöka gå dit för rådgivning.

 • Elin

  Eftersom dom inte kan kissa o bajsa själva måste du ha en blöt trasa o "stimulera" typ varje timme tror jag. Mamman brukar slicka och fixa det själv men om hon inte gör det måste någon annan göra det, med hjälp av en blöt trasa. När jag köpte min hund så hade uppfödaren nyfödda valpar också med en annan kull, och då hade mamman dött så då berättade hon det.

  Hoppas allt kommer gå bra!

 • Josephine

  du måste alltid ha helt rena händer när du tar i valpen, eftersom den är så liten är det otroligt viktigt att den inte får i sig bakterier eller ngt sådant.

  sen kan inte fler än typ max 4 personer röra hunden tills den är runt 6 veckor kanske. hunden får bara vänja sig vid ngra dofter och då lär den sig " era bakterier " så det är super viktigt. vi fick våran valp när den va sådär liten därför leker ja lite proffs haha (a)

 • Josephine

  du måste alltid ha helt rena händer när du tar i valpen, eftersom den är så liten är det otroligt viktigt att den inte får i sig bakterier eller ngt sådant.

  sen kan inte fler än typ max 4 personer röra hunden tills den är runt 6 veckor kanske. hunden får bara vänja sig vid ngra dofter och då lär den sig " era bakterier " så det är super viktigt. vi fick våran valp när den va sådär liten därför leker ja lite proffs haha (a)

 • sus

  Varför är du inte brun? konstigt.

 • N

  bra namnval till hunden 🙂

 • eva

  viktigt att ge dom mat ofta. en gång i halvtimmen typ. dom äter hela tiden. och hålla igång blodcirkulationen. när dom sedan får öppnar ögonen efter två veckor blir det ju mer fart i dom och vid 3-4 veckors ålder kan man börja ge dom uppblött foder som har legat i 1-2 timmar så att den är mjuk. man kan även ha i lite a-fil och en matsked olja. men de behöver fortfarande ha modersmjölken fram till dom är ca 6-7 veckor. ge lite mat, men ca 4 ggr om den, öka sen maten och minska ner till 3 ggr då den är ca 3-4 månader och sen till 2 ggr vid 6 månaders ålder. man kan sluta blötlägga maten vid 8 veckors ålder. men ha gärna i vatten precis innan du ger för att de ska få i sig vätska. a-fil och olja kan du fortsätta med så länge du känner för det. men minst i 3 månader. våra golden får olja och a-fil i perioder för pälsen m.m. och dom är 5 år, 3,5 år och 2 år.

 • Anonym

  Köp en bröstpump och pumpa mjölk från mamman till valpen eller så kan du ge valpen mjölkersättning för bebisar. Men tänk på att mjölkersättningen inte får vara för varm när du ger den till valpen, ljummen ska den vara. Lycka till!!

 • mhalin ,

  – åååh har du blivit brun ? :))

  och hur länge har du varit i thailand nu by the way ? (;

 • Anonym

  Du ser blek ut där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *