Kom hem nu!

Gosh.. Jag gjorde gynundersökningen idag, som jag trodde att jag slapp tills min mamma började prata om p-piller som jag tydligen inte kunde ta för att min mamma fick trombyser typ blodstopp, så jag fick minipiller. Så sa doktorn ” nu kan du klä av dig och sätta dig på stolen” och jag bah ”Öööh ursäkta?” så fick jag sätta mig där, kände mig lite obekväm i själva siutationen när någon gammal gubbe sitter och stirrar rakt ner i .. Ja underlivet, men det var inte så farligt bara lite obekvämt psykiskt. Men det var en GUBBE som gjorde det och inte en tant. Lite scary…

Köpte även lite krämer och så för att min psoriasis inte ska dyka upp igen, bla D-vitamin och så.. Och shoppade lite med mamma ^^ Och käkade på Tacobar. Muuums! Gick precis ut med hunden och kom nyss hem ^^
 

iiidddaaaaaag 031

:O

iiidddaaaaaag 034

Värdens godaste mat, skulle nog påstå att jag består av i alla fall 80% sånt här..

Sen så tog jag inga fler bilder, men det var inte så mycket att se, för jag gjorde typ inget – virrade runt i en massa affärer bara :p

Posted in: Livsstil
Kommentarer (39)
 • TripleSex - Sex som det ska vara!

  Det är en jäkla massa med de pillrena ja… Men det gick bra verkar det som? 🙂

 • VanillaCupcake

  Hehe minns så väl första gången man blev undersökt hos gyn.
  Det var på Ungdomsmottagningen och jag var 17 år.

  Som tur är har jag inte varit på så många undersökningar sedan dess.

 • Therese

  Får inte heller äta p-piller.. tycker minipiller är skitjobbigt då man måste ta dem väldigt nogrannt.
  hade p-stav. funka skitbra i början, sen när jag byta till en ny fukka det sig helt..

 • Elin

  Men va? :O Man ska inte behöva genomgå en gynundersökning bara för att man vill ha p-piller. Varken jag eller någon av mina kompisar har behövt det och ungefär 80% av mina tjejkompisar äter p-piller eller minipiller. Låter ju helskumt.

 • isa

  gynekologer är creapy 🙁

 • rebecca

  om man har haft sex undersöker dem visstå innan dem skriver ut p pillret!

 • Anonym

  Kan du inte visa dina produkter/vitamminerna mot psoriasisen? Skulle hjälpa mig väldigt mkt… har jätte svår psoriasis 🙁

 • cassandra

  anser inte du att Haninge är förort?

 • sandra

  Håller med vad Elin skrev. Man ska absolut inte behöva göra en gynundersökning för minipiller och inte p-piller för den delen heller. Om det skulle vara nödvändigt borde dom sagt det tidigare eller bokat tid osv.
  Jätte skumt!

 • Nina

  Jag har aldrig behövt göra undersökning för p-piller :O Och du borde sagt till att du ville ha en tjej som undersökte dig istället, skulle jag verkligen ha gjort.

 • louise

  Vad jobbigt! Jag vill verkligen aldrig aldrig gå till en gynekolog, haha min stora fobi fan

 • This is sex!

  Själv vart där flera gånger och alltid lite pinsamt, men vart med om värre.

  Kolla in Thisissex.blogg.se för massor med fräscha inlägg om sex, sextips, kärlek och allt som rör ämnena!
  / Thisissex.blogg.se

 • Evelina

  Trombos heter det / Sjuksköterskan

 • Evelina

  Någon gång ska man göra en gynundersökning å de är ju lika bra att göra de i tid. Så att dom vet att inget är fel.
  Mitt tips är att gå till ungdomsmotagning. Där är det kvinnor som gör undersökningarna.

 • JUST ANOTHER CRAZY BLONDE - WITH JUST ANOTHER STUPID BLOG

  Vad är det som är otäckt med det hela? 🙂

  Vore skoj att läsa lite mer ingående vad exakt det är som är skrämmande…. förstår att det är obehagligt när man gör undersökningar och sådär… och om man inte varit sexuellt aktiv eller liknande.
  Men när man inte är direkt hämmad för att visa sig med lite kläder annars så tycker jag inte att det är lika farligt att gå till gyn 🙂
  Men det är min uppfattning 🙂

 • Anonym

  Trombos heter det och i den som kommenterade att man inte ska göra gyn undersökningen innan utskrivning av p-piller/mini piller FEL det ska man visst det för att utesluta sjukdomar i underlivet/ Sjuksköterska

 • Anonym

  trombocyter och blodpropp ska det stå va…inte trombyser och blodstopp =)

 • Hanna

  Du kan ju kräva en kvinnlig gynekolog 🙂

 • laura

  hahah ;D stackars dej,,,,, 😉

 • Anneli

  Nachochips o dippsåser är väl knappast MAT, det är väl mer som tilltugg eller snacks??

 • jennica

  man måste inte genomgå en gyn innan man får ut p-piller m.m. ,men det är bra att man gjort det … så man får veta att allt står rätt till. Å vad gäller man/kvinna så kunde du sagt till att du ville ha en kvinnlig ist … tänk på det nästa gång. Men många säger att en man är mycket bättre, han är mer känslig och en kvinna kan vara mer hårdhänt. (har jag hört av folk som haft båda).

 • Anonym

  Trombos annars 😉

 • Alize

  Ojoj haninge centrum och grejer 🙂

 • Vic

  * dregel *dregel… mmmmmm…. tacco!!! ser hur gott ut som helst =D

 • Natalie

  Elin och Sandra, jo de gör gynundersökning berodende på om man haft sex eller inte, även kolla ifall där finns en risk för att man inte kan ha det pga ev. ”fel”. Min syster och jag blev erbjudna det när vi skulle skaffa p-piller, men slapp pga att ingen av oss hade haft sex vid den åldern.

  Evelina, nej alla UM har INTE tjejdoktorer. Min i Kristianstad har en kille.

  Paow, det jag kan säga om att du fick en kille är följande: Var glad! De är de som är försiktiga med kvinnans könsorgan, eftersom de inte riktigt vet ”hur mycket stryk den tål”. Kvinnliga gynekologer e alltifrån försiktiga! De kan vara näst intill hårdhänta. Har haft kompisar med skräckupplevelser!
  Min första och senaste gyn gjordes av en man i 50 års åldern, han var mycket professionell.. dessutom, han ser mus varje dag, han bryr sig inte!

 • Mathilda

  Ett tips om PSORIASIS! Min pojkvän har det, ganska mycket. Men sen han började gå på en lågkolhydratkost(LCHF) så har nästan alla utslag försvunnit! Mer fett och mindre socker. Bra fett är inte farligt Paow!

 • Emelie

  Men suck, det kanske är olika beroende på var man är fattar ni väl? Om några skriver att de inte fick göra någon gynundersökning är det väl så. Jag har aldrig fått göra det när jag varit där och fått piller och stav och man kan väl inte tvinga någon till gynundersökning om man nu inte vill det (om man nu inte fått hem en söt lapp där det står att man kanske har en könssjukdom) Men såklart är det bra att göra en undersökning, inget snack om saken.

 • Therese - Bloggar fran oknen!

  Seee, sa farligt ar det inte ju 😉

  Och Nathalie dar uppe, haller faktiskt med. Kvinnorna brukar vara lite mer hardhanta & dessutom vara lite nedlatande tycker jag.

 • Lenore

  Hallå Paulina!
  Jag har också psoriasis och har testat lite allt möjligt, dock har jag aldrig gått till läkare och fått nåt receptbelagt. Det som fungerade väldigt bra under en period för mig var zink-tillskott som man kan köpa på vilken hälsokost som helst (och på apoteket antar jag), utslagen försvann helt! Även Hydrokortison som är receptfritt fungerar riktigt bra, även i hårbotten om man har där, fast det kan vara svårt att komma åt, men hårfästet känns nästan viktigast eftersom det är vad som syns. Så mina tips är zink och hydrokortison! Du kanske har testat det ena eller andra, men hydrokortison är mycket mildare än vanligt kortison på recept, så det kan man använda mer regelbundet utan att huden blir för tunn!
  Hoppas det går bra med det ändå! 🙂

  Kram L

 • Isa

  haha herregud jag kom ihåg mitt första gynbesök. Det känns jätteawkward när nån kollar in ens cave!
  Men nu, när jag är 23 och fått barn har de tittat och grävt ett antal gånger (ursäkta språket) så man bara hoppar rakt upp i stolen haha
  Det roliga är att första gångerna, när de ber en att ta av sig, liksom väntar de bara på att man ska sätta sig där utan att säga nåt! lite störande…
  Jag tycker att din mamma var SUPERGULLIG som gjorde det här tillsammans med dig. Min mamma gjorde precis samma sak, så himla bra förtroende jag fick för henne sen. Och jättestolt ska du vara att hon tar ett sånt fint ansvar som förälder.
  ha det bäst!

 • isabella l .

  Haha usch, kan man inte typ få välja om man vill ha en tjej eller kille som undersöker en?

 • iidaa

  Låter nog sjukt, men jag låter hellre en kille undersöka än en tjej..
  Tjejerna ja har blivit undersökt av har varit så hårdhänta, men killar är mer försiktiga! 🙂

 • Moa

  Men du får ju vägra om du inte vill ha en manlig typ doktor 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *