Nu måste jag sova!

Ska upp pisstidigt imorgon kl. 8 har mamma tvingat mig till en gynekolog (heter det så?) för en gynundersökning. Lite pinsamt faktiskt tycker jag… Men mamma säger att alla tjejer måste göra sånt ibland, någon som har gjort det? Var det läskigt? Oooh kan inte sova buhu… =(

Aja whatever, jag klarar mig..  Godnatt!

gyn_s

(Visited 182 times, 1 visits today)

104 Comments

 1. carro januari 13, 2010 at 1:23 f m

  en kill kompis till mig skrev till mig nyss ” gissa vrm som kollat min bilddagbok jag bara jag vet inte? så skrev han paow, jag abra jaja visst” och så skickade han länken till mig
  http://bilddagboken.se/p/frontpage.html#0
  det är väll inte din eller dessies bilddagbok?

  älskar din blogg btw 😉

  Reply
 2. matilda januari 13, 2010 at 1:27 f m

  fyfan vad jobbigt :/

  Reply
 3. Anonym januari 13, 2010 at 1:27 f m

  Alla tjejer genomgår en gynundersökning någongång, det e ju inte superkul att ligga där, men man får tänka att de e deras jobb, dom ser muttor varje dag… det brukar gå snabbt typ 5 min.

  Reply
 4. linnéa januari 13, 2010 at 1:27 f m

  haha jag har varit hos gynekologen en gång.. svinläskigt.. men har man tur så får man en erfaren tant eller nåt som är skitsnäll. van vid att se f*ttor liksom… hahaha

  Reply
 5. Julia januari 13, 2010 at 1:28 f m

  JAG LIDER VERKLIGEN MED DIG!!

  Reply
 6. ZebraFuck januari 13, 2010 at 1:41 f m

  Ja usch! Det är hemskt 😛

  Reply
 7. Malin januari 13, 2010 at 1:48 f m

  HAHA, första gången är lite jobbig. . .

  fissy.blogg.se

  Reply
 8. Morsan Anna januari 13, 2010 at 2:32 f m

  Du Paow!
  Varför ska du till en gynekolog, det är frågan? ( som du inte behöver svara på givetvis). Men olika typer av undersökningar görs av olika orsaker. Ex. klamydiatest som tar bara nån sekund, eller Cystor som tar längre tid då det ska kollas med ultraljud inne i liksom…
  Eller kanske är det bara ren vanlig p-pillers kontroll… då räcker det oftast med att gå till en barnmorska iof..
  Ja och jag lovar att det kommer gå bra! =)
  Värre saker kommer du att bli utsatt för i ditt liv Garanterat!
  Lycka till!

  Reply
 9. reb januari 13, 2010 at 2:44 f m

  ja ett par ggr. inte pinsamt alls

  Reply
 10. M januari 13, 2010 at 2:46 f m

  Tror du jag bryr mig?

  Reply
 11. Caroline januari 13, 2010 at 2:53 f m

  Det är inte så farligt som folk, visst kan kännas obekvämt rent psykiskt men annars ingen fara:)

  Reply
 12. Emelie januari 13, 2010 at 2:55 f m

  Nej det gör inte ont om du slappnar av.Det går på några minuer 🙂

  Reply
 13. sofi januari 13, 2010 at 4:13 f m

  det är faktiskt inte så farligt som man tror. asså det är ju lite lustigt att ligga där och sära på benen men det är ju deras jobb och dom ser ju typ 100 fittor på en vecka så det är ingen big deal för dom. försök att vara avslappnad, det går mycket fortafre då 🙂

  Reply
 14. paowlover januari 13, 2010 at 5:54 f m

  hahahahaha, nej vad synd.. 🙁

  Reply
 15. RoraaStar januari 13, 2010 at 6:51 f m

  Ingen fara! Jag har gjort det, och det är inte alls så farligt som det verkar! 🙂

  Reply
 16. Sofia januari 13, 2010 at 7:04 f m

  Hehe förstår dig, är inte direkt kul att ligga där, men det går fort. Någon minut eller två. Du får försöka tänka på något annat under tiden =). Skönt o veta sen att allat är bra liksom ändå. Lycka till 😉

  Reply
 17. sara januari 13, 2010 at 7:07 f m

  dt är hemskt! dom verklign lyser med en jävla tandläkar lampa ner i fittan, blä! hatar det där och så vrklign stirrar dom , hemskt .

  Reply
 18. Madde januari 13, 2010 at 7:16 f m

  hehe man behöver ju inte.. jag behövde inte ens när jag skulle skaffa ppiller.. det är bara o ta gravtest innan + testa för sjukdom… ush ja tänker inte gå dig på ett tag i alla fall o ja är lika gammal som dig 🙂

  Reply
 19. Saga januari 13, 2010 at 7:22 f m

  det är jätteobehagligt! känns som de trycker in en kall dildo ;o

  Reply
 20. Rebecca januari 13, 2010 at 7:25 f m

  Det här med gynundersökning har alla tjejer som aldrig gjort det gjort till en stor grej. Jag var jättenervös första gången. Men nu frågar jag mej, ”vafan va jag nervös för?”
  Det är absolut inget alls. Det är deras jobb, de gör det varje dag. Och efteråt kan du gå därifrån och (förhoppningsvis) känna dej bra och veta att du har inga sjukdomar eller något annat.
  Kan lova dej att det kommer gå toppenbra för dej på undersökningen.

  Reply
 21. Therese - Bloggar fran oknen! januari 13, 2010 at 7:29 f m

  Klart. Varit dar flera ggr. Inga problem. Det ar obehagligt, men det ar behovligt. Man maste se till att allt ser fint ut att man inte ar sjuk eller sa 🙂 Det kommer ga jattebra ska du se.

  Reply
 22. Cassandra januari 13, 2010 at 7:35 f m

  jag ska dit idag med nu snart.. det kan faktist vara läskigt.. ligga och spreta med hela underlivet framför någon som man inte känner.. haha, usch, jag gillar det inte! men det är värt det 🙂

  Reply
 23. Josse januari 13, 2010 at 7:48 f m

  Det är lite pinsamt och sådär, men det går över snabbt! & ja, alla tjejer gör det. Jag tror det är så att alla tjejer kallas till gynekologen när de är 20, och då är det obligatoriskt… Lika bra att ha det gjort!

  Reply
 24. Therese januari 13, 2010 at 8:08 f m

  jupp.. sen när du är över 24 eller nåt ska du dit på cellprov.. kollaså man inte har livmodershalscancer.

  Och skaffar du barn får så känner de hur barnet ligger och så..
  är bara att slappna av och tänka pånågot annat..

  Reply
 25. Hemen januari 13, 2010 at 8:17 f m

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Kolla min blogg den handlar om kissie och amir 😀

  Reply
 26. Anonym januari 13, 2010 at 8:26 f m

  ja har gjort det! tyckte också det käns lite jobbigt men när man väl satt där så tänkte man inte på det då ville man bara ha det överstökat. kram

  Reply
 27. Mads&Sara januari 13, 2010 at 8:46 f m

  hoppas det går bra! 🙂

  Reply
 28. Anonym januari 13, 2010 at 8:55 f m

  Det är inget hemskt alls, som nån så är det bara kanske lite psykiskt jobbigt. Lika bra att du får det gjort. Det är inte alls så hemskt som man faktist kanske tror.

  Reply
 29. Helena januari 13, 2010 at 9:16 f m

  Haha, det är jävligt obehagligt faktiskt. Men som min gynekolog sa: ”Du behöver inte oroa dig! Det här går snabbt! Och det är normalt att tycka att det här är obehagligt. FÖR TYCKER MAN ATT DET HÄR ÄR SKÖNT, JA, DÅ ÄR MAN JU SJUK!!!” HAHAH! Hon var rolig. 😉

  Reply
 30. Kerstin januari 13, 2010 at 9:18 f m

  När man är så ung som du behöver man inte gå om man inte är sjuk på något sätt eller behöver p-piller. Cellprov är lite väl tidigt att börja med så ung, kan man göra efter att man fyllt 18 år, ring och hör med gynekologen själv. Att gå dit som 16-åringen utan anledning anser nog dom också är rätt onödigt.

  Reply
 31. anna januari 13, 2010 at 9:41 f m

  jag är söt =)

  Reply
 32. moa januari 13, 2010 at 9:43 f m

  jag har gjort det, det var nervöst först men sen så gick det hur bra som helst. det var en kille som gjorde det på mig båda gångerna, det var ännu mer nervöst. men dom är ganska förstående dom där gynekologerna och det är helt naturligt att man inte ska vara helt bekväm med det så du behöver inte vara orolig. dom ser ju underliv hela dagarna, haha. MASSOR AV KRAMAR!!

  Reply
 33. Anonym januari 13, 2010 at 9:44 f m

  Jag tycker att det är bra att du går och undersöker dig. Det är verkligen ingenting att oroa dig för. Det går snabbt och enkelt och barnmorskan vet precis vad hon/han gör. Eftersom det är vanligt med könssjukdomar tycker jag att det är viktigt att undersöka sig, de gör ofta klamydia-test första gången.

  Reply
 34. Lizi januari 13, 2010 at 10:05 f m

  Har varit på ett antal gynundersökningar, det är inte så himla farligt, visst lite pinsamt men det är bara att slappna av så gjort det fort o smärtfritt

  Reply
 35. Bella Manson - kom ihåg namnet!! januari 13, 2010 at 10:06 f m

  men guuud vad hemskt!! Men asså måste man inte de förrens man e typ 25 eller nåt??

  Nu e de Vakna med Bella Manson i bloggen 🙂

  Reply
 36. Kajsa januari 13, 2010 at 10:09 f m

  Hej. Jag och mina vänner Maja och Fredrik undrar om du skulle kunna hjälpa mig med vårat arbete i skolan. Vi undrar om du vet vad grekisk mytologi är? Det skulle vara jättesnällt om du svarade på frågan. tacksam för svar.

  Reply
 37. line januari 13, 2010 at 10:12 f m

  Ursh, jobbigt läge ;/

  SÄLJER NU MIN CANON TILL ETT JÄTTEBRA PRIS PGA NYTT KÖP AV KAMERA. Köpte den för 4200 och säljer den för 1799. Läs anonsen på min blogg för mer info! 🙂

  Reply
 38. sara januari 13, 2010 at 10:21 f m

  det är ju inte ¨så farligt . bara man kommer till rätt person som är bra så kommer det gå bra.

  Reply
 39. Sara januari 13, 2010 at 10:28 f m

  Att gå på en gyn undersökning som 16 är inte onödigt som vissa skrev.
  Det är bra att kolla så allt är bra.
  Slappnar man av gör det inte ont. ^^

  Reply
 40. annieellen - ett maskrosbarn januari 13, 2010 at 10:36 f m

  Håller med Kerstin som kommenterat! Dvs. du är så pass ung att det inte alls är nödvändigt just nu.

  Reply
 41. emelie januari 13, 2010 at 10:36 f m

  Jag gör en ndersökning varje år. Det är lite läskigt innan men hur lugnt som helst när du väl är där. Se bara till att få en kvinnlig…mitt tips! Det kommer gå bra.
  Besök min blogg….www.emlantheshoemaniac.blogg.se.
  😀

  Reply
 42. emeliie januari 13, 2010 at 10:42 f m

  Bättre att få in vanan medan man är ung tkr jag, kan allt vara bra att gå dit någon gång per år. Dessutom så är det ganska bra att få veta att allt står rätt till 🙂

  Reply
 43. Geshiia januari 13, 2010 at 11:12 f m

  Jag tycker det är riktigt obehagligt att gå till gyn. Men ibland är det ett måste så det är bara att knata dit. 😉

  Reply
 44. ida januari 13, 2010 at 11:24 f m

  de är inte så farligt, tycker inte jag iallafall! visst, de är väl inte de roligaste jag har gjort, men jag ligger och försöker tänka på annat så är det klart sen. det går fort och de är ju deras jobb, dom har sett hur många som helst! haha, lovar att de går bra sötnos 🙂

  Reply
 45. rozy januari 13, 2010 at 11:25 f m

  you can do it girl… I hope it went out well… för paow har väl inte varit en naughty girl?

  Reply
 46. Maria januari 13, 2010 at 11:27 f m

  ja gjorde de i förrgår men ja har sån gynskräck att ja va nersövd. och då gick de bra haha

  Reply
 47. VANILLA CUPCAKES januari 13, 2010 at 11:32 f m

  Hehe gynbesök är lite läskiga… Huah.. Instrumenten de sticker in är kalla..

  Nån vänlig person som kan hjälpa mig med en bloggdesign?

  Reply
 48. Danielle Hansevall januari 13, 2010 at 11:44 f m

  Gud vad hemskt! Skulle aldrig gjort det ! Fast nån gång måste man ju.. 🙁

  Reply
 49. ellie januari 13, 2010 at 11:45 f m

  jag tycker det är jätte obehagligt, har gjort det 1 gång och kommer aldrig göra om det!! Lyser med en jävla lampa ner i fittan och sen trycker upp en kall sak i fittan på en.. inte det skönaste kan jag säga, men det går rätt fort det är väl bra det!

  Reply
 50. susanna januari 13, 2010 at 11:46 f m

  jag började skratta som fan när jag gjorde det, 😀

  Reply
 51. Ellie januari 13, 2010 at 11:54 f m

  Asså pinsamt är det ju 😛 men det gör inte ont och går rätt snabbt 😛

  Reply
 52. NOUVEAU januari 13, 2010 at 11:55 f m

  Så som ni barn pippar runt nu för tiden så borde ni gå allihop. Ni har ingen aning om vad ni kan slöpa på er för sjukdomar som ni inte märker. Vissa sjukdomar kan man inte märka förän flera år efter.

  Reply
 53. NOUVEAU januari 13, 2010 at 11:56 f m

  Den där kerstin som skrev där uppe borde kanske bli upplyst om att den här 16åringen började ha sex för länge sen.

  Reply
 54. Amanda januari 13, 2010 at 12:11 e m

  Nejnej, inget att vara orolig för. Visst känns de lite obekvämt när man tar av sig och har tröja och strumpor på sig. Haha. Men de är så grymt vana att göra det där. Det är viktigt att testa sig och kolla att allt står rätt till. Då får man stå ut med lite pinsamheter. Jag var där senast igår, redan glömt idag 🙂 Lycka till!

  Reply
 55. ... januari 13, 2010 at 12:15 e m

  Bara för hon är ung så betyder det väl inte att hon inte behöver göra en gynundersökning? åldern spelar väl förfan ingen roll? Hon har haft sex, klart man behöver kolla sig ibland då..

  Reply
 56. elin januari 13, 2010 at 12:16 e m

  rent juridiskt sett så kan man inte bli tvingad till en gynekologundersökning, så om du skulle säga nej så är det olagligt för dom att utföra en på dig. men har din mamma övertalat dig och du sagt ja så är det lagligt. för det är alltid bra att göra en sån lite då och då.

  Reply
 57. Malin januari 13, 2010 at 12:28 e m

  Välkommen till en del av vuxenlivet Paow 😉

  Reply
 58. anonym januari 13, 2010 at 12:32 e m

  jag fick göra en gyn. undersökning när jag var 13 år.
  Eller jag trodde själv att det var något fel på mig och mådde jättedåligt, så jag bestämde mig för att göra det..Du anar inte hur nervös jag var, och tanten som skulle göra undersökningen var inte speciellt pedagogisk utan sa direkt när jag kom dit, ta av dig kläderna och sätt dig i stolen. fyfan.. men det gick superbra och de var inge fel på mig.. en sak var äcklig, hon tvingade mig hålla en spegel s jag själv såg min f*tta.. 😮

  Reply
 59. Jessi Fox januari 13, 2010 at 12:39 e m

  have fun! mohahahahhaha

  Reply
 60. Anonym januari 13, 2010 at 12:46 e m

  Det rekommenderas att man går första gången när man blivit sexuellt aktiv, om man inte har någon anna särskilld anledning (har en kompis som fick jästsvamspinfektioner redan som barn väldigt ofta och har därför måsta besöka gynekologer mycket tidigare än andra). PAPA-prov är bra att ta vartannat år – sa min läkare iaf – så oftare än så behöver man nog inte gå om int man är sjuk eller ska skaffa piller eller så. Ingen tvingar, förståss, men det är rekommenderat.

  Någå farligt är det int heller. Kan kännas lite obekvämt. Man vänjer sig 🙂

  Reply
 61. Madde januari 13, 2010 at 1:04 e m

  Skulle jag aldrig göra

  Reply
 62. Jennifer 16 och mamma ;D januari 13, 2010 at 1:04 e m

  Jag trodde jag skulle avlida när jag skulle kolla hur långt gången jag var i graviditeten. Liksom 15 år och kommer in i ett rum och helt plötsligt ska jag ligga och bresa på benen utan att ha blivit för varnad haha nee fyfan usch. men sen fick jag ju göra likadant när jag skulle fåå min lilla bebis. När jag satt i spiral så tyckte jag fortfarande att det var obehagligt att göra sådär usch. Jag drar mi verkligen för nästa gång haha

  Reply
 63. Kajsa januari 13, 2010 at 1:07 e m

  det är inte speciellt behagligt att känna att dom har blicken mitt i mellan bena på en. men så farligt som det låter är de inte. dock så fick jag göra de efter entragisk händelse. och de var inte spec kul.
  dock fick jag en manlig gynekolog , de var inte kul alls;o
  efter lite tårar kom en kvinnlig in men hon var mycket hårdhäntare. 😛
  du behöver inte oroa dig det är inte så farligt <3

  Reply
 64. Michelle januari 13, 2010 at 1:12 e m

  Det är något helt normalt och som alla tjejer gör(?). Det är mer eller mindre ett måste om man vill hålla sig ren och fin där nere om du förstår. Dom har sett det värsta.
  Jag fes min gynekolog tusen gånger i ansiktet en gång. Det var skitkul. Jag dog av skratt.

  Kan inte förstå att vissa inte gör det :S shit girlfriends – go and check your fucking mutt ffs.

  Du klarar det. Pinsamt och jobbigt först, men det är verkligen normalt.

  Reply
 65. Caroline januari 13, 2010 at 1:13 e m

  Man behöver inte alls göra gynundersökning, speciellt inte när man är så ung som du och om man inte oroar sig för att det skulle vara nåt fel. Man behöver inte ens göra gynundersökning om man ska skaffa p-piller. Om någon påstår nåt annat är det ren och skär lögn. Inte ens gynekologen eller barnmorskan som ska ge dig p-piller kan kräva det av dig. Det är enbart upp till dig om du vill eller inte, ingen annan kan säga att du behöver eller ska göra det. Kom ihåg det om någon säger att du måste, även om det är en kompis eller om det är din mamma som säger det 🙂 För det är inte sant 🙂 Enda gången man ”behöver” är om man vill kolla så att allt står rätt till eller om man är gravid eller om man ska ta cellprov eller ska skaffa spiral. Annars finns det ingenting som säger att man behöver. Är man ung och helt frisk är det bättre att avstå 🙂

  Reply
 66. Anonym januari 13, 2010 at 1:15 e m

  jag var ärligt talat där idag, för andra dagen !
  det är så jävla hemskt, med tanke på att jag råkat ut för en våldtäkt så var jag tvungen att kolla.
  dom körde in en pinne i analen på mig, och det gjorde skit ont, och sved och massa, inte alls kul ! hatar det.
  lycka tilll

  Reply
 67. Din Idol! januari 13, 2010 at 1:16 e m

  Ojoj, tänk om dom hittar en jävla massa där :O Hahahaha!

  Näe men allvarligt, det är bra att göra det, oavsett hur jobbigt det än är, och det kommer kännas bättre när det är gjort.
  Lite kul bara att det är din morsa som måste tvinga dig.

  Reply
 68. TripleSex - Sex som det ska vara! januari 13, 2010 at 1:18 e m

  Alla måste göra det ibland ja, men jag hade nog inte skrivit ut det på bloggen om jag var du 😛 Folk kommer ju tjôta som fan på dig om att tala om varför.

  Reply
 69. carolina januari 13, 2010 at 1:22 e m

  Det är speciellt inte kul om man får en gammal gubbe som pillar i f*ttan kan jag säga 🙂

  Reply
 70. em januari 13, 2010 at 1:23 e m

  jag ska göra det på måndag, döskraj! ;O

  Reply
 71. Jennifer * januari 13, 2010 at 1:25 e m

  AS obehagligt, men bra och man kollar så att står rätt till där nere haha!
  Inget att skämmas för, det är bara kvinnligt 😀

  Reply
 72. Elysh januari 13, 2010 at 1:41 e m

  Jag har varit hos gyn :/ Det är nog det värsta jag varit med om !
  Det är så obehagligt men men din mamma har rätt ..

  Ha en bra dag

  Reply
 73. Sandra is the real shit! ;) januari 13, 2010 at 1:51 e m

  Du ska se att det kommer att gå bra. Jag har varit dit en gång, och lite otäckt var det på ett sätt, och obehagligt, men hon vill nog vara dör lika lite som du vill att hon ska vara där och kik. Men det går så himla fort att göra en vanlig gynundersökning så!

  Reply
 74. Thess januari 13, 2010 at 1:54 e m

  Nejdå, det är ingen fara. Det kan kännas lite obehagligt bara, och lite pinsamt, men de är så vana, så de pratar med dig och berättar för dig vad de håller på med. Och så kan det bli lite kallt när de sticker in tittgrejen med en massa glidmedel på. Är över på 3-4 minuter.

  När du är klar kommer du känna: ” Vafan, det var ju ingen fara alls. Varför oroade jag mig så?”

  Reply
 75. Linda januari 13, 2010 at 1:58 e m

  jag var på gynundersökning igår, var sjukt nojjig med tänkte på heartbreak hotel och började skratta istället. det var helt lugnt och gick fort..

  Reply
 76. Rebecka januari 13, 2010 at 2:06 e m

  någon gång måste man göra det, tvek på om man vågar :/

  Reply
 77. Anonym januari 13, 2010 at 2:17 e m

  hoppas det går bra!
  älskar din blogg

  Reply
 78. lisa januari 13, 2010 at 2:18 e m

  En gynundersökning behöver ni enbart göra om ni misstänker att något är fel.
  Barnmorskor som påstår annat ljuger, varför vet jag inte.
  Så länge man inte har problem, varför kolla upp någonting?
  Dock så är det ingen big deal, inte jättekul kanske men inget att oroa sig för heller.

  Reply
 79. Johanna januari 13, 2010 at 2:29 e m

  Det är inte så jobbigt som man tror och det går jättefort! 🙂

  Reply
 80. johanna januari 13, 2010 at 2:36 e m

  Hej.
  Bara man slappnar av så är det ingen fara..
  Jag är 20 år och har gjort gynundersökning 3 ggr.
  Första gången hade jag en jättedålig utländsk kvinna och hon var inte försiktig eller något utan hon tryckte in verktygen hon använde sig av osv..
  Den andra kvinnan var mycket bättre och tro det eller ej sista gången jag gjorde de hade jag en manlig läkare, vilket jag var livrädd för..
  Men han var väldigt försiktig och duktig och gjorde sitt jobb jättebra.
  Jag hade aldrig trott att jag skulle tycka de va lättare att gå dit till en manlig men de va de…

  Reply
 81. olivia januari 13, 2010 at 3:04 e m

  haha vad läskigt!! :s

  Reply
 82. Emmy januari 13, 2010 at 3:22 e m

  Hoppas d går/gick bra! 🙂 <3

  Reply
 83. Mella januari 13, 2010 at 3:34 e m

  Det är långt ifrån så hemskt som man tror. Kolla upp i taket och tänk på något annat, det går rätt snabbt 🙂

  Reply
 84. kesha* januari 13, 2010 at 3:52 e m

  tänk såhär,
  dom gör det på hundratals människor.
  Vad skulle vara så speciellt med just dig som gjorde att dom skulle kolla extra eller ngt annan.
  Hoppas det går bra!

  Reply
 85. Sofia januari 13, 2010 at 4:22 e m

  Fy fan, jag tycker synd om dig. Inte för att jag vet något om det, har aldrig varit hos en gynekolog. Tänker fan aldrig gå till en heller. Låter hellre fittan ruttna eller dör av någon hemsk könssjukdom/fittcancer. Skulle aldrig låta någon random människa stå och glo på min muff. Gross.

  Reply
 86. Fanny januari 13, 2010 at 4:23 e m

  Det är ok när man har en kvinna som undersöker, men när det är en man känns det bara helt cp XD

  Reply
 87. My januari 13, 2010 at 4:48 e m

  usch, jag gjorde en gyn-undersökning i november så jag åkte in akut med magsmärtor, hade en cysta vid mina äggstockar och det var riktigt obehagligt då 3 styckna kollade på mitt… jaa underliv. man känner sig så blottad, haha!

  Reply
 88. dessie(¯`v´¯)paow=sant januari 13, 2010 at 4:52 e m

  HALLÅ..DET ÄR JU BÄTTRE ÄN EN KVINNA SOM GÖR DET FATTAR NI VÄL KILLAR ÄR FÖRSIKTIGARE ÄN KVINNOR.

  Reply
 89. sofie januari 13, 2010 at 5:28 e m

  HAHA, du måste berätta sen! Tycker det verkar as äckligt och ligga där med bena på två ställningar :S

  Reply
 90. RR januari 13, 2010 at 5:47 e m

  har gjort det en antal gånger, vet hur det är.. fick dessutom göra det med en manlig en gång.. 🙁

  Reply
 91. Julia januari 13, 2010 at 7:12 e m

  haha stackare !

  Reply
 92. Nettan januari 13, 2010 at 7:52 e m

  Stackare!
  jag har gjort det själv och jag såg inte fram emot det :/
  Jag blev undersökt av en man till på köpet?!?
  fattar inte hur en man kan fatta sig på sånt ;P
  Jag började gråta av jag tyckte det var obehakligt men du klarar dig säkert! (:
  Du är så stark 🙂

  Reply
 93. ebba januari 13, 2010 at 8:35 e m

  jag har gjort det, fyfan vad jobbigt det var. Men när man äntligen hade gjort det..kändes det mycket bättre! Men det tog mig en kvart att sära på benen & låta de kolla på mig. Blää!

  Reply
 94. Johanna:) januari 13, 2010 at 8:39 e m

  Ska dit på tisdag så får se då 🙂 första gången hehe

  Reply
 95. LAAUURAA!!!!! januari 13, 2010 at 8:59 e m

  hahahha ;D min gynekolog är min pojkvän så jag har inga problem med det 😉

  Reply
 96. sofia januari 13, 2010 at 9:32 e m

  haha jag är 26 och gjorde min första gyn-usk IDAG, och det pga graviditet. men det var ju inte läskigt alls, som jag trott i tio år hehe…

  Reply
 97. Erica januari 13, 2010 at 11:34 e m

  Dom är läkare. Dom tittar inte ens på f*ttan. Töntigt att ens oroa sig! Det är ingen fara 🙂

  Reply
 98. Jay januari 14, 2010 at 3:10 f m

  Första gången kan vara lite obehagligt.
  Och om du tycker att det är opassande med en manlig läkare har du all rätt att vägra och få en kvinnlig.

  Reply
 99. anonym januari 10, 2011 at 3:53 e m

  När man är så ung som du behöver man inte gå om man inte är sjuk på något sätt eller behöver p-piller. Cellprov är lite väl tidigt att börja med så ung, kan man göra efter att man fyllt 18 år, ring och hör med gynekologen själv. Att gå dit som 16-åringen utan anledning anser nog dom också är rätt onödigt.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *