kanske tråkigt. Men jag snappade upp en sak i huvudet.

Ni dömmer mig för hur jag ser ut. För att jag är blond och solariumbrun. Men man säger att man inte ska dömma mörka för hur dom ser ut, eller att kurder oftast har stora näsor. Eller liknade kännetecken..

Allting är bara så utseendefixering, att ni dömmer mig för hur jag ser ut. Men det är fult att dömma någon efter hudfärg. Men rätt att kalla alla fejkade bloninder för "orrar".. Det är som rasism , det borde finnas någonting som heter "blonism" eller något liknade. Allt är ytligt. Gud vart tog jämställdheten vägen ?

Posted in: Livsstil
Kommentarer (50)
 • Hanna

  Hejsan söta paow.

  Jag är kurd och har verkligen inte en stor näsa? Man kan inte påstå saker som du inte ens själv vet om.

  om det är en kompis då kanske hon/han är kurder men också kanske iranier.

  Tänk lite på det så får vi se

 • mysan

  Håller med dig , det är skitmånga Utländska som ropar efter mig i tunnelbanan och sådär och jag tycker att det är fett läskigt och då stannar jag inte såklart .. Men grejjen är den att då börjar dom skrika typ ''jävla svenneblondin''. Det är fan dom som har flyttat hit , då borde dom inte kalla svenskar för jävla svennar och sånt :S

 • emma.

  folk som gör sånt har nåt fel! så bry dej inte 🙂

 • kale

  Hahah, det där med kurder och stora näsor har jag aldrig hört. Oftast är det så typ att man är kurd och hårig (eller alltså, så tror folket) jag är kurd och min kompis frågar alltid om jag tar bort håret från min arm, bara för att jag inte har något hahah.

 • Jossan

  Man tror att när man slutar skolan och börjar jobba istället så blir folk mer mogna, men det blir de inte. Har man stor näsa som jag får man ändå dagligen höra att man ser ut som en turk. Inte för att jag bryr mig om folk tror att jag är det, jag är bara trött på att alla tar upp det.

  http://adiemus.blogg.se

  Jossan – med stjärten som vapen

 • frida

  hahahaha det handlar inte om hur du ser ut, det handlar om hur du beter dig.

 • sant

  det är sant kurder har ju stora näsor och är hårliga men alla har sina födommar. jag menar alla som är kurder har inte stora näsor och är nte håriga. Det handlar inte om en folkgrupp den handlar om hur en individ ser ut. Turkar kan också ha stora näsor …

 • Janita

  Håller med dig, bara för att jag är blondin,så kallar folk mig för slyna o massa skit, när jag inte gjort ngt? tror inte att folk fattar vad slyna, orre hora osv betyder, utan de säger bara ngt för att klanka ner på just den personen, för att dom själva är så osäkra.. tycker det är så patetiskt, att bara för att man är blond så blir man utsatt för sånt här, nästan varje dag..

 • olala

  du, det är inte konstigt att vi dömer dig.. så som du beter dig på bloggen, eller vill vara på bloggen har vi rätt till att ha en åsikt om hur du är. det är ju du själv som gör dig till den där blonda blåsta tjejen.. du provoserar, du vill att vi ska få den här bilden av dig. Vi har ingen aning om hur den riktiga "paulina danielsson" är… Men vi vet hur du är på bloggen och drf har vi rätt till att ha en åsikt om dig. det är Du själv som bestämmer hur du vill vara. Och det är vi som bestämmer hur vi ser på dig..

 • Marina - Maarimba -

  Ja visst, men folk blir någ irriterad och dömer dig efter fler saker, som det du skriver också

 • Anonym

  Alla har fördomar, och man dömmer alltid folk innan man lärt känna dom, tyvärr. Eftersom man bara känner dig genom bloggen så får man skaffa sig en egen uppfattning, och kanske dömmer vi dig för lätt. För på senaste tiden har du verkligen växt och mognat!

 • line

  jag undrara en liten liten sak.

  Om du inte vill bli dömd som en "dum blondin" och tycker att allt är ytligt, varför arbetar du så hårt för att bli blond, ha lockar osv. Sen gissar jag på att du sminkar dig varje dag också. Jag förstår hur du tänker, det är nte roligt att bli tittad på med elaka ögon, men du har ju gett efter för det mediala tryck som ligger i hur en tjej bör se ut. Så jag blir lite fundersam…

 • Bea

  jag håller med olala, de ju sant man dömmer den person som provoserar på bloggen inte den riktiga du. vist jag har också varit med om att invandrare skrikit en massa efter mig, fast än jag själv är invandrare. men de betyder inte att du ska bry dig, gå bara förbi och ge dom inte uppmärksamhet, visa att du inte ens hörde något från dem. själv kan jag verkligen hata vissa invandrare, men de betyder inte att jag ska dömma alla för de.

  du är fin de tycker jag, o du ska inte behöva känna dig kränkt för de finns idioter som öppnar käften innan dem tänker för

 • Anonym

  om du inte hade skrivit en massa om invandrare så hade vi kanske tagit dig seriöst… men du själv är inte seriös! varför och hur har du tänkt dig att alla andra ska ta dig seriöst om du själv inte gör det?

  det är inte alla andra det är fel på, utan oftast en själv

  tänk lite mer på hur du beter dig…

 • Caroline

  Sluta bara bry dig om folks negativa kommentarer! Tänk på det positiva istället så mår du bättre. Det är just det här dom vill, att du ska uppmärksamma deras kommentarer.

 • Anonym

  ey din mammaknullaaare, vadå kurder ha stora näääsor, de sägs att kurder ee håriga, de e dom nt ,lika håriga som alla andra lakk de hoorsyrianer som har stora näsor, jävla tönt, de e ditt beteende sluta knullla runt me folk så dömer dom dej inte , mammas död om ja ser dej ute ja kmr misshandla dej på plats fukking åsna

 • Anonym

  Du gör dig själv till ett offer, fördomar har funnits i alla tider, säg inte att du inte har det, men jag menar ska man slänga in "blondism" brevid nazism och rasims? Så förtryckta är inte blondiner och definitivt inte du.

  Det handlar bara om att växa upp. Tänk på att allt man gör offentligt syns och tolkas efter hur det ser ut. Så umgås du med en bunt platinablonda översminkade tjejer som gapar o skriker, ja, hur tror du det tas?

 • -

  ha inte så jävla mycket fördomar!!! kan inte en svensk ha stor näsa eller va hårig?? du har ju stor panna tex :S

 • Evelina

  Det där är så fel av dej..

  Du och Dessie sitter ju och säger att de är fult att va brunett, Att bara blondiner är snyggare osv ..

  Och "I love to me blondin", Viiisst, Varför sitter du och gnäller då?

 • Lovisa

  Använder du silvershampoo? 🙂

 • Dea

  HAHHA, vad roligt! Grejen är att du målar upp dig som en korkad blondin, du gillar att provocera, men sen kan du typ inte säga "asså alla har så mycket fördommar" som man bäddar får man ligga..

 • Hermelinen

  Tror du har valt att tolka alla fördömanden på det sätt som är bekvämast för dig. Det vill säga hur du ser ut. Att folk "dömer" dig har nog väldigt lite med ditt utseende att göra. Hallå, vi bor i Sverige, det finns miljarders av blondies här. Folk dömer dig utifrån det som kommer ur din mun och utifrån det du skriver på din blogg. Du är ingen ond människa, du är bara inte alltför smart. Förstår att du har problem som gör att du har svårt att klara av grundskolan t ex, men ett tips är att du med hjälp av dina föräldrar söker hjälp så att du kan få anpassad skolgång, en diagnos som stämmer och sedan medicinering. Då tror jag att det ska kunna gå bra för dig i framtiden. För du vet väl vad det sägs? "Beauty is only skin deep", och i ditt fall så lär väl skönheten fadea kvickare än hos de flesta eftersom du äter dåligt, röker, dricker, solar… Lycka till.

 • naomi

  rasism är ju för alla raser, vita svarta mulatter gula, everyone

 • ög

  2009-06-09 @ 14:29:11

  Postat av: patricia

  Det är skillnad på hur man föds och hur man väljer att se ut, ditt dumma fanskap.

 • Jhs

  Lilla gumman…

  Det är lite pinsamt att jag går på ditt ”pr” trick där du försöker att provocera, och det lyckas du med också. Men hur kan du skriva att vi dömer dig efter ditt utseende när du själv har skrivit en hel blogg om hur blåst du är? Du stavar som en kratta, provocerar, bråkar och beter dig allmänt Omoget! Och det är okej för du är bara fjorton år, men du kanske ska börja tänka på det, att dina livserfarenheter inte räcker så långt som du tror? Jag vet precis vad du tror ”jag har minsann gjort mycket mer en alla andra och varit med om massa jobbigt” då kan jag tala om för dig att det ingår i åldern/fjortisperioden. Jag skriver inte detta för att vara elak utan snarare för att du ska tänka till efter som att du är en sådan ”offentlig” person är det lätt att folk kan få för sig att ge igen på det sättet dem kan och alla har ju inte en blogg…. Så var rädd om dig och sluta att utlåta dig om saker du inte vet något om!!!

 • Jhs

  Lilla gumman…

  Det är lite pinsamt att jag går på ditt ”pr” trick där du försöker att provocera, och det lyckas du med också. Men hur kan du skriva att vi dömer dig efter ditt utseende när du själv har skrivit en hel blogg om hur blåst du är? Du stavar som en kratta, provocerar, bråkar och beter dig allmänt Omoget! Och det är okej för du är bara fjorton år, men du kanske ska börja tänka på det, att dina livserfarenheter inte räcker så långt som du tror? Jag vet precis vad du tror ”jag har minsann gjort mycket mer en alla andra och varit med om massa jobbigt” då kan jag tala om för dig att det ingår i åldern/fjortisperioden. Jag skriver inte detta för att vara elak utan snarare för att du ska tänka till efter som att du är en sådan ”offentlig” person är det lätt att folk kan få för sig att ge igen på det sättet dem kan och alla har ju inte en blogg…. Så var rädd om dig och sluta att utlåta dig om saker du inte vet något om!!!

 • Anonym

  ursäkta mig lilla du vad menar du med att man inte ska dömma mörka för hur de ser ut??? Vill gärna ha ett svar!

 • Anonym

  det kan bero på att dem flesta som har platina blont hår och är solariumbruna brukar bete sig på ett speciellt sett. För alla är ju ytliga annars skulle ingen bry sig om vad dem har på sig. Men när det gäller att dömma folk så brukar (dem flesta) platina blonda tjejerna vara sådärr för mycket, bla annat som kissie. Nu ska jag inte dra inte henne i det här, men hon är ett exempel. Hon är extremt ytlig och tar bantningspiller samtidigt som hon äter onyttigt!? Upp med fläsket och rör på dej förfan! men som sagt kan man förknippa blondiner med det. (jag kanske har helt fel, men det är från mitt synhåll)

 • Sarah

  Folk stör sig nog rätt mycket på dig pågrund av att du provocerar mest och inte utseende? du nämner blondiner rätt ofta, men du har ju själv fördomar mot brunetter. att blondiner har roligare m.m. Förmodligen är detta bara ditt sätt att provocera, men då har du egentligen ingen rättighet att påstå att blondiner bara blir dömda för sitt utseende, för brunetter blir också dömda för sitt utseende.

  Men kankse får blondiner ta skit för alla mediebilder av kändisar som är fullpumpade med botox, men detta är även blondiner och brunetter. Även så finns det ju fördomar om att brunetter är tråkigare än blondiner och inte kan släppa loss, eller att dem är humorlösa medans blondiner anses som dumma eller ytliga eller någon annan korkad fördom. jodå minnsan, det finns fördomar om allt. Exakt allt, och om du tänker efter så finns det nog en hel del fördomar du får höra runt omkring dig.

 • Anonym

  men gud jag är kurd och har inte stor näsa?!:s så kom inte och säg kurder brukar ha stora näsor

 • Anonym

  men gud jag är kurd och har inte stor näsa?!:s så kom inte och säg kurder brukar ha stora näsor

 • Anonym

  men gud jag är kurd och har inte stor näsa?!:s så kom inte och säg kurder brukar ha stora näsor

 • Anonym

  det rä syrianer som brukar ha stora näsor inte kurder 😛

 • Anonym

  Man dömer inte dom som har fötts på ett visst sätt för det är inte deras val att se ut så. Men vissa väljer ju att färga håret blont och sola solarium..

 • lajs

  Bättre solariumbrun är dränkt i 5 cm tjock brun utan sol HE HE

 • Amanda

  Jag dömer dig inte för hur du ser ut eller pga. de ord som du skriver. Däremot så skaffar jag mig en egen bild av dig baserat på allt det. Jag tror inte att du är en dum blondin ( själv blond så skulle aldig ens tänka tanken) men däremot så är du lite vilsen. Det tror jag..:)

 • Frida

  man KAN liksom inte tycka att det är snyggt att vara så solariegrå som du är. jag måste få tipsa om att tanspraya istället för jävlar va solarium sliter på huden. du ser ut som linda rosing, haha. och det är så långt ifrån en komplimang man kan komma. men du skulle säkert vara jättefin (och såsmåningom kosta landstinget mycket mindre) utan din galna hudfärg!

 • Anonym

  rasism behöver inte vara mot utländska, det kan lika gäärna vara mot blonda så det kallas också rasism. Rasism är att man diskriminerar en grupp människor, t.ex. blondiner.

 • Anonym

  jag känner svennar som kritiserar andra äckliga svennar.. paow har du sett din näsa?

  fan hela du är skarrig, äckling

 • Anonym

  asså inte för att du kanske läser det här, men jag gillar din blogg men jag börjar tröttna som f'n på att det typ ändå du snackar eller skriver om är att alla kastar skit på dig, och att alla dömmer dig. snälla skit i vad andra säger, vad e ditt problem ?

 • Anonym

  du är ful 😛

 • Lina

  Jag håller med till 100%. Är sjukt trött på alla fördomar om blondiner. Har till och med övervägt att färga håret mörkare för att slippa bli utsatt. Tycker att det är väldigt synd att vi inte kan röra oss i Sveriges förorter heller utan att bli utsatta, fyfan säger jag! Enda stället man passar in på är tyvärr, Stureplan. Där är det okej att sticka ut!

 • Anonym

  Men folk dömer dig pga av den person du uppfattas vara på bloggen, och det är ändå du som väljer hur du vill uppfattas och hur du vill att folk ska se på dig, så där får du skylla dig själv. Du verkar ha lite dubbelmoral och överdriva vad gäller fördomar. Om inte du skulle göra så stor grej av att du är blond och vara paranoid och tro att alla bryr sig, men nu använder sig folk av det du har fått för dig. Men var stark och ignorera folk som säger dumma saker, lycka till.

 • Anonym

  Läs igenomdin blogg. Kolla vilka signlar du skickar ut ? Lek inte något jävla offer , det är du som skickar ut de här signlerna .. DU . Läs igenom din blogg .. du kanske missat något !?

 • vera

  haha, rightbackatyou! du dömmer ju folk med brunt hår 😀 vart är jämnställdheten?

 • Anonym

  haha, rightbackatyou! du dömmer ju folk med brunt hår 😀 vart är jämnställdheten?

 • adile

  du e ett bra exempel på dum blondin!!! jag e kurd och vart jag än går kan jag bli utsatt för rasism men vart blir ni svenskar oftast utsatta?? i förorten lr hur?? -.-' ändå e jag mentalt starkare än dig, och jag e oxå 14, väx upp din jävla tönt -.-'

 • JOHANNA

  uttala dig inte så sjukt korkat och få inte dig själv att framstå som utsatt. du har satt dig själv i den situationen genom att blondera ditt hår så hårt att det nästan ramlar av och påbörjat en vacker hudcancer. du pratar om ytlighet? du är ytligheten personifierad. visst om du vill se ut som du gör, ditt val. men skaffa en hjärna så kanske kanske du kan få respekt och inte känna dig diskriminerad. stackars flickebarn. tycker synd om dig.

 • Partille Johny

  Bara detta jävla inlägg förespråkar ju om hur dum du är ! så vafan har du att säga emot ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *