I många år har jag undrat..

I många år har jag undrat om det är fel på mig, om det är mitt fel att jag har ett traumatiserat förhållande till vänner – alltså att jag alltid kommer i konflikt. Är det för att jag är för snäll och väldigt generös och anpassad, eller är det för att jag faktiskt är är en falsk idiot?

Om jag tänker efter så har jag aldrig hängt ut en person som inte hängt ut mig. Ni som säger något annat kan ju titta igenom mina arkiv.

När jag tänker efter… Jag och Ballie som var bästa vänner i nästan 2 år – helt plötsligt så dissade hon mig för att vara med andra. Dessie som i stort sett bodde hos mig slutade bara umgås med mig, jag bjöd henne på mat, hon hade det jobbigt hemma och när hon inte fick gå in på fester så stannade jag alltid med henne.

Samma sak med Cristina, hon förvann bara en dag, bytte telefonnummer och flyttade utomlands. Amir, visst jag gick igenom en jobbig period när vi var vänner vilket gav mig humörsvängningar. Men helt plötsligt kom Kissie in i bilden och han försvann. Men nu vet jag var jag har honom. Han ligger bredvid mig i sängen! 🙂

Dom enda vännerna som jag faktiskt aldrig bråkat med på ”riktigt”, om man inte räknar småtjafs, så är det faktiskt Annie & Stephanie. Två personer som jag faktiskt märkt inte är falska, som inte snackar skit.

Visst kan jag snacka skit om människor jag inte tycker om, men det är bara om människor jag skaffade mig en egen uppfattning om. Samma sak som gäller typStefi, hon snackar skit om mig till Kissie bara för att dom ska ha något att prata om typ. Josef snackade så mycket skit om mig.

Jag börjar faktiskt tro att jag bara umgåtts med fel människor, med människor jag egentligen inte tyckt om. Det är tack vare fina människor som Dennis som fått mig att inse det. För det är något jag grubblat över i många år…

egypten 090

Jag har aldrig mått så bra som nu..

(Visited 43 times, 1 visits today)

65 Comments

 1. Julia mars 22, 2010 at 11:14 e m

  vilken bhstorlek har du egentligen? 😮

  Reply
 2. Linnéa mars 22, 2010 at 11:17 e m

  VILKEN FIN SVART NIPPLE <33<3<3333<<

  Reply
 3. Sandra mars 22, 2010 at 11:18 e m

  va? har cristina flyttat utomlands?

  Reply
 4. Kajsa mars 22, 2010 at 11:20 e m

  Du har så snygg kropp! 🙂

  Titta gärna på min blogg.

  Reply
 5. Ellen (ellerenellen.blogg.se) mars 22, 2010 at 11:23 e m

  Riktiga vänner är värda all ens tid.

  Fock är det svårt att hitta dom som verkligen ställer upp vad som än händer. Men när man väl hittat dom, bör man kämpa hårt för att bevara vänskapen.

  Reply
 6. LÄS MITT INLÄGG - SARAH mars 22, 2010 at 11:25 e m

  Ibland säger du att det är DU som är falsk och skitsnackig osv. Så varför skulle inte dom lämna dig?
  Och har du tänkt på en grej.. ALLA dessa människorna kan inte ha varit ”fel” ur tomma intet, DU måste SJÄLV ha bidragit till någonting. För jag tror folk tröttnar och blir pissed på dig. Dessutom får du ta ansvar själv och inte alltid ”jaga vänner”

  PS : HUR TRÖGG ÄR DU SOM INTE SER ATT AMIR UTNJYTTAR DIG FÖR ATT KISSIE LÄMNAT HONOM ? + HAN HAR BÖRJAT MASSA OLIKA SAMARBETEN OCH NU VILL HAN PLÖTSLIGT HA TILLBAKA TILL.. ÖFR LÄNK ??

  Yes for shizzzlleee it’s for SURE. Du är SÅ rolig. Du kommer bli dissad ÅTER igen (as usual) och sedan ligga och gråta över hur ditt liv suger…. pfft.

  Reply
 7. ANNA mars 22, 2010 at 11:31 e m

  Du hittar nog rätt ska du se, du har ju Dennis nu också 🙂

  Reply
 8. vickan mars 22, 2010 at 11:33 e m

  Riktigt bra skrivet Paulina :), det gäller att hitta rätt människor som man trivs med.

  Reply
 9. Mikaela mars 22, 2010 at 11:38 e m

  vänner kommer och går. man växer ifrån varandra. flyttar och byter intressen. alla hamnar i konflikter. för man kommer inte alltid överens. men tycker verkligen du borde tänka dig för en extra gång innan du lägger ut privatsnack om dina fiender på bloggen. du behöver inte sjunka lika lågt som dina fiender om dom gör så. du är bättre än dom paulis <3

  Reply
 10. evelina mars 22, 2010 at 11:49 e m

  SKRIVER OM BANTNING
  SKRIVER OM BANTNING
  SKRIVER OM BANTNING
  SKRIVER OM BANTNING
  SKRIVER OM BANTNING

  Reply
 11. clara mars 22, 2010 at 11:52 e m

  Det är bra att du mår bra nu! För det förtjänar du!!!

  Reply
 12. D mars 22, 2010 at 11:54 e m

  Hej Paulina. jag har läst din blogg ett tag nu och jag tror ärligt talat att du har varit vänner med fel personer. En bra vän är den som ställer upp på gott och ont, i vått och torrt. Jag själv har en väldigt låååång erfarenhet av vänskap (är 21 år snart) och tro mig det tar tid att hitta någon som verkligen ställer upp. Men jag tycker inte att det är du som gjort något fel,tycker du verkar mognast av många andra tjejer i din ålder som bloggar. Alla vi pratar skit , alla har vi dåliga dagar vi är inte mer än människor. Så var inte ledsen, du gör inget fel. Ta hand om dig. Kram

  Reply
 13. dev mars 23, 2010 at 12:16 f m

  men guuuuuuuuuud, skippa smörandet .du är en falsk person. deal with it ! sorry, men ja känner ju dig liksom.

  Reply
 14. Sofia mars 23, 2010 at 12:24 f m

  Vill du veta vad problemet är ? Du tar för lätt på dina vänner. Vänner ska man känna ovillkorlig kärlek till och det innebär INTE att man efter ett tjaffs hänger ut sina vänner och berättar detaljer om deras liv som på något sätt kan skada dem. Jag kan inte ens förstå att människor blir vän med dig nu efter att ha sett hur du behandlar dem efter att det har ”tagit slut”. Bäst att du skärper till dig och vårdar dina relationer du har idag. Du verkar förövrigt vara en ganska förnuftig tjej på många sätt och vis, visa det även på den här fronten.

  Reply
 15. Malin mars 23, 2010 at 12:34 f m

  Men alltså, är det inte ännu bättre att inte ge igen då? Visa att du är mycket starkare och mycket bättre som inte sjunker så lågt som den som hängt ut dig? Tänk på saken, vad du än kommer fram till så blir det säkert bra – väljer man bara med hjärtat så!

  Reply
 16. v mars 23, 2010 at 1:32 f m

  Vilken härlig bild! 🙂

  Reply
 17. Gena mars 23, 2010 at 1:37 f m

  Du liknar Kissie lite, fast finare.

  Reply
 18. Ludde mars 23, 2010 at 1:49 f m

  Haha naw:D

  Reply
 19. erika mars 23, 2010 at 2:12 f m

  Jag beundrar verkligen ditt tålamod!
  Att du kan ta så mycket skit, höra så mycket skitsnack, se så mycket falskt etc.
  Jag i nuläget skulle aldrig klarat mig om jag levde ditt liv. Det är bra att du är lycklig!
  Min första uppfattning av dig var visserligen att du ”var en fjortis som sökte massor med uppmärksamhet”, men sen började jag läsa kissies blogg dagligen o du blev så himla mycket bättre i mina ögon. Nu, först efter ett halvår av paow-läsning dagligen, så inser jag att du är.. Även fast du är lika ung som mig, en bra förebild.
  ”Jag klär mig som jag vill, säger vad jag vill, bryr mig om vad jag vill..” Precis sån jag vill kunna beskriva mig själv som. Jag faller inte för grupptryck, men har alltid haft svårt att visa vem jag egentligen är. Idag klarar jag av att vara mig själv, o stå för det (oftast iaf..) o jag tror att det beror på att jag har dom vännerna som jag har, det skiljer sig verkligen, när man har några vänner man kan bli helt galen med, eller många vänner som jag alltid är stel med o håller med om allt. Jag hoppas verkligen inte att du lägger ner bloggen på asså, massor med år! Du skulle kunna bli den nya ”kissie” om några år, men då menar jag självklart den positiva kissie o inte nån tutt-baserad docka med konstanta fläskläppar. Du är vacker Paulina 🙂

  Reply
 20. lisa mars 23, 2010 at 2:26 f m

  paow, lilla paow! du är så fin, kom ihåg det. du är speciell och jag är säker på att du kommer komma långt. bara lita på dig själv och din magkänsla, och fortsätt som du gör nu.
  du gör mig glad, du visar mig att det finns hopp för ”er yngre” 😉

  sen påminner du mig väldigt mycket om mig själv när jag var i din ålder. och jag har klarat mig alldeles utmärkt och lärt mig otroligt mycket och förmodligen mer än andra i många lägen av att vara som jag är.

  kram på dig! 🙂

  Reply
 21. Anna mars 23, 2010 at 2:49 f m

  Älskar fjortisbloggare men har så sjukt svårt för dig Paow. Tycker du känns så falsk, som att du ligger och grubblar hemma hur vi bloggläsare ska tro att du är så mogen och snällast.

  DU ÄR SÅ SJUKT FALSK! När du skriver så där om Dessie. Det är uppenbart att du försöker få det att låta som du är så mogen och blabla men det är en smyg diss!

  Du pratar så mycket strunt lilla Paow!!! Gillar verkligen inte dig!

  Reply
 22. syster mars 23, 2010 at 3:03 f m

  ”ett traumatiserat förhållande till vänner”

  jag orkar inte kommentera någon av
  dom många grammatiska felen
  (som ovanstående), MEN

  hade det istället stått
  ”ett traumatiserat förhållande med en vän”,
  hade det kunnat förklara en del. man
  dras ofta till samma sorters människor,
  speciellt om det funnits någon som
  betytt mycket.

  dessutom verkar dom allra bästa alltid sluta som dom värsta.

  men den stora grejen är att du är
  sexton. skapar du dig en ordentlig
  självbild & självinsikt kommer du
  må så jävla mycket bättre sedan, när
  annan skit kommer kastad.

  när du & alla runt dig växer upp,
  kommer du inse varför du fick
  skit, befogad eller inte. man beter
  sig konstigt vid sexton. lite jobb
  på själen gör att du inte är likadan
  om ett par år.

  Reply
 23. syster mars 23, 2010 at 3:03 f m

  fan, vilket långt inlägg.

  Reply
 24. sofia mars 23, 2010 at 6:28 f m

  Du har fin kropp Paow 😀

  Reply
 25. carolina mars 23, 2010 at 6:34 f m

  Kul att du mår bättre iaf.

  Reply
 26. Moa mars 23, 2010 at 7:17 f m

  vänner är inget som är lätt, dom är överallt och ingenstans. Men man måste liksom försöka hitta rätt, fast det är svårt! 🙂

  Reply
 27. sofiarosa mars 23, 2010 at 7:35 f m

  kämpa på!

  Kolla in mina nya outfits=)

  Reply
 28. Ciia mars 23, 2010 at 7:40 f m

  ”Traumatisk”…
  Du vet inte vad det betyder. Du vet inte vad det betyder att må psykiskt dåligt, lilla gumman. Men lev du ditt plastliv, men påstå inte att du vet något om psykisk ohälsa. För det är bara en lögn.

  Reply
 29. sofie mars 23, 2010 at 7:58 f m

  bra att du mår bra..

  Reply
 30. Cissi mars 23, 2010 at 7:58 f m

  Hej Paulina!

  Har aldrig kommenterat en blogg. Men kände att det var på sin plats just i detta inlägg. Det är inget fel på dig! du är ju du. vi är alla unika. och oftast så är det för man inte passar ihop med alla. Jag har fått stå ut mycket med att folk utnyttjar en för man är för snäll. Men det bästa man kan göra är att stå på sig! eller ”tuffa till dig” som min pappa säger. DU är den viktigaste personen i ditt liv! INTE dina vänner. Man lever bara en gång! Var alltid dig själv så kommer allt ordna sig=)

  tönt kommentar kanske. men jaja..ha det så bra!!läser din blogg varje dag, tycker den e skitbra.

  Reply
 31. ♥ Emz mars 23, 2010 at 8:00 f m

  Ny blogg med många spännande kategorier och tips varje dag! *Enligt mig bästa bloggen!* Dessutom ska jag börja med *Chailatte-dieten?!*
  ♥ Emz

  Reply
 32. m mars 23, 2010 at 8:42 f m

  hej

  Reply
 33. Denice mars 23, 2010 at 8:47 f m

  Nej Paulina du gör inget fel. Du säger ifrån, står upp för dig själv och sätter gränser och därför reagerar omgivingen som den gör. Vissa klarar av det och andra inte. De som inte klarar av det är inget att hålla fast vid, för det bästa man kan göra för sig själv är att stå upp för sig själv och sätta gränser, för om man inte gör det kan folk göra vad de vill med en och det slutar bara med att man mår skit. Och om man sätter gränser kommer man till slut få det som man vill ha. Du har ju Dennis nu och i framtiden får du säkert lika bra vänner.

  Reply
 34. flooo mars 23, 2010 at 9:10 f m

  Måste kasta en FET kommentar till Ciia.

  Hur fan vet du att Paow inte mått dåligt? Att hon inte vet ngt om psykisk ohälsa?
  Har du patent på d själv lr?

  Paow skriver säkert inte ut allt i bloggen.

  Du har ingen jävla aning om hur dåligt hon kan må…….

  PUCKO!

  Reply
 35. Robin mars 23, 2010 at 9:30 f m

  Bra skrivet faktiskt!

  Gäller att ta vara på dom vänner man märker är ens riktiga!

  Reply
 36. helu mars 23, 2010 at 9:46 f m

  ”Gav henne mat” Haha. Kan ju inte köpa vänskap, det trodde jag man lärde sig i trean. Du får dina vänner att låta som luffare. Lite roligt. Hahah.

  Reply
 37. heejjjjjjjj mars 23, 2010 at 10:07 f m

  är det sant att du är gravid?????????????????

  Svar: Oh my God! Busted. Not. Var får alla nötter allt ifrån…?

  Reply
 38. Therese - Bloggar fran oknen! mars 23, 2010 at 10:58 f m

  Sjalv bor man ju i Dubai… 😉

  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉
  …Dubai 😉

  …Dubai 😉

  Reply
 39. ellie mars 23, 2010 at 11:00 f m

  vänner kommer och vänner går, det är så det är.. Det är bara att acceptera det..

  Reply
 40. Sophie mars 23, 2010 at 11:01 f m

  Hej! Du verkar vara en jätte gullig och snäll tjej, jag tror du är det och jag tror inte att det är dig det är fel på. OM du är falsk och en elak människa då vet du om det för då känns det i hjärtat så att om du ifrågasätter dig själv om det är dig det är fel på och du står utan svar är svaret att det inte är dig det är fel på utan dina ”vänner”

  Ibland växer man faktis ifrån varandra 🙂

  Reply
 41. Malou mars 23, 2010 at 11:09 f m

  Sitter i samma sits, det är som en ond cirkel.

  Reply
 42. Natalie mars 23, 2010 at 12:36 e m

  Hur definerar du hänga ut? För att skriva om hur jobbigt någon har det hemma. Att skriva att någon annan lever på socialbidrag – DET ÄR ATT HÄNGA UT. Även om man gör det på ett ”fint” sätt och gömmer de elaka orden.

  Reply
 43. nattis mars 23, 2010 at 12:37 e m

  Okej läste ordentligt nu. det stod visst ”aldrig hängt ut någon som inte hängt ut mig” . och det kanske du inte har. Men man sjunker till samma nivå oavsett.

  Reply
 44. anna mars 23, 2010 at 1:16 e m

  Bra skrivit, Jag känner ju inte dig men det känns verkligen som om du menar väl men bara är med fel personer som du säger. Men jag fattar inte, varför är du med Amir igen och varför är du med dessie igen? Ta ingen skit, Jag har gjort det misstaget men nu har jag blivit av med mina så kallade ”vänner” men nu mår jag bra fast jag igentlligen bara har en vänn att va med, Hellre det än falska vänner.

  Det känns bara som du låter dom styra och att du förlåter dom hela tiden, Jag gissar att du inte mår bra av det? eller? Antagligen inte så du får sätta ner foten nånstans för du ska inte behöva så ut med hur mycket skit som helst, Du förtjanar bra vänner som inte bara lämnar dig och kommer tillbaka när det passar dom.

  Men vad vet jag, Menar bara väl så du vet… Ha det bra, kram 🙂

  Reply
 45. jenny mars 23, 2010 at 1:41 e m

  Paow,du är den bloggaren jag gillar mest,du festar och super inte varje kväll,du försöker inte gå ner i vikt genom att inte äta ngt alls,du gör inga skönhetsoperationer ellr ngt liknande och du försöker inte vara någon du inte är. De är så jag ser dej, helt normal och jag tror inte de är ngt fel på dej!de blir bara så med vissa kompisar ibland..Jag har ”förlorat” många kompisar som jag inte umgås med längre..vet inte vad som hänt.Men sånt är livet och allt är inte perfekt.

  Hoppas du ser alla andra komentarer,de finns väll några idioter som inte fattar vad de skriver men de flesta tkr inte att du gör ngt fel:) kram på dej!

  Reply
 46. Caroline mars 23, 2010 at 1:50 e m

  Tankvärt! Men tänk ändå på att även om andra hängt ut dig först sjunker du till samma låga nivå som de när du sen gör samma sak. Och även om du umgåtts med fel människor är ju du ändå samma människa. Du har alltid ett ansvar och en del av det du gör och ditt liv, bara du och ingen annan har med det att göra. Man kan inte alltid skylla på saker som ålder och fel umgänge, det fungerar inte. För man är den man är oavsett 🙂

  Reply
 47. vickan mars 23, 2010 at 2:30 e m

  paulina.
  du verkar vara en jätte härlig tjej. mogen också! 🙂
  fattar då inte hur dom andra tänker! :s
  dom är dumma, 😀
  men häng i, så lovar jag dig att det kommer bättra sig.
  kram på dig!

  Reply
 48. Alex mars 23, 2010 at 4:02 e m

  Bort med den svarta pricken!!

  Reply
 49. Amanda mars 23, 2010 at 5:38 e m

  Jag känner verkligen igen mig! Har t.o.m. funderat på att bara flytta bort o skaffa nya vänner men jag vet egentligen inte vad som är felet så det är inte en skärskilt bra idé.

  Reply
 50. S mars 23, 2010 at 6:16 e m

  Till alla er som säger att Paow lever i ett plast liv har fel , bara för att man tror att någons liv är perfekt är det inte det. Man kan dölja det med ett leende på läpparna och inte säga till om allt skit man har upplevt för alla. Så enkelt är det.

  PAOW DET ÄR INGET FEL PÅ DIG. Jag är likadan men det är bara för att dem flesta i min ålder är jävligt barnsliga eller skitungar som tror att dem bor i Hollywood när dem bor i ett ställe utanför GBG där alla lever sitt lilla Svensson liv. Jag har mycket lättare att umgås med äldre personer helt enkelt.

  Idag hade vi något samtal med läraren om mobbning och dem två tjejerna som står mig närmast sa att dem tar åt sig när någon säger något negativt till dem. Jag trodde dem hade kommit över det när dem mindre. Och dem tycker jag är konstig för jag tar inte åt mig.

  Du är faktiskt en inspiration för mig för du är en stark tjej som inte tar åt dig, sen har vi samma ”motto” att man alltid ska tro att man är bäst. 😀

  Reply
 51. olivia mars 23, 2010 at 6:31 e m

  har du och dennis bråkat? 😮

  Reply
 52. Emelie mars 23, 2010 at 7:41 e m

  Mitt motto: Häng inte ut någon.

  Inte ens de som hänger ut dig. Hänger du ut dem är du lika dålig. Om du låter bli – är du så mycket bättre. Och vem vill inte vara bättre än dåliga människor?

  Reply
 53. Linnea mars 23, 2010 at 7:42 e m

  vad har hänt med dennis?? 🙁

  Reply
 54. Banani mars 23, 2010 at 7:44 e m

  Åh sommarlängtan!

  Reply
 55. sarah mars 23, 2010 at 8:34 e m

  herreguuud va fin kropp du har! 😀

  Reply
 56. Sara 19 år mars 23, 2010 at 11:48 e m

  Så härligt att se hur ni yngre bloggare blir mognare, börjar förstå att skitsnack suger och vad riktiga vänner egentligen är. Bella och Tyra är sådana bra förebilder, och det börjar kanske även du bli, hoppas du fortsätter på denna bana och tar avstånd från Dessie och liknande! Then you will rock your life, and your world…

  Reply
 57. B A B Y B E L L E mars 24, 2010 at 2:22 f m

  Usch vad bra skrivet darling. Känner igen mig verkligen!

  Reply
 58. ulrika mars 24, 2010 at 9:42 f m

  härliig bild 😀 snygg kropp

  Reply
 59. Anonym mars 25, 2010 at 4:34 e m

  Var har du köpt det otroligt snygga badbyxorna med åskblixten på? 😀

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *