Ätstörningar

Nu var det väldigt länge sen jag trilskades med det, men en tjej som jag känner, eller en bekant till mig rättare sagt, skrev ett inlägg på sin blogg där hon förklarar med egna ord vad ätstörningar faktiskt är.

”Jag har tröttna. Tröttnat så otroligt mycket på den bilden som dessa storbloggare målar upp för sina läsare.
Kisse,ch ett flertal till tävlar om vem som kan äta minst, vem som är smalast, vem som väger minst. And so on. Min fråga är: Vad fan håller dessa människor på med? Dem förösker att glamourisera ett osunt levnadsätt. Det är som att dem försöker trigga igång något destruktivt beteende hos unga läsare. Det dom skriver är rätt/mode/inne osv är beskrivningar av ätstörningar, förstår dem inte det? Jag har fått nog.

Ätstörningar dödar. Ätstörningar är inte glamourösa. Ätstörningar diskriminerar inte, de förekommer inom alla länder, alla kulturer, alla sorter och de påverkar alla åldrar. Det når så långt till åldrarna 10 och yngre.

Ätstörningar är så mycket mer än att bara vara smal. Det är : ångest, depression, posttraumatisk stress,missbruk.
Du vet inte hur du annars ska kunne hantera allting, så du vänder dig till mat. Det handlar inte om att äta, det är känslorna bakom det. Om makten och om kontrollbehovet man har inom sig.
Ätstörningar är den mest dödliga av alla mentala sjukdomar. Och det är många som dött av denna hemska sjukdom. Många av dessa människor har haft höga ambitioner och talanger. Dem har haft familjer och vänner. Och allt detta slets ur deras grepp och försvann. Det enda jag kan hoppas på är att andra människor ska kunna lära sig av dessa människor, så att deras öden inte var helt bortkasstade.

Ätstörningar är som ett inbördeskrig: du kan vinna med hopp, mod och inre styrka som jag hoppas vi alla har.

Ätstörning är en sjukdom som är svår att ta sig ur, det är en sjukdom som skadar och dödar fler människor än vad man tror, det är en sjukdom som förstör och förändrar individer. Ätstörningar förekommer och orskar så mycket smärta runt om i världen och det sista som behövs är bloggande bimbosar som inte förstår allvaret av deras handlingar.”

Taget från http://happyhour.blogg.se

Hoppas det var okej att jag lånade texten eftersom hon skrev det på sin blogg tänkte jag att hon vill hjälpa andra från att inte falla in i denna ”trend”. Eftersom jag själv aldrig skulle kunna formulera mig så bra, eftersom jag faktiskt inte riktigt vet vad det är så lånade jag det. Visst har jag haft svårt att äta i många år, men det har aldrig utvecklats till något.

Sen kan man vara missnöjd med sin kropp, men då tränar man och äter nyttigare, fast det är lättare sagt än gjort..

(Visited 339 times, 1 visits today)

62 Comments

 1. HERR SJÖBERG november 20, 2010 at 6:44 e m

  EN STÖRTCOOL BLOGG
  EN STÖRTCOOL BLOGG
  EN STÖRTCOOL BLOGG
  EN STÖRTCOOL BLOGG
  EN STÖRTCOOL BLOGG
  EN STÖRTCOOL BLOGG

  Reply
 2. Sofia november 20, 2010 at 6:47 e m

  En i min familj hade ätstörningar.. Hon fick sitta i rullstol för hon var så smal så hon inte kunde gå själv.. Jag för står inte varför folk vill att sånt här ska hända.. mår verkligen dåligt över ordet ”ätstörningar” Eftersom det tar så illa på folk.. ;(

  Reply
 3. Josefin november 20, 2010 at 6:55 e m

  du kanske skulle skriva ut bloggen du hittade detta på för att ge henne lite cred…

  Reply
 4. d november 20, 2010 at 6:58 e m

  Länka henne vore väl snällt kanske? 🙂

  Reply
 5. Joannah november 20, 2010 at 7:03 e m

  Paow du äger! Du är den bästa bloggaren<3

  Reply
 6. linnea november 20, 2010 at 7:06 e m

  Gud vad den här människan har rätt.
  själv har ja lidit av ätstörning i 2 år
  och de är klart man bli påverkad av vad alla skriver
  alla kissies jävla ” bantnings sak ” lika dessie skriver ju lite sånt.
  Så jag tycker du är den bästa av dem på de sättet,
  Du har riktigt fin kropp ska du veta, tittar ofta på dig och tänker
  ” sådär skulle jag också vilja se ut ”.
  Men människor är olika, men jag tycker du är G R Y M !
  kramar

  Reply
 7. Mikaela november 20, 2010 at 7:12 e m

  ska du inte skriva källan…….?

  Reply
 8. emma november 20, 2010 at 7:18 e m

  kände bara att jag var tvungen att kommentera något, jag lider själv av ätstörningar och har gjort det i 3,4 år. det handlar inte om att bara vara smal, det handlar om dåligt självförtroende,en syn att se sig själv på ett groteskt sätt. trots att jag har underbara vänner,har haft pojkvänner som säger hur ”fin och kurvig” kropp jag har så kan jag inte sluta att ha ångest. ångesten finns alltid i mig, behovet att alltid räcka till,se bra ut,absolut inte vara kurvig för de klassas som att vara fet. har fått all hjälp jag kan få men det räcker inte. jag är inte anorexiasmal men jag har svimmat tiotals gånger för att min kropp inte orkar med. det blir dessvärre om jag dricker.. antar att det är något prov som sätts för mig, något jag ska klara mig ur på ngt sätt. det går i perioder och just nu mår jag inte speciellt bra. menmen all kärlek till alla tjejer där ute som kämpar! jag vet verkligen hur det känns. tack för mig.

  Reply
 9. Jessika november 20, 2010 at 7:38 e m

  Brukar inte kommentera ”storbloggarnas” inlägg, men TACK för att det finns en av er som faktiskt har någonting innanför pannbenet, kepp up the good work Paulina!

  Reply
 10. Josefin november 20, 2010 at 7:42 e m

  Jag har självätstörningar och blir faktiskt irriterad eller lite små sur när jag går in på sotrbloggares bloggar och se att dem skriver om hur dem äter, om hur dem räknar kalorier.. Och ändå är det jätte smala!
  Visst det är deras bloggar, dem skriver vad dem vill, men dem borde ändå tänka på vilken makt dem/ni har på små flickor/pojkar som läser bloggarna.
  Varje gång jag ser något sånt sänks min självkänsla lite och får mig att känna mig tjock, visst jag har ett val, jag behöver inte läsa deras bloggar osv.. men ändå..

  Reply
 11. ttt november 20, 2010 at 7:44 e m

  truuuuue, håller själv på att bli frisk från anorexi och man märker hur mycket man förlorat på att ha den sjukdomen, jag förlorade min bästa vän och gled isär från mina andra vänner. Jag issolerade mig helt från alla och det ända jag tänkte på var mat och andra konstiga tankar som inte är normal. Jag blev deprimerad och tyckte inte att något som egentlign var kul var kul. Men nu är jag nästan friiiisk! YEEEY :D:D:D

  Reply
 12. emelie - jag tog mig ur kraftig ätstörning november 20, 2010 at 7:52 e m

  jag har själv haft ätstörning, hade två av fyra ”kriterier” för diagnosen anorexia så min diagnos var kraftig ätstörning.

  detta är ingen kommentar för att dra läsare till bloggen, men om ni vill läsa hela historien samt tips och tankar står allt på min blogg, den är än så länge anonym – alltså endast mitt förnamn är med och mitt ansikte visas inte

  Reply
 13. ida november 20, 2010 at 7:59 e m

  Fösta vettiga inlägget av någon ”storbloggare” på länge.Jag har själv ätstörningar och jag läser både kissies och din och många andras bloggar varje dag.Jag liksom många andra blir otroligt påverkade av allt matsnack och all vikthetts eftersom de pratar om det som om det är bra att svälta sig och bli så smal så att man nästan försvinner.Jag har haft anorexia i 6 år och det är mer än bara en smalkropp!Jag har ångest varje sekund av dygnet och mår otroligt dåligt.Jag kan inte gå i skolan alla dagar för jag kan inte sitta still och jag blir deprimerad av att jag gämför mej med alla.Mitt liv har totalt förstörts av anorexian.Och sen kommer storbloggare och glamoriserar extremt smala kroppar och olika dieter.Kissie tex vet säkert hur mkt det påverkar andra men jag tror ärligt inte hon bryr sig alls,hon kör sitt race oavsett hur många hon trampar på.

  Reply
 14. Josefine november 20, 2010 at 8:02 e m

  Du är så jävla smart Paulina, ta vara på det. Du är en såpass stor influens/påverkande människa. Jag blir glad när jag ser att du informerar människor och försöker sprida ut budskap som faktiskt når fram pga din blogg.
  Keep up good work (Y) <3

  Reply
 15. Mmmm november 20, 2010 at 8:16 e m

  Hej paow älskar din blogg!

  de är en kille i min klass som säger att ja har anroxia armar o ben smala som pinnar . visst ja e smal men inte så smal o han säger de på sånt nedlåtande sätt . tycker verkligen att hans kommentarer är helt onödiga känner mig inte alls bra när han säger så. han vet tydligen inte va aneroxia är . Tycker synd om sånna som har de . de måste vara jätte jobbig.
  men ja undrar bara va du tycker ja ska göra ?
  blir tack sam för svar 🙂
  mvh M

  Reply
 16. L november 20, 2010 at 9:22 e m

  Tkr alla att hon i spegeln mittemot är fet ? för det är så jag ser ut ..

  Reply
 17. Josefine Andersson november 20, 2010 at 9:40 e m

  dedär är bra skrivet äre. ätstörningar är bland det farligaste som finns.
  jag har rätt så nyligen kommit hem från sjukhuset för att ha legat inne för den där skiten, o när man vet vad allting handlar om osv, då fattar man att livet är så mycket mer. det är inget liv, och man leker med döden. så sjukt farligt.

  Reply
 18. Mira november 20, 2010 at 9:42 e m

  Bra sagt!
  Och emma: Krya på dig, hoppas du blir bättre!

  Reply
 19. Moi november 20, 2010 at 9:56 e m

  Det många verkar glömma är att ätstörningar kan ge stora problem senare i livet, även om man lyckas nå en frisk vikt. En bekant till min mamma hade svåra ätstörningar under många år. De brister hon fick under de åren ledde till en hjärntumör senare i livet. Man kan även få problem med fertiliteten.

  Lyft tungt på gymmet och konditionsträna så blir ni smala och tajta i kroppen, titta inte på vågen då muskler väger mer än fett. Sedan har vi olika kroppstyper och det måste man acceptera. Att bara vara mager är inte vackert, ofta får man eländig hud och trist hår också.

  Reply
 20. ettan november 20, 2010 at 10:24 e m

  den där bilden är riktigt hemsk!

  Reply
 21. Ebba november 20, 2010 at 10:58 e m

  Jag har flera kompisar som går på behandling mot ätstörningar och jag har läst extremt mycket om anorexia osv.. det kissie och dom håller på mej är inte det.
  Dom bara provocerar. En anorektisk person skriver inet gärna ut på en blogg med så många läsare att han/hon äter si och så mycket mat.

  Reply
 22. Natta :P november 20, 2010 at 11:38 e m

  Bilden e ju hemsk….. Jag har velat vara smal flera gånger men jag e normal viktig, lite lite mullig men jag har bestämt mig, hellre tjock änn bara stördt smal, det e ju läskigt…

  Reply
 23. M november 20, 2010 at 11:55 e m

  Ätstörningar är hemskt och borde inta finnas i så stor omfattning som det gör idag! Det finns många störningar som många människor inte ser som sjukdomar. Självskadebetende t.ex. ses typ aldrig som en störning utan mer som ett sätt för att få uppmärksamhet. Folk förstår inte hur allvarliga olika störningar är och därför är det jättebra att du som storbloggare tar upp ämnet 😀

  Reply
 24. Amanda november 21, 2010 at 1:20 f m

  Bra skrivet paulina. Men jag hoppas verkligen att du läser detta jag skriver nu, jag har verkligen haft en svår tid med min vikt och gjort allt jag kan och jag ska vara ärlig jag trivs med min kropp och hur jag ser ut. Det jag ogillar är när andra människor trycker ner mig och säger att det är finast att vara smal som en pinne, jag själv tycker att det är vackert att vara normal smal, men att vara smal som en pinne är lite mindre vackert. Mulligt är också ganska fint, och jag själv är ganska mullig men när din pojkvän skriver i sin blogg tex som att han tycker att mulliga tjejer är mindre fina och att smala tjejer är finast och att han aldrig skulle kunna dejta en tjej som är mullig får mig att må så dåligt, jag mår verkligen skit över det. Okej jag vet dock att inte alla killar tycker så för jag har träffat massor med killar som verkligen tycker att mulliga tjejer är sexiga och mysiga av sig, de tycker verkligen om mulliga tjejer, men alla är olika men att trycka ner mulliga tjejer får mig att må dåligt, jag brukar inte vara den tjej som mår dåligt över andras kommentarer men när tex din kille och andra killar med dålig smak skriver sånt blir man så ledsen. Kan du förklara för mig hur jag ska göra ? situationen är svår och får mig att gå runt och tänka varje dag ” duger jag verkligen ” tycker de om mig för den jag är eller går de runt och tänker ” borde jag verkligen dejta denna mulliga tjej med smal midja men större och bredare lår med fet rumpa ” hoppas verkligen du kan förklara för mig med ett ÄRLIGT svar paulina. Massor med kramar till dig !

  Reply
 25. Rosanna november 21, 2010 at 7:45 f m

  Hahahaha lollo du är med i paows blogg wohooo

  Reply
 26. hanna november 21, 2010 at 8:58 f m

  hej,
  jag är nog ett ganska bra exepmpel.
  jag har alltid haft ambitioner och satt mvg i många ämnen och aldrig fått mindre än vg på ett prov. jag har alltid haft mycket vänner och varit kamratstödjare i hela högstadiet. haft mycket killar varit super hanna som aldrig inte har varit på topp. jag har dock haft en del problem med maten och för ett och ett halvt år sen så började jag dra ner på maten och öka på min träning, det kunde bli 11 pass i veckan och mindre och mindre mat. jag förlorade min pojkvän, vänner och hela min personlighet. jag blev helt förändrad, jag var inte samma person . allt handlade om hur mycket kalorier jag fick i mig och hur mycket jag gjorde av med. det fick inte finnas kvar något som jag inte hade gjort av med. jag fick hjälp av ett anorexi bulimi center. men det hjälpte inte, jag fortsatte tappa. jag har alltid varit smal, men jag tappade 16-17 kilo. från 55 till 39. i våras fick jag hoppa av skolan för att jag inte klarade det. i juni så kom jag till mitt vanliga läkarbesök och då låg pulsen på 40 och jag kunde inte stå för jag hade ingen balans. mamma tog tjästeledig och hon och pappa försökte hjälpa mig så gott det gick. det gick väl okej, jag gick upp något kilo. och började gymnasiet i augusti. jag har ju alltid haft ambitionerna , jag skulle aldrig ge upp. och jag kämpade på med både min sjukdom och skolan och den här terminen har jag inte heller fått mindre än vg på något prov blivit kamratstödjare igen på gymnasiet, och jag har samtidigt kämpat med min anorexi. det har ju gått bra i början.men sen började jag tappa igen. och i måndags blev jag inlagd på sjukhus. så nu ligger jag på sjukhus. jag får inte gå, jag måste åka rullstol. jag får inte vara själv. toaletten är låst om ingen mer än jag är i mitt rum. jag sitter fast i en massa sladdar så fort jag är själv som mäter min puls, mina andetag och mitt hjärta så att det syns att jag fortfarande lever. jag har varit på väg mot min egen död. för vad? för att vara smal? är det värt det? är det värt att bli helt förändrad, jag är inte den gamla hanna. jag är inte sån som jag var. jag förlorade min personlighet , min fritid, mina känslor försvann när det var som värst, jag kunde inte känna något jag var som levande död. inga känslor, jag kunde inte känna att jag var arg , inte att jag var glad, inget alls. jag har inte alla känslor och det kommer ta tid innan dom kommer tillbaka. jag har förlorat mina mättnad och hunger känslor, mina muskler har min kropp ’ätit upp för att kunna få mitt hjärta att slå. mina händer är blå och iskalla. jag fryser alltid och i sommras när det var som varmast ja då frös jag med. det är inte en lek. det är ett liv som blir förstört. och det är hela ens familj som även blir påverkade. som anorektiker så har du ständigt något i huvudet som klagar på dig, säger hur misslyckad ful äcklig fet värdelös du är, jämför dig med alla andra, det tillåter dig aldrig att få en stunds ro, du blir aldrig själv i huvudet. det är ständigt närvarande. jag önskar jag kan nå ut till tjejer i min ålder och även andra och be dem att aldrig börja mixtra med maten det är inte värt det.

  Reply
 27. naz november 21, 2010 at 9:18 f m

  KOLLA IN MIN BLOGG, DÄR HITTAR DU SENASTE MODET TILL SUPER BRA PRISER!!

  KOLLA IN MIN BLOGG, DÄR HITTAR DU SENASTE MODET TILL SUPER BRA PRISER!!

  KOLLA IN MIN BLOGG, DÄR HITTAR DU SENASTE MODET TILL SUPER BRA PRISER!!

  KOLLA IN MIN BLOGG, DÄR HITTAR DU SENASTE MODET TILL SUPER BRA PRISER!!

  KOLLA IN MIN BLOGG, DÄR HITTAR DU SENASTE MODET TILL SUPER BRA PRISER!!

  KOLLA IN MIN BLOGG, DÄR HITTAR DU SENASTE MODET TILL SUPER BRA PRISER!!

  KOLLA IN MIN BLOGG, DÄR HITTAR DU SENASTE MODET TILL SUPER BRA PRISER!!

  KOLLA IN MIN BLOGG, DÄR HITTAR DU SENASTE MODET TILL SUPER BRA PRISER!!

  Reply
 28. Jennie november 21, 2010 at 10:04 f m

  Tack tack tack tack!
  Jag har suttit och kokat när jag läst Kissies inlägg om hur många kcal hon äter för att gå ner i vikt osv. Jag lider själv av en ätstörning och jag vet vilket helvete en sån diet kan leda till!

  Hon svälter sig själv och iom att hons kriver om det så uppmuntrar hon andra till att göra det samma för konstigt nog finnns det dom som ser upp till henne!

  Det finns en sida som heter http://www.abkontakt.se Det är en förening för drabbde och anhöriga till drabbade. Om du skulle skriva om ätstörningar igen så länka gärna till dom för dom kan hjälpa många!!! Dom hjälpte mig att söka hjälp!

  KRAM

  Reply
 29. Sanna november 21, 2010 at 12:02 e m

  Bra att någon tar upp detta ämne och visar på hur farligt det är. För all media göra att man vill gå ner i vikt och sträva mot att vara smal, men vad hände med att vara hälsosam och njuta av livet? Jag förstår mig inte på denna hysteri om att vara super smal och förlorar alla sina naturliga kvinnliga former. Alla former är fina och underbara och unika.

  Tack för en ärlig och unik blogg, du inspirerar mig 🙂

  Reply
 30. Martin november 21, 2010 at 12:37 e m

  Finns en video som heter ”stockholm solution” på youtube som beskriver ett helt nytt sätt (kanske inte är så nytt längre) att behandla ätstörningar på.

  Reply
 31. Frida november 21, 2010 at 1:46 e m

  du är då smart du 🙂 kissie och dessie förstör så jävla mycket! Dem fattar inte att det faktiskt finns dem som tar åt sig av vad dem skriver. Unga tjejer liksom.
  Jag är glad att det finns någon som har vett i hjärnan! 😀 keep up the good work!

  Reply
 32. Nicole november 21, 2010 at 2:07 e m

  Hon på bilden är min förra tränare 🙂 Alltså inte Anorexia tjejen utan den andra!

  Reply
 33. Izabelle november 21, 2010 at 2:10 e m

  ” Man kan vara missnöjd med sin kropp men då tränar man och äter nyttigare”

  Alltså paow om du ska skriva ett inlägg om äs så skriv rätt. Man får inte en ätstörning för att man är missnöjd med sin kropp, man får den för att man inte mår psykiskt bra. Att ta ut allt på mat är bara ett sätt att hantera det hela.. ÅH!

  Reply
 34. anna november 21, 2010 at 2:18 e m

  håller fullkomligt (?) med dig och den tjejen som du tog tog texten av.
  jag började ta ADHD medicin detta år, vid maj tror jag och jag gick ner från 56 till 46 och blev faktiskt mycket smalare, kunde inte äta för det gjorde mig illa mående. vissa andra som tog ADHD medicin tyckte det var coolt och snyggt att vara smal. jag slutade med medicinen för den gjorde mig mer aggressiv och hyper, väger nu 56 igen och har fått lite mer höfter en förr och älskar min kropp som den är !

  Reply
 35. Amy - Anorektiker mot livet november 21, 2010 at 2:45 e m

  Försökt maila Kissie ang. hennes ”ideal” många gånger. Det kommer aldrig fram. Jag har själv haft anorexi i många år, och har kämpat mig igenom akutvård som handlade om att rädda livet på mig, behandlingshem och öppenmottagningar.
  Nu är jag påväg mot livet, men mina problem syns fortfarande. När något går emot, så är det maten som jag vänder mig till och slutar äta igen, alltid samma visa. Men framförallt är det oerhört frustrerande att se folk på nätet ”glamourisera” denna sjukdom, som faktiskt är en dödlig sjukdom.
  Jag är en av de som inte skulle levt idag, mitt liv hängde på en skör tråd första gången jag lades in.

  Reply
 36. Erika november 21, 2010 at 3:02 e m

  Du har så rätt du… Min kompis var från början ganska ”rund”, och hon blev så fruktansvärt mobbad för det. Hon började skriva listor, räkna kalorier och träna jävligt mycket. Helt plötsligt, iinför en fotbollsmatch, hittade vi henne på väg ut från WC liggandes på golvet. Alla var jävligt rädda men hon levde. Sjukhuset hon bodde på, tog hon bara som ett spel, försökte överleva allas ”tycka synd om blickar”. Hennes hjärta stannade, senare. Det är nog den hemskaste som hänt mig, börjar gråta så fort jag tänker på henne. Hennes roliga fantasi, underbara skämt och kraftfulla glidtacklingar. Livet är bara så JÄÄVLA orättvist ibland!!! Hon förtjänade att leva, så mkt livsglädje som hon hade…

  Reply
 37. anna november 21, 2010 at 3:03 e m

  Hörredu din lilla padda, hur vet du att folk som bantar har ätstörningar? de kanske vill gå ner i vikt? tänkt på det? sen vet du ju inte om kissie skriver om allt de där bara för att provocera då du sj vet att kissie brukar göra de i sin blogg..sluta häng ut folk hej vilt utan riktig fakta..

  Reply
 38. RonjaZorina - Konstblogg! november 21, 2010 at 4:21 e m

  ”Sen kan man vara missnöjd med sin kropp, men då tränar man och äter nyttigare,”

  ..Och det är just så en ätstörning ofta börjar.

  ”Jag vill ju bara gå ned några kilo”..

  :/

  Reply
 39. RonjaZorina - Konstblogg! november 21, 2010 at 4:23 e m

  anna skriver:
  2010-11-21 kl 15:03

  ”Hörredu din lilla padda, hur vet du att folk som bantar har ätstörningar? de kanske vill gå ner i vikt? tänkt på det? sen vet du ju inte om kissie skriver om allt de där bara för att provocera då du sj vet att kissie brukar göra de i sin blogg..sluta häng ut folk hej vilt utan riktig fakta..”

  Ursäkta, men är du dum eller?

  Läs inlägget igen, sen kan du be Paow om ursäkt.

  Reply
 40. elliz november 21, 2010 at 5:53 e m

  Håller helt och hållet med dig! Det är inte snyggt att ha ¨smalaste benen¨osv osv.. Man ska vara stolt över sina kurvor + att killar gillar tjejor med kurvor-muskler! Men de som bantar kanske nt alls har ätstörningar kanske bra vill gå ner lite i vikt för att de är överviktiga osv.. men bra blogg har du iaf 😀

  Reply
 41. Josefine november 21, 2010 at 6:30 e m

  Ush, vilken hemsk bild.
  Jag har två vänner, som båda två har problem med ätstörningar. Ingen av de har anorexia, men de äter inte som de borde för att de är rädda att gå upp i vikt. Det är bara det att de är smala båda två.

  Kul med en smart storbloggare i alla fall 😀

  KRAM

  Reply
 42. Katarina november 21, 2010 at 8:01 e m

  Två inlägg senare så skriver du om hur mycket du gick ner i vikt av att träna? Dubbelmoral gillas inte.

  Reply
 43. Emma november 21, 2010 at 8:03 e m

  Tycker hon i spegen var vacker, kurvorna satt på alla bra ställen.
  Alla tror jag har ätstörningar men jag har det INTE! Min lärare tror det men jag har en kropp hon inte blir stor utan jag kommer leva smal hela livet, end of it!

  Reply
 44. JEMPA! november 21, 2010 at 8:26 e m

  OMG vilken hycklare du är! Här skriver du såhär, sen några inlägg senare skriver du att du måste börja träna och ”komma i form” för att sist du tränade gav träningen resultat för att du gått från 49kg till 45kg!? alltså, förstår du själv vad du skriver egentligen? Att väga 45 kg i din ålder och med din längd är SJUKLIGT! Du kommer få aneroxia om du inte redan har det! Shit, tänk lite!

  Förstår inte ens varför jag kommenterar men det gör mig upprörd när jag ser folk som kommenterat detta inlägg som skriver att dom har ätstörningar och att dom uppskattar att du skrivit detta inlägg sen kommer du med ett sånt där annat inlägg sen? Du är ju bara för mycket…

  Reply
 45. Anna november 21, 2010 at 9:59 e m

  Vad bra skrivet! Det är sant, det om Kissie m.fl. Många småtjejer som dom som förebilder men vad är det för bild dom målar upp för alla dom här unga tjejerna? Man ska vara smal, man ska vara brun, man ska ha stora bröst, stora läppar, skönhetsoperationer hit och dit. Det är inte okej.

  Reply
 46. sawyer november 22, 2010 at 12:22 f m

  Jag kunde verkligen inte låta bli att kommentera detta. Paow jag gillar verkligen din blogg och det är bra att du tar upp sånt här, även ifall de inte är du som har skrivit just denna text.

  hur som helst. jag är 19 år och har haft ätstörningar sedan jag var 8 år gammal. alltså 11 år nu. så ja.. ätstörningar sprider sig längre och längre ner i åldrarna. Men ändå så känns det inte som om någon förstår VAD en ätstörning faktiskt är. många säger ”men ät bara” till mig t ex. det är dock inte så lätt. när jag äter något så får jag panik, jag skakar och hyperventilerar för allt jag kan tänka på är att jag är svag.

  Ja, för det är så man tänker, ätstörningen bestämmer över mig, precis som om jag har en extra person i mitt huvud. och den personen kan man inte trotsa för då händer hemska saker. jag blir ofta rädd att om jag äter så ska det hända någonting, och jag inbillar mig ofta att någonting kommer hända med dem jag älskar.

  att ha en ätstörning och som jag, leva på kanske ett äpple varannan dag. det är inget liv. men det handlar inte om att bli smal. jag fick min ätstörning pga en osäkerhet som uppkom efter att jag blev utsatt för sexuella övergrepp som 7åring, och sedan blev allt värre när jag var 12 år och blev våldtagen. en ätstörning handlar inte om vikt. Jag, och många som jag känner som har äs utvecklade våra äs pga att man känner att man tappar kontrollen om livet och det enda man kan kontrollera är just vad man äter och vad man väger. det blir en besatthet som tar över ens liv. en psykisk sjukdom som yttrar sig fysiskt.

  jag hoppas verkligen att människor börjar förstå snart att man är inte korkad bara för att man har äs. man kan vara framgångsrik och smart trots sin sjukdom. men något riktigt liv, det har man inte. Jag vågar inte bli kär, jag kan inte lita på någon, inte ens på mig själv. min enda trygghet är ätstörningen.

  Reply
 47. Patrask november 22, 2010 at 1:48 e m

  Det värsta med bilden är att kvinnan i spegeln inte ens är fet.
  Den ska ju visa att hon ser sig själv som fet fast hon inte är det, men kvinnan i spegeln är söt, sund och normal.

  Reply
 48. amanda november 22, 2010 at 2:47 e m

  jag tycker att det är kul att se att du skriver om det här. det är väldigt viktigt, och visar på att i alla fall en av de stora bloggarna har en hjärna! 😀

  Reply
 49. Zebibe november 22, 2010 at 4:30 e m

  Jätte bra att du tar upp det, det är ett viktigt ämne.

  Jag läser en tjejs blogg, hon har haft ätstörningar och skrev ett OTROLIGT VIKTIGT och fint, och framförallt INSPIRERANDE inlägg för ett tag sen om just det här, hennes blogg är http://mirellas.blogg.se kolla det, inlägget längst ned!

  /Zebibe

  Reply
 50. chris :) november 22, 2010 at 8:02 e m

  måste bara säga att typ alla affärer kränker de med former. jag har former och jag kan fan inte hitta ett par jävla jeans som passar?! och om jag hittar ett par, då sitter dom inte bra eller så ser jag uppblåst ut. och kollar med tex på gina om jeans, jag menar, hur ser dockorna som jeansen sitter på ut? alla är smala och har typ inga former, och alla jeans är anpassade efter de. det är ganska kränkande egentligen, och min mamma säger hela tiden ”det är inte dig det är fel på, det är kläderna” men efter ett tag börjar man ju undra, right?

  Reply
 51. desd november 22, 2010 at 10:01 e m

  Varför är detta ett bevis på att Paow är smart och är en ”Storbloggare med hjärna”? Det är ju copypasta.

  Reply
 52. Anna november 23, 2010 at 6:32 e m

  Hej Paow. Jag har ätstörning, jag har fått diagnosen Anorexia. Det är ett helvete men jag kämpar imot det. Ville bara säga det.

  Min blogg http://www.attlevameddet.blogg.se skriver jag allt jag får för mig. När jag har ångest skriver jag, när jag kommer hem från dagvården jag är på. Skulle vara jätte snällt av dig att ge mig en länk eller något, jag vill gärna komma ut till människor om sjukdomen och hur livet är med att ha det. Jag kanske kan hjälpa någon?

  Många kramar

  Reply
 53. Kajsa-Stina november 23, 2010 at 8:42 e m

  Jag vet precis hur det är att vara sjuk i ätstörningar. Jag har varit det i 3 år, men är äntligen frisk nu. Jag blev sjuk när jag var 13, och nu är jag 16. De är bara en jävla massa slöseri med tid att vara sjuk. Man missar så jävla mycket. Och skitdåligt mår man. Herre gud, för 1 år sedan var jag så jävla sjuk i sjukdomen att jag blev tvångsinlagd i 2 månader, och det var inte kul, efter den inläggningen så pallade jag inte mer, jag orkade inte ha ett sånt liv, jag ville tillbaka till mitt friska liv. Jag har varit inlagd flera gånger under min sjukdomstid, jag har inprincip bott på sjukhuset i 2 år. Fy fan, så om ni märker att du själv eller en kompis/anhörig börjar bete sig konstigt, kolla upp vad han/hon håller på med, så att inte den utvecklar en ätstörning.

  Reply
 54. Viola november 26, 2010 at 9:40 e m

  Tjejen som är i spegeln har ju en jättefin kropp, alltså hon som inte har anorexia!

  Reply
 55. Mia december 5, 2010 at 5:51 e m

  Jag är en gammal tant om man jämför med dina andra läsare!
  Har flera gånger tänkt på er tjejer med stora bloggar som når ut till så många
  tjejer! Flickor ser upp till er och vill gärna vara som er.
  Så därför blev jag så glad när jag såg detta inlägg – fortsätt med sådana
  så kommer nog din läsarkrets utökas ännu mer!
  de är ju skit bra att du skriver om sådana här ämnen och visar att du heller
  inte alltid är perfekt.

  Reply
 56. Tina mars 7, 2011 at 10:19 f m

  Tack till alla er som skriver om detta Och Tack Hanna för ditt inlägg.
  Jag hoppas detta kan hjälpa min dotter att få sej en tankeställare. Hon har haft ätstörningar i 6 månader nu. Hela familjen kämpar för att hon inte kan fastna i detta utan komma igång och äta riktigt igen. Hur vi märkte det!
  I början misstänkte vi ingenting, hon börja träna mer och mer och gick ner i vikt, strax innan jul tyckte jag hon hade gått ner lite förfort, jag fråga om hon åt riktigt? frukost , lunch i skolan. för middagen åt hon ju alltid tillsammans med oss. men varannan vecka var hon ju hos Pappa och jag hade ingen koll. jag fråga och han sa hon äter som en häst. Jag hade satt gräns på träningen till 3 ggr i veckan. I Januari blir hon fixerad av träning och jag märker hon tar lite mindre mat till middagen och skyller på att hon åt hos kompisen eller åt så mycket på lunchen. Jag pratar med Pappan igen och han säger fortfarande att hon äter mycket hos honom. Jag misstänker men hur skall jag veta säkert? Tack och lov så ringer sköteskan fr Skolan i slutet av Feb. Hennes Kamrater hade pratat med läraren om hennes ätande i Skolan. att hon inte åt alls eller ibland bara en sallad m.m. Tack vilka underbara kamrater hon måste ha som värkligen bryr sig. Jag vill Tack dem av hela mitt hjärta. Nu äntligen fick jag bekräftelse på det jag misstänkte och tillsammans skall jag kämpa för att min dotter skall bli frisk. Allt uppdagades! När hon var hos pappa så träna hon ännumera och han hade ingen koll på hur hon åt för han jobba skift och var inte hemma hela tiden, så vissa dagar åt hon inget. Hon kommer få bo heltid hos mig ett tag så jag kan hålla kollen på henne, och nu börjar kampen, som bara 1:a veckan har varit ett rent hällvete. men hon äter (inte mycket) och hon är fixerad av hur många kallorier allt innehåller som hon äter. Men jag tänker inte ge upp utan kämpa

  Reply
 57. annie juni 25, 2011 at 10:53 e m

  För de flesta brukar det börja med att man försöker äta nyttigare och motionera mer, så började det iallafall för mig. Men till slut banar det ur och man slutar äta och motionerar så mycket man kan. Ingen normal personer som är frisk väljer att sluta äta helt.

  Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *