Något att tänka på!

Som ni vet så har jag tidigare stött cancerforskningen (Rosa Bandet) och nu fick jag en fråga om jag kunde tänka mig att skriva något om cancer hos barn och självklart tycker jag det är mycket viktigt att berätta om!

Nästan varje dag insjuknar ett barn i Sverige av cancer. Cancern är oförutsägbar. Den gör ingen skillnad på pojkar och flickor, samhällsklass, hudfärg eller andra omständigheter. Vem som helst kan drabbas. Tre av fyra barn som drabbas av cancer överlever.

Forskning har gjort att många fler klarar sig idag än för bara några decennier sedan. Men i var fjärde familj inträffar fortfarande det ofattbara. Barncancerfonden finansierar cirka 90 % av all forskning om barncancerforskningen i Sverige.

Med din hjälp kan forskningen rädda ännu fler liv, skapa effektivare behandlingsformer och ge drabbade barn och familjer ett bättre liv.

Gör ett livsviktigt val, stöd Barncancerfonden genom att skänka pengar med din mobil. Man kan även välja att köpa ett smycke, nalle eller annat och göra ännu mer för barn med cancer.

http://www.barncancerfonden.se/pyntagranen

Tveka inte – stöd barncancerforskningen du också! Om ni har egen erfarenhet och vill berätta, skriv gärna en kommentar – jag kan inte säga det tillräckligt tydligt, det här är viktigt!

Posted in: Livsstil
Kommentarer (69)
 • Maria

  Vad tycker du om svininfluensvaccinet? 🙂 Ska du eller ska du inte ta det?

  http://gracefulmemory.blogg.se/2009/november/vaccinet-mot-svininfluensan.html#comment

  -JA, det ska jag! Fick inte innan jag åkte till Thailand för det var slut. Min mamma, plastpappa och lillasyster har vaccinerat sig, men plastpappa vaccinerade sig samma dag som han fick influensan och han blev otroligt sjuk (han var sjuk i nästan 3 veckor), men mamma och lillasyster klarade sig bra. Förstår inte dom som inte vill vaccinera sig och tror att sprutan är farligare än vaccinet. Läste din blogg och din klasskamrat som blev dålig kanske fick svininfluensan samtidigt?

 • Jennifer

  Fick cancer när jag var 2 år , och överlevde är nu 17 om en vecka och mår hur bra som helst. Vill bara passa på att tacka dig för att du bryr dig och försöker göra skillnad 🙂

 • Emma

  Min mormors mor, min farfar, min styvmorsa, min bästa vän har allihopa dött i cancer.
  Nyligen dog en bekant till mig, och en annan nära vän kämpar fortfarande mot det!
  I veckan ska min mamma till sjukhuset, för de misstänker att hon har en liten hjärntumör.
  Så jag vet vad cancer är, och exakt hur processen går till!
  Inte så kul dock.

 • linda

  dem flesta i min släkt har dött av cancer, tycker det är bra att du visar att du bryr dig 🙂

 • Bella

  Bra inlägg. fast det är ju inte du som skrivit det? 😛 eller det kanske inte var meningen heller.

  -Observant – halva inlägget är det väl jag som skrivit, andra halvan är ju från Barncancerfondens informationsmaterial. Tyckte det var viktigt att få det rätt där också.

 • Jossan

  Jävligt bra gjort av dig!

 • Isabella

  Min kusin dog i cancer i november förra året..:/

 • http://annebertelsen.blogg.se

  hahaha kopiera & klistra in? alla vet att du inte kan skriva en sådan text 😉

 • fia

  bra där, känner många i min omgivning som gått bort i cancer. det är hemskt!

 • -

  Min lillebror fyllde ett år den 22 mars 1995 och var hur frisk som helst. Helt plötsligt någon vecka senare i april blev han sjuk, tyvärr hamnade vi hos en dålig läkare först som ville amputera bort hans ben, han gav oss inte ens en anledning varför. Han tog ständigt blodprover från min bror, vilket gjorde honom mycket svagare än han redan var pga cancern, pappa ifrågasatte detta och undrade varför de inte gav honom blod istället, då svarade läkaren att det inte är lönt att lägga blod i en ”tom hink”, han valde istället att tömma han på det lilla han hade kvar. Han envisades också med att ta blod från mina föräldrar, han påstod att han behövde blod för att göra tester och ta reda på vad för sjukdom min bror hade, men den egentliga anledningen var att min mamma har blodgrupp 0 (den som kan ge blod till alla blodgrupper) och det var bara det han ville komma åt. Vi förstod ju självklart att något var fel och stack från sjukhuset, packade det viktigaste och började köra ner mot Skåne. Så fort vi kom fram till våran nya lägenhet åkte vi till lasarettet, de skickade oss direkt till Lunds universitetssjukhus. När vi kom fram där fick vi reda på att han hade fått cancer, neuroblastom, som satt på hans skelett, började i knäna men hade nu spridit sig till hela hans kropp. Det var cancer av fjärde graden och mycket svår att behandla, hans chanser var väldigt små men tack vare underbara läkare var han sex månader senare frisk från cancern, dock blev han blind pga behandlingen. Han mår nu hur bra som helst. 🙂 tack för att du tar upp cancer i bloggen 🙂

 • Liindaaaaah

  min farmor gick bort nyligen i cancer, it sucks :/

 • Matilda

  Hej:)
  Min pappa dog i lungcancer på nyårsafton 2007 när jag var 11 år. Och det var det appsolut värsta i mitt liv för min pappa betyde så mycket för mig för han har alltid stöttat mig och hjälp mig. Och nu är min mamma ensam med mig och min syster och förre nyårsafton försökte jag att inte tänka på det så mycket men på kvällen så blev jag så ledsen att jag var tvungen att gå upp till mig rum och gråta och jag grät på natten sen också… Så jag vet hur det känns att förlora någon som betyder mycket för en…

 • Amanda

  Gud vad bra skrivet och gjort utav dej. Det är en anledning till varför jag läser din blogg, du bryr dig inte bara om dig själv utan om andra också som inte har det så lätt i livet och skriver om det som om det vore en självklarhet. =) ♥♥

 • julia

  kul att se att du bryr dej . ! 🙂
  min kusin är 7år gammal & fick cancer när hon var 6 år 😐

 • felicia

  Min bästa vän fick just reda på att hon har cancer, hon är bara 17 år.
  En elakartad tumör. Lymfom. Sitter i halsen, bröstbenet osv.

 • Anonym

  Vad bra att du tar upp så pass djupa saker i din blogg! Jag har alltid trott att du bara är en ytlig fjortis, men nu av en slump gick jag in på din blogg och såg detta. Mycket bra, du ska ha ett stort tack och grattis till att du har mognat som person. Försök att smitta av dig på de andra fjortis bloggarna med ditt mogna beteende!

 • SISTAH - smyckes design

  många i min släkt har dött av cancer! /:

 • Isabelle

  Vad bra att du tar upp så pass djupa saker i din blogg! Jag har alltid trott att du bara är en ytlig fjortis, men nu av en slump gick jag in på din blogg och såg detta. Mycket bra, du ska ha ett stort tack och grattis till att du har mognat som person. Försök att smitta av dig på de andra fjortis bloggarna med ditt mogna beteende!

 • Lilla a

  Bra inlägg Paulina! Oavsätt om det är du som skrivit hela eller ej så tar du upp ett oerhört viktigt ämne.

  För två veckor sedan fick jag veta att en av mina nära vänner har fått cancer. Han är inget barn, runt 30, men hans dotter fyllde 1 år i helgen. Nu står han inför sitt livs största utmaning. Cancer är fruktansvärt!

  /Lilla a

 • melina

  tre av fyra överlever och i var fjärde familj händer det ofattbara är inte samma sak ju. smart du är

 • Gabbies

  Jättebra att du engagerar dig i dessa viktiga frågor. Hoppas att du skänker lite pengar också så att forskningen går framåt

 • sara

  min kusin vart bara 16år ,
  han fick cancer..
  Han fick typ en bula som han
  hade ont i på ryggen men kollade inte upp den
  förens senare dom lyckades få bort cancern men
  sen när han var ”infektion känslig” så fick han bildtarmsinfektion
  som han inte orkade klara för han hade för dåligt imunförsvar..
  så dog han :/ snart 5år sen
  r.i.p jens käraste kusin!

 • Johan

  Läs min och min pojkväns blogg <3<3 kärlek på hög nivå <3<<3

  Jag hade en syster som dog i cancer :/

 • anna

  de här om att du ska va blond eller brunett …
  Jag tycker du ska va blandat 😉

 • Anonym

  läs gärna om mina anorexi<3

 • malinedet.devote.se

  min bästa kill kompis dom i år 2/2 av leukemi, och 4 tumörer.
  jag vet hur det är att se nån bara glida ur händerna.
  så folk stöd barncancerfonden! det är inget ni vill va med om kan jag lova..

 • malinedet.devote.se

  *dog

 • Lisa

  Nu låter jag precis som alla andra när jag skriver att en i min släkt också dött i cancer men för snart exakt 4 år sedan dog min mamma i cancer då va jag 14 och mina syskon 5, det värsta va nog inte att hon dog vilket låter hemskt att jag skriver men det värsta va att se mina syskon på begravningen… Min lillebrors hjärtskrikande och min lillasysters tysta gråt.
  Jag vill tacka dej av hela mitt hjärta att du hjälper till eftersom du är en stor link i vårat Media idag, Du är en underbar människa som kan göra underverk:)

 • Caroline

  Både min farfar och farmor har haft cancer – men överlevt.
  🙂 bra inlägg

 • CADY

  HEJ!
  SNÄLLA HJÄLP MIG VÄLJA HÅRFÄRG/FRISYR, JAG HAR HAFT ALLA MÖJLIGA KLIPP O FÄRGER. SNÄLLA SÄG DIN ÅSIKT OM DEN FINASTE! Detta är ingen spam! Jag Älskar din stil, och vill ha DIN åsikt, for real! 😉 KRAM

  http://cady.blogg.se/2009/november/hairdressah.html#comment

 • ....

  Jag fick cancer när jag var 1 år, det försvann när jag vart runt 4. Nu är jag 16 och går fortfarande på kontroller för att kolla att den inte kommer tillbaka. Jag hade tur för det var jävligt nära att jag dog med både dubbelsidig lunginflammation + vattenkoppor samtidigt som cancer.
  tack för att du bryr dig, fina människa (:

 • Elin

  Bra att du tar upp detta! Min pappa dog i cancer för 8 år sen och min pojkväns vän förlorade sin son i cancer i April i år, han blev bara 1,5år gammal! Det är så hemskt att detta ska hända.

  Sofie 24år, mamma till lilla Victor som dog (har stått mycket om det i aftonbladet) har en blogg som hon startade i vintras. Den är ganska välbesökt av människor runt om i Sverige. Gå gärna in på den och kika lite. Hennes syster startade även en fond till Victor som nu är uppe i över 300.000kr!!!

  http://www.denstarkastestjarnan.blogg.se

 • RoyanaMac-Intosh

  Fick cancer när jag var två och ett halvt år men blev frisk när jag var fem, är nu 18 men mår skiiit bra, är fullt frisk !
  Bra inlägg 😀

 • Karin

  http://denstarkastestjarnan.blogg.se/

  tycker ni borde kolla in den bloggen, om en mamma som förlorade sin son i cancer,
  kan inget annat än gråta när man läser… :/

 • Fia

  min pappas nyblivna fru (sambo sen 18 år tillbaka)och min lillebrors mamma dog några månader efter giftemålet i cancer.. Jag är fortfarande tacksam över den styrka hon fick över julafton, hon var så pigg och glad för våran skull, men det vände fort :/ är även glad över att jag hann ta farväl av henne.. Hon var min ”extramamma” i 18 år.. suck

  starkt ämne, bra att du tar upp det.

 • Isa

  Åh, vad fint av dej att ta upp det i din blogg!

  Hoppas att många skänker pengar så att cancer inte ska behöva drabba lika många, det måste ju vara hemskt!

 • elajsa

  Min faster dog i cancer för ca. 2 år sedan och min gamla lärare dog i cancer igår kväll 🙁
  Har även en bekant till mig som har överlevt cancer. När dom uppptäckte att han hade cancer hade han ungefär 80% cancercellen i kroppen. Efter han hade gått igenom behandlingen och så, har han bara 0,001% (eller något sånt). Allt tack vare Barncancerfonden och för att folk har skänkt pengar. 🙂

 • josefine

  bra skrivet, tycker du börjat skriva så mycket bättre på senaste tiden 🙂

 • Lolle

  Måste säga att de som känner någon.. barn som vuxen, som har cancer vet hur svårt och tragiskt det är!
  Det känns helt enkelt som om det blir ett svart hål inne i hjärtat!

  Jag stödjer cancerfonden, ger en summa varje månad. Och jag är stolt över det!

 • issa

  hej min bästa vän fick cancer i februari och hon kämpar fortfarande. Tack vare att hon fick cancern har hon blivit mycket starkare. Jag fick också kämpa jävligt mycket, cancern är en hemsk sjukdom, många i min släkt har oxå det och min kusins mamma dog i det när hon va 2 år. Jag ber för min bästa vän varje dag för att hon skall bli bättre, för hon är mitt liv.

 • Sara

  självklart ett viktigt ämne, men när du kopierar en text så ange en källa, dels för att det är lag på det och dels så man kan klicka sig vidare och läsa mera där du tagit din information ifrån. 🙂

 • Anonym

  min syster har dött i cancer :/

 • olivia

  hihi vad bra att du skriver om det paow! 🙂

 • Anonym

  min farmor fick cancer underlivet förra året..
  hon låg på sjukhus i lund i ett halvår , men nu är hon frisk igen, dock har hon påse på magen imed att dom fick operera bort urinblåsan

 • Jenny

  Jag vet inte, du är blondin… och ganska stor bloggerska –
  korkad blondin är nog det första jag tänkte när jag
  hörde talas om dig. Men jag har följt din blogg ett par veckor
  nu och du verkar vara en helt normal tjej 🙂 Det gillar jag och
  jag inser att jag verkligen har fått fel bild av dig.
  Du visar verkligen medkänsla åt din omgivning att skriva
  om detta. Bra tycker jag. En syssling till mig dog i cancer när
  innan hon blivit 18 och ansågs som vuxen. Hon blev frisk, fick
  återfall och cancern hade då spridit sig och hon dog. Men innan
  hon dog hann hon vara med och grunda barncancerfonden.
  Tycker det är fint att du skriver om detta 🙂

 • kristin

  min morfar dog i cancer för några månader sen :´( han hade cancer på levern 🙁 jag tycker att du är mycket moganre än alla andra bloggare! du skriver om cancer, det får dej att framstå som en fin och bra människa! fortsätt så! 😀

 • Nora

  Min kompis, en väldigt bra kompis gick bort 2/2 2009. Han var den mest stöttande vännen jag hade under tiden jag flyttade till norge och bytte skola osv. Han höll kontakten och fick mig att skratta, även fast han var svårt sjuk. Det gick alltför fort, han var bara sjuk i cancer i 9 månader innan den övertog han och vann. Det var en chock, ett liv utan min Marcus? Va ? NEJ! det är fortfarande overkligt och Han skakade Karlstad<3
  Jag saknar dig Marcus Lika som många andra, du var mogen du var stark, du var underbar !
  Vila I Frid älskade vännen<3

  / Nora K.

 • Johanna

  Din blogg har blivit skittråkig. Urhk. Åk till Sverige igen så man orkar läsa den.

 • ellie

  Hjälp mig med att rösta fram vilken bild du tycker är snyggast och skulle passa bra som Header! Som tack kommer jag slumpmässigt länka 2 personer, så klicka dig in på min blogg nu och rösta på din favoritbild!

 • anonym

  min kompis mamma , som också var kompis med min mamma dog i cancer för 5 år sedan , min kompis var 8 då och hennes lillebror var bara 2 år .
  det värsta när hon dog var att se hur ledsen min kompis var och , men hennes lillebror förstog ingenting , utan helt plötsligt var hans mamma bara borta .

 • Anonym

  min mamma har cancer och har bara haft det i lite mera än ett år,
  fick dock reda på i veckan att hon inte kommer klara sig. hon är 38 år. och som en bästa vän för mig. det är orättvisst!

  bra att du tar upp det, det är ett viktigt ämne!

 • Jennie

  Cancer är hemskt.. har en kompis som är 14 hennes mamma dog nu den 14 Oktober i cancer och blev bara 36 år gammal otroligt jobbigt var det, känt min kompis o hennes mamma i 8-9 år och helt plötsligt går allt så fort.. hon låg på sjukhus tre dagar innan hon somade in.. Begravningen var jätte ledsam och min kompis yngsta syskon som är 6 år satt och grät över hela kyrkan och skrek mamma.. Nu lever min kompis med sin pappa, lillasyster och lille bror ensama och får vara starka och stötta varandra. Helt otroligt att alla bra och underbara människor ska försvinna.. inte rättvist.

 • elin

  Jag hatar cancer, verkligen hatar det.
  Hela min släkt har dött i det, EN har överlevt,
  det är det värsta som finns, sen att man varje dag ska bebhöva oroa sig för att själv få det, det är bara hemskt.

 • therese

  hej 🙂
  jag har cancer.. ewingsarkom elakartad.
  är 13 år
  jag har operation imorgon :/
  ärret blir 3 ½ dm långt typ.
  jag ligger på umeås universitetssjukhus.
  tycker det är bra av dig att ta upp cancer här i bloggen.

  man tror igentligen att cancer inte är väll så jätte farligt, visst.. vissa dör vissa överlever. så tänkte jag innan jag fick min diagnos tre dagar innan midsommar.
  men man får så mycket inpå, nu efter operationen kan jag kanske inte åka slalom (vilket jag älskar) rida min häst, och massor med mer saker.
  sedan får man infektioner av cytostatikan (cellgift) med.
  och det är knappast det bästa. sedan midsommar har jag gått ner 11 kilo.
  när jag hade gått ner till 40 kilo först tyckte jag det var rätt okej, men när det började närma sig 35?? var det aldeless för mycket.

  paow jag tycker du är cool, fortsätt med det du gör, men skippa dessie.. 😉

 • Anonym

  Barncancerfondens pengar går inte till forskning som räddar barnens liv – deras pengar går till att förbättra deras liv medans dom har behandling. Kort sagt: Till datorer, tidningar, leksaker och annat som kan förgylla dagen för svårt sjuka barn som lätt kan ge upp hoppet.

  -Anonym, du har inte helt rätt, Barncancerfonden stöder både forskningen och familjer, läs om forskningen här: http://barncancerfonden.se/Forskning-Utbildning/

 • Anonym

  seriöst inte ens kunde du skriva en text om cancer. det säger hur begåvad du är.. Som en guldfisk.. Du har snott texten rakt av från reklamen om cancer o deras egna sida. Hur jälva blond o trög kan man vara egentligen.. Skriv fan om texten lr låt bli för fan o lägga ut det.

 • bellaa'

  jag har hört att cancer hoppar över en generation, eller det är nog bara skitsnack, min morfar dog i cancer, min mormors mamma dog i cancer, min mormor har tagit bort cancer celler ifrån brösten och i magen, samma sak med min mamma, men nu har hon fått cancer i magen, och all cancer är precis lika allvarlig, visst det kanske är tragiskt med barn också, det håller jag verkligen med om !
  Men tänk på all barn som förlorar sin mamma, och alla föräldrar som förlorar sina barn, skänk inte pengar till ngn speciell cancer fond, stöd alla istället !

 • Amelie

  Ja ja, för det där skrev ju DU. Det var såklart inte reklam.. 😎

 • S A N N A ♥

  vad bra du är!
  det är fint när du använder din popularitet till att förmedla viktiga budskap (: mer av det 😀

 • Natalie

  Jag fick AKUT LYMFATISK LEUKEMI när jag var 5 år, alltså cancer i blodet och nu är jag 19 år och mår jätte bra det ända som stör mig är mitt jätte stora fula ärr på höger sida ovanför bröstet, lite irriterande när folk som inte har något innanför pannbenet tror att man har opererat pattarna eller haft bröstcancer :S

 • jennie

  Min morfar har haft cancer ..

 • Anonym

  Fan vad du steg i mina ögon nu, tänk om fler med stora bloggar kunde ta upp det här. Min lillebror fick cancer för fem år sen, tyvärr tillhöll han den del som inte klarade sig, han dog för ett och ett halvt år sen elva år gammal. Creds till dig !

 • hjhyuijhk

  Anonym som skrev om att pengarna som skickas till barncancerfonden inte går till forskning kan ju bara hålla käften och inte yttra sig om du förlitar dig på en hemsida. BarncancerFONDEN är det som skickar pengar för att hjälpa barn som är sjuka, barncancerfondspengarna går fortfarande till forskning!

 • amanda

  vill verkligen inte vara petig, men verkar det inte GANSKA konstigt om var fjärde familj drabbas:P?? ganska mkt menar jag:)

 • Stina

  Min pojkvän har cancer… Hotchkins, en sorts lymfoncancer som sitter i körtlarna.
  Skulle göra vad som helst för att göra honom frisk, han har varit sjuk i över 1 år och jag har stått vid hans sida hela tiden. Vi är 15 år båda två.
  Fint att du stödjer det och gör reklam, även ifall du inte skrivit det själv 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *