GI eller LCHF eller…?

Satt och funderade på olika dieter och har ju hört talas om GI-diet (då äter man mindre mängd kolhydrater och långsammare kolhydrater, mer fett och protein)…

Snubblade äver LCHF-dieten också som är en hårdare variant av GI verkar det som. Läste om den på den här bloggen som jag tyckte var intressant: www.lchfbloggen.com. Kolla vad ni tror…

Nu vill jag veta om några av er har provat antingen GI eller LCHF, eller har andra diettips!! 🙂

fat

Få en gratis bok, med gratis frakt – välj bland 8 olika populära böcker

Posted in: Livsstil
Kommentarer (117)

You might also like

Alexandra Nilsson - Bad day Josephine Qvist - SRILANKA BILDBOMB Alexandra Nilsson - Få skräddarsydda skjortor hemma Alexandra Nilsson - Nyheter till lashes by Alexandra
 • Anonym

  kolla den här bloggen är du snäll.
  http://tiepnajjs.blogg.se

  hon är wannabe dej och aspinsam. häng ut henne i din blogg är du snäll..

 • Emma

  Paow , va nöjd med dej själv! 😀 <3

  Du har jätte fin kropp ! <3
  Jag ladda upp en fan bild på dig , (:
  Snälla kan inte du ladda upp bilden i din blogg? 😀

  Jag älskar din blogg Paow , du är skitfin !! <3

 • Emelie

  Du kan ju träna regelbundet och äta nyttigt 🙂 !
  Och hoppa över massa chips och dipp haha !
  nä men börja träna och ät lite nyttigare.

  Kram , Emelie

 • VS

  pappa körde på LCHF ett tag, om man följer den ordentligt visas verkligen snabbt resultat. men när man inte ätr några kolhydrater överhuvudtaget blir man tröttare och får dåligare humör..

 • Johanna

  Jag har testat båda och om man går efter ”reglerna” får fungerar båda alldeles utmärkt. Sen gäller det också att se till att motionera så lovar jag att du kommer att bli nöjd!

 • Filippa

  kan du inte skriva vad du tycker om dennism? och hans blogg? för du gillar ju att va smal och så tänkte jag. 🙂 kram!

 • mimmi

  du är så snygg som du e juh !
  gå inte på dieter !

 • helena

  Kan rekomendera montignac metoden, det är ännu en variant på båda dom här dieterna. Jag som inte är överviktig alls gick ner 8 kg på knappt 3 veckor, och det utan att träna 🙂

 • Emelie

  Inte LCHF, det är vidrigt, typ ät ett ägg med en matsked smör på – vem vill det? Kör på GI om du måste, det är enklare också eftersom att det bara är att välja bort alla kolhydrater:D

 • Anonym

  asså du är så ÄCKLIG som strular med allt och alla. dina föräldrar borde va stolta, HAHAHAH

 • beatrice

  Gi har mina föreldar gjort.. och vardera gick ner ca 5-7 kg på en månad.. köp en recept bok med massa gi maträtter.. så blir det mycket lättare ska du se 🙂

 • sandra

  gi har jag testat å många av mina kompisar med. Om man ska köra på den dieten så ska man verkligen hålla sig til det å inte köra på ”bara den här gången” å ta en brödbit eller potatis. De e en bra diet tycker jag, men man ska hålla sig i den när man nått målet också.

 • ellie

  börja inte med nån diet paow!!
  för du har typ den perfekta kroppen! men istället för att börja med nån diet så börja träna och ät mer nyttig mat!

 • jennie

  jag har inte testat själv men har hört om folk som kör med LCHF och när dom sen börja äta lite kolhydrater igen så går dom upp i vikt snabbt!

 • jennie

  min mamma äter inte ris ,bröd ,makaroner m.m
  hon har gått ner lite mer än 20 kilo .
  & det har gått snabbt oxå .

 • jennie

  min mamma äter inte ris , bröd , makaroner m.m
  hon har gått ner mer än 20 kilo .
  på inte så lång tid .

 • Jenny

  Jag började med GI metoden och gick ner 9 kilo. Det är inte lika strikt som LCHF och är kanske lite lättare för ”nybörjaren”. Med LCHF gäller det att kolla varenda näringsinnehållsförteckning på det du äter eftersom det inte får / bör innehålla mer än 5 kolhydrater / 100 gram, helst mindre.

  Har läst att du inte gillar lagad mat eller fettrik mat.. då passar dessutom LCHF inte alls för dig, fett ska du då äta rikligt av till varje måltid. Men nu äter jag LCHF och trivs men jäkligt jobbigt när man ska ut och äta tycker jag eftersom det ofta är dolt socker i t.om sallader & allt annat också typ, så det har jag skippat. Förstår att du är en sådan som gillar att äta ute så det är som sagt nog inget för dig 🙂

  Fast måste säga att du inte bör använda GI som en diet utan en livsstil eftersom du kommer må mycket bättre + att du har så jäkla fin kropp redan. Måste också nämna att svält inte funkar i någon av ”metoderna” så det får du skippa, du kanske bör äta 1200 kalorier minst per dag. Du måste tänka långsiktigt & när det kommer till svält långsiktigt betyder det oftast att man går upp kilona igen.

 • Emma

  jag äter LCHF just nu, och det är absolut det bästa!:D gillar din blogg jättemycket

 • Anonym

  Jag känner många som äter efter LCHF. Även de som inte gör det för att gå ner i vikt utan för att må bra. De säger att de blivit avsevärt mycket piggare och är heller aldrig sugen på godis och andra saker kroppen egentligen inte behöver. Även småätandet har försvunnit och de är mätt väldigt länge pga den feta maten.

  Dock har jag aldrig hört någon nämna något om GI-dieten förutom det man läser på internet och kan därför inte heller uttala mig om någonting om den dieten.

  Men eftersom du är så pass smal som du är så skulle då jag rekommendera LCHF om det du är ute efter är att bli mer pigg och köra på någon diet.

  Det man ska tänka på då man går på diet är att inte fuska eftersom det då blir en störning i kroppen och det kommer någonting kroppen då inte är van vid. Så tänk dig noga för innan du börjar med någon diet.. Vad du vill ha ut av dieten, kommer du att följa den eller kommer du skita i den vissa dagar osv.

  Även att du kollar igenom alla dieter och vad alla innebär är väldigt viktigt för att se vad de går ut på. Läs noga och så hoppas jag du väljer rätt. Men det jag skulle rekommendera mest är att försöka äta så nyttigt och bra som möjligt eftersom du inte är det minsta överviktig. Du är så pass ung att om du bara följer tallriksmodellen så vore det det allra bästa för dig.

 • Therese

  Hej!
  Jag undrar om jag får lov att ställa en fråga angående din bloggdesign?
  Kram

 • mikaela

  jag kör på LCHF. Den är kanonbra och har hjälpt mig massor. Jag gick ner 7kg på 5 veckor och ändå äter jag som förut förutom att jag tar bort pastan o potatisen osv osv. Dock är jag inte så förtjust i ägg o heller inte omellett så man behöver ju inte äta det bara för att alla säger det. Alla sa att jag skulle äta det till frukost, men istället äter jag narutell youghurt med frön till, lunch och sånt äter jag tex kött sås och sallad, kanske tar lite mer av proteinet eftersom jag skär av på kolhydraterna. Och jag har inte bara blivit smalare utan jag mår även bättre, orkar mer om dagarna och man håller sig mätt längre eftersom att man skippar kolhydrater. Jag trivs som bara den. Min mamma kör också på detta, hon är smal redan men hon gör det för hälsan. Hon hade förut högt kolestrol men nu ligger det perfekt, hon har diabetes och sen hon började med LCHF har hon inte behövt ta lika mkt insulin.
  men jag har dock aldrig kört på GI så kan inte säga något om det, men LCHF är riktigt bra det kan jag verkligen säga.

 • Anonym

  kör 2468, enda som funkar 🙂

 • elin

  ät nyttigt, träna mycket 🙂

 • Fredrika

  Du behöver ju inte gå på diet, din kropp är ju jättesnygg, men om du ändå tänker göra det, så har jag hört att om man väljer en diet där man tar bort kolhydrater så blir man på sämre humör. Men om man väljer bort fett så får man bättre humör, men det ger exakt samma effekt med viktminskningen som om man tagit bort kolhydrater 🙂 Så ta inte GI dieten i alla fall, utan en diet där man väljer bort att äta fett.
  Jag käste det i tidningen och såg det på nyheterna om du undrar 😉
  Kram, Fredrika

 • ida

  men snälla paow.. hör du inte själv hur dumt det låter att väga 42 kg?
  Förut var du bara ben, ett vandrande benrangel. Nu har du både kött och ben, och har fått en sån jävla fin kropp – kroppen som seriöst alla skulle döda för.

  Jag tyckte du sa att du är nöjd med dig själv nu när du har börjat ätit mer. Och det ska du fan vara också. 47 kg är INGENTING, du kan lika gärna lägga på dig 3 kg till och fortfarande vara otroligt smal.

  Snälla, skärp dig med dietsnacket och om att du är ”mullig”. Du är så vacker så att du fan inte ens anar det själv. Fortsätt som du gör nu, mat ska fan vara en njutning inte nånting som man förknippar med ångest.

  Paow, din kropp är perfekt, så håll igen.

 • Fredrika

  Körde LCHF i en månad. Körde stenhårt och gick ner 4-5 kilo (vägde 56kg innan) men samtidigt mådde jag illa hela tiden, dålig i magen och konstant hungrig. Det var jobbigt och komma på vad man skulle äta. Men sötsuget gick bort helt. Idag kan jag dock inte äta ägg, svamp, smör, fett på stekpannan eller turkisk yoghurt. Men gillar du ägg och gillar du fett så kör på. Man kan testa iallafall. Finns jättebra sidor du kan läsa om det.

 • anamaria

  hej hoppas du får anorexia och dör hejdå!

 • Linda - Rosa chica

  Min pappa körde GI , han gick ner typ 10 kg på 2,5 vecka 😀

 • maja,

  onödigt av dig att ens börja med någon diet, du har ju kroppen så lixom ja..
  men om du absolut måste ta någon av dom välj GI. mycket bättre:)

 • ella

  herreguud , ser du inte själv hur mager du är ? så jävla fjortis , skaffa hjälp

 • KRISTIN

  jag tycker du ska prova GI-metoden – inte för att du behöver gå ner i vikt utan GI-metoden är ett sätt att äta nyttigt också, en ny livsstil typ!

  sök bara på GI-metoden på google och läs på eller köp dig en bok om just GI? – alltid bra att veta vad man sysslar med!

 • Rozi

  Du måste ju vara sjuk.. ska du banta? du är smal som en pinne, skaffa lite kött på benen, för pågarnas skull iaf :S

  ps.
  My blog is sexy.. and u know it..

 • kilo

  men snälla! ska du börja banta? du är fan sjuk i huvudet- HEJ JAG VILL HA UPPMÄRKSAMHET! hoppas du dör din jävla loser! äckliga hora!

 • Nattiis

  INGEN AV DOM OM DU INTE VILL BLI SJUK! Jag skiter i vad alla proffs säger, för kan man någonting så fattar man att:
  En diet som säger att man ska undvika kolhydrater & grönsaker & frukt är sjuk.
  En diet som säger att det är okej att surpla i sig grädde ( jo GI säger det..) Är ännu sjukare. Det enda den dieten kan leda till är hjärtinfarkt. Det blir stopp i blodkärlen av allt fett.

 • Anonym

  Hej gumman. du är jätte fin som du e =) många skulle säkert vilja ha din kropp. kör inte på någon diet börja träna istället och satsa på en musklig fin kropp!
  Men som sagt du är jätte vacker och fin som du e hjärtat!
  Kramar Alice..=)

 • Caroline

  Skit i alla dieter, visst man kommer gå ner till en början men det är i princip bara vätska man tappar. Börja istället äta mer regelbundet, ca var tredje-fjärde timme. Kroppen ställer in sig på svält då man bara äter 1-2 ggr per dag och det första man tappar är muskler. Sen börjar kroppen gå på fettet men men det tar sin lilla tid.. Så ju oftare man äter desto högre förbränning får man (små portioner då givetvis) Sen är promenader väldigt bra med, hoppa även över all skitmat på vardagar, även cola och sån skit. Man kan ju självklart MINSKA på kolhydraterna men inte skippa dem helt, man blir bara dum i huvudet då rent ut sagt (hjärnan behöver kolhydrater för att fungera..)

 • Alice

  Hej gumman. Du är så vacker och fin som du är =)
  Du på diet? nej många skulle göra mycket för din kropp.
  Be strong yo go girl=)
  Kramar Alice..=)

 • Sanna

  lchf (eller south beach ) är väldigt hårt, eftersom kolhydrater är hjärnans ”bränsle” så mår man ofta väldigt dåligt de första veckorna, trötthet huvudvärk och yrhet är ganska vanliga ”bivärkningar”. Efter en period börjar levern tillverka ett ämne som fungerar som bränsle till hjärnan när man inte äter kolhydrater. Hjärnan funger dock inte helt på detta, ungefär 10 % av hjärn kapaciteten förvinner tillfälligt (detta enligt Fredrik Paulún).
  Men visst är det effektivt, så länge man klarar att hålla sig till dieten så går man ner i vikt, problemet är bara att det är en jobbig diet och det är lätt att ge upp och börja äta som vanligt igen.

  Gi-metoden är enklare, man får äta långsamma kolhydrater och detta gör att man mår bättre.
  Jag har under längre perioder provat båda dieterna, och den jag skulle rekommendera är definitivt lchf-metoden . Det är dock viktigt att man verkligen äter, annars mår man snabbt dåligt.

  Måste dock tillägga att jag personligen tycker du har väldigt snygg kropp och inte behöver gå ner i vikt alls!

 • Hannah

  Jag tycker inte du behöver gå på e massa drastiska dieter.. MEn om du nu vill hålla vikten osv.. Så tyckerjag du ska äta en balanserad nyttig kost (enligt tallriksmodellen) och träna.. Att balansera träning och kost är det bästa som finns, man ska inte behöva svälta sig själv..:) Lycka till!!

 • MATHILDA

  min pappa kör lchf, ganska hård. seg i början men han har gått ner mycet, och minskat i midjan. men man ska kontakta doktor innan, annars kan det ge på frestningar mot kroppen. spec om man är liten och smal som du 😛

 • Hannes Mauritzson

  Du bör ta LCHF (Low calorie high fat) om du vill få snabbare resultat!

 • Maja

  Min mamma äter LCHF, även jag men inte lika strikt.
  Man äter endast fet mat, mycket grädde osv.
  Läste i någon kommentar ovan att om man äter LCHF och sedan äter lite kolhydrater går man upp snabbt igen, det stämmer inte!
  Jag äter mest fett men kolhydrater i liten mängd.
  Tycker att du ska testa detta, skulle nog bli bra med din kropp! 🙂

 • Anonym

  Du ska inte gå på GI, det finns studier på det att man blir aggresiv och vresig av det. Hjärnan behöver sina kolhydrater. Dock så kan du minska på hela intaget av maten, alltså minska portionerna, dock är fett något du verkligen ska minska på, speciellt mettat fett. Om du inte rör dig tillräckligt mycket så bildas det energi reserver, vanligast runt magen, det är pga. fettet vi äter som inte kommer till användning just då, därför får du fettet på kroppen. Det finns ännu ett tips av mina gå minst 10.000 steg om dagen, det är så mycket man ska rör på dig varje dag i snitt. Sedan kan du även fasta, då menar jag inte svälta ihjäl dig helt, eller äta på kvällen när solen gått ner. Utan i kanske 2-3 dagar dricka konstant men inte äta något, studer visar att man efter i snitt 1 dag är super pigg, men magen måste fyllas på konstant av vatten eller ört te, jos utan tillsatt socker fungerar men det ska du inte heller dricka så mycket då fruksockret inte är jätte bra heller.

  Hoppas det fungerar på dig, det fungerar utmärkt på mig! Men om du gör detta glöm inte bort de 10.000/dag stegen!

 • Anonym

  LCHF är en väldigt bra diet. Du får i dig allt det väsentliga som kroppen behöver och om du följer dieten ordentligt går du ändå ned i vikt, får en snabbare mättnadskänsla och blir oftast piggare.

  Du kan läsa mer om hur dieten går till på den här bloggen: http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/ Annika Dahlqvist är den som startade LCHF-debatterna i media. Hon är läkare från början och har fått mycket hård kritik för att ha rekomenderat LCHF, därför att det går emot det ”normala diet”-utbudet som finns att få hos exempelvis Dietister. Är man osäker på vad man ska tycka så kan man absolut läsa hennes blogg om för och nackdelar.

  Min pappa började med LCHF för snart ett år sedan och har följt den hyfsat strikt, han fuskar kanske någon gång på helgen eller så, men totalt har han på ett år gått ned 15kg. Då hade han iofs lite mer att ta av än vad du har 😉

  Jag är osäker på om du skulle gå ned någon större mängd då du redan ser ut att väga normalt för din längd och ålder, men dieten kan göra dig piggare och mer balanserad i humöret osv. 🙂

 • carolina

  jag har gått på GI dieten tre gånger tror jag, och det tar ett tag om man är smal eller inte så överviktigt. men jag gick ner från 65 kilo till 60 på 2 veckor eftersom jag inte är överviktig. men det är goda recept och man kan äta hur mycket som helst av det som man då får äta. dock ska man inte kombinera det med träning då man inte jar några kolhydareter alls i kroppen

 • felicia

  ät inte bröd,pasta,potatis. spec bröd. bröd lägger bah sejj runt magen ;P

  puss på dejj!
  ps !! Paow is the best !

 • Therese

  Mina föräldrar kör GI lite då och då, och det funkar verkligen, dom går ner i vikt. Det enda dåliga är tydligen att hjärnan behöver snabba kolhydrater så man förlorar hjärnceller eller nå, men det märks väl knappt.

 • Alex

  Paow, du är så jävla fin nu <3, tycker inte du ska gå ner i vikt.

 • HALLÅ

  du verkar vara en väldigt bitter och olycklig person…

 • Pysen :)

  Paow & Dessie och alla era läsare jag vill verkligen att ni läser detta..
  jag kolla precis runt lite på youtube på lite filmer om er två & kissie..
  så hitta jag en film där det handla om er, det var ni två på varje bild och man såg verkligen hur kul och underbart ni hade det med varandra..
  när jag börja läsa era bloggar var ni typ alltid, ni skrev SNÄLLA saker om varandra och det var verkligen Paow (L) Dessie, Dessie (L) Paow.
  men nu, va har hänt mellan er egentligen? varför är ni aldrig, varför skriver ni taskiga saker om varandra ibland.. varför är det inte ni som man ser på bilderna tillsammans längre?

  jag saknar den tiden då det var Paow och dessie man såg på bilderna hela tin..
  ett ord spårk : kärlek kommer, kärlek går men vänner består..
  kommer det nån gång bli som förr mellan er?

  ni var & är två sjukt söta tjejer, ingen är bättre än den andra.. okej visst ni är två stora bloggare såklart att man har sina dagar där man skriver skit om varandra, men menar ni verkligen det ni skriver?
  eller skriver ni det bara för att den andra ska skriva nått ännu värre och sen blir det bara värre och värre och sen finns det inget paow&dessie längre?
  varför??

  jag hade gärna sett ett inlägg på Paow´s blogg och ett på dessie där dom skriver varför det har blivit som det blev.. jag vill att ni skriver som ni tycker inte som den andra !!
  hoppas man får reda på varför det blev som det blev mellan er..
  JAG saknar att se er två tillsammans 🙁

  här är videon där dessie och paow gjorde allt tillsamman !

 • HALLÅ

  Tycker inte du skall använda dig av något ! jag använde mig av GI, men det var för jag var överviktig, poientera överviktig, vilket är FARLIGT för hälsan! Snälla, kan verkligen förstå om du känner dig tjock och äcklig efter att ha ätit så där mkt chips, så känner vi nog alla samma sak! men börja inte med någon diet! Ät vanligt mat (inte skräpmat), skippa allt godis och chips i veckorna! och börja träna! spinkiga barbies är så jävla NONONONONONONONONONONONONONONO!

 • Caroline

  När ska alla ge upp alla jävla dieter? Dieter kan ju medföra att man missar sådant som kroppen faktiskt behöver. Kroppen behöver både kolhydrater, protein och fett. Varför utesluta eller minska på nåt av det? Det är ju bättre att äta riktig mat och träna/röra på sig istället för att luras av nån diet som dessutom kan medföra närings-vitamin och mineralbrist. Varför förstöra kroppen med en värdelös diet? Dieterna är ju snarare till för de som är grovt överviktiga och inte kan ha en chans att gå ner i vikt utan dem.

 • K

  Min mamma & pappa har båda provat den dieten och i början tappar man ganska mycket i vikt, men sedan stannar man ungefär på den vikten om man inte tränar samtidigt 🙂 Men båda två mådde mycket bättre av den och min pappa som har haft ont i ryggen hade inte alls lika ont i ryggen sen, så det är ju bra 😉

 • n

  vatför bytte du bild?? :S

 • corinne

  jag har provat LCHF dieten, och då ska man äta VÄLDIGT mycket fett och lite koldydrater, så ett mellanmål kan vara en ostrulle med smör i. och tillslut mår man illa efter så mycket fett. och man ska inte äta mycket grönsaker och ingen pasta eller potatis, så jag föredrar GI för den dieten är mycket fräschare och jag tycker den maten är godare. fast du behöver verkligen inte gå på någon diet för du har väldigt fin kropp och mitt mål är att få en kropp som du har! kram <3

 • Pierre

  Skippa dieterna och lev allmänt nyttigt. Dieter är inte särskilt uthålliga!!

 • Anonym

  Ett tips dem dieterna är jätte dåliga. Jag gick på GI-metoden i två månader typ gick ner jätte mycket. ca:2 kilo i veckan. Blev jätte smal. men sedan när jag började äta kohydrater igen gick jag upp dubbelt så snabbt. så det är ingen bra diet eftersom man går upp så fort igen. Däremot har jag hört att en väldigt bra diet är att exakt som vanligt MEN mindre portioner, men kompis blev jätte smal av det.

 • Sanna

  Tilllägg:
  Man blir inte fet av fett, man blir inte fet av kolhydrater. Man blir fet av fett OCH kolhydrater. Kolhydraterna gör att kroppen tillverkar insulin (insulin binder fett), om man inte äter fett så finns det inget fett att binda. Äter man inga kolhydrater så tillverkar kroppen inget insulin (alltså binds inte fettet)

  Om man är lite snabb i hjärnan kan man alltså räkna ut att om man äter enligt LCHF ska ska man inte äta några kolhydrater alls ( för då binds ju fettet, alltså går man upp i vikt och inte tvärt om)’

  Gi fungerar inte alls på samma sätt, äter man enligt Gi-metoden så är målet att hålla blodsockret på en jämn nivå.
  Eftersom man äter långsamma kolhydrater så bildas insulin (mindre mängder) och då kan man äta endel fett, men abslut inte lika mycket som i LCFH dieten.
  Gi-metoden skulle jag mer kalla en livsstil, som går ut på att äta lvarierat och inte förbjuda något helt.

  Rent teoretiskt så funkar den vanliga ”bantnings-metoden” som livsmedelsverket rekomendera (mycket kolhydrater, och lite fett)
  MEN då gäller det att man äter lättprudukter, margarin och minimjölk. Problemet med denna dieten är att light-prudukter innehåller mängder av tillsatser och kemikalier. Dessutom är det svårt att hålla sig bort från fett helt och hållet.

 • Alexandra

  Jag provade LCHF i en vecka, åt typ bara kött, ägg, ost och feta såser, alltså ingen pasta, socker, potatis, ris och sånt överhuvudtaget, man får inte ens äta majs typ. Jag gick ner 3 kilon under den veckan och det var inte speciellt jobbigt, man fick trots allt äta mörk choklad 🙂 Men efter en vecka så var jag extremt energilös och skulle äta hos min pojkvän vars föräldrar serverade mat med i princip bara kolhydrater så jag gav upp. Den här dieten får dock ingen effekt om man fuskar, så det är absolut inte ok att ta några chips på kvällen eller en liten godisbit, blir man sugen på något på kvällen kan jag dock rekommendera sånadär baby bell ostar, mörk choklad (typ två rutor max) eller ölkorv, haha 🙂

 • Angelica

  Tycker inte att du behöver gå på nån diet.. Äta bara nyttigt å träna lite så kommer du behålla din fina kropp..

 • Alexandra

  Juste, måste tillägga att det typ tog två veckor för mig att gå upp dom där 3 kilona som jag gick ner under LCHF veckan 🙁

 • Bianca

  Jag tkr inte du ska banta alls, du är lagom/fint smal:D men om du ska banta tkr jag GI, den är min mammas sambo på just nu, och han har tapat 10 kl 🙂

 • Bianca

  Jag tkr inte du ska banta alls, du är lagom/fint smal:D men om du ska banta tkr jag GI, den är min mammas sambo på just nu, och den funkar bra:D

 • J.CARLSSON

  Jag har testat LCHF, de gick trögt tycker jag.. 1kg på 2 veckor eller liknande

 • M.

  Du behöver verkligen inte banta. 🙂

  Uppstartad igen ( Thisissex.blogg.se), Spana in för sextips, kärleksproblem och m.m!
  / Thisissex.blogg.se

 • Anonym

  Min syster kör på GI metoden. Och det fungerar verkligen. Hon gick ner runt 20 kg på bara några månader! Självklart måste man ju även motionera samtidigt, men rekomenderar verkligen den metoden 🙂

 • hannah kungen andersson.

  hejhej! 😀
  jag har ite provat något av dom, jag håller mig till cambridge!
  det är en super bra metod som har hjälpt mig fram till min mål vikt på jätte kort tid, man dricker slags påsedryck morgon lunch och middag, som finns i smakerna, jordgubb, choklad-mint, vanilj och cappucino, och dom smakar verkligen super gott!
  jag gick ner 6 kilo på en vecka men man kan gå ner mer, men då gäller det att träna som bara den, vilket ite jag gjorde, hihi..
  det är värt att prova det kan jag säga dig. 😉

  pussss!

 • Elin

  GI och LCHF är den mest naturliga och hälsosamma metoden om man vill gå ner i vikt! Egentligen behöver man inte motionera speciellt mycket. Man väljer helt enkelt bort pasta, ris, mjukt bröd, maragarin och äter istället naturliga fetter, som vi är avsedda till att äta, som hästar äter gräs, fiskar äter alger. Du kan äta mycket kött, såser och sallad(mycket rotfrukter). Till frukost är det perfekt att äta ett stekt ägg på hårdbröd macka till exempel. En fredags kväll då man är sugen på något gott kan man byta bort godiset och istället äta vispadgrädde med hallon, de innehåller väldigt lite kolhydrater men man tycker att det borde vara jätteonyttigt. Om man vill se snabb effekt ganska fort skall man inte blanda kolhydrater och protein, utan endast protein & fetter. Fetter går fort igenom kroppen medans kolhydrater varar längre i kroppen. För att hålla dig på humör och hålla koncentration uppe så kan du lägga till en halv potatis till maten, eller äta en halv mjukmacka imellan åt. Alltså, du kan äta mycket smör på mackan (stek alltid i smör och inte i margarin), bacon, ägg, kött, rotfrukter, hårdbröd, vatten, grädde osv.

 • En tjock katt i en smal värld

  Jag käkar enligt lchf, och det funkar bra för mig, inte bara för att man går ner utan av andra orsaker också. Helst bör du ju inte banta, men eftersom det inte är bantning (man får liksom äta, och mycket), så känns det ju iallafall lite bättre än att köra på tex en liten soppa om dagen eller vad folk nu gör… Men lchf är inte så bra om man tränar, då behöver man kolhydrater. 🙂

 • Hanna

  Mina föräldrar har hållt på med GI sen i början av januari, och det verkar funka väldigt bra för dom, dom har tappat verkligen massor i vikt av att äta mera sunt hela tiden. Dom äter nästan som oss andra ändå, bortsett från att dom byter ut potatis och pasta osv mot grönsaker och sen inte äter en massa godis osv.
  Så jag kan nog säga att den ger väldigt bra resultat 🙂

 • Anonym

  bara kolhydrater funkar också, fast bara en viss sort, typ osötad musli, yoggi mini, massa frukt, & massa grönt te. (som jag tycker gör att man blir mindre sugen på sötsaker, mättar och det sägs att det ska bränna fett också). Att mixa ihop typ banan, apelsin, hallon, eller ja, vilka frukter man vill i en mixer så det blir som barnmat? typ är bra, man kan äta jätte mycket utan att få i sig så mycket kalorier och det mättar bra! Allt med sötningsmedel går också bra, typ coca cola zero, inga kalorier. Yoggi mini innehåller bara 35-40 kcal/100 g, alltså i en hel liter är det bara 350-400 kcal, hur bra som helst! Finns en osötad musli med russin/kanel/banan från axa som är bra, kanel sägs ju också vara bra för förbränningen. Annars har paulun väldigt goda osötade muslis. Är man sugen på något annat så kan man äta lite nötter, dock i väldigt små mängder, och endast naturella cashewnötter, valnötter el. liknande. De naturella nötterna är de inte massa extra fett eller någon konstig tillsats på. Vill man ha något mer ”matigt” så är räksallad perfekt, dock utan massa bröd till och dressing i små mängder!
  skulle nog kunna skiva en hel bok om sånt här, men det får räcka. Lycka till!

 • elin

  jag har aldrig gått på diet det enda man behöver göra är att träna regelbundet & äta rätt.
  Så köp ett träningskort & skippa donken!

 • nääds

  min mamma är på GI dieten och den fungerar jätte bra hon är nu på sitt tredje år tror jag du kan också köpa böcker om den. Puss på dej Paow du äger!

 • Forsman

  Min pappa går på GI dieten, han vägde typ 98 kilo, du väger han typ 89 , eller nått sånt.. Tror jag, han har behövt köpa mycket nya byxor 😀

  Inte för att du ser ut å behöva nån speciell diet, men han brukar göra typ grönabönor med ost och grädde eller nått, som potatisgrattäng fast med gröna bönor. Han äter äver broccoli och nått som heter coslo (stavning) (kol med nån gägga)

  Haha. x)

 • kissie hatare!

  är det bara jag eller var Kissie väldigt blek på den bilden? ;oo hahaha xd

 • hanni

  pappa började med en diet (minns inte riktigt vad den heter men tror de är en av dem du nämde). Han äter inga kolhydrater och inget socker. Kolhydrater blir nämligen till socker i kroppen. Han äter ingen frukt heller eftersom dem innehåller mkt socker. bara grönsaker som växer över jorden äter han. Om man äter kolhydrater så blir man hungrig snabbare och det är lätt att man småäter. Man håller sig mätt längre på fett. Skippa alla fettsnåla produkter som lätt och lagom. Kolhydrater gör också så kroppen lagrar mycket vatten. När man slutar äta kolhydrater så försvinner det där extra vatttnet och man går ner i vikt. Man ska alltså inte äta bröd, ris, potatis, bakelser, sötsaker, godis. Men frukt är bra, fast inte om man har diabetes.

 • asd

  överskattat. inte äta några kolhydrater alls är inte bra. räkna kalorier och ligg på underskott

 • Linn

  Jag äter LCHF iallafall. Har gått ner 5 kilo på ca. 3 veckor 🙂

 • Alexandra

  Rymd-dieten är kanon. Men det tar lite tid att vänja sig vid att äta så lite. Sök på google så hittar du dieten!

 • Filippa

  LCHF är grymt! Det är ärligt talat det bästa man kan göra om man vill gå ner i vikt och samtidigt må bra! Man går inte hungrig och man ser resultat med en gång 🙂 Puss!

 • Julia

  Jag har kört LCHF-metoden i 10 månader och det fungerar utmärkt. Jag är väldigt fixerad vid att vara smal, är 15 år. Och med den här dieten så är jag hur smal som helst men kan äta mycket gott! Du borde testa!! kram på dej <3

 • ..

  men du är lätt MKT finare än kissie ska du bara veta…

 • A

  Hej Paulina!
  Jag har ätit enligt LCHF i ca 2 år och rekommenderar den varmt. Det är ingen diet, utan ett sätt att leva. Man kan äta enligt LCHF oavsett om man är underviktig, normalviktig eller överviktig. Jag själv gick ner 15 kilo på ca 5 månader. Men du har skrivit att du inte gillar fet mat, då är LCHF kanske inget för dig? Jag äter såhär för min hälsas skull.

  Kika in på http://www.kostdoktorn.se där hittar du allt du behöver veta om LCHF.

  Lycka till och gott nytt år!

 • mimmi

  min mamma går enligt LCHF !
  kolla hennes matblogg där hon skriver om vad hon äter & sånt 🙂
  kolla gärna min blogg oxå 😉 <3

  min mammas – http://www.veckansmiddag.com

 • lina

  hej hej ! Jag har kört med GI-dieten i två veckor, alltså den jobbigaste delen av dieten. jag ville inte gå ner så mkt sen var det väldigt jobbigt utan kolhydrater, bröd och mycket mycket mer. jag har en bok om själva GI-dieten och där står allt som får ätas och ätas. det är skit mycket som man inte får äta så det är jävligt jobbigt. jag gick inte ner så mycket på vikten, max 3 kg. men jag mätte låren, vaderna, midjan och allt dedär och då var det minst tre cm på varje grej som försvann 🙂 på två veckor. så det var ju ganska bra 🙂
  men jag skulle inte köra det. sen är du ju inte ens tjock. 😛

 • ebba

  gi verkar ganska bra. är ju bara att ta bort det onyttiga 😀

 • lina

  du ville ha dieat tips .. js-dieten är en efetktiv …
  http://www.fitnessguru.se/js-dieten/
  läs hela …

  men tycker att du inte behöver banta !

 • Ottilia persson

  Jag har gått på LCHF. hela min familj gjorde det men jag slutade efter kanske 2 månader för att man äter ju mycket fet och gräddig mat, och jag blir lätt äcklad av fet mat . så efter ett tag förstod jag att det inte skulle funka för mig.
  men nog gick jag ner några kilon.

  Min mamma och pappa håller fortfarande på, och man märker att min mamma blivit piggare och har mer energi och det syns på henne att hon gått ner i vikt men hon har även fått mycket muskler eftersom hon tränar på SATS.

  men man får varken äta Potatis, ris, pasta,bröd,socker och så ska man häller inte äta för mycket grönsaker för det innehåller ju också kolhydrater. (fast det kanske du redan visste) och frukosten är inte så jätte varierande. det blir ofta ägg i olika former. eller fil med nötter och frön.

  Om man tränar samtidigt som man går på LCHF så förbränner man snabbare än man gör om man äter alla kolhydrater för att när man tränar förbränner kroppen alla kolhydrater först, och sen förbränner träningen fettet/musklerna i kroppen. så om man går på LCHF krävs det inte LIKA mycket träning.

  jag hoppas jag hjälpt dig lite nu 🙂

  kramar

 • Alexandra

  Hej hopp 🙂
  jag körde GI i 1 månad och jag gick ner 10-15 kg.
  i början går man upp några kilo men sen går det ner som ett stup… elr vad säger.

 • amina

  Jag har prövat GI och jag kan säga att det verkligen funkar.
  Jag gick ner 5 kilo på..en månad, en och en halv kanske ?
  Så jävla bra är den !
  Btw, din blogg äger !
  Kram (:

 • anna

  Pappa har kört med LCHF nu ett par veckor. Han har gått ner 11 kilo 😀 Han är supernöjd och jag tror att de funkar asbra (Y)

 • jennifeee

  har testat GI under 4 veckor (för ett par månader sedan) gick ner ca 3 kg.. Men sedan så fort jag började käka som normalt igen (typ bröd, pasta och sånt) gick jag upp det lika fort. Det som har fungerat för mej i längden är att ta bort godis m.m och träna ca 5 ggr i veckan, då håller man vikten i längden 🙂 Btw, du är smal & har fin kropp så banta inte bort den 🙂 Puss / jennifer

 • Madde

  jag vet inte hur dte är med lchf elr vad det hette men med GI då minskar du mer i midjan än vad du märker typ på vikten för du kanske går ner ett kilo då minskar du ungefär 5 cm runt magen..

  älskar din blogg 😀

 • Cicci

  Sjalv har jag provat bada metoderna. Och for mig funkar LCHF bast, mest pa grund av att man aldrig kanner sig hungrig eftersom man ater sa pass mycket, nyttigt fett. Vad som ar viktigt ar att man ater regelbundet i denna dieten, ror sig dagligen minst 30 minuter, och dricker mycket vatten. Sjalv har jag forlorat 8 kilo med dieten. jag tycker enda att du ska prova bada faktiskt, for olika dieter fungerar olika beroende pa personen. Provar du dig fram lar du hitta vad som passar dig bast.

  (Ursakta texten, bor i Holland och har forlorat mitt svenska skrivbord)

 • Elli

  Jag kör GI-noll som är hårdare än LCHF beroende på vilken viktgrupp du ligger på och den är toppen 😉 Man måste ha rejäl vilkestyrka att sluta med allt sött osv, bara äta feta saker.. Kika in på min blogg så får du se lite resultat 😉 Första veckan tappade jag 5.7 kg, men än är målvikten långt bort, men det går iaf framåt och jag tappar kilona 😀

 • gabriella

  GI metoden använde en vän till mig & hon hållde på ett tag och hon gick ner 20 kilo! och hon ser inte ut som samma tjocka människa, hon är dubbelt så snygg 6 fräsh nu så GI metoden rekomenderar jag!

 • Freja

  Jag har provat Gi metoden, gick ner 4 kg på en månad bara genom att bara ta morgonpromenader i rask takt i en halvtimme. dieten ger inte mkt energi därför ska man ju inte gå på gym eller jogga o sånt. Sen är det ju VÄLDIGT viktigt att man håller sig till dieten och äter ofta. fuskar man så blir det att man rasar upp i vikt i stället för ner.

 • Anonym

  här sitter en tjej som körde med GI, spårade ut och fick aneroxi.. inte värt det på några sätt och vis! ge fan dig inte in i den jävelskapen och dra med dig hur många andra tjejer som helst

 • Milla

  Jag rekomenderar verkligen att gå på dieter där man snabbt går ner i vikt. Det viktigaste är att äta rätt och röra på sig. Jag själv gick ner väldigt fort med LCHF. Strax efter jag började med dieten fick jag kraftiga magsmärtor i flera månader. Besökte massa läkare både akut och bokade tider. Ingen kunde komma på vad det var. Nu efter 12 månader har jag precis upptäckt gallsten och ska snart opereras. Allt pga vikthets.

 • paulina

  south beatch diet. Äter du GI så kommer du bli mer puckad än vad du är då hjärnan behöver kolhydrater för att fungera. om LCHF tror jag absolut inte är bra för kroppen då jag tror att överdriva fettintaget inte är bra.

  testa iso?

 • Anonym

  vad fan ska du som är ett benrangel banta för?

 • linnéa

  min pappa går på LCHF och det är hur bra som helst! Man behöver liksom verkligen inte svälta sig eftersom fettet gör en så mätt.. och kolhydrater är socker rakt igenom så du vet. även potatis och sånt.. långa kolhydrater kan slänga sig i väggen.

  Min pappa har gått ner 7 kilo sen i början av sommaren och då har han ändå ”fuskat” lite då och då

 • johanna

  Jag har hört att LCHF gör att man inte orkar någonting och får problem med magen. Själv äter jag GI, har gått ner massa och mår jättebra.

 • Linn

  LCHF, pappa har testat och gått ner över 30 kilo på några månader 🙂

 • Hanna

  Jag har provat LCHF-metoden och på en vecka gick jag ner 3kg, andra veckan 1kg, tredje veckan 1kg, osv 🙂 Funkar hur bra som helst. Dock kan det vara lite klurigt att komma ihåg vad man får och inte får äta.

 • hiihii

  Hej:)
  älskar din blogg, du är fett söt !
  Du borde inte gå på dieter ,du är helt perfekt justnu ,varför ändra på det ?^^

  Men jag vet en riktigt bra diet, jag har kört den och den funkar jävligt bra !
  Det är speciella soppor .
  Från ”Extra Vaganza” Man måste beställa från företaget (tror jag) för jag vet hur man fixar 🙂 , dom är jättebra faktiskt! Det funkar,grejen är att man kan bli lite trött på sopporna som man äter men man kan ju variera med en sånadär ”Bar’s” Det är som en chokladkaka. Fast utan fett. Det är bra för kroppen och man går ner massor! Tex: om du äter sopporna + barsen i 3 veckor kanske om du har tur har du gått ner 7-10 kilo 🙂 Med lite träning så är det jättebra och skönt när man har nått sitt mål.

  Ville bara komma med ett tips! 🙂
  Gör som du vill ,men jag tycker du ska va som du ä . Du är jätte fin 🙂

  Pussshej !
  /sarah

 • Anonym

  Hej! Jag äter LCHF och mår mycket bra. 11- på minde än ett halvår. Finns även en blogg om det som jag läser. Den heter : http://www.FoodTime.blogg.se kolla in den och läs mer.. det är en rolig blogg!

 • Sofia

  Jag gick ner 13 kg med GI… 🙂

 • Carolina

  Hm, käka enligt tallriksmodellen och träna hälsosamt? Käka godis ibland och glass ibland. Krävs inte mer 🙂

 • Amanda Larsson

  Jag äter LCHF mat och jag kan bara säga att det verkligen är en bra kost!
  Visst det är mycket smör, grädde, creme fraiche. Men man går inte upp av fett utan det är kolhydraterna som gör att man går upp. Socker med!
  Så man ska äta mer fett och inge socker eller kolhydrater.
  Så byebye till bröd, chips, läsk, godis, glass och sånt skit.
  LCHF hjälper. Trust me!

 • Beckychu

  Raw fruit and veggies diet. Bara ät rå frukt och grönsaker. Väldigt bra men inte särskilt enkelt. Magsäcken krymper och man orkar inte äta så mycket efter dieten. Äta ihjäl sig på frukt, bär och grönsaker. Man får i sig allt (vitaminer och minrealer) om man håller det varierat. 🙂 Testa i två veckor så har man gått ned mycket. 😀

 • Frida

  Töntigt. Du är inte tjock.

 • Cornelia

  Hej! jag har ätit LCHF-dieten i flera månader nu, och det är en diet som är super god och hälsosam!
  Jag skippar bröd, pasta, ris och potatis. Jag får max äta 5 g kolhydrater genom en måltid.
  Jag har gått ner många kilon, och bara överflödigt fett som jag inte behöver! så jag har en fin slimmad kropp nu, och ser inte hemsk ut i kroppen!
  Även att min styvfar gick på denna diet pga av allt hans öldrickande gav han en väldans stor mage (psst, en 33 cl öl är 4 ostmackor, usch) så han har även gått på denna diet sen tidiga somras, och han har gått ner 23 kilo! med bara att skippa dessa kolhydrater.
  Kram! super bra blogg.

 • sofie

  jaa vet att det här e ett gammalt inlägg men tenkte kommentera ändå :d hihi båda mina föreldrar använder GI dieten, och dm ha gjort d nu i några månader o gått ner väldigt myki 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *