Åsikt

Jag har en stark åsikt om det här med tjejer och min syn till vikt.

Jag tycker själv att man bör leva hälsosamt och röra på sig mycket. Ibland så önskar jag att jag var tjock, eller ja rundare. Så folk slutade klaga på mig. Jag har inga problem med att äta och har aldrig kräkts upp min mat med avsikt. Men det smakar bara inte bra, och jag har nog aldrig druckit en droppe rent vattenpå typ 2 år. Smakar skit. ( där kommer mina c-vitaminbustabletter till användning). Jag har aldrig sett mig själv som tjock eller för smal

Ändå har folk klagat på mig i hela mitt liv. Ibland så tvingade mina föräldrar i mig mat och tvingade mig att äta upp sen så kräktes jag. Typ. Jag har gått till doktorn, läkare allt, men inget hjälpte. Jag tappade min matlust mer och mer. Var avundsjuk på andra barn för att dom faktikst kunde äta skolmaten. Så det där med vikt. Jag må ha dubbelmoral.

Jag tror att man mår dåligt på olika sätt, att vara överdrivet smal, så att jag knappt orkar, jag blir skakis i kroppen och ständigt illamående.

Det där med att tjocka människor är ständigt svettiga, irriterade och hungriga. Om man är lite rund för att man lever ohälsosamt och äter mycket skräpmat, och sitter för mycket framför datorn, så tycker inte jag att man ska börja på värsta dieten och leva på vatten och springa fem mil om dagen utan kanske att börja träna sluta småäta och faktiskt bara äta tills man är mätt.

Ni skulle aldrig skriva till en tjock männika att den var tjock ? Men att skriva till en smal människa ( där det kankse ligger en hel del ätstörningar på hyllan) att de är äckligt smala, benen ser ut som tändstickor och allt annat möjligt, det går bra? Jag börjar undra vilka det är som har dubbelmoral egentligen? Vad är skillnaden?

the_difference_between_men_and_women_359_162_60041091

” alla tjejers ideal bara tomma snygga skal”

(Visited 278 times, 1 visits today)

98 Comments

 1. Bert november 9, 2009 at 5:40 f m

  LÄR DIG ANVÄNDA KOMMA OCH PUNKT ORDENTLIGT DITT JÄVLA PISSLUDER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  MVH///
  Bert, Höga Kusten.

  Reply
 2. mads&sara november 9, 2009 at 6:31 f m

  jättebra sagt! Vi håller absolut med! 😀

  kolla gära in vår blogg 🙂 kram

  Reply
 3. melina november 9, 2009 at 6:46 f m

  orka att man kallar någon luder bara sådär :S -.- menade den där kommentaren.

  Reply
 4. dmartinsson november 9, 2009 at 6:48 f m

  Vem fan vill äta skolmaten egentligen? haha. Du är perfekt enligt mig 🙂

  Reply
 5. Carola november 9, 2009 at 6:54 f m

  Då får ni fjortisbloggare sluta snacka om tjockhet!?ni är ju typ redan äckligt smala sen vill ni bli ännu smalare, blir inte förvånad om nån av er dör snart…

  Reply
 6. Jonesy november 9, 2009 at 7:02 f m

  Det är bra att du tar upp det här. Jag har själv levt mitt i fördomarna mot smala människor i hela mitt liv. Fått höra att jag är äcklig för att jag är smal och både blivit retad för/tillfrågad om jag har anorexia.
  Jag har aldrig haft en ätstörning, mitt mål har alltid varit att gå upp i vikt så att jag kan trivas med mig själv. Men, som du säger, det är tydligen okej att klanka ner på någon som kämpar för att gå upp i vikt samtidigt som man aldrig får göra det när det gäller någon som vill gå ner. Helt idiotiskt.
  Nu är inte jag den som går på människor för att de är överviktiga. Jag förväntar mig att bli behandlad med samma respekt tillbaka, men det fungerar inte så. Som smal ska man vara tacksam även om kroppen säger ifrån.
  Tror att det blir så att jag kanske skriver ner mina egna erfarenheter ang det här i min lilla blogg… Tack för att du tar dig tid att upplysa dina läsare om sånt här också, de gånger du lägger upp sådana här saker visar du verkligen att du håller på att mogna.

  Reply
 7. Julia november 9, 2009 at 7:28 f m

  🙂

  Reply
 8. Anonym november 9, 2009 at 7:32 f m

  men ge upp för fan

  Reply
 9. Linn november 9, 2009 at 7:39 f m

  Folk skriver till Amir att han är tjock? Du som klankar på andra borde inte klaga. Syftar på ditt inlägg om ”göteborgs stolthet” – tjocka lår, smällfet kossa osv. Väx upp tycker jag.

  Reply
 10. josse november 9, 2009 at 8:27 f m

  vissa tror ju att man inte ska säga till tjocka människor att dom är tjocka för att dom blir sårade. men smala människor kan oxå bli det om man tjatar på att den är för smal, blablbalbla. det lixom samma sak!
  Bra skriver paow 😀

  Reply
 11. Rebecca november 9, 2009 at 8:28 f m

  Tro mig, folk skriver att man är tjock oxå…
  Folk påpekar alla ens brister och fel anonymt på internet.
  Men du ska inte tro att folk inte skulle skriva att man är tjock för det har jag fått några kommentarer om

  Reply
 12. Jessica november 9, 2009 at 8:36 f m

  Jag skulle kunna tänka mig att alla drar dig, Dessie och Kissie över samma kam. Jag vet inte hur det ser ut i dina äldre inlägg, men Dessie och Kissie kan ju i alla fall inte få nog av att skriva hur äckligt det är med tjocka människor (Kissie speciellt då), eller det behöver inte ens vara tjocka/feta tjejer utan helt normalviktiga.

  Jag försåtr absolut vad du menar med att det är samma sak, för det tycker jag med att det är. Men vart finns förståelsen för överviktiga människor undrar jag? Det är lätt för de som är smala att skylla det på både det ena och det andra. Men alla som klagar på oss som är lite större säger att vi är ohälsosamma och smäller i oss fet och äcklig mat hela dagarna. Att vi äter alldeles för mycket osv. Dock är det ju inte så, inte i alla fall. Där dras man alltid över samma kam kan jag säga. Jag är stor, även fast jag springer på gymmet 4-6 gånger/vecka, äter hälsosam mat och inte stoppar i mig godis/chips/snabbmat. Jag har stora problem med att gå ner i vikt, dock har jag väldigt lätt för att gå upp i vikt. Behövs nästan ingenting för att jag ska gå upp. Men DET finns det i stort sett ingen som har någon förståelse för.

  Btw tycker jag din blogg är bra mycket bättre nu än tidigare. Du verkar mogna mer och mer och det märks när du skriver. Fortsätt så 🙂

  Reply
 13. jannike november 9, 2009 at 8:38 f m

  jöttebra skrivet! Är i samma situation..

  Reply
 14. Cattis november 9, 2009 at 8:44 f m

  Hej Paulina.

  Kunde inte hålla mig från att kommentera.. Men, visst så är det fel utav folk att bli upprörda över att någon säger – du är tjock. Men skulle någon säga åt mig – Men vad smal du är, bryr sig ingen.. Vem tar inte åt sig, tjock som smal? Där skiljer sig rätten utav mänskligheten att tycka bara för att någon är stor och få höra en nedlåtande åsikt att hon/han blir ledsen. Men inte om de skulle säga det till den som är smal, nejdå bryr sig ingen. Där sitter problematiken!

  – Ingen ger självklart någon annan rätten att ha ”nedlåtande åsikter” om andra. Vilket dock förekommer alldeles för mycket överallt idag!

  Mvh

  Reply
 15. Anonym november 9, 2009 at 8:48 f m

  du är inte sådär smal alls

  Reply
 16. Jossan november 9, 2009 at 9:11 f m

  jag tycker du skrev detdär jättebra 🙂 fast jag tycker väldigt synd om dig som inte tycker mat är gott, snacka om att du går miste om en massa saker. Men jag förstår dig ändå, när jag var yngre tyckte jag inte heller om mat och där snackar vi benrangel. fast på något sätt tyckte jag det blev godare när jag blev äldre, runt 10 år sådär så det måste vara hemskt att fortfarande inte tycka mat är gott 😮 av någon anledning har det kommit tillbaka (hos mig alltså) men nu gäller det bara godis och läsk, sådant med för mycket socker för jag tycker inte det smakar gott längre. helknäppt 😮

  Reply
 17. josephine november 9, 2009 at 9:38 f m

  Äntligen någon bloggare som har något vett! (:
  Shit vilken förebild du är .

  Reply
 18. Anonym november 9, 2009 at 10:10 f m

  Fan vad ironiskt.
  Att vara smal som du är lika illa som att vara fet.
  Sluta klaga på feta innan du själv har fått ordning på dig.

  Feta människor är äckliga, ja, men skitsmala är lika äckliga.

  Reply
 19. Helen november 9, 2009 at 10:15 f m

  Bästa Anonym 2009-11-09 kl 10:10, Paow är inte äckligt smal. Hon är ganska normalt byggd om än smal, men inte osunt smal, det ser väl vem som helst. Så sluta snacka skit.

  Reply
 20. Emelie november 9, 2009 at 10:16 f m

  Jag har blivit kallad för smal i hela mitt liv, folk frågar mig hela tiden om jag har anorexia osv.. Men det har jag inte, plus att jag äter som man ska men går ändå inte upp.. Jag vill gå upp i vikt så att alla kan sluta snacka skit om hur jag ser ut, att jag är för smal osv! Så jag håller verkligen med dig!

  Reply
 21. Helen november 9, 2009 at 10:19 f m

  ändå så håller du ständigt på att kalla en annan bloggerska (brunett) att hon har feta lår och är tjock som en gris . o du försöker lägga över din dubbelmoral på läsarna ? aj …

  Reply
 22. amanda november 9, 2009 at 10:26 f m

  Är man tjock får man höra att man är äcklig och borde banta osvosvosv. Man får MINST lika mycket skit. Så det var bara dumt av dig att skriva att ingen hade skrivit till ngn att den var tjock.

  Reply
 23. Lovisa november 9, 2009 at 10:48 f m

  När ska du fatta? Att anse att man skall vara hälsosam är bra men du snackar skit om precis alla andra och gör du det istället för att bara stå upp för din åsikt så snackar andra skit om dig.
  Ja du är äcklig och ful, smal men otroligt ful. Det ärnog snarare din personlighet som gör hela ditt utseende fult, när du ler får man rysningar. Att träffa din en mörk natt skulle skrämma slag på mig.
  Hoppas du mår dåligt, vilket du gör men jag hoppas du vekligen mår riktigt dåligt.

  Reply
 24. Cicci november 9, 2009 at 10:51 f m

  Det är nog så åt både hållet, oavsett om man är smal eller tjock.
  man får nog höra det.

  bra skrivet!
  fortsätt på denna stil och du vinner fler läsare

  Reply
 25. Just Another Crazy Blonde - With Just Another Stupid Blog november 9, 2009 at 10:51 f m

  Du kanske ska slå upp i uppslagsboken att det finns folk med DÅLIG metabolisk omsättning också – precis som din är extremt bra.

  Det är inte alla gånger så lätt för tjocka människor heller, det finns de som gör ALLT för att vända i vikt, precis som smala människor ibland gör allt för att lägga på sig lite.

  Läs på innan du säger för mycket.

  Reply
 26. Anonym november 9, 2009 at 10:52 f m

  Dubbelmoral? Varför kallar du BabyS tjock då? :s & andra också? Du är fan inte mycket bättre själv… lol… & BabyS är inte tjock, hon har en kvinnlig normal kropp som är jävligt snygg 😉

  Reply
 27. felicia (: november 9, 2009 at 11:14 f m

  hörni, paulina har väl aldrig sagt att hon aldrig snackat skit , eller ?
  ni är ju precis lika, alla har vi åsikter och vissa vågar ståför de.
  men ni böhöver inte klaga på henne ? hon har en egen åsikt och de har ni med?
  bara för att nästan alla vet vem hon är, så böhöver man väl inte skriva massa skit heller ? de är bevis på att ni är lite avundsjuka ;s ni som säger att hon ska växa upp.. ni kanske ska börja tänka på att göra de ni ist ?
  de är ju inte så att ni blir bättre persoer av att skriva taskiga saker till henne ? ;s
  ni är ju precis lika när ni skriver skit till henne, om att hon snackar oh en massa, men ni gör ju samma sak ni med när ni komenterar ?! blir lite förbannad ! ;o

  som ni säger till henne ; ”tänk innan du skriver” ”ta reda på mer innan du skriver”
  ja precis, gör det ni själva då ! ;S

  Reply
 28. felicia (: november 9, 2009 at 11:15 f m

  behöver *

  Reply
 29. Anonym november 9, 2009 at 11:29 f m

  jag håller med till 100!%

  Reply
 30. Fia november 9, 2009 at 11:30 f m

  Vet hur det känns, Till en tjock människa skulle folk aldrig säga ”ska du verkligen ta en till kaka ” för då håller man tyst istället, men till oss ”smala/underviktiga” till oss går det bra att säga, ”ska du inte ha lite mer kakor du som är smal” eller ” ta en till kaka för det behöver du ”… hört det hela min uppväxt, och folk blir ändå chockade över att jag äter så mycket som jag gör och även är underviktig.

  underviktiga kan lida lika mycket som överviktiga.

  / En som kämpat för att gå upp, utan några ätstörningar eller något, Jag älskar mat!

  Reply
 31. Anonym november 9, 2009 at 11:37 f m

  Dummma fan tror du inte att folk skriver till tjocka människor att de är tjocka?

  Reply
 32. Tjej med åsikt.. november 9, 2009 at 11:42 f m

  Bra att du tar upp det dära! själv är jag smal liksså min familj mina släktingar alla är smala så långt jag kan se det liksom. Jag har försökt att gå upp i vikt eftersom att folk kan fråga mig om jag har/ haft anorexia? det är som om att det är okej att säga vad som helst till en smal men till en lite större får man inte säga nått? bara för att tjock har blivit ett fult ord. Jag försöker gå upp i vikt och det är minst lika svårt som att gå ner i vikt. men jag har alltid ätit mycket jag är så att gillar jag inte maten äter jag inte gillar jag kan jag äta flera potioner och när jag äter kan endel fråga: wow kan du verkligen äta så mycket?! jag: va? ja…? blir så irriterad när folk tror att jag inte äter därför försöker jag att gå upp i vikt. Jag har skit bra ämnesomsättning och det är väl bra antar jag? lr… det jag menar är att det uppmärksammas hela tiden om hur du ska kunna gå ner i vikt men inte hur man går upp det är skit svårt att få hjälp med det. Dom tjocka människorna kan gå till många hjälp grejjer o.s.v. Men ni som är lite större kanske ska tänka efter lite innan ni kallar oss smala tjejer för smalis och så vidare. för jag kallar iallfall inte någon för tjock! men sen när jag för höra att jag är så smal så har jag lust att ge igen och kalla dom tjocka men då är det jag som är så hemsk när det egentligen är samma sak?!

  Reply
 33. Anonym november 9, 2009 at 12:37 e m

  Jag tror att dom som skriver att du är äckligt smal i själva verket tycker att du är underbart smal och skulle göra vad som helst för att ha din kropp. Avundsjuka så det bara visslar om det.

  Följ den härliga och nyblivna sthlm-bruden som älskar sin nya hemstad med allt vad det innebär! Shopping, partyn och jakten på den nya karriären:) Allt klottras ner på hennes rosa blogg;)

  Reply
 34. Anonym november 9, 2009 at 12:48 e m

  haha jag vet hur det är.
  det rär sjukt mycket svårare att gå UPP i vikit

  Reply
 35. matilda november 9, 2009 at 12:59 e m

  det stämmer att folk klankar ner på smala, men du kan inte säga att folk inte skulle skriva till ngn att den är tjock för det är inte sant.

  Reply
 36. deb november 9, 2009 at 1:19 e m

  men om du nu säger att det är synd att man klagar på dig för att du är smal, då är det ju samma sak med tjocka människor. Många som lider av fettma har en sjukdom, anroexia bakvänt ungefär. Så om du vill att folk inte ska klaga på att andra är smal, så ska man inte klaga på tjocka heller. Skulle du klaga på en tjej som hade anorexia och säga åt henne att äta mer? Nej tror inte det eftersom du själv hatar att bli itvingad mat.

  Reply
 37. Sara november 9, 2009 at 1:41 e m

  Men är du dum i hela huvudet eller? Tror du att tjocka människor blir feta för att dom äter skräpmat och sitter framför datorn, medan smala människor har ätstörningar? Har du aldrig fattat att feta människor också har ätstörningar eller? Och ”bara sluta” småäta? Då kan väl du ”bara” börja äta om du tror att det är så jävla lätt. Jävla idiot.

  Reply
 38. Emelie november 9, 2009 at 1:43 e m

  Ja, folk klankar ned på smala. Men har du helt missat att alla snackar minsann skit om alla tjocka också. Du själv gör ju det. Du skrev ju nyligen att en tjej hade tjocka lår. I min mening har hon verkligen inte tjocka lår.

  Lev som du lär istället.

  Reply
 39. Sandra november 9, 2009 at 2:04 e m

  Jag måste faktiskt säga att jag håller med dig om att folk är väldigt snabba att skriva att man har anorexia eller att man är för smal osv… Men det är inte ofta man ser någon pika folk för att dom är tjocka. Konstigt tycker jag eftersom det faktiskt är samma sak om någon verkligen är för smal. Det är lika elakt eller kanske till och med ännu elakare att kalla någon för anorexiafall som tjockis!

  Reply
 40. Caroline november 9, 2009 at 2:11 e m

  Hej Paulina, gillade faktiskt detta inlägg.
  Det är sant som du säger, att inte börja svälta sig själv om man är överviktig, eftersom att det faktiskt är farligt, ja, dödligt till och med.
  Det är samma sak om man är väldigt smal/har svårt att äta/lider av anorexia(detta är bara exempel), börjar man äta jättemycket på en gång, så kan det vara farligt och även dödligt då kroppen får i sig mycket mer än vad den är van till.
  Jag själv, tycker att jag är tjock eftersom att jag lider av självförakt och spyr upp maten ibland, inte alltid, men det händer (alltså inte fullt utvecklad bulimi) . Sen så händer det att jag tappar matlusten, och inte äter på veckor, kan tvinga i mig en macka eller ett äpple en gång om dan, mer går inte ner.
  Mina lår går ihop, min mage är fet och viker sig när jag sitter ner (syftar på kissies inlägg om du läst det).
  Jag har feta armar, är rund i ansiktet osv, jag är inte lycklig, det är jag inte. MEN, jag är normalviktig, jag har fått den bilden att tjejer ska vara skelettsmala, och vill bli sån men ändå inte, för det är farligt..
  Jag säger inte att du är för smal, eller normalsmal. Du är lite underviktig, men inte så att du behöva bli inlagd och tvångsmatad med sond.
  Du skriver bra inlägg, tycker att det är bra att du skriver som du känner, och att du främst peppar människor att acceptera sig själva.
  Sminka sig får man, men alla människor är vackra ellerhur?

  svara gärna 🙂

  (och ni som vill, läs gärna min blogg om hur jag kämpar mig genom livet, behöver peppas.)

  Reply
 41. malin november 9, 2009 at 2:13 e m

  jag håller med dig paow !
  har haft jätte svårt att äta under en lång tid jag försöker äta
  men man får det där illamåendet ..
  Du har helt rätt, lika fel att säga till någon att dom är tjock som att säga till en smal att dom är äckligt smal!

  Reply
 42. malin november 9, 2009 at 2:13 e m

  jag håller med dig paow !
  har haft jätte svårt att äta under en lång tid jag försöker äta
  men man får det där illamåendet ..
  Du har helt rätt, lika fel att säga till någon att dom är tjock som att säga till en smal att dom är äckligt smal!

  DU HAR HELT RÄTT !

  Reply
 43. Michaela DeLarge november 9, 2009 at 2:54 e m

  Om det nu är fel att klanka ned på smala (håller absolut med på den punkten)… varför får du skriva att folk är ”fetton”? Du inte vill höra folk som kallar dig äckligt smal, men tror du andra trivs med att bli kallade fetton?

  Tänk om folk nu faktiskt tycker du är för smal.. Ska de inte få påpeka det på samma sätt som du påpekar att andra är tjocka?

  Underviktiga kan lida lika mycket som överviktiga, absolut. Det är farligt att vara FÖR fet eller FÖR smal. Men varför lägg sig i hur andra sköter sig?

  Du säger ”ÅH VILKA FETA LÅR!?” (Till någon som faktiskt inte har det) men att säga att du har tändsticks-ben.. Ja, det är fördjävligt.

  Reply
 44. Em november 9, 2009 at 2:57 e m

  Du måste vara jävligt fet, mentalt.

  Reply
 45. Zandra november 9, 2009 at 3:11 e m

  Ville bara skriva att jag har exakt samma problem, tappade min aptit när jag var 4 år men vet att jag inte är tjock, andå så får jag inte ner något. Detta går för mej i perioder och är rent ut sagt ett jävla helvete.

  Jag har också blivit tvingad till sjukhuset och inte fan hjälper det ett piss.

  men aja, vet inte ens varför jag kommenterade – du lär ju knappast läsa detta ändå! men tack för en rolig blogg i alla fall!

  //zandra

  Reply
 46. Julia november 9, 2009 at 3:31 e m

  Tyvärr är det så att dom flesta har problem med att få mer fläsk. Min bästa kompis är så sjukt smal, det är helt sjukt. Hon kallar sig tjock. Min förra bästa kompis fick anorexi när hon var 11. Nu, fyra år senare mår hon bättre tack och lov. Hennes sjukdom särade på oss. Har inte träffat henne sen två år tillbaka. Har känt henne ända sen jag var nyfödd. Min kompis som jag har känt i flera år (drygt tio) gick ner tio kilo på en månad av att hon inte åt. Hon äter en knäckemacka till lunch.

  De kanske är därför vi inte kalla dom som är tjocka för tjocka. Och vi borde egentligen inte kalla dom smala för ”äckligt smala”. Man tror att när man är jätte smal är man lycklig, snarare tvärt imot. Jag tycker det är helt sjuk att du (Paulina), Dessire och Alexandra (Kissie) alltid ska tjata om fetma. Ni är mellan 15 och 18 år och påstår att ni måste banta! Ni tänker inte ordentligt. Ni är små tjejers förebilder. Lägg ner med allt struntprat. Folk mår dålig av alla dina ”svar på tal” och dina tankeställare.

  Reply
 47. Julia november 9, 2009 at 3:32 e m

  Håller med dig helt! Jag är själv väldigt smal.. och gillar verkligen inte det.. Men jag äter fullt normalt och tränar regelbundet. jag äter också godis varje dag. ändå kan jag inte gå upp i vikt och blir aldrig ”tjockare”. så jag bli faktiskt väldigt sårad när folk kmr fram och kramar mig och sen: GUD VA SMAL DU ÄR! man blir fkatiskt ledsen. det är precis samma sak som att säga till en tjock person: GUD VA TJOCK DU ÄR! lixom.. tänk er för nästa gång.. det är precis samma sak!

  Reply
 48. Anonym november 9, 2009 at 3:36 e m

  jag skulle aldrig, ALDRIG säga till nån att den var ”äckligt smal” eller nånting. Jag tycker typ att alla är fina som de är fast man ska ju såklart vara hälsosam. asså det är ju inte fint att vara anorexismal men inte heller att vara asfet :O jag tkr att du har en skitfin kropp och jag är själv ganska mullig så.

  Reply
 49. Julia november 9, 2009 at 3:39 e m

  Håller helt med dig! Det är jävligt jobbigt när folk kommer fram och säger: gud va smal du är! man blir faktiskt väldigt sårad.. det är precis samma sak som att säga till en tjock person att den är tjock? och hur snäll är dt?
  jag är själv väldigt smal, men äter fullt normalt och tränar regelbundet.. jag äter också godis varje dag. ändå går jag inte upp i vikt lr blir ”tjockare”. har fått höra ganska många gånger att jag har anorexia men det har jag verkligen INTE! jag föddes smal och har alltid varit smal.
  väldigt jobbigt att få höra nästan varje dag att man är smal.
  så håller med dig helt!

  Reply
 50. Nea november 9, 2009 at 3:43 e m

  Bra skrivet 🙂 Glöm bara inte bort att det finns dom som tränar och inte äter skräpmat flera gånger i veckan som är ”stora”…

  Reply
 51. Sandra november 9, 2009 at 4:11 e m

  Men lilla gumman sluta snacka så mycket om tjocka människor du sårar faktiskt dina läsare.jag är inte tjock men jag är inte direkt helt smal heller och jag är stolt över mig själv och jag är glad hela tiden och trevlig mot alla? så gå inte runt och säg att tjocka människor är taskiga eller irreterade hela tiden.Du vet själv att du är överdrivet smal och du skäms över det därför måste du hacka på andra tjejer som är lite runda och har det bra och är glada ? skaffa dig ett liv jag läser din blogg då och då jag hatar dig inte varje gång du tjafsar med dina ”vänner”så gillar jag dig mest men när du håller på såhära så sjunker du lågt i mina och även andras ögon paulina.

  Reply
 52. Anna november 9, 2009 at 4:20 e m

  Ursäkta? Skriver eller säger folk, aldrig till tjocka människor att dom är tjocka?? Och att alla klagar på ”smala” människor? Jooo mmm det måste vara så!

  Det handlar inte om att vara smal eller tjock utan fin utstrålning och bra självförtroende. Du verkar inte ha det så inte konstigt du inte är lycklig…
  Men för det har du inte rätt att trycka ner andra?

  Nej… förlåt men tyckere inte ett dugg synd om dig. Du är helt besatt av din egen vikt att du (har) kräks och inte tycker om mat. Det är lite löjligt… Gör något åt ditt problem ist för att gnälla?

  Det är ditt val. Bättre man sköter sig själv och slutar hänga upp sig på andra.
  Du har inget med vad andra gör, äter eller vad fan dom gör på sin fritid?

  Lär ut det ist för att sitta och dra en gnäll historia

  Reply
 53. Jessica november 9, 2009 at 4:30 e m

  Stay strong, du har helt rätt, de e aldrig OK att tracka ner på någon<3

  Reply
 54. Emma november 9, 2009 at 4:37 e m

  Skulle Kisse, Dessie, Amir eller Amandavardet skriva något sånt här?
  NEJ.
  Och det är just det som gör dig till den bästa bloggaren ever.

  Reply
 55. KATYABABE november 9, 2009 at 4:41 e m

  Dethär håller jag verkligen med dig om, det är exakt samma sak med mig! Har alltid varit ”för” smal och blivit påtvingad massa mat och fått höra att jag är anorexia och allt. Så jävla lågt, och sen kommer folk med ”men vi bryr oss bara om dig” så frågar jag om de skulle ha sagt samma sak till ett fetto då säger de ”nej men då blir den ju ledsen”. Tack så mycket? Haha.

  Reply
 56. sofia november 9, 2009 at 4:49 e m

  Öhöh varför är dom irreterande? det är jju faktiskt mera dom som är jätte smalla som är irreternade!

  Reply
 57. Sofia - Allmänt störd och konstig. november 9, 2009 at 5:07 e m

  Det är inte rätt att hålla på så där mot varken tjocka eller smala människor. Jag har haft en ätstörning för längesen, och då blev jag jätteledsen när folk sa att jag var spinkig eller något i den stilen. Det trots att jag faktiskt ville bli smalare, fastän jag redan var jättesmal..
  Nu är jag kurvig, men inte direkt tjock, och jag skiter totalt i vad folk tycker om min kropp. Men även om jag iallafall kan låtsas att jag trivs så vet jag att många andra inte gör det, och jag vet också att det inte är ett dugg kul att få kommentarer om sin kropp. Därför tycker jag att folk borde sluta klaga på smala människors kroppar, eller acceptera att man kan klaga på feta. Rätt ska vara rätt, ska smala behöva höra såna saker kan väl de feta också stå ut.

  Reply
 58. Cecilia november 9, 2009 at 5:07 e m

  håller med dig till punkt och pricka . Jag vet inte hur många gånger jag har hört att jag bara borde äta mer kebab/pizza och att jag ser ut som ett anorexia barn.

  Reply
 59. Jennifer november 9, 2009 at 5:19 e m

  håller me! äntligen någon (som folk vet vem det är, större chans att budskapetnår fram) det är ju ingen skillnad! bra sagt, paow!
  …kanske det enda smarta…

  Reply
 60. Helene november 9, 2009 at 5:21 e m

  Hela mitt liv har jag fått höra att jag ser för smal ut. När jag läste igenom kommentarerna och ditt inlägg kändes allt helt sjukt. Jag som alltid varit den ända i min omgivining som levt med detta, plötsligt ser jag hur många andra har det likadant.
  Jag har inte svårt att äta, endast svårt att gå upp i vikt. Jag har alltid vägt minst och även om jag är ca 1.70 ser alla mig som liten på grund av min vikt.
  Jag har även fått höra av dem flesta killarna att jag såg för smal ut, men snälla vad ska jag göra, e det mitt fel eller ? Jag blir så less på alla som ska påpecka att man ser smal ut, har smala ben osv.
  Hur ofta får man egentligen höra : Skit, vilka tjocka lår du har ! Eller, fan vad fet du är !
  Till skillnad från varje dag då jag hör : Du måste äta mer ! Gud, vad smala ben ! osv.

  Känns skönt att veta att man inte är ensam <3

  Reply
 61. Anonym november 9, 2009 at 5:28 e m

  Du har så rätt i det med att folk tycker att det är okej att säga att man är för smal. Jag fick alltid höra kommentarer om hur smal jag var och mådde dåligt över att jag inte kunde gå upp i vikt. Det spelade ingen roll hur mycket och vad jag åt så hände det ingenting. Nu när jag gått upp i vikt till det som anses normalt är det äntligen ingen som säger något längre. Nu känner jag att jag mådde bättre över min kropp när jag var mycket smalare men vill inte gå ner igen för att jag är rädd att få dom där kommentarerna. Så fort jag pratar om att träna eller äta rätt börjar folk att tjata om att jag behöver väl inte gå ner. Men det handlar inte om det, det handlar om att man ska må bra över sin kropp och må bra på insidan av det man stoppar i sig.

  Så alla som kommenterar om hur smal man är, det kan ta lika hårt som att du skulle säga till en tjockare människa att hon/han är tjock. Tänk på det!

  Reply
 62. anna november 9, 2009 at 5:31 e m

  det kan vara exakt lika svårt för någon att gå ner som det är för dig att gå upp. precis som man är född att vara smal kan andra vara födda med att vara större. tänk på det . att bara för man väger mer betyder det inte att man sitter på donken hela dagarna och inte rör sig , man kan helt enkelt ha svårt för att gå ner.

  Reply
 63. du. november 9, 2009 at 5:42 e m

  allt jag får höra är att ja är tjock.
  jag önska faktisti att ja var smal.
  och n u tänker du säkert.
  träna då?
  men jag försöker.
  det går ej

  Reply
 64. Alice november 9, 2009 at 6:14 e m

  Hur fan tror du att det känns när du klankar ner på överviktiga när du själv inte vill bli klankad ner på för att du är smal? Fattar inte du att det känns precis lika dant, både i dig när någon säger att du är smal och äcklig när DU säger till mig att jag är fet och svettig!
  Hur många mår inte dåligt för det du vräker ur dig!?
  Jag har ALLTID gillat dig, alltid stått på din sida och försvarat dig när folk har sagt elaka saker om dig men så gör du precis tvärt om mot mig?
  Fy fan alltså, har du ingen moral?
  Lägg av någon gång Paow, fattar du inte vad du gör?

  Reply
 65. diana november 9, 2009 at 6:17 e m

  tack! äntligen någon som kan säga i från..
  allt du skriver stämmer in på pricken på mitt liv.
  ingen skulle någonsin säga till en tjock person att dom behöver banta, men till smala personer säger man att dom ska äta..
  tack för en bra blogg! 🙂

  Reply
 66. olivia november 9, 2009 at 6:19 e m

  håller såå med dig paow! 🙂

  Reply