Frågan är bara hur det kommer att gå? Råbiff är precis som det låter, rått kött. Det tog ett tag för mig att våga smaka eftersom det var rått kött. Men eftersom att jag är en sån person som typ äter sniglar på resturang och faktikst tycker att det är gott.. Så har Råbiff blivigt min abolsuta favoriträtt. Rått kött är faktikst så himla gott..
Aja önska mig lycka till.. Första gången jag lagar något så komplicerat. Men det är så man lär sig? Jag är inte dirket någon köttfärsås och spagettitjej med tanke på att jag mer vet hur man gör en skagentoast än köttfärsås. Illa haha!
Antal portioner: 4
Ingredienser
600 600 g innanlår av nöt
lite vatten
salt
grovmalen svart- och vitpeppar
Till servering:
1 1 gul lök
1/2 1/2 dl finhackade inlagda rödbetor
2 2 msk kapris
4 4 äggulor
2 2 msk fransk senap
2 2 msk finhackad saltgurka
ev 1 rädisa i skivor
Gör så här
1. Mal köttet två gånger på kvarnens finaste skiva (eller be att de gör det i butiken). Knåda köttet ett litet tag och tillsätt lite vatten.
2. Forma till fyra biffar. Gör ett rutmönster ovanpå med hjälp av en kniv. Krydda med rikligt med salt och peppar. Lägg upp biffarna på var sin tallrik. Gör en liten urgröpning i varje biff. Skilj gulan från vitan och lägg en gula i varje urgröpning. Placera en äggula på varje biff.
3. Servera med finhackad lök, rödbetor, kapris och senap.
fy fan
Du skojar nu va ?
usch 😛
men råbiff ska man ju steka skitfort pa varje sida. så att insidan e rå med en stekt yta. så får man den på restaurang…
Eeeeww! Så äckligt det låter…
bra att du lagar egen mat istället för att äta ute! 🙂
Ja du har jävlarimig konstiga maträtter för dig!
hoppas det går bra 😀
Ååh fyyy, ser inte så frestande ut direkt.. 😛
äeh fyfan asså..
usch, såg äckligt ut x)
LYCKA TILL OCH HOPPAS DE BLIR GOTT 🙂