Fetma?

Det är jag både för och emot. Vem har sagt att man måste födas pinnsmal? Jag börjar gå upp i vikt, eller nej det gör jag inte, men jag börjar bli lite ”mulligare” runt magen. Tycker att det är rätt jobbigt så jag försöker att inte äta så mycket…

Som ni ser i Anna Ankas ”videoinlägg” ( kolla in http://rahlenfeldt.blogg.se/ ), för att kolla på videoinlägget. Visst inget fel med det, men det känns som hon uppmanar unga tjejer till att se ut som pinnsmala modeller, vilket jag kanske också tycker är fel till en viss del.

Men nu kommer vi till det här med varför jag är för det. Tänk dom som är sjuka och inte kan hjälpa det, kanske rörelsehinder osv. Då kan det vara okej att vara överviktig och äta en lite osundare kost. Men  varför jag är emot det – många som lider av fetma nyper sig oftast i fettet och säger att man är äcklig, och senare går på donken med polarna? Om jag hade vart tjock, så hade jag nog engagerat mig lite i stället för att bara klaga på mig själv.

Som sagt, jag har aldrig gillat Anna Anka eller Hollywoodfruar. Visst okej att ta hand om sig själv och ha blondt hår, men att kolla på ett helt meningslöst pogram och blonda solduschade tanter, som är äldre än min mormor. Anna Anka ser ju för j*vlig ut helt ärligt. Hon har ju fått så mycket botox så att hennes bett ser snett ut. Och ”provocerar” som hon nu gör. Hon är ju dubbelmoralens mormor säger jag bara.

Men det här med att föräldrar sitter och matar sina barn tills dom blir feta. Kommer jag aldrig att förstå eller att vara för. Det är en stor skillnad på att ha ”hull” på kroppen än att vara fet. Okej alla föds inte med en grym kropp och bra ämnesomsättning, Jag som själv lidit av ätstörningar tycker själv inte om fett. Äckligt, men inte förräns nu kan jag äta donken typ. Jag är nog mer emot fett och ser hellre ut som ett anorektiskt offer än o vara fet.

Och ni alla där ute som klagar på er själva – ta tag i det och pallra valkarna till gymmet.

Visst är den smala tjejen snygg ? Helt ärligt så ser jag hellre ut så än att vara överdrivet fet.

(Visited 78 times, 1 visits today)

185 Comments

 1. viktoria september 29, 2009 at 12:52 f m

  fettma är en sjukdom precis som anorexi! jag tror knappast att du skulle säga till någon med anorexia att ”det är ju bara att äta”
  visst tjocka/mulliga – kalla det vad du vill kan ju banta MEN inte människor med fettma! dom får sitt rus genom mat likväl en narkoman får sitt rus genom knark! läs på lite innan du yttrar dig lilla vän!

  Reply
 2. Kathriin september 29, 2009 at 12:55 f m

  Hellre tjock förfan

  Reply
 3. anna september 29, 2009 at 12:59 f m

  hhaha sant!

  Reply
 4. anna september 29, 2009 at 1:06 f m

  hahah gick in på hon Lajena somd stod om i inlägget under och hon skrev nyss på sin blogg att hon du å dessie hade haft nått fejk bråk xD vad snackar hon om?

  Reply
 5. E september 29, 2009 at 1:18 f m

  tack för att du hjälper alla oss som har ätstörningar …
  tror jag ska sluta läsa din blogg nu.

  jaja du får väl tycka som du vill.

  Reply
 6. cilla september 29, 2009 at 1:24 f m

  ingen av dom ser speciellt friska ut

  Reply
 7. Enna september 29, 2009 at 1:34 f m

  Wow äntligen har du fått lite vett i huvudet.Jag har haft båda Anorexia & Bulimi.& kan säga att det är INGET att leka med! Det tog mig 4 år att komma ur helvetet,jag fick kämpa (låg på sjukhuset)Men det gick.Varför jag fick det är för att jag förlorade min familj i en bilolycka för 9 år sedan jag var 16 år när min mamma,pappa & mina två syskon dog.Varken åt eller drack något på flera veckor.

  Jag hat bulimi än idag & det är tyvärr inget som försvinner,men jag äter & skäms inte för det.

  Så sluta upp med att du är tjock & måste banta,och äta bara äpple och bara dricka cola,tro mig man går verkligen INTE ner i vikt på det sättet.
  som vissa andra tror.

  // Enna

  PS:Förlåt för långt inlägg:)

  Reply
 8. Ellie september 29, 2009 at 1:37 f m

  Jag ser också hellre ut som den smala än som den feta. Men lagom är bäst 🙂

  Reply
 9. Caarro september 29, 2009 at 1:57 f m

  det finns väl ändå ett mellanting!?

  Reply
 10. Jonas september 29, 2009 at 2:00 f m

  Fru Anka är väl under 40 år? Inte så gammal således, men ser ut att vara nästan det bubbla. Operationer blir inte alltid så lyckade.

  Reply
 11. Anonym september 29, 2009 at 2:11 f m

  Jag är inte smal o jag kan skämta om valkarna, gnälla på sitt utseende gör dock de flesta..Alla har ju komplex oavsett vikt 🙂

  Reply
 12. Sandra september 29, 2009 at 2:18 f m

  Jag älskar min kropp o det bör man göra oavsett..Alla har sina komplex så egentligen gnäller alla över något, oavsett smal lr tjock 🙂

  Reply
 13. EMMI september 29, 2009 at 6:07 f m

  Håller med dig! (:

  Reply
 14. Anonym september 29, 2009 at 6:24 f m

  Helt rätt! Den feta e groes ;S

  Reply
 15. SANNA september 29, 2009 at 6:35 f m

  håller med dig jag med ;P

  Reply
 16. Frida september 29, 2009 at 6:37 f m

  DET ÄR JU FÖRFAN SKILLNAD PÅ ATT VARA AAAS FET OCH NORMALT SMAL. MODELL-SMAL ÄR BARA BEN!
  Men påminner mig själv om att du bara är 15 år och kommer börja tycka om dig själv när du blir äldre, oavsett om du är benrangel eller ”smällfet”.
  Herregud, kan du njuta lite av livet? Allt kretsar inte runt din kropp.
  Trivs du att vara benrangel, var det! Trivs du att vara lite tjockare, var det! Sluta med allt jävla gnäll, ingen bryr sig.

  Reply
 17. FETKNOPP september 29, 2009 at 6:52 f m

  du kan ta och hålla käften lilla gummsan, kom tillbaka när du vet hur det är att vara mullig/stor. det är fan inte att bara sluta med allt skit och vips var man smal, du ska veta hur många det är som kämpar och kämpar men inter klarar av det ! IDIOT du är mer blåst än vad jag trodde

  Reply
 18. Anonym september 29, 2009 at 6:53 f m

  Själv skulle jag föredra nått mellanting av dessa två bilder. nått mer kvinnligt och kurvigt. översta bilden är sjukligt smal och den undre sjukligt fet.

  Reply
 19. - september 29, 2009 at 6:58 f m

  Viste du att du har större chans att dö när du är smal än tjock?

  Reply
 20. Sofia september 29, 2009 at 7:16 f m

  Jag håller med om att feta människor inte ska klaga på sitt fett om de inte gör något åt det. Men Anna Anka själv väger ju typ 45 kg, hon är ju skit smal… Det tycker iaf inte jag är snyggt. Mycket finare att ha lite foremr som tex BlondinBella!

  Reply
 21. Rasmus september 29, 2009 at 7:16 f m

  Helt rätt! 😀
  anna anka är 38 år …………………… syns inte, hahahahahaha
  maria & den där andra tanten är typ 20 år äldre.. ändå ser anna anka äldst ut.. haha

  Reply
 22. Jaqueline september 29, 2009 at 7:19 f m

  Jag håller med dig om att det inte är snyggt att vara fet.. Men för smal?, det är inte heller fint. Som sagt så är det ju klart att de som är större än andra inte ska klaga på sitt fett om de inte tränar och gör någonting åt saken!

  Reply
 23. Olivia september 29, 2009 at 7:21 f m

  Jag tycker du har rätt som skriver att man ska göra något åt det ist för att klaga på sig själv. Du kanske tycker det är fint på modellerna, men tycker du det är lika fint på barnen i afrika? Förra året dog det en kvinna på catwalken för att hon var för smal, det dör flera unga tjejer om året för att dem vill se ut som flickorna i tidningar. Jag tycker inte det är okej att du skriver att det är fint och okej att se ut så för det är det inte.

  Reply
 24. Emelie september 29, 2009 at 7:37 f m

  Fint med fett som hänger? Haha verkligen inte

  Reply
 25. Alma september 29, 2009 at 8:01 f m

  Lagom är bäst 🙂

  Reply
 26. Hannah september 29, 2009 at 8:22 f m

  Och det finns inget mellanting? Antingen smal som fan eller asfet? Man kan inte vara ”lagom” och MÅ BRA?! Jag tycker det är snyggast att vara smal, helt klart. Men den smala bruden har knappt några bröst, alls. Men faktum är, och det kommer du inte ifrån, att vara HÄLSOSAM och vara FÖR smal är två helt olika saker. Och du skickar ut fel signaler till de yngre som läser din blogg. Med undantag att ni är som helt vanliga tonåringar (vilken perfekt undanflykt för er va?) som super, slåss, knullar och framför allt dissar och hänger ut varandra. Tyvärr verkar det vara det enda folk är intresserade av, jag förstår att ni är mänskliga, och att du vill leva det livet du lever. Men du med ALLA dina besökare, kan du inte skiva något vettigt NÅN gång? för att hjälpa andra? Djur kanske? Du har ju en hund! Att skriva om fetma kommer inte att hjälpa någon. TRO MEJ.

  Reply
 27. madde september 29, 2009 at 8:29 f m

  Jag skulle inte vilja se ut som någon ut av dem, för den smala tjejen ser ut som ett barn i från ett Uland och hon andra ser ut som ett troll. Håller med flickorna över mig lagom är bäst och att trivas med sig själv är ännu bättre!

  Reply
 28. Anonym september 29, 2009 at 8:30 f m

  ”Det är jag både för och emot. Vem har sagt att man måste födas pinnsmal ? Jag börjar gå upp i vikt, eller nej det gör jag inte. Men jag börjar bli lite ”mulligare” runt magen. Tycker att det är rätt jobbigt så jag förösker att inte äta så mycket ?”

  Det är också antaligen anledning till varför du börjar bli lite ”mullig” om magen, att svälta sig / äta väldigt lite, gör att kroppen skapar en liten bullmage, Ät rätt, ät ofta men lite, träna något. Då ska du se att din kropp är i trim 🙂

  Btw; Lite mage på en tjej är i många fall bara sexigt 🙂

  Reply
 29. ssss september 29, 2009 at 8:35 f m

  va fan pratar du om du kan inte döma andra på grund av hur dem ser ut du kanske ee smal men fatta att alla är lika mycket värda ska jag gå runt och säga (jag hatar den dära stor bloggaren Paow for hon är smal ….i don’t tink so………så skaffa lite vett i huvudet + så säger du att du hatar alla tjocka men kolla på AMIR asså han är inte fet men lite tjockare så tänk!!!!!!!!!

  Reply
 30. n september 29, 2009 at 8:43 f m

  Kanske inte helt smart att lägga ut en bild på en pinnsmal, enligt mig nästintill sjukt smal tjej, till en överdrivet överviktig tjej?
  Båda två är vackra, enligt mig är alla vackra på sitt sätt och ingen är den andre lik, men det finns mellanting vilket du borde poängtera om du nu ska göra ett försök i att göra ett debattinlägg…

  Reply