GI eller LCHF eller…?

Satt och funderade på olika dieter och har ju hört talas om GI-diet (då äter man mindre mängd kolhydrater och långsammare kolhydrater, mer fett och protein)…

Snubblade äver LCHF-dieten också som är en hårdare variant av GI verkar det som. Läste om den på den här bloggen som jag tyckte var intressant: www.lchfbloggen.com. Kolla vad ni tror…

Nu vill jag veta om några av er har provat antingen GI eller LCHF, eller har andra diettips!! 🙂

fat

Få en gratis bok, med gratis frakt – välj bland 8 olika populära böcker

(Visited 73 times, 1 visits today)

117 Comments

 1. Anonym december 29, 2009 at 12:57 e m

  kolla den här bloggen är du snäll.
  http://tiepnajjs.blogg.se

  hon är wannabe dej och aspinsam. häng ut henne i din blogg är du snäll..

  Reply
 2. Emma december 29, 2009 at 1:00 e m

  Paow , va nöjd med dej själv! 😀 <3

  Du har jätte fin kropp ! <3
  Jag ladda upp en fan bild på dig , (:
  Snälla kan inte du ladda upp bilden i din blogg? 😀

  Jag älskar din blogg Paow , du är skitfin !! <3

  Reply
 3. Emelie december 29, 2009 at 1:00 e m

  Du kan ju träna regelbundet och äta nyttigt 🙂 !
  Och hoppa över massa chips och dipp haha !
  nä men börja träna och ät lite nyttigare.

  Kram , Emelie

  Reply
 4. VS december 29, 2009 at 1:01 e m

  pappa körde på LCHF ett tag, om man följer den ordentligt visas verkligen snabbt resultat. men när man inte ätr några kolhydrater överhuvudtaget blir man tröttare och får dåligare humör..

  Reply
 5. Johanna december 29, 2009 at 1:01 e m

  Jag har testat båda och om man går efter ”reglerna” får fungerar båda alldeles utmärkt. Sen gäller det också att se till att motionera så lovar jag att du kommer att bli nöjd!

  Reply
 6. Filippa december 29, 2009 at 1:02 e m

  kan du inte skriva vad du tycker om dennism? och hans blogg? för du gillar ju att va smal och så tänkte jag. 🙂 kram!

  Reply
 7. mimmi december 29, 2009 at 1:06 e m

  du är så snygg som du e juh !
  gå inte på dieter !

  Reply
 8. helena december 29, 2009 at 1:06 e m

  Kan rekomendera montignac metoden, det är ännu en variant på båda dom här dieterna. Jag som inte är överviktig alls gick ner 8 kg på knappt 3 veckor, och det utan att träna 🙂

  Reply
 9. Emelie december 29, 2009 at 1:07 e m

  Inte LCHF, det är vidrigt, typ ät ett ägg med en matsked smör på – vem vill det? Kör på GI om du måste, det är enklare också eftersom att det bara är att välja bort alla kolhydrater:D

  Reply
 10. Anonym december 29, 2009 at 1:07 e m

  asså du är så ÄCKLIG som strular med allt och alla. dina föräldrar borde va stolta, HAHAHAH

  Reply
 11. beatrice december 29, 2009 at 1:08 e m

  Gi har mina föreldar gjort.. och vardera gick ner ca 5-7 kg på en månad.. köp en recept bok med massa gi maträtter.. så blir det mycket lättare ska du se 🙂

  Reply
 12. sandra december 29, 2009 at 1:12 e m

  gi har jag testat å många av mina kompisar med. Om man ska köra på den dieten så ska man verkligen hålla sig til det å inte köra på ”bara den här gången” å ta en brödbit eller potatis. De e en bra diet tycker jag, men man ska hålla sig i den när man nått målet också.

  Reply
 13. ellie december 29, 2009 at 1:12 e m

  börja inte med nån diet paow!!
  för du har typ den perfekta kroppen! men istället för att börja med nån diet så börja träna och ät mer nyttig mat!

  Reply
 14. jennie december 29, 2009 at 1:16 e m

  jag har inte testat själv men har hört om folk som kör med LCHF och när dom sen börja äta lite kolhydrater igen så går dom upp i vikt snabbt!

  Reply
 15. jennie december 29, 2009 at 1:17 e m

  min mamma äter inte ris ,bröd ,makaroner m.m
  hon har gått ner lite mer än 20 kilo .
  & det har gått snabbt oxå .

  Reply
 16. jennie december 29, 2009 at 1:18 e m

  min mamma äter inte ris , bröd , makaroner m.m
  hon har gått ner mer än 20 kilo .
  på inte så lång tid .

  Reply
 17. Jenny december 29, 2009 at 1:18 e m

  Jag började med GI metoden och gick ner 9 kilo. Det är inte lika strikt som LCHF och är kanske lite lättare för ”nybörjaren”. Med LCHF gäller det att kolla varenda näringsinnehållsförteckning på det du äter eftersom det inte får / bör innehålla mer än 5 kolhydrater / 100 gram, helst mindre.

  Har läst att du inte gillar lagad mat eller fettrik mat.. då passar dessutom LCHF inte alls för dig, fett ska du då äta rikligt av till varje måltid. Men nu äter jag LCHF och trivs men jäkligt jobbigt när man ska ut och äta tycker jag eftersom det ofta är dolt socker i t.om sallader & allt annat också typ, så det har jag skippat. Förstår att du är en sådan som gillar att äta ute så det är som sagt nog inget för dig 🙂

  Fast måste säga att du inte bör använda GI som en diet utan en livsstil eftersom du kommer må mycket bättre + att du har så jäkla fin kropp redan. Måste också nämna att svält inte funkar i någon av ”metoderna” så det får du skippa, du kanske bör äta 1200 kalorier minst per dag. Du måste tänka långsiktigt & när det kommer till svält långsiktigt betyder det oftast att man går upp kilona igen.

  Reply
 18. Emma december 29, 2009 at 1:18 e m

  jag äter LCHF just nu, och det är absolut det bästa!:D gillar din blogg jättemycket

  Reply
 19. Anonym december 29, 2009 at 1:19 e m

  Jag känner många som äter efter LCHF. Även de som inte gör det för att gå ner i vikt utan för att må bra. De säger att de blivit avsevärt mycket piggare och är heller aldrig sugen på godis och andra saker kroppen egentligen inte behöver. Även småätandet har försvunnit och de är mätt väldigt länge pga den feta maten.

  Dock har jag aldrig hört någon nämna något om GI-dieten förutom det man läser på internet och kan därför inte heller uttala mig om någonting om den dieten.

  Men eftersom du är så pass smal som du är så skulle då jag rekommendera LCHF om det du är ute efter är att bli mer pigg och köra på någon diet.

  Det man ska tänka på då man går på diet är att inte fuska eftersom det då blir en störning i kroppen och det kommer någonting kroppen då inte är van vid. Så tänk dig noga för innan du börjar med någon diet.. Vad du vill ha ut av dieten, kommer du att följa den eller kommer du skita i den vissa dagar osv.

  Även att du kollar igenom alla dieter och vad alla innebär är väldigt viktigt för att se vad de går ut på. Läs noga och så hoppas jag du väljer rätt. Men det jag skulle rekommendera mest är att försöka äta så nyttigt och bra som möjligt eftersom du inte är det minsta överviktig. Du är så pass ung att om du bara följer tallriksmodellen så vore det det allra bästa för dig.

  Reply
 20. Therese december 29, 2009 at 1:21 e m

  Hej!
  Jag undrar om jag får lov att ställa en fråga angående din bloggdesign?
  Kram

  Reply
 21. mikaela december 29, 2009 at 1:23 e m

  jag kör på LCHF. Den är kanonbra och har hjälpt mig massor. Jag gick ner 7kg på 5 veckor och ändå äter jag som förut förutom att jag tar bort pastan o potatisen osv osv. Dock är jag inte så förtjust i ägg o heller inte omellett så man behöver ju inte äta det bara för att alla säger det. Alla sa att jag skulle äta det till frukost, men istället äter jag narutell youghurt med frön till, lunch och sånt äter jag tex kött sås och sallad, kanske tar lite mer av proteinet eftersom jag skär av på kolhydraterna. Och jag har inte bara blivit smalare utan jag mår även bättre, orkar mer om dagarna och man håller sig mätt längre eftersom att man skippar kolhydrater. Jag trivs som bara den. Min mamma kör också på detta, hon är smal redan men hon gör det för hälsan. Hon hade förut högt kolestrol men nu ligger det perfekt, hon har diabetes och sen hon började med LCHF har hon inte behövt ta lika mkt insulin.
  men jag har dock aldrig kört på GI så kan inte säga något om det, men LCHF är riktigt bra det kan jag verkligen säga.

  Reply
 22. Anonym december 29, 2009 at 1:24 e m

  kör 2468, enda som funkar 🙂

  Reply
 23. elin december 29, 2009 at 1:25 e m

  ät nyttigt, träna mycket 🙂

  Reply
 24. Fredrika december 29, 2009 at 1:25 e m

  Du behöver ju inte gå på diet, din kropp är ju jättesnygg, men om du ändå tänker göra det, så har jag hört att om man väljer en diet där man tar bort kolhydrater så blir man på sämre humör. Men om man väljer bort fett så får man bättre humör, men det ger exakt samma effekt med viktminskningen som om man tagit bort kolhydrater 🙂 Så ta inte GI dieten i alla fall, utan en diet där man väljer bort att äta fett.
  Jag käste det i tidningen och såg det på nyheterna om du undrar 😉
  Kram, Fredrika

  Reply
 25. ida december 29, 2009 at 1:30 e m

  men snälla paow.. hör du inte själv hur dumt det låter att väga 42 kg?
  Förut var du bara ben, ett vandrande benrangel. Nu har du både kött och ben, och har fått en sån jävla fin kropp – kroppen som seriöst alla skulle döda för.

  Jag tyckte du sa att du är nöjd med dig själv nu när du har börjat ätit mer. Och det ska du fan vara också. 47 kg är INGENTING, du kan lika gärna lägga på dig 3 kg till och fortfarande vara otroligt smal.

  Snälla, skärp dig med dietsnacket och om att du är ”mullig”. Du är så vacker så att du fan inte ens anar det själv. Fortsätt som du gör nu, mat ska fan vara en njutning inte nånting som man förknippar med ångest.

  Paow, din kropp är perfekt, så håll igen.

  Reply
 26. Fredrika december 29, 2009 at 1:36 e m

  Körde LCHF i en månad. Körde stenhårt och gick ner 4-5 kilo (vägde 56kg innan) men samtidigt mådde jag illa hela tiden, dålig i magen och konstant hungrig. Det var jobbigt och komma på vad man skulle äta. Men sötsuget gick bort helt. Idag kan jag dock inte äta ägg, svamp, smör, fett på stekpannan eller turkisk yoghurt. Men gillar du ägg och gillar du fett så kör på. Man kan testa iallafall. Finns jättebra sidor du kan läsa om det.

  Reply
 27. anamaria december 29, 2009 at 1:37 e m

  hej hoppas du får anorexia och dör hejdå!

  Reply
 28. Linda - Rosa chica december 29, 2009 at 1:41 e m

  Min pappa körde GI , han gick ner typ 10 kg på 2,5 vecka 😀

  Reply
 29. maja, december 29, 2009 at 1:44 e m

  onödigt av dig att ens börja med någon diet, du har ju kroppen så lixom ja..
  men om du absolut måste ta någon av dom välj GI. mycket bättre:)

  Reply
 30. ella december 29, 2009 at 1:45 e m

  herreguud , ser du inte själv hur mager du är ? så jävla fjortis , skaffa hjälp

  Reply
 31. KRISTIN december 29, 2009 at 1:49 e m

  jag tycker du ska prova GI-metoden – inte för att du behöver gå ner i vikt utan GI-metoden är ett sätt att äta nyttigt också, en ny livsstil typ!

  sök bara på GI-metoden på google och läs på eller köp dig en bok om just GI? – alltid bra att veta vad man sysslar med!

  Reply
 32. Rozi december 29, 2009 at 1:49 e m

  Du måste ju vara sjuk.. ska du banta? du är smal som en pinne, skaffa lite kött på benen, för pågarnas skull iaf :S

  ps.
  My blog is sexy.. and u know it..

  Reply
 33. kilo december 29, 2009 at 1:52 e m

  men snälla! ska du börja banta? du är fan sjuk i huvudet- HEJ JAG VILL HA UPPMÄRKSAMHET! hoppas du dör din jävla loser! äckliga hora!

  Reply
 34. Nattiis december 29, 2009 at 1:57 e m

  INGEN AV DOM OM DU INTE VILL BLI SJUK! Jag skiter i vad alla proffs säger, för kan man någonting så fattar man att:
  En diet som säger att man ska undvika kolhydrater & grönsaker & frukt är sjuk.
  En diet som säger att det är okej att surpla i sig grädde ( jo GI säger det..) Är ännu sjukare. Det enda den dieten kan leda till är hjärtinfarkt. Det blir stopp i blodkärlen av allt fett.

  Reply
 35. Anonym december 29, 2009 at 1:59 e m

  Hej gumman. du är jätte fin som du e =) många skulle säkert vilja ha din kropp. kör inte på någon diet börja träna istället och satsa på en musklig fin kropp!
  Men som sagt du är jätte vacker och fin som du e hjärtat!
  Kramar Alice..=)

  Reply
 36. Caroline december 29, 2009 at 2:00 e m

  Skit i alla dieter, visst man kommer gå ner till en början men det är i princip bara vätska man tappar. Börja istället äta mer regelbundet, ca var tredje-fjärde timme. Kroppen ställer in sig på svält då man bara äter 1-2 ggr per dag och det första man tappar är muskler. Sen börjar kroppen gå på fettet men men det tar sin lilla tid.. Så ju oftare man äter desto högre förbränning får man (små portioner då givetvis) Sen är promenader väldigt bra med, hoppa även över all skitmat på vardagar, även cola och sån skit. Man kan ju självklart MINSKA på kolhydraterna men inte skippa dem helt, man blir bara dum i huvudet då rent ut sagt (hjärnan behöver kolhydrater för att fungera..)

  Reply
 37. Alice december 29, 2009 at 2:03 e m

  Hej gumman. Du är så vacker och fin som du är =)
  Du på diet? nej många skulle göra mycket för din kropp.
  Be strong yo go girl=)
  Kramar Alice..=)

  Reply
 38. Sanna december 29, 2009 at 2:03 e m

  lchf (eller south beach ) är väldigt hårt, eftersom kolhydrater är hjärnans ”bränsle” så mår man ofta väldigt dåligt de första veckorna, trötthet huvudvärk och yrhet är ganska vanliga ”bivärkningar”. Efter en period börjar levern tillverka ett ämne som fungerar som bränsle till hjärnan när man inte äter kolhydrater. Hjärnan funger dock inte helt på detta, ungefär 10 % av hjärn kapaciteten förvinner tillfälligt (detta enligt Fredrik Paulún).
  Men visst är det effektivt, så länge man klarar att hålla sig till dieten så går man ner i vikt, problemet är bara att det är en jobbig diet och det är lätt att ge upp och börja äta som vanligt igen.

  Gi-metoden är enklare, man får äta långsamma kolhydrater och detta gör att man mår bättre.
  Jag har under längre perioder provat båda dieterna, och den jag skulle rekommendera är definitivt lchf-metoden . Det är dock viktigt att man verkligen äter, annars mår man snabbt dåligt.

  Måste dock tillägga att jag personligen tycker du har väldigt snygg kropp och inte behöver gå ner i vikt alls!

  Reply
 39. Hannah december 29, 2009 at 2:04 e m

  Jag tycker inte du behöver gå på e massa drastiska dieter.. MEn om du nu vill hålla vikten osv.. Så tyckerjag du ska äta en balanserad nyttig kost (enligt tallriksmodellen) och träna.. Att balansera träning och kost är det bästa som finns, man ska inte behöva svälta sig själv..:) Lycka till!!

  Reply
 40. MATHILDA december 29, 2009 at 2:07 e m

  min pappa kör lchf, ganska hård. seg i början men han har gått ner mycet, och minskat i midjan. men man ska kontakta doktor innan, annars kan det ge på frestningar mot kroppen. spec om man är liten och smal som du 😛

  Reply
 41. Hannes Mauritzson december 29, 2009 at 2:09 e m

  Du bör ta LCHF (Low calorie high fat) om du vill få snabbare resultat!

  Reply
 42. olivia december 29, 2009 at 2:10 e m

  najsy!!

  Reply
 43. Maja december 29, 2009 at 2:11 e m

  Min mamma äter LCHF, även jag men inte lika strikt.
  Man äter endast fet mat, mycket grädde osv.
  Läste i någon kommentar ovan att om man äter LCHF och sedan äter lite kolhydrater går man upp snabbt igen, det stämmer inte!
  Jag äter mest fett men kolhydrater i liten mängd.
  Tycker att du ska testa detta, skulle nog bli bra med din kropp! 🙂

  Reply
 44. Anonym december 29, 2009 at 2:14 e m

  Du ska inte gå på GI, det finns studier på det att man blir aggresiv och vresig av det. Hjärnan behöver sina kolhydrater. Dock så kan du minska på hela intaget av maten, alltså minska portionerna, dock är fett något du verkligen ska minska på, speciellt mettat fett. Om du inte rör dig tillräckligt mycket så bildas det energi reserver, vanligast runt magen, det är pga. fettet vi äter som inte kommer till användning just då, därför får du fettet på kroppen. Det finns ännu ett tips av mina gå minst 10.000 steg om dagen, det är så mycket man ska rör på dig varje dag i snitt. Sedan kan du även fasta, då menar jag inte svälta ihjäl dig helt, eller äta på kvällen när solen gått ner. Utan i kanske 2-3 dagar dricka konstant men inte äta något, studer visar att man efter i snitt 1 dag är super pigg, men magen måste fyllas på konstant av vatten eller ört te, jos utan tillsatt socker fungerar men det ska du inte heller dricka så mycket då fruksockret inte är jätte bra heller.

  Hoppas det fungerar på dig, det fungerar utmärkt på mig! Men om du gör detta glöm inte bort de 10.000/dag stegen!

  Reply
 45. Anonym december 29, 2009 at 2:15 e m

  LCHF är en väldigt bra diet. Du får i dig allt det väsentliga som kroppen behöver och om du följer dieten ordentligt går du ändå ned i vikt, får en snabbare mättnadskänsla och blir oftast piggare.

  Du kan läsa mer om hur dieten går till på den här bloggen: http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/ Annika Dahlqvist är den som startade LCHF-debatterna i media. Hon är läkare från början och har fått mycket hård kritik för att ha rekomenderat LCHF, därför att det går emot det ”normala diet”-utbudet som finns att få hos exempelvis Dietister. Är man osäker på vad man ska tycka så kan man absolut läsa hennes blogg om för och nackdelar.

  Min pappa började med LCHF för snart ett år sedan och har följt den hyfsat strikt, han fuskar kanske någon gång på helgen eller så, men totalt har han på ett år gått ned 15kg. Då hade han iofs lite mer att ta av än vad du har 😉

  Jag är osäker på om du skulle gå ned någon större mängd då du redan ser ut att väga normalt för din längd och ålder, men dieten kan göra dig piggare och mer balanserad i humöret osv. 🙂

  Reply
 46. carolina december 29, 2009 at 2:16 e m

  jag har gått på GI dieten tre gånger tror jag, och det tar ett tag om man är smal eller inte så överviktigt. men jag gick ner från 65 kilo till 60 på 2 veckor eftersom jag inte är överviktig. men det är goda recept och man kan äta hur mycket som helst av det som man då får äta. dock ska man inte kombinera det med träning då man inte jar några kolhydareter alls i kroppen

  Reply
 47. felicia december 29, 2009 at 2:19 e m

  ät inte bröd,pasta,potatis. spec bröd. bröd lägger bah sejj runt magen ;P

  puss på dejj!
  ps !! Paow is the best !

  Reply
 48. Therese december 29, 2009 at 2:22 e m

  Mina föräldrar kör GI lite då och då, och det funkar verkligen, dom går ner i vikt. Det enda dåliga är tydligen att hjärnan behöver snabba kolhydrater så man förlorar hjärnceller eller nå, men det märks väl knappt.

  Reply
 49. Alex december 29, 2009 at 2:26 e m

  Paow, du är så jävla fin nu <3, tycker inte du ska gå ner i vikt.

  Reply
 50. HALLÅ december 29, 2009 at 2:28 e m

  du verkar vara en väldigt bitter och olycklig person…

  Reply
 51. Pysen :) december 29, 2009 at 2:28 e m

  Paow & Dessie och alla era läsare jag vill verkligen att ni läser detta..
  jag kolla precis runt lite på youtube på lite filmer om er två & kissie..
  så hitta jag en film där det handla om er, det var ni två på varje bild och man såg verkligen hur kul och underbart ni hade det med varandra..
  när jag börja läsa era bloggar var ni typ alltid, ni skrev SNÄLLA saker om varandra och det var verkligen Paow (L) Dessie, Dessie (L) Paow.
  men nu, va har hänt mellan er egentligen? varför är ni aldrig, varför skriver ni taskiga saker om varandra ibland.. varför är det inte ni som man ser på bilderna tillsammans längre?

  jag saknar den tiden då det var Paow och dessie man såg på bilderna hela tin..
  ett ord spårk : kärlek kommer, kärlek går men vänner består..
  kommer det nån gång bli som förr mellan er?

  ni var & är två sjukt söta tjejer, ingen är bättre än den andra.. okej visst ni är två stora bloggare såklart att man har sina dagar där man skriver skit om varandra, men menar ni verkligen det ni skriver?
  eller skriver ni det bara för att den andra ska skriva nått ännu värre och sen blir det bara värre och värre och sen finns det inget paow&dessie längre?
  varför??

  jag hade gärna sett ett inlägg på Paow´s blogg och ett på dessie där dom skriver varför det har blivit som det blev.. jag vill att ni skriver som ni tycker inte som den andra !!
  hoppas man får reda på varför det blev som det blev mellan er..
  JAG saknar att se er två tillsammans 🙁

  här är videon där dessie och paow gjorde allt tillsamman !
  http://www.youtube.com/watch?v=qUgjLcMlpW4

  Reply
 52. HALLÅ december 29, 2009 at 2:31 e m

  Tycker inte du skall använda dig av något ! jag använde mig av GI, men det var för jag var överviktig, poientera överviktig, vilket är FARLIGT för hälsan! Snälla, kan verkligen förstå om du känner dig tjock och äcklig efter att ha ätit så där mkt chips, så känner vi nog alla samma sak! men börja inte med någon diet! Ät vanligt mat (inte skräpmat), skippa allt godis och chips i veckorna! och börja träna! spinkiga barbies är så jävla NONONONONONONONONONONONONONONO!

  Reply
 53. Caroline december 29, 2009 at 2:33 e m

  När ska alla ge upp alla jävla dieter? Dieter kan ju medföra att man missar sådant som kroppen faktiskt behöver. Kroppen behöver både kolhydrater, protein och fett. Varför utesluta eller minska på nåt av det? Det är ju bättre att äta riktig mat och träna/röra på sig istället för att luras av nån diet som dessutom kan medföra närings-vitamin och mineralbrist. Varför förstöra kroppen med en värdelös diet? Dieterna är ju snarare till för de som är grovt överviktiga och inte kan ha en chans att gå ner i vikt utan dem.

  Reply
 54. K december 29, 2009 at 2:34 e m

  Min mamma & pappa har båda provat den dieten och i början tappar man ganska mycket i vikt, men sedan stannar man ungefär på den vikten om man inte tränar samtidigt 🙂 Men båda två mådde mycket bättre av den och min pappa som har haft ont i ryggen hade inte alls lika ont i ryggen sen, så det är ju bra 😉

  Reply
 55. n december 29, 2009 at 2:36 e m

  vatför bytte du bild?? :S

  Reply
 56. corinne december 29, 2009 at 2:41 e m

  jag har provat LCHF dieten, och då ska man äta VÄLDIGT mycket fett och lite koldydrater, så ett mellanmål kan vara en ostrulle med smör i. och tillslut mår man illa efter så mycket fett. och man ska inte äta mycket grönsaker och ingen pasta eller potatis, så jag föredrar GI för den dieten är mycket fräschare och jag tycker den maten är godare. fast du behöver verkligen inte gå på någon diet för du har väldigt fin kropp och mitt mål är att få en kropp som du har! kram <3

  Reply
 57. Pierre december 29, 2009 at 2:55 e m

  Skippa dieterna och lev allmänt nyttigt. Dieter är inte särskilt uthålliga!!

  Reply
 58. Anonym december 29, 2009 at 3:06 e m

  Ett tips dem dieterna är jätte dåliga. Jag gick på GI-metoden i två månader typ gick ner jätte mycket. ca:2 kilo i veckan. Blev jätte smal. men sedan när jag började äta kohydrater igen gick jag upp dubbelt så snabbt. så det är ingen bra diet eftersom man går upp så fort igen. Däremot har jag hört att en väldigt bra diet är att exakt som vanligt MEN mindre portioner, men kompis blev jätte smal av det.

  Reply
 59. Sanna december 29, 2009 at 3:10 e m

  Tilllägg:
  Man blir inte fet av fett, man blir inte fet av kolhydrater. Man blir fet av fett OCH kolhydrater. Kolhydraterna gör att kroppen tillverkar insulin (insulin binder fett), om man inte äter fett så finns det inget fett att binda. Äter man inga kolhydrater så tillverkar kroppen inget insulin (alltså binds inte fettet)

  Om man är lite snabb i hjärnan kan man alltså räkna ut att om man äter enligt LCHF ska ska man inte äta några kolhydrater alls ( för då binds ju fettet, alltså går man upp i vikt och inte tvärt om)’

  Gi fungerar inte alls på samma sätt, äter man enligt Gi-metoden så är målet att hålla blodsockret på en jämn nivå.
  Eftersom man äter långsamma kolhydrater så bildas insulin (mindre mängder) och då kan man äta endel fett, men abslut inte lika mycket som i LCFH dieten.
  Gi-metoden skulle jag mer kalla en livsstil, som går ut på att äta lvarierat och inte förbjuda något helt.

  Rent teoretiskt så funkar den vanliga ”bantnings-metoden” som livsmedelsverket rekomendera (mycket kolhydrater, och lite fett)
  MEN då gäller det att man äter lättprudukter, margarin och minimjölk. Problemet med denna dieten är att light-prudukter innehåller mängder av tillsatser och kemikalier. Dessutom är det svårt att hålla sig bort från fett helt och hållet.

  Reply
 60. Alexandra december 29, 2009 at 3:29 e m

  Jag provade LCHF i en vecka, åt typ bara kött, ägg, ost och feta såser, alltså ingen pasta, socker, potatis, ris och sånt överhuvudtaget, man får inte ens äta majs typ. Jag gick ner 3 kilon under den veckan och det var inte speciellt jobbigt, man fick trots allt äta mörk choklad 🙂 Men efter en vecka så var jag extremt energilös och skulle äta hos min pojkvän vars föräldrar serverade mat med i princip bara kolhydrater så jag gav upp. Den här dieten får dock ingen effekt om man fuskar, så det är absolut inte ok att ta några chips på kvällen eller en liten godisbit, blir man sugen på något på kvällen kan jag dock rekommendera sånadär baby bell ostar, mörk choklad (typ två rutor max) eller ölkorv, haha 🙂

  Reply
 61. Angelica december 29, 2009 at 3:30 e m

  Tycker inte att du behöver gå på nån diet.. Äta bara nyttigt å träna lite så kommer du behålla din fina kropp..

  Reply
 62. Alexandra december 29, 2009 at 3:31 e m

  Juste, måste tillägga att det typ tog två veckor för mig att gå upp dom där 3 kilona som jag gick ner under LCHF veckan 🙁

  Reply
 63. Bianca december 29, 2009 at 3:41 e m

  Jag tkr inte du ska banta alls, du är lagom/fint smal:D men om du ska banta tkr jag GI, den är min mammas sambo på just nu, och han har tapat 10 kl 🙂

  Reply
 64. Bianca december 29, 2009 at 3:46 e m

  Jag tkr inte du ska banta alls, du är lagom/fint smal:D men om du ska banta tkr jag GI, den är min mammas sambo på just nu, och den funkar bra:D

  Reply
 65. J.CARLSSON december 29, 2009 at 3:47 e m

  Jag har testat LCHF, de gick trögt tycker jag.. 1kg på 2 veckor eller liknande

  Reply
 66. M. december 29, 2009 at 3:48 e m

  Du behöver verkligen inte banta. 🙂

  Uppstartad igen ( Thisissex.blogg.se), Spana in för sextips, kärleksproblem och m.m!
  / Thisissex.blogg.se

  Reply
 67. Anonym december 29, 2009 at 4:06 e m

  Min syster kör på GI metoden. Och det fungerar verkligen. Hon gick ner runt 20 kg på bara några månader! Självklart måste man ju även motionera samtidigt, men rekomenderar verkligen den metoden 🙂

  Reply
 68. hannah kungen andersson. december 29, 2009 at 4:07 e m

  hejhej! 😀
  jag har ite provat något av dom, jag håller mig till cambridge!
  det är en super bra metod som har hjälpt mig fram till min mål vikt på jätte kort tid, man dricker slags påsedryck morgon lunch och middag, som finns i smakerna, jordgubb, choklad-mint, vanilj och cappucino, och dom smakar verkligen super gott!
  jag gick ner 6 kilo på en vecka men man kan gå ner mer, men då gäller det att träna som bara den, vilket ite jag gjorde, hihi..
  det är värt att prova det kan jag säga dig. 😉

  pussss!

  Reply
 69. Elin december 29, 2009 at 4:18 e m

  GI och LCHF är den mest naturliga och hälsosamma metoden om man vill gå ner i vikt! Egentligen behöver man inte motionera speciellt mycket. Man väljer helt enkelt bort pasta, ris, mjukt bröd, maragarin och äter istället naturliga fetter, som vi är avsedda till att äta, som hästar äter gräs, fiskar äter alger. Du kan äta mycket kött, såser och sallad(mycket rotfrukter). Till frukost är det perfekt att äta ett stekt ägg på hårdbröd macka till exempel. En fredags kväll då man är sugen på något gott kan man byta bort godiset och istället äta vispadgrädde med hallon, de innehåller väldigt lite kolhydrater men man tycker att det borde vara jätteonyttigt. Om man vill se snabb effekt ganska fort skall man inte blanda kolhydrater och protein, utan endast protein & fetter. Fetter går fort igenom kroppen medans kolhydrater varar längre i kroppen. För att hålla dig på humör och hålla koncentration uppe så kan du lägga till en halv potatis till maten, eller äta en halv mjukmacka imellan åt. Alltså, du kan äta mycket smör på mackan (stek alltid i smör och inte i margarin), bacon, ägg, kött, rotfrukter, hårdbröd, vatten, grädde osv.

  Reply
 70. En tjock katt i en smal värld december 29, 2009 at 4:21 e m

  Jag käkar enligt lchf, och det funkar bra för mig, inte bara för att man går ner utan av andra orsaker också. Helst bör du ju inte banta, men eftersom det inte är bantning (man får liksom äta, och mycket), så känns det ju iallafall lite bättre än att köra på tex en liten soppa om dagen eller vad folk nu gör… Men lchf är inte så bra om man tränar, då behöver man kolhydrater. 🙂

  Reply
 71. Hanna december 29, 2009 at 4:36 e m

  Mina föräldrar har hållt på med GI sen i början av januari, och det verkar funka väldigt bra för dom, dom har tappat verkligen massor i vikt av att äta mera sunt hela tiden. Dom äter nästan som oss andra ändå, bortsett från att dom byter ut potatis och pasta osv mot grönsaker och sen inte äter en massa godis osv.
  Så jag kan nog säga att den ger väldigt bra resultat 🙂

  Reply
 72. Anonym december 29, 2009 at 4:45 e m

  bara kolhydrater funkar också, fast bara en viss sort, typ osötad musli, yoggi mini, massa frukt, & massa grönt te. (som jag tycker gör att man blir mindre sugen på sötsaker, mättar och det sägs att det ska bränna fett också). Att mixa ihop typ banan, apelsin, hallon, eller ja, vilka frukter man vill i en mixer så det blir som barnmat? typ är bra, man kan äta jätte mycket utan att få i sig så mycket kalorier och det mättar bra! Allt med sötningsmedel går också bra, typ coca cola zero, inga kalorier. Yoggi mini innehåller bara 35-40 kcal/100 g, alltså i en hel liter är det bara 350-400 kcal, hur bra som helst! Finns en osötad musli med russin/kanel/banan från axa som är bra, kanel sägs ju också vara bra för förbränningen. Annars har paulun väldigt goda osötade muslis. Är man sugen på något annat så kan man äta lite nötter, dock i väldigt små mängder, och endast naturella cashewnötter, valnötter el. liknande. De naturella nötterna är de inte massa extra fett eller någon konstig tillsats på. Vill man ha något mer ”matigt” så är räksallad perfekt, dock utan massa bröd till och dressing i små mängder!
  skulle nog kunna skiva en hel bok om sånt här, men det får räcka. Lycka till!

  Reply
 73. elin december 29, 2009 at 5:01 e m

  jag har aldrig gått på diet det enda man behöver göra är att träna regelbundet & äta rätt.
  Så köp ett träningskort & skippa donken!

  Reply
 74. nääds december 29, 2009 at 5:07 e m

  min mamma är på GI dieten och den fungerar jätte bra hon är nu på sitt tredje år tror jag du kan också köpa böcker om den. Puss på dej Paow du äger!

  Reply
 75. Forsman december 29, 2009 at 5:33 e m

  Min pappa går på GI dieten, han vägde typ 98 kilo, du väger han typ 89 , eller nått sånt.. Tror jag, han har behövt köpa mycket nya byxor 😀

  Inte för att du ser ut å behöva nån speciell diet, men han brukar göra typ grönabönor med ost och grädde eller nått, som potatisgrattäng fast med gröna bönor. Han äter äver broccoli och nått som heter coslo (stavning) (kol med nån gägga)

  Haha. x)

  Reply
 76. kissie hatare! december 29, 2009 at 5:34 e m

  är det bara jag eller var Kissie väldigt blek på den bilden? ;oo hahaha xd

  Reply
 77. hanni december 29, 2009 at 6:25 e m

  pappa började med en diet (minns inte riktigt vad den heter men tror de är en av dem du nämde). Han äter inga kolhydrater och inget socker. Kolhydrater blir nämligen till socker i kroppen. Han äter ingen frukt heller eftersom dem innehåller mkt socker. bara grönsaker som växer över jorden äter han. Om man äter kolhydrater så blir man hungrig snabbare och det är lätt att man småäter. Man håller sig mätt längre på fett. Skippa alla fettsnåla produkter som lätt och lagom. Kolhydrater gör också så kroppen lagrar mycket vatten. När man slutar äta kolhydrater så försvinner det där extra vatttnet och man går ner i vikt. Man ska alltså inte äta bröd, ris, potatis, bakelser, sötsaker, godis. Men frukt är bra, fast inte om man har diabetes.

  Reply
 78. asd december 29, 2009 at 6:34 e m

  överskattat. inte äta några kolhydrater alls är inte bra. räkna kalorier och ligg på underskott

  Reply
 79. Linn december 29, 2009 at 6:37 e m

  Jag äter LCHF iallafall. Har gått ner 5 kilo på ca. 3 veckor 🙂

  Reply
 80. Alexandra december 29, 2009 at 6:47 e m

  Rymd-dieten är kanon. Men det tar lite tid att vänja sig vid att äta så lite. Sök på google så hittar du dieten!

  Reply
 81. Filippa december 29, 2009 at 7:24 e m

  LCHF är grymt! Det är ärligt talat det bästa man kan göra om man vill gå ner i vikt och samtidigt må bra! Man går inte hungrig och man ser resultat med en gång 🙂 Puss!

  Reply
 82. Amanda december 29, 2009 at 7:47 e m

  hahhah vilken söt!

  Reply
 83. Julia december 29, 2009 at 8:21 e m

  Jag har kört LCHF-metoden i 10 månader och det fungerar utmärkt. Jag är väldigt fixerad vid att vara smal, är 15 år. Och med den här dieten så är jag hur smal som helst men kan äta mycket gott! Du borde testa!! kram på dej <3

  Reply