Har läst i lite bloggar om att ”päls är mord”. Det är bara en stor dubbelmoralisk sak enligt mig. Jag kan säga att kött är mord, att låta djuren lida är hemskt.

Men i Kina, där hundarna, tvättbjörnarna och andra djur flås levande, är det en stor delikatess. Visst det låter hemskt, och själv skulle jag aldrig äta hund, katt eller kanin o.s.v… Är inte så jätteförtjust i kött, men jag tror att allt det här med päls kött kläder o.s.v. hänger ihop.

Hur skulle människorna överlevt utan pälsen och köttet, på t.ex. istiden? Det finns värre saker – barn svälter över hela världen, hororna i Thailand får lida minst lika mycket som djuren m.m. Helt ärligt. Djurplågeri är inte päls, det finns ett annat ord för djurplågeri. Då djur dödas för skojs skull, t.ex. hängs upp och ner och man petar ut ögonen på dom. Det är djurplågeri, men så länge allting har en baktanke är det okej.

T.ex. som att dom mesta delen av kläder görs av får. Tror ni att det är skönt för fåren att dom sliter i pälsen på dom ? Ska ni gå runt med ett blad för snäckan och kroven (var bara tvungen förlåt haha.) som Eva och Adam? Förlåt men vi lever i 2000-talet. Det funkar säkert på sommaren men good luck på vintern. Vet ni vad era duntäcken består av ? Hönor/gäss som får sitta i små, små burar och värpa ägg hela livet, sen plockas dom levande ( ungefär som att dra av håret på sig själv fast värre) sen sätts dom i bur och samma process upprepas resten av deras liv innan dom blir hundmat (eller, ja, just det, människomat).

Eller t.ex. mjölken ni dricker? En tredjedel av all mjölk som producerats måste rensas vet ni varför?  För att kossorna mjölkas så mycket så att det kommer med bl.a. blod i mjölken, för förhållandena är dålig för dessa kor helt enkelt. Sen så upprepas samma sak och det blir hundmat (nej hoppsan, det blev människomat).

Fisken ni äter får ”drunkna” till döds innan den käkas. Sminket ni har på er har testats på djur som senare blir djurmat eller slängs i papperskorgen när det är så misshandlat. Det ni tvättar håret med, det ni sover på. Skorna, alltså plasten, o.s.v. är testat på djur. Ni tror att era ägg eller hamburgare ni käkar går på öppna ängar och doftar på blommor?

Det jag alltså försöker få fram är att hur man än vänder och vrider på det så är vi djurplågare. Klart att det finns människor som bara äter kottar och bär och bor i skogen, men jag tror att ni dumma jävla bloggare som t.ex. Tyra, Stinalee och Amanda (förlåt, jag gillar era bloggar), ni som klagar på oss ”fjortisbloggare” för våran ”dubbelmoral”, måste tänka igen!?

Det blir ”mord” hur man än vänder och vrider på det.

Jag lever i 2000-talet och följer trender, jag tycker att päls är snyggt. Djur är mat, andra djur äter ju varandra? Varför är då jag en djurplågare som bara tar pälsen när djuren tar köttet ? Jag tar pälsen av det ni äter. För jag äter inte kött, jag tycker inte om det. Kyckling och fisk går bra.

Usch, skulle kunna skriva hur långt som helst. Ni kommer ändå kalla mig djurplågare. Så vi sätter punkt här.

jlb_0322_0530http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1141067!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg

Vill inte lägga ut några fler bilder, men välkommna verkligheten. Tack.

Posted in: Livsstil
Kommentarer (178)
 • THERESE KLEMOLA

  håller sååååååååååå med dig paow !

 • Anonym

  Du är vidrig!!!!
  Det är skillnad på att äta kött för överlevnad eller att köpa sig en päls för att inte frysa!!!! 🙁

 • dmartinsson

  Hehe gillar att du jämför djuren och hororna i thailand xD

 • Elin - vägen tillbaka efter en våldtäkt

  Kan man nånsin bli bra igen efter ett brutalt övergrepp?

  Jag gör mitt bästa och tar mitt pick och pack och flyttar till USA – på riktigt!!

 • Sabina

  du är helt tappad. på istiden fanns inga alternativ till kläder. idag har vi alternativ. använd dig av dom och sluta låtsas att du har något intelligent att komma med! och det där med fåren, är du allvarlig? lever du under en sten? får klipps/rakas! det pågick en debatt förut angående australiensiska merinofår som klipptes illa och fick stå med öppna sår, antar att det är det du baserar ditt uttalande på. det är en sak att äta kött som FÖDA men att använda päls från djur som plågats för att du ska känna dig trendig, DET är idiotiskt. du, min vän, är en idiot.

 • Emelie

  Saken är den, jag är emot päls MEN om man slaktar ett djur och sen använder pälsen till modekläder och sen äter köttet tycker jag inte att de är något problem. Men om man bara dödar för att få päls tycker jag det är fel. Om man jämför med minkar, minkar dödas ju bara för att dom ska få pälsen.
  Som du säger det misshandel oavsätt hur man vänder på de.
  Men de är de folk inte tänker på.

 • sandra

  Du är inte en djurplågare, däremot stödjer du djurplågeri genom att använda päls för att det är så modevetetet hottigt – precis lika mycket som alla andra som stödjer lidande genom att fylla sina COOP-påsar med slaktbullar, mjölk & fläskiga grillkorvar & gosar in sig i duntäcken om natten. Och det är verkligen inte okey att vi i Sverige föder upp miljontals djur som får leva i miserabla förhållandande utan att ta hänsyn till deras naturliga beteende bara för att vi har en baktanke? Döh? Skulle det alltså vara okey ifall jag gick ut på gatan & högg ihjäl en treårig flicka bara för att jag hade en baktanke att hänga upp likdelarna på vardagsrumväggen som en tuff trofé?

  Det är dessutom en väldigt stor skillnad mellan oss & dem som levde på istiden, samt alla dem som lever i extrem fattigdom/ måhända inte har tillgång till köphandel utan jagar mat & kläder själv. Djur kommer förmodligen alltid användas som en överlevnadskälla, men för väldigt många utav oss är möjligheten att välja bort dödande & ovärdiga levnadsvillkor en lyx som vi absolut har råd med. Vi har råd att kräva att djuren får ett värdigt liv innan de förs till slakt.

  Du verkar dock ha lite mer realitycheck än de flesta. Ända vet jag inte vad som är värst: att frossa i kött utan att ha den blekaste aning om hur kött/pälsindustrin fungerar och vad som försigår eller som i ditt fall, till viss del förstå men ändå strunta i det för att du vill vara topnotch i dyrt och moderätt djurplågeri.

 • Angelica

  Herregud, hör du inte själv hur dum du låter? Skriv när du faktiskt vet någonting om saken

 • Emma

  Så du skiter i att äta kött (vilket din kropp behöver) men kan använda pälsen till att klä dig i årets vintertrend?!
  Livets cirkel består av att man äter djur som är i en mindre rangordning än vi(vilket är inprincip alla djur) men inte fan behöver man leka fashonista med en död räv på axlen. Där YTTERST få djur som används både som föda och som kläder. Dem djuren som används till kläder är de minkarna, rävarna och andra djur som sitter i små jävla trånga burar med hönsnät att gå på, ungefär 1 kvm att röra sig på, FÖR ATT DU SKA HA DIN PÄLSVÄST! Dem där rävarna blir elchoklade TRE GÅNGER innan dem dör, två gånger för att pälsen ska bli fin (du vet precis som du vill ha den!) och en tredje för att dem ska dö! Men vart blir det köttet av? Nej precis, det kan vi inte hitta någonstans för det används inte, det slängs bara! Och det är VI som kontrollerar utbudet av grejer, hade alla struntat i pälsar så hade inte djur fått lida så himla mycket! Då hade alla sådana ”företag” gått i konkurs för att ingen vill ha päls längre, men det är just sånna som DU som gör så att dem drar in fler rävar, minkar osv. på sånna farmer.

  Tänk efter ordentlig innan du skriver och skaffa ordentlig fakta, för det är verkligen inte fakta att djuren används till flera grejer. Vi behöver föda men vi behöver ingen jävla päls för att överleva när det finns alternativ till kläder. Därför borde efterfrågan efter FUSKPÄLS öka (det gör du genom att köpa fuskpäls istället för riktigt päls) och minska efterfrågan av riktig päls, då slipper en jävla massa oskyliga djur lida och mista sina liv för att du vill ha dem på din axel/runt dig!

  -Du orkade inte kolla fakta själv, eller hur? Majoriteten av alla koskinn blir jackor, väskor eller skor, som ett litet exempel.

 • k

  päls är till för djuren
  människan behöver i nuläget inte flå djur för att klä sig
  lev nu och inte på istiden

 • vera

  Du har så rätt! Att man har päls är ju ingenting jämfört med allt annat djurplågeri. Man får väll bara acceptera, eller så får man anstränga hela livet åt att vara ”djurvän” till ingen nytta. Kör på med pälsen Paow!

 • Anonym

  men herregud skA man följa med i årtalen som du säger så finns det fusk päls. get over it

  -Som görs av vad? Plast? Olja alltså. Förutom att alla sådana kemikalier testas på djur så förstår oljehanteringen hela vår värld. Bra tänkt.

 • sara

  Fast det är ju därför man köper ekologiskt, biodynamiskt eller närproducerat.
  Då stödjer du de bönder som faktiskt sköter sina djur på ”rätt sätt”.
  Samma sak med smink, använd inte billig skit, inte dyr skit heller.

  Köp smink, hårprodukter och hudprodukter utan mineralolja och andra icke naturliga produkter som kroppen tar upp och som är REN gift.

  Det finns nästan alltid ett alternativ, det är upp till DIG vad du väljer.

  Fast rätt skönt att du en dag kommer växa upp också….

 • anna

  jag förstår hur du tänker. men att flå levande djur för att få pälsen är visst djurplågeri. att döda djuret först och använda hela djuret är väl i sånna fall mer rättvist? tycker iaf jag. djur ska inte behöva lida för att människan vill ha pälsen, då ska man döda dem på ett snällt sätt, det är oetiskt annars. Det där med får är en helt annan sak, dem rakar bara av pälsen på dem eftersom dem behöver det, så du kan inte skilja på att flå ett levande djur och ett djur som blir rakat.

 • Erika

  Men ditt lilla pucko..
  De oskyldiga djuren som sätts i burar knappt lika stora som dom själva och sedan blir av skurna pälsen utan bedövning eller någonting blir inte mat.Bara kläder. Och sen väntar man tills djuret har fått tillbaka sin päls, och då gör de samma sak om igen.
  Skaffa lite fakta innan du skriver om det, herregud…

 • Carolina

  Jävligt bra sagt!!!<3

 • fanny

  var det inte du som för mindre än ett halvår sen predikade för att päls var onödigt och mord? förvirrad. inlägg som dessa skulle verka lite mer pålitliga om du angav källor, blir svårt att få det att låta trovärdigt och övertygande just nu.

 • Gratis

  Men lilla gumman, Det är sättet HUR dom dödar dom, Det finns spruter så dom dör på två sekunder, MAN VILLL INTE ATT DET SKA HÄNGAS UPP OCH NER JÄVLA RETARD!

 • Anonym

  Alltså… Till viss mån har du faktiskt rätt… Om man köper pälsar som kommer från tex kina så kan man få tag på kaninpälsar som har använts till både mat och päls. Min syster arbetar mycket med päls och skinn och hon vet en hel del om det här. Jag vet att det är många som tycker att det är hemskt och så vidare… Men nu kommer jag med den här gamla grejen att vi måste döda djur för att dom inte ska bli för många, visst det är hemskt att dom föds upp och blir dödade på ett obarmhärtigt sätt men vi måste för att kunna ha kontroll över det. Om det fanns bättre alternativ som man hade råd med så skulle man nog testa det. Jag försöker äta så mycket kött som möjligt som jag vet att djuret i fråga har haft ett bra liv innan döden för jag tycker att det smakar bättre och mitt samvete mår bättre av det:P Men nu var det inte det vi pratade om utan skinnet. Om man nu tycker det är så hemskt och allt sånt där så tycker jag att man lika gärna kan skippa resten också… Det är djur som blir dödade pga era datorer också. Gummi framställs ofta av syntetiska ämnen blandat med tex brosk från djur. Fan, det är ett kretslopp och det finns inget vi kan göra för att stoppa det. För i helvete heller att alla kommer sluta sova med duntäcken om dom tycker att det är skönt… Jag tror verkligen inte det. Själv är jag allergisk mot dun och tycker inte det är ett dugg skönt. Och jag tyckte synd om ankorna på kalla fakta men dom stoppades ju. Man får inte göra så längre. Så om man kan och har styrkan så kan man göra något åt det. Djuran har det fan så mycket bättre nu är dom hade det i början av 90-talet för att folk har lagt sig i och det tycker jag är bra. MEN folk ska väl få klä sig hur dom vill om man är medveten om vart det kommer ifrån. Så tycker jag. Puss på er<3

 • Emma

  Så du skiter i att äta kött (vilket din kropp behöver) men kan använda pälsen till att klä dig i årets vintertrend?!
  Livets cirkel består av att man äter djur som är i en mindre rangordning än vi(vilket är inprincip alla djur) men inte fan behöver man leka fashonista med en död räv på axlen. Där YTTERST få djur som används både som föda och som kläder. Dem djuren som används till kläder är de minkarna, rävarna och andra djur som sitter i små jävla trånga burar med hönsnät att gå på, ungefär 1 kvm att röra sig på, FÖR ATT DU SKA HA DIN PÄLSVÄST! Dem där rävarna blir elchoklade TRE GÅNGER innan dem dör, två gånger för att pälsen ska bli fin (du vet precis som du vill ha den!) och en tredje för att dem ska dö! Men vart blir det köttet av? Nej precis, det kan vi inte hitta någonstans för det används inte, det slängs bara! Och det är VI som kontrollerar utbudet av grejer, hade alla struntat i pälsar så hade inte djur fått lida så himla mycket! Då hade alla sådana ”företag” gått i konkurs för att ingen vill ha päls längre, men det är just sånna som DU som gör så att dem drar in fler rävar, minkar osv. på sånna farmer.

  Tänk efter ordentlig innan du skriver och skaffa ordentlig fakta, för det är verkligen inte fakta att djuren används till flera grejer. Vi behöver föda men vi behöver ingen jävla päls för att överleva när det finns alternativ till kläder. Därför borde efterfrågan efter FUSKPÄLS öka (det gör du genom att köpa fuskpäls istället för riktigt päls) och minska efterfrågan av riktig päls, då slipper en jävla massa oskyliga djur lida och mista sina liv för att du vill ha dem på din axel/runt dig!

  -Du orkade inte kolla fakta själv, eller hur? Majoriteten av alla koskinn blir jackor, väskor eller skor, som ett litet exempel.

  – Jo jag kollade och jag vet det där i och med att jag skrev ett jävla ARBETE om djurplågeri för några månader sedan! Kor är inte direkt det enda djuret som vi slaktar för föda!

 • Gratis

  är du verkligen så dum i huvudet? Djurplågeri är misshandel! Man vill sätta stopp på det och och använda sprutor och tabletter och liknande så djuren dÖr på 3 sekunder utan att få ont och misshandlas av utlänninar!! Synd om horor? det är dom som har satt sig i den sisten för fan! Djurplågeri = Misshandla djur dom till döds! jävla retard!

 • Naomi

  Är alla som komenterar sjuka i huvet, hennes päls är fan ekologisk med tanke på vad ni äter, och ni vet era uggs eller skinnjackor eller kanske väskor det är också djurskinn, och ni som inte använder det har kläder som stackars fattiga 5 åringar i i afrika eller asien har gjort så välkommen o kommentera om du går runt i tidningspapper och bor i skogen !!

 • Gratis

  ahahah du ba ” jag lever på 2000 talet, ” JA MEN PÅ 2000 TALET FINNS DET FEJK PÄLS!

 • Anonym

  men ull jag från får men man har ju inte fårskinns kläder? och ull skadar inte fåren

 • Malin

  Har du ens kollat närmare på hur de dödar djuren för att få päls? Låter inte så. Tydligen finns det tro på att pelsen blir vackrare om man får den att resas innan djuret dör. Och tror inte du vill veta vilka metoder de använder till det… OK om man väljer att ha päls men tycker det är väldigt fel att du spelar att du bryr dig om djuren. Stå heller för dina åsikter på riktigt!

 • Enna

  Herregud nu är det bevisat du är extremt jävla dum i huvudet för fan!!!!

  -Jag älskar dig också! <3

 • hanna

  håller med ”Gratis”. visst att du gillar riktig päls, men tjena… det finns ju faktiskt fejk! jag tror i och för sig att folk inte skulle reagera lika starkt om du sa att du köpte en skinnjacka. Folk tänker inte så långt. Nästan alla skor på marknaden är just skinn- eller mocka-skor.
  Plus att pälsen du har på dig, är inte alls från djur som vi ändå äter upp, utan djur som BARA flås för pälsen och sen kastas bort.
  Men köp fejk vafasen! Det finns ju minst lika snygga fejk-pälsar!

 • Rezzie

  Tycker folk som är ” djurälskare” inte lever livet till 100% …Life’s tuff deal with it! det är så världen är, smådjur äter insekter, större djur äter dem mindre djuren som äter insekter, och dem större djuren äter vi och får nytta utav, och nu är det så att det inte finns någo större varelse än oss så vi kommer undan 🙂 WTF ENJOY! ist för att klaga! TROR NI INTE FÅREN HADE GJORT LIKADANT MED OSS IFALL DEM VAR STÖRST?! om jag någon dag skulle sluta äta kött är det bara för att miljön är krisig as hell…men den dagen kommer nog aldrig 🙂

 • Anonym

  Man måste raka fåren … tänk o gå runt med en fet fårpäls runt kroppen på sommaren i 20 graders värme. Inte speciellt skönt…

  Tänk om fåren fick vara i sin naturliga miljö i stället, där de behöver pälsen… Vem rakar fåren i naturen tror du???

 • Amanda

  Det är skillnad på att bära päls (som man inte vet hur det producerats) och att äta kött, själv äter jag bara ekologiskt kött från gårdar i närheten. För att få kalla sig ekologiska så måste korna,grisarna osv ha tillgång till hagar att gå i, mat och sunda levnads förhållanden. Det är den enda typ av kött jag äter, (äter fan inte ens kött i skolan) Efter som jag inte vet vart det kommer ifrån, och du jämför det med att bära päls? Det är väl inte dubbelmoral att tycka DET är fel? Hur då? Du har det på dig för att det är snyggt men djuret får dö i onödan, det finns fuskpäls. Därför är det onödigt att använda riktigt päls, eftersom du kan köpa i syntet material istället för att döda djuret! Därför är det DU säger dubbelmoral, att du jämför saker med alternativa lösningar mot sådant som inte har det. + om du inte visste det är så är djurförsök på smink förbjudet i alla länder som är med i EU. Kolla upp fakta innan du skriver en massa skit peace! 🙂

 • Sara - En dalkulla i Österrike

  ”Eller t.ex. mjölken ni dricker? En tredjedel av all mjölk som producerats måste rensas vet ni varför? För att kossorna mjölkas så mycket så att det kommer med bl.a. blod i mjölken, för förhållandena är dålig för dessa kor helt enkelt. Sen så upprepas samma sak och det blir hundmat (nej hoppsan, det blev människomat).”

  Min farbror är mjölkbonde och har robotar som sköter mjölkningen. Om kossan tyckte de gjorde sååå jävla ont och blev sååå misshandlad som du säger hade dom väl inte själva gått och ställt sig i mjölkroboten?? De sköter allt själv och de mjölkas inte som förr.

  Men du skriver jag bara det här jävla inlägget för att få läsare, än en gång!

  -Och kons naturliga beteende är att lverera mjölk till en robot? Hon går in där för att hon inte kan leverera mjölken till en kalv, hon får inte göra det, och eftersom mjölken måste ta vägen någonstans, annars får hon väldiga problem, så går hon hellre in i maskinen för annars får hon väldigt ont. Det är fakta.

 • sofia

  att jämföra med fåren är dummt. får älskar att bli klippta, det vet du om du varit med och gjort det någongång.
  sedan kan man heller inte jämföra en kossa som blir bultad och en mink som flås levande. om man ska prata om hurvida dom lider.

  oj då lilla vännen nu tog du dej vatten över huvudet. jag orkade faktiskt inte ens läsa klart inlägget, det var så korkat….

 • Anonym

  om du menar att kossorna har de dåligt på bilden äru dum i huvudet.
  dom går i lösdrift och kan inte ha de bättre, dom får välja att gå in när dom vill eller gå ute när dom vill, äta när dom vill. gå och lägga sig i spiltan när dom vill, och i spiltan har dom en gummimatta med spån på som är jättemjuk så dom har de jättebra. du kan ju inget.

  -Du menar att de där korna befinner sig i sin naturliga miljö? De har det bättre än många andra kor på Jorden, men så länge som djur inte är i sin naturliga miljö är det synd om dem, eller hur?

 • Anonym

  Har du hört talas om ekologiskt smink, ekologisk mjölk, ekologisk odlat kött? ALLA är inte djurplågare som sliter loss dun, fjädrar eller testar smink på. Horor i Thailand och djur är verkligen inte samma sak. Hur dum är du? Djur kan inte prata. Fabrikerna TAR djuren och håller dom instängda. De i Thailand kan prata och göra nånting åt det, typ flytta. Det kanske inte är världens bästa alternativ men det är iallafall mycket mer än vad djuren kan. Och fåren rakas/klipps man sliter inte loss pälsen ? -.- Och när man ska få fårkött så dödas fåret och sen tar man pälsen för att kunna göra så mycket som möjligt av det.
  Man måste rena mjölken annars kan bakterier och sjukdomar spridas.

  -Du läser inte inlägget, eller hur? Jag skrev att det fanns värre saker än djurplågeri – att barn svälter o.s.v.

 • Emelie

  Jag skulle aldrig sätta på mig något med äkta päls på. Däremot så rakar man får, därifrån får man ull, så det är inget problem.
  Jag hatar slakt och djurplågeri, men jag älskar kött, iallafall nöt och fläsk. Djurplågare som torterar och har sex med de små söta djuren är inte värda ett skit i mina ögon, de kan få ett skott i pannan. Vet ni om att det fortfarade är lagligt att ha sex med djur i Sverige? DET ÄR SJUKT.

  Djurplågare kan dö, slakt på stora djur behöver vi.

 • sofia

  om det är någon som har dubbelmoral är det du. Bestäm dig, djurplågeri eller inte?
  Och du kan inte jämföra dagens samhälle med istiden för då fanns inte andra alternativ lilla gumman. Då fanns det bara djurhudar att ha på sig. Och dessutom levde inte djuren när dom flådde dom, vilket är stor skillnad från de djur som flås levande. Och du ska veta att det finns ganska mycket annat som involveras i djurplågeri mer än att peta ut ögonen på dom, just so you know.
  Och hur fan får du ihop det med att det är okej att använda päls medans du inte tycker om att äta kött? DET är dubbelmoral gumman 🙂
  En grej till, läs igenom dina texter innan du lägger upp dom för du säger emot dig själv varje gång du ska skriva en argumenterande text i bloggen. Ganska komiskt, men ja, tänk på det eller nåt haha.

  -Är du läskunnig? Jag skrev att jag inte TYCKER OM kött, men äter t.ex. kyckling (som jag tycker om). Det är inte dubbelmoral. För att förtydliga, så att även du förstår, så tycker jag inte det är djurplågeri att använda djuren för saker människor behöver, t.ex. mat, kläder etc. Sedan kan man hantera djuren på olika sätt och givetvis ska man inte plåga djuren och det stöder jag inte heller och det har jag heller aldrig sagt…

 • Anonym

  Åh herregud. Du får mig att må illa.

 • erika

  Ge dig inte in i debatten. Du kan inte hantera stora ämnen och föra konkreta diskussioner. Jag skäms för dig när jag läser. Verkar inte ha mycket innnanför ditt pannben. Gå och smeta på lite av ditt tantröda läppstift och gör nåt vetttigt, BÖRJA I SKOLAN?

  -Stora ämnen? Seriöst, du tror att skolan lär ut sådant som är något som skulle ändra på frågan om päls/kött/mord? Då är det nog dags för dig att vakna i stället.

 • mimmi

  orkar inte ens kommentera vilket sjukt iq-befriat inlägg. du har ju ingen som helst aning om vad du snackar om

 • Lisa

  Som tur är börjar folk fatta att det inte håller längre! Det håller inte att resonera som du gör, allt hänger ihop; kvinnoförtryck och djurförtryck ligger väldigt nära till hands tillexempel. Förtryck som förtryck. Jag förstår inte hur man kan inbilla sig att någon skulle vara mer värd än någon annan, det vill säga såna idiotier som ”vi är människor, vi får göra vad vi vill med djuren”.

  Fan ta lite ansvar och visa att ni är intelligenta då! Nu finns det ju ungefär 1000000000 olika alternativ om man inte vill utnyttja djur till mat, underhållning och exempelvis päls………………………..

 • kungen

  Men saken är att vi behöver kött för att överleva. Visst det finns andra alternativ men inget är lite proteinrikt som kött! Men däremot så det här argmentet med att vi har haft päls i hundra år gör mig bara förbannad! På ”itiden” hade dom inga andra val. Dom dödade djuren och åt köttet samtidigt! Dom födde inte upp djur bara för pälsen! Dom födde heller inte upp djur i jättesmå bruar för att pälsen inte ska skadas! HELT SJUKT! Hur hade du själv känt dig i en liten bur? Sen nu har vi flera alternativ som fuskpäls och en massa andra jackor. Sen på istiden var det hundragånger kallare än hur vi har det nu!

  -Hundra gånger kallare… Tittar på termometern… Japp, ja. Det stämmer säkert. Not. Lika tunt som resten av argumenten.

 • Frida

  besök min mode och sakblogg med massor av bilder och hello kitty hell yeaah

 • Annie

  Måste bara fråga, är du efterbliven eller bara så här korkad? För det första, hund, katt whatever kanske är en delikatess i kina men det betyder väl inte att dem måste dra av pälsen medan djuret fortfarande lever? De kan ju i så fall avliva djuret på ett bra sätt, sedan ta bort pälsen och äta resten. men så fungerar de tyvärr inte i de flesta päls industrierna. För det andra, kossorna och grisarna vi äter lever oftast ett bra liv, i alla fall här i sverige så det är inte alls samma sak. Och de är ju inte så att vi styckar kossan medan den fortfarande lever utan man dödar den först (på ett humant sätt). För det tredje, hahahahahahaha fattar du inte att man rakar fåren? De lider inte alls utan ny ull växer ut på ett tag. Det finns ju iofs sånna där ull grejer för bebisar med skinn och allt men inte i samma utsträckning som kläder, inte alls. För det fjärde, de där med dunen är sant men de flesta företagen (i sverige) har nu ögonen på sig och kan inte sälja duntäcken som är producerade på det sättet. Vissa sminkmärken är testat på djur ja, men tror du att dem som menar att päls är djurplågeri använder sånt smink? Om man är emot päls tror du man är för alla andra punkter du tagit upp? Det tror inte jag, är man emot päls är man nog emot dun, smink testat på djur osv. Och gumman, det fanns inga levande människor på istiden!

  -Du… Tror du jag behöver argumentera med en som påstår att det inte fanns människor på istiden???? Människor fanns 100 000 år före istiden också och påstår du något annat så kanske du tror att kvinnan skapades av ett revben från mannen också (och för att förtydliga det så är det så det står i Bibeln).

 • men?

  ge dig inte in på ämnen du inte överhuvudtaget kan! du måste ju vara HELT blåst.
  ”dem sliter av håret på fåren” ne, inte riktigt, dem rakar av den på SOMMAREN för att det inte ska bli för varmt för fåret, så dem lider nog inte SÅ mycket av det?

 • Pyran

  Alla har rätt att säga vad man dom vill, därför har vi tryckfriheten här i Sverige.
  Jag köper absolut dina åsikter, men glöm heller inte bort att det finns ekologiska alternativ till i stort sett allt. Där det är hårda kontroller för hur djuren får behandlas o vad dom får för mat.
  Det finns så mycket produkter som inte är testade på djur och ekologiska livsmedel att man faktiskt kan göra ett val redan i affären.
  Frågan är bara vad du gör för val?

  -Sant, men jag har heller inte sagt något annat.

 • Anonym

  du är ju helt blåst! du borde gå tillbaka till skolan så att du faktiskt kan lära dig någonting. Där kanske du kan lära dig att skriva argumenterande också för att dina texter är usla

 • Anonym

  du har faktiskt rätt, men varför använda äkta päls när det faktiskt finns fejk?
  och det finns faktiskt smink som INTE testas på djur.

  kött är enligt mig en helt annan sak, där dödar man för att själv överleva, precis alla djur äter kött. med dödar man för päls eller skinn så gör man det för nöjet, vilket inte är okej!

 • Anonym

  all mjölk måste genomgå dessa, va du nu kallar ”reningAR”
  Innan du ens kan dricka mjölken så genomgår den x-anatl processer så som, separering, då grädden frånskiljs genom kraftig centrifugering. Kvar blir skummjölk.
  standardisering, då en del av grädden åter tillsätts skummjölken för att få den önskade fetthalten i den färdiga mjölkprodukten, exempelvis standardmjölk, mellanmjölk och lättmjölk.
  homogenisering då mjölken under högt tryck pressas genom små munstycken så fettpartiklarna finfördelas i mindre beståndsdelar. Detta förhindrar att mjölken skiktar sig.
  vitaminisering, mjölktyper med lägre fetthalt berikas med främst A-vitamin och D-vitamin för att kompensera för den bortseparerade gräddens näringsinnehåll.
  pastörisering dödar sjukdomsframkallande och produktförstörande bakterier, virus och mikroorganismer. Mjölken hettas upp till 72-74 grader under 15 sekunder för att därefter snabbt kylas av. Om man vill framställa en mjölkprodukt med högre hållbarhet hettas mjölken upp till 140 grader under 2-4 sekunder, så kallad ultrapastörisering.

 • maria

  visst, kött är mord med. men du bidrar till att djur plågas med eftersom du bär päls.

 • Anonym

  Bara för man har en annan åsikt betyder inte det att man är dum i huvudet. Ni som klagar är minst lika dumma i huvudet så fall som inte kan acceptera att andra människor har olika tankar/åsikter och inte alls tänker som ni. Yesses, låt folk ha päls, äta kött whatever sen stå för eran sak men acceptera deras val. Sen ser jag inget fel i att bära päls om man så vill.

 • Sandra

  är paow helt blåst?? näää hon har såå rätt ju! om ni har en canada goose jacka med päls luva? det är från kina jackorna el råvarorna kommer till jackan era dumma människor! pälsen till luvan kommer från en ihjäl slagen hund! och har sett att dom flesta sportaffärer har avbetalning för jackan stackars era föräldrar som står i skuld i ett halvt år! och att ni som går runt i fjällräven dun jacka vet ni hur mycket and dun som går åt till en jacka?? nää trodde inte det heller ca 250 ankor som plockas levande.. det är därför jackorna är så svin dyra! och tror ni att dunet kommer från sveriger?? nää kina japan ryssland korea mm

  sök på google på ”plockas levande för våra jackor!”! ochse filmerna om ni är så tuffa och tänk över vad ni själva andvänder, och betalar för!!

 • L.

  Håller fullständigt med dig.. sedan har vi alla olika åsikter! så det folk har kommenterat som negativt, ska du inte ta åt dig av. håll kvar vid detta du nyss skrev 🙂

 • b & v

  Skulle kunna skriva hur långt som helst om detta, men gör hela saken kort. När det handlar om kött så avlivas de innan de styckas. Enda anledningen till att djuren flås levande är för att djurets päls-strån står uppåt och det blir bättre kvalitet på pälsen. Alltså att bli flådd levande och bli avlivad är en jävla stor skillnad.
  Tråkigt att du har förändrats så, du var en bättre person förut när du också var en djurvän. För ett halvår sen var du också emot päls, synd att se att bloggen har påverkat dig så pass ´negativt att du inte kan stå emot KISSIE-trenden med päls.
  Du verkar ha förlorat all empati?
  Eller tycker du att det är OK om någon skulle ta din rottweiler som du älskar i Thailand och flå honom levande och sen slänga upp honom på ett lastbilsflak för att lida till döds ? Tror inte det, synd Paow att du har blivit sån här, du var bättre förut.

 • Alexandra

  sammarbetar verkligen mat- och pälsindustrin då?
  man ska nog inte vara så säker att dina kaniner ligger på någons lunchbricka just nu.

 • P O P P Y ♥

  Tycker att din undermening med hela inlägget är bra, men du har visst fått några saker om bakfoten.

  På istiden, till exempel, var människan egentligen en defekt apa (den hade ingen päls) och när människan då jagade den mat den behövde (varken mer eller mindre, till skillnad från köttindustrin där det produceras sjukt mycket fastän vi egentligen inte behöver det), så jagade de av djuren som fanns i naturen, som levde under naturliga förhållanden och dessutom höll jakten de olika bestånden i schack, så att flockarna inte blev för stora (då räcker inte maten till dem alla), så att de inte drogs med gamla, sjuka eller skadade individer som sinkade gruppen och gjorde dem till lätta byten. När de sedan hade dödat djuret de skulle äta tog de helt enkelt huden från det DÖDA djuret och gjorde kläder av.

  När vi använder ull i våra kläder klipper vi fåren, vi sliter definitivt inte av den som du påstår. Klipper dem gör vi av två anledningar; djuren ska slippa plågas och de ska kunna producera mer än en omgång ull så att vi inte behöver överproducera får bara för ullens skull. Fårklippning av ett proffs ser vansinnigt ut, men sanningen är att det är mer skonsamt för fåret än att stå fasthållen av en eller annan mackapär och stressas osv.

  Och slutligen (dock finns det mer som skulle kunna påpekas i ditt inlägg..) så skulle du aldrig kunna tänka dig att äta katt, hund eller kaniner eftersom du har bott i Sverige i hela ditt liv. Hade du bott i Kina så hade du tyckt att det var helt normalt, precis som det är normalt att äta marsvin i t. ex Peru och precis som folk från Indien tycker att vi är från vettet som äter kor, och som muslimer inte kan förstå hur vi kan äta gris.

  Okej, det här inlägget är sjukt långt nu men kom på att jag måste tillägga en sak om mjölken.. Om du till exempel besöker andra länder så kommer du upptäcka att det bara är barn som dricker mjölk. Det är bara i norden som vi fortsätter dricka mjölk i vuxen ålder, och faktum är att väldigt många, både i Sverige och i andra länder, blir laktosintoleranta, eftersom mjölk är bebis-mat om vi säger så. Ko-mjölk är ju för kalvarna, inte för sde svenska hushållen. Skulle du fortsätta amma dina barn tills de var 50? Nej, trodde väl inte det.. Om svenskarna bara kunde inse att vi inte bör dricka mjölk så skulle efterfrågan på den produkten sjunka, och kossorna skulle inte behöva lida.

  Poppy♥

 • Emelie

  Förr i tiden bar man päls för Att överleva och för Att inte frysa det var naturligt. Idag behöver du inte bära någon päls för Att inte frysa du kan välja andra alternativ. Idag är päls ett ”mode” och det är inte okej. Men som sagt så tycker ju alla olika det är ju bra det. Det är bara man själv som väljer.

 • Anonym

  Förstår att du tycker det är lätt att ha ditt tankesätt som ursäkt.
  Däremot lite barnsligt att försöka försvara sig i denna fråga, det räcker med att du säger ”Jag bryr mig inte”. Det är ju trots allt sanningen.
  Onödigt att försöka skriva ett smart inlägg som bara misslyckas på flera punkter. Kallar någon dig djurplågare och själv sitter inlindad i sitt duntäcke och äter ägg är det lika mycket dubbelmoral.
  Jag tycker inte man behöver säga djurplågare, för du är ju egentligen bara omedveten och inte intresserad av att veta heller.
  Trender kan man följa lika bra som djurvän, jag gör det. Går helt bra, jag behöver inte ha döda djur på mig när det finns alternativ. Vi lever ju trots allt inte på istiden och behöver inte använda omoderna resurser för att överleva ;).
  Och alla som tänker på djuren tror jag tänker lika mycket på människan, brukar gå hand i hand vad man bryr sig om och prioriterar…du prioriterar..ja, det vet nog alla.. så knappast förväntar sig någon att du ska kunna ta dig en djup funderare över samhället och djuren.

  -Ursäkt? Sa jag inte att att detta var min åsikt? Ofta verkar ”djurvänner” tänka mer på djuren än på andra, i mina ögon väldigt mycket viktigare saker, t.ex. svält. Man går ju glatt och krossar en pälsaffär och försätter innehavaren på ruinens brant med ett helt livs investeringar i spillror, bara för att man tycker det är rätt.

 • deb

  sålänge de som klagar inte är vegetarianer själva så kan de ju dra åt helvete. det finns djur som dödar människor, människor som dödar djur och djur som dödar varandra. men så länge det är människan som gör något så är det såååå fel. Palla folk som kallar dig djurplågare

 • Amanda

  ”Hur skulle människorna överlevt utan pälsen och köttet, på t.ex. istiden?”
  Man flådde inte djuren levande på istiden.

  ”…men så länge allting har en baktanke är det okej.”
  Så om någon dödar ditt husdjur med baktanken att äta upp det så är det okej?

  ”T.ex. som att dom mesta delen av kläder görs av får. Tror ni att det är skönt för fåren att dom sliter i pälsen på dom ?”
  När det handlar om ull så rakas fåren. Tycker du att det gör ont att raka dig?

  ”Vet ni vad era duntäcken består av ? Hönor/gäss som får sitta i små, små burar och värpa ägg hela livet, sen plockas dom levande ( ungefär som att dra av håret på sig själv fast värre) sen sätts dom i bur och samma process upprepas resten av deras liv innan dom blir hundmat (eller, ja, just det, människomat).”
  Man behöver inte köpa äkta duntäcken då det finns alternativ, precis som med äkta päls.
  Och hur många gånger ska folk behöva kommentera att de djur som används till päls/dun aldrig blir till mat. Det är två helt olika producenter, fabriker och processer som gör dessa saker. Djuren som blir till päls/dun dör bara efteråt. Ingen äter köttet.

  ”Eller t.ex. mjölken ni dricker? En tredjedel av all mjölk som producerats måste rensas vet ni varför? För att kossorna mjölkas så mycket så att det kommer med bl.a. blod i mjölken, för förhållandena är dålig för dessa kor helt enkelt. Sen så upprepas samma sak och det blir hundmat (nej hoppsan, det blev människomat).”
  Om man köper närproducerad mjölk så är chansen väldigt liten att korna missköts eftersom att Sveriges lagar och kontroller kring detta är väldigt stränga.
  Och än en gång, nej, dessa kossor blir inte till mat. Köttkor och mjölkkor är två skilda saker.

  ”Fisken ni äter får ”drunkna” till döds innan den käkas.”
  Fiskar behöver inte plågas, de kan man vrida nacken av alternativt hugga huvudet av.

  ”Djur är mat, andra djur äter ju varandra? Varför är då jag en djurplågare som bara tar pälsen när djuren tar köttet ? Jag tar pälsen av det ni äter.”
  Att äta kött och att plåga djur behöver inte vara samma sak. Och än en gång, din päls kommer från djur som dör efteråt, inte blir till kött.

  Jag kan skriva hur mycket mer som helst men du verkar inte förstå alls hur som helst. Du är väldigt ignorant om du jämför köttätande med att bära päls.
  För det första är föda något livsviktigt, det är inte päls. För det andra så plågas djuren som blir till päls, det behöver inte köttdjuren göra. För det tredje så är det inte alltid möjligt att precis allt man köper inte har plågat något djur, men man gör ju såklart så gott man kan. Att bära äkta päls när det finns fuskpäls är inte att göra så gott du kan Paow.

  Kram.

  -Okej, så fisken ligger inte och dör, kvävs till döds, när man fångar dem i nät? Vi pratar inte om när du drar upp en fisk när du metar i sjön… Mjölkkor slaktas och blir kött när de inte ger tillräckligt med mjölk, vad trodde du annars hände med dem? Att de fick gå i pension och promenera på evigt gröna ängar, eller? I alla fall där päls och skinn kommer från djur som normalt används som människoföda kan du vara säker på köttet används, slöseri förekommer sällan inom köttindustrin. Ren pälsindustri (minkar t.ex.) är något annat och det kan vara ganska vidrigt.

 • väldans vad ni tycker så jävla mycket!!!

  i denna fråga men om alla tar reda på varför ska vi dricka eko mjölk? varför ska vi köpa eko kött? varför ska vi inte ha dun täcken el dun jackor varför ska vi bojkotta importerat kött? frågan är så stor!!?!?!?!?

  bästa svaret är ändå bevis på allt detta! sök på nätet det finns svar på allt detta!

  det finns massor med debatter på nätet bilder filmer osv osv

  gå med i djurskyddsföreningen och tyck till där!!

 • Anonym

  Välkommna till verkligheten eller i alla fall min åsikt!
  http://shinethrough.blogg.se/?tmp=19115422

 • Anonym

  Åh! Det är alltid lika kul att se när en okunnig liten fjortis ska öppna käften och tro att hon vet något om ämnet i fråga. Du resonerar som så, att djuren kan plågas hur mycket som helst, så länge det finns en baktanke? Hur jävla dumt låter inte det?
  Ja, precis. Vi lever på 2000-talet. Det har hunnits ta fram mängder av alternativ till både kött och kläder.

 • fia

  idiot, mårilla av att se det där. djur har också liv, orkade inte ens läsa det du skrivit. förmodligen bara skit! vi kan få kläder på annat vis. USCH !

 • Anonym

  DU ÄR VIDRIG! Hoppas du återföds som en kanin i ditt nästa liv, då ska jag göra en päls av dig.

 • Anonym

  När man rakar får är det inte djurplågeri och nej man sliter inte i deras ull. Dom mår bra av att man rakar dom annars skulle det bli jätte tovigt och då mår dom dåligt..

  Du bryr dig inte om djuren. Det handlar inte om hur många människor som dör osv. det handlar om människor som inte bryr sig om djuren, som tycker att ”men det spelar ingen roll det är ju bara djur, och vi tjänar pengar på dom”. Människor kan säga till om något är fel t ex ”hororna” i thailand som du så fint uttrycker dig. Dom kan göra sig hörda och dom kan säga ifrån. BLIR DOM FLÅDDA LEVANDE?! NEJ… detta är fan samma sak som om att du skulle tycka att det var rätt att flå människor för deras skinn..

  Pantade jävla blondin

 • Caroline

  Nu måste jag faktiskt säga emot dig. Du förstår ju verkligen ingenting. Tror du att fåren plockas levande på ull? Det rakar man ju för tusan av på sommaren.

  Och hur kan du säga att du tar vara på pälsen medan vi äter köttet? Vi äter för fan inte iller och kanin! De flås levande.

  Och hur kan du dra paralleller till kött- och mjölkindustrin? Det är en helt annan sak. Den där bilden du lagt där till exempel, på kossorna, vet du överhuvudtaget vad det är? Var ser du djurplågeri i den bilden? Kossorna mjölkas inte alls så som du säger. Och kossorna går ute på somrarna och tas in när de ska mjölkas. Visst, de använder maskiner som suger ut mjölken. Men dina fakta är ju helt fel. Om det verkligen var så skulle ingen köpa mjölken. Mjölken renas bara för att få bort alla bakterier. Den blir pastöriserad. Det har inte med nåt jävla blod att göra, så försök inte.

  Okej, visst att man var ”tvungen” att använda päls och äta kött förr i tiden. Men som du själv säger, vi lever på 2000-talet… Det finns alternativ nu för tiden. Det finns fejkpäls, fejkskinn, alternativ till kött… Det finns qourn till exempel som är gjort av svamp. Det smakar precis som kött.

  Men det jag egentligen vill säga är att det är inte samma sak med kött som med päls. Djuren avlivas innan slakten, man skär inte i dem när de lever. Pälsen tar man medan de lever, sedan får de ligga kvar, fortsätta leva och fortsätta pinas till de självdör!

 • tess

  Nej men kära vän. Man kan undvika allt från djuren. VEGAN kallas det.

 • tove

  Alltså. Du har ju inte på dig pälsen från djur som andra äter om det är det du tror.
  Det finns mycket att bättra på när det gäller matproduktion och hur djuren behandlas där men det är långt ifrån samma grymhet som de djur som dödas för pälsar behandlas med.
  Och sen så behöver vi ju inte päls på samma sätt som vi behöver kött.

 • Anonym

  Det är finns ingen mening att diskutera med ett barn…

  -Begåvat synsätt, men om så är fallet kanske du skulle sluta snacka för dig själv…

 • Beckis

  Men vet du vad! Det känns bra att du har pälsen från djur som vi äter! Känns mycket bättre nu =) Men en fråga bara?! SEN NÄR BLEV DET INNE MED KO- OCH GRISPÄLS?? För det är väl det du menar???? Det är inte många i Sverige som äter kanin eller mink om man säger så..

  Jag tycker inte att du kan ta till argumentet att vi äter djur, för det finns många djur som vi inte äter* som blir päls.

  *I alla fall inte vardagligen. Jag känner iaf inte många som äter kanin.

  Skyll inte mode på att slakta oskyldiga djur. Snälla

 • Anonym

  Herregud du e så korkad ! eller du tänker så sjukt ! Djuren är i människornas våld vi har avlat fram och tagit dom i vår makt. Ja djur äter djur i det fria men vet du vad , det är så det funkar. Men dom fraktar inte sina byten i små burar eller drar av dom pälsen levande och låter dom ligga och lida till döds . Dom dödar dom snabbt!! Och sedan blir köttätarnas avföring gräs som gräsätarna sedan äter och överlever av ! Det är en cirkel ! Så naturen funkar !
  Så jämför fan inte pälsindustrin och människans djurplågeri med hur naturen funkar ,det är bara extremt korkat !!

 • Anonym

  På istiden behövde dom pälsen för att överleva , som du skriver detta var väll 2000 talet? Man behöver inte päls för att överleva ! Och på istiden dödade dom djuren innan dom tog av pälsen för dom sket i om att pälsen inte blev lika fin då så som den skulle blivit om man flådde dom levande.

 • Emma

  ”Så länge det finns en baktanke är det okej”, visst, så länge man avlivar djuren på ett HUMANT sätt! Jag kan inte säga att hänga hundar i bakbenen och slå ihjäl dom tills dom kissar på sig och får urinen i ögonen som dom gör i Kina är speciellt humant…. Det finns fortfarande dom som dödar djur på HELT FEL sätt! Jag menar, drar upp hajar på båtar och skär av dom fenorna (för att käka hajfensoppa som är en ”delikatess”) innan dom kastas tillbaka i havet för att dö en plågsam död…..?

 • Madde

  Undrar om du har varit inne och läst om just pälsindustrin??

  http://palsindustrin.drinfo.se/start.htm

  Gå in där och läs !

 • Emma

  Tillägger: Dessutom tycker jag att det inte finns något skäl att döda djur för att dom anses som ”delikatesser”.

 • pizzie

  de finns en baktanke i de hela, rätt bra skrivet!

  http://www.pizzie.blogg.se

 • Anonym

  Du tar pälsen från köttet vi äter?? När dom gör päls , drar dom av pälsen när djuren lever ( pälsen blir finare då) Släger resterna i en hög med halvt levande djur , köttet går ej att använda sen utan dom slänger iväg det ! Och du kan inte säga att alla är djurplågare, ja du är det ! Men det finns alltid val . Beroende på va du äter för kött va det kommer ifrån osv, man kan köpa smink som inte är testat på djur , Man kan skita i att använda päls . Djurplågeri är precis vad det låter som , när djuren lider . Dom skiter i vad det är för baktanke med det hela, dom lider = djurplågeri !!

 • Malin

  Det är inte pälsen eller att de äter köttet i från hundar mm i asien som är problemet,det är hur de blir behandlade som är problemet! Det går att döda dem på ett mycket mer humant sätt. Visste du att de torterar hundarna jätte länge innan de flår dem levade? Och hundarna får ligga i extremt små burar tillsammans där de inte kan röra sig en cm för att sen bli nerkastade ifrån en lastbil så de bryter alla sina ben och sen låter de hundarna lida ett bra tag innan de dödar dem.. Och varför gör de så? Jo för att då utsöndrar hundarna adrenalin och det ska göra att köttet smakar bättre! Det är det som är problemet!! Ingen ska behöva bli torterad till döds! Jag förstår att man inte kan hindra folk från att äta hundar och katter och att det inte går att hindra dem från att ta deras päls,men man kan fan göra något åt hur det går till! Du kan ju se detta klippet och visa vad du stöder! Jag säger inte att du ska sluta använda päls men jag tycker att alla människor borde göra allt det kan för att stoppa tortyren som de får genomlida för att du ska kunna ha din älskade päls. http://www.youtube.com/watch?v=SNxw-tEn2SE&feature=fvw och tro mig detta är bland de ”mildaste” jag sett av hur de blir behandlade..

 • Anonym

  om man dödar djuret endast för att få päls, tycker jag det är djurplågeri, tar man vara på köttet är de väl inte riktigt samma sak

 • Lottie

  För det första: HHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAA!!!!!!!!1 För det andra: välkommen till verkligeheten?? Ge dig för faan! Det du skriver är ingen verklighet, det är något du knåpat ihop från någon sida du googlat på. Det finns produkter, tex smink som är helt fri från att vara djurtestade. Alla sover inte med duntäcken, eller hur? Och hur gjorde man på istiden… Öh, que?? Jag antar då i alla fall att man inte hängde upp djuren på en krok och flådde och slet av dem deras pälsar. För dem måste vara levande när det görs för att pälsen är som finast då. Men du verkar tycka att det är helt okej att djuren plågas för det finns en baktanke?! Då tycker du kanske att det är okej att jag dödar någon för min baktanke är att jag gillade inte honom, och jag gör världen en tjänst? Innan jag mördar honom kanske jag hänger honom upp och ner och skär av honom hans skinn som jag sen bär på. Eller vadå, var det inte samma sak?? Sluta skriva om saker som du inte har en aning om.

 • emmaaa

  Du, som nu poängterar att du lever på 2000-talet och inte på istiden, borde ju vara väl medveten om det nu finns andra alternativ till päls, till skillnad från på istiden. Och till skillnad från dig & alla andra som bär päls numer, gjorde dom det för att dom frös, inte för att det är trendigt den här säsongen. Det var ju inte så att dom kunde gå och köpa en fejkpäls eller en fjällrävenjacka om dom frös, right?

  Och allt annat du drog upp, det finns numer alternativ till allt det där.

  Kom igen Paow, jag trodde faktiskt du hade vettigare åsikter än sån här skit…

 • Alice

  Nej, du kan omöjligt leva i år 2009. Att försöka dra en parallell mellan pälsindustrin och djurslakt är faktiskt so last year. Hur djuren slaktas i Kina är för mig vidrigt, men inte vidare aktuellt då jag inte köper mitt kött därifrån. Till skillnad från en kaninpäls, som kan vara producerad i Kina, Norge eller Jakobsberg, så är det köttet som större delen utav Sveriges befolkning konsumerar från Sverige. Dvs: det är både närproducerat (bättre för miljön) och får inte behandlas på det sätt som du beskriver ovan. Om du faktiskt skulle ta och öppna en bok skulle jag råda dig att läsa lite om våra jordbrukslagar så skulle du se att djuren som föds upp och slaktas i Sverige enligt lag måste ha ett godkänt leverne och inte får lida under slakt. Våra bönder ser också att deras pengar är levande kreatur som ska ha det bra.

  Använd gärna din kaninpäls, men nästa gång du gör ett tarvligt försök till att försvara din bunny som håller dig varm så tycker jag att det kan vara på sin plats att komma ihåg att man kan välja sina skönhetsprodukter med omsorg och köpa icke djurtestat smink och schampo.
  Vi alla vet att du endast vill provocera, men gör det med lite kunskap bakom dina resonemang nästa gång.
  Förresten, du vet väl att just kycklingindustrin är den köttindustri där djuren far mest illa?

 • frida

  håller med dej!

 • Camilla

  Ojojoj, du är verkligen helt lost, nästa gång du försöker skriva något interlligent så borde du kolla upp ren fakta ist för att sitta och gissa sig till vad som händer när du igentligen inte har en aning!

 • daniella

  det handlar ju inte om pälsen i sig det handlar ju om hur man gör det, dom flår djuren levande för att pälsen ska bli finare, det hade ju varit en helt annan sak om man först hade dödat djuren på ett bra sätt och sen tagit pälsen och även använt köttet. för ja vi människor klarar oss inte utan kött och inte utan päls förr ihäller men dom förr tog pälsen för att inte frysa och dom dödade djuren först och sen andände sig av både päls och kött. det gör vi inte nu utan nu använder man päls för att det ser snyggt ut och inte för att hålla värmen för idag finns det så mycket mer vi kan hålla värmen av. och det är just därför det är fel med päls pga sättet dom gör det på. och även dunjackor för gässen man använder rycker man fjädrarna 2 gånger på innan man dödar dom.

 • sara

  alla som gnäller på paow’s inlägg kan dra åt helvetet
  hon har rätt om ni inte tkr det håll eran kommentar för er själva jävla åsnor!

 • Anonym

  det smik ni använder innehåller djur rester. so what

 • Alexandra

  Så himla hemskt!!!
  Och ännu värre är att dom har gjort en ”skräckfilm” som visar riktiga videos i början när dom till exempel kliver på ett djur (kommer inte ihåg vilket djur) så att ögonen putas utåt. Dock har jag inte sätt filmen, eller jo bara början (en kompis ville visa mig den) när allt det där händer, men jag klarade inte mer. Började gråta faktiskt. Helt sjukt!

 • Leila

  JAG TRODDE DU VAR LITE SMART PAOW

  men tydligen inte! Ärligt talat – Dina argument håller inte!
  JAg vet att de flesta har redan tagit upp vad jag tänkte säga, därför drar jag det i kort:

  1. Nu äter jag inte ens kött, men för dom som gör det så kommer inte köttet från djur som de drar pälsen av, de dödar djuren endast för pälsens skull!

  2. Nästan ingenting idag är djurtestat längre! Man gör inte så längre

  3. Fåren klipps vilket är helt normalt – du klipper väl håret? Så kort hår som du har

  4. Ja det är sant – fjällräven och canada goose använde riktigt dun. MEN KÖP INTE DERAS JACKOR DÅ! DET SKULLE JAG ALDRIG GÖRA. De flesta duntäcken och sånt idag är fake! Man kan välja. Dessutom använde dem riktigt dun pga långa led av leverantörer som inte ville berätta sanningen.

  HUr mycket du än vrider och vänder på det så finns det ingen ursäkt att använda riktigt dun.

 • Leila

  TILL SARA: det är väl du som är en åsna snarare? Kom med ett vettigt argument innan du säger någonting. Att kalla folk för åsnor för att du inte kommer på något bättre att säga hjälper ingenting.

  inse fakta och inse sanningen!

 • Julia

  men vadå, som om det skulle vara okej att dra skinnet av oss? Allt annat går ju till spillo då. Jag har inte tänkt mig för själv men t.ex. fårskinn är mer rätt att köpa enligt mej, fårens kött används ju oxå. Men jag skulle inte köpa t.ex. en mink eller rävpäls, eller kanin. Egentligen vll jag sluta äta kött också.

 • Celiné Berg

  Jag håller med dig till 100% paow!

 • Belle

  Du är så jävla trångsynt och osmart. Du tror säkert att detta inlägg var ett av dina smartaste men du är endast dum i huvudet.

 • Ellinor A

  Du har ingen aning, läs på. Det är tur att du är så ung och naiv.

 • olivia

  håller sååå med dig paow!

 • Louise

  DU ÄR SÅ JÄVLA DUM I HUVUDET!

  Den där bilden på kossorna har inte ens med djurplågeri! SER DU INTE att det är en en av de nyaste ladugårdarna man kan ha och DJUREN TRIVS i dom ladugårdarna. Så kom inte och säg att det är djurplågeri, för det är det ta mig fan inte.

  -Och du snackar ”koiska”? Tror du djuren trivs instängda på detta sätt? Det är säkert bättre än på många andra ställen, men är djuren fria? Inte mycket… Muuuuuh.

 • annica wennberg

  håller med dig till en viss gräns . INGET djur ska behöva lida varken innan eller under avlivningen . Så det där med att det är en delikatess att flå dom levande är bullshit .
  Jag har haft djur hela mitt liv OCH är medlem i djurens rätt , men är INTE vegeterian eller trädkramare .
  Däremot ska avlivning ske utan stress och plågeri !

 • Elin

  ”så länge allting har en baktanke är det okej” med andra ord, om jag slår mitt barn, för att jag har tänkt att barnet ska bli lydigare då… är det okej?? jag har ju en baktanke med det hela… Om du blir våldtagen för att någon vill knulla en ”kändis” för att sedan kunna skryta om det, är det okej?? den personen hade ju en baktanke med det hela…
  Du är ju för fan dummare än vad du ser ut…
  Dessutom flår dom djuren levande för att pälsen ska vara finare, djur som slaktas dör faktiskt innan man skär upp dom…
  Man måste inte använda duntäcken och päls, visst man måste inte äta kött heller, men det är bra för kroppen…
  Sen beror det på vad man äter för kött, svenskproducerad mat är oftast bättre än mat producerad i andra länder då vi har en bättre (inte bra men bättre) djurhållning…
  Ät älgkött, dom djuren skjuts direkt och har levt lyckliga i skogen innan… Eller hästkött, det är inte lika vanligt att man föder upp hästar enbart för köttet utan många hästar har faktiskt haft ett bra liv innan…

  Men du kan ju skylla på att du är ung och dum och inte fattar bättre… du kommer nog på andra tankar när du växt upp lite…

 • Emma

  Bra att du skriver vad du tycker!

  Det jag tror att de menar som djurplågeri, när det gäller tillverkningen av kött,päls och andra animaliska produkter, är det faktum att man dödar djuren på ett plågsamt sätt: de sövs inte ner (åtminstone inte hos de större industrierna/de som vill tjäna mer pengar) , och får knappast en fridfull och rättvis död.

  Om du hade en hund som blev sjuk och måste avlivas, inte skulle du ju avliva den genom att flå den levande?

 • emma

  Du bara totalt äcklade mig när du skriver om dina ”åtta kaniner” att du inte har någon respekt för djuren??
  du låter bara så idiotiskt dum i huvet när du pratar om päls och jämför det att det är samma sak som att äta djuren.. jisses..
  I andra länder föder dom upp djur i små burar ENBART bara för att flå pälsen av dom och göra ”mode kläder” de varken äter köttet eller håller sig själva varma med pälsen.

  Om man ska bära päls så ska man veta exakt vart den kommer ifrån, hur det gick till att göra den och man ska endå ha lite respekt över att det är döda djur du går omkring med på kroppen. deras vackra päls får pryda dig så gör inte narr av det.

 • Johanna Stomberg

  För en gång skull säger du en vettig sak och jag måste säga att jag håller med dig fullt ut!

 • Anonym

  Det stämmer till en viss del. OM köttet vi äter, äggen vi äter osv, skulle komma från thailand eller något annat land där djuren blir illa behandlad, så kanske du skulle ha rätt. Men så länge jag håller mig till svenskt kött så kan jag aldrig kalla mig själv för djurplågare. Här dödas djuren snabbt och smärtfritt.
  Inget fel med att äta djur. Människor är köttätare, thats just the way it is.
  men pälsen ni bär kommer dock oftast inte från sverige, pälsen ni bär kommer från djur som flås till döds, DET är fel!

 • Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

  Body Shop är ett bra stället – där är inte sminket djurtestat. Det är dyrare, men det kan man lugnt betala för att slippa plåga djuren.

  Du skulle inte kunna äta kanin – men du tar död på 7-8 stycken för att bära din väst – då kan du väl lika gärna ta hand om hela kaninerna?

  Jag dricker inte mjölk, och jag är inte insatt i hur det fungerar.

  Dricker du mjölk? Köper du djurtestat smink? Köper du kaninvästar?

  Du kan inte säga att du inte gillar djurplågeri – du lever det.

  Dessutom har inte prostituerade i Thailand eller någon annan del av världen något med det här att göra. Du får skilja på ämnena – det finns betydligt mycket värre saker att ta upp om man nu ska gräva djupt 🙂

  //Carro

 • haha

  hhaah du är så jävla sämst

  människor överlever på kött, precis som djuren gör. Men som dom flesta vet så hänger dom upp en kanin i ett rep och drar av skinnet när djuret lever, är inte det fel?

 • catta

  asså du är sååååååå blind o sjuk o sååå jävla oogen. attens göra ett sånt här utalande påvisar det. ah hoppas du blir lite vuxen snart o inser allvaret i detta du skrivit. det är helt fel, varär din mamma? hon borde verkligen läxa upp dig för dethär, din vidriga syn på djur.. usch. sista gången jag var här inne på din blogg. äckliga människa

 • Anonym

  Men herregud, nu börjar jag tycka illa om dig! Dom dödar ju inte djuren här i sverige för att få mat, dom avlidar skadliga djur… Kor som är sjuka och sånt, och dom slaktar grisar! men snälla lilla, att göra pälsjackor och skit :s man är lika varm i vanliga jackor som i fucking päls jackor, lev dig in i verkligheten!

 • anonym

  Det är en stor skillnad på att plåga ett djur till döds för att man bara vill ha åt pälsen, eller ännu värra river av den när de lever.
  Människor har i alla tiden ätit djur och haft djur på dig FÖR ATT ÖVERLEVA!
  Nu förtiden har vi djur på oss för det är mode?! Man behöver inte äta kött längre för att överleva, finns andra alternativ.
  Djuren är hjälplösa, det finns ”snälla” vis att döda ett djur på genom direkt slaktning som inte skadar djuret och det dör direkt.
  vi kommer aldrig komma ifrån att det finns djur som plågas och man utför olika tester på de, det är hemskt men det man kan göra är att börja med dig själv. titta upp vad är det jag äter, vad kommer det ifrån, hur har djuren dödats och vilka levnads förhållande hade de när de levde.
  och ja det är alla morde hur man än gör, men dödas inte människor dagligen? och de äts upp av maskar och dyrligt så vi alla kommer någon gång bli mat. Det är så världen fungerar.

 • Pinsamt det här

  jag håller med dej om att det e synd om djuren som blir misshandlade.

  Men korna på bilden är det inte synd om.
  jag bor själv på en gård som har precis en sån ladugård som på bilden våra kor får göra precis som du vill dom får äta sova mjölka precis när dom vill. och dom får gå ut precis när dom vill. och det roliga är att utomhus är ju deras vanliga miljö. Som dom enligt dej älskar. Vi har en hage på 3 hektar med både ängar och skogar. men korna i såna ladugårdar går inte ut. Dom stannar hellre inne för där är dom skyddade emot solen. + att nya ladugårdar har automatiska vägar så när det är varmt fäller dom ner sig så det blåser rakt igeom det gillar korna, och när det blir kallt så stänger dom.

  Sen säger du att man mjölkar så ofta att det blir blod i mjölken? det är inte alls sant korna måste mjölkas annars får dom sjukdomar direkt bland-annat juverinfektioner. + att man man mjölkar kor 2 gånger per dag med 10-12 timmar imellan då har dom fyllt juvret fullt. Om man väntar längre får dom ont och blir sura.
  och jag har bott på en bondgård i hela mitt liv jag jobbar med kor varenda dag så jag vet det där. så snälla lär er lite innan ni tjötar sån här skit…

 • Theresé

  Du är ju verkligen sjuk i huvudet..
  Och att jämföra med ”istiden”.. har du inga bättre argument tjejen?
  Jag blir äcklad av sådana som du.

 • sara

  håller med dig till 100 %! tycker också du är väldigt modig som vågar ge dig in på ett sånt känsligt ämne, grymt! och alla idioter som skriver om att kött är föda och blaafuckingblaaaa.. om päls inte är ok så kan dom gott leva på sallad och vitaminer i hela sina jävla liv för det funkar rätt bra också. kött är lika mkt lyx som päls. GO PAOW!

 • Stina

  Dina argument suger!!!! Vissa djur plågas och mördas enbart för att man ska ta deras päls. Det finns förfan andra saker du kan värma dig med en päls och dun, blåsta fjortis. Blir så förbannad på såna som dig. Och vadå att det är okej så länge det finns en baktanke? Är baktanken att du ska få en snygg jacka i vinter som du kan visa upp för dina kompisar som är lika dumma som dig eller?? Och för helvete, MAN DRAR INTE AV PÄLSEN PÅ FÅR! Man klipper den för att för att de får alldeles för mycket och blir varma på sommaren, är du seriöst dum i huvudet? Det känns inte mer än när du klipper håret. Idiot…

  -Lilla sötnos, vilket humör! 😛 Du menar seriöst du tror att man klipper fåren av omtanke om djuret? Sure, det är säkert därför man håller får – man upptäckte att ”Shit alla dessa stackars djur har funnits i hundratusentals utan att få bli klippta när det är varmt, låt oss göra dem väl och klippa dem, utav vår oändliga godhet…” Sure thing babe. Och ja, baktanken med pälsar är att man ska va snygg. Och varm. Nu för tiden i den ordningen.

 • rebecca

  ah, kan man göra annat än att skratta åt dig? man DRAR inte av pälsen på fåren, man KLIPPER dem ffs, haha, jävla stadsbo :p

  -Oh shit. Det visste jag inte. 😉 Klipper loss pälsen och gör fårskinn av den? Märkligt att man får med en millimeter eller två med hud då. Jag pratade väl inte om fårklippningen just. Suck.

 • josefin

  DITT JÄVLA MISSFOSTER. Din fula jäva pälsväst som du knallar runt med är gjord av kaniner som är döda för PÄLSENS skull. Du förstår lilla vän proceduren mellan att producera kläder och kött är olika, och visst finns det kläder som garanterat är gjorda av päls från djur som ändå blev till mat. Men när du säger att det är ”2000-talet” så förstår du väl själv att du inte behöver ha päls, vi kan ha tyg av alla olika sorts varianter men vi behöver inte ha på oss djur. Då, på istiden behövde vi det, men inte nu. Och som din om möjligt ännu vidrigare kompis skriver så ”finns det inget att göra för att stoppa djurplågeri.” jo det finns det. Fan vad dumma ni är. Hört talas om ekologiskt? Frigående höns & kor? nej?

  Sluta vara så jävla äcklig, fjortisfan.

 • Olivia

  Vadå hororna i Thailand? Bara för att många thailändare gifter sig med västerländska män är de inga horor! Varför just nämna Thailand, varför inte Polen där det finns många prostituerade? Det är inte första gången du snackar massa bullshit om Thailand, VISA RESPEKT för det gör i alla fall thailändarna när du åker dit! Och bara för att man är hora betyder det inte att man lider.

  -Är du dum på riktigt eller? På vilket sätt är det att inte visa respekt när jag säger att det finns värre saker i världen än djurplågeri, t.ex. barnsvält, hur kvinnor som tvingas jobba som horor i Thailand har det? Du får ju tro vad du vill om hur det är att ha det yrket, men jag tror inte du vill byta med någon enda av dem, men vad vet jag…

 • Mia

  är färsen på tacobar gjord av kycklingfärg eller fiskfärs?

  -Jag antar du syftar på att jag ofta äter på Taco Bar? Jag sade att jag inte tycker om kött, men det betyder ju inte att jag aldrig äter det, för det gör jag så klart och ibland är det gott!

 • Lisa

  HÅLLER MED DIG!!

 • sandra

  Till anonym som skrev:
  ”Men herregud, nu börjar jag tycka illa om dig! Dom dödar ju inte djuren här i sverige för att få mat, dom avlidar skadliga djur… Kor som är sjuka och sånt, och dom slaktar grisar! men snälla lilla, att göra pälsjackor och skit :s man är lika varm i vanliga jackor som i fucking päls jackor, lev dig in i verkligheten!”

  – HAHAHA, är du ett skämt? Vad lever du i för naiv världsbild egentligen?

 • Anna

  Oj oj oj… Snälla du, ta reda på fakta innan du lurar i folk en massa. Visst, djurplågeri förekommer. Men tro inte att så fort du äter en köttbit så har djuret lidit. Det finns lagar och bestämmelser i Sverige. Det är verkligen sorgligt att du tror att man mjölkar korna tills dom blöder… Ha de!

 • Nea

  Förstår din poäng, men är det inte värt att göra NÅGOT för djurens skull, istället för ingenting alls.

  Och kan man inte bry sig om svältande barn, sammtidigt som man bryr sig om djuren?

  Och som svar på din fråga om istiden, de skulle troligen inte överleva utan päls och kött. Men lilla paow, vi har lyxen att leva i ett 2000-tals Sverige, och har ett val som inte de hade.

 • Anonym

  men snälla, kan du sluta försvara dig själv för att du bär päls. fine du tyc,er det är jättesnyggt osv. Det är ju mode osv.
  Men kött och päls är fortfarande någonting som absolut inte behövs för människans överlevnad idag. det finns nyttigare saker som ersätter köttets proteiner och päls är bara onödigt rakt av.
  förstår inte hur du orkar ?

 • Anonym

  hahaha, hur jävla dum får man vara? kött man äter är från SLAKTADE djur. inte plågade djur. för att tillverka pälsvaror flås djuren LEVANDE för att pälsen ska vara ”så fin” som möjligt. sedan låter man djuren förblöda och lida till döds. innan DU uttalar dig kanske DU borde läsa på lite, din okunniga fjortis. du får ställa dig på vilken sida du vill, jag skiter i vilket, men gör fan inte jämförelser du inte vet något om.

  -Du har aldrig sett hur slakt går till va? Har du sett kosher eller hallal – där är skillnaden mellan rent plågeri och slakt utsuddad, men det är slakt. Jag undrar dessutom var du läser på? Alla som skriker här hänvisar till värsta tänkbara filmer från ställen på andra sidan Jorden… Jag är nog minst lika påläst som du. Så typiskt att tro att bara för att man är ung så kan man varken läsa eller ha en egen åsikt, nej, den skall genast tas ifrån en.

 • Anonym

  Hahaha, alltså alla kommentarer som är emot dig, jag förstår dom verkligen. MEN dom fattar ju inte, tänk ett steg längre precis som paulina era nerds!

 • anoschkin;)

  Vet du vad det värsta med äkta skinn är?
  Det är att dom i Kina SÖVER INTE ner djuret,
  dom drar av pälsen på dom!
  Dom skiter helt och hållet i om djuret liver eller inte!
  Du vet inte om du går runt med ett LIDANDE djur på dig!
  Det är fel!
  Skinn kan vara snyggt, så länge det är OÄKTA!
  Man är djurplågare om man inte förstår vad folk gör med djuret.

 • Miranda

  Sen finns det ju ekologiskt och vegetarianer och veganer också. Jag tycker det är otroligt onödigt att djur ska dö för att du ska ha en FUCKING kofta. Alltså. Djur som blir päls blir inte alltid kött.

 • Lisa

  Det är din åsikt och blahablaha.
  Men ditt mellannamn är ju typ dubbelmoral.
  Du som har så mycket pengar, varför köper du då dyra pälsar från djur, som inte heller levt ett bra liv? (Eller, dina pälsar kanske visst levde ett bra liv till skillnad från alla andra djur du skrev om?) I alla fall, du med pengar, gör något BRA för dom då, typ.. Köp hororna i Thailand. Nej, men skänk pengar till något kanonaskalasgoodie?

  -Ähum?

 • Anonym

  Man måste börja någonstans.
  Du kan inte förvänta dig att folk ska känna till allt.

  Sen att man är emot päls betyder inte att man inte vet om allt annat som sker.
  Du kan inte heller dra alla över en kant.

  Visst, många pälshatare gör det. Och det är ju fel.
  Jag tycker att man måste lära folk att den mesta pälsen kommer från lidande djur.
  Bryr de sig inte, så hoppas jag bara på att de ändrar sig. Tänker inte börja kasta färg eller nåt annat omoget.

 • Anonym

  Fy fan vilka hemska bilder!!!!!!!!

 • elin

  Jag är vegetarian och använder bara ”fejk” men jag måste faktiskt säga att du har rätt i det du skriver!! Den enda nackdelen med päls är att djuren oftast(bara i andra länder, tror jag) dödas på ett plågsamt sätt för att inte pälsen ska skadas.
  Men det du skrev var sjukt bra och det ska du ha credd för!!

 • Anonym

  det är alltså värt att plåga djur för att du ska få ha en fin jacka? egoist

 • amanda

  haha håller helt med dig alltså klart man ska ha äkta päls varför inte om man vill ha päls ska den vara äkta annars är det ju ingen ide att ha päls ens:)

 • Anonym

  så jävla bra skrivet paow, word förfan.
  lyssna på henne, flickan vet vad hon pratar om..

 • Frida

  ”Jag lever i 2000-talet och följer trender, jag tycker att päls är snyggt.”

  FAN vilken bra anledning.. verkligen.
  Blir så äcklad av dig så jag vill spy ner både dig och din päls.

  -Be my guest!

 • Cecilia

  Usch Paow, jag trodde du var vettigare än så. Om det inte fanns en efterfrågan efter päls hade inte heller djuren plågats. Och att ens jämföra med att ull tas från får är pinsamt. De rakas, de flås inte. Många bönder i Sverige tar väl hand om sina djur och gör sitt bästa för att de ska må bra. Därför ska man köpa Svenskt. Jag förstår inte hur du kan dra parareller med det och pälsindustrin.

  Människa må vara högst på näringskedjan men det ger oss inte rätten att plåga dem under oss.

 • FUCKFACE

  Va, men nu fattar jag intee? DU köpte ju väst av skinn och skor eller och sa att du sket i djuren? Hmm, jag fattar inte vart du vill komma? Retard elr? och det är ingen fråga..

 • Mia

  Får har inte päls – de har ull. Ullen slits inte av – den klipps. Gör det ont när du klipper dig kanske? Du lär ha något fel om du har känsel i håret..

 • lisa

  du e helt sjuk,
  att döda djur enbart för pälsen ÄR djurplågeri
  å kött är en föda som har ämnen som är viktiga för oss människor att få i oss
  men tex kanin pälsen behöver du inte ha för att känna dej trendig

  vad du än säger för att låta som att du har nåt att komma med så är det djurplågeri,
  om du inte vet vad du snackar om behöver du inte försöka försvara dej

  jävla idiot
  vad är det för fel på dej-.-

 • Anonym

  Jag förstår inte riktigt…Många säger att det är skillnad på att äta kött och att bära päls då djuren man gör päls av plågas till döds men det gör inte djuren man får köttet från. Är det ens ett argument? För i så fall låter det ju på er som att det skulle vara okej att bära päls om djuren bara inte plågades till döds och jag tror inte att det är det ni menar.

  Jag är varken emot eller för päls. Jag äter kött och har därför svårt att vara emot päls. Jag har skinnskor och skinnväskor. Det är mer accepterat. Men ändå, mord som mord. Det ÄR dubbelmoral att säga att det är okej att äta kött men inte bära päls.

  Som sagt, djuren som blir till kött plågas ju inte…Men då kan man inte komma och säga att alla är lika värda, människa som djur. För uppenbarligen så är det ju okej att döda vissa djur, så länge man äter dem. Eller?

  Just nu håller man på att skjuta av kaniner i Stockholms stad för att de helt enkelt är för många. Vad gör man med de kaninerna? De bränns upp. Det görs inte ens päls av dem.

 • KRISTIN

  men sluta säg att horan har bra åsikter era jävla idioter.

  -Ja, jo vem kallar du hora? Tog dina argument slut så du fick hitta på något fint att säga i stället? Tack för din åsikt. Älskar kommentarer, så fortsätt!

 • KRISTIN

  om du nu älskar päls osv varför inte bara köpa fake??????????? fattar inte varför du måste gå och köpa äkta, sluta stila och tänk på djuret/djuren istället. varför måste människan gå runt i päls för, varför döda ett djur för att känna sig snygg?

  -Jo, sötnos, för jag älskar PÄLS.

 • Anonym

  Asså de är så jävla fel att döda djur bara för att ta pälsen, visst att de kanske är snyggt men de finns alternativ, man kan andvända fejkpäls, går väl lika bra? + att du sparar på ett stackars djurs liv, jag menar..hur kul hade du tyckt att de va om nån skärde av dig din hud/ditt hår bara för att dom tyckte de va snyggt. Dom flesta flår ju djuren när dom fortfarande lever, bara för att bortskämda snorungar som du ska känna sig snygga. Så jävla fel och fattar du inte de så är du ju helt tappad. Blir så jävla arg bara jag tänker på hur jävla sjuka människor de finns, finns bara ett ord för er….DJURPLÅGARE!

 • Linn

  Ge dig nu !
  kött har varit till för överlevnad i alla tiider, ovh är fortfarande.
  Och du jämför överlevnad med mode !?

  väx upp ! Både du o Dessiee är ju fan pantade med era resonemang !
  skärpning!!!!!!!!

 • ella

  Detta är inte riktat till Paulina, eller någon viss annan, detta är INFORMATION TILL ALLMÄNHETEN.
  Jag håller med Paulina, man är inte mer eller mindre djurplågare för att man väljer att inte bära päls eller läder, eller att inte äta kött. Men nu är det såhär, att alla djur har det inte lika dåligt ställt. Allt smink är inte testat på djur. På de flesta människor låter det som om man inte får leva längre för det är så jävla synd om djuren.
  Om vi börjar med dethär med att vara/inte vara vegetarian. Jag tycker det är okej att vara vegetarian, så länge man har goda skäl att vara det, som t.ex. att man inte tycker om kött, man tycker det smakar äckligt. Eller det är dåligt för ens hälsa, eller måste gå ner i vikt. Men om man är vegetarian bara för att man tycker synd om djuren, då vet man rent ut sagt ingenting. Som sagt, alla djur mördas inte brutalt, alla djur är inte instängda i små burar utan att någonsin se dagsljuset, och då kan man välja att äta sånt kött som kommer från djur som haft ett bra liv! Det är inte så svårt, speciellt inte här i norden, överallt finns det människor som föder upp djur, kor, får, och whatever, och de djurern MÅR BRA.
  Men jag vet att tusentals djur mår dåligt, och det är INTE okej.
  Och päls. Tror ni att era fjällräven jackor har dun i sig som kommer av fåglar som mått bra? Att fåglarna inte fått sina fjädrar bort rivna när de varit vakna, och att deras enda livsuppgift är att producera fjädrar. Det är ingen skillnad på Paulinas päls och alla fjortisars fjällräven jackor.

  Jag hoppas jag har pratat lite vett i alla som läser dethär.

 • Sara

  Paow, du är helt bakom flötet. Lär dig fakta innan du uttalar dig nästa gång, tack.
  Samma sak till Ella; ”Men om man är vegetarian bara för att man tycker synd om djuren, då vet man rent ut sagt ingenting”
  Nehej? Så det kan inte vara så att man är vegetarian för att man inte vill stödja köttindustrin, på något sätt (det här har ju faktiskt grund i att ”man tycker synd om djuren”)?
  Grejen är att på stenäldern fanns det inga ALTERNATIV. Det gör det nu. Vi har gått framåt i utvecklingen, om ni missat det? Man behöver inte kött eller päls för att överleva längre. Djur är inte våra att varken äta eller klä oss i.
  Och för den delen, vem fan vill (förutom fjortisar som inte har medkänsla eller livserfarenheter) bära skinn eller päls från nått som är dött? Eller äta lik? Det är vidrigt.

  -Inte…? Jag tror att majoriteten av världens befolkning bär både päls/skinn i kläder, skor, väskor och äter kött, oavsett var i världen man bor, men var du vegetarian, det är ju ditt val.

 • ellen

  man sliter inte loss ”pälsen” från får, man klipper dem, vilket är bra för dem på sommaren så de slipper bli jättevarma.
  och kossor i dagens samhälle måste bli mjölkade, för annars blir de sjuka och kan dö.

  håller med dig att päls är okej så länge man tar vara på köttet från djuret med.
  tyvärr så funkar det inte så i pälsfabriker idag.

 • Anonym

  kyckling och fisk är kött det med! fisk och kycklingar är väl förfan lika mkt levande varelser som en kossa är? kött är ingen maträtt direkt, kött är en del av en kropp fortfarande. alltså så har fisk och kyckling lika mkt kött som en kossa.

  -Ja, fröken Zero, det är riktigt, sa jag något annat? Jag sade att jag inte tyckte om kött, men åt fisk och kyckling, väl medveten om att det är en sorts kött.

 • Anna

  Det där med att ”folket på istiden använde päls” tycker jag är ett extremt dåligt argument. Visst att de använde det då för att överleva, men vi BEHÖVER inte göra det nu. Man kan värma sig precis lika bra med jackor osv som inte är gjorda av riktig päls. Har vi inte utvecklats sen istiden?

 • M

  Är inte kyckling kött?

  Det är som holländaren som har sommarhus här hemma; Han är vegetarian, men älgkött kan han äta för det hade han inte hört talas om innan han kom till Sverige. Det är inte ”riktigt” kött. Daaah? haha.

 • Anonym

  Förlåt men du måste vara dum i huvudet, seriöst. Har tyckt att din blogg varit helt ok tills man får se det här. Tror du att man äter alla djur man gör päls av? Vet du tex hur många illrar det går åt för att göra en päls?! + brukar du äta iller? tänk efter stumpan… och om du nu gillar pälsar så mycket så varför inte bara köra på fejkpäls isf?!

  -Sa jag att jag käkade illrar?

 • elin

  haha, du har verkligen inga bra argument alls.. man märker att du inte har gått i skolan, lycka till i framtiden med jobb och sådant jag tror det kan behövas!

  -Har du några bättre menar du? Fast du ”går i skolan”? Fniss.

 • Theresia

  du är lat och fåfäng och har fel i allt du säger. päls ÄR mord. kött ÄR mord. jag tycker inte att något djur förtjänar att dö för att vi ska äta när det finns så mycket annat vi kan äta. och att ett oskyldigt djur ska dö för att du ska kunna känna dig snygg ska jag inte säga något om för du kommer ändå aldrig hålla med mig. det enda som betyder nån i din inskränkta värld är väl att köpa saker och umgås med dina ”kända” vänner.
  ett råd: börja leva DITT liv istället för någon annans.

  -Gå ut och samla nötter, du skall väl snart gå i ide, det ju vinter snart… Kött är nyttigt. Mord är det om man dödar människor, aldrig när man dödar djur. Lär dig det!

 • Stephanie

  Men ursäkta? Det är väl inte ko päls som du har på dina pälsar???

 • gina

  ”Eller t.ex. mjölken ni dricker? En tredjedel av all mjölk som producerats måste rensas vet ni varför? För att kossorna mjölkas så mycket så att det kommer med bl.a. blod i mjölken, för förhållandena är dålig för dessa kor helt enkelt.”

  du är ju för fan blond. All mjölk rensas för att det sen ska bli helt fri från smuts, bakterier och bli lika ren och vit som den mjöklen som du får ur ett mjölkpaket.
  När det är blod i betyder det att det är fel på just den spenen som mjölken kommer ut ur och sån mjölk får inte komma med i tanken som sen mjölkbilen hämtar. Så det lilla stycket kan du ta bort för man märker att du verkligen inte har någon aning om vad du snackar om.

  seriöst. din väst är ju knappast gjord av ko eller gris som vi faktiskt äter här i sverige utan den är gjord av iller eller kanin (jag har ingen aning) som jag antar att du inte äter med tanke på att du inte äter så mycket kött.

  barnsvält (egentligen all svält) är inget som vi har valt. Men att plåga djuren för dess päls är något vi har valt och faktiskt kan sluta med helt. Så barnsvält och djurplågeri ska du inte ens jämnföra. dem har inte med varandra att göra

  sen kanske du ska kolla upp att det får inte säljas något smink som är testat på djur här i Sverige. Det finns en lag för det.
  förr hade man inget annat val än att döda djur för mat och päls med tanke på att man bodde utomhus och var tvungen att leva utomhus även när det var iskallt ute. Men då plågades inte djuren utan dödades med en gång. nu kan vi själva välja vad för kött/ägg etc vi ska äta. Många bönder är ekologiska och det är det man ska leta efter när man är i affären och ska köpa mat. Nu behöver vi inte päls utan kan värma oss på andra sätt. Utvecklingen går framåt gumman men tydligen är du fast på istiden.

  Du har inte funderat på att börja gå i skolan? För det skulle du verkligen behöva

 • Sofia

  Bra inlägg Paulina! Håller med dig helt och hållet.

 • Elisabet

  Hej.
  Nu är det så att man mjölkar inte korna för myckt så att de börjar blöda. Det går inte att mjölka en ko hur mycket som helst! Om du tror att det är så, så är du på helt fel spår. Jag är uppväxt på en bondgård som föder upp mjölk-kor och jobbar med det. Du får gäna komma hit och ta dig en titt. Så får du se vad bra de mår. Här i sverige mår korna som bäst. Sen kanske inte förhållandena är riktigt lika bra i andra länder. Men är det så att korna har blod i mjölken så är det oftast så att de kanske trampat sig eller så är de sjuka i en juverdel. Men för all del..tro vad du vill!! Men jag vet hur bra korna i sverige har det!!!

 • Anonym

  Du har så jävla fel i det du skriver. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta men jag har varken tid eller ork att övertyga en dum blondin. Håller med alla andra som har skrivit negativt.

 • Anonym

  men att rycka av pälsen på djur som lever dör ju sen ! = MORD

 • Anonym

  Om du nu verkligen tycker det, så tycker jag att du ska tänka om igen. det där är det du äter.

  goveg.com

 • Ehh, du e lite fel ute xD

  Får flås inte levande, dom flås inte överhuvudtaget, dom rakas. vilket dom gör varje sommar för att inte överhettas! I sverige flås inga djur som sen ska bli t.e.x kläder/täcken/kuddar och annat. i sverige är det olagligt med djurplågeri och det räknas så klart som djurplågeri om dom flås levande. Gäss/hönor flås inte, dom blir plockade efter dom avlivats. det e i princip exakt samma regler i många utav dom flesta länderna. men kan hålla med om att folk e väldigt dubbelmoraliska, många är helt emot päls men ändå äter dom kött. tänk,många kossor ”odlas” enbart för att feta upp dom så den senare kan bli kött som vi går till affären och köper. där e många utav kossor grisar höns som aldrig änns få gå ute i gräset.(även i sverige) har ni nångång sett på te.x ett ägg paket (från frigående höns). det e mkt ovanligt även i sverige att djuren vi äter varje dan inte änns har fått gå ute.

 • Anonym

  Grejen är den att det är okej att ta pälsen från djur som ändå äts upp, men att ta pälsen från djur som inte används till någonting, tex räv. iller osv, det är inte okej!
  men alla har olika åsikter, men för mig är det djurplågeri att flå en levande räv eller knäcka nacken på en stackars iller bara för lite päls. Ha det så bra!

 • Anonym

  Päls är inte alls ”snällt” mot djuren. Det går till på så sätt att man bokstavligt talat drar av djuren pälsen. Man sliter bort den efter att man har skärt av pälsen vid fötterna. Detta händer samtidigt som djuret hänger upp och ner. När det är klar kastar man dem på marken och låter dem dö.

  Låt djuren leva, oavsett ”anledning”. Djur är liv, inte gosedjur.

 • Jenny

  Alltså, du är knäpp! Det handlar ju hur dom dödar djuren!! det är fruktansvärt!! du är blåst i huvudet!!!!!!!

 • elin

  Asså allvarligt!! Ni som inte är vegetarianer kan sluta kommentera. Det är fel att döda djur, skit samma om man ska äta dom eller bära dom. Mord som mord! det är ju fan så mycket värre att sitta och äta döda djur än att ha en päls på sig.
  Och ja tycker att ni ska börja tänka lite på att paow är 16år. sluta gå på så jävla hårt! alla har en åsikt, men ingen har samma.

 • erika

  Om vi människor hade behövt ha på sig päls så hade vi väl föds med det? men äta kött måste vi, de är därför vi gör de!
  Bara för du och alla andra idioter som bär päls tycker de är snyggt med denna trend så ska djur behöva flås levande för att få så fin päls som möjligt?! Helt Jävla Sjukt!

 • Celine :)

  Jag trodde att du var emot det!?!? Men du kanske har tappat hjärnan nån stans.

 • Celine :)

  Du suger o stinker. Ditt pucko. Ni pälsbärare kan dra åt… ett visst ställe!! Du din hjfakgsdelhrjugtyrghkjtroy djurplågare!!! GRRR!! Detta är vad du är:

  Nörd.
  Pucko.
  Miffo.
  Jävel.
  Idiot.

  Japp, det stämmer rätt så bra. Du fattar ju inte bättre än att bära päls. Fy skäms på dig.

  /En 11åring som är smartare än dig!

 • ez

  Saken är ju som sådan att man flår djuren levande i asiatiska länder, därför att pälsen blir finare då. Man flår hundar och katter levande, och säljer sedan det som lammskinn, eftersom företagen i västvärlden inte kontrollerar vad det är för slags skinn de köper. Jag läste i en dagstidning, minns inte vilken, att i den fabrik de besökte så hittade de över två miljoner katt- och hundskinn som sedan skulle säljas vidare till europa.

  Visst är vi beroende av djuren. Men det betyder inte att vi måste tortera dem; och definitivt inte tortera dem med det obotligt korkade argumentet ”det ligger i vår natur” — vilket verkar vara andemeningen med ditt blogginlägg. Tänk om.

 • Pauline Emilia

  Jag anser att en människa INTE kan kalla sig djurvän vare sig den bär päls eller äter kött. Det är inte rätt något utav det!

 • Elias

  Bara en fråga? Har du övertaget någon fakta runt frågan om blod i mjölken? Menar du alltså att två tredjedelar av mjölken inte blir rensad? Tänk till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *