Ålder är bara en siffra

Jag hajjar inte när folk håller på, jag dejtade en kille som är är fyra år äldre än mig och folk klagar på att jag är på tok för ung? Kanske jag är teoretiskt sätt, men när jag  är 28 och han är 32 så är det ingen skillnad alls?

När alla vuxna snackar om att ”men hon/han är något äldre än dig”. Det har fått mig att tro att alla över 18 har bil körkort jobb lägenhet och familj, men så är det verkligen inte! Gud – föräldrar kanske borde förklara för sina barn att man inte är misslyckad för att man bor hemma i 18 år? 20 och 16, jag märker ingen skillnad.

Nu sitter man och läser Paradise Hotel-bloggarna, som har startat något typ av bloggbråk? Jag som trodde att det var vår ”småbarns-grej”. Två vänner som har legat med varandra i TV sitter nu och skriver väldigt elaka saker om varandra? Snälla, dagisnivå eller? Som hon Jacki skrev i sin blogg ”jag kommer aldrig ner till fjortisbloggarnas nivå”. Men sen så fick jag reda på att hon var 90:a snälla då är man bara barn, eller? Gud.. Nej men det där med bloggbråk är lite kul, till och med jag har växt ifrån det. Men som sagt, ålder är endast siffror =)

Funderat över att ta tag i din vikt?
Gratis välkomstpremie när du provar en 2-veckors kur för endast 19:-!

Posted in: Livsstil
Kommentarer (72)
 • Mimmi

  What?? Är jackie bara 90a, Herregud då är ju jag 1 år äldre!! 1 år kan visst göra stor skillnad på mognaden.. Skulle aldrig vara med i sånt där program, usch o fy! Förstår inte ens att det får visas på tv =S Skrämmande!

 • M

  Jo ursäkta om jag frågar, men har du aldrig tänkt att avgöra den där ”kategori-tävlingen” som du hade eller har? Har lixom gått ganska lång tid nu 😛

 • Caroline

  Det här med ålder beror på faktiskt. Det kan vara stor skillnad på 16 och 20, men ingen skillnad på 28 och 32, för då är man ju faktiskt vuxen, vilket man inte är när man är 16. Å andra sidan, är tjejen 16 och killen 20 ligger man ju ungefär lika i alla fall i mognadsstadiet. Men det beror ju helt på, man kan ju inte dra alla över en kam 🙂 Däremot är det stor skillnad på 16 och 30. Hade en klasskompis som hade en pojkvän på 30, det var nasty. 🙂

 • 24 år och ska bli pappa

  håller med dig till 100%. ålder är en siffra. Man ska följa efter personer som är mogen för sin ålder!
  skrev precis ett intressant inlägg om att skaffa barn tidigt 🙂

 • Anonym

  Jag var 17 när jag träffa min sambo – han var då 21. Inte fan var det någon större skillnad och ingen tyckte det var konstigt. Varför ska alla bry sig så mycket om allt och alla?

 • felli

  håller med dej! åldern är bara en siffra! 🙂

 • sara

  Grejen är att i tonåren är det stooor skillnad på början och slutet av tonåren eftersom att man förändras så mycket och ”blir sitt riktiga jag” under den tiden. Därför är det faktiskt skillnad på 16 och 20. Det är ju alltid individuellt, du kanske är jättemogen och han extremt omogen. Skulle faktiskt inte tro att det är så, men du fattar, det är ju inte svart eller vitt, klart att det Kan funka i vissa fall…

  Jag hade också många äldre killar när jag var i din ålder, en gång hade jag en som var 22 och jag var dökär, han va så vuxen och snygg 😉 Men tänk dig för, killar i den åldern tar er småtjejer för att ni är lätta. Vill inte vara taskig eller förstöra och detta är inget personligt, vill bara att du, för Ditt eget bästa ska tänka dig för. Detta är något jag insett nu när jag blivit äldre, hur mycket jag blev utnyttjad av dom här äldre killarna som spelade ”the good guy” och låtsades gilla mig. tex den där 22 åringen… Han var inte kär i mig, även om han sa det. Han sa att han inte var ute efter sex men när jag slutade ha sex med honom ville han inte ses mer. Han sa det såklart inte på det viset, men idag har jag ju fattat att han inte fick ut nåt av mig om han inte fick ligga med mig. Ni små tjejer ses av äldre killar som lätt tillgänliga och trånga och det är dom som är bossen i förhållandet även om dom låter er tro att det är ni som är det. Killar är bra på att fejka känslor och yngre tjejer är bra på att gå på skitsnacket.

  Tror inte att du är en korkad småtjej som går på allt en kille säger till dig, för det är inget personligt mot dig men faktum är att det är så här det funkar. i 90 fall av 100. Vad skulle du tycka om din jämngamla killkompis hade en flickvän som var 12-13? Du skulle nog inte se den tjejen som ”en av er”, bara tjejen han lyckas lura för att få ett enkelt ligg…

 • Lovisa

  Lyssna på denna! Jag tyckte han var skön.

 • Ms X

  VIKTEN ÄR BARA EN SIFFRA. . . eller?

 • E mm a

  haha ! 😉 bloggbråk ? :O

 • E mm a

  du har helt rätt med det där att åldern är en siffra 😀

 • Hanna Carlsson

  Ålder är ingen siffra , men tänj när ni både vill olika saker i livet? Någon är redo för familj samtidigt som någon är redo för krogen?

 • Ellen (ellerenellen.blogg.se)

  Åldern är bara en siffra, så sant som det är sagt. Dock kan man ju reagera när det skiljer ett tiotal år mellan vissa… men det går om man vill!

 • sanna

  Men nej,, ålder är bara en siffra! Jag är själv 18 år, bor hemma, går fortfarande i skolan, har inget körkort än och jag är tsm med en kille som är fem år äldre än mig!! Inget fel med det alls bara man kommer överens.. Men kommer ihåg att när jag var 15 eller 16 så hade jag också samma problem. och kommer ihåg att jag skrev ett inlägg om ålder också…Men det gäller ju att tro på sig själv och veta vad man själv vill. Nu för tiden så går ju alla 18 åringar fortfarande i skolan och bor fortfarande hemma. Den större delen av alla 18 åringar gör det!

 • Tjockisen

  Jag var tillsammans med en kille som var 5 år äldre när jag var 15. Vi var tillsammans i 2 år och min första kärlek.

  Jag ska gå ner från 62kg till 45kg. Jag har många del mål och vandrar sakta men säkert mot mit mål. Sitter någon i samma båt som jag är det perfekt att följa eller om du bara är intresserad av tips!
  And remember; Skinny is art!

 • filippez

  åldern är oftast ett 2-siffrigt tal 😉 alltså inte bara en siffra, Ha-ha-ha 😀

 • Micha

  det ÄR skillnad. Det handlar om mognad.skulle du kunna vara tillsammans med en kille som är fyra år yngre än du själv? du skulle inte ha så mycket gemensamt med honom right?

  jag har utvecklats extremt mycket sen jag var sexton, du kommer förstå vad jag menar ju äldre du blir. när man är helt ”vuxen” och kanske inte utvecklas så mycket mer.. (annat än med livserfarenhet) så jämnas åldrarna ut mer och mer ^^

 • En tjock katt i en smal värld

  Fattar inte ens vad du vill få ut av ditt inlägg.

 • sara

  försökte skriva en välmenad kommentar för att hjälpa dig. schysst att du tar bort den, jag gav flera minuter av mitt liv för att skriva den till dig för din skull, för att jag tror det skulle hjälpa dig. nää fan, inga mer kommentarer till dig, verkar inte uppskattar ändå även fast man försöker hjälpa till. jag lovar dig, att om 5 år kommer du fatta exakt vad jag menade med den där kommentaren. du är helt enkelt för omoge för at kunna ta åt dig av sånt nu.

 • Ellie

  Så lät det inte förut :O

 • Annika

  Jag är 90a, bor med en sambo, tar hand om mig själv, sköter min egna ekonomi och jobb, jag känner mig inte som ett barn, så nej, dedär kan jag inte hålla med om.

 • johanna

  kör ditt race och skit i alla andra! jag är 25 och har varit tillsammans med min kille som bara är 20 i snart ett år. det funkar hur bra som helst! vi bor i melbourne och vårt kompisgäng består av folk mellan 20 och 27, vissa singlar, andra sambos, nägra med barn till och med! ålder ar bara en siffra..

 • malin persson

  egentligen, det spelar ingen större roll hur mycket yngre/äldre man egentligen är, saken är väl hur mycket man älskar varandra!! åldern spelar ingen större roll..

 • Anonym

  att ud är tillsammans med en som är 4 år äldre är ju fan ingenting :S . ok , om han hade varit 15 o du 10 det hade varit lite konstigt väl. Och du är inte vuxen nu precis, men du är nog tillräckligt mogen o vet vad du gör. jag själv träffar oftast killar som är 4-5 år äldre och jag är 16.

 • jane

  åldern har ingen betydelse för 5 öre 🙂

 • Anonym

  jajaaa, men asså, om en 12 är tsm med en 16 så är ju de chill, de är ju bara 4 års skillnad, ålder spelar roll.

 • Jinx - utbildar sig till frisör

  Jag är 16 år och min pojkvän är 24. Det enda problem vi har är att jag inte kan följa med honom på krogen 😉

 • michelle

  ååh fattar inte på mig sånt skitsnack ibland,
  om man är 30år då är det lungt att vara tsm med nån som är 50år(20 år äldre liksom)
  och när man är 15/16 och är tsm/gillar nån som är 18år då är man äcklig (då äre liksom bara 3-2 års åldersskillnad) :s äre inte bättre det då än 20 årsskillnad, sånt spelar fan ingen roll, och klart tjejer gillar äldre killar eftersom killar mognar senare:) om det är inget fel med att bo hemma, ska fan själv göra det till jag har ett bra jobb och sånt skit (Y)
  gillar din blogg för du vågar tycka till, & säger oftast sanna saker, och sen om folk håller med så äre upp till dem, men aja fortsätt så, läser den varje dag!;)

 • michelle

  ååh fattar inte på mig sånt skitsnack ibland,

  om man är 30år då är det lungt att vara tsm med nån som är 50år(20 år äldre liksom)
  och när man är 15/16 och är tsm/gillar nån som är 18år då är man äcklig (då äre liksom bara 3-2 års åldersskillnad) :s äre inte bättre det då än 20 årsskillnad, sånt spelar fan ingen roll, och klart tjejer gillar äldre killar eftersom killar mognar senare:) om det är inget fel med att bo hemma, ska fan själv göra det till jag har ett bra jobb och sånt skit (Y)
  gillar din blogg för du vågar tycka till, & säger oftast sanna saker, och sen om folk håller med så äre upp till dem, men aja fortsätt så, läser den varje dag 😉

 • Moa

  För en gångs skull är jag beredd att hålla med dig!

 • micaela,b.

  Håller helt å hållet med dig.
  Det kan vara en väldig skillnad men man väljer ju själv liksom. Åldern är bara en siffra som sagt..

 • Anonym

  ålder bara en siffra? så du tycker att det är helt okej om nittonåring sätter på en fjortonåring?

 • julia

  jag tycker inte att åldern spelar någon roll….gillar man varandra så go for it. själv är jag 17 år och är tillsammans med en kille som är 6 år äldre än mig, alltså 87a…men jag bryr mig inte, och jag tror inte han gör det heller

 • h

  helt klart rätt! åldren är bara en siffra.

 • Amanda

  Håller helt med dig. 🙂

 • Anonym

  nyss klagade du på att foki är yngre än sin kille… omg

 • Julia

  du sa ju typ att man borde inte bo hemma när man är 18 och ha en bra framtid och jobb förut..? Men egentligen spelar inte åldern stor roll, även om det kan låta lite konstigt ibland..

 • sofie

  Du säger verkligen emot dig själv hela tiden…

 • Anonym

  Well.. jag är 22 och min sambo 31. Folk reagerar jag VET det. Även om de inte säger nåt. Alltid när hans nära ska få träffa hans tjej för första gången och så dyker jag upp. Minen, blicken ALLT skriker chock. Vad är problemet? Will neever understand :/

 • minischulman

  ålder spelar ju visst roll när det gäller tonåren….. massa saker som händer på ett par år därför känns den av speciellt mycket i den åldern o inte i 28-32 liksom….. men du tänker som vanligt inte…

 • NikolinaPersson.

  jag håller med dig där paow. åldern har faktiskt ingen betydelse egentligen.
  klart det finns en gräns.. men om du är 16 och han är 20.. så vafan ?
  jag är själv 14 år, ska bli 15. och jag snackar med en som är 20.. han är 6 år äldre än mig.. men jag tycker inte det har någon betydelse för jag menar tycker man om varandra så gör man ju det, sen kvittar åldern! det är ju bara en siffra!

 • stajjny

  Är man 28 och 32 är BÅDA vuxna 🙂 Det är det som är skillnaden. Man är ungefär på samma nivå i livet.

  16 och 20 funkar visst! Allt är relativt och inviduellt. Jag var 16 när jag träffade min nuvarande pv som var 20 😉 Och eftersom killar i regel tar lite längre tid på sig att mogna, så är man ändå på samma nivå haha 😀

  Och hon Jackie verkar minst sagt rubbad. Är man med i ett sånt program som Paradise Hotel måste man vara grymt uttråkad och kändiskåt.

 • Maja

  Alltså, jag är 18 år och min pojkvän fyller 26, ändå tycker inte vi att det är sån skillnad 😛

 • Michelle

  tyckte inte du att kissie va typ misslyckad nyss för att hon är 18 och bor hemma?XD

 • dmartinsson

  Håller med dig! Åldern är bara en siffra!

 • esl

  håller med dej. tack tack tack paow. jag är lika gammal som du, medans min pojkvän är 24. haha låter jävla mycke i mina öron me, men fan ja älskar honom, och om man är kär spelar det ingen jävla roll, i princip.

 • Johanna

  Hej du, 🙂
  Jag tycker detsamma, ålder spelar ingen roll. jag och min pojkvän har varit ihop i 2 år nu, och det skiljer 5 år på oss. Jag blir 17 i år, och han 22. so what? we dont care?

  ha det bra 🙂

 • elin

  om nu åldern inte spelar någon roll, kan du då tänka dig att bli vän/bli tillsammans med någon som är 13-14 år? Kan du det så tänker jag inte tjafsa med dig, men jag tvivlar på att du inte skulle ha något problem med det 😉

 • anonym

  det är inte en stor skillnad, jag är 16 år och har en pojkvän som är 28 år 🙂

 • ...

  hej hej de är verkligen ingen skillnad . för min pojkvän är 8 år älder än mig o jag är 16 och han 24 . folk snackar för de är itne vana med att se ungre tjejer med äldre killar , dock tycker jag att älder killar är mke mer mognare än dagnes ungdomar som är 15 – 18 kan inget om kärlek . bara leka lite sen hejdå. älder killar mek bättre. 🙂

 • Anna Kantana

  Det är ju så att när man är 28 och 32 år har man hunnit går igenom en hel del i livet och man ligger mer på samma nivå. När är en kille är 20 och en tjej 16 är det i helt olika lägen i livet. Det är därför det reagerar mer när människor är yngre.
  Ha det bra!

 • Elin

  Så du har växt ifrån bloggbråk?! Det var nog kanske DAGENS lögn. Du bloggbråkar ju i varannat inlägg.

 • Pierre

  Jo precis, ålder är en siffra. Jag är 9 år äldre än dig men vi skulle ändå kunna diskutera och snacka med varandra om vi träffades. Folk är så fokuserade vid det här med ålder, tyvärr..

 • Frida

  Så sant paow!
  Har vart ihop med en betydligt äldre kille då jag var 16-17… han var 26…:)
  Så vet allt om att åldern bara är en jäkla siffra som bara föräldrar bryr sig om!

 • Anna

  Kika på min blogg sötnosar!
  Har precis börjat, så kika gärna in och säg vad ni vill läsa om, eller säg bara hej =) Pusspuss

 • M

  Håller med dig helt klart.. Jag är femton, & vet en kille som är 18 & en annan som är 19, som båda är intresserade utav mig.
  Och till kommentaren ett par kommentarer över, ”Elin”, jag var tillsammans med en kille förut som är 2 år yngre än mig. Och jag kan säga att visst det är jobbigt med alla fördomar, men han var betydligt mer mogen än de andra killarna jag kände vilket alla insåg snabbt.. & vi var dessutom tillsammans i 4 månader, så åldern har verkligen ingen betydelse för mig! 😉

 • elsa

  Åh! Du har så jävla rätt Paulina! Har fått bra kontakt med en kille som är fyller 20 i år och jag 16. Dessutom fyller båda tidigt på året. Alltså det här med åldersskillnad. Det handlar ju inte om en siffra! Det handlar om mental ålder och mognad! Man är inte vuxen bara för att man blir myndig! Glad att du tog upp detta!

 • Sofie

  Faaaaan vad skönt att få höra det!!
  Jag har träffat en kille i snart ett år som är 16(!) år äldre än mig.
  Jag är 19 å han 35… Alla mina kompisar tycker jag är dum i huvet.
  Men allt är hur bra som helst mellan oss å jag älskar verkligen honom! 🙂

 • Anonym

  90:a jo man är vuxen o inte barn! men problemet är såna i din ålder gör sig äldre än va ni egentligen är. lev livet och njut du hinner bli gammal.. Men bara för att man är 20 så betyder det inte att man är mogen alla är så olika. ålder är bara en siffra

 • Emelie

  Det är skillnad på 20 och 16 för det mesta. Är man under 18 så blir allt helt annorlunda.

  Och förresten, 90:or är INTE barn. Vi är 19, snart 20. Man är barn tills man är 18. Jag känner mig definitivt inte som ett barn. Kan bero på att jag flyttade hemifrån för två år sen, men ändå. Jag är inte ett barn, haha.

 • Daniel Lembke

  Bra sagt där Paow! Det spelar ingen roll överhuvudtaget hur gammal man är. Vill man träffa någon som är 4 år äldre, det är klart att man kan göra det? Det är samhället som ser på situationen helt fel. Vad spelar det för roll om det skiljer 3-4 år i ett förhållande? Ok, 15 år och 11 år är lite skillnad, men om båda är över 15 så spelar det ingen roll! Ni människor tycker ju att allting är fel nu för tiden. Man måste inte vara som alla andra, det är inte förbjudet att sticka ut 🙂

 • Lady D.

  Nu undrar jag först och främst… varför tar alla för givet att killen är den äldre i förhållandet?

  Själv är jag 21år gammal, har flyttat hemifrån för ca.4 år sedan MEN just nu dejtar jag en kille som är FYRA år yngre… ålder är fortfarande en siffra… right?

  Visst, han går fortfarande skola, han måste hem på kvällen, han kör epa-traktor osv. MEN kärleken är blind…

  Har ni något vettigt att komma med så kan ni ju yttra er på ladydarkness.blogg.se

  /LadyD.

 • Linn

  Jag kan hålla med dig om att åldern bara är en siffra. Det finns väldigt mogna 18åringa och väldigt omogna 35åringar. Jag själv har varit tillsammans med en kille som är ca 20år äldre än mig. Och det märktes inte mognads mässigt någon ålderskillnad mellan oss, men det märktes på vart vi va i livet. Han har redan barn, jag har precis bilvit vuxen. Jag vill ut och resa och se världen, det har han redan gjort. Jag kommer någon gång i livet att vilja ha barn och gifta mig, han va inte alls intresserad av ett sånt liv någonsin igen. Men det va aldrig någon av hans vänner som tyckte att jag va liten och omogen som ett barn till någon av dom. Och ingen av mina vänner tyckte att han va en gammla gubbe som kom med massa moralkakor och trodde att han skulle uppfostra oss. Så det märktes aldrig att jag va 20år yngre än honom. Enligt mig så JA åldern är bara en siffra, men den siffra spelar i vissa lägen väldigt stor roll för att man kan vara i helt olika faser i livet.

 • Julia

  Håller med helt, åldern är bara en siffra! visst det finns en gräns, men fyra år är ingenting 🙂 fortsätt så, det handlar ju om mognad. pussspådig
  älskar din bloggis!

 • Jennifer

  Min pojkvän är 6 nästan 7 år äldre än mej och vi har vart tsm sen jag var 14… var många som kolla snett på det… men ju längre man är tsm detso mer glömmer folk… Nu har vi vart tsm i 4 år och nu bryr sej ingen om åldersskillnaden =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *