Åsikt om alkoholintag

Picnik-collage2

Är det bara jag som börjar bli gammal? Eller är det bara så att jag faktiskt inte tycker om att dricka alkohol? Jag vet faktiskt inte, men jag har vänner vars enda syfte när dom går ut en helg är att bli redlöst fulla, och att vara kalasfull på Nyår? Hur kul kan det vara att somna på toalettstolen innan tolvslaget?

Jag har faktiskt lärt mig att inte dricka alkohol eller att i alla fall kontrollera mitt intag av det, att säga nej till en en sak som leder till våldtäkt, våld, baksmälla och att man till och med kan dö. En vän åkte in på sjukhuset med 3,7 promille i kroppen och fick ligga på sjukhus medvetslös i 3 dagar (det var länge sen och någon hade lagt ner något i hennes alkohol). Dom hittade henne sent på kvällen inne på Mcdonalds på en toalett. Så ja, det var en nära-döden-upplevelse för henne. Och helt ärligt hur kul är det att vara så full? Ja kommer aldrig att förstå konceptet med att supa sig smällfull varje helg bara för att.

Som vissa andra bloggare gör, bor hemma bloggar, jobbar inte och lever för att gå ut på krogen och supa sig redlösa. Jag har betydligt högre krav på mig själv när jag passerat 18 (ska t.ex. börja övningsköra när snön försvunnit). Aja, nej men ni förstår? Att läsa om baksmällor, kul? Nääe inte direkt. Visst så har jag också haft mina fjortisfyllor när jag var typ 14.

Seriöst jag förstår inte vad det är som är kul med det? Att dricka något starkt när man lika gärna kan dricka läsk (och jo läsk är sjukt mycket godare än alkohol, hur man än vänder och vrider på det så kan det inte mätas med alla söta drinkar i hela världen). Plus att det starka äckliga får en att skämma ut sig och göra dumma saker, att spy och få en att få ont i huvudet och skaka dagen efter? Jag säger att jag inte dricker, jag kan dricka kanske ett, eller max två, glas rödvin eller typ en cider och då dricker jag det under hela kvällen bara för att det är ”socialt” att ha något i glaset. Jag säger bara – säg nej till alkohol. Och en sak till, att supa sig redlös var sooo last year!

c4e274523b4a46f483c7f78cdda04f68_18_20530319

År 2008, såg året ut att börja bra eller?!

Posted in: Livsstil
Kommentarer (172)

You might also like

Alexandra Nilsson - Perfekt höstdag med hundarna Alexandra Nilsson - Daniel betalde 5000 kr för lunchen med mig Josephine Qvist - HELLO LAPOINT Alexandra Nilsson - Bra och mindre bra saker just nu..
 • Milla

  Hahaha är det du Paow som har kommenterat om Kissies näsa inne på
  http://www.felsms.com

  Jag skrattar ihjäl mig 🙂

 • michelle

  ”Ja kommer aldrig att förstå konceptet med att supa sig smällfull varje helg bara för att.” alltså du säger verkligen emot dig. det var inte länge sedan du själv gjorde det.

 • lilla bloggaren emma

  haha bra!
  jag är själv 15 och alla i min omgivning tror typ at dem inte kan ha kul utan alkoholen:( men starkt av dig att skiva så!

  förståsätt så:)

 • Bella

  Det är upp till var och en, men tror att alla vet att dt inte är bra att dricka för mkt 🙂 men det är lätt hänt ibland.

 • Felicia

  Jag håller helt med dig Paulina. Jag dricker mig aldrig full, dricker jag så är det antingen läsk/vatten i mitt glas eller så dricker jag bara ett glas vin som dessutom är utblandat med sprite.

 • Julia

  Bra paow :).. Hellre dricka cola varje dag än att dricka alcohol varje helg 😉

 • anonym

  jag håller helt klart med dig, om jag super så är det max en cider, vad är grejen med att va full? visst det kan va kul ibland, men varje helg?

 • maria

  Jag känner mig också gammal, är också 93.a fattar ärligt inte grejen med att varje helg, varjelov och varje högtid gå ut och supa sig redlöst full… vad är grejen känner de sig coola eller?! Tack nu inser jag att det är fler som känner som jag. fan gå hellre på bio eller träffa en kompis utan att supa och knappt kunna ta sig hem. Du verkar verkligen mogen för din ålder så screw dem som sa att du var omogen! <3

 • hanna

  du har så rätt! man dricker ju bara för att alla andra gör de? känns ju konstigt att bara stå där eller så tycker folk att man är tråkig oxå om man inte dricker.. innan man ska dricka så tänker man : ååh fyfan va kul de ska bli, vi har ju köpt en massa dricka o bla bla.. men sen när man väl ska börja dricka? lika bra att ta en läsk o spara på sina pengar!

 • Sara

  Bra skrivet Paulina! Gäller att leva upp till det själv också!

 • Anonym

  Jag tycker att du har ett väldigt moget sätt att tänka om du verkligen tycker så som du skriver! Go Paow!

 • I

  Du motsäger dig själv väldigt mycket i detta inlägget, men jag kan inte göra annat än att hålla med dig. Jag har aldrig varit en person som festar & dricker. Jag stog emot det redan vid 13 års ålder. Jag tycker helt enkelt inte att det är kul, och som du säger så är läsk så mycket godare. Klart jag tycker det är okej att folk tycker det är kul att festa då & då. Jag kan också dricka när jag känner för det (dock inte ofta!) men att som du skriver, supa sig redlöst full varje helg är sådant man endast gör vid 13-14 års ålder när man just upptäckt alkohol, när det är ”coolt” att dricka enligt alla vänner. Att sedan göra det när man är 15+ är bara väldigt omoget & dumt.

  Ska man dricka alkohol, så ska man kunna ha kontroll över sig själv. Man ska fortfarande vara vid medvetandet & aldrig behöva få ångest för det man gjorde dagen efter.

 • olivia

  hihi bra skrivet paowi!! =)

 • En tjock katt i en smal värld

  Det är ju ingen som tvingar dig. Vill du inte så låter du bli. :/ Eller missar jag någonting?

 • Anonym

  mn ärligt, fick du betalt mycket för detta inlägg? HAHA! E

 • Madeleine L

  Du inspirerar mig!

 • Anonym

  ääähh du håller på så än? sluta lek duktig o klok nu.
  du skämmer bara ut dig

 • ZebraFuck

  Mogen du har blivit då 😉

 • louise

  hoppas du är seriös för isf har du helt jävla rätt!
  folk eller ja vissa kan ju fan dö tack vare att dom druckit så mkt, den som drack mest vann eller ngt, liksom hallå? kul kanske när dom väl dricker men inte när man är halvdöd..
  tummen upp för dig(y)

 • elin

  håller helt med dig om detta paow, you’ve got a point!

 • Snow slave

  Vem fan säger att man måste spy för att man är full? Sen så är läsk långt ifrån godare än en öl

 • Carro

  Jag beundrar dig starkt Paulina. När du umgicks med Dessie var du just såndär, som som BARA festa, som skrev ”gud vad bakis jag är idag” Och som du säger, sprit är egentligen inte gott, cider ÄR godare, och ja, man gör oftast bara bort sig med alkohol i kroppen. Du ska vara stolt över dig själv som vågar stå för detta, för tyvärr vågar inte många 16 åringar göra det(är själv 16). Men detta var bra skrivet 😀

 • Anonym

  Håller med dig , asså varje gång när det är lov eller helg säger alla att de ska ut oo festa supa blabla, dem förstår inte att de förstör sig själva me de skitet ! håller med dig
  du e mogen ! som fan, jag lovar dig om man nu skulle välja vilken blogg som e bäst mellan din oo dessies elr kissies elr gaybloggen elr rahfl.. dig lätt !! <3

 • sara

  snälla fortsätt skriva sånahär saker! =)
  bli inte som kissekatten, dissie, bögen osv. du är mycke bättre en så paulina!
  btw, du passar skitbra i brunthår!:D

  godbless<3

 • jennifer

  Du är ju inte en sån bra förebild när det gäller detta ämne..
  Varför smaka alkohol överhuvudtaget säger jag? Har aldrig gjort det
  och jag kommer då inte göra det innan jag fyller 18 heller, för om du
  inte visste det så är det faktiskt 18årsgräns på alkohol.

 • Emma

  jag håller helt och hållet med dej! det är inte smart att supa sig smällfull varje helg.. håller med dej, hoppas du håller fast vid det 😀

 • elin

  vilken bra förebild och säga så, stå på dig och fortsätt i den stilen. man drickeri nte för att bli full, m an dricker för att det är gott 🙂

 • Melissa

  asså är trött på dina långa inlägg om vad som är rätt o fel och att du ska leka smart hela tiden :s herregud, troru folk kommer börja se upp mot dig eller? nej, sluta upp med såna tråkiga careface inlägg, ingen orkar endå läsa.

 • baby

  Men idiot, alkohol leder inte till våltäkt, fattar du inget eller??? Våldtäkt har inget med sprit att göra. Fy fan vilken korkad familj du har som inte lär dig ett piss.
  Din dumma polare som åkte in på sjukan är knarkare och dom får skylla sig självs.

 • sarah

  Jag tycker dt är jätte bra att du säger så!
  Dt skulle inte skada att mer kunde stå emot, iaf när dom är unga x)

 • MOI

  KOMMENTERA MIN BLOGG OCH JAG KOMMENTERAR DIN 😀
  EN ROSA LITEN BLOGG 😉
  ¨

  KOMMENTERA MIN BLOGG OCH JAG KOMMENTERAR DIN 😀
  EN ROSA LITEN BLOGG 😉

 • angelica

  Du har rätt i det du skriver men varje gång du skriver ngt ”klokt” så är det alltid en del i texten som handlar om att du ska trycka ner någon annan. Du kanske har börjat bli ”gammal” i ditt sätt att dricka med du är fortfarande barnet i ditt sätt att förmedla det.

 • MOI

  Vad stolt man blir över dig 😉 Hehe!

 • p

  hur kommer det sig att när jag ska kommentera så står redan ett namn o en hemsida där??????

  jag tar bort d o uppdaterar men d kommer tillbaka.

  ngn JÄVLA Becca!!!!!

  Varför???

 • Julia

  Skönt att se att du mognat mycket sen jag började läsa din blogg. Håller helt & hållet med dig om att dricka ”bara för att”! Man ska dricka med måtta och inte för att bli full 🙂

 • p

  tycker du e otroligt mogen när d gäller vissa saker Paow.

  sen d där puckot som säger att ingen tvingar dig…?
  nä… so what?!
  d e väl bra att en av bloggarna skriver så? d kanske får några småtjejer att fatta att man kan skippa alkoholen iaf…?

  Go Paow! =)

 • hanna

  men alltså man trääffar ju sjukt mkt folk på fyllan! jag gillar inte heller att dricka mej full men de som är bra med det är att om man gör nåt skämmigt eller slampigt så kan man skylla på att man va full

 • josse

  jag ska vara ärlig. Jag har alltid tyckt du är en patetisk fjortis som inte har något i livet och göra. Men helt seriöst nudå du har ”förändrats” vet inte hur länge det håller i sig, men jag gillar denhär sidan av dig. stå på dig 🙂

 • Bianca

  Håller helt med dig! Gillar att läsa dina åsikter du har alltid såå rätt:D
  älskar din blogg btw<3

 • Angelina

  Fattar precis hur du känner/menar. Jag känner mig typ som världens tråkigaste person ibland, för jag dricker inte. I stort sätt alla mina vänner drar ut och dricker och allt vad det är. Jag är inte emot alkohol, men jag förstår inte vitsen med att bli full och sen inte komma ihåg någonting utav det man gjort? Haha, håller med dig iallafall.. ^^

 • Emmeli

  JAH HÅLLER HELT MED! 🙂

 • Anonym

  Håller med det är liksom inte direkt kul att dricka npgonting som inte ens är gott, och som man sedan också spyr av. Lagom mäng är OK!

 • sara

  Vad tycker du om all skit FS skriver om dig 24/7 på hennes blogg?

 • Isabelle

  Jag håller faktiskt med dig paow.
  visst kan man festa någon gång.
  Men man har lika kul utan alkhol
  man mår bra och kommer ihåg mera.
  Sen dagen efter ångrar man sig inte vad man har gjort Förhoppningsvis.
  Om man är social i vanliga fall behöver man inte alkhol.
  Man kan jo festa med måtta och nån gång.
  Man behöver verkligen inte supa så man däckar verkligen
  inget att skryta om i alla fall.
  /sotttnos

 • EMMS

  Håller med!
  Bli brunett, passar jättebra i det 🙂

 • ebba

  man ska dricka bara lite så man blir lite glad 😀 men så man fortfarande kan kontrolera sej 😛

 • Emma

  såg en bild på dej på http://tinfor.blogg.se och det stod att någon annan blogg hade gjort ett inlägg om dig och ”gissa fjortisbloggaren” hur känns det att ha ett rykte som fjortisbloggare? vad tycker du om att andra skriva om dej i sina bloggar? stå upp för dej och slå tillbaka:) gillar din blogg! kram /emsan

 • pimpXprincess

  Jag hoppas att du fortsätter tänka sådär nu och inte börjar fjortissupa snart igen 😉

 • Marlene

  Så jävla moget Paulina! Som på nyår drack mina väner ganska mycket.. Men jag bara två cider och ett glas bailys och sen var det nog för mej! Som du säger att vara social med något i glaset 🙂 Du är bäst Paow!

 • H

  asså shit, paulina du blir bara mognare och mognare (Y) kommeer ihåg när jag för första gången såg dig o din blogg, du hade ltyp grått löshår och var en mini dessie, haha usch! iaf ville bara säga attt det är bra att du förändrats (till något bättre:D)
  keep up the good work 😀 du är en förebild för många!

 • linnéa

  Tycker allt du säger är sjukt bra.. Men samtidigt lite dubbelmoral. Typ förra helgen sa du att du skulle ut och supa och att du inte alltid är den där good girl osv. Och jag säger inte att du inte får supa om du nu känner för det en helg och sen va nästintill nykterist resten av tiden. Tyckte bara det lät liite dubbelmoraliskt 😛

 • CISSI

  Håller med, du har lite dubbelmoral då du vill supa sönder dig ena helgen och nästa helg är nykterist. Men detta inlägg var sjukt bra skrivet!!

  Lägg ut mer outfits!

 • Nina

  hm, det är den här sidan vi gillar stark av dig! nu är det liksom Paulina danielsson som snackar (och du vet vad du snackar om) och inte Paow som flyger i dig ibland när du i ren (irritation kanske?) kastar ut dig elakheter om andra människor! du är väldigt smart (behöver man inte vara för att man går i skolan faktikst) och du borde använda det till din fördel, blandningen av att du är den du är med blont, långt hår och söta kläder och höga skor och den här kloka sidan gör att du blir speciell, sticker ut i mängden, lite som dollyblond, jätteblond och stämplad som ”fjortsbloggaren paow” men ändå har något i huvudet och använder det, jag tror du inspierarde många unga tjejer med det där inlägget, forsätt såhär! det är den här paulina vi gillar hur mkt som helst!

 • erika

  Avstå då….Du är född 93, alltså får du inte ens handla på systemet.

 • S

  Håller med dig till hundra procent, man har tröttnat på alla som bara ska ut och supa för att kunna ”bli någon”.. Och de är inte coolt och va as packad, folk blir mer äcklade och tycker synd om personen. Bra att du vågar stå för de du tycker

 • Frida

  håller med dej paow, jag vetinte om du har ändrat på din attityd o.s.v. här på bloggen, men jag har verkligen börjat gilla den blogg på sistone! förtsätt med det du gör paulina! DU ÄGER! älskar att läsa din blogg, det första jag gör när jag slåt på datorn, kikar om du har uppdatera:* haha DU ÄR GRYM! älskar bloggen! /kram från en beundrare.

 • lisa

  bra sagt! du ligger på en helt annan nivå än de andra fjortisbloggarna. dom vet det, och du vet det också. skönt att det börjar växa fram förebilder ur allt detta. fortsätt så!

 • Anonym

  åh men gud vad du är fiin dåå.. själv ska jag bli alkoholist 🙂

 • Fanny

  Du har en stor poäng där, klokt skrivet! Dessutom är du alles för ung för att dricka 😉

 • ms

  att vara tex nykterist tycker jag är ett bevis på att man själv inser att man inte ens kan hantera att hålla sig till en viss mängd alkohol, illa

 • Maria

  haha håller verkligen med dig. Känner mig med lite gammal från världens party nisse till typ öh hemmasittare. Tycker de känns onödigt att dricka när de endå bara slutar me att man mår sjukt illa och kroppen tar stryk. plus att man får ful hy och tjock och skit

 • Sofia

  Dubbelmoral så det bara skriker om de. USCH PAULINA.
  Dubbelmoral
  Dubbelmoral
  Dubbelmoral
  Dubbelmoral
  Dubbelmoral
  Dubbelmoral
  Dubbelmoral
  Dubbelmoral
  Dubbelmoral

 • Sofia

  oj vad pinsam du är. inser du själv hur många inlägg du har skrivit om att du inte tycker om att dricka eller att du tycker att du vuxit ifrån massa ”töntsaker” som dina vänner fortfarande håller på mig? jag menar inte att du inte ska skriva vad du tycker eller att du inte får skriva om det du vill för det är din blogg och du väljer men det är så extremt uppenbart att allt du vill få fram är att du är mycket bättre än alla dina vänner. att du är mer vuxen och mogen. när du skriver lägger du alltid in ”diskreta” kommentarer och åsikter om andra och det visar så jävla mycket hur du är som person. du menar det kanske inte så uppenbart men för dom betyder det något och sårar. elak är du

 • Silvia

  Är de där du och raffa ? minns inte att ni såg ut så där haha

 • Sofia

  det finns cider 4.5, att dricka som är gottt. vodka är för fan inte gott… men de göör ju alla fjortisar.
  alla lär sig väl till sist. men de är rätt sorgligt

 • juulea

  uuhlala paulina har nått bakom pannbenet , men det låter som lite DUBBELMORAL?

 • Linnéa

  Hur kan du referera alkohol till våldtäkt? Jag ska gedig ett tips; ge dig inte in i diskussioner du inte vet någonting om. Alla som dricker alkohol får behärska sig själva, klarar man inte av alkoholen ska man inte dricka. Man kan säga stopp nu räcker det om man känner att det har blivit för mycket. Ts Våldtäkt… Det var det DUMAMSTE jag läst i hela mitt liv i princip. Man märker att det ären femtonåring som diskuterar. Du är ju så dum att det finns inte!

 • Pierr

  Det handlar om att du börjar mogna och har kommit ifrån den första naiva förtjusningen av alkoholen. Jag skrev ett inlägg på samma tema tidigare idag, gå gärna in och läs: http://klippans.blogg.se

 • Linnéa

  Svar till MS;
  att vara tex nykterist tycker jag är ett bevis på att man själv inser att man inte ens kan hantera att hålla sig till en viss mängd alkohol, illa

  Driver du nu eller? ÄR det ett bevis på att man inte kan hantera alkohol? Jag utnämner härmedPaows blogg att vara en samlingsplats för ett gäng blåsta snorungar som inte vet någonting om livet!
  Att vara nykterist kan bero på; Att OGILLA känslan av berusning, vissa blir extremt bakfulla och andra blir INTE det, osv osv. Haha ni är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ korkade!

 • felicia

  fyfan så jävla rätt egentligen!
  själv var jag faktiskt nykter på nyår och såg både kompisar till mig och några tjejer man känner till springa runt och supa sönder sig..(vilket inte är speciellt moget egentligen) aja det är deras val och det. men du har så jäkla rätt och jag ska ta åt mig av det du skrev :).
  ha det bra.

 • Mads&Sara

  bra sagt! är så trött på att alla ALLTID ska supa ner sig..

 • Jenny

  Riktigt bra skrivet, kan inte mer än att hålla med dig!

 • Anonym

  Jag har smakat alkohol en två gånger bara smakat liiite och det är nog det äckligaste jag vet, usch.
  Jag föredrar pommac,champis,coca cola osv läsk

  Så jag är inte rädd för att säga nej till alkohol

 • Anonym

  Det var väldigt moget och smart skrivit Paow!
  Stå fast vid din åsikt nu och gör inte tvärtemot vad du skriver så kommer du få mycket mer respekt än Kissie och Dessie tex.

 • Max

  Svar till Linnéa:

  Tror du att vi ser dig som särskilt smart när du skriver på det sätt du gör och mellan raderna säger du att alkohol är bra.

  Pricken över i:et är när du sedan skriver att ”ni” är så korkade…

  Jäklar vad smart du låter nu.

  Svar till Paow:

  Bra skrivet, det brukar inte gå så bra för dem som börjar göra dom saker du beskriver i tidig ålder och FORTSÄTTER med det, skippar skolan och säger ”vem bryr sig, ett betyg gör väl inget”. Sen får det något lågavlönatjobb och fortf. tro att man har 14 år gammal när man i själva verket är 31 och lever på samma sätt. Vad har man åstadkommit i livet då?

  Kissie är ett gott exempel på en tjej som tror hon kommer kunna tjäna pengar på bloggen för evigt, ska bli kul att se det om 5-10 år. 😉

  Max

 • Lovisa

  Moget och förnuftigt skrivet Paow!
  Stå fast vid detta nu så kommer du få bra mycket mer respekt och komma mycket längre än te.x Dessie och Kisse.

 • emilia

  sjukt bra skrivet, ! (:

 • Lamebook - Det mest lama från Facebook Sverige.

  Lamebook – Det mest lama från Facebook Sverige.
  Här kan du se roliga, knäppa, konstiga, sjuka uppdateringar och bilder från Facebook Sverige.. Har du något kul att dela med dig så tipsa oss om det!

  Lamebook – Det mest lama från Facebook Sverige.
  Här kan du se roliga, knäppa, konstiga, sjuka uppdateringar och bilder från Facebook Sverige.. Har du något kul att dela med dig så tipsa oss om det!

 • Anonym

  Svar till Linnéa:

  Tror du att vi ser dig som särskilt smart när du skriver på det sätt du gör och mellan raderna säger du att alkohol är bra.

  Pricken över i:et är när du sedan skriver att ”ni” är så korkade…

  Jäklar vad smart du låter nu.

  Svar till Paow:

  Bra skrivet, det brukar inte gå så bra för dem som börjar göra dom saker du beskriver i tidig ålder och FORTSÄTTER med det, skippar skolan och säger ”vem bryr sig, ett betyg gör väl inget”. Sen får det något lågavlönatjobb och fortf. tro att man har 14 år gammal när man i själva verket är 31 och lever på samma sätt. Vad har man åstadkommit i livet då?

  Kissie är ett gott exempel på en tjej som tror hon kommer kunna tjäna pengar på bloggen för evigt, ska bli kul att se det om 5-10 år. 😉

  Max

 • Anonym

  MEN LUGN nu gumman lilla haha.

 • meis

  @elin ”vilken bra förebild och säga så, stå på dig och fortsätt i den stilen. man drickeri nte för att bli full, m an dricker för att det är gott :)”

  HAHAAH dricker man för att det är gott? vem fan gör det? isf kan man väl dricka läsk? Alla som säger att de dricker för att det är gott ljuger.
  När jag dricker vilket är sjukt sällan dricker jag för att bli lite lullig lixom, inte stupfull men man kanske inte alltid vill vara nykter ihop med massa andra fulla människor.

  och @linnea, ang våldtäkt. Jag tror inte paow menade att bara för att hon dricker sig full blir hon våldtagen hon menade nog att våldtäkter och misshandel osv är vanligare när personerna är berusade. Det finns folk som våldtar när de är nyktra och det finns folk som misshandlar när de är nyktra men det är betydligt många fler när de är fulla.

 • it's fliz

  sooo last year för dig kanske 😉

 • Linnéa

  Alltså varje gång jag kollar in i din blogg så ändras du. Ena gången är du värsta fjortisen som sitter med drinkar och ska ut och supa osv och nu helt plötsligt så dricker du aldrig dig redlös.
  Hmm. Klart att du har en poäng men kom igen, låtsas inte vara någon annan än den du är! Alla gör fel.

 • Malin

  jag har också varit nära på att dö för att jag har druckit för mycket.

 • Linnéa

  Omg. Jag ser nu att det är en annan Linnéa som kommenterar otroligt aggressivt. Jag är INTE henne!

 • Nora

  det är bra av dig att säga så, för jag tror nog många dömmer dig som en sådan person som bara är ute och super istället för att gå i skolan. bra där, och jag håller med dig

 • sarah

  jag håller helt klart med dej!! jag bor på ett ganska litet ställe där dom flesta roar sej med o supa ner sej varje helg/ ledig dag. jag tycker det är helt sinnessjukt att man ska behöva gå omkring o känna sej ”töntig” för att man HAR ett liv och inte orkar hålla på med all jävla skit som dom drar i sej. jag orkar inte bry mej om dom, men jag vet att vissa av mina kompisar tar åt sej av det dom säger.. som tex: ”hallå? varför va inte du på jossans fest? hah, fick du inte för morsan elle? jävla tööööönt, ha lite kul förffan ;)”. visst, jag tycker att det är helt okey om man kanske dricker några cider/ några glas vin/ en liten drink nån gång ibland. & visst, man kan festa, men förffan inte varje jävla ledig dag. det är sjukt hur folk kan beté sej alltså. aja, förlåt att jag kanske tog i lite, men va bara tvungen att skriva av mej lite 😮 hah.

  förutom det så tycker jag att du, paulina, har en jätte fin blogg som jag följer varje dag! du är så speciell i ditt skrivande 🙂 & fin som få äru också. kram på dej!

 • eliana

  Fan va bra du är gumman, från början när jag började läsa din blogg sa ja ba ” äää fjortis blogg len bebeks ( snorunge ), hahah men nu när du börjar skriva så som du göra nu blir man ju jätte glad, och intresserad. NIKEMO den dära kissie är wannabe dig med sina saker ! Ta hand om dig gumman och fortsätt så dom du gör nu § 🙂

 • Evelina

  Ska du säga? Vadå höga krav på dig själv? Det är du som inte pallar, det var ju du som hoppade av skolan? Haha det kallar jag att misslyckas.

 • eliana

  haha där fick du mig i ett gott skratt!! Snacka om att du verkligen vill ”verka” mogen, överlägse, och erfaren?.. Det var inte länge sen du skrev sådana ting på din blogg paow?.. Plus att du bara är 16 vilket innebär att de nu du borde komma in i den perioden och börja ”dricka” inte som ett tidigt barn vid 14 års åldern?… Det var nog bara du som började tidigt… alla kommer in i en sån period och växer sedan ifrån den… helt normalt och mänskligt… Absolut inget fel med det.
  MEN SJÄLVKLART FINNS DET EN GRÄNS!….. Btw hål dig till din ”paow” image.. för detta fungerar ingenstans… för du är exakt så som du beskrev de dåliga med att drick I din text… puss på söta dig

 • emelie

  du är ju mognare än kissie ju! 😮

 • Louise

  Fattar inte grejen med Kissies ”privata blogg” den var inte ens intressant… Bara några bilder då man ser halva brösten och man får veta vem hennes kille var? So what…. Har iallafall ”Kissies privata blogg” på min blogg…

 • F

  Tycker du kör med väldigt mycket dubbel snack ! Ena dagen festar du . Nästa dag skriver du i din blogg att du är för ”mogen” för att dricka alkohol. Du är för fan 15år. När jag var 15år hade jag aldrig rört alkohol. Första gången jag prova de var ute på krogen när jag var 18 och redan då insåg jag att det inte var något för mig . Usch för alkohol , fulla människor .
  Tänk efter innan du skriver något .

 • UNG OCH GRAVID

  Jag är en fjortonårig tjej (väljer att skriva anonymt) som är gravid i 18:e månaden. Jag har inte berättat för mina föräldrar eller min pojkvän ännu…men snart kan magen inte döljas och jag måste berätta! Följ mitt liv, min utveckling och när mitt barn växer upp

 • Eli

  Bra skrivet paowsötis

 • Micaela :)

  Så sjukt bra skrivit ! Fjortisar an’ so on tror att det är status o dricka, herregud det kan va gott med lite , men sen räcker det ! Bra förebild är du !

  puss o Kram

 • Elin (:

  jag håller med dej , typ .
  fattar inte grejen att supa bara för att,
  men såklart ens eget val ?!

  http://eelinakerblom.blogg.se
  http://eelinakerblom.blogg.se
  http://eelinakerblom.blogg.se

 • sindy

  Linnéa skriver:
  2010-01-03 kl 18:30
  Hur kan du referera alkohol till våldtäkt? Jag ska gedig ett tips; ge dig inte in i diskussioner du inte vet någonting om. Alla som dricker alkohol får behärska sig själva, klarar man inte av alkoholen ska man inte dricka. Man kan säga stopp nu räcker det om man känner att det har blivit för mycket. Ts Våldtäkt… Det var det DUMAMSTE jag läst i hela mitt liv i princip. Man märker att det ären femtonåring som diskuterar. Du är ju så dum att det finns inte!

  Du ska nog själv inte ge dig in i diskussioner du inte vet något om.
  Såklart hon kan referera alkohol till våldtäkt. Hur många har inte blivit våldtagna i samband med alkohol? Alla kan inte behärska sig när dom dricker alkohol eller så är det ingen som förväntar sig att bli våldtagna när dom dricker. Jag tror inte det är många som tänker ”idag ska jag bara dricka ett glas vin annars kan si o så hända”. Jag tror inte ens du har förstått hela poängen med hennes inlägg för det du skriver verkar bara vara strunt.

 • Filmbloggerskan!

  Bra åsikt 🙂 Kolla in min filmblogg =)

 • anonym

  jag är smittad av s-influensa…

 • yeaaah

  Jag har adressen till kissies privata blogg, kolla på min blogg så ser ni !

 • Caroline

  ÄNTLIGEN!!!!
  Någon som tycker som mig.
  Fest betyder inte supa sig redlöst full, fest för mig är att umgås med vänner och ha roligt.
  Folk kan t.ex. säga ”hej jag ska supa men vet inte med vem eller vart” det är lite patetiskt enligt mig.

  Bra åsikt Paulina.

  Gå även gärna in på min blogg och tyck och tänk.
  http://carolineerikssons.blogg.se/

 • aimee

  För en gångs skull är jag av samma åsikt som du. men ja förväntar mig endå att du om nån dag/vecka kommer att sitta framför webcamen tillsammans med dina vänner och meddela att du ar på väg att supa dig jääävlit packad… ja du, du säger så mycke och i andra sekunden ändrar du dig. Men anyway håller med dig om det här^

 • aya ;*

  Bra åsikt!:)

  Varför dricker man alkohol? Liksom det är väll onödigt?
  Jag blir galen efter en läsk eller en power king. 😛

 • frida

  håller helt med dig! jag skäms när mina kompisar berättar hur fulla de har vart under helgen och de har varit tvugna att få hjälp hem för de är för fulla. något pinsamt..

 • Anonym

  Jättebra skrivet , du har vekligen mognat. Gillar verkligen den ”nya” paow. Fast du kanske alltid varit såhär men jag har kanske fått fel uppfattning av dig.
  Men bra skrivet och håller verkligen med… Alkohol kan döda.

 • Emma-Lou

  Jag kan tycka att Paulina har en väldigt stark poäng i vad det gäller våldtäkter och alkohol, eftersom många förövare har alkohol (eller annat skit) i sig när de begår övergrepp samt att det är lättare att dra över en full tjej. Det är även lättare att stoppa något i glaset hos en tjej som är lite berusad, mot vad det är till en tjej som är nykter. Med det menar jag naturligtvis INTE att man får skylla sig själv om man blir våldtagen när man är full – det är aldrig tjejens fel, oavsett klädstil, no matter what.

  När ni är ute: håll alltid handen över glaset/flaskan, så att ingen kan stoppa i något. När ni sedan går på toaletten eller ska röka – låt ingen passa flaskan, för man vet aldrig. Ens onyktra vän, kan kanske inte se efter ifall någon stoppar något i glaset. Dumpa hellre drickan i så fall.

  Bra inlägg, Paulina.

 • Malin

  DU ÄR EN NOLLA OCH JAG DIN IDOL!

  fissy.blogg.se

 • sandra

  så jävla rätt, jag är sjukt trött på alla som håller på så.

 • jag

  soo last year, sant

 • Malin

  Om man KAN dricka så skämmer man inte ut sig, blir jätte full osv.

 • Isabella

  så rätt sagt!
  Håller helt klart med dig.

 • fia

  Jag håller med dig fullständigt paow!!
  Tycker precis som du.
  Kör på så 🙂

 • SANNA

  Håller med dig. Typ bara slöseri med pengar ju ? ;oo

 • juline

  va vacker du är i ditt vanliga hår! 🙂

 • amanda

  Håller helt med dig! 🙂

 • Lina

  är det din pappa som ville att du skulle skriva det eller?..

  Svar: Det tror jag inte han ville…

 • Hanna

  De e bra det du skrivit! 😀

  FAASSTT.. det är lite konstigt när du typ på varje videoinlägg så säger du att du ska supa skallen av dig när det är helg? hmm… Du kanske har ändrat dig! Hoppas det!

  Jag tycker att du är en rent ut sagt skit bra bloggare. och hoppas du känar mer än vad Dessie och kissie gör!!

  Fortsätt med det du gör Paow! 😀

 • ninininini

  finns dricka för umgås skull, finns dricka för fjortis skull 🙂

 • J.

  Det är bra att just DU skriver detta då jag tror att många unga tjejer ser hur du beter dig och gör samma. Hoppas ni unga(jag är också ung men tillräckligt ”vuxen” att jag inte tar efter sådant andra gör för att vara ”ball”) tjejer läser detta och inser hur töntigt alkohol faktiskt kan vara…

 • anonym

  asså F*CK er alla ni som säger att hon är omogen! hon är iaf mognare än er
  hon e iaf inte som er , som har inget för sig, oo måste skriva massa skit oo sånt
  snälla gud, hon har också en åsikt? va inte så jävla emot oo palla kommentera
  andra åsikter för det är hennes åsikt!
  paow du ska verkligen inte bry dig om dem! för de säger säkert en del skit om dig
  men hallå ? förra året var det oo plus det är väll självklart hon har ju kanske supat oo så
  när det var nyår ! men vem fan har nt gjort det? så snacka nt, det är nyår vi snackar om,
  men nu e de 2010 och hon blir bara mognare oo mognare,
  jag tkr faktiskt att paow e modig, hon e annorlundare än vad dem andra är!
  u rock ! kör paowstilen oo skit i dem!:)

 • Queen Zion

  Alkohol, is some bad shiet. Brukar bara ta för att det är gott. Typ bara en Baccardi när man grillar på sommaren. Har aldrig blivit full. Är 18 och det finns fan inte många 18åringar häromkring som tänker som jag.

 • Peaches

  ALLA SOM SÄGER ATT PAOW ÄR OMOGEN FÖR ATT SKRIVA DET HÄR INLÄGGET VISST HON SUPER SIG FULL IBLAND MEN DET HON MENAR ATT LIXOM MOGET OCH GÖRA DET VARJE HELG VARJE LOV OKEJ DET ÄR KUL OCH FESTA MEN INTE VARJE HELG?!

 • Anonym

  Jag vet inte om du kommer att bli chockad, men jag fyller 17 i år och har inte ens rört alkohol i hela mitt liv…faktiskt.

 • Cissi

  Du har verkligen rätt, vad är meningen med att supa sig så full att man inte ens vet vad man gör? Vad är så kul med det egentligen?
  Många av mina vänner började supa när de var 13 år gamla, och återigen, bara för att bli full. Kan man inte ha roligt utan alkohol, eller? Usch, jag tycker att det är hemskt.
  Btw, jag gillar verkligen den här ”nya” Paow, du visar verkligen att du är mkt mognare än vissa andra bloggerskor (;

 • miranda

  Tack, ett grymt vettigt blogginlägg jag verkligen gilla! 🙂
  Äntligen en blogg där det inte BARA är alkohol inblandat.
  Din blogg blir ju bara bättre och bättre för varje gång jag läser den.

 • joss

  Tycker du har skrivit ett jättebra inlägg, du blir vettigare och vettigare.
  Jag är 17 och kännre verkligen igen det du skriver.
  Jag har festat väldigt mycket, men det senaste har jag varit nykter när jag vart med mina kompisar ute. Och det är så jag skäms när jag ser hur folk beteer sig, och verkligen förändras när de får alkohol i kroppen. (Det värsta är att jag känner igen mig själv ..) Folk blir äckliga, lägger sina händer på ställen de aldrig skulle lägga sina händer nyktra, säger saker de aldrig skulle säga och många beter sig precis som att det inte finns någon morgondag.

  Ett exempel är tillexempel när man sitter med på en förfest, och skall vidare någonstans. En vanlig kommentar ”jag vill hinna dricka lite mer/bli lite fullare först”. Det är hemskt att människor inte kan gå ut och träffa folk, dansa utan att vara påverkade.

  Folk märker inte att jag inte dricker när jag är ute, dom blir alltid lika chockade när jag säger att jag är nykter. För jag kan skämta, träffa nya människor och ha kul. Det jag slipper är bakfyllan, onödigt bråk, ångesten dagen efter och göra saker jag inte vill egentligen. Ja, jag skulle kunna skriva en mils lång kommentar egentligen men det skall jag inte göra. Avslutar med att tacka för ett bra inlägg, och vill påpeka att jag absolut inte tycker det är fel att dricka en öl (eller två) när du är ute och dansar med kompisarna – men att det måste finnas gränser. Både för sin egen värdighet och för andras skull.

 • SWEET KAYLEE

  Alltså paow för faaaan , visst har du så jävla rätt! MEEEN använd för fan inte ord du inte vet innebörden av, som ordet KONCEPT??? Det är grymt pinsamt när ni fjortisbloggare använder ”vuxenord” ni inte har nån aning om vad de betyder! Fannn SLUTAAA!!!! Jag kissar på mig av pinsamhet!

 • amanda

  Alkohol är bara för folk som inte vågar släppa lös och ha kul i vanliga fall. Jag har då kul i nyktert tillstånd 😀

 • lovisa

  hhaha fick sånna strumpbyxor du har på bilden, fick dem i julklapp 2008:p
  fast har doack aldrig använr dem för dem sitter sjukt kul på mig:)
  puss din blogg är bäst :D.
  dissa Kissie 😀

 • Johanna

  Säg till när du hittar läsk som smakar chili/mandarie, wasabi/lemon, Stjärnfrukt etc, då ska jag sluta dricka alkohol!

  Desutom finns det så himla mycket förutom vodka och sprite/fanta exotic som du verkar tro är det enda man kan blanda med. Säg till när du har varit ute på krogen och druckit en så himla god drink som inte går att fixa utan vissa likörer och smaker, säg då att du hellre tar ett glas cola och jag slutar dricka alkohl 🙂

  Eftersom du har sån här uppfatting om alkohol verkar du ju inte kunna kontrollera dig själv vilket du tidigare har påstått, alla fyllor resluterar inte baksmälla eller yrsel, det beror på vad man dricker och hur man dricker, läs på ämnet lite innan du ger dig in på någon nästa gång 🙂

 • jlalalala

  ”Alkohol är bara för folk som inte vågar släppa lös och ha kul i vanliga fall. Jag har då kul i nyktert tillstånd :D”

  Folk som inte dricker alkohol är personer som inte vågar dricka alkohol och tror att man gör bort sig eller blir alkoholförgiftat pga av några cider 😀 😀 😀 : D: D: 😀 :D: 😀 : D: D: D: 😀 : D: D: D: 😀 :D: : D: D: D: D: D:

 • Hanna

  Så rätt att du står på dig!

  Jag tänker nämligen likadant själv.

  Härligt att någon förstår att det inte är coolt att supa sig redlös, men jag måste ändå säga att folk får dricka om de vill eller inte.

  kram

  (det värsta är bara att om man inte själv dricker måste man ta hand om alla som blir fulla…)

 • ISAAC

  SLuta skämma ut dig själv. det är som du får bestämma when its in eller out. Först så lägger du upp massa bilder på fyllan bah look at me. sen säger du nej till alcohol. fösöker leka all innocent. sluta var fejk

 • Sandra

  Go Paulina! Stå upp för det där, det är skitballt.
  Varför dricka alkohol? Det är som att dricka gift, och det är ju lite dumt om man tänker efter.

 • cissi

  oj, förlåt men jag trodde verkligen inte det här om dej. man får inte denna uppfattning när man hör om ”paow” men jag håller verkligen med! okej det är lite kul att man kanske blir lite extra social, men de finns så SJUKT mkt mer nackdelar med det än fördelar. det lärde jag mej nyligen, det är in kul o ligga bakis 2 dar i början av det nya året

 • Viktor Fasth

  Hej! Vad har hänt? Så himla PK din blogg har blivit. Är det för att din pappa tar bort inläggen och skäller ut dig pga bloggen? Det här är inte ett dugg roligt att läsa. Sure om du inte dricker, men du ska verka som en partyqueen, en entertainer. Bloggsverige har bara plats för en BlondinBella.

  Sen överreagerade du lite när jag ringde till dig på nyårsnatten tycker jag, du hade inte behövt ta bort mig som vän på facebook för det.

  Kram your V

 • Wictoria

  Du är bara avundsjuk för att du inte fick ett roligt nyår!
  Shit, vart har den där limeläsken tagit vägen? Finns inte nånstans!
  Byt hårfärg till brunt, mkt finare & folk kanske skulle ta dig seriösare då (;

 • Wictoria

  Alla växer upp snabbare nu. Alltså jag hade min fjortistid i sjuan typ & då hade alla 96or också sin fjortistid, i femman! helt sjukt. & när man fyllt 18 så vill man dra ut ganska ofta, min syster festade till & med ibland när dt ar skola dagen efter, & man tkr dt är kul första året. Du kmr också göra dt, lek inte lillgammal, för du går ju inte ens i skolan gumman (;

 • Anonym

  wiiie, har någon drämt till dig i huvudet. så att allting ÄNTLIGEN hamnat på plats!
  fortsätt så(Y)

 • anonyma bästatjejejjjjen'

  är det egentligen någon som VILL bli full? jag tror alla gör det bara för att alla andra gör det. håller med, so last year.

 • vibblyn

  Är du trött på naglar som skivar sig och går sönder? Orkar du inte spara ut din egna naglar till den längd du vill ha?

  Inga problem!!

  Hos mig kan du få dina drömnaglar till en bråkdel av priset på salonger. Med samma kvalitet!!

  Kika in på bloggen och lämna en kommentar!

 • paulina

  tkr det e bra att du gör såhär med tanke på att det säkert finns många som ser upp till dig. och att man inte måste bli full för att bli populär lr bli en stor bloggare… nån som håller med??

 • Johanna

  jag tycker det är bra paulina , många ser upp till dig och du vet hur det är att vara redlöst full och det verkar itne kul. fortsätt såhär. visst kan man dricka lite då och då , men man behöver inte alltid bli hjälpslöst packad 😉
  puss

 • rebecka

  det är inte möjligt att någon överlever med 3.7 promille i blodet. det är knappt så man överlever med över 3 promille. alltså måste ju din kompis ha dött eller så stämmer inte siffran. tråkigt att höra.

 • yasmin

  bra sagt, skont att du er mogen nog att forsto det;)

 • Karin

  BRA!! BRAA!!

  Folk som super varje dag i din ålder och yngre skämmer inte bara ut sig själv, utan dom SKADAR sin kropp SOM BARA DEN. Inte för att dom kommer märka något nu, men om några år…. oj oj oj. Då tror jag dom ångrar sig! Djupt!!

  Det finns en anledning till att det är 18 årsgräns. Det är en medicinsk gräns. Kroppen TÅL inte alkohol innan du är 18. Det är precis samma sak som att ta en medicin/tablett som man endast får ta om man är över 18. Om man läser på en medicinförpackning att det står ”ej under 18 år” så tar man ju inte medicinen eftersom man vet att det kan skada kroppen, PRECIS samma sak är det med alkohol.

  Folk anar inte hur mycket dom förstör sig själva, sin omgivning och sitt rykte. Stackars människor!!!!!!!!

 • emelie

  Fyfan vad töntig du är, det var inte särskillt längesen du söp dig full. Du försöker låta som nån jävla viktigpetter som är bättre än allt å alla. Du kan försöka låta mogen men det är du inte lilla vän 🙂

 • fdf

  HAHA, asså endel låter det som att precis ALLA ungdommar i hela sverige super sig redlöst full bara för att vara någon. att ni ens går på paows skitsnack. hon är 16 år och säger själv att hon är omogen hon vet inte vad hon snackar om!

 • Nicky

  Jag ska vara ärlig här.

  Vi tar cola och öl som exempel. Jag dricker inte öl för att jag tycker att det är så jävla äcklig smak på det + att jag inte vill bli full. Jag dricker hellre cola för att det är gott, och för att jag slipper fyllan. Men i ärlighetens namn så är det t.o.m. nyttigare att dricka öl än cola.
  Öl innehåller ett nyttigt ämne, vilket inte cola gör. Cola innehåller endast onödigt trams egentligen.

  Jag tänker fortsätta hålla mig till coca cola i alla fall. Sålänge jag dricker det med måtta så borde jag inte vara så orolig för onyttigheter. Även om öl i viss måtta e bättre, så vill jag inte ens bli lite lullig.

  Här är en knappt 16 åring som väljer bort fylla, röka o snusa.

 • natha

  helt rätt, håller med dig.

 • Ella

  Klokt och moget skrivet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *