Fetma?

Det är jag både för och emot. Vem har sagt att man måste födas pinnsmal? Jag börjar gå upp i vikt, eller nej det gör jag inte, men jag börjar bli lite ”mulligare” runt magen. Tycker att det är rätt jobbigt så jag försöker att inte äta så mycket…

Som ni ser i Anna Ankas ”videoinlägg” ( kolla in http://rahlenfeldt.blogg.se/ ), för att kolla på videoinlägget. Visst inget fel med det, men det känns som hon uppmanar unga tjejer till att se ut som pinnsmala modeller, vilket jag kanske också tycker är fel till en viss del.

Men nu kommer vi till det här med varför jag är för det. Tänk dom som är sjuka och inte kan hjälpa det, kanske rörelsehinder osv. Då kan det vara okej att vara överviktig och äta en lite osundare kost. Men  varför jag är emot det – många som lider av fetma nyper sig oftast i fettet och säger att man är äcklig, och senare går på donken med polarna? Om jag hade vart tjock, så hade jag nog engagerat mig lite i stället för att bara klaga på mig själv.

Som sagt, jag har aldrig gillat Anna Anka eller Hollywoodfruar. Visst okej att ta hand om sig själv och ha blondt hår, men att kolla på ett helt meningslöst pogram och blonda solduschade tanter, som är äldre än min mormor. Anna Anka ser ju för j*vlig ut helt ärligt. Hon har ju fått så mycket botox så att hennes bett ser snett ut. Och ”provocerar” som hon nu gör. Hon är ju dubbelmoralens mormor säger jag bara.

Men det här med att föräldrar sitter och matar sina barn tills dom blir feta. Kommer jag aldrig att förstå eller att vara för. Det är en stor skillnad på att ha ”hull” på kroppen än att vara fet. Okej alla föds inte med en grym kropp och bra ämnesomsättning, Jag som själv lidit av ätstörningar tycker själv inte om fett. Äckligt, men inte förräns nu kan jag äta donken typ. Jag är nog mer emot fett och ser hellre ut som ett anorektiskt offer än o vara fet.

Och ni alla där ute som klagar på er själva – ta tag i det och pallra valkarna till gymmet.

Visst är den smala tjejen snygg ? Helt ärligt så ser jag hellre ut så än att vara överdrivet fet.

Posted in: Livsstil
Kommentarer (185)

You might also like

Josephine Qvist - DETTA ÄR EN FET JÄVLA KÄFTSMÄLL Caroline Roxy - Glow face Alexandra Nilsson - VECKANS.. Caroline Roxy - Fresh face
 • viktoria

  fettma är en sjukdom precis som anorexi! jag tror knappast att du skulle säga till någon med anorexia att ”det är ju bara att äta”
  visst tjocka/mulliga – kalla det vad du vill kan ju banta MEN inte människor med fettma! dom får sitt rus genom mat likväl en narkoman får sitt rus genom knark! läs på lite innan du yttrar dig lilla vän!

 • Kathriin

  Hellre tjock förfan

 • anna

  hahah gick in på hon Lajena somd stod om i inlägget under och hon skrev nyss på sin blogg att hon du å dessie hade haft nått fejk bråk xD vad snackar hon om?

 • E

  tack för att du hjälper alla oss som har ätstörningar …
  tror jag ska sluta läsa din blogg nu.

  jaja du får väl tycka som du vill.

 • cilla

  ingen av dom ser speciellt friska ut

 • Enna

  Wow äntligen har du fått lite vett i huvudet.Jag har haft båda Anorexia & Bulimi.& kan säga att det är INGET att leka med! Det tog mig 4 år att komma ur helvetet,jag fick kämpa (låg på sjukhuset)Men det gick.Varför jag fick det är för att jag förlorade min familj i en bilolycka för 9 år sedan jag var 16 år när min mamma,pappa & mina två syskon dog.Varken åt eller drack något på flera veckor.

  Jag hat bulimi än idag & det är tyvärr inget som försvinner,men jag äter & skäms inte för det.

  Så sluta upp med att du är tjock & måste banta,och äta bara äpple och bara dricka cola,tro mig man går verkligen INTE ner i vikt på det sättet.
  som vissa andra tror.

  // Enna

  PS:Förlåt för långt inlägg:)

 • Ellie

  Jag ser också hellre ut som den smala än som den feta. Men lagom är bäst 🙂

 • Caarro

  det finns väl ändå ett mellanting!?

 • Jonas

  Fru Anka är väl under 40 år? Inte så gammal således, men ser ut att vara nästan det bubbla. Operationer blir inte alltid så lyckade.

 • Anonym

  Jag är inte smal o jag kan skämta om valkarna, gnälla på sitt utseende gör dock de flesta..Alla har ju komplex oavsett vikt 🙂

 • Sandra

  Jag älskar min kropp o det bör man göra oavsett..Alla har sina komplex så egentligen gnäller alla över något, oavsett smal lr tjock 🙂

 • Anonym

  Helt rätt! Den feta e groes ;S

 • SANNA

  håller med dig jag med ;P

 • Frida

  DET ÄR JU FÖRFAN SKILLNAD PÅ ATT VARA AAAS FET OCH NORMALT SMAL. MODELL-SMAL ÄR BARA BEN!
  Men påminner mig själv om att du bara är 15 år och kommer börja tycka om dig själv när du blir äldre, oavsett om du är benrangel eller ”smällfet”.
  Herregud, kan du njuta lite av livet? Allt kretsar inte runt din kropp.
  Trivs du att vara benrangel, var det! Trivs du att vara lite tjockare, var det! Sluta med allt jävla gnäll, ingen bryr sig.

 • FETKNOPP

  du kan ta och hålla käften lilla gummsan, kom tillbaka när du vet hur det är att vara mullig/stor. det är fan inte att bara sluta med allt skit och vips var man smal, du ska veta hur många det är som kämpar och kämpar men inter klarar av det ! IDIOT du är mer blåst än vad jag trodde

 • Anonym

  Själv skulle jag föredra nått mellanting av dessa två bilder. nått mer kvinnligt och kurvigt. översta bilden är sjukligt smal och den undre sjukligt fet.

 • -

  Viste du att du har större chans att dö när du är smal än tjock?

 • Sofia

  Jag håller med om att feta människor inte ska klaga på sitt fett om de inte gör något åt det. Men Anna Anka själv väger ju typ 45 kg, hon är ju skit smal… Det tycker iaf inte jag är snyggt. Mycket finare att ha lite foremr som tex BlondinBella!

 • Rasmus

  Helt rätt! 😀
  anna anka är 38 år …………………… syns inte, hahahahahaha
  maria & den där andra tanten är typ 20 år äldre.. ändå ser anna anka äldst ut.. haha

 • Jaqueline

  Jag håller med dig om att det inte är snyggt att vara fet.. Men för smal?, det är inte heller fint. Som sagt så är det ju klart att de som är större än andra inte ska klaga på sitt fett om de inte tränar och gör någonting åt saken!

 • Olivia

  Jag tycker du har rätt som skriver att man ska göra något åt det ist för att klaga på sig själv. Du kanske tycker det är fint på modellerna, men tycker du det är lika fint på barnen i afrika? Förra året dog det en kvinna på catwalken för att hon var för smal, det dör flera unga tjejer om året för att dem vill se ut som flickorna i tidningar. Jag tycker inte det är okej att du skriver att det är fint och okej att se ut så för det är det inte.

 • Emelie

  Fint med fett som hänger? Haha verkligen inte

 • Hannah

  Och det finns inget mellanting? Antingen smal som fan eller asfet? Man kan inte vara ”lagom” och MÅ BRA?! Jag tycker det är snyggast att vara smal, helt klart. Men den smala bruden har knappt några bröst, alls. Men faktum är, och det kommer du inte ifrån, att vara HÄLSOSAM och vara FÖR smal är två helt olika saker. Och du skickar ut fel signaler till de yngre som läser din blogg. Med undantag att ni är som helt vanliga tonåringar (vilken perfekt undanflykt för er va?) som super, slåss, knullar och framför allt dissar och hänger ut varandra. Tyvärr verkar det vara det enda folk är intresserade av, jag förstår att ni är mänskliga, och att du vill leva det livet du lever. Men du med ALLA dina besökare, kan du inte skiva något vettigt NÅN gång? för att hjälpa andra? Djur kanske? Du har ju en hund! Att skriva om fetma kommer inte att hjälpa någon. TRO MEJ.

 • madde

  Jag skulle inte vilja se ut som någon ut av dem, för den smala tjejen ser ut som ett barn i från ett Uland och hon andra ser ut som ett troll. Håller med flickorna över mig lagom är bäst och att trivas med sig själv är ännu bättre!

 • Anonym

  ”Det är jag både för och emot. Vem har sagt att man måste födas pinnsmal ? Jag börjar gå upp i vikt, eller nej det gör jag inte. Men jag börjar bli lite ”mulligare” runt magen. Tycker att det är rätt jobbigt så jag förösker att inte äta så mycket ?”

  Det är också antaligen anledning till varför du börjar bli lite ”mullig” om magen, att svälta sig / äta väldigt lite, gör att kroppen skapar en liten bullmage, Ät rätt, ät ofta men lite, träna något. Då ska du se att din kropp är i trim 🙂

  Btw; Lite mage på en tjej är i många fall bara sexigt 🙂

 • ssss

  va fan pratar du om du kan inte döma andra på grund av hur dem ser ut du kanske ee smal men fatta att alla är lika mycket värda ska jag gå runt och säga (jag hatar den dära stor bloggaren Paow for hon är smal ….i don’t tink so………så skaffa lite vett i huvudet + så säger du att du hatar alla tjocka men kolla på AMIR asså han är inte fet men lite tjockare så tänk!!!!!!!!!

 • n

  Kanske inte helt smart att lägga ut en bild på en pinnsmal, enligt mig nästintill sjukt smal tjej, till en överdrivet överviktig tjej?
  Båda två är vackra, enligt mig är alla vackra på sitt sätt och ingen är den andre lik, men det finns mellanting vilket du borde poängtera om du nu ska göra ett försök i att göra ett debattinlägg…

 • Mia

  hur fan kan du skriva en sån sak paow? du har varit min idol sen dag ett.
  nu sjönk du fan! du är fööööör smal, ät upp dig då. nej du kan inte.
  jag är fet, skapligt fet. men jag har en sjukdom som gör att jag inte kan gå ner i vikt. fettma är ett större mat beroende, alla är beroende av mat men ja du fattar. sen råder du alla småtjejer att se ut som smala pinnar.
  naeru, big is beautiful and i still love you. men tänk dig för

 • fanny

  du har rätt i viss del, men fetma är en sjukdom och det är inte speciellt lätt för dom att helt enkelt bara tänka, ni ska jag gå ner i vikt.

 • Marcus

  Eller så är man bara normalviktig?

 • Annemie

  Håller absolut med Hannah. Man ska vara hälsosam, det är väl ändå det bästa? Att äta hälsosam är knappast att äta ett äpple om dagen eller leva på cola. Genom att inte äta mat ställer kroppen in sig på svällt och sväller, man går knappast ner av det. Äta en rätt och varierad kost och motionera är det bästa, då mår kroppen bra.
  Fetma är, som vissa säger, en sjukdom precis som anorexia och bulimi. Mat är något vi måste ha för att överleva, tänk då hur det är att vara beroende av mat och sen inse att jag måste sluta äta som jag gör men fresteslsen finns där hela tiden. En alkolist klarar sig utan alkohol men man klara sig inte utan mat. Jag tror att det finns ”fetare” människor än dig som mår bättre rent hälsomässigt, som äter bättre och motionerar.

 • Emma

  Fettma är en sjukdom.
  jag vet inte om du ska povocera på detta inlägg. men allvarligt de börja gå för långt …

 • A

  Fröken lilla, alla är knubbiga när de är nyfödda. Ingen föds pinsmal.

 • jennie

  Och du säger att du vill vara en förebild? hur bra är det att lära aalla dessa i fjortis” ålderna att man inte ska äta,ät knappt nånting, bli som jag smal, bli absolut inte fet !! va e de för sätt att pusha folk till att INTE få ätstörningar?? de här ni håller på med är ju sinnes sjukt ! och de fattar man väl själv att alexandra äter med än en chai latte !! Sen är de faktiskt en sjukdom att ha fetma också såsom ätstörningar som du själv säger att du haft och varit så jobbigt! sluta va ego o försök tänka dig in i ngnannans situation , tror du dom väljer att vara feta ??? :S Skärpning på er !!!

 • Emelie

  Fetma är inte bara fysiska problem, det är psykiska problem.
  De blir ledsna av att de är överviktiga, så de tröstäter, de blir ledsna för att de tröstäter och tröstäter mer.

  Ett alkoholberoende kan du sluta med, och du behöver aldrig mer röra alkohol.

  Men ett matberoende är svårare med tanke på att du kommer varje dag resten av ditt liv möta det du har svårast att hantera, vare sig du vill det eller inte.

  Man kan välja att aldrig mer dricka alkohol, men man kan inte välja att aldrig mer äta mat.

  Det tåls att tänkas på 🙂

 • Michelle

  Har du inget vett i huvudet?!
  Du beter dig att du vore 12 och har anorexia. Lite fett på magen? Att du går upp lite? Vad fan gör det? Du skulle ju bara behöva lägga på dig lite fett!
  När du blir äldre, både i skalle och kropp, så kommer du inse att alla killar vill bara ha en tjej med kurver på kroppen. Ingen som ser ut som en 12 åring med smink som du gör. Tyvärr.. Bara sanningen..

  Killar vill ha tjejer med höfter, bryst, rumpa, lår och mage. Ens om tränar men ändå som äter så den har något på kroppen.
  En frist och kry människa.

  JAG TYCKER SYND OM FOLK som både är mulliga och har ätstörningar eller anorexia. Eller något annat liknande..
  Dem kämpar med det varej dag, det tar både energi, ork och allt annat.

  Nog kan jag erkänna att jag är smal, men jag är ute och promenerar nästan vare dag, äter nyttigt och hoppar aldrig över frukost, lunch och middag.
  Jag lever ett synt liv, som jag önskar att alla kunde göra.. 🙁

 • Vicki

  Varför pratar alla bloggare om det här som att allt måste vara svart eller vitt? Antingen superfet eller supersmal. Varför kan man inte vara mitt emellan? lagom??? Normal??? Finns inte dom orden i eran värld eller?

 • boobsana

  Lajena har lösen på sin blogg! hahaha
  avstängd eller?

 • Anonym

  DU är riktigt sjuk som skriver så här, DU är så passung och jag märker att du har en psykisk störning! Nu kom verkligen ditt rätta jag fram! Och de var väldigt dåligt . Jag själv tränar väldigt mycket och är även modell men man kan inte säga så om fetma! Det är en sjukdom och dessutom så mår oftast folk som är överviktiga dåligt.. Kanske för olika saker och har olika problem. Blir dåligt behadlade hemma tex, eller kanske har något annat problem det är ju också ofast så det börjar tyvärr.. Jag vet vad jag snackar om eftersom jag går i skolan och dessutom är jag vädigt kunnig om just detta ämne! å lägg ner, du är en liten flicka ! Lek inte att du är 20 år eller något för de är du inte..

  / 18 årig tjej!

 • Anonym

  du lär dig snart att uppskatta livet flicka lilla, men atm så e du redigt jävla blåst. nåndag kanske du fattar om du inte knarkat ihjäl dig på vägen, de flesta som dig brukar sluta så 😉

  Så som ovan skriver jag bara för att jag är riktig, riktigt avundsjuk och en riktigt tråkig person som inte vet ett endaste dugg om Paow.

 • karro

  Fetma *
  Hellre *
  GÅ I SKOLAN!

 • Emelie

  du kan jo ikke sitte å snakke om hva du ville gjort hvis du var fet ? det er ikke så enkelt som å bare gå ned i vekt. du er tynn som faen derfor er du fornøyd med deg selv, men hva med å være normal, med en sunn kropp istede for å sulte seg som kissie bare for å være så tynn som mulig. det er jo ikke pent. man skal h hofter og litt lår. ikke se ribbeina ogsånt noe, det er jo ikke fint i det hele tatt. for sjokk av hvordan dere svenske ter dere. alt handler jo om blondering, sminke, rosa leppestiften, fest, knulle, og krangle med gode venner. asså ikke snakk om fedme når du ikke har noen greie på det, du bare har noe imot det. men du har jo ingen kunnskaper om noe av dette , so why bother?
  jeg er faktisk tynn selv, men skjenner en venninne som har fortalt meg om dette av egen erfaring.

 • anna

  Men vad i helvete är du för krutuppfinnare egentligen? Har du levt under en sten större delen av ditt liv? Har du Paulina ingen jävla aning om att det finns SJUKDOMAR som gör det svårt att hålla vikten? (tog upp detta eftersom jag själv lider av ett sådant tillstånd) Då kanske det inte hjälper så himla mycket att PALLRA FLÄSKET till gymmet? Okej, jag är inte fet, men med tanke på hur lite jag äter och hur mycket jag rör på mig borde jag väga typ 30 kg, och du kan kanske försöka föreställa dig hur förjävligt det är att gå upp i vikt så fort man tittar på mat.

  Tänk efter lite innan du uttalar dig, och skaffa dig en utbildning för helvete!

 • Elin

  Man kan alltid satsa på ett mellanting.

 • Frida

  Bara för att man inte är supersmal behöver man ju inte ara skitfet? Det finns ett mitetmellan.

 • Emily

  Den överdrivet smala tjejen längst upp: Varför inte bara se NORMAL ut i stället för att se ut som en jävla Bratz docka. Extremt liten/smal kropp, översminkad och förjävligt stort huvud i jämförelse med kroppen. Det är inte ett dugg snyggt! Ser bara sjukt ut. Anorexia.. Ja men det är väldigt snyggt! MUMS för ben som sticker ut ur kroppen, och att när de går ser man vart enda litet ben i kroppen. Ja det är snyggt! Och förresten skulle man peta på henne skulle ju hon gå av.

 • a

  fast i hela texten skriver du ju som om fetma är ungefär samma sak som att vara lite mullig, vilket ju är helt fel. fetma är en sjukdom precis som anorexi, det är inte hälsosamt att dra för mycket åt något av hållen. och varför skriver du om det överhuvudtaget när du uppenbarligen inte vet något om det alls? verkar som att det enda du ville få fram var att du är smal och nöjd med det, och det är helt okej, det finns inget bättre än folk som är nöjda med sina kroppar, men har du inget vettigt att säga så borde du inte säga något alls – speciellt inte om ett så känsligt ämne som vikt..

 • anna

  asså man kan inte hjälpa hur sin kropp är byggd (skapad) men om man får VÄLJA mellan tjock & pinsmal så väljer man fan pinsmal. Iaf jag.

 • E

  Jag tror faktiskt ingen som inte själv är där kan förstå hur det är. Jag är inte direkt fet längre, men mullig. Och det är inte så lätt, det räcker inte med att gå en gång till gymmet och cykla lite på en träningscykel. Det räcker inte heller med att sluta äta. För att öht kunna gå ner lite i vikt måste man äta rätt, träna rätt och sova rätt. Det är inte så lätt som det låter, och absolut inte så lätt som du får det att framstå.
  Och det är inte sant att alla som inte är pinnsmala hatar sin kropp. Jag accepterar min, jag är byggd så här och har alltid varit det. Jag kommer aldrig bli pinnsmal.

 • E - Bloggen om skönhet & mode !

  Bra skrivet ..

  Kika in hos mig & få massor av tips om allt från mode till skönhet ♥

 • Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

  I’m a Barbie girl in the Barbie world
  Life in plastic, it’s fantastic
  You can brush my hair, undress me everywhere
  Imagination, life is your creation

  Come on, Barbie, let’s go party

  I’m a Barbie girl in the Barbie world
  Life in plastic, it’s fantastic
  You can brush my hair, undress me everywhere
  Imagination, life is your creation

  I’m a blonde single girl in the fantasy world
  Dress me up, take your time, I’m your dollie
  You’re my doll, rock and roll, feel the glamour and pain
  Kiss me here, touch me there, hanky-panky

  You can touch, you can play
  You can say I’m always yours, oooh whoa

  I’m a Barbie girl in the Barbie world
  Life in plastic, it’s fantastic
  You can brush my hair, undress me everywhere
  Imagination, life is your creation

  Come on, Barbie, let’s go party, ha ha ha, yeah
  Come on, Barbie, let’s go party, oooh, oooh
  Come on, Barbie, let’s go party, ha ha ha, yeah
  Come on, Barbie, let’s go party, oooh, oooh

  Make me walk, make me talk, do whatever you please
  I can act like a star, I can beg on my knees
  Come jump in, be my friend, let us do it again
  Hit the town, fool around, let’s go party

  You can touch, you can play
  You can say I’m always yours
  You can touch, you can play
  You can say I’m always yours

  Come on, Barbie, let’s go party, ha ha ha, yeah
  Come on, Barbie, let’s go party, oooh, oooh
  Come on, Barbie, let’s go party, ha ha ha, yeah
  Come on, Barbie, let’s go party, oooh, oooh

  I’m a Barbie girl in the Barbie world
  Life in plastic, it’s fantastic
  You can brush my hair, undress me everywhere
  Imagination, life is your creation

  I’m a Barbie girl in the Barbie world
  Life in plastic, it’s fantastic
  You can brush my hair, undress me everywhere
  Imagination, life is your creation

  Come on, Barbie, let’s go party, ha ha ha, yeah
  Come on, Barbie, let’s go party, oooh, oooh
  Come on, Barbie, let’s go party, ha ha ha, yeah
  Come on, Barbie, let’s go party, oooh, oooh

  – Oh, I’m having so much fun!
  – Well, Barbie, we’re just getting started!
  – Oh, I love you Ken!

 • Anonym

  Bra skrivet håller verkligen med 🙂

  Tack för att du försöker vara en bra förebild för unga tjejer !!!
  Du vinner stort genom å vara DIG själv!!

 • tove

  tycker att båda bilderna ser äckliga ut. Man ska inte vara supersmal eller superfet. Det finns faktiskt ett mellanting.

 • r

  Du har börjat bli dålig med uppdateringen….SKÄRP DIG. jag bestämmer över dig! Vet du vem jag är?

 • Linda

  Verkligen hemskt att läsa hur ni unga tjejer ser på er själva. Usch verkligen hemskt.. Och hur ni skriver i era bloggar, att ni inte skäms!! Ni som har så många läsare blir förebilder för unga tjejer som inte har så mycket erfarenhet än. Därför ska ni ge ut en bra förebild men det gör ni inte. Detta är verkligen sjukt. Bara för att Kissie ”sverige största blogg” provoserar och är världens sämsta förebild så behöver ju inte ni andra va det. Ta tag i det istället och bli bra förebilder och förändras samhället.

 • Sophie

  Jag håller med angående bilderna, men det finns säkert det som föredrar bild 2 istället!

 • JOHANNA

  Hmm… du som e pinnsmal ska nog vara lite försiktig med vad du säger!

 • Lisa

  jag tycker det du skriver är helt fel. Det är inte bara att sluta att äta. Fetma handlar om att personen i fråga känner sig tillfredsställd när denne äter mat. Dels är det ett inlärt beteende som ofta startar när man är liten och sedan kommer man inte ur det så enkelt. Precis motsatsen till anorexia, men båda klassas ju som en sjukdom.

  Och varför anser du egentligen att det skulle vara mer okej för en rörelsehindrad person att äta osunt än vad det skulle vara för en person med fetma!? Är det mer okej att vara tjock då menar du bara för att man sitter i rullstol?

 • Anonym

  du pratar ju antingen om anorexi eller fetma. båda är sjukdomar, sen finns det folk som är normala och alla har olika kroppar. vissa kan inte bli lika smala som den där anorexismala bruden på din bild. jag tycker att du bör tänka om. för varken anorexi eller fetma är normalt. och det finns som sagt ett mellan läge som du inte nämner. det är normalt att ha fett på sin kropp, du kommer till exempel ha svårt att föda barn.

 • Anneli

  Brukar gilla dig men ibland är du fan lite blåst. Om du inte visste det så ÄR fetma en SJUKDOM och dom som har det har oftast ett mat eller/och sockerberoende. Att säga att ”det är väl bara att sluta gå till donken” är som att säga till en narkoman som har en spruta i närheten att ”det är väl bara att låta bli att ta det”. Om det ”bara” vore att sluta äta eller sluta ta droger så lätt så skulle det inte finnas några rökare, alkoholister, feta, knarkare, spelmissbrukare eller nåt sånt. Dom som pysslar med dessa saker är sjuka och mår inte bra prykiskt. Och tex alkohol KAN man leva utan men om man slutar äta så dör man tillslut så det skulle vara mycket lättare att sluta dricka än för en fet att sluta äta.
  Sen så har folk olika förbränning osv så en del kan äta precis vad som helst utan att gå upp i vikt medans en del får kämpa med motion och minimalt med mat men kan ändå inte gå ner i vikt. Så att säga att feta är fula får dom bara att må ännu sämre o vilja äta ännu mer. Så som sagt- det där var rätt blåst sagt av dig.

 • Johan - döv och bög

  Haha, jag har lite kopierat din inlägg 😉 copycat, never M;)

 • Julia

  ingen utav bilderna är ett hälsosamt alternativ! kolla på den smala, det ser ut som hon är 12 år gammal, tycker fan synd om henne! hon den tjocka är inte speciellt vacker hon heller, men hon har åtmindstonde kvinnliga former, även om hon har för mycket utav dom.. varför träva efter något som är ohälsosamt!? äter man hälsosamt och tränar så blir man varken för smal eller för tjock. bäst så!

 • sofia

  Varför kan man ej va normal vad är ens normalt? alla går ju runt och säger ‘jag är fett!, kolla!’ när dom är jätte smalla jag tycker man ska va Normal med höfter inte jätte small man måste ju ha lite fett på magen!

 • Linda

  Herrgud! Det är så här att fastän att överviktiga människor klagar över sin vikt och sen går på mcdonalds. Så handlar övervikt eller fetma och ett sjukt tillstånd precis som nån annan ätstörning. Det ligger så mkt bakom anledningen till att man blivit fet, och man ser att man är fet men på samma sätt som bulimikern hetsäter och sedan spyr så äter den feta fastän man vet att man är fet. Det är något man behöver mer hjälp för än att bara släpa sig till gymmet eller sluta äta fet mat och godis. Sockerberoende är ett beroende som jämförs med heroin. Det är inte lätt att sluta med alltså. Kunskap tjejen. Kunskap!

 • aaaaaaaa

  dubbelmoraaaaaaaaaaaaaal?
  vare inte du som ville gå upp i vikt nyss?

 • anna

  Du har ju fan anorexia människa! Hur fan kan du tycka att du är snygg? inga höfter eller något!
  Betyder inte att jag menar att du ska bli fet, utan helt normal.
  Ser ju ut som en liten unge just nu!

 • tess

  haha man behöver inte se allt i svart eller vitt. man kan va NORMAL VIKTIG med. hahaha.

 • Anonym

  har du haft anoroxi ?

 • EMMATOPIA

  Du har ju verkligen inte alla getter hemma alltså!
  Du har inte tänkt på att vissa som är feta kanske har sjukdomar och en del kanske fött barn och en del kanske bara har en dålig ämnesomstättning?

  Liksom min mamma har fött oss, tre barn, och hon väger typ 90 kilo men det betyder ju inte att hon sitter på donken hela dagarna och mosar i sig Big Macs. Hon har faktiskt testat Viktväktarna och massa konstiga dieter och nu gör hon som man ska göra. Äter en varierad kost med grönsaker och motionerar, hon försöker bli smal.

  Men man kan ju inte bara sluta äta och sen tro att man kan gå ner i vikt – i alla fall inte på ett hälsosamt sätt, för när man väl börjar äta sen så ökar man så ini bängen.

  Och du säger att du har haft anorexi? Då borde du vara rädd för att hamna i det helvetet igen. För det är ett helvete. Sitta där framför matbordet, gömma mat, ljuga för alla. Få det att se ut som att du har ätit fast du inte har det, när föräldrarna kommer hem och du varit ensam hemma så säger du att ”ja, jag har ätit” fast du inte har det. Du borde vara så avskräckt från att hamna i det igen att du borde försöka att äta. Försöka gå upp i vikt. Och inte uppmuntra tjejer som läser din blogg att de ska se ut som de där freaken på catwalken. Freaken som ändå blir retuscherade på bilder.

  Visserligen kommer du att öka sen när du blir äldre. Alla gör ju det. Och det borde du välkomna. Hellre att man har lite former än att se ut som ett jävla vandrande skelett!

 • Ladrouse

  håller med dig till en del. att vara mullig kan också vara riktigt snyggt på vissa. olika till person om vad som är snyggt tycker jag.

 • Malin

  Varför kan man inte bara vara normal?

  fissy.blogg.se

 • alicia

  Du har två bilder, en på en jättesmal tjej och en på en jättetjock. Du tror inte det finns bilder OCH modeller som är lite mer ”mittimellan” ? Man behöver inte vara antingen eller. Det finns jävla många olika kroppstyper. Sen att du är 15 (?) och inte vet så mycket kan förklara en del. ”Innan HIV kommer till Sverige.” jag trodde du var smartare än Dessie och kissie – men ack ack ack. Du är precis lika blåst och tycker precis lika sjuka saker som dem.

  tråkigt, väldigt tråkigt.

 • * * *

  FYFAN BLIR ÄCKLAD AV ATT SE ANNA ANKA =S fy fan

 • Karin

  Det finns oftast en ANLEDNING till varför vissa människor är överviktiga. Skilda föräldrar, mobbing osv och maten blir en tröst. Då är det inte bara att säga ”Gå och träna då” när det är så psykiskt. Man måste få motivationen någonstans! Tror inte det är så enkelt.

  Jag själv är underviktig och har aldrig varit i närheten av fetma, men till skillnad från dig så VILL jag gå upp i vikt. Så länge man mår bra så kvittar det om man väger 35 kg eller 85 kg. Men oftast mår man INTE bra om man är anorektiker (Fryser, utebliven mens, huvudvärk, magont & kroppen mår dåligt av att behöva ta reservfett hela tiden) och man mår inte bra av att vara för tjock heller (hjärtproblem, konditionen osv)

  Tror inte det är bättre att vara för smal heller. Många äcklas av revben & smalhet också.
  Visst vore det bra om alla kunde vara ”normalviktiga” och må bra. Men nu är det så att väldigt många i vårt land mår dåligt och då hjälper det inte att klanka ner på dom och säga att dom ”får skylla sig själv” när det är STÖD dom behöver.

  Vad alla i detta landet borde jobba på är INSIDAN. Det är den man vinner på. Hur man är som person. Visst, som 15åring kanske man får uppmärksamhet från killar om man är snygg o jättesmal, men det vinner man inte på i längden. I promise. Dom flesta killarna prioriterar helt annorlunda efter ett par år.

 • Joel

  Vill du veta en sak? Jag skulle hellre gifta mig med tjejen på den nedre bilden. Varför? Jag vill inte knulla ett skelett. Jag vill inte vara med en tjej som trycker ner andra för att dem är tjocka. Stackars lilla flicka. Jag är 19 år och vet med all säkerhet att killar skulle vilja att tjejer slutade vara så jävla utseendefixerade.

  Anorexi eller fetma? Då skulle jag fan i mig ha fetma. Då har man ju i alla fall en tjej att hålla om. Tjejen på den övre bilden, skulle man börja kramas med hennes så skulle man ju vara rädd för att krossa henne.

 • Hannah

  Berätta mer om dina ätrstörningar, snälla? <3

 • veronica

  Håller med, det är ens egna kropp då kan man också försöka göra ngt åt det

 • Natalie

  Lagom är bäst Paow, det borde du fatta också.. Men det var som jag har befarat hela tiden, det finns verkligen INGENTING bakom pannbenet på dig! Fattar inte du att du förlorar läsare av såna här jävla inlägg? Hellre den överviktiga kroppen än ditt jävla fjortis beteende!

 • malin

  Inte för att jag hade velat se ut som hon kraftiga, men hon andra är bara äcklig så smal hon är..

 • Em

  Jag tycker inte att man ska vara pinnsmal, men inte tjock heller, ät nyttigt & rätt, asså ofta men lite.. och träna är jätte viktigt, så länge man tränar behöver man inte tänka så mkt på allt man äter,, det är skönt.

 • Kaisa

  sorgligt, men så sant det du säger!

 • SkrattarN

  hahahaha snälla kan du inte bara hålla dig till det du är bra på,. på att vara en uppblåst dum blondin istället för att försöka sätta dig in i samhällsproblem? det blir lixom inget bra ! hahaha men ett gott skratt fick jag, du försökte ju åtminstone komma med nått vettigt, du har ju förstått dig på problemet iallafall? eller? , hahahhahaha

 • Aida sminkbloggerskan

  Normal är bäst!

  just nu pågår det en tävling i min blogg om ett exklusivt läppglans från ett kalasbra märke
  kika in min sminkblogg! Passa på nu, tävlingen tar slut imorgon!

  Kramar / Passion for makeup

 • Svartlava

  jag vill bara påpeka något som alla smala verkar ta för givet hela tiden. Det är inte lätt att gå ner i vikt. Att gå ner från säg 100 kg till 70 kan ta flera år. i början kanske man går ner 2 kg i veckan, men efter ett tag så är det vanligare att man går ner under 1 kg i veckan. Och eftersom en 100kg-person är tyngre än en 70kg-person så är det också mycket jobbigare för den att träna. Det klart att man försöker – hela tiden – så gott man bara kan. men vissa kan helt enkelt inte går ner i vikt på egen hand.

 • En hetsätares dagbok

  Så länge man trivs med sig själv så har man en snygg utstrålning oavsett vikt.. Tycker det är lite trist att pinnsmal är normen.. Man kanske borde se människan under vikten?
  / En hetsätares dagbok

  http://www.metrobloggen.se/enhetsataresdagbok

 • lovisa

  Låt paow klaga på vem hon vill!
  Vill följa mej på bloglovin’? Lägger till alla som lägger till mej 🙂

 • Sara

  man är ju fan så mycket lyckligare smal än fet! Det finns ingen som kan säga att dom hellre vill se ut som de fettot än hon smala modellen. fy

 • Anonym

  Hur fan kan man säga såå !! Det enda som spelar någon roll är att man är nöjd med sin kropp och mår bra med den !! Och jag tror fan inte att En pinnsmal tjej mår bra av att vara så smal ! Om du inte fattar det själv . Är du nog dum i huvet !!

  Kolla gärna mina armband jag har gjort !

  http://maidaam.blogg.se.

 • L I S A

  fattar inte grejen med anna anka.. iq fiskmås är inte att ta i ;O

 • frida

  måste det vara antingen eller? mittemellan, någon som hört talas om det?

 • MAHSA'

  anna anka har ett roligt namn xD

 • JULBLOGGEN

  NÅN VÄNLIG SJÄL SOM KAN HJÄLPA MIG ATT FIXA EN JULIG BLOGGDESIGN?!

 • Johanna

  Tycker att modellen har en 10-årings kropp. Inte fint!

 • julia

  varför bytte du design 🙁 den andre var mycket bättre och mer intressant och läsa på…:/

 • Rebecca

  Och ni alla måste helt enkelt klaga. Jag håller med Paow. Finns inget mer att säga. Jag tror ni missförstod inlägget och så fort ni såg ordet ”fetma” blev ni tokiga.

  Tänk att det är ett så laddat ord!

 • Ebba

  asså jag tycker att tyra banks och marilyn monroe har de vackraste figurerna! det är riktiga kvinnor, med kurvor.

 • malin

  du är nog den bästa bloggaren av alla dom här blondinerna ” kissie dissie o alla skitshit namnen….
  Nu är normal, du är dig själv känns det som.. .eftersom att du inte alls håller med dina kompisar…du säger vad du tycker.. medans hon dissie bara följer kissies spår.. så OMOGET!

  allt för mig…. plus att du är nog den finaste av dom alla… inte fylld med brunkräm eller somnat i solarierummet som dom nog har!

 • Anonym

  wow paow,du vet verkligen inte hur det är att ha en ätstörning!
  fetma är en annan ätstörning precis som anorexia fast det är tvärtom.
  tappade respekten för dig,skaffa en hjärna wtf.

 • cissi

  pinn smal såklart! + om man e lång som ja kan man bli modell, men vad har man för framtid om man är ett fetto? HAHAHAHAH’

 • Anonym

  blabla alla snackar om kurvor o sån skit, feta döö, modeller ska va smala o alla andra:D

 • Anonym

  jo du har också rätt TILL EN VISS DEL! men vissa föds faktiskt med att vara ”feta” . Det ligger i generna liksom, och tror du inte man blir less av att bara hela tiden måsta kämpa för att gå ner i vikt då det är jätte svårt? Jag är inte det men jag vet folk. Och att alltid behöva tänka på sin vikt då dom inte har ätit sig upp till den nivån utan bara är så. Vissa föds smala och vissa föds som lite mulligare så är det! Vissa som är tjocka dom går inte ner den naturliga vägen utan tar den där svälta vägen och då går man upp till dit man var förut. Satt tänk på det också, det är en ständig kamp för dom också varje dag! måste bara tillägga att du klår lätt (acne)kissie! Bästa bloggen jappjapp 🙂

 • Paul

  Åh fyfan vad smal hon var, hur kan det vara snyggt :/

 • Anonym

  Ingen av dom var ju det minsta snygg.. Ena ser ut som ett skellett och den andra som en köttbulle, varför inte vara något mittemellan. Det vill säga normalviktig och inte riskera att dö av undervikt eller fetma?

 • felicia

  man vill ju inte se ut som någon av dom… jo visst hon överst har ju fin mage iaf men hennes ben är äckligt smala och hon har varken bröst eller rumpa…..

 • nej fyfan!

  det här var bland det taskigaste inlägg jag någonsin läst!?:O
  man skriver fan inte så här!,
  var och en är som den vill!? ,
  och utsendet är inte allt!
  tänk om den större av dom här 2 läser det här?,
  hur tror du den skulle känna sej?

  och va i helvete cissi skriver:
  2009-09-29 kl 14:39

  pinn smal såklart! + om man e lång som ja kan man bli modell, men vad har man för framtid om man är ett fetto? HAHAHAHAH’

  var det för kommentar?!;O
  vafan är det här?:O

  jag blir så jävla sur !;O
  var och en ser ut som den vill!
  och det här är veldigt kränkande!
  ta och tänk på vad som sägs och skrivS!
  och jag hoppas verkligen att du läser det här!,
  för det är värkligen väldigt dummt!

 • Michaela

  det finns väl ett mellanläge mellan pinnsmal och supertjock.

 • nina

  man ska väl va hälsosam,en tjej som är runt 170 cm ska väga mellan 60 o 65 kg, inte 45 eller 105 kilo

 • Anonym

  du borde tänka på vad du skriver nu förlora du precis en läsare

 • Anonym

  åh, vilken förebild.

 • anonym

  du borde tänka på vad du skriver nu förlora du precis en läsare

 • ebba

  håller helt med dej :O
  men den smala va ju lagom inte jäätte smal. eller jo det va hon ju men finns smalare 😛

 • sarah.

  paow varför vill du se ut som den tjejen längst bort hon kan inte må bra. är inte normal bäst?
  visst jag förstår att du inte vill se ut som fettot!
  plus, kan du inte byta till en anna design. jag tror du tjänar läsare på det 😉

 • stina

  Har haft anorexi så fått lära mig där att vara underviktig är farligare än att vara överviktig du får lättare hjärtattack av anorexi eftersom hjärtat måste jobba dubbelt upp med att hålla kroppen levandes! de kan man inte tro. Så bättre vara lagom, inte fet inte uderviktig tror man mår bäst då. Förresten grym blogg!

 • Anonym

  klart att ingen vill vara överviktig, men den smala var ju sjukt smal. Hon har knappast ätit något på flera år för att se ut sådär. Fattar inte varfö det är så snyggt att vara så smal ? vad blir man bättre av det ? alla killar vill ha en kanskse, men dom är fan dumma i huvet om dom dom bara kållar på super smala. Det är inte utseéndet som räknas !!
  Man lever bara en gång, då kan man väll få leva livet och äta lite vad man vill och se normal ut än att svälta sej och få anorexia.
  Det är iallafall vad jag tkr ..

 • Martina the master

  Du själv äter inte så himmla nyttigt eller rör på dig minst 3gånger i veckan, det är väl inte lättare för en tjock person att börja träna och äta rätt snarare svårare.

 • Alex

  du vet att mycket beror på gener va? det är ju inte så att alla äter sig feta. Dessutom har ju vissa jättesvårt att gå ner i vikt, så det spelar kanske ingen roll om de tränar eller inte? Och du verkar inte heller tänka på varför vissa äter. Tröstäter. Det finns så mycket anledningar. Och låt oss säga såhär, 2 tjejer/killar, kanske äter exakt lika mycket under en vecka, men bara den ena av dem går upp i vikt, trots att de tränar osv. Det är så himla olika från person till person. Däremot håller jag med om att man ska träna, äta nyttigt osv. Men det tar fruktansvärt lång tid att gå ner i vikt för vissa. Jag tror ingen medvetet vill dö i t.ex. hjärtinfarkt när dom är mellan 25-35 år. Så just därför borde du inte klaga på sånt, utan istället hjälpa dom som är överviktiga. Det ”fjortisbloggare” inte tänker på är just att folk tar efter er. Tyvärr.
  Och för tjocka människor kan såna här inlägg göra allt värre, men det tänker du inte på? Så jag hoppas att tjejer INTE tar illa upp för det här. För det enda du vill PAOW är att folk ska reagera.

 • ssss

  jaha, så du säger att vi ska dra ivåg till gymmet? VISOM ÄR FÖR UNGA DÅ? FYFAN TÄNK KÄRRING!

 • Tova

  Jag håller med att man inte ska vara överdrivet fet och att man ska träna och sånt. Men jag tycker att Anna Anka har delvis fel. Visst, man får bättre självförtroende om man tränar och man tycker att man är tjock kanske man ska träna. Men jag skulle inte vilja ha Anna Anka som mamma. Hur kul är det att ha en mamma som tvingar en att träna eftersom hon vill att hennes barn ska vara anorektiker. Själv tränar jag handboll två gånger i veckan och jag brukar jogga lite på fritiden, jag brukar göra situps och armhävningar morgon och kväll. Men vissa är födda med långsam Ämnesomsättning så allt de äter blir till fett konstigt nog, det är synd jag vet. Men du ska inte bli rädd bara för att du får lite fett Paow. Du är smal och du måste ha fett på kroppen för att kunna föda barn osv, jag tycker man inte ska vara tjock men inte smal, men man ska ha något att ta i. Typ någonstans mitt i mellan. Killar vill ju inte hanskas med värsta minnen, men inte heller vill de hanskas med värsta kanonkulan x) hihi. Men seriöst, fett är bra i små mängder! 😀

 • Anonym

  DEN SMALA ÄR JU ANOREKTISKT. kan inte ni småtjejer få in i huvudet att DET INTE ÄR ATTRAKTIVT???

 • ida

  saaaant paow! dom som säger att dom vill se ut som den understa lurar ju typ sig själva, visst jag kanske inte vill va extaxt lika smal som den översta men fan hellre än den under, är du den där uppe kan du ju gå upp, den där nere måste ju typ banta ordentligt för att både måbra och känna sig snygg 🙂

 • evalena

  detta inlägget vad nog det sorligaste jag läst.
  du är en stor förebild för många unga tjejer
  så skriver du sånt här som gör att dom tror att dom måste va som du tycker.
  det är så sorligt paulina för du har en fin blogg men så jävla onödigt att skriva sånt här.
  min dotter har ätströningar och du skriver om fetma?
  du borde förfan vakna upp någon gång och inse att världen är större än din lilla bubbla och att alla ser olika ut och borde bli älskade precis för hur dom är!
  mycket kasst gjort nu förlorade du en läsare och säkert många fler!
  lycka till

 • Anonym

  tjock som smal… nobodys business! du tycker säkert det är jobbigt när folk frågar dig varför du inte äter som alla andra ”normala” människor gör!

  tänk dig då tvärtom, om du kan… att vara överviktig och höra varför äter du så mycket? mer än normalt? har du kanske något med det att göra? knappast! sköt ert eget liv så blir det säkert bra…

  allt handlar inte om skönhet, eller jo tydligen så gör det de vilket är jävligt synd! folk gör allt för att försöka bättre på sitt yttre när dom egentligen borde lägga mer tid och energi på sin personlighet

 • johanna

  Exakt så som du har – att du hade SVÅRT för att gå upp i vikt,
  har vissa för att gå ner i vikt. De tänkte du inte på va?

  Hade lika gärna kunnat vara du som föds tjock, och bara blir tjockare med åren.. men har OTROOLIGT svårt för att gå ner i vikt. Trots att man äter nyttigt & tränar.

  Dessutom har alla olika kroppsbyggnader, vissa kan se ut att vara överviktiga fastän dom inte är det.

 • Signe

  Kan inte du ha ett matschema av vad du äter och hur mycket du tränar ??? Du är ju så fin!!<3

 • Elin

  Lilla gumman du har ingen aning om hur det är att ha taskig ämnesomsättning, att kämpa varje dag, gå ner elva kg, vara hur lycklig som helst, för att sedan gå upp igen så fort du tar tag i normala matvanor. Du har ingen aning om hur mycket det tar på ens självförtroende att höra att man är tjock och äcklig varje dag som ett barn och då ta till metoder som ”jag är så tjock” för att ingen annan ska säga det först, för tro mig det gör mycket ondare att höra det från någon annan.
  Du har ingen aning om hur det är att jojjobanta i flera år, du har ingen aning om hur det är att KÄMPA för att tappa något kilo och allt som försvinner är några futtiga hekton i veckan. Du har ingen aning om hur svårt det är, när man väl börjat tröstäta, som så många kvinnor gör, att ta sig ur det. Du har ingen aning om hur svårt det är att se alla ideal och försöka intala sig själv att man är fin på sitt sätt.
  Hittills har jag tyckt att din blogg är ganska okej men det här ska du fan skämmas för! Skaffa dig lite kunskap innan du uttalar dig, för det märks att du inte har. Har du ens pratat med en tjock person i hela ditt liv, eller är du en av de korkade, ytliga, självupptagna männiksorna som stått och kastat elaka blickar efter dem?

 • stephanie

  Tjejen på översta bilden är inte smal, paow. hon är mager.
  Du har sagt i andra inlägg att du aldrig lidit av ätstörningar. nu säger du att du har det. förvirrande.

 • ;d

  jag gillar inte heller anna anka ! ;oo

  http://pamiie.blogg.se

 • sara

  heej paow, tycker ditt inlägg var bra för en viss del.
  det är klart ingen vill vara överviktigt/ tjock. Men den ”smala” bilden du vissa var enromt anorektiker, om man gemnför med ”normala” människor eller sånna tjejer sopm finns i sverige.
  Den smala bilden är en modell som säkert knarkar och inte äter någonting, mår skit men är modell. VISST det kan låta hel coolt och vara modell. Men till vilket pris? ingen vill vara tjock men skönhets idialet i dagenssamhälle är sjut konsitgt ( tycker jag. ) alla bloggare sitter å skryter om att i dag har jag bara dryckigt en coca cola medans ni ätigt normalt (?)
  JAG säger absoulut inte att du gör så. Men om man tänker efter så har det blivit så kropps fikerat! tjejer ska vara pinnsmala, hellst inte ha någt förutom ben… HELT sjukt igentligen. Är det ett samhället vi vill uppnå? ATT folk inte ska ha ork, krafdt, muskler eller former, vadä r det fina med att inte kunna unna sig något gott, känna att man är värd det och bara tränna som vem som hällst!
  bara en sak jag kom på!
  älskar verkligen din blogg, var bara tvungen att ge dig en liten tanke.
  Man ska ju trots allt vara STOLT för det man har! För ju mer man ser någonting på sin kropp som ett problem ju sämre mår man! Och tro mig jag har varit där. men det gäller bara att vara stolt, ta fram det man är nöjd med och glänsa!
  SÅ till alla tjejer VAR STOLTA över er själva!
  kramar å pussar

 • ;d

  du vet inte hur det är att få höra varenda dag att man är tjock , att man är ful & att man inte duger till något …
  & sen när man väl tappat alla kilon så e man helt plötsligt flr smal & för klen inte änns då duger man , du vet inte hur det är att få gå igenom allt detta varenda dag , så stå inte här & skriv en massa skit !
  jag trodde att din blogg var bra , jag trodde på dig & du var min idol , men fuck allt jag trodde , du e ju precis som dessi & kisse & alla andra …
  jag trodde att du var anorlunda …

 • patricia

  fan vad det ska vara snack om kroppen mellan er ”storbloggare”. Först K, sen D och nu du!? Fan Pulina, jag trodde du hade lite mer vett i skallen än så.
  Ni verkar inte förstå att ni har större inflytande på era läsare (speciellt de yngre!) än vad ni tror. Att sätta upp matscheman och gå på diet, tja, det är ju ingen som säger emot sålänge ni håller det utanför bloggen. Det finns ett flertal unga killar och tjejer som faktiskt ser upp till er och försöker ta efter er så mycket som möjligt, och när ni då håller på att klaga på hur tjocka ni håller på att bli och hur ni aldrig skulle kunna bli ett fettobarn, vad fan ger ni för intryck på dem då?!
  Ni hävdar att ni inte skrivit upp er på en lista för att vara förebilder för någon, men kom igen, lite smarta är ni väl ändå? Att ha en av sveriges största bloggar ä r inte bara glamor, ni har ett jävligt stort ansvar, och det innebär inte att mala på om era matvanor och hur fula överviktiga människor är.
  Jag vet att det är fel att ta ut allting på just dig, eftersom du inte gräver lika mycket i det hela som D och K gör, men jag blev så himla besviken eftersom du var (och är fortfarande, – en del iallafall) den med mer än bara vaccum i skallen och så skriver du såhär.

  ps. den smala tjejen är inte fin någonstans, och om du nu så säger att du börjar bli ”mulligare om magen”, GÅ TILL GYMMET! sluta inte äta för guds skull! var det inte du som skrev :”Om jag hade vart tjock, så hade jag nog engagerat mig lite i stället för att bara klaga på mig själv.”?
  – jag ser inget engagemang i att sluta äta.
  fan alltså.

 • H

  Du borde skämmas efter detta inlägget. Du tappade just en läsare.

 • mull

  Det finns nått som heter mittemellan och det är vackrast

 • rebecca

  Okej, Paulina, för det första:

  HERREGUD vilket motsägelsefullt inlägg. Ska du debattera om något bör du tänka en extra gång innan du publicerar och verkligen läsa igenom din egen text. Du säger emot dig själv flera gånger och inlägget är dåligt och rörigt skrivet.

  Och för det andra:

  Ett matmissbruk är alltid ett matmissbruk. Vissa överäter, andra svälter sig själv. Så jävla enkelt är det. Tänk en extra gång, nästa gång.

 • stina

  gumman,gumman……. man ska inte vara pinnsmal elr ha fetma, asså inget taskigt mot er som ser ut så men det kan vara farligt!

 • Anonym

  Förstår i princip vad du menar med inlägget, men börjar undra om du egentligen vet hur det är att vara överviktig. Själv har jag vart det nästan hela livet, det börja komma i 7års-åldern. Alla kroppar är byggda på ett eget sätt precis som du sa med ”ämnesomsättningen”, men när det gäller meningen ”Om jag hade vart tjock, så hade jag nog engagerat mig lite i stället för att bara klaga på mig själv.” har du så fel!
  Jag som överviktig tränar en massa, och visst kan jag gå ner något kilo, men också kan jag sätta mig på donken någon gång ibland, för alla vill väl unna sig någon gång? Det handlar inte om hur många gånger jag sätter mig på donken, utan det handlar om bl.a ämnesomsättningen och att jag ska göra mig av med med kalorier än jag fått i mig under dagen. Och sist men inte minst självkänsla! Jag måste kunna tro på mig själv, och jag vill också höra från andra att ”du klarar det här”.
  Klart jag klagar på hur jag ser ut ibland, men gör inte du också det?
  Jag säger inte att det är rätt att vara för överviktig för det är farligt, men att ha lite extra mull är bara vackert!

 • Anonym

  Ingen av dem var snygg >:P

 • Maria

  idiot hur orkar du sitta o skriva sånt där diskriminera folk lite till ingen vill ju ändå vara som dig?

 • rebecka

  man ska ju ha en balans, inte smal pågrund av svält

 • martin

  vfr bara inte mittemellan? de e långt ifrån sexigt å va pinnsmal, men de e inte hlr sexigt å va överviktig^^ man ska vara kurvig utan å väga mer än va som e hälsosamt, de flesta killar tkr de e mkt sexigare än å va spinkig… plus de e hälsosammare. önskar ni tjejer kunde inse de nångång

 • Johanna Bäckklund

  självklart är den smala modellen snyggare än den stora.
  men det är bara för att vi är uppväxta att tycka så. Den stora var också vacker.
  fast vi alla strävar efter att bli skit skinny. du bantar väl inte som tönt dessie?

 • Amanda

  Alltså jag tror faktiskt inte någon väljer hur dom vill se ut.
  Jag har en kompis som är lika smal som hon på bilden och hon hatar det och vill inget hellre än gå upp i vikt men hur mycket hon än äter är hon lika smal.
  Jag har också en kompis som är väldigt kraftig och för henne är det tvärtom.
  Det är inte någons fel, man är som man är och om man ska skylla på någon är det hela mänsklighetens fel!

  Själv har jag alltid tyckt jag haft en skitsnygg kropp men nu börjar jag få mera fett runt midjan och jag hatar det verkligen, men kan inte göra något åt det. Jag vet att man ska kämpa men för vissa går det bara inte, så enkelt är det!

 • Emma

  men vissa är sötare som tjocka! det beror exat på hur ens benstomme är…

 • sanna

  asså, jag tycker inte att den smala är snygg och absolut inte den feta är snygg usch. men hon andra är äckligt smal.. jag är inte direkt fet och inte direkt smal inte normal heller eller mer mot normal. jag är 164 och väger 43-44 och jag vill hålla mig till det. men alla tycker olika. jag tycker normala är snyggast och du kanske gillar dom som har anoroxia ? 🙂

 • Malin

  JAG TRODDE FAKTISKT MER OM DIG …. MEN EFTER DETTA INLÄGG VISADE DU ATT DU ÄR PRECIS SOM ALLA DE ANDRA FJANT-FJORTIS-UTSEENDEFIXERADE-IDIOT-BLOGGARESKORNA …….

 • Nadia

  Vadå jag är för och emot fetma?! Man kan inte vara för fetma eftersom det är ett livshotande stadie – däremot kan man vara för en sund livsstil vare sig det betyder att man är höftbenen sticker ut eller att man har lite mage.

  Och det är klart att du gått upp i vikt lilla du – du är inte fördig utvecklad ännu så du kommer få höfter vare sig du vill eller inte och svälter du dig kommer du antagligen få en hel del problem när du blir äldre med ex benskörhet och så fort du bestämmer dig för att äta igen kommer din kropp att lagra allt du äter till fet eftersom kroppen ”tror” att snart kommer du att svälta igen.
  etc etc ond cirkel som man inte vill hamna i.

  läser en hel del om detta på uni så undrar du nått så fråga gärna.

 • Felicia

  Tänk efter noga innan du skriver sånt där nästa gång… Du tappade en läsare.

 • emelie

  Du har inte en aning om hur det är att bli kallad för fetto (av folk som menar det), speciellt inte hur de känns när man inte kan göra något åt det. Finns vissa som varken kan gå upp eller ner i vikt.

  Du borde fan skämmas Paulina. Trodde bättre om dig, du är den enda storbloggen jag orkar läsa, för att jag inte trodde du var sån.

  Tänk dig om du hade haft det tvärtom..
  DU är jätte överviktig, och det är OTROLIGT svårt att göra något åt det.
  (i ditt fall just nu är det väl att du har svårt att gå upp i vikt?)

  Tjejen på bilden där uppe, ser ut att lida av aneroxi. Många strävar efter att ha en kropp som liknar hennes. Varför?! Man vill väl inte vara skinn & ben?

  KURVOR FTW

 • Anonym

  Kissie har skrivit en väldigt liknande text med exakt samma bilder.. sammanträffande eller copycat? mjaaouw

 • anonym

  Vilken kille skulle vilja ha en så äckligt smal tjej?! INGEN!
  Tänk lite förfan!!
  Och förresten så ser du precis lika äckligt smal som den tjejen, men hon har en sjukdom som kallas Anorexi! Vad har du för ursäkt ditt äckel ! Börja äta och se normal ut! Kurvor är sexigt! Fatta hur fult och stelt det ser ut när du dansar tex? UGLY BIATCH!!!

  http://dendarsteffi.blogg.se

 • e

  ingen av dom va fina.. men hellre smal än skit fet..

 • Carolina - den "tjocka" & den FINA!

  Läs:

  http://carolinamalmbogg.blogg.se/2009/september/i-know-you-miss-me.html

  Näe. Usch. Har ingenting att säga om det här för det här var ju bara extremt korkat. Och ja, jag ser hellre ut som den feta för då kan jag banta. Är man smal som den andra är man ju sjuk i anorexia eller nå, eller tar amfetamin eller vad som helst. Och det är svårare att komma ifrån

 • gabriela

  håller med dig men den smala tjejen e inte alls snygg.. farligt smal

 • Hanna

  Sen är det ju skillnad på att vara smal och smal. Visst, man kan ju göra som du och alla andra bloggande tonårsflickor och skita i att äta för då blir man ju jättesmal! Great! Annars kan man ju vara lite snällare mot sin kropp och äta ofta och hälsosamt så kan du också hålla dig smal. Kan ju lova att du inte kommer att vara mycket snyggare än Anna Anka när du är 40 om du fortsätter gå på svältdiet.

 • Lis

  Men seriöst jag tycker det är jätteirriterande att du ens skriver något sånt.
  Vissa (som typ alla har sagt här) har ju väldigt dålig ämnesomsättning. Och då så har de jättesvårt att gå ner i vikt. om jag ska gå ner i vikt måste jag äta jättelite (nästan anorektiskt) och bara hårdträna tre timmar om dagen varje dag. Om jag inte gör det så går jag upp igen. Jag äter aldrig på donken och äter typ bara nyttigt hela tiden. Men sallader är faktiskt inte gott hela tiden. Asså snälla skriv inte åsikter om sånt du inte har en aning om.

 • KungHussein

  jag håller med en kommentar lite längre upp, om du nu haft ätstörningar osv borde du ha koll på att fetma är också en ätstörning, vet att mkt av det du skriver är PR. Men bara för att du är rik har en stor blogg osv, så kan du inte hela tiden klaga på alla människa som människa. Vikt är bara en siffra inget mer. Du trycker ner folk för att du själv har blivit nertryckt.

  det är precis som att du skulle börja skriva ett inlägg nu om långa&korta människor. Att man måste vara lång, det är fult & äckligt och vara kort, då skulle folk börja slicka din röv och bara man ska vara mittemllan.

  Tänk om det här inlägget lite, tror många blev sårade, borde du inte hellre vilja vara en bra förebild? än en nertryckare?

 • kattis

  håller inte med julia, som överst skriver att hon gillade din förra design bättre. Jag störde mig sjukt mycket på att du var så fin på alla bilder i inläggen, men (ursäkta) inte det minsta fin på headern, det såg ju inte ens ut som du! du såg ut som max 12 bast 😉

  Alltså, jag är inte smal som ”den smala på bilden”, och inte tjock ”som den tjocka på bilden”, utan någonstans mittemellan, och jag kan verkligen säga att jag hellre hade gått NER, alltså hellre liknat den smala än den tjocka om jag ska välja väg, tyvärr!

  Hade önskat att tjocka var finast, så jag skulle kunna äta Lysmelk, Marabou och Donken hela dagarna- fy fan vilket härligt liv det skulle vara! Men nu är ju inte fallet så, inte mitt fall iallafall för JAG tycker smalt (inte magert eller utmärglat) är fint!

 • Cassandra

  vill du hellre vara anorektisk smal än fet ?
  det är nog bättre att vara fet, tro mig, jag vet .

 • Anna - foton och tankar

  Hur kan man vara för eller emot fetma? Det är som att säga att man är för eller emot cancer. Båda är dödliga sjukdomar. Anorexia är en psykisk sjukdom, den kan man inte heller vara för eller emot. Att säga att man är emot feta är som att säga att man är emot judar eller krista. Man är helt enkelt vad man är och ska inte behöva ändra på sig för att passa in.

 • emma ..

  jag vart fan besviken när jag läste det här paulina!
  trodde du va en bra förebild för dom unga.. men hade toltalt fel!
  en av mina närmaste vänner har anoreixia & hon mår skit tack vare det.
  det är all press i samhället & sånt som du skriver som ofta orsakar det!
  jag har oxå en god vän som är lite mullig men inte fet.. hon har försökt att gå ner i vikt jätte länge utan framgångar.. hon har ätit JÄTTE nyttigt, & undvikigt allt onyttigt helt & hållet & tränar 4 ggr i veckan ( 2 timmar per ggn, fotboll 2 ggr i veckan & springer 5 km 1 ggn & gym i ggn), hon mår oxå dåligt av det & det du skrev satt jag & hon & läste tsm en dag, hon vart skiiiit ledsen & det tror jag knappast att hon är ensam om att bli!
  skriv vettiga saker så kanske du får behålla dina läsare?! detta kostade dig nog en hel del ..

 • Maria (Mamma till en 13 åring)

  Men kära barn.
  Min dotter är sjuk i anorexia och är inlagd på sjukhus eftersom hon vill inte äta och ser sig själv som ”fet” men hon väger bara 33 kg och är 15 år.

  Dagens skönhetsideal är sjukt överdrivet, många unga tjejer (som du) påverkar varandra när ni skriver sånt här och andra läser. Istället borde ni fokusera på eran personlighet och tänka på skolan.

  Ni är fina som ni är. Alla är olika helt enkelt. Hur skulle världen se ut om alla var blonda, smala och rika?

  Jag tycker du ska börja skriva lappar och lägga det på spegeln, säga till dig själv varje dag att du är vacker och älskar dig själv som du är. Jag lovar, du kommer må mycket bättre och självförtroendet höjs. Det är inte lätt, men man måste kämpa för att överleva.

  Det är ett helvete att gå igenom ätstörning, det tar flera år innan man kommer ifrån demonen som säger till en att man är fet fast man inte alls är det. Sjukdomen är inget att leka med, för jag har också en bästa vän som sitter i rullstol pga hon inte äter och kan knappt stå på egna ben för hon är för svag.

  Är det där ni vill hamna? Sitta i rullstol? tänkte väl det 🙂

 • Maria (Mamma till en 13 åring)

  13 år*

 • Tove

  Alltså hur många tjocka känner du som klagar på att de är feta? Jag förstår överhuvudtaget inte debatten; Om man är tjock, så är det väl upp till en själv. Om man vill klaga på det, så är ju också det upp till en själv. Har du aldrig själv tyckt synd om dig själv?

 • mannndy

  För tips om smink och kläder, TÄVLING samt en mängd gratis erbjudanden dagligen…kolla min blogg, du har inte råd att missa!

 • Linn

  Som jag ser det går fetma och anorexi hand i hand, båda har samma problem men taklar det olika. Vi är olika, alla vi människor, vissa vill leva som du, och de människor skulle göra vad som helst för att hamna där, alla andra vill leva annorlunda och deras åsikt går emot det mesta du står för. Jag förstår vad du menar och jag respekterar det, tyvärr måste du också du respektera de som tycker annorlunda än du, som de flesta kommentorerna tydligen i detta inlägg. Jag skulle vilja säga att du ska ta åt dig, inte personligen utan bara tänka över att handlar inte om svart och vitt, allt handlar inte om vikt och utseende hit och dit (klyscha hallå!).

  Har du uppmärksammat något eller har jag slösat en värdelös minut av mitt liv på en blogg jag vet att man inte kan förändra?

 • Anonym

  det dummaste du någonsin sagt. trodde inte du var ytlig.. jag som verkligen gillade dig och din blogg och hade fet respekt för att du vågade vara dig själv. men du är precis som alla andra ytlig så in i bengen

 • anna

  om du nu vill se ut som en 13-åring, fast oj du är ju inte mkt äldre

 • Angelica

  Jag läste ETT av dina inlägg och kommer ALDRIG läsa igen..
  Detta var det värsta jag har läst..
  Tänk på dom tjejer som ser dig som en förebild, du borde VERKLIGEN
  tänka på vad du skriver innan du lägger ut det.

  Jag hoppas för din egen skull att du tar lärdom av detta och aldrig skriver
  något sådant här igen

 • .

  dessutom är det väl jävligt dumt att jämföra någon som har kanske 10 kilos undervikt med någon som har kanske 30 kilos övervikt.

 • Sandra

  Pinsamt, riktigt pinsamt… Ni där uppe i Stockholm verkar fan inte ha nåt vett i skallen överhuvudtaget? Är detta det enda ni gör? Sitter och diskuterar vilken blonderingsfärg ni skall ha, vem som tjänar mest pengar och vem som är smalast och kan äta minst? Jag vet att du inte är gammal, men du är tillräckligt gammal för att förstå själv hur det låter. Jag skäms å dina vägnar och jag hoppas att du någon gång kommer kunna ta dig ifrån det du har skapat…

 • frida

  kissie kan inte låta bli att härma dig med bilder o likanande text.
  haha.. GO PAOW! pusskram

 • fucku

  du har inget eget material va? härmar kissie med temat OCH tar bilderna.. göm dig på riktigt

 • Karolin

  Hej jag tycker att du har helt rätt med det du skrev fast bilden på den feta. Alltså bara för man är fet betyder det ju inte att man ser ut så för hon hade ju väldigt tjocka ben men vissa har ju det lite mer utspridet eller vad man ska säga så alla ser ju inte sååå feta ut. men du hjar ju rätt

 • paulina

  jag tycker du nästan har rätt där..
  jag menar, den tjocka personen kan ju seriöst inte må bra. fast man mår ju inte bra av att vara för smal heller..
  men den smala är lätt snyggast (y)
  haha,
  finaste bloggen 🙂

 • Donjeta

  Hejsan alla! jag är en tjej som går mitt sista år i gymnasiet i Göteborg och jag håller på med mitt projektarbete, och det handlar om Anorexi. Så jag undrar om någon skulle vara snäll och svara på några frågor som jag har. och om någon förälder som har haft eller har ett barn med anorexi skulle kunna svara på några frågor? jag hade vart stort tacksam om någon skulle kunna hjälpa mig.
  Med vänlig hälsning: Donjeta
  Epost: [email protected]

 • donjeta

  Hejsan alla! jag är en tjej som går mitt sista år i gymnasiet i Göteborg och jag håller på med mitt projektarbete, och det handlar om Anorexi. Så jag undrar om någon skulle vara snäll och svara på några frågor som jag har. och om någon förälder som har haft eller har ett barn med anorexi skulle kunna svara på några frågor? jag hade vart stort tacksam om någon skulle kunna hjälpa mig.
  Med vänlig hälsning: Donjeta
  Epost:[email protected]

 • trettonåringen

  varför ska alla hålla på och tjata om det här?
  jag har själv ätstörningar, det är inget jag har valt.
  och håller med Paulinas att jag hellre skulle vilja vara pinnsmal hellre än att vara fet. och eftersom jag är ätstörd så är det ju inte så konstigt!
  varför är alla ni emot henne? om man är ”lite större” och tycker om sig själv, då finns det ingen anledning att säga att man är tjock. om man däremot sänder ut dubbla budskap genom att säga att man e fet och sedan gå till donken,då är det ju absolut fel!
  sen tycker jag absolut inte att man ska börja banta om man inte är överviktig (säger inte det för att jag inte gillar överviktiga, men det är faktiskt inte hälsosamt…).
  För det är svårt att fatta vilka konsekverner det kan få!
  själv är jag bara tretton år, fick ätstörningar när jag var 11-12 ungefär och ingen vet om det. Så jag måste klara mig själv! och jag vill inte heller bli frisk, för jag har blivit lurad av denna j*vla sjukdom som får mig att inte vilja det. jag är underviktig och var typ det även när jag började med detta. Men jag ser mig själv som ett fetto även fast alla andra ser mig som smal. lärare har ringt hem för att dom varit oroliga och det är inte så jävla kul. Lagom är bäst och jag önskar att någon hade förklarat det för mig. är man nöjd med sig själv så spelar det väl ingen roll om man är fet eller smal. men då får man ta sig i skinnet och sluta klaga! men man mår inte bra av att vara överviktig och inte heller för smal, tro mig 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *