Ja, nu börjar kylan komma. Och då behöver jag en vinterjacka! Eller ja, jag har ägt tre Fjällräven men dom är nu sålda. Så fjollräven är uteslutet, och sen när jag var yngre så hade jag en röd lång Goose.

Funderade på att köpa en sån, förre vintern då alltså. Men jag såg hur djuren plågades för att vi ska få ha varma jackor på oss. Fast att köpa en fjollräven är lika hemskt det, då dom plockar dun från fåglar (hönor, gäss osv) dom sliter fjädrarna av dom, och säljer vidare. Senare så får fågeln tillbringa sitt liv i en liten bur där dom blir värphönor. Sen när fjädrarna växer ut så plockas dom igen och senare slaktas. Lika hemskt hur man än gör.

Men jag ska nog köpa en Goose, typ tre år senare ? Whatever den snyggaste jackan som är varm.

Jag ska köpa en brun lång goose i veckan 🙂

http://i2.iofferphoto.com/img/item/879/952/46/PEx7jThdWFHdz8B.jpg

Posted in: Livsstil
Kommentarer (99)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *