GIRLPOWER

girlPAOWER

Smink, killar, hår, hud, hy, bränna, kropp, kläder och pengar – idealet som inte finns.

En sak som kommit upp i mitt huvud allt för många gånger. Det där med att vara ”feminin”, vissa tjejer kanske tycker det är skitkul att lägga en ”brakare” och ha raptävlingar. Det är någonting vi tjejer bara gör i smyg.

Det är så tycker jag, att rosa är för (inte bokstavligt talat då men ni fattar?) tjejer och blått är för killar det är bara så det är och så det har blivit. Det är någonting vi får rätta oss efter, det är ju nutid.

Det är 2010, ett otroligt ytligt år, här är plastikoperationer vardag och att folk dör i undervikt är inte ovanligt, men det är så det är och så kommer det fortfarande att vara. Så när jag ser en massa hästtjejer som sitter och skriver ”jag hatar plastikoperationer” så tänker jag bara ”Come on – det är nutid”.

Personligen så tycker jag inte att alla ska vara undernärda och plastikopererade, men jag tycker att tjejer borde vara tjejer och killar borde vara killar.

Killar ska dricka öl och rapa, inte raka benen och dricka söta drinkar. Tjejer ska inte rapa och prutta (det är en oskriven lag, typ), tjejer ska tycka om söta saker och gilla kläder och utseende. Dom tjejer som inte gör det, dom kan man kalla pojkar…

SÅ JAG VILL UPPMANA ALLA MINA LÄSARE TILL ATT ÖPPNA ÖGONEN FÖR VERKLIGHETEN!

öäå

Posted in: Livsstil
Kommentarer (197)

You might also like

Alexandra Nilsson - Daniel betalde 5000 kr för lunchen med mig Josephine Qvist - MITT HJÄRTA GÅR SÖNDER Caroline Roxy - Tabbouli Alexandra Nilsson - Mina senaste videos..
 • felicia

  du är ganska så patetiskt paulina^^.

 • Deimante

  bra sagt! 😀
  håller verkligen med dig där 🙂

 • Anna

  Tråkigt att jag absolut inte alls bryr mig. Jag dricker öl, jag behöver inte sminka mig jämt, jag hatar rosa och jag kan rapa i stort sätt när som helst. Visserligen har jag gränser jag med, men det finns inget som heter att alla ”ska” vara på ett visst sätt enligt mig. Jag hänger hellre mig själv, än att va den där lilla fjantiga tjejen, som samlar på nallar och älskar rosa och som inte vågar ta ställning till vad hon vill, utan som bara hänger med för att ”så ska en tjej va”.

 • This is sex!

  Förstår vart du vill komma, men håller faktist inte med dig någon stans för en gångs skull..

  Kolla in Thisissex.blogg.se för massor med fräscha inlägg om sex, sextips, kärlek och allt som rör ämnena!
  / Thisissex.blogg.se

 • Anonym

  provocera????????
  fyfan vad dålig du är

 • della

  jag måste fråga en sak 😀 : vad tycker du om förorten danderyd ?
  vore kul om du svarade på min fråga , världens bästa blogg !:)

 • Lina

  varför skulle de just va hästtjejer som hatar de…

 • Anonym

  det där hade absolut inget med girlpower att göra. bättre att hålla munnen stängd om d inte har ngt bra o säga

 • Hardcoreina

  Haha.
  Jag är väldigt otjejig isåfall..
  Jag dricker öl, rapar och äcklar mig på andra sätt, snusar, går gärna ut osminkad, osmal och väldigt okvinnlig. Jag är stolt över det också!
  Det är inte 50-talet längre.

  Finns inget roligare att lägga av en brakare på bussen för fan!

 • Lexie

  Men du är så jäkla clueless. Du kunde verkligen inte ha mer fel.

 • Anonym

  håller inte med dig 😛

 • Anonym

  jag fattar ingenting av det här inlägget?

 • ellen

  paow, som du själv sa.. nutid. Alla är olika och har rätt till det.

 • Maja

  Precis, tänker likadant som Lina. Nu är inte jag någon trogen läsare utan bara gled in här, är egentligen lika förtjust i överminkade fjortisbloggare som du är i rapande öldrickande tjejer. Men hästtjejer är inget man klankar ner på! Finns lika många plastikopererade utseendefixerade hästtjejer som det finns andra tjejer. Som om de (vi) skulle vara mindre femenina för att vi håller till i stallet. Snarare tåligare och inte rädda för lite skit under naglarna! Tar risken för påhopp, ja…

 • S e r e n a

  Håller med dig till en del men… 🙂

 • johanna

  asså, bara för att det är mkt plastikopererande och annat så får man väll hata det?? vissa kanske inte vill acceptera och tycka att det är helt okej att tjejer säljer sig själva för att dom vill det?
  och vadå att rosa står för tjejer och vadå att det bara har blivit så??? bara för att du är så himla rosa -.-

 • louice

  håller med dig för det mesta iaf 🙂

 • helene

  du tycker att killar ska rapa och dricka öl, inte raka benen och dricka söta drinkar? och ändå umgås du med bögar? :S Du ändrar ju attityd, inställning och åsikt hela tiden!

 • emma

  Du är dum i huvudet ignoranta fjortis.

 • cornelia.

  så himla sorgligt att leva sitt liv efter att försöka passa in i någon mall om hur man ”ska” vara. det känns knappt värt att kommentera, för jag förstår inte vart du vill komma. du säger att det är 2010 nu. ja precis, det är 2010 nu, vi lever inte på 1700-talet längre. det känns bara tafatt när du ska ta upp en diskussion om rasism eller könsroller när du så uppenbart inte har någon aning om vad du pratar om.

 • ellie

  Hah men alltså pröva flytta ihop med en kille då, pröva hålla dig från att fisa hela dagarna. Då kommer ju för fan magen sprängas, då släpper jag hellre en brakfis som min sambo kan skratta åt!
  Sen vadå, om killen verkligen älskar en så bryyyyr dom sig ej om man gör dessa saker, vad fan människor är ju människor. Ingen kan hålla sig från att fisa, eller rapa eller vad fan du nu tycker är märkvärdigt.
  Väx upp och sluta vara så förbannat divig!!!

 • Lisa

  Jag förstår egentligen inte riktigt vart du vill komma. I början av inlägget trodde jag att du skulle skriva nåt smart och pålitligt om just skillnaden mellan tjejer och killar, och att det inte behöver vara så stor skillnad egentligen. Men…nej, så blev det inte. Jag, som ÄR en tjej, orkar inte alltid sminka mig, platta håret eller raka benen. Självklart gör jag det, men inte jätteofta. Jag hänger mest med killar, mitt stora intresse är FOTBOLL, och inte skönhet & mode. För alla tjejer är inte som du.
  Tjejer och killar kan vara mycket lika varandra till personligheten och intressen…
  *truuummvirvel*
  Välkommen till 2010 Paow, nu försöker folk gå sin egen väg.

  annars tycker jag du är en bra person typ, men har verkligen något STORT emot folk som tycker sådär. fråga bara mina klasskompisar, jag tror dem helst av allt skulle vilja skjuta huvet av mig egentligen.

 • miki

  men snälla.
  grejen är att det ska finnas nån för alla. alla killar gillar inte fjortis tjejor som springer runt och visa stringen medans endel gör det. det klart folk är ytliga men det betyder ju inte att alla som inte bryr sig om ytlighet måste rätta sig efter alla andra brats eller folk som ser ut som barbiedockor! tycker folk kan skaffa sig en hjärna och skita i allt ytligt ett tag

 • mimmi

  http://mimminordberg.blogg.se/

  vad elakt :b
  btw så jag e lite av en hästtjej o jag är nog ganska tjejig^^
  men att man ska anpassa sig efter vad ” tjejer ska göra” e ju bara så jävla cp!förlåt mig
  ;P

 • ida

  ja herregud det är verkligen hemskt att tjejer har begåvats med något som kallas KROPPSFUNKTIONER!!!! Måste vara jobbigt för dig….

 • Joanna

  Jag förstår inte slutsatsen… tycker du att tjejer SKA vara tjejiga eller att alla ska vara lite som de vill?:p

 • Sofia

  Alltså.. Jag kan hålla med om att tjejer ska vara tjejer och killar ska vara killar. Jag tål inte fjolliga killar och jättemanliga brudar skrämmer mig.
  Men sen har ju inte alla samma åsikter om vad som är manligt och vad som är kvinnligt. Du tycker till exempel att killar ska vara killar och tjejer ska vara tjejer, men du har flera bögkompisar som verkar vara lika tjejiga som du i princip. Det stämmer inte helt i mina öron i alla fall.

 • Anonym

  hahaha 😉 älskar sista meningen tillsammans med bilden !

 • natalija :)♥

  Men seriöst nu. Låt henne tycka vad hon vill ni kan ju inte ändra på det. Jag håller inte med exakt allt som paulina säger men det mesta e faktiskt sant, om ni tycker hon e så patetisk läs inte bloggen då, hon skriver om vad hon tycker hon är bara sej själv det kan väl inte hon hälpa!, Asso herregud.

  + att hon kanske inte vill ha kommentarer som är kränkande & taskiga ? hallå tänk lite -.- <3

 • Anonym

  Men i grund och botten så är vi alla bara människor..

 • Anonym

  jag rapar, fiser (visserligen inte framför killar), jag dricker öl och svär jämt. jag hatar rosa, klackskor, klänningar, kjolar osv.. jag är ändå tjejig?!

  du är ju fan dum i huve du.

 • felicia

  så du menar att om vi tjejer verkligen behöver fisa så ska vi hålla den inne och få ont i magen istället?
  och för att vissa tjejer gillar öl så borde de bli kallad kille? de har väl ingen snopp för det?
  alla med fittor är tjejer, sen hur de är som person/klär sig eller annat har ingenting med saken att göra.

 • H

  men seriöst… du har ju en rubbad verklighetsuppfattning…
  Men om du nu tycker så.. visst är smink för tjejer då också och inte för killar…
  räknar du alla dina ”kill” kompisar som tjejer då?
  Jag är en tjej på 25 år.. jag dricker inte öl, men inte fan går jag omkring i rosa kläder.. Jag har svart hår, har nästan aldrig klänning/kjol.. min favoritfärg är svart och jag hatar för tajta kläder… mina kompisar tvivlar ibland på att jag är tjej eftersom jag fisar, jag bajsar och rapar utan att bry mig…. betyder det att jag är kille..

 • Ida

  ”Dom tjejer som inte gör det, dom kan man kalla pojkar…”
  Det där stämmer inte riktigt? Man kan inte kalla dom pojkar för det, för killar har en kuk, vilket vi tjejer inte har. Och vem orkar se ut som en uppstoppad hora, mer än ni som beter er som bimbon? Det där med att det är nutid, det stämmer inte, en fjärde del av Sveriger ungdommar är kanske små blonda fjollor som vill plastikoperera sig. Resten är normala. För att försvara killarna också, du tycker dom ska vara äckliga och vi tjejer får inte det? Dom får ju också vara hur fan dom vill. Visste du att människorna var egentligen födda för att vara homosexuella?

 • sofia

  men sshhiittttttt, märks att du e ung o naiv…..
  du vet de e MÄNSKLIGT att fisa, rapa mm.
  Visst vi lever i en ytlig värld helt klart.
  Men vad e det för fel på dom som stiker ut ur mängden???
  Har följt din blogg ett tag o man har sett en o annan VB
  Där du är ”skit full” och beter dig njaaaa ej kvinnligt iaf.
  Du är iofs bara 16år du har mkt kvar att upptäcka av vad världen har
  att bjuda på¨.

 • Linn

  Håller INTE med dig och hoppas att du kommer ändra dina åsikter, även om du känner att du aldrig kommer göra det.

 • allexandra

  hmmm, varför just hästtjejer? :S:S

 • Lizi

  Håller med om att plastikoperationer o undernärda numera är vardag o det är så det är , men ska alla behöva rätta sej efter det då ? Om man skulle öppna ögonen som du säger o leva sådär då är det inte att vara i nutid o leva för framtiden det är ju att gå tillbaka 60-70 år i tiden då tjejer skulle vara tjejer o killar skulle vara killar . Nu lever vi i ett samhälle där alla får ha sina åsikter o leva o klä sej hur man vill . Så det där är ju bara bullshit !

 • Emir

  Annars kan man ju vara sig själv, brukar fungera bäst i längden. Synd om människor som lever inom ramar, man missar så mycket då. Jag älskar när min flickvän är osminkad och bara är sitt underbara jag. Inte någon uppblåst bimbo som tror att världen kretsar kring smink,kläder och rosa fluffiga ting.

  Och något som är riktigt sexigt är när hon klår alla polarna i ölspelet, det kan jag leva på i månader. Och om hon nu skulle vara en ”pojke” i din värld så är jag en stolt bög.

 • Malin

  Haha, i sånt fall är jag en kille. Du säger själv att det är 2010 nu, och ja, killar dricker rosa paraplydrinkar och tjejer rapar och pruttar, whats the big deal?

 • sandra

  Det roliga är att du ingår i en roll där du försöker vara väldigt vuxen nu men ingen går på det . Ingen strävar efter att bli lika tråkig som blondinbella om man inte är dum i huvudet . Hon hade sjukt många läsare men har förlorat en STOR del pga dessa tråkiga inlägg . Det är synd , men ingen är intresserad av att läsa sånt ..

 • Lisa

  Ehhmm.. tjejer ska gilla killar? hahhaaha jag känner att någon är lite homofob här eller vadå? 😉

 • mmmmmmm

  öh du är ju cp. Alla är olika. Killar som tjejer !
  Alla tjejer dyrkar inte rosa och sminkar sig 24./7 ? Alla är O.L.I.K.A
  och bara för man att man tex gillar blå eller grön mer än rosa, och inte sminkar sig så ofta, så är man en kille ?
  Man ska inte göra si och så, bara för att ”så ska en tjej vara”.
  Man ska vara sig själv. Vare sig det är nu tid eller inte.

  Efterbliven eller bara oallmänbildad som fan?

 • Michelle

  Skillnaden mellan en man och en kvinna är könsorganen. + att mannen har lättare för att få muskler, och att vi kvinnor föder barn.
  Annars är vi fasen exakt lika dana. Det är bara våran dumma nutid som ska hålla på att dela upp allt till något sorts ”kvinnligt” och ”manligt”, skittråkigt..
  Och fjärtar och rapar är ju för fan luft som kroppen inte vill ska stanna, det är väl det naturligaste i världen?

 • hanna

  dina åsikter är inte 2010, de låter som om de kommer från nån som levde på 50-talet! fast jag är tjej så får väl förfan jag också prutta, dricka öl och inte raka benen, vem fan är du att komma och säga att det är fel av mig att göra så? min pojkvän tycker om mig precis som jag är, fast jag inte är tjejig, fast jag inte sminkar mig som ett luder och fast jag inte pruttar och rapar i smyg för att han inte ska höra nåt. Hur kan jag ha en pojkvän fast jag inte beter mig och ser ut som du tycker att kvinnor idag ska vara? HMM kan det bero på att jag har något mellan öronen, och tro det eller ej, men de flesta män som har mera IQ än en hund föredrar smarta kvinnor framför blonda plastic fantastic barbie dockor med rosa läppstift och slampiga kläder. Wake up and smell the coffee lilla stackars flicka, skönhet varar i några årtionden, intelligens varar förevigt! how come att du inte har någon kille när du tycks vara idealkvinnan(hrmm flickan kanske jag ska säga) enligt dig själv? konstigt.. läs en bok ibland (och nej Twilight räknas inte, det kan väl en hjärndöd hamster läsa) och förstå att yta inte är allt!

 • emelie

  åh sånt här är ju sorgligt att läsa. låt folk vara som dom ÄR – kille som tjej. blir mycket roligare så, tro mig.

 • Veronica

  Haha det är så gulligt att du verkligen tror att världen ser ut så. Det är folk som du som gör att tjejer inte är jämlika med killar. Det märks att du inte har så mycket livserfarenhet. Alla människor har rätt till att leva hur de vill. Varför skulle vi inte behandla alla människor lika? Varför ska allt handla om kön och favorit färg? Ähh du lär dg med åren 🙂

 • Blumenfeld

  Varför inte bara vara sig själv och skita i alla dessa ideal?
  Som om en tjej SKA gå runt sminkad i en klänning bara för att hon har en fitta? Och killar kolla fotboll, dricka öl och sedan ha raptävling bara för de har en jävla kuk mellan bena?

  Nu blev hela mitt inlägg fullt av svordromar…
  Oops, killgrej? D:

 • Emma

  Så du skulle påstå att jag är en kille bara för att jag går transport eller vadå? 😉

 • isa

  omg hahahah med andra ord så menar du att man kan kalla mig för en´kille istället? your suck

 • Therese

  Man får ONT i magen om man aldrig rapar eller fiser vafan. Å varför SKA killar dricka öl?

 • Madde

  Ja, och du blev ju som du blev. Håller med föregående skribent om att DU ska leva i nuet, vi lever inte på 50-talet. Tjejer rapar och dricker öl. Du går bakåt i utveckingen.

 • Anonym

  asså förlåt men måste bara kommentera detta.. ja plugga själv till lärare på uppsala universitetet och de vi pratat mest om föregående termin är just detta med genus, stereotyper, och normer. vad det är som är normalt och vad som anses som konstigt. de lärarna i yngre skolåren just nu får kämpa för är att just bryta detta mönster och inte se ett kön utan en individ och försöka få samhället könsneutralt, alltså blått ska inte vara en pojkfärg såsom rosa en tjejfärg. detta får vi lära oss att vi ska arbeta för. och det är just vad jag tänker kämpa extra hårt för, just att få bort dessa normer som finns över hur man ska vara, bete sig och se ut för att inte bli utstött eller mobbad..

 • Lisa

  haha vilket jävla load of shit! menar du att detta är 2010?
  du snackar ju som en man på 50-talet ditt jävla pulver

 • stajjny

  Tjejer är ju fortfarande mänskliga, självklart pruttar vi (du vet väl att du släpper ut ganska mycket gaser genom din fisring varje dag?) och rapar. Om man inte gör något av det, får man luft i tarmarna, inte särskilt skönt?
  Ja, mänskligt. Och killar bryr sig inte ifall tjejer rapar eller pruttar, oftast garvar dom. Många (inte alla) är inte så uppstoppade i röven att dom tar sånt så allvarligt.

  Men förstår dig till viss del, finns ju något som heter hänsyn. Man sitter inte och rapar och fiser på en proppfull buss på en stressig tisdagsmorgon, då är man väldigt omogen och töntig bara.

  Och det enda jag håller med dig om är att tjejer ska gilla utseende. Finns ju dom som inte ens duschar, hur mysigt är det att sitta bredvid liksom? En tjej ska vara en tjej och se ut som en tjej, och vice versa men det är väl inte särskilt 2010 det.

 • Sandra

  Nu måste jag ta mig en bira ur kylen och fortsätta slafsa på kycklingklubborna som blev över från helgen, gött!

 • En tjock katt i en smal värld

  Vad larvig du är. Folk får väl göra precis som dom vill.

 • Anonym

  vem fan tror du att du är? ”hej jag heter paow jag är d-kändis woho…”
  btw, fuck va pinsamt att du har tatuerat in paow 😛

 • carro

  Jag som nyss insett att du är mognast av alla fjortisbloggare, och så kommer du med ett inlägg som får mig att verkligen ogilla dig.

 • Elinor

  haha så du läser min blogg :p för det var ju jag som skrev så.

  Jämställdhet handlar inte om att man inte får vara tjej eller kille bara att alla ska ha samma rättigheter det ska inte vara några värderingar i hur människor är, det ska inte vara negativt att ha rosa om man är kille och vara killaktig om man är tjej även om normen är annorlunda.

  Jo visst plastikoperationer och utseendefixering är nutid men tycker du verkligen att det är sunda ideal?

  Om du tycker det är så viktigt med utseende så att du är beredd att ta till kniven då har du ju någon psykisk störning och det är inte operationen du behöver utan professionell hjälp av en duktig psykolog.

  Tycker det är otroligt tragiskt med alla dessa blondinbloggerskor som du, Dessie, Kissie med flera som gör allt för att bli kända och hänger ut er på nätet med utmanande bilder och opererar er bara för att synas, det kommer komma en dag när ni är lite äldre och förståndigare och ångrar hur ni skämt ut er idag. En dag när ni inser att det var inte värt det här för ni kommer vara bortgjorda och operationerna har förfallit och det ända som finns kvar är ett sönderopererat skal.

  jag tycker synd om er för ni förstår inte själva hur tragiska era liv är.

  Nu kommer jag säkert få ett svar att jag är avundsjuk tro det om du vill men jag är nöjd med mitt liv.

 • Gustav Rönnberg

  Patetiskt inlägg, skamligt nästan. Visst är det 2010 med plastikoperationer och folk som dör undernärda, men det är också en tid när man har börjat öppna sig för nya saker, bryta gamla ”regler” och meningslösa könsroller som du skriver är så viktiga. Det jag menar är, du skriver inte om 2010 honey, du skriver om något 50-tals ideal där männen är smutsiga och luktar illa och bara sitter på röven, medans kvinnorna föds framför spisen och spenderar sitt liv där, whats next, vill du dra tillbaka kvinnornas rösträtt också? Aja, inlägget kan iaf klassas som provocerande för Sverige, kanske för att kvinnor här har kämpat hur länge som hellst för ett jämställt sverige och dra undan alla dessa könsroller. Men girl, du kommer aldrig slå Anna Anka 😉

  Pce.

 • Jenny

  Jag tycker man får göra vafan man vill:)
  Lär dig acceptera andras åsikter.

 • JUST ANOTHER CRAZY BLONDE - WITH JUST ANOTHER STUPID BLOG

  Då är jag en jävligt manlig snubbe med E-kupa, rakade ben och smycken då!

  //Blond och blåst bimbo(grabb?)

 • Linnea

  jag håller helt med dig! var inne på toy’s r us för ngn vecka sen med mamma och hon bara klagade över hur det var uppdelat , ena sidan rosa och flickigt och andra sidan blått svart och pojkigt. men jag tkr faktiskt att det ska vara så, tjejer ska inte leka med bilar och action saker , utan dockor och hello kitty, inte tvärtom? killar ska inte gilla hello kitty, så är det bara.

 • Lina

  Jag håller med 🙂 Även om jag anser att inte alla behöver göra det 🙂 Alla är ju olika och allt det där 😉
  Dock är (eller har) jag varit hästtjej. Men inte så himla ”naturlig” och allt kanske xD Haha Men fattar vad du menar 😛

 • josefine

  jag håller med hon anna där uppe!
  jag dricker öl (varför skulle jag inte, jag tycker det är gott), jag hatar rosa och det är klart att man inte lyckas hålla in varenda rap. sen att jag inte går och släpper mig är en annan sak. jag bryr mig inte speciellt mycket om utseende överhuvudtaget.. allt detta gör inte att jag blir en kille? så länge man har äggstockar, pussy och bröst är man tjej, oavsett vad man tycker om och inte tycker om. så dina bögkompisar räknas då inte som killar, eller vadå?

 • Sara

  Eeh? URSÄKTA?! Jag är själv hästtjej, men vadå ”som alla hästtjejer som sitter och skriver ” jag hatar plastikoperationer ” W-T-F?! Om man är hästtjej så behöver man väl för fan inte hata plastikoperationer? :s
  Seriöst.. tänk innan du skriver

 • Emma

  Ja, visst ska man leva i nuet.. men hur i helvete tror du någonsin att något ska förändras om alla tänker som du? Det är de som vågar sticka ut och vara annorlunda som gör att värderingar förändras och inte är som de var på stenåldern. Leva i nuet behöver inte betyda att man ska följa med strömmen lilla du.

 • sanna

  jag håller med om att de är så världen ser ut och inget man kan ändra på men jag tycker inte de ska vara så, jag tycker man ska va sig själv och skita i alla dessa grejer och göra de man känner för och bara vara sig själv.

  älskar din blogg 🙂

 • Lovisa

  Jag håller med dig, till viss del ja.
  Men du har skrivit en del idiotiska saker också, tänker du inte innan dúskriver eller bryr du dig bara inte?
  Som tillexempel denhär meningen :”så när jag ser en massa hästtjejer som sitter och skriver ”jag hatar plastikoperationer” så tänker jag bara ”come on-det är nutid”.
  HUR IDIOTISK FÅR MAN VARA? DET FINNS UNGA ”HÄSTTJEJER” SOM LÄSER DIN BLOGG OCH KANSKE TILL OCH MED VILL VARA SOM DIG, DOM SER UPP TILL DIG.. ELLER NU KANSKE MAN SKA SÄGA SÅG* UPP TILL DIG.
  visst, du har en egen blogg och får skriva whatever you want, men var beredd på att du kommer få en massa emot dig, om det är såhär du tycker så tycker jag att du diskriminerar och verkligen ”är ute och cyklar”, men som sagt.. fyfan vad dålig du är.. läs igenom det du skrivit en gång till så kaanske du fattar 😉

 • Lisa

  Bara för att något är ”nutid” betyder inte att det är rätt… Det skulle du inse rätt snabbt om du bara tänkte efter lite…

 • menanna

  vet du vad genus är mån tro?

 • Stephanie

  Du skriver bra, men…

  Du skrev ”Det är 2010, ett otroligt ytligt år, här är plastikoperationer vardag och att folk dör i undervikt är inte ovanligt, men det är så det är och så kommer det fortfarande att vara.”

  År 2010 har precis startat, och i förra veckan och denna vecka har allt fler företag börjat använda ”mulliga” modeller för att komma ifrån vikthetsen och den falska ytligheten när det gäller vikt, de inser nu mer och mer att idealet är helt vridet med supertunna modeller, och att modeller, skådespelare, ja människor dör på grund av vikthetsen. Flera företag letar efter mer ”normala” modeller 😉

  Så jag måste säga att jag inte tror att år 2010 kommer att bli ett otroligt ytligt år. Jag tror att det här blir året när allt fler företag och tidningar kommer att börja använda modeller som har lite mer kött på benen …

 • elvira ♥

  hallå vadå hästtjejer? Är det något dåligt med att gilla hästar? Hade du ridit hade du haft slanka muskler på din beniga kropp 😛

 • steffie

  Det ska vara ÖL rock n roll metal OCH GALET MYCKET MERÖL..

  Suck.

 • Anonym

  killar väljer ”blonda tjejer” som dig som spelar riktigt dumma för att de själva ska kunna lysa med deras ”briljans”. trodde att du skulle komma men något vettigt först men detta var bara jävligt kasst provocerande. hahhaha

 • Jennifer

  Happ, då var man en man då. Kan ju vara spännande…

 • H

  Där har du faktiskt rätt för en gångs skull ;D

 • Anonym

  Haha killar gillar tjejer med lite klös och egen personlighet, vem fn vill vara en sån tjej du besriver?

 • Karin

  Då är jag en kille då =) Raptävlingar is the shit.

  Nä men jag önskar att tjejer vore lite mer som killar, iallafall till sättet. RAKA rör och inte ”Gulla bort” allting bara för man är tjej. Tjejer vet PRECIS hur dom ska göra för att slippa göra ett prov i skolan. det är ju bara fjäska, så som tjejer kan? USCH!

  för att inte tala om allt skitsnack som tjejer håller på med! Come on. Tjejer behöver mogna till sig, ta sitt ansvar och man ska absolut inte dalta med dom. Man ska inte uppmuntra dom till att endast vara söta, utan man ska uppmuntra dom till att vara en ärlig, stark människa som står för sin sak och ber om ursäkt om man gör fel. Inte snacka skit och gråta så fort nåt blir jobbigt. herregud.

  Jag är såååå glad att jag blev uppvuxen med 3 äldre bröder som lärde mig lite vett…

 • josefne

  bara för att man går utan smink är man inte manlig. man är naturlig?
  bara för att man inte är pinnsmal är ma inte otjejig. man är sig själv?
  bara för att man inte går runt i tighta kläder är man inte mindre feminin. man är stolt över sig själv?
  dra med alla skönhetsideal, sluta läsa solo och veckorevyn som skriker ”du MÅSTE se ut såhär”.
  Just be your self it’ll make you much happier.

 • Anonym

  ALLA FÅR VÄL VARA OLIKA ELLERHUR?! Man bestämmer ju förfan hur man vill vara själv, tyst med dig. Du kommer ingenstans med det här.

 • Julia

  överdrivet att färger ska spela roll ju, det är ju olika vad man passar i..

 • paulina

  URSÄKTA?! Det där var ju så lite girlpower som de går? Och vad har hästtjejer med saken att göra? Du är verkligen blåst! Dina provocerande inlägg e bara FAIL!

 • Anonym

  Du är så jävla körd. stackar lilla människa.

 • Madelen

  Jag håller med dig fullständigt Paow! Tjejer ska vara tjejer ffs!
  Skrev ett liknande inlägg själv och alla kritiserade det som fan vettu! Det är bara inse fakta tjejer ska vara så där ! Read it and learn it BITCHES!

  Sjukt bra blogg!

 • Mini

  Men stackars lilla människa. Vilken värld lever du i?

 • alexandra

  Fyfan vilken äcklig liten korkad fitta du är! Dina föräldrar borde skämmas.

 • Madde

  Asså, nu får du faktiskt ge dig!
  Att fisa och rapa är oskriven regel för oss tjejer ??
  Det är förfan bara naturligt?
  Varför skämmas?
  De är en illaluktade luft, de är allt!
  Inget att skämmas för!
  Rapar är de likadant med, finns inget som är onaturligt i denna värld!
  Så enkelt är de!

 • johanna

  är det okej att skratta? HA-HA, du rör ihop allting. Har du någonsin hört ordet dubbelmoral? Nä, gå till skolan och uttala dig sen 🙂

 • razan

  ROLIGA e att du dissar din kompis annie :s

 • elvira

  FYFAN !
  asso vafan, fan vad tråkigt att bara gilla rosa för att man måste och inte dricka öl för det är okvinnligt !
  asso, shit vafan blir skit irriterad !

 • matilda

  Tjenare paulina, jag tycker att du verkar vara en skön tjej men jag känner att jag måste skriva något om det här inlägget.
  Själv är jag 14 och använder verkligen aldrig smink, jag äger inte ens en mascara, jag lyssnar på Marilyn Manson, har nästan bara riktigt grabbiga kill kompisar och tycker att hello kitty är riktigt jäkla fånig. Men ändå så bryr jag mig om utseendet, jag njuter av att shoppa och av att fika på små cafén.
  Jag skulle vilja veta om du kategoriserar mig som kille då?

 • Anonym

  Och vad är det för fel med att vara hästtjej?
  Jag är hästjej. Jag är emot plastikpoerationer.
  Det måste man inte vara hästtjej för att vara.. Jag tycker att operation inte är bra för att man ska lära sig älska sin kropp utan dieter, viktfixering och liknande..

 • annamaria

  haha det e bäst att rapa och fisa, snälla?
  det e inte bara killar som får göra det vafan
  jag rapar framför alla mina kill-kompisar och fiser framför dom också?
  vad ska jag skämmas över!?

 • j

  alla måste väll bajsa, orka dö av förstoppning liksom 😉

 • Anonym

  Lite kul att du skriver att det är nutid och tjejer ska vara tjejer och killar ska vara killar…. Väääldigt gammalmodigt sagt. Man skulle ju kunna tro att du levde på 40-talet.

  2000-talet är det! Miffo

 • lydia

  men vaddå häst tjejer? du drar ju för fan alla över en kant!!!!!!! jag har ridit i 7 år och tycker inte plastik operationer är fel!!! varför tar du jusst häst tjejer?vi kanske inte behöver göra plastik operationer för att vi håller oss ”unga” genom ridningen för att vi inte behöver dricka för att ha kul. troligen för att du är för fattig för att själv kunna ha häst…..

 • Anonym

  hahahah! du är helt sjuk i huvudet. du sitter o försvarar det där som vi kvinnar har försökt ändra på hur länge som helst. Jag o mina vänner kan fisa när vi vill, rapa o göra allt tillsammans. Vi känner nog att om man kan göra det tillsammans så betyder det att man trivs tillsammans och känner sig säker med dem man är med. uppenbarligen så är du inte alls säker i varken dig själv eller med de du umgås med.

 • Elinore

  man lever som man själv vill, vill man ha blåa kläder vilket är VÄLDIGT normalt att tjejer har så gör man det. Prutta och så är äckligt både gällande killar och tjejer, Killar kan faktiskt försöka behärska sig och inte bara tjejerna.
  Och haha folk får hata operationer om de vill, liksom de får hata dig också likaväl.
  SKIT I VAD FOLK TYCKER OCH LEV DITT LIV PRECIS SOM DU VILL.
  jävla idioter som sätter krav på folk. ni som tycker det där är rätt är bara hjärntvättade av eran jävla utseendefixering och sjuka tankar.

  Visst är det där bara din åsikt. Jao.. det här är min! :):):):):):)

 • Tjejsomgillardinblogg

  Hoppas verkligen att dina bloggläsare har tillräckligt innanför pannbenen för att inse att det där bara var skitsnack. Man ska göra vad man vill och vill man göra så som du gör är det inget fel med det, men tråkigt nog finns det 14-åriga tjejer som avgudar dig ( inget fel med det ), men i detta inlägget lät det som en ”uppmaning” mot alla tjejer. Och eftersom det är 2010 och ett modernt samhälle så är det ett ytligt liv vi lever. MEN kom inte och säg att det SKA vara så. Visst man blir lycklig av att känna sig fin, men dessvärre bara för stunden. Vilket gör att man vill ha nya kläder, nya bröst, nytt smink osv, vilket betyder pengar. Tycker det låter som ett meningslöst liv. Det är ju vad vi tjejer ska sträva emot att slippa göra sig fina och se perfekta ut hela tiden. Vem vill inte vara omtyckt för den man är bakom allt spackel.. Skulle skriva hur långt som hellst men vem orkar det. Aja, du har en bra blogg iaf men ibland undrar man vad som gick snett under din uppväxt. Visst kan jag vara avundsjuk på dig, men är SÅ glad att jag har självkänsla nog till att vara mig själv, vilket du inte verkar ha. well well keep up the good work. (Y)

 • natali

  fuck off, man ska bara vara sig själv. man ska inte följa modet om hur
  man ska vara. man ska inte dölja sitt äkta jag, om man nu är lite ”pojk”aktig.

  kolla på hur avril lavigne är i hennes video sk8er boi.
  där ser hon ut som en typisk pojkflicka, och det var hon också.
  och alla ÄLSKADE henne! (det var på 2000-talet, by the way.)

  man ska våga stå emot det samhälle du försöker skapa med dina
  sådana hära inlägg och vara sig själv. känner man att man är killig, fine.
  var det då. känner man att man älskar att sminka sig och vara finflicka
  så var det. MAN SKA VARA SIG SJÄLV!

 • intenödvändigt

  Okej verkar både som tjejerna som kommenterar både är för och emot om det du säger. MEN när ni läsare säger att hon får tycka vad hon vill, tänk på att hon skrev ” jag uppmanar er..” alltså får vi tydligen inte tycka vad vi vill.. aja whatever

 • Anonym

  usch! du lever inte i 2010, så där är det fan inte!

 • pernilla

  VA i hellvette ska detta vara ?
  jag menar det e sånna som dig som gör det omöjligt för tjeter att vara så förstår du inte att det e endast tjejer i sig som kan ändra på det. alla ni söta råsa gull gull fluff tjejer moste ju ha något fel i huvudet dett moste varit det mest idiotiska du sagt . och nig jag e inte bursh flata eller man pojke vad du nu vill kalla det jag är en vanlig tjej som bara vill vara en vanlig tjej att jag rapar gör mig inte till man att jag pruttar med mina venner gör inte mig till man . det skulle var aom jag hadde KUK som skulle göra mig till amn inget annat !!

 • Anonym

  tycker oftast du har ganska smarta åsikter, en sak jag störde mig på va det där med hästtjejer. Jag menar jag är i stallet MINST 3 dagar /veckan , det betyde rju inte att jag inte är ”tjejig”?

  Jag är väll som de flesta andra tjejer som föredrar söta drinkar framför öl, som btw är äckligt, gillar att sminka mig, blablabla.

  Har heller inget emot plastikoperationer och sånt, jag menar ens egen kropp borde man väll få bestämma över? haha, min åsikt bara 🙂
  puss på dig

 • linneaa

  Ushdå.. visst att killar ska vara manliga för det är det jag tänder på. Men att rapa, ”lägga en brakare” och dricka öl är väll knappast det som skiljer en pojke från en man? Min pojkvän ska vara manlig på det sättet att han är mänsklig, han gör sig inte till och kan stå upp för sig själv. Men att sitta och prutta vid matbordet är varken manligt eller speciellt sexigt.. men du lär dig nog lite mer om manlighet när du träffar en kille som är över 15 🙂

 • sandra

  Herregud, jag förstår inte hur din blogg kan existera överhuvudtaget. Man kan vara tjej utan att göra alla tjejiga saker som du anser att man SKA göra? Måste man leva inom någon jävla mall eller? Tråkigt liv du måste få tillslut.
  Och ja,du säger att vi lever i 2010, varför känns då dina åsikter så jävla old school? känns inte som om du har någon aning om vad du skriver.
  Well..

 • matilda

  Bara för att jag rider så kan jag inte vara tjej ?! TÄNK OM !

 • anna

  hahaha du har mycket att lära, jag trodde det var ett skämt först..
  vilsna lilla flicka..

 • felicia

  paulina, det är DU som ska öppna ögonen! du lever ju kvar i medeltiden eller? detta är 2010, tiden då alla får göra precis vad fan dom vill. Nästan. Fortfarande finns det folk (som du tex) som tror att man vet hur världen ska vara. Det är ju detta vi måste bekämpa!! att den stereotypa kvinnan inte måste bära rosa, och att killarna inte alltid måste vara så matcho som de utger sig att vara.. Måste också tillägga att jag är den tjejigaste tjejen här på jorden, älskar rosa, jag dansar, smink och hår är också ett stort intresse jag har. Men oavsett vad som intresserar mig tycker jag samtidigt att folk får göra vad fan dom vill. Vi lever som sagt i nuet, vilket du verkar har glömt bort.
  Gillar dig annars, men detta var en aning iqbefriat.

 • sofia

  herre gud, du är ju fan helt väck

  du fortsätter att upprepa att det är år 2010 och att man ska anamma de tankesätten. Men du, det är 2010 och människor bryter sig loss och väljer sina egna vägar.

  Öl är för jävla gott och rapa gör jag väl när jag vill? Jag kan fortfarande ha på mig en snygg klänning trots att jag rapar och dricker öl. Man gör sig själv till sin egen kvinna! Man väljer själv vad som är kvinnligt.

  Och om du tror att du ska förespråka kvinnlighet, har du jävligt skev idé. Du ser ut som en femåring i kroppen och beter(i bloggen) dig i bloggen som om du faktiskt vore något värt o grubbla över. Jag har länge kikat in i din blogg och tyckt att du var den som var reko av dessa blonda, uppblåsbara tjejer. Men tydligen inte, du är förmodligen lika förjävlig, låtsas att du är något och leker kändis på gatorna i stockholm.

  FYFAN!

 • emma

  ska man dö annars eller ? håller inte med dig allas… det är inte färgen man gillar eller läpparnas storlek det är könet :s

 • Emma

  Försöker du låta smart? Genom att skriva långa texter som handlar om bullshit egentligen?
  Du svamlar i mörkret.. det var det mest ologiska jag läst tror jag.

 • sofia

  åh herregud.. klart tjejer kan rapa, fisa, dricka öl whatever, det är skitkul ju. peta näsan är också en stor favorit hos mig

 • Frida

  Jag håller inte med. 😛 Alla är olika och det är ju tråkigt om alla tjejer är så som du säger att ”de ska vara”.
  Även om det är nutid med plastikoperationer så är det alltid andra som inte gillar det. Alla tycker olika och man ska ju inte bara rätta sig efter allt. Som t.ex. ”Oh nu rånar alla banker så då ska jag också göra det”. Man gör ju vad man själv vill…

  Och sen kan jag faktiskt berätta att det är fler människor i sverige som dör av övervikt än undervikt.

  Det är kul när du skriver sånna här inlägg 🙂
  Puss

 • Anna

  Du är verkligen inte smart, vem som helst ser att du provocerar och det gör du inte på ett bra sätt..
  Snälla du är 16 (17?) år, VÄX UPP! Lär dig se vad som faktiskt betyder nånting och inte bara blogg, bögar, dricka, och skita i sin framtid, dvs inte gå i skolan – du kan inte ens bli städare på Statoil utan gymnasiebetyg, ledsen sweetheart.
  Du lever i din fantasy bubbla som nån tydligen behöver spräcka, men som ingen lyckas med för ditt ego är så stort att du inte lyssnar på någon. Jag tycker synd om dig, det gör jag faktiskt.

 • Suzy puzy

  Mja min erfarenhet säger mig att killa vill ha en pojkflicka för då får dom det bästa från båda världarna. Ser ut som en tjej med smink och snygga kläder men är intresserad av datorspel och rapar när hon vill. Blir ju lite som att vara tillsammans med en kompis, fast en kompis som är snygg, het och som dom är attraherad utav. En person dom är tillsammans med och kan ha kul med.

  En tjej som inte ens kan rapa är lite för uptight om du frågar mig. 😉

 • nattiis

  jag är en av dom hästtjejorna (h) nä men allvarligt talat, jag har inte problem med att andra plastikoperar sig , bara jag slipper göra det. Och bara ingen säger ” bara för att jag opererar mig betyder inte det att jag har komplex” för det finns ingen logik i den meningen.

  Och btw, jag tycker tjejer som inte vågar rapa är patetiska. Hallå, tänk att behöva gå runt och tänka på om man rapar lr inte. har du aldrig druckit kolsyra?

 • Maria

  Hey! Som resten av världen läser man din blogg. 😉 Tyckte bara att du var lite fördomsfull mot häst tjejer vafan! tyckte att ditt inlägg stämmer helt och hållet! Men faktiskt som hästtjej själv vill man ju inte få kill-stämpeln bara för det heller ;P Älskar utseénde och allt du skrevb om men anyway.

 • pinsameru iaf ;d

  Hahahah Du är så ahh LOL! ….. lägg bara ner din blogg? den suger…..

 • Amelia

  Ska man skratta eller gråta ? Haha, osch. Det här är tragiskt…
  Du har aldrig funderat över varför det nästan alltid är kvinnor som blir misshandlade, våldtagna och mördade av sina männ?
  Det kan ju ha och göra med att kvinnor inte ska få tycka och tänka, utan bara anpassa sig och vara fina, snygga och sexiga. Gubbarna däremot får i stort sätt göra och säga vad fan dem vill. Dem behöver minsan inte stå framför spegeln i timmar och sminka sig. Inte bekymmra sig över om dem är sexiga, tillräckligt sminkade och fina. Om dem har rakat benen eller inte.
  Och du som har homusexuella kompisar? Var det inte du som tyckte att killar skulle vara killar. Rapa och APSOLUT inte raka benen. Dina killkompisar som inte är så ”manliga”, utan snarare ”kvinnliga” och klär sig i rosa och INTE blått?
  Aja, du får tycka vad du vill, jag säger bara vad Jag tycker.
  Ha det bra!

 • Anonym

  hahahahahaa nutid ? Yes, du är inte ETT DUGG gammal modig du paow 😛
  ROligast på länge.

 • Anonym

  Fine, jag visste att du hade ont om hjärnceller, men jag trodde fan du hade någon liten cell kvar, tills jag läste det här.

  Märks att du är ung, och vill låta smart och påläst. Men gumman 🙂 Börja med att plastikoperera hjärnan 🙂

 • K

  vadå tjejer ska inte rapa eller fisa? och ”girls don’t poop”? ska vi spricka eller?
  vi är ju lika mycket människa som killar är, vem bryr sig om att ”tjejer ska vara tjejer och killar ska vara killar” alla får väl fan vara vad dom vill. Du har väl själv rapat, fisit och skitit, du säger ju bara emot dig själv i inlägget?
  och inte bara du som sagt så, massa andra också. Kan alla bara sluta gå efter med vad som är inne och ute, hur det ska vara och inte ska vara, som om nån annan styr ert liv?:s. Förstår inte varför nästan alla ska bry sig så mycket? knaaaaaaaaaaaaaas

 • erika

  vad du är ytlig paulina, låt alla vara som dom vill och se ut precis som dom vill, varför ha så mkt ytliga fördomar? låter som att du vill leva på 1950 talet när kvinnor skulle vara si och så och pojkar skulle vara si och så. som du säger vi lever i nutid och det innebär att man får göra och se ut precis hur man vill UTAN att någon ska ha nått negativt att komma med om det!

 • Elin

  Alltså är du totalt dum i huvudet? Allvarligt, vad är det du skriver för skit?

 • hanna

  Måste bara försvara mig lite! Är ”hästtjej” som du så fint kallar det, men jag ääääälsar plastikoperationer, stora läppar/ bröst osv, snyggaste som finns! Så du ska nog inte dra alla ”hästtjejer” över en och samma kam! 😉

 • Anonym

  Du är ju för fan efterbliven. Sk ”GIRLPOWER” står för kvinnor som vägrar hålla sig till stereotypen – tjejen i rosa som inte går på toa, hon ”pudrar näsan”. Det du tror är nutid är för fan 50-talet jävla idiot. Det är NU ALLA ÄNTLIGEN FÅR VARA OLIKA. Vart man än går får man syn på minst 10 olika stilar och olika personer och det är så jävla underbart att folk äntligen blir accepterade.
  Jag skiter i att sminka mig ibland, för jag ser grym ut ändå. Jag har inte rosa på mig, för jag är inte fem år. Jag rapar som fan, för JAG VILL och jag känner inte en ända person som tyckt det är fel för jag är ”tjej”.

 • Anonym

  Isåfall är jag en man med Burt Reynolds mustach (om du ens vet vem det är idiot) för så jävla lite håller jag mig till dina jävla ideal.

 • alexandra

  Jag tycker att du har en poäng faktiskt, tjejer ska vara tjejer o killar ska vara killar men då tänker jag mer att killen ska dra ut stolen för tjejen o sånt shit, inte vilken färg man klär sig i^

  och haha fördommar mot hästtjejer, du skulle inte överleva i ett stall^
  och du skulle nog bli förvånad om du besökte ett vilka fjortisar det finns!
  dissa fördommarna^ det finns tejer i rosa mjukisdräkter och med små chiuaor i stallet oxå:)

 • Anonym

  Jag lovar och svär att om jag någonsin ser dig IRL så slår jag fan ner dig, jävla idiot.

  Svar: Moget, du kan ju träffa mig i verkligheten precis varenda helg i Stockholm. Har du inget smartare att säga så kan du fortsätta prata för dig själv i din madrasserade cell.

 • Minna

  hästtjejer ? ursäkta !?
  jag har häst, rider, kör trav och ska gå på hästhållning på gymnasiummet.
  men jag är vääääääldigt modemedveten osv så kolla inte snett på oss för vi är mer partygirls än vad du tror.
  gillade dej innan, men du har blivit såå blä ?
  kissie är faktiskt bättre nu!
  inte för att vara dum, men det är bara så, ledsen

 • eva

  hästtjejer som hatar plastikoperationer ?
  vart har du hört det någonstans.
  jag jobbar med hästar
  7 dagar i veckan, hela dagarna.
  jag skulle lätt kunna tänka mig att förstora tuttarna.
  har funderat länge på att göra det. men pengarna finns inte just nu.
  en av sveriges framgångsrikaste kvinnliga travtränare
  har förstorat brösten. jag känner då ingen hästtjej som är emot plastikoperationer.
  och jag känner en hel del, både i sverige, frankrike, norge och usa.
  så ja, det där med hästtjejer som är emot plastikoperationer var något helt nytt för mina öron.

 • madde

  håller typ med dig.. det är ju fan sant, så är det i dagens samhälle inget snack om saken!

 • matilda

  du är trångsynt paulina. 2010 är ju påväg att gå mot andra tider, att det är acceptabelt att gillar sminkar sig och att tjejer inte gör det – men ser bra ut i alla fall.
  det du förklarar är historia och inte nya tider. du tänker som de gjorde förr i tiden och som tyvärr levt vidare.

 • Anonym

  omg…. konservativ much?

 • Alex

  Hahaha, du är ju cp. Glad att falsksanning skriver om fittor som du. Du är dålig på arr provocera (alltför uppenbart att det här är bara därför att få mer publicitet) vilket också bevisar att du är äckligt patetisk och korkad.

 • Dannie K

  Du knäcker dig själv Paulina? ”Killar ska inte dricka söta drinkar osv..” Det är 2010 och det finns smink för killar.. vakna! Det är ju nutid tjejen 😉 Killen idag är inte och kommer aldrig igen att vara den där typiska ”Killen”!

 • Emelie

  Ja, vi lever i nutiden – där alla får vara precis hur fan de vill. Det du beskriver är väl ändå en kvarleva från stenåldern.

  Nej, kanske ska gå och lägga en brakare på min pojkvän. Han skulle bara fnissa lite.

 • Therese - Bloggar fran oknen!

  Det var ett ganska lojligt pastaende. Om du ar sa inne i rollerna om vad en tjej SKA gora och inte gora. Flytta till Saudi Arabien och testa pa 🙂

 • Beu

  Haha, du försöker lägga fram dina argument och försvara dom med att ”det är nutid”? Att tjejer ska gilla rosa och killar blått, och whatever, det är inte precis något nytt. Det är snarare gammalmodiga ideal, och inte på något sätt ”Girl Power”. Hur stark är man om man tvingar sig själv att underkasta sig andras åsikter? Usch, du kan ju inte vara sann..

 • Kajsa

  Då måste jag vara manligaste kvinnan i Sverige…

 • hanna

  Du är rolig Paulina. Du säger ”Rosa hör till tjejer och blått till killar, tjejer ska bete sig si och så liksom come on det är nutid!?”. Men du vet väl att man resonerade likadant under medeltiden när kvinnans plats var att sitta hemma, ta hand om barnen och städa och sist men inte minst göra allt hennes man bad henne om? Thank god är vi i Sverige inte kvar där idag – utvecklingen går framåt. Visst finns det fortfarande normer för hur en tjej ska bete sig och hur en kille ska bete sig men ju mer utbildning folk får desto mer kunskap får de också, och på så sätt suddas de här normerna ut mer och mer. Så jag säger att år 2010 är absolut ytligheternas år men vi kommer också ett år närmare en utveckling, för come on
  – Det är ju nutid 😉

 • matilda

  Jag förstår hur Paow menar faktiskt 🙂
  Hallå, come on, det är paulinas åsikt det här.
  Ska alla hålla med er som kommenterar för att ni ska sluta klaga?
  Det är 2010! Alla får tycka som de vill, om just du vet sanningen, visst.
  big deal över att bråka över någons åsikt, vem har sagt att paulina har rätt?
  Stå på dig tjejen, din blogg är grym 😉
  Läser den varje dag. Kram Matilda! 🙂

 • Nattish

  Asså har du något fucking problem i huvudet? TJEJER FÅR FAN VARA HUR DOM VILL! du kan fan ta o slänga dig i väggen och dö. Trorru folk skulle bry sig om du dog? Egentligen inte..

  Vadfan ärre för fel med hästtjejer? jag är hästtjej och det funkar fan perfekt för mig ditt as!

  Dessutom, nutid? Not true. Det va förut då tjejer inte hade någon speciell rätt i samhället. Nutid är egentligen när tjejer kan stå på egna ben och män inte får bryta ner oss. Vi har mer val nu i livet än förut. Men du har fastnat i dåtid och TROR att det är nutid. Men du kan ju altid bli hemmafru som sitter i sitt mörka hus och städar tills du blir grå i ansiktet.

 • josse

  dåligt inlägg, ett av dina sämsta. hmm…

 • Anonym

  haha tjejer som sticker ut och kan vara pojkiga om dom vill är absolut de coolaste, självsäkraste och hetaste som finns´! visst, nu finns de alla sorters tjejer och dom som gillar rosa och söta saker är de inge fel på men tjejer som sticker ut och är annurlunda är så jävla coolt. så paulina, du har heeeelt fel uppfattning lilla tönt, hah !

 • Anonym

  HAHA INTE EN JÄVEL HÅLLER ME DEJ IDIOT ! de gör med så glad att de att alla inte är lika blåsta som du, mänskligheten har stora chanser ! 😀

 • Isak

  Bara för att man inte vill vara exakt som dig så betyder inte det att man är en idiot, skulle nog snarare säga motsattsen.
  Världen skulle helt enkelt gå under om man följde dina idéal.

  Men det är bra att du skriver så idiotiska inlägg för då kan man glädja sig över att man är så mycket smartare och bättre än dig 😉

 • rebecca

  alltså gumman du är helt patetisk. hahaha jag dör. 2010 lever vi i ja, då saker kan ändras, inte nån jävla medeltid!!

 • Nike

  idiot. fyfan vad arg jag blir. du är så jävla pantad. du kan sluta med dom här inläggen där du försöker låta smart, för du gör det bara ännu värre.

 • sandra

  Gud så pinsamt inlägg. get a grip please. Du säger helt ärligt att killar får vara svin o tjejer ska sitta tysta i ett hörn med smink o rosa kläder. Hoppas du någon dag växer upp och inser hur trög du var en gång i tiden.

 • michaela

  håller med! fast jag skulle inte ha nåt emot en kille som bara rapar när ingen hör och skulle inte heller ha nåt emot en kille som rakar benen 🙂

 • michaela

  oj! håller inte med på exakt allt! tycker killar kan ha rosa och tjejer blått o.sv

 • Anonym

  haha du säger att dehär e nutid, de e fan femtiotalet HAHA! Jag gillade din blogg tills nu.

 • Anonym

  Jag ser att många skrivit öånga komentarer om det här så du kommer la antagligen inte läsa detta, men jag måste bara säga det. Är det något som är dåtid så är det fan att tjejer är rosa och kille är blå. Typ 1800-talet, DÅ var det så att alla tjejer skuylle gå omkring i stora glamorösa klänningar.. Det ÄR INTE SÅ LÄNGRE. Välkommen till världen Paow 😉

 • Emma

  Är detta för att provocera? för annars borde du verkligen läsa samhällskunskap unga dam. bara för att nått är så behöver inte de betyda att vi ska anpassa oss. om alla sa att de är ”kvinnligt” att gå runt med en golf klubba, skulle du då göra de ? Jag tycker att du måste vidga dina vyer, se de från andras perspektiv.
  För dina argument har inga grunder. För de är inte ”nutid”, de är ett konstigt ideal som har gjort så att de är så. Man måste säga emot. Precis som kvinnorna som försökte få rösträtt. man satt inte sig inte ne och nöjde sig. man kämpa, och har någon problem med att jag rapar eller pruttar, inte för att de är oförskämt utan för att de är okvinnligt, då ska fan jag kämpa för min rätt som MÄNNISKA för de är vi alla.
  Du borde också göra de, vi lever i ett fritt land, de är sånna som du som sätter våra gränser för vår frihet !

 • angelica

  jag håller nt med dig alls!
  det är precis som du säger att man måste vara intresserad av mode & sitt utseende annarsär man ingen tjej?
  & vadfan är det att klaga på hästtjejer? ska ingen tjej hålla på med någon sport eller vadå? ska man bara sitta hemma & nt göra ett skit.
  orkar nt skirva allt. du kmr endå nt ändra uppfattning
  du får tycka som du vill.
  men det är helt fel…

 • julia

  härligt med lite gammal hederlig dubbelmoral 😀
  sött, jag är ju verkligen höjden av kvinnlighet då jag utövar magdans, cheerleading, dansar, ÄLSKAR att fixa folks hår, naglar, smink, manikyrer, sätta fast löshår och lukta sött och gott !
  …vem skulle kunna tro att jag spelade hockey i 4-5 år och hänger med dudsen i klassen ? 😀 jag är en KVINNLIG tjej som inte fnittrar och är tjollrig.
  nej, nu ska jag fan i mej gå och BAJSA! hade underbart, girlfriends tihiih

 • oliv

  att vi skulle rätta oss efter dessa normer är väl jävligt överskattat, du säger att detta är 2010, men du har fel , det där med rosa och blått är long time ago. Det är mer jämställt i dagens samhälle än vad det någonsin har varit. Du om någon borde öppna ögonen

 • Anonym

  Börja med att plastikoperera din hjärna.

 • Henke

  Haha. Paow, en sak som du inte riktigt har klykat är att tjejer inte måste vara blonda och dumma i huvet för att få pojkvänner.

  Säkert många som skulle vilja ha fyllesex med dig, men jag tror däremot inte att så många skulle vilja ha ett seriöst förhållande med dig.

  Jag skulle iaf bli äcklad av det…

 • Alicia

  Men snälla? Aru så jävla patetiskt eller? Det e klart man inte måste gilla rosa bara för man e tjej -.-. Shiiet trodde du var smartare än så Paulina..! Snälla väx upp nån gång! Jag e tjej och visst, rosa är väl en helt okej färg, men jag gillar blå, svart och grön betydligt mycket bättre än rosa! Asså snälla. menade du verkligen allvar med det där inlägget?
  Shiiiet! -.-

 • Anonym

  eller så är man bara sig själv..?
  hade börjat tycka att din blogg faktiskt var bra, men nu när jag läste det här ändrade jag åsikt igen.

 • rebecca

  herregud, det är nutid? haha patetiskt.
  jag tycker mer och mer att modet blir mer killigt med åren,oh eftersom du är tjej borde du följa trender inte sant? hmm inte ofta det är rosa som är topp färgen precis ;).
  men ändå du ser ut sådär & beter dig på ditt sätt inte klagar jag, men du klagar på alla andra, man är som man vill. öppna ögonen flicka alla är olika.

 • issa

  om det där inte var skrivet för att provocera så vettefan hur lågt du har sjunkigt haha. och de förvånar mig inte om du tycker sådär. men lilla gumman, spela roll kön, vi är fan människor allihopa

  lägg ner din barbie attityd, du förlorar bara själv på att få mycket skit själv för att du inte är mogen nog och tror du vet saker som du sedan skriver om. lovar att du kommer skämmas om några år.

 • En undrare

  Så du menar att tjejer som inte gillar rosa och kanske inte alltid är feminina ska kallas pojkar? Är det en speciell lag på hur tjejer ska vara ?

 • F

  gud vad fel du har asså!!

 • daniella

  jag fiser, jag rapar, jag säger till alla mina vänner när jag bajsar. Ehmm jag sminkar mig inte och är 14. Jag hatar att shoppa men har ändå snygga kläder. INTE FAN KALLAR NGN MIG KILLE. väx upp. så töntig är du

 • Nadja

  I’d rather be a boygirl than being you for one singel day, hihi 🙂

 • Jenny

  Det här inlägget är nu med på min lista över det sjukaste jag någonsin har hört. I och för sig är du bara ett barn men jag trodde INGEN hade sån här 18800-tals syn på manligt och kvinnligt längre. Väx upp äckliga fjortis.

 • Marie

  What?!! Det var det sjukaste jag hört. Så otroligt gammeldags att tycka så. Extremt omoget, till och med för ett barn som du.

 • jennifer

  Alltså, min puls blev jättehög av det här inlägget. Trodde inte det fanns någon med sånna gamla äckliga åsikter längre. Hur gör man för att anmäla ett inlägg? Sånna som du gör att kvinnor fortfarande tjänar mindre än män. Men å andra sidan, hur gammal är du? 16?

 • Frida

  wooowwww!!!!
  nu har du gått föööör långt, du är ju helt skruvad i huvet assåååå!

 • malle

  nej, fyfan vad dålig du är.
  bara för att det är nutid, måste man vara som alla andra?
  supa sig fulla, göra läppförstoringar, hoppa av skolan..
  helvete heller! vem har sagt att killar är killar och tjejer är tjejer?
  INGEN VET! snälla, låt folk vara som dem vill.
  you suck, det är iallafall en sak som alla tycker i NUTID!

 • Anonym

  bara för att du inte tjänar lika mkt pengar på bloggen längre , och att du börjar få riktigt jävla dåligt med besökare behöver du inte skämma ut dig såhär paulina lilla! :), vad ska folk tro om dig, du tappar läsare när du är såhär extremt puckad och tråkig, det går tillome bättre för dessie. paow bli som förut och inse din blogg hra börjat suga, och såna här inlägg hjälper inte.

 • isabella l .

  Herregud. Alla är som dem är. Bara för att en kille dricker söta drinkar är han inte en tjej? Vet du hur det låter egentligen?? Och måste tjejer älska rosa och utséende? Nej, en tjej är en tjej och en kille är en kille. Men alla är vi människor och alla är vi olika.

 • ..

  man får vara som man e inte som andra tycker att man ska vara ! 😀 man kan vara tjej även om man vill fisa , man får vara kille och tycka om vad man vill , man e ändå en kille . kanske inte lika manlig , men vem har sagt att man ska vara på ett vist sätt för att räknas som tjej eller kille ? det finns igen lag på vilket kön du räknas med i. titta där nere så ser du vad du har . men vem du e , e det bara du som kan avgöra !
  jag hatar när folk skriver/säger hur andra borde vara ! det finns inget ”du borde vara ” det finns bara ”va som du är ! ”

 • farmor

  man får vara som man e inte som andra tycker att man ska vara ! 😀 man kan vara tjej även om man vill fisa , man får vara kille och tycka om vad man vill , man e ändå en kille . kanske inte lika manlig , men vem har sagt att man ska vara på ett vist sätt för att räknas som tjej eller kille ? det finns igen lag på vilket kön du räknas med i. titta där nere så ser du vad du har . men vem du e , e det bara du som kan avgöra !
  jag hatar när folk skriver/säger hur andra borde vara ! det finns inget ”du borde vara ” det finns bara ”va som du är ! ”

 • emilia

  om det är någon som ska öppna ögonen för verkligheten så är det ju du, haha.

 • arne

  haha du ÄR verkligen störd!

 • Amy

  åh, könsuppdelning är bara SÅÅÅÅ ute paow. Du är det du känner inombord!

 • Anonym

  Fyfan paulina så patetisk du är !
  & du ska inte ta åt dig vad andra säger men detta ska du verkligen ta åt dig !
  Jag har alltid sett upp till dig för du är en söt och opatetisk bloggare
  men fan nu vet man inte vad man ska tro ! Detta inlägget är en
  riktigt krängning mot alla tjejer . Jag tycker inte att nån ska fisa mitt i
  klassrummet verken tjej eller kille ! men att jag sitter hemma och fiser
  att det är okvinnligt är ju helt stöööört! Fattar du inte själv vad det är du sitter och skriver och om du inte gör det så lägg inte in sånt här. Herregud , snart kommer du väll att skriva bajsa är bara för killar det är onormalt om en tjej gör det för det är exakt samma sak som att fisa det är beholvigt eller rapa? *spottar*

 • Kajsa

  Jag är hästtjej man bara för det så betyder det nt att jag tkr det är fel att operer sig !
  Asså come on

 • Sara

  hahaha jag skrattar på riktigt, är ”hästtjej” själv, men jag håller med dig om hela inlägget ;P

 • Kerstin

  Jösse här var det rena rama stenåldern!

 • Angela.

  Och du tycker väl antagligen att vi ska leva efter idealen som gällde under medeltiden: tjejer föder ungar och lagar mat och killarna jobbar?
  Som du sa, det är 2010.
  Tider förändras.
  Idiot.

 • Mira

  Nutid är inte att ”tjejer ska vara tjejer, och killar ska vara killar”. Det var på 50-talet, du vet. Jag rakar inte mina ben och jag sminkar mig inte, jag rapar och fiser, men det betyder inte att jag är en pojke, jag har nämligen en fitta ett par bröst, det rinner blod mellan mina ben en gång i månaden, och det säger mig mycket väl att jag är en flicka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *