Ibland så känner jag mig bäst och snyggaste i värden, men under all ytlighet så är jag rätt osäker. Jag försöker att skratta åt misstag och har lätt för att släppa saker. Jag är väldigt sarkastisk av mig och älskar att retas, kanske borde jag egentligen inte ha någon blogg när mina läsare inte förstår ironin…

Jag vill växa upp. Kanske fortare än vad jag egentligen borde. Efter en lång pratstund med Annie så släppte verkligen allting, vi pratade om att vi har tröttnat på allt festande medans våra vänner fortsätter. Jag har valt att ta ett steg åt sidan, inte bakåt. För att komma så långt bort från möjligt från vissa människor. Så jag på egen hand kan ta ett steg framåt.

Jag behöver inte folk som ger mig dåligt rykte och drar mig ner i skiten. Ja som Dessie, jag tycker om henne mycket, men jag känner att jag växt ifrån henne så himla mycket. Även om jag fortfarande är omogen, så försöker jag att växa upp. Det är inte meningen att jag hänga ut henne, jag vill bara inte längre. Inget bråk, ingen gråt. Bara gå åt två helt olika håll.

Som säkert mina trogna läsare vet, att det till och med märktes på bloggen att jag var på ett steg upp. Ni ogillar mig för mina egna åsikter, jag är rädd för smällfeta människor, inte mulliga, jag tycker att päls är okej men inte så jag har en hel garderob hemma. Det är bara några exempel, men så finns det många människor som tycker annorlunda. Jag är mig själv, det har jag alltid vart.

Jag är inte tänker inte alltid smartast eller är perfekt, men från och med nu ska jag börja visa den jag är i bloggen. Jag ska skriva precis vad jag tycker och tänker, för det är så jag är.

Sorry.

Posted in: Livsstil
Kommentarer (62)
 • J

  det är nog många av dina läsare som gillar just den här sidan. Du har en tendens att blir mycket värre så fort du och dessie blir vänner om på nytt. Men varje gång ni bryter upp så mognas du i mångas ögon. Det är nog den paulina vi många tycker om.

  Visst ska du få tycka och tänka om precis vad du vill. MEN det finns vissa gränser. Alla har rätt till att yttra sig, men man kan hålla sig innom ramarna. Ibland är det inte okej att skrika ut till hela världen hur mycket du ogillar . nu tex. feta människor. Många ser det som stötande. Så när du väljer att skriva om känsliga ämnen kanske du ska tänka ett steg längre och försöka dra ner lite på dina ord och ditt tänkande.

  Ibland är det bättre att hålla vissa saker för sig själv.

 • Chell-Ann

  Heja dej! 😀
  du är rätt så mogen ialla fall tycker jag, för din ålder alltså. jag är 19, du är typ som mej haha. Peace!

 • R

  Bra hjärtat! Du ska vara dig själv och ingen annan för det vinner du på i längden!

 • Marys makeup blogg - a creative amature

  Håller med skribenten ”J”. Men bra att du vill gå din egen väg!

 • JOSEFINE-meandmymusic

  Igen?

  Ni måste lära er att respektera varandra, det är så man håller ihop. Bråka gör alla vänner, men man måste kunna säga ” okj de är din åsikt, här är min.” Nu känner jag inte er, så jag vet inte vad ni bråkar om nu, men jag har följt era bloggar länge och jag ser inte den respekten. Hoppas allt löser sig. 🙂

 • Enna

  Ja du har rätt att tycka vad du vill skriva vad du vill,men när du skriver att feta människor är äckliga osv, så går du över gränsen,det finns dom som är feta.Men man behöver inte hänga ut dom för det & skriva att ”fy fan vad äckligt det är med feta människor” Om du vill växa upp & mogna så skriver man absolut INTE sånt.Du kanske ska tänka innan du skriver?! Bara ett tips.

 • Anonym

  Vill du växa upp? hrmm, du smutskastar dina vänner och deras familj på bloggen, slåss på fyllan, säger att fjortisar ska sluta härma dig när du själv är en dålig kopia av dollyblond, du går inte i skolan, du kränker överviktiga människor.. listan kan bli låååååång. Och du är 16år? Du kommer aldrig växa upp.

 • Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog

  Det där tycker jag är det smartaste du har skrivit hittills tjejen. You go girl!

  Heja heja och mer sånt! 🙂

  Man ska skriva det man känner – från hjärtat. Men som nån skrivit här ovanför -man behöver inte få det att låta väldigt negativt eller provocerande, utan lyfta fram det på ett bra sätt.

  Det är ändå så mycket som misstolkas och missuppfattas på nätet pga att man bara skriver och inte hör tonfall m.m.

  Kram Carro

 • Linn

  you go girl!
  Med det här inlägget växte du otroligt i mina ögon iallafall.. Det här var ingen liten fjortis som satt och skrev.. Det här var det en mogen tjej som håller på att växa upp till något ordentligt som satt och skrev!

  Bra att du skiter i Dessie nul.. You´re better of without her!=)

 • Linn

  Meeen, nå er jo ikke alt hennes feil.. Det er klart hun kanskje er en drama queen i blant, men syns nå selv du er ganske umoden når du må skrive det i bloggen din. Twiece! Når du ber henne om å ikke skrive noe.

 • Linn

  att skriva att du vill växa upp är okej, bra sagt. men att skriva att du inte vill ha någon som ger dig dåligt rykte är inte okej, för tycker inte du att man ska vara kompis med de man vill vara med och skita i vad andra tycker (därav rykten).

 • Sändy

  att skriva att du vill växa upp är okej, bra sagt. men att skriva att du inte vill ha någon som ger dig dåligt rykte är inte okej, för tycker inte du att man ska vara kompis med de man vill vara med och skita i vad andra tycker (därav rykten).

 • E

  Hejaheja! Jag tycker du ska stå på dig. Man märker faktiskt på bloggen att ni är rätt olika och jag håller med en person som kommenterade detta inlägg, när du blir vän med henne igen så blir det för mycket. En helt annan tjej liksom. När man såg på bilderna från Blog Awards så såg du så mycket mognare ut och du var liksom fint klädd. Som man ska vara på en gala! Jag vill inte vara elak eller så, men din kompis såg bara pinsam ut.

 • Hannah

  Du borde lägga ner mer energi på din blogg.

 • Karin

  Förstår dig. Du måste tänka efter ”Vem är jag? Vad vill JAG?”. Är du hon som vill festa 2 gånger i veckan? Är du hon som faktiskt vill mogna & växa upp? osv. Du måste bestämma dig för vem du är och gå den vägen, för annars mår du dåligt.

  Ta ett steg åt sidan. Det värsta (tycker jag) är när man kommer på sig själv med att backa. Vem vill gå bakåt i livet? Och vänner ger en STOR påverkan i tonåren. Jag hade själv en vän under hela högstadiet, men i gymnasiet sen fick jag säga ”stopp” för jag bara stod o stampade på samma platta som när jag gick i 7:an. Vissa stunder måste man byta lite umgänge, kanske inte helt, men lägga fokus någon annanstans! Det fixar du!!!

 • sofia

  Jag tycker att du är väldigt mogen för din ålder 🙂

 • franziska

  Det är inte alla som skriver så ärliga texter som du gör , dom flesta vågar inte stå för sig själv. Men det gör du och jag kan ingat ännat änn att fortsätta att läsa din fina blogg 🙂

 • emelie

  om du ska fortsätta utan dessie, skriv inte mer om henne i din blogg nu. eller asså som ni har gjort tidigare bara bråkat i bloggarna. även om hon försöker ge igen, skriv bara det som är sant om DIG och inte hennes hemligheter eller något, för bådas skull! 🙂

 • Dalia

  Jag tycker det var bra skrivet av dig!
  ta ett steg åt sidan, kom över dessie o lev ditt liv!

 • Anonym

  Paow’s bevis på omogenhet:

  *Hon dissar folk med andra åsikter. Finns bevis på i inläggen ang päls.
  *Hon argumenterar dåligt.
  *Hon gör bort sig och skyller på sin ålder.
  *Hon skriver nedsättande ord om tjocka människor. Det är inte bara ”Jag ogillar överviktiga för att..” utan hon beblandar in elaka element i sitt inlägg.
  *Hon tar ej reda på fakta.
  *Hon bråkar med sina vänner öppet istället för att ta det med personen i fråga.. Eller helt enkelt ignorera de.

  Etc.

  Moget?

  -Skriva flummiga kommentarer anonymt på min blogg, moget? Jag tror nog jag står för allt jag skrivit, gör du?

 • Anonym

  jättebra skrivet! du verkar bli mer mogen när du inte är vän med Dessie… man ser att hon påverkar dig dåligt, så jag tycker att du gör ett bra beslut. hoppas det går bra, ändå om det är svårt!

 • gina

  asså, nu känns det mer som att du är svag och inte vill få skit för det du och dessie gjort tsm, du säger att du inte vill vara kompis med henne längre för att ”alla ser er som en person” kasnke för att ni är ganksa lika och gör mycket tsm, så nu skyller du allt på henne och försöker få henne att se ut som den dålig som gjort fel.
  I detta fall är det du och ingen annan, sluta lämna henne hela tiden, iaf sluta ge henne skulden för allt när du inte är ett skit bättre själv, snarare sämre!
  Känns också som du söker problem ist för att vara glad och va kompis med henne, aja ditt liv dina problem

 • emelie

  man märker att när du är med dessie så förändras du, men det gör väl alla . man anpassar sig med dom man är med.men bara för att hon ger dig dåligt rykte så betyder inte det att ni inte ska vara vänner, du borde försöka lära dessie hur man ska bete sig för hon verkar inte så mogen 😛

  btw du verkar vara en rolig person 😀

 • Eliana

  hej brukar inte läsa din blogg ofta men nu gjorde jag det och såg detta inlägg, tycker att det är väldigt modigt och bra sagt av dig.
  Du lever ju trots men dig själv föralltid, då är de självklart att du ska vara dig själv och inte spela någon annan.

  btw de inget du behöver säga ”sory” för.. att vara sig själv är inget att säga sory om! elr?…… ny blogg att börja läsa… paow.se!

  Puss på dig hotie!

 • melissa ;)

  naw, du är så bässt!! (aa)
  jag gråter ju nästan, skulle GE SÅ JÄVLA MYCKET FÖR ATT FÅ SE UT SOM DU!!!!
  och du, sluta aldrig blogga, tjejen! 😀
  du har den bästa bloggen ju, lätt! 😀
  jag vet att du inte vill ge ut din MSN, och det förståår jag eftersom det finns så många peddoosar i världen?!!
  men jag vill så gärna bli vän med dej, asså vi är otroligt lika, på alla möjliga sätt! 😀
  så om du inte vill ge ut din msn, så kan du ju alltid göra en extra på hotmail där man kan adda dej, kanske? 😀
  asså jag är inte beroende, men tycker du verkar vara en riktigt bra vän och det är precis det jag behöver just nu, och det tror jag nog du med behöver 😉
  eller iallafall nån trevlig att snacka med som har samma åsikter som en själv?
  jag svär, vi är sjuukt lika! 😀
  pusshej<3

 • A

  När jag läste det här Paulina, då kände jag verkligen hur äkta du var. Jag tycker absolut inte att du ska vara vän med Dessie, inget ont menat mot henne eller något. Men hon är inte bra för dig, hon ger dig bara negativ inspiration. Hon är inte en riktig vän. Hon kanske är rolig att festa med, rolig att vara med när man är lycklig. Men när man mår dåligt, och vill ha någon att prata med, då tror inte jag att hon är rätt person att prata med. Okej, hon kanske lyssnar, men hon förstår verkligen inte. Jag kan inte sätta ihop er två, ni är som helt två olika människor. Hon beter sig som en äcklig fjortis om jag får säga det. Hon är säkert skitgullig och snäll & så, men som sagt, när man är mår dåligt och inte alls känner för att festa en fredagkväll så tror jag helt säkert på att hon skulle ut och festa utan dig. Hon skulle inte förstå att du behövde någon, hon skulle inte fatta att du ville ha ”henne” där. Okej du kanske kunde ringa någon annan, men det handlade inte om det. Man vill ha vänner som man kan lita på, och vet att dom finns vid ens sida.
  Vännen, hoppas du inser nu vilken dålig vän hon är..
  Ha det bra, puss

 • A

  När jag läste det här Paulina, då kände jag verkligen hur äkta du var. Jag tycker absolut inte att du ska vara vän med Dessie, inget ont menat mot henne eller något. Men hon är inte bra för dig, hon ger dig bara negativ inspiration. Hon är inte en riktig vän. Hon kanske är rolig att festa med, rolig att vara med när man är lycklig. Men när man mår dåligt, och vill ha någon att prata med, då tror inte jag att hon är rätt person att prata med. Okej, hon kanske lyssnar, men hon förstår verkligen inte. Jag kan inte sätta ihop er två, ni är som helt två olika människor. Hon beter sig som en äcklig fjortis om jag får säga det. Hon är säkert skitgullig och snäll & så, men som sagt, när man är mår dåligt och inte alls känner för att festa en fredagkväll så tror jag helt säkert på att hon skulle ut och festa utan dig. Hon skulle inte förstå att du behövde någon, hon skulle inte fatta att du ville ha ”henne” där. Okej du kanske kunde ringa någon annan, men det handlade inte om det. Man vill ha vänner som man kan lita på, och vet att dom finns vid ens sida.
  Vännen, hoppas du inser nu vilken dålig vän hon är..
  Hare bra puss

 • Anonym

  det va moget skrivit, men man är inte mogen för att man skriver bra. börja i skolan igen och du mognar som människa!

 • Sandra ~ Kenzalover

  Du är värd en mycket bättre bästis än Dessie.
  Hitta en riktig bästis som du verkligen kan LITA på 🙂

  men bara ni INTE börjar skriva skit om varandra i bloggarna igen,
  låt Dessie skriva hur jävla mycket skit hon vill, och du behöver bara ignorera henne 🙂

 • anna

  Jag tycker du gör så rätt. att vissa att du kan ta steget ut i vuxenlivet, visa respekt och hänsyn, och även beté dig som en kvinna och inte en liten fjortis är värt väldigt mycket värt. jag vet att dessi räknar sig själv som 18-19, men hon beter sig verkligen inte som det! det finns inte en 18åring som skulle hålla på som hon, eller se ut som hon. På blogawards såg du ut som en stjärna, du följde klädkoden gala, till skillnad från dessi som såg ut som hon fått en elchock. det jag vill säga är att det märks att du skiljer dig mycket, på ett bra sätt, ifrån dessie. och jag har väntat länge på att du ska insé det. kram!

 • Gratis

  ahaahaa alla är så jävla avundsjuka på Dessie så det inte är sant alltså.. du med tydligen jävla fjortis

 • Gratis

  asså, nu känns det mer som att du är svag och inte vill få skit för det du och dessie gjort tsm, du säger att du inte vill vara kompis med henne längre för att ”alla ser er som en person” kasnke för att ni är ganksa lika och gör mycket tsm, så nu skyller du allt på henne och försöker få henne att se ut som den dålig som gjort fel.
  I detta fall är det du och ingen annan, sluta lämna henne hela tiden, iaf sluta ge henne skulden för allt när du inte är ett skit bättre själv, snarare sämre!
  Känns också som du söker problem ist för att vara glad och va kompis med henne, aja ditt liv dina problem

 • Emma

  Du tror att bara för att du är ärlig och skriver det du tycker så är du mogen? Du tror att du kan behandla männsikor hur du vill, bete dig hursomhelst osv sålänge du ursäktar dig med ” jag är bara mig sj, så är det bara”.
  Det är inte moget nånstans. Att vara mogen handlar om att respektera och förstå andra människor. Att ta ansvar för det man gör och stå för det.
  T.ex. om duv ill du använda päls – fine, men stå för att du då stöttar en industri som är djurplågare.
  Du verkar inte bry dig ett skit om någon annan än dig själv! VÄX UPP!

 • Anonym

  vill bara tillägga en sak att du är inte så speciellt mogen när du skriker på en kille att han är äcklig förstör sitt liv och han inte är värt något bara för att han röker på? samt att du fimpa han i ansiktet hahahha vafan är det liksom?
  sen springer du runt och skriker att du måste slå någon personligen så tycker jag inte att det är ett så stort tecken på mognad men ja visst du gör som du vill men behärska dig lite folk bara garvar när mna gör något sånt.
  att växa upp handlar inte bara om att dra ner lite på krökandet utan också sitt beteende allmänt

 • emma

  Ärligt talat tror jag att du skulle kommit långt om du bara slutade umgås med fjortisar. Att dessi är en fjortis är inget nytt, för det har hon alltid varit. Vem tupperar håret så mycket att det ser ut som om man nyss vaknat och klär sig som en hora när det är Blog Awards?! Jo dessi. Så jävla pinsamt. Jag och många andra som jag känner tycker om din blogg. Om du bara slutar umgås med fjortisar och tar av ditt löshår, så kommer du gå låååångt! Du är grym paow 🙂

 • Laura Y

  fint skrivet, jag har följt med din blogg nu för en längre tid och som du sa märkte jag att du började gå din egen och mer mognare väg ett tag, eller hur man skall säga det. Du var förresten helt stunning på bloggawards! hoppas att du blir mer säker på dig själv snart!:)

 • Ebba

  älskar dina nattbloggar 😛 asbra skrivna

 • Fanny

  Självinsikt kommer man långt med 🙂

 • Sofie

  applåder tilld ig, bra att du försöker att växa upp!:)

 • Vendela Linden

  Jag lovar om en vecka så kommer ni att vara vänner igen,eller bästa vänner typ
  haha lite misslyckat?-.-

 • Alexandra

  omognaaaaaaa Paulina!!
  haha väx upp,lycka till’

 • Iris Björk

  Åh Paulina, detta gillar jag!
  Detta gillar jag så himla myckkkeeeet! Du är så himla mycket mognare än Dessie, du kommer verkligen att komma mycket längre än henne. Hur lång kommer man på partyn, killarkillarkillar, pengar och smink.
  Jag älskar att du tar dig ifrån henne, hon är inte värd dig.
  Stå på dig tjejen, hon behöver dig, men du behöver inte henne! Så nästa vecka när hon kommer tillbaka och ber om ursäkt så ska du veeerkligen inte ta tillbaka henne.
  När hon behandlar dig som skit så ska du vända ryggen emot. Du klarar dig myycket bättre utan henne!
  Lycka till! 🙂

 • Cozumel

  Bra skrivet Paulina!
  Det är jätte härligt att du får fram en mognare och mer seriös tjej i dig.
  Sånt gillar vi. Jag själv tycker det är otroligt mycket härligare med personer som kan vara sig själva och säga vad dom tycker, men klart det finns gränser när det gäller vissa ämnen. Men ärlig är alltid bättre!
  Att vara sig själv är en självklarhet för många, men svårare för andra, och jag tycker det är sjukt bra med folk som har självförtroendet att våga vara sig själva!

 • luffi

  Hej! starkt inlägg måste jag säga, vore kul om du svarade vilket jag inte tror du gör, men vore kul. Tycker det är bra att du visar att du accepterar hur gammal du är och att du på pekar att du är omogen, ja det är väl svar på att du faktiskt är mogen! Det är moget att kunna ta ett stegtebax och tänke efter lite, reflektera livet. Man växer inte upp på en natt, tyvärr tar det längre tid, men om man väl börjar så kommer man också innom kort att märka att man är vuxnare än vad man trodde. Det handlar inte om att sluta festa eller nåt sånt, festa kan man göra ändå, men med motta. Kanske inte vara ute jätte sent, och kanske även ta tag lite i skolan och sånt. Jag hoppas verkligen du hittar din väg att gå bland alla små stigar. Jag hoppas du förstår hur jag menar. Kram på dig Luffi.

  (om du nu skriver en kommentar hos mig så ta inte illa upp vid ett inlägg som heter brunkräm, det är brunkrämen jag är emot inte dig, dessie eller kissie.)

 • a

  jag tycker att du verkar vara väldigt snäll. asså jag har alltid tyckt att du har varit den vettiga, smarta och mest mogna människa mellan dig, kisse, dessie och alla. hoppas du håller vid det du skrev att från o med nu så ska du vara dig själv och skriva som du själv tycker osv osv. för att du har många läsare, och du kanske tror att dom bara läser din blogg för att du är ”blond barbie och sexig” eller vadfan det nu är, och du kanske tror att ifall du är dig själv så tappar du läsare. men så det inte, jag lovar att det inte är så. alla fortsätter att läsa din blogg men du blir omtyckt istället för hatad. och ifall det skulle vara så att du tappade läsare om du blev dig själv på bloggen, är det verkligen värt att ha många läsare, men att anses som en bitchig bortskämd? tänk lite på det. fortsätt som du gör! kram

 • alexandra

  visst, kan hålla med dej om att du kanske vill växa upp och sånt. Men att skriva det på bloggen? skulle ni inte snacka först eller nåt? 🙂
  eller jag vet ingenting, kanske har ni gjort det eller nåt;)

 • Anonym

  asså nu börjar ni att bråka på bloggen igen. SÅ OMOGET! säg det till henne ist o int så här :S

 • Emma

  Du passade jättebra i mörkare hår 🙂
  ser inte lika fjortis aktig ut då ^^

 • Anonym

  men paow?
  Det här var oväntat:O

 • Thilla

  Ja de var väl kanske bra skrivet.. jag har aldrig läst din blogg innan utan bara dessie eller vad hon nu heter och hon har ju verkligen problem. så du klarar dig nog bäst utan henne.. för hon verkar ju inte må bra alls..

 • elsa

  jag tycker inte att du är omogen. du är en cool tjej som är dig själv och vågar säga vad du tycker. till skillnad från desiree och kissie. det är två osäkra tjejer som inte tycker att de duger. så de gömmer sig bakom allt smink, kränker folk, sprutar in en massa skit i läpparna och en jävla massa mer saker. de tror att de är snygga men fan heller. det är verkligen inte snyggt att vara som de är.
  det är skönt att höra att du vill ta ett steg bort från allt det där tramset och bara skita i dem. gör som du själv vill, och lyssna inte på vad dessie har att säga. kör ditt race. det är det som kommer funka.

 • shibby

  Ibland kommer det kloka ord även från dig 🙂 *förlåt kunde lite låta bli*

  Den bilden jag fått av dig genom att läsa bloggen är lite som om du inte alltid vet var du står, men många av dina tankar och åsikter får mig ett se att det verkligen finns en bra person där bakom.

  Omogna kan vi alla vara oavsätt ålder, det är bra att ta ett steg framåt och även åt sidan, du gör exakt vad du känner för och vill!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *