God morgon!

Hej! Ligger fortfarande kvar i sängen, men jag kan inte gå upp… Jag ligger dubbelvikt och mår illa av smärtan. Speciellt den i nedre ryggen som gör att jag inte kan räta på mig. Och den i magen gör så fruktansvärt ont 🙁 Jävla mensvärk!

Har sovit med två bindor och en tampong, men jag har ändå blödit igenom. Är det någon av er som har problem? Typ smärtor illamående yrsel och kraftiga blödningar! Det är seriöst som någon tryckt upp en kniv i f***** på mig. Så mycket blöder jag.. ;( Stackars mig…

(Visited 1 005 times, 1 visits today)

307 Comments

  1. lisa :* december 7, 2010 at 10:09 f m

    lilla vännen, fy va jobbigt 🙁 du kanske borde gå till ungdomsmottagningen? det kanske är något som inte stämmer med ditt preventivmedel? Du måste iaf kolla upp detta! Hoppas du mår lite bättre framåt dagen. PUSS

    Reply
  2. embla december 7, 2010 at 10:13 f m

    vet hur du känner, sen jag började med p-piller har det blivit mycket bättre har fortfarande en rejäl smärta den första dagen, mår illa och har huvudvärk med redan nästa dag börjar det bli bättre och sen varar inte mensen så länge, ca 4-5 dagar!

    Reply
  3. emelie december 7, 2010 at 10:14 f m

    Jag hade samma problem när jag gick på ppiller. kunde inte röra mig pga smärtan. men så bytte jag till mini-piller ist och då försvanna alla dom problemen 🙂 pusssis

    Reply
  4. saraah december 7, 2010 at 10:17 f m

    du kan köpa nattbindor, de är extra stora ( inte tjocka ). Pröva med såna, sedan kan du ställa klockan å du vaknar mitt i natten och byter binda, sen kan du fortsätta sova. Förstår du vad jag menar?

    Reply
  5. Elin december 7, 2010 at 10:18 f m

    Det finns många som mår verkligen skit när dom har mens, jag känner en som till och med får ta morfin för att inte behöva ha så ont. Du kanske är en av dom, du måste gå till ungdomsmottagningen så att du får hjälp att må bättre 🙂

    Reply
  6. velsi december 7, 2010 at 10:21 f m

    vet exakt hur det känns.. förut fick jag pronaxén som hjälp, funkar hur bra som helst! men när jag började med p-piller blev det mycket bättre! 🙂

    Reply
  7. julia december 7, 2010 at 10:22 f m

    så hade jag med förut, men sen började jag med p-piller och nu har jag ingen mensvärk allt och blöder knappt alls ibland! om du har testat p-piller så finns det andra piller man kan ta som är mot mensvärk, fråga på apoteket 🙂 kram

    Reply
  8. lena december 7, 2010 at 10:24 f m

    Samma probloem här, har åkt in och ut från akuten ett ex antal gånger. Ipren är det bästa om man inte har starkare. Då är det bra med diklofenak. Lägg även en varmvattenflaska eller riskudde på magen. Hoppas det går över snart.

    Reply
  9. Emelie december 7, 2010 at 10:24 f m

    Jag har liknande problem, SÅ himla jobbigt, särskillt om man ska ut och dansa eller sova (när man inte har tillgång till toa hela tiden) Det finns receptfria tabletter på apoteket som minskar blödningen kraftigt, Annars brukar jag alltid använda Ob. Super plus, funkar också ganska bra. Mot smärtan kan jag tyvärr inte ge något tips 🙁

    Krya på dig! Kram!

    Reply
  10. Veronica december 7, 2010 at 10:33 f m

    Hej!
    Fan vad jag tycker synd om dig, men jag vet en skitsmart grej som defenitivt kommer klara dina kraftiga blödningar. Skicka iväg ett mail så berättar jag mer!

    Ha det bra tjejen.
    Veronica

    Reply
  11. Lehna december 7, 2010 at 10:36 f m

    Har det hänt dig jämt? Annars kan det vara det ena med det andra, missfall, eller kör du med p-skydd?

    Kör du med p-skydd kan de olika skydden ge dig mer menstruation eller mindre helt beroende på vilket. Med tanke på din ålder vill jag dock inte (och inte i en blogg) ge tips om vad som kan hjälpa dig minska din mens, men du kan alltid kontakta din barnmorska för råd 🙂

    Reply
  12. Anonym december 7, 2010 at 10:37 f m

    cyklo-f finns på apoteket och minskar tillfälligt blödningen, använder det själv och tycker det funkar super 🙂

    Reply
  13. LIN december 7, 2010 at 10:38 f m

    oj, men går du inte på ppiler eller något? Det ska ju göra så att blädningarna minskar. Annars kan man få utskrivet speciella piller som är mot mensvärk som är sjukt bra. Men det hjälper ju inte blödningarna såklart.. men smärtan i alla fall!

    Reply
  14. Ellen december 7, 2010 at 10:39 f m

    Sov inte med tampong. Den han åka in i dig. har hänt mig…
    Krya på dig!

    Reply
  15. Evelina december 7, 2010 at 10:42 f m

    Finns tablette på Apoteket som minskar smärtorna och reducerar blödningarna, så att man nästan inte har ngra alls.
    Annars rekomenderar jag att sätta in en stav i armen ist för tex p piller. Tar bort blödningarna helt:)

    Reply
  16. alex december 7, 2010 at 10:43 f m

    Jag hade också sjukt mycket problem med det innan, fick först speciella ”mens-tabletter” utskrivna till mig, men de hjälpte knappt! Nu har jag p-stav, och har inte haft mens på ett år, och INGEN mensvärk! Tycker du absolut ska ge det ett försök om du inte redan använder dig av det, det hjälper inte alla men prova mini-piller med samma hormoner i som p-staven och se om du mår bra av dom 🙂 en p-stav kan man ha inne i 3 år 🙂 lycka till!

    Reply
  17. tres december 7, 2010 at 10:45 f m

    det finns tabletter att köpa på apoteket som minskar blödningen, eller så kan det vara knas med ditt preventivmedel.
    jag dock har haft samma grej, men det var inget av detta ovan utan det var för jag hade pissdåliga värden och det blev en ond cirkel utav det och jag har väldigt lätt för att blöda om jag ramlar eller har mens, så jag får passa mig typ och få ta järnsprutor och ha koll på blodvärdet. men oftast så hjälper tabletterna.

    Reply
  18. Patrizia december 7, 2010 at 10:49 f m

    Jag vet hur de känns, har haft de så sen jag fick min mens då var jag tio, och är nu femton, jag började med ett par tabletter som minskar mensen som fick receptfritt på apoteket, heter cyklo-f , fungerar bra faktiskt. prova !
    hoppas de hjälper Kram

    Reply
  19. Malin december 7, 2010 at 10:50 f m

    Har varit med om samma sak, när jag var tvungen att byta p-piller fick jag någon tablett som gjorde att jag skulle blöda i 14 dagar och då var det jättekraftiga blödningar som gick igenom skydden.

    Det finns tabletter på apoteket som heter Cyklo-F som minskar blödningarna och de funkade jättebra så testa dem. Men om du inte vet någon direkt anledning till varför det blöder så mycket borde du kontakta en ungdomsmottagning.

    Hoppas det blir bättre snart!
    Kram!

    Reply
  20. paulina december 7, 2010 at 10:51 f m

    vet hur det känns,vad man än gör hjälper det inte känns de som.
    Hoppas du mår bättre snart!
    puss!

    Reply
  21. Maria S december 7, 2010 at 10:52 f m

    Jo har likn problem ingen smärta men mängderna . I mitt fall beror det på kopparspiralen

    Reply
  22. hej december 7, 2010 at 10:55 f m

    Du måste verkligen gå till antingen sjukhuset eller ungdomsmottagningen….

    Reply
  23. helena december 7, 2010 at 10:56 f m

    börja med minipiller Cerasette så slipper du mens.

    Reply
  24. Caroline december 7, 2010 at 10:56 f m

    Hej Paulina! Jag har också sånna problem. Men har kopparsprial. Men sist hade jag eller det låter som det när du beskriver det samma värk och jag hade fått vatten som lagt sig i fickor vid underlivet och sen hade jag fått ”systor” på äggstockorna. Om det inte går över kanske du borde besöka en läkare? Jag brukar ta en värktablett och sen lägga en varmriskudde. Det hjälper inte helt men lite. Krya på dig!

    Reply
  25. Jenny december 7, 2010 at 10:59 f m

    Usch vad jobbigt 🙁 Mitt tips är att du kanske ska försöka ta dig till en gynekolog och prata. Verkar inte helt normalt att du blöder sådär mycket. låter som en hormonrubbning eller så… SÅ prata med någon expert om det. Hoppas värken går över lite, jobbigt med mensvärk. jag är dock lyckligt lottad och slipper det. Men alla har inte sådan tur. Krya på dig!

    Reply
  26. sandra december 7, 2010 at 11:01 f m

    Hej Paow!
    Jag har haft det så . Och ibland var det som om man bara ville lägga sig ner i fosterställning bara för det gör så ont .
    Och det med rikliga blödningar har jag också haft
    och så gick jag till ungdomsmottagningen och fråga lite .
    Dom tyckte jag skulle börja me p-piller .
    Så gjorde jag de och det funka!
    Har inte alls så mycket mens nu .
    Det värsta med mig var att jag hade väldigt ofta + riklig mens då.
    Men jag skulle rekomendera p-piller alltså det hjälper jätte mycket .
    plus att du inte alls får den smärtan!
    mvh sandra

    Reply
  27. sookie december 7, 2010 at 11:02 f m

    men lilla gumman, du tar väl piller emot det? Både för mindre blödning(cyklo-f) och mindre smärta(panodil eller nån annan smärtestillande) vet hur det känns men när jag tar dehär blir det såååååååå mkt bättre. rekommendrar dessa starkt! kämpa på haha

    Reply
  28. malin december 7, 2010 at 11:05 f m

    Helt ärligt, har haft samma problem. Gå till apoteket, köp Cyklo F. Kostar ca 94kr för 20-30piller. Ta 2st 3gånger om dagen oxh det minskar med 80% om inte mer. Mensvärken försvinner i kombination med ipren! testa!!

    Reply
  29. C december 7, 2010 at 11:06 f m

    PRATA MED EN BARNMORSKA. DU KAN FÅ P-PILLER SOM MINSKAR BLÖDNINGARNA. HADE SAMMA PROBLEM I DIN ÅLDER, MEN DET LÖSTE SIG OCH NU HAR JAG INTE HAFT PROBLEM PÅ 4 ÅR.

    LYCKA TILL! 🙂

    Reply
  30. Maria december 7, 2010 at 11:06 f m

    Testa cyklo-F.. Det finns på apoteket på intimhyllan.. Minskar blödningarna.. Mirakel medel!

    Reply
  31. Michaela december 7, 2010 at 11:08 f m

    Hej Paulina!
    Jag har själv haft sådana problem, för någon månad sen var det inte ens någon ide att resa sig ifrån toastolen, för att jag blödde så mycket. Det finns hjälp att få, både mot smärta och blödningar. Om du ringer sjukhuset/vårdcentralen och förklarar dina problem så är chansen mycket stor att du får tabletter som både hjälper mot smärtan, men även så att blödningarna minskar, och avtar. Testa detta…
    Krya på dig!

    Reply
  32. ssddfg december 7, 2010 at 11:10 f m

    same for me, fast värre fan. I feel you!

    Reply
  33. Anonym december 7, 2010 at 11:12 f m

    men hallå? misfall? även fast du kanske inte vet om att du är gravid?!

    Reply
  34. Sofias blogg december 7, 2010 at 11:13 f m

    Hade samma problem som dig när jag var yngre. Sov med riktigt stora och tjocka bindor, två i taget och sen en handduk på lakanet. Ändå blödde jag igenom. Sen hade jag sånna otroliga smärtor att jag bara låg och skakade, kunde inte gå och när jag försökte var jag nära att svimma. Men vi tog kontakt med en doktor, då jag bara var 14, och jag fick mini-pillerna Cerazette som jag fortfarande äter nu 5 år senare. Sen har jag fått utskrivet Orudis, tror jag dom heter, mot krafig mensvärk! Do the same!

    Reply
  35. Helga december 7, 2010 at 11:14 f m

    hade samma problem när jag var yngre.. fick hjälp av gynekologen 🙂 för mig fungerar p-piller som smärtlindrande, så prova olika sorter!
    eller ta två alvedon o en ipren, eller få jättestarka monsterpiller utskrivna!
    kram!

    Reply
  36. 21 år och mamma december 7, 2010 at 11:15 f m

    Usch, känner igen det där! Har haft samma problem. Men testa att köp cyklo-f på Apoteket. Tror iaf att de heter det. Brukar minska på kraftiga blödningar. Toppen! Hoppas det blir bättre. Kram

    Reply
  37. jonna december 7, 2010 at 11:16 f m

    kika in på min blogg ;P
    Och säg grattis ;D hehe

    Reply
  38. Anonym december 7, 2010 at 11:20 f m

    cyklo-f är jätte bra! det är piller som minskar blödningen. fast var noga med att äta mycket och dricka vatten om du ska ta dom annars mår man jätte dåligt men prova det!

    Reply
  39. Erika december 7, 2010 at 11:21 f m

    jag tycker du ska kolla upp dig, efter allt illamående och liknande så låter detta som ett missfall faktiskt. Kolla upp dig !!

    Reply
  40. Madeleine december 7, 2010 at 11:24 f m

    Ring din husläkare & be han/henne skriva ut orudis åt dig! Det hjälper mot smärtan!

    Reply
  41. Jessica december 7, 2010 at 11:28 f m

    naw 🙁 Tycker synd om dej <3
    har också min mens nu , o de kmr oxå mke o ja tog precis en dusch o sitter o myser framför tv:n nu .
    hoppas du mår bättre sen <33

    Reply
  42. Sara december 7, 2010 at 11:29 f m

    Hej!

    När jag var yngre hade jag väldiga besvär med mensen några gånger, som du har nu. Blödde genom tamponger väldigt fort och mådde väldigt dåligt. Jag köpte något receptfritt på apoteket mot kraftiga blödningar som hjälpte jättebra! Tyvärr kommer jag inte ihåg vad det heter nu men skicka dit Hugo så han kan fråga och köpa till dig.

    Det är säkert inte alls ett missfall som folk skriver här, men är du orolig så kolla upp det!

    Lycka till!

    Reply
  43. Netty♥ december 7, 2010 at 11:30 f m

    Jag hade det så förut, men så började men ppiller och då försvann det 🙂

    Reply
  44. annika december 7, 2010 at 11:31 f m

    samma här 🙁 får så ont så jag nästan tjuter. Och kan knappt röra mig. Och blöder rätt mycket också. Hatar att få mens…!

    Reply
  45. Maria december 7, 2010 at 11:32 f m

    Nån sa att tampongen kan försvinna… det kan den nog inte, men det är inte så bra att ha den inne för länge. (tror man borde byta tampong typ var fjärde timme och det gör man ju inte när man sover.) Annars kan man kolla in denna hemsida. 🙂
    http://menskoppen.se/

    Reply
  46. J december 7, 2010 at 11:36 f m

    Jag har samma problem som dig, fast jag hade de inte när jag va lika ”ung” som dig.
    Mitt kom när jag fyllde 20 ungefär.
    Läkarna vägrar hjälpa mig för att lindra själva blödningarna & smärtorna så jag fick ta saken i egna händer.
    Vanliga alvedon/ipren funkar inte på mig så jag fick testa starkare tabletter av en kompis, nu rekommenderar jag inte att man ska ta andras mediciner som är receptbelagda men eftersom dom vägrade hjälpa till & trodde att jag fejkade allt så hade jag inte mkt val.
    Nu tar jag Citodon, dom hjälper verkligen men man kan få riktiga biverkningar av dom som tex magsår/magkatarr + att dom är beroendeframkallande men jag behöver bara ta 1 tab om dagen dom första 2-3 dagarna.
    Men nånting jag verkligen kan rekommendera mot just själva blödningen & som tar bort en del av smärtan & som alla kan göra är såklart järntabletter, blutsaft eller proviva female.
    Jag testade med att bara dricka en proviva female om dagen under själva mensen & blödde mindre & hade inte alls lika ont.

    Jag vet hur det känns, man känner sig inte som en människa & det är hemskt att tjejer ska behöva gå igenom det här varje månad i över 40år!
    Hoppas att du blir bättre & får bra råd på hur du ska göra & att du kanske till & med kan få hjälp från vården. Kram

    Reply
  47. Anonym december 7, 2010 at 11:36 f m

    Jag hade samma problem som dig innan jag skaffade mig p-stav. Då köpte jag några tabletter som du tar 2ggr om dan. Det stoppar blödningen du blöder mycket mindre, ibland inget alls, Kommer inte riktigt ihåg vad dom hette, men dom finns att köpa receptfritt på apoteket 🙂 lyckta till.

    Reply
  48. Sandra december 7, 2010 at 11:40 f m

    Hade det likadant
    skaffa spiral, det gjorde jag och nu får jag inte mens alls! 1 år och 2 månader utan mens, 4 år kvar;D

    Reply
  49. Kristina december 7, 2010 at 11:42 f m

    Nya p-piller eller liknande? Byt isf meddetsamma.
    Säker på att du inte är med barn?

    Reply
  50. Lotta december 7, 2010 at 11:42 f m

    FIn du är 🙂

    Reply
  51. jessica december 7, 2010 at 11:42 f m

    Åh jag lider med dig! jag har samma problem, Om jag ens klarar av att gå till skolan när jag har mens, måste jag gå och byta tampong/binda en gång i timmen, och jag måste ha båda delarna för att känna mig någorlunda säker. Jag har extrem mensvärk, och ibland har jag så ont så jag kräks, det är inte normalt. Folk har kommit med förslag om p piller, men för mig blev det värre efter att jag slutade med mina.. nog om mig. Hoppas det löser sig och att smärtan släpper! Kram på dig

    Reply
  52. julia december 7, 2010 at 11:45 f m

    usch, kommer ihåg när jag hade så..
    blödde igenom hela tiden..
    men nu käkar jag mini piller och har inte haft mens på ett år 😀
    krya på dig!

    Reply
  53. E december 7, 2010 at 11:47 f m

    Hej Paulina!
    Jag hade precis som du fast jag låg och spydde de första 3 dagarna dessutom varje månad. Att gå till skolan var inte att tänka på.
    Jag började med Neovletta 28 för 3 år sedan och har nästintill aldrig ont i magen efter de + att jag nu bara har det i 4 dagar mot förr då jag hade 10 dagar…
    Vet inte om du äter Neovletta du med, om du gör det gå till UM. Hjälp finns att få för man ska inte behöva ha det sådär. Kram

    Reply
  54. bb december 7, 2010 at 11:48 f m

    men hjälp tyst

    Reply
  55. Rosanna december 7, 2010 at 11:49 f m

    Å jag önskar jag också hade det som du har! mensvärk asså

    Reply
  56. Moa ♥ - DAGENS BLOGG TÄVLING! december 7, 2010 at 11:49 f m

    Vet exakt hur de känns, dom där problemen hade jag också för några år sen, jag hade så ont och blödde så mycket att jag inte ens kunde gå utanför dörren 🙁 men nu har det blivit bättre, tack och lov. Hoppas att det blir bättre för dig ocskå, för de är inte kul 🙁

    Reply
  57. LORISSA LOVEBOMB december 7, 2010 at 11:50 f m

    Mina besvär försvann när jag stoppade in en p-stav. Jag rekommenderar det verkligen.

    Reply
  58. jennifer december 7, 2010 at 11:50 f m

    aaw, vilken gullig bild på dej! 🙂

    Reply
  59. Johanna december 7, 2010 at 11:51 f m

    Jag hade likadant, sen började jag med mini piller (c… någonting) o då försvann mensen ett tag.. Sen slutade jag med dom eftersom jag missade ganska mycket o nu har jag den inte lika kraftig längre.. Nu är den lugn o ”normal” !:)

    Reply
  60. therese december 7, 2010 at 11:54 f m

    stackare:( hoppas de blir bättre snart.

    Reply
  61. thesswester - inte som alla andra december 7, 2010 at 11:57 f m

    fifan vad jobbigt 😮
    jag kan ha jävligt ont, men jag brukar inte må så illa. sen blöder jag inte så mycket och på natten blöder jag knappt något 😮

    Reply
  62. agnes december 7, 2010 at 11:58 f m

    Skaffa p-piller och gör nåt åt det istället för att gnälla då!

    Reply
  63. Annelie december 7, 2010 at 11:59 f m

    Hej!

    Dels finns det en smärtstillande medicin som brukar funka väldigt effektivt på mensvärk. När jag var i din ålder (är 22 nu) så hade jag enorma smärtor. Jag fick en medicin som heter Orudis och det funkar jättebra!

    Om man har kramper vid mensvärk och det inte går över så kan det ibland vara ett tecken på en sjukdom som heter Endometrios. Det är en kronisk sjukdom men den är inte alls farlig. Den ger smärtor vid ägglossning/menstruatuion. Det är som små cystor på äggstockarna som går isönder, därför gör det så förbannat ont. Sök på Endometrios och se om det kan stämma in på dig.

    Jag hade mensvärk i flera år och fick sen reda på min endometrios och nu är det mycket bättre med rätt medicin. Hoppas jag inte skrämde dig med den sjukdomen, men den är inte alls farlig så oroa dig inte.

    Tack för en bra blogg. Kram

    Reply
  64. Amanda december 7, 2010 at 12:00 e m

    Du kan ha en sjukdom (kommer inte ihåg vad den heter). Min mamma har samma problem,hon blöder igenom när hon har en tambong och en binda. Hon får byta binda typ var tionde minut. Hon har haft dom problemen sen hon fick sin första mens. Om jag avr du skulle jag gått till en gynekolog och kolla om du har den sjukdomen. Den sjukdomen kan man ta bort,då får man antingen ta bort livmodern eller va de e men då kan man inte få barn,eller så kan man skrapa på nått ställe och då försvinner det. Kram 🙂

    Reply
  65. Anonym december 7, 2010 at 12:07 e m

    min mamma e sjuksköterska o hennes ex man är gynekolog, o han har sagt till mig att ta 2 voltaren och 2 alvedon. o jag LOVAR dej jag har dom fruktansvärda mens värken som finns, men tar du dom innan du får värken så kommer dom inte, men du kommer blöda lika mycket men du känner inte av ryggsmärtan eller mens smärtan! så tar du dom 2 voltarenen och 2 alvedonen var 4 eller 6e timma!

    Reply
  66. ellie december 7, 2010 at 12:07 e m

    brukar bli bättre med p-piller. annars kan dom skriva ut tabletter mot mensvärk ¨på Ungdomsmottagningen 🙂

    Reply
  67. Anonym december 7, 2010 at 12:08 e m

    om det inte är normalt för dig att ha så borde du kanske köpa ett gravtest och se om du varit gravid…

    kan mycket väl vara ett missfall

    Reply
  68. elin december 7, 2010 at 12:11 e m

    har samma problem och har alltid haft.

    Paulina!

    ta en IPREN och en ALVEDON!

    det hjälper bättre än alla smärtstillande tabletter mot mensvärk, tro mig!

    p-piller har inte hjälp mig över huvudtaget, men p-ring hjälpte en aning

    Reply
  69. bella december 7, 2010 at 12:11 e m

    min mamma är sjuksköterska och hennes ex man är gynekolog, och han har sagt till mig att ta 2 alvedon och 2 voltaren, och jag LOVAR dig jag har dem fruktansvärdaste mensvärken! men tar du dom så kommer du inte känna av varken rygg smärtan eller menssmärtan, dock kommer du juh blöda lika mycket, men de e bara o byta var 10 min liksom, blöder själv sjukt mycket :p men tar du 2 alvedon och 2 voltaren var 4-6 timma kommer du inte känna av smärtorna, men ta pillerna så fort du får mensen 🙂

    Reply
  70. Angelica december 7, 2010 at 12:12 e m

    Missfall?

    Reply
  71. alexandra december 7, 2010 at 12:12 e m

    köp cyklo f på apoteket!

    Reply
  72. Caroline december 7, 2010 at 12:12 e m

    Som någon hade skrivit är Ipren bäst. Och den kanske hjälper lite bättre mot smärtan men dom gör också att du blöder mer, så i det här fallet är det kanske inte så bra att ta dom. Allt som innehåller acetylsalicylsyra tunnar ut blodet och gör att man blöder lite mer. Alvedon är utan det och alvedon är även mer skonsam mot magen, om man lider av magkatarr och liknande. Behöver man nåt starkare är Citodon bra. Det är som en stark, mer smärtstillande variant av alvedon. Men gå till din läkare så kan dom hjälpa dig att få bort problemen.

    Reply
  73. alexandra december 7, 2010 at 12:13 e m

    blöder igenom 2 bindor och en tampong på en natt….DET är INTE normalt, har du så kraftiga blödningar så får du ta och kolla upp de….det kan vara något fel

    Reply
  74. Anna december 7, 2010 at 12:14 e m

    Hej din lilla stackare, jag har haft samma problem som dig precis som så många andra. Hoppas de är en liten tröst att du inte är ensam.

    Jag tycker att du i första hand ska kontakta en läkare/gynekolog för att rådfråga dem. Att börja självmedicinera kan rubba hela din cykel ännu mer och faktiskt även vara skadligt för just dig. Jag tycker även att du ska kolla upp så att de inte är ett missfall eller dylikt…eller ett utomkvedshavandeskap för de kan rent ut sagt vara dödligt eller göra en steril. Så ta saker seriöst.

    Beror de på p-piller så är mitt tips som i mitt fall att byta, jag fick testa massa olika men när inget hjälpte fick jag cerazette! De har gett mitt liv tillbaka! Jag har inga blödningar och ingen smärta! Lycka till!

    Reply
  75. maria december 7, 2010 at 12:15 e m

    Jag har haft samma problem. Det berodde på fel ppiller 🙂 Så prova att byta

    Reply
  76. Johanna december 7, 2010 at 12:16 e m

    Har haft samma problem när jag var yngre. Jag har provat det mesta och det enda som har funkat är p-piller. Kanske låter lite läskigt att äta p-piller men det tog bort all min smärta och minskade min blödning och jag kan styr när jag vill att min mens ska komma. Har nu ätit p-piller i sex år och jag har aldrig ångrat mig. Värt ett försök.

    /johanna

    Reply
  77. Jk december 7, 2010 at 12:17 e m

    Børja med P-Piller, neovletta 28.

    Reply
  78. Martina i Kina december 7, 2010 at 12:18 e m

    finns ju cyklo-f på apoteket, annars rekommenderar jag p-stav många får ingen mens alls av de 🙂

    Reply
  79. Bea december 7, 2010 at 12:18 e m

    Jag är ingen expert, men vissa p-piller gör väl så att mensen försvinner? Så blev det för mig i alla fall, himla skönt! Du kanske kan hitta några som tar bort den? En tanke bara, men vad vet jag.
    Hoppas du hittar en lösning på problemet iaf!
    Kramar Bea.

    Reply
  80. Monika om första mensen december 7, 2010 at 12:20 e m

    Ibland är det ett rent h…..e att vara kvinna! Och män håller på och dör när det är lite snuviga. De skulle inte klara en halv minut med den mensvärken vissa av oss får stå ut med. Naproxen, värmedyna och varma bad! Och tröstgotta =) När man nu kan börja äta igen utan att typ kräkas upp det =(
    Egentligen skulle bindor och tamponger vara avdragsgillt, vi kan ju inte direkt klara oss utan det!!!!

    Haha, kommer ihåg när jag fick min första mens. Blev livrädd, tyckte det var så pinsamt. Eftersom jag inte vågade berätta så använde jag gamla trasor som mamma hade i källaren. Dessa kastade jag in i vedpannan sedan.Haha, tokigt.
    Men så pratade vi inte heller om sådana saker i mitt hem. Sedan fick jag den när jag var ca 10-11 år gammal. Inte så konstigt att man blev lite rädd!

    Krya på dig tjejen!!!

    Reply
  81. emma december 7, 2010 at 12:21 e m

    Heej!
    jag har oxå såna smärtor och kraftig mens men jag köpte ett par tabletter som heter ”NAPROXEN MYLAN” och det tog bort all min smärta(kan du köpa på apoteket recept fritt), sen nu om du vill bli av med din mens börja ät mini piller eller sätt i en p-stav=)
    Kram

    Reply
  82. Virre december 7, 2010 at 12:22 e m

    Finns tabletter på apoteket som gör så du blöder mindre.

    Viktigt att du äter järntabletter så du inte är yr också.

    Kram

    Reply
  83. jennifer december 7, 2010 at 12:24 e m

    jag har exakt samma problem! jag får ont i benen och i ryggen. kan knappt stå, och gråter av smärta.
    prova pronaxen, det ska tydligen fungera. jag har inte hunnit prova det än, men säg till om du gör det så får vi se om det funkar 🙂

    Reply
  84. Åsa (rumpetrollens.blogg.se) december 7, 2010 at 12:25 e m

    Hade samma problem förut, men då skaffade jag mini-piller och nu har min mens försvunnit inprincip helt får kanske mens var tredje månad om ens de och när jag får den så blöder jag inte så mycket och typ ingen mensvärk alls, så rekomenderas starkt!

    Reply
  85. Madelly december 7, 2010 at 12:26 e m

    Går du på något preventinmedel?
    Själv har jag haft en p-stav i kanske 7-8 månader, i början var mensen oregelbunden och jobbig men smärtan försvann.
    Brukade inte ens kunna resa mig ur min säng under fyra dagar när jag hade mens, vilket jag brukade ha i upp till en och en halv vecka. Jag fick även ta receptbelagda smärtstillande mediciner för att kunna sitta upp vid matbordet.
    Nu har jag i alla fall inga smärtor utom ägglossningsvärk lite då och då, och mensen har jag inte haft på två månader.

    Reply
  86. Anna december 7, 2010 at 12:26 e m

    Brukar du ha dessa bekymmer och symptom varje menstruation?

    I så fall Byt dina p-p om du äter sådanna, jag hade samma problem som dig och fick testa flera olika som en exprimentsdocka. Men när inget funka fick jag cerazette och idag har jag värken blödningar eller smärta!

    Om inte:
    Säker på att du inte kan ha blivit med barn? Missfalssymtom är liknande, lika så utomkvedshavandeskap (livshotande tillstånd, en garviditet sätte sig i en äggledare)…går de inte att utesluta så kolla upp de! Systor, könssjukdomar (kan man bli steril av) och så vidare kan också ge sådana biverkningar.

    Oavsett sök hjälp du ska inte behöva leva med detta! =) kram på dej

    Reply
  87. linnea december 7, 2010 at 12:30 e m

    usch ja, jag får så ont i magen att jag börjar gråta och kan inte röra på mig, sen spyr jag ganka ofta…………

    Reply
  88. Eve december 7, 2010 at 12:31 e m

    äter du p-piller? de hjälpte iaf grymt bra för mej! Men tycker du ska gå till en läkare. Visst finns de dom som blöder mera men det där låter lite extremt. Kolla upp det!

    Krya på dej 🙂

    Reply
  89. Therese december 7, 2010 at 12:33 e m

    Hej lillskruttan!
    De är ett stort kvinnligt problem för många och orsakerna kan vara många.
    I mitt fall berodde de på att jag har en deformerad äggledare och de va orsaken till smärtan…äggen pressade sig igenom en får trång och krokig gång, de ledde till kraftiga blödningar, kraftig smärta, och ibland långdragna menstruationsperioder.
    Sökte hjälp när jag va 16 fick detta utrett när jag va 25!
    Nu behöver de inte vara så i ditt fall men de pratas ingenting om de här utan man testas hit och dit med piller. Bra forum för unga tjejer att ta till sig all information.
    Oavsett va de är i ditt fall så finns de hjälp att få! Stå på dig bara och hävda att de påverkar din livssituation om läkarna bråkar med dig…då MÅSTE de utreda de vidare! kram!

    Reply
  90. iuh december 7, 2010 at 12:34 e m

    jävligt fräscht att läsa om….

    Reply
  91. Anonym december 7, 2010 at 12:35 e m

    jag hade så förut också, men jag skaffade p-stav och nu har jag inte haft mens överhuvudtaget på ett år. satte in den i november förra året. pröva det 🙂

    Reply
  92. jenny december 7, 2010 at 12:37 e m

    Jag har haft exakt så som du beskriver det!… sjukt jobbigt.
    Fast detta slutade när jag började med mina p-piller.. sen efter 2 år tyckte jag att jag kunde sluta käka p-piller men fan då fick jag så som du precis beskrev igen. Mamma trodde tillochmed de va blindtarmen en gång. Blir helt kall svettig och känns som jag ska spy och svimma vilken sek som helst..
    så jag fick börja med p-pillerna igen -_-

    Reply
  93. Anonym december 7, 2010 at 12:39 e m

    ta p-piller som tar bort mensen helt och hållet! ditt liv kommer bli bättre då 🙂

    Reply
  94. nina december 7, 2010 at 12:42 e m

    Förr hade jag enorma smärtor i samband med mens och otroliga blödningar,de va som en hel flod. Men gick till U-motagningen och de bokade in mig på en läkartid när läkaren va där. Ja fick värktabletter och ngn tablett som minskar blödningarna. Så ja rekomenderar dig att boka en tid på u-motagningen..Kram

    Reply
  95. sabina december 7, 2010 at 12:43 e m

    jag har exakt likadant fast jag spyr också…
    så de e svårt men äta p-piller som du inte får mens….

    Reply
  96. Lollo december 7, 2010 at 12:43 e m

    Har haft exakt samma problem om du äter ppiller så hoppa över socker tabletterna och käka p piller två månader i rad det är inget farligt min läkare rekomenderade det för du kan få järn brist om du blöder så mycket och ofta… då har du mens var tredje månad bara <3 lycka till

    Reply
  97. Cissi december 7, 2010 at 12:44 e m

    Svar: Varför låter det som det…? I så fall har jag missfall en gång i månaden, typ….:-)

    Hej gumman ! om man ska vara ärlig så låter det som du har fått ett missfall
    men gå till um och kolla upp dig för dom kan även se om du har haft ett missfall.
    och ett tips för att inte förstöra sängen, det finns typ liknade menslakan som man kan köpa som man lägger under själva lakaet så förstör du inte madrasse! Det fungerar som kisslakan men heter typ menslakan.
    Och börja med pstav om du inte alls vill ha mens!
    Kram på dig!

    Reply
  98. Anonym december 7, 2010 at 12:45 e m

    det är du inte ensam om, jag brukar rulla papper och sätta fast haha 😛

    Reply
  99. Frida december 7, 2010 at 12:46 e m

    Sök upp en läkare!!!

    Reply
  100. Anonym december 7, 2010 at 12:47 e m

    Stackare 🙁 Jag har också liknande smärtor. För mig brukar det bli lite bättre om jag smetar på zonsalva eller liknande och tar 1-2 värktabletter. Värsta är ju att det bara lindrar smärtan ett par timmar. Sedan kommer den tillbaka och allt börjar om igen. 🙁 Hoppas att du mår bättre snart!

    Reply
  101. Rebecca december 7, 2010 at 12:48 e m

    too much information… hahahaha

    Reply
  102. Liza december 7, 2010 at 12:49 e m

    Det finns en tablett som heter Cyklo F som hjälper när man har kraftiga blödningar så den tycker jag du verkligen ska testa. För mig funkar den jätte bra.

    Reply
  103. v december 7, 2010 at 12:51 e m

    det verkar som att hela världen har samma problem

    Reply
  104. alexandra december 7, 2010 at 12:53 e m

    så va de för mig förut också. sen sa min läkare att jag skulle börja med p-piller och då minskades blödningarna kraftigt och mensvärken försvann också, inte helt men den minskades kraftigt iaf.. så de kanske är värt att prova?

    Reply
  105. heeej december 7, 2010 at 12:55 e m

    fy vad jobbigt 🙁 du kanske borde gå till ungdomsmottagningen och kolla så allt står rätt till? 🙂

    Reply
  106. Malinne Mamma till Nellie 16 månader och Tiffanie 2 månad december 7, 2010 at 12:56 e m

    Hej!
    Hoppas du mår bättre snart…
    Innan du gör något överhuvudtaget så bör du genast uppsöka gynekolog.
    Detta för att konstatera att det INTE är missfall.
    När man konstaterat att det inte är det DÅ kan man kolla runt på olika lösningar….
    Lider med dej 🙁

    Reply
  107. stina december 7, 2010 at 1:01 e m

    är det bara jag som tänker på missfall när jag läser det här? hoppas inte det men du borde absolut kolla upp det på momangen vad som är fel!

    Reply
  108. läkaren december 7, 2010 at 1:03 e m

    mb. von willebrand typ 1? endometrios? kollat dig för dessa sjukdomar? får du lätt blåmärken? så har du kanske en blödningsstörning som von willebrands sjukdom. sjuka menssmärtor kan bero på endometriose, evt ovariecystor mm..
    kolla upp det.
    annars finns som de andr säger tranexamsyra (mot von willebrant typ 1 mensturationer)

    Reply
  109. sandra.k december 7, 2010 at 1:04 e m

    gumman då förstår hur du har det. när ja har min mens får ja ha på mej typ 4-5 bindor känns som ja har blöja men blöder så otrligt mycket det är gör jobbigt! min mensverk ska vi inte ens snacka om! ja får så ont i ryggen och äggstocken, kan inte röra mej ibland så ont gör de 🙁 puss

    Reply
  110. fialotta december 7, 2010 at 1:08 e m

    Vet inte om du läser dina kommentarer, men denna tablett kan köpas på apoteket och funkar utmärkt, om du inte vill äta p-piller eller liknande!

    Cyklo-F
    minskar blödningsmängden med cirka 40 procent. Medicinen hindrar det ämne som löser upp levrat blod att verka, vilket leder till mindre blodförlust. Cyklo-F påverkar inte kroppens hormoner, menscykel eller ägglossning. Du kan ta tabletterna de dagar då blödningen är som rikligast. Du märker effekten efter 1-2 timmar.

    Reply
  111. azizi december 7, 2010 at 1:11 e m

    usch, mensvärk är de värsta jag vet. Känner precis samma som du.

    Och ditt här är så himla fint i lockar, du passar i de.
    GOO PAAOW<3

    Reply
  112. kristin december 7, 2010 at 1:12 e m

    det där låter inte alls så bra, har aldrig upplevt det så! hoppas det inte blir värre bara.

    Reply
  113. NINNIE december 7, 2010 at 1:13 e m

    Samma problem här!
    Dock har det blivit bättre efter att jag bytte till p-pillrena yasmine.
    Det jag egentligen gillade bäst var p-spruta. Ingen mens allt mot att ta en spruta var tredje månad (kan ligga till att jag är grymt rädd för sprutor, så underbart är det). Dock så rekommenderas den inte till ungdomar yngre än 25 år på grund att det hämmar kalcium upptagningen. Men kan vara värt att testa ett tag 🙂

    Reply
  114. sandra december 7, 2010 at 1:17 e m

    vf inte börja med p-stav ? har inte haft mens sen i somras då jag satte dit den. det är som p-piller fast du behöver inte tänka på tider m.m. ..den sitter i armen under 3år sen måste det bytas ifall du inte vill ha barn innan .

    Reply
  115. clara december 7, 2010 at 1:17 e m

    testa naproxen/pronaxen om du inte redan gör det 😀

    Reply
  116. malin december 7, 2010 at 1:19 e m

    Jag har haft sådär i alla år sedan jag fick min mens. Och jag började med ett p-piller som hette YAZ då har man 5 dagar med socker piller så de resulterade i att jag hade mens i 3 dagar, inte alls lika stora mängder, och för smärtan så badade jag eller duschade 3-4 gånger om dagen och så äter jag 2 alvedon o 1 diklofenack. Annars fungerar de med två ipren o 1 ibumetin med!

    det är värt att testa!

    Reply
  117. lina december 7, 2010 at 1:25 e m

    Hej Paulina.
    Jag ser att många här vill att du ska testa lite olika tabltter tex Cyklo-F.
    -Gör inte det, utan att ha kollat med din doktor först.
    Om du blöder och mår som du gör då ring din ungdomsmottagning idag så du slipper må så dåligt. Det finns hjälp att få! Ingen av de som skriver har utbildning att rekommendera dig en massa medicin, och detta är ett lättfixat problem om du får Rätt hjälp.

    Har du p-stav? Det kan vara en reaktion på ditt preventivmedel och kanske behöver du byta? Kanske behöver du hormontillskott.

    Men ring ungdomsmottagningen du har ju Södermalms Ungdomsmottagning där du bor på sankt paulsgatan. de har dropin, jag skickar med lite info. Lycka till vännen!

    Telefon:
    08-616 55 25
    Telefontid:
    Mån – Tis: 10:00 – 11:00
    Ons – Tor: 15:00 – 16:00
    Fredag: 10:00 – 11:00

    Drop-in
    Månd: 8.30-9.30
    Tisd: Tjejer 15.30-17.30
    Onsd: 8.30-9.30 Killar 17.00-19.00
    Fred: 8.30-9.30

    Reply
  118. TheRealAlexandra december 7, 2010 at 1:33 e m

    något som inte stämmer låter de som, DE E INTE NORMALT

    Reply
  119. zandra december 7, 2010 at 1:34 e m

    Usch mossa med alvedon!

    Reply
  120. ida december 7, 2010 at 1:38 e m

    Finns tabeltter som är speciellt för de här. din ungdomsmotagning kan skriva ut dom. jag är själv 23 år och led av såna här smärtor jag kunde knappt röra mig under hela mensen. så jag valde p-spruta för att jag blöde så mkt, så då slapp man mens. och jag slapp de onda. bäst är att kontakta ungdomsm. och rådfråga dom

    Reply
  121. ellie december 7, 2010 at 1:42 e m

    Jag har också samma problem med blödningarna!
    De första 2dagarna forsar det ner, det är helt hemskt, har också funtat på om de är onormalt. :S Smärtan e helt sjuk också men däremot har p-pillerna hjälpt men dock LITE bara… brukar köra på ipren och värme riskudde på magen samt försöka bada.
    Det är så hemskt när de kommer som kramper så man typ inte kan andas o nästan svimmar, man kan jämföra med när man sett förlossningar på tv.. som jävla kinivhugg som sen försvinner. Då tänker jag att om folk säger att de är 100grr mer smärtsamt o klämma ut en unge så är jag redan DÖD!

    Lycka till iaf!

    Reply
  122. Linda december 7, 2010 at 1:42 e m

    Usch..så jobbigt. Men alla symptom tyder på att du kan ha endometrios. Kolla upp detta!!jag har själv haft ont i många många år o fått läkarutskrivna värkmediciner för detta, men misstänkte aldrig endometrios, och fick nyss reda på av slumpen att jag har det. tydligen är svåra smärtor o rikliga blödningar ett varningstecken. Om inte annat så kan du få starkare piller som hjälp för detta helvete. Lycka till!

    Reply
  123. Anna december 7, 2010 at 1:44 e m

    jag har samma problem, även fast jag äter ppiller har jag så ont men blöder inte lita kraftigt längre. tur.
    för mig hjälpte inte ens två alvedon och två ipren. så mamma köpte pronaxen, det funkade jättebra!
    så min mamma gick till apoteket och fråga om tips, och de hjälpte faktiskt! Gö de du med eller be någon annan göra de åt dig!

    Reply
  124. ... december 7, 2010 at 1:45 e m

    jag blöder bara 2-3 dagar MAX! 🙂 jätte härligt faktiskt!
    men du borde gå o kolla de där, min släkting hade sådär & hon fick åka in till akuten till slut…. o hon fick hjälp med allt, nu blöder hon inte alls så mycket:)
    kolla upp de där hörre du !

    Reply
  125. Elinor december 7, 2010 at 1:48 e m

    jag hade liknande, inte riktigt lika ont och jag bloödde inte riktigt lika mycket men vääääldigt mycket! Jag bytte p-pillet ett par gånger så hittade jag några som funkar hur bra som helst för mig nu 🙂 Jag blöder typ hälften så lite och jag har aldrig ont längre, kanske att jag kan känns väldigt lite första eller andra dagen men det är knappt märkbart! Gå till ungdomsmottagningen och hör mded dem. Mina p-piller heter iaf Trinovium 28. Lycka till 🙂

    Reply
  126. lalal december 7, 2010 at 1:48 e m

    i feel you! har samma sak, blir kallsvettig och får kräkreflexer. Har ätit minipiller innan och då var det bättre, men nu har jag slutat och det är värre än någonsin. Hoppas du får de bra i thailand, själv åker jag på torsdag! 🙂

    Reply
  127. Emma-Lou december 7, 2010 at 1:50 e m

    Been there, still there… Två barn senare och det har fan inte blivit bättre. Tramadol i kombination med Alvedon hjälper mig lite i alla fall. Gå till din husläkare och få recept utskrivet för såhär kan du ju inte ha det!

    Reply
  128. fia december 7, 2010 at 1:51 e m

    börja ta p piller 🙂

    Reply
  129. Emma-Lou december 7, 2010 at 1:52 e m

    Kolla upp så att det inte handlar om kvinnosjukdomen Endometrios…

    Reply
  130. Anonym december 7, 2010 at 1:54 e m

    Jag hade exakt samma problem, Men jag började med P-piller som drar ner på allt jätte bra (plus att man kan hoppa över mensen vilket e jätte skönt). Men visst, mens värken kommer ju alltid vara kvar men inte lika mycke. tycker du ska prova! 😀

    Reply
  131. Jenni december 7, 2010 at 1:56 e m

    Paow, jag har samma problem, när jag har mens kan jag inte göra ett skit! jag ligger i en dvala på sängen och vrider och vänder på mig och gråter och har så ont att jag blir yr och svimfärdig för att sedan springa och spy, och sen lägga mig i sängen igen och vrida och vända på mig och gråta och bara vilja dö 🙁 jag kan verkligen känna med dig vad du går igenom! jag käkar pronaxen men det hjälper inte.. ska till vårdcentralen snart och få receptbelagd medicin för mensvärken.. det borde du med fixa! har haft sån kraftig mensvärk i typ 5 år snart varenda månad. jag fattar inte hur jag överlevt men VILL ALDRIG MER HA DET SÅ 🙁 KRYA PÅ DIG. DRICK MASSSOR MED VATTEN, DET TUNNAR UT BLODET OCH HJÄLPER FAKTISKT LITEGRANN. kram

    Reply
  132. Emma december 7, 2010 at 1:58 e m

    Du borde sätta in en p-stav, du blir helt blödfri. Mina problem var ännu värre än dina, och p-staven fixade det 🙂 om inte p-stav, så p-piller. Antingen Mini-Pe eller Cerazette. Det är dom som funkar bäst, Om inget av dom funkar, så är p-spruta de sista alternativet. Men du borde ändå gå och kolla så allt är som det ska, du kanske har järnbrist eller endometrios. Det kan också vara problem med sköldkörtlen, för den hanterar de mesta i kroppen. 🙂

    Reply
  133. A december 7, 2010 at 1:59 e m

    KÖP EN MENSKOPP! Världens bästa uppfinning! Inga sopor, inga utgifter, ingen mensvärk, inga genomblödningar – kan inte bli bättre!

    Reply
  134. Lillan december 7, 2010 at 2:01 e m

    hej på dig! 😀

    Reply
  135. camilla december 7, 2010 at 2:01 e m

    låter ju som ett tidigt missfall.. =(

    Reply
  136. CarolineViklund december 7, 2010 at 2:01 e m

    Jag brukar ha liknande problem när min mens kommer, ja har sån ont i magen och i ryggslutet/svanken så ja kan nästan inte gå eller röra på mig. Magen sväller upp och ja brukar till och med gå upp nästan 3 kilo. Dom säger att man ska träna och röra på sig för då ska de underlätta men de funkar inte för mig. testa med en värmedyna då brukar de släppa en aning. förstår hur du känner och lider verkligen med dig! 🙁

    Reply
  137. iuh december 7, 2010 at 2:02 e m

    sug rikligt med uteliggarkuk

    Reply
  138. J december 7, 2010 at 2:06 e m

    Jag brukad må så illa att jag spydde av smärta, men fick Voltaren Supp utskrivet av gynekologen.
    Vet inte om du har samma problem som jag men jag spydde om jag tog värktabletter på morgonen eftersom jag inte hade någon mat i magen. Supptabletter tar du i rumpan, inte så mysigt men de verkar på 10-20 min istället för 40. Kan vara en ide att testa. Ingen risk för spya heller. Dock har de laxerande effekt så ta inte typ 3-4 st utan att gå på toa emellan 😉

    Reply
  139. Neli december 7, 2010 at 2:07 e m

    om det är en engångsförteelse är det definitivt missfall.

    Reply
  140. josefin december 7, 2010 at 2:07 e m

    Jag hade så med innan men började med Cerazette ppiller, fungerade väldigt bra och nu har jag inte haft mens på över ett år. men så är de inte för alla frö vissa får man bara mindre vilket är bra de med hehe .)

    men gå till ungdomsmottagningen och prata med dom om ditt problem

    Reply
  141. ellenschutz december 7, 2010 at 2:09 e m

    har för mig att du snackat om en ny design ? när kommer den? kanske ät på tiden att göra om denna lite ;P

    Reply
  142. Lina december 7, 2010 at 2:14 e m

    Hej Paulina! Det finns tabletter som du kan få av en gynekolog mot rikliga blödningar, jag hade samma problem och mitt järnvärde sjönk jätte mkt vid varje menstruation, nu när jag har tabletter så är det en sån enorm skillnad! Verkligen värt att testa, det finns några olika men kontakta en gynekolog så kommer du garanterat få hjälp!

    Reply
  143. Lussan december 7, 2010 at 2:15 e m

    Har inte detta problem. Men kolla upp det, du kan ju få järnbrist också… Personalen på apoteket kan hjälpa mig med tabletter. Och vetevärmare är toppen vid smärta, bara att värma i micron.

    Reply
  144. Jenna december 7, 2010 at 2:15 e m

    Hej! Har haft samma problem. Använde tabletter från apoteket som minskade blödningen. Det hjälper faktiskt väldigt bra. Värt att testa det. Du kommer inte ångra dig. Annars kan du gå till gynekolog och säga det. Då skriver dom ut dessa tabletter åt dig och då kostar dom inte lika mycket.

    Reply
  145. S. december 7, 2010 at 2:17 e m

    Klicka in i min blogg och var med i en tävling.
    Fina priser utlovas.

    Reply
  146. Johnny december 7, 2010 at 2:18 e m

    Okeeeeeej..To much information..

    Reply
  147. Anna december 7, 2010 at 2:19 e m

    Jag hade riktiga problem.. Sparkade i väggarna av smärta, spydde och hade mig.. Vissa gånger var det till och med så att jag blev blind i ungefär en timme pga smärtan. Fick utskrivet p-piller och orudis och det hjälpte mig så bra. Men sedan ville dom inte skriva ut orudisen till mig längre så nu försöker jag på alvedon igen och helvetet är tillbaka.. Skit jobbigt och ibland vill jag bara skära upp magen på mig själv o ta ut livmodern.. En smärta jag inte ens önskar min värsta fiende..

    Reply
  148. frida december 7, 2010 at 2:21 e m

    du är inte ensam, har exakt samma problem. jävla menshelvette!! och ingenting hjälper heller 🙁 krya på dig! puss

    Reply
  149. Kicki december 7, 2010 at 2:24 e m

    Jag brukar göra så många sitt-ups att magmusklerna värker, då känns svärtan mer uthärdlig. Sen har jag en varm vetekudde på ryggen och en på magen.

    Reply
  150. Anonym december 7, 2010 at 2:25 e m

    har samma problem, i alla fall med värken kanske inte med mängden ! 🙁 men det finns ett p-piller nuförtiden som är ganska nytt som gör att du inte behöver ha mens över huvud taget! jag ska börja ta det nu, dom första 2 månaderna kan man få sin mens lite hit och dit men om man står ut med det så behöver man inte ha någon mens alls (y) 🙂 puss på dig och bästa bloggen <3

    Reply
  151. CAROFLINA ♥ december 7, 2010 at 2:26 e m

    SUPERTIPS! SUPERTIPS! SUPERTIPS!

    Jag började med p-pillren Cerazette som är några av de mildaste och bara innehåller ett hormon. Men fy fan vilken kraft, inga blödningar och inga mer kräksmärtor på fem år nu. Har hört många som fått lika bra som jag 🙂

    SUPERTIPS! SUPERTIPS! SUPERTIPS!

    Reply
  152. ellinor december 7, 2010 at 2:31 e m

    Hade precis samma problem, var hos läkaren osv. Hon sa att jag skulle prova naproxen (finns receptfritt på apoteket) och det funkade rätt bra, sen började jag med p-ring och nu är det helt borta. Det har fått mig att leva 4 veckor i månaden istället för 3! 😀

    Reply
  153. Rebecca december 7, 2010 at 2:35 e m

    jag hade så förut och innan jag började med p-pille åt jag cyklof typ, finns på apoteket och gör så att man inte blöder lika mycket, tar även bort smärta litegrann, och man kan blanda det med alvedon eller ipren!!! fungerar asbra!!! 😀

    Reply
  154. carla december 7, 2010 at 2:36 e m

    Lilla vännen då!! Låter helt fruktansvärt!! Du bör absolut söka upp ungdomsmottaningen och i samråd med dom testa dej fram till några p piller som passar dej och som är extra effektiva mot just svår smärta eller kraftiga blödningar.
    Lycka till!!! Kram kram

    Reply
  155. Frida december 7, 2010 at 2:40 e m

    Jag hade så innan jag började med mina p-piller som hjälper mig otroligt. Jag fick reda på att det är vatten cysta som går sönder i magen, några äldre i min släkt har haft det och jag åkte på det också. Jag har haft det flera gånger och då kan jag inte göra någoting förutom att ligga och krampa i smärtor. tyvärr finns det inte mycket man kan göra åt det 🙁 jag förstår din smärta om du har samma. Hoppas det snart blir bättre!

    Reply
  156. anna december 7, 2010 at 2:46 e m

    du kan testa cyklo-f(finns receptfritt på apoteket) de gör att blödningarna minskar

    Reply
  157. mimmi december 7, 2010 at 2:54 e m

    fyfaaaan vad vidrigt! måset du skriva sånt i din blogg? usch..

    Reply
  158. jen december 7, 2010 at 2:55 e m

    usch va jobbigt men du kanske borde söka upp för det där, för låter inget vidare bra … ,enda gånger jag blött som en stucken gris är efter förlossningen när jag födde min sin. men då är d normalt att blöda en massa.

    Reply
  159. Anna december 7, 2010 at 2:55 e m

    Jag har också problem med smärtor och yrsel..
    har inte gjort så mycket åt det utan jag brukar bara ta två st Alvedon.
    egentligen borde man nog kolla upp det.
    men ett annat sätt är att äta p-piller.’
    när jag åt p-piller hade jag knappt någon smärta eller yrsel alls.
    men du kanske ska kolla upp det, det ska jag ta och göra.

    Reply
  160. sara december 7, 2010 at 2:58 e m

    lider med dig. har liknande problem. men det finns piller för allt, bara få asset ur vagnen och fixat!

    Reply
  161. klara december 7, 2010 at 3:03 e m

    jag vet precis hur det känns! jag hade likadana smärtor i ryggen och magen förut när jag hade mens, fast nu känner jag inte av någonting längre. men jag hade då oftast ont i en vecka efter också och de enda som hjälpte mig då var Ipren. och mot kraftiga blödningar tog jag tabletter som heter ”cyklo-f” som finns på apoteket och dom funkar jättebra tycker jag! 🙂
    kram 🙂

    Reply
  162. malin december 7, 2010 at 3:05 e m

    testa cyklo- f finns receptfrott på apoteket, jag har haft samma problem som du har testat både p-piller och p-stav ..det fungerade nån vecka typ….men med cyklo- f har det blivit mkt bättre 🙂 kram

    Reply
  163. Matilda december 7, 2010 at 3:06 e m

    Jag äter nått piller från Apoteket som minskar blödningar. Annars så kan man ju tka att det låter lite som om du fått missfall :S Men antagligen bara fittig mensvärk!

    Reply
  164. Anonym december 7, 2010 at 3:09 e m

    hade det problemet, sedan masade jag mig till apoteket och köpte ”Cyklo-F” (receptfri naturmedicin mot kraftiga blödningar+mensvärk) funkar gr6

    Reply
  165. Maya december 7, 2010 at 3:10 e m

    ring doktorn !

    Reply
  166. Anonym december 7, 2010 at 3:15 e m

    Vad jobbigt paulina!
    Jag hatar också mensvärk.. håller mig uppe på nätterna..
    Sjukt störande 🙁

    Reply
  167. Juliet december 7, 2010 at 3:18 e m

    Har också mensvärk för tillfället, GUD vad jobbigt det är. :'(

    Reply
  168. sara december 7, 2010 at 3:19 e m

    ASSÅ! JAG ÄÄÄÄÄÄLSKAR DIN ÄRLIGHET! 😀

    Reply
  169. mimi december 7, 2010 at 3:22 e m

    det finns en chans att du har endometreros.. för så otroligt ont brukar man inte ha ”normalt” kanske borde kolla upp, bara för säkerhets skull.. hoppas du mår bättre snart <3

    Reply
  170. Cim december 7, 2010 at 3:23 e m

    Hej.
    Blev lite orolig när jag läste ditt inlägg.
    Jag har vart med om samma sak, och jag hade fått ett tidigt missfall utan och veta att jag var gravid trots att jag åt p-piller.
    Ta reda på vad det är, ring sjukhus osv, för din egna skull.

    Krya på dig, kram.

    Reply
  171. linnea december 7, 2010 at 3:25 e m

    Jag har med haft sådär. Ungdomsmottagningen suger och vet inte vad dom sysslar med. Dom har bara någon som är legitimerad att få skriva ut mediciner och sånt för att kunna ha ryggen fria. Gå till sjukhuset och träffa en gynekolog. Min mamma tog med mig dit, p-pillrena jag fått på ungdomsmottagningen vad helt fel för mig och dom hjälpte inte. Jag blev gravid och fick ett missfall, klarade inte av att göra abort, jag mår dåligt av att tänka på att jag skulle ta ett försvarlöst litet fosters liv låter töntigt men whatever. Fick p-piller av en riktig gynekolog som visste vad hon sysslade med och sedan dess har jag mått bättre. Gå dit, det är bättre om dom hjälper dig. Dom gör det på riktigt.
    hoppas det blir bättre, kram på dig sötnos och tack för en superbra blogg!

    Reply
  172. jjj december 7, 2010 at 3:27 e m

    får också alltid skitont och blir illamående. så vet hur det här, riktigt jobbigt! 🙁

    Reply
  173. mathilda december 7, 2010 at 3:32 e m

    hej! har samma broblem!
    på apoteket finns det piller som minskar blödningen kaftigt, så bara gå in där och fråga om sådanna piller, de funkade super på mig! kram! /mathilda

    Reply
  174. Linn december 7, 2010 at 3:41 e m

    jag har väldigt kraftiga bödningar brukar använda gröna tampongerna alltså super plus. men då måste man byta efter ungefär 1 och en halv timme ibland bara 1 :/ men min lossas mamma ska typ fixa något slags piller som man tar det ska typ minska smärtan och blödningarna 🙂

    Reply
  175. pernilla december 7, 2010 at 3:43 e m

    Sterilisering, det enda som hjälper

    Reply
  176. Emma-Lou december 7, 2010 at 3:44 e m

    Avsändaren ”J” kl 11:46:

    Man kan INTE alls få magsår utav Citodon? Magsår beror pga. en bakterie och inget annat. Så med andra ord är inte magsår och magkatarr samma sak heller. Och magkatarr är absolut inte början på magsår heller.

    Reply
  177. emma december 7, 2010 at 3:44 e m

    fyfan vad jobbigt, hoppas att det går om snabbt !!!
    Kramar

    Reply
  178. Izabella december 7, 2010 at 3:44 e m

    Du är as snygg Paulina !

    Reply
  179. linn december 7, 2010 at 3:47 e m

    Du har zinkbrist. Finns att köpa på brus på hälsokost osv.
    Jag böt dock till P-ring ist för p-piller också.
    Sen finns det tabletter på apoteket som heter pronaxen.

    värt ett försök iaf! 🙂 Puss!

    Reply
  180. Monika december 7, 2010 at 3:49 e m

    Om du inte käkar ppiller så testa med det! Eller byt sorts av ppiller, det hjälpte mig massor mot värken 🙂 Kram

    Reply
  181. Louise december 7, 2010 at 3:49 e m

    Hej Paulina. Jag tycker att du ska gå och kolla upp så att du inte har Endometrios. Det är en kronisk sjukdom i livmoder och organen runt om. Denna sjukdom bidrar till enorma smärtor så som du skriver. Endometrios kan i värsta fall leda till ofrivillig barnlöshet. Kolla upp det i tid, det gjorde inte jag! Önskar att någon sa till mig tidigare så därför säger jag detta till dig nu, gå och kolla upp det! Kramar från Louise

    Reply
  182. Kajsa december 7, 2010 at 3:49 e m

    p-piller saved my life !

    Reply
  183. Anonym december 7, 2010 at 3:50 e m

    cyklo F är det enda jag säger! funkar för mig

    Reply
  184. annelie december 7, 2010 at 3:53 e m

    Cerazette är ett p-piller som gör så mensen försvinner helt!:D skit bra! 😀

    Reply
  185. Catta december 7, 2010 at 3:57 e m

    Hej Paulina. Jag vet exakt hur det är. Har lidit av detta hela dagen igår och det har bara fortsatt idag. Fick reda på idag att det är pms och att tablette femal ska göra susen. Ska köpa den nu direkt, du borde också prova. Hoppas det går över, usch jag vet hur du har det.. BLÄÄ! Kramar Catta

    Reply
  186. Anonym december 7, 2010 at 3:57 e m

    Har också sånna där extrema magsmärtor oftast. Det är jätte jobbigt och ibland kräks jag.. Jag brukar ta en alvedon och en ipren lägga en riskudde på magen sen försöka sova lite.

    Reply
  187. kaii december 7, 2010 at 3:57 e m

    missfall?? kolla läget

    Reply
  188. emma december 7, 2010 at 3:59 e m

    Såg tidigare kommentar, Cerazette är från människa till människa, det behöver inte ta bort mensen, jag fick oregelbunden mens när jag tog dessa och det var varannan vecka den kom då i ungefär tre månader sen slutade jag med dom.

    Detta kan nog låta lite äckligt men jag har samma problem, vissa nätter kan jag vakna av att jag känner hur det verkligen rinner blod ur mig, det är riktigt jobbigt…
    Och jag jobbar i en butik och jag måste gå hem där i från för att jag kan inte ta emot kunderna när jag har mensvärk jag står böjd och hyperventilerar och svettas floder pga smärtan. det är förjävligt,
    det finns igentligen inte så mycket att göra åt, bara låta naturen ta sin väg, det går ju över efter några dagar, men det suger verkligen, har lidit av detta länge nu..

    mensvärken däremot hade jag jättebra piller för!!!
    Min mamma hade fel på gallan, och då fick hon zupar, (såna som man stoppar upp i arslet) och de var SUPERBRA för min mensvärk, den försvann direkt!!! rekomenderar att du kräver det av en läkare.

    Reply
  189. Nina december 7, 2010 at 4:02 e m

    Ät p-piller om du inte redan gör det.. hjälpte för min hemska mensvärk iaf =)

    Reply
  190. storstamp december 7, 2010 at 4:03 e m

    Ni tjejer gnäller över lite mensvärk,, då skulle ni vete hur det känns för en KILLE att vara riktigt förkyld,, det ni,, där fick ni allt så ni teg………………..

    Reply
  191. Pernilla december 7, 2010 at 4:08 e m

    köp cyklo f på apoteket! det tar bort mkt av mensen!!

    Reply
  192. Karin december 7, 2010 at 4:15 e m

    säger som många andra redan har sagt; gå till ungdomsmottagningen och beskriv smärtan och besvären. De ska kunna hjälpa dig.

    Reply
  193. Cami december 7, 2010 at 4:16 e m

    p-piller och p-ring hjälper… och så finns det värktabletter som är menat speciellt för mensvärk att köpa på recept. Tror de hjälper till blödningarna också.

    Reply
  194. nicki december 7, 2010 at 4:17 e m

    man ska inte sova med tampong

    Reply
  195. hanna december 7, 2010 at 4:17 e m

    CHECKA IN MIN BLOGG!! –> nya inlägg& ny design !!!!!!!!!!!! –> haannnnna.blogg.se

    Reply
  196. Martina december 7, 2010 at 4:17 e m

    Been there, done that!

    Kan bara tipsa om cyklo-f som finns receptfritt på apoteket. Minskar blödningarna asmkt och smärtan går nästan bort helt. Rekommenderar dom varmt. Om inte annat så pröva din fram med olika p-piller eller mini-piller.

    Hoppas det hjälpte lite och krya på dig! 🙂

    Reply
  197. :) december 7, 2010 at 4:17 e m

    En Pandolid ZAPP och en Ibumetin !!!!!!!! MIRAKELMEDICIN! Hjälper inom en halvtimme.

    Reply
  198. Cecilia december 7, 2010 at 4:19 e m

    Ellen skriver:
    2010-12-07 kl 10:39
    Sov inte med tampong. Den han åka in i dig. har hänt mig…
    Krya på dig!

    Jaaa, en gång kom den ut genom örat 5 dagar efteråt. Måste ha följt med blodomloppet.
    Du bara måste berätta vad som hände:-)

    Reply
  199. suss december 7, 2010 at 4:23 e m

    jag hade så 1 gång, och då visade det sig att jag var gravid. men har du sådär varje månad så är det väl inga konstigheter för dig… krya på dig, och testa att börja med något preventivmedel. exempelvis minipiller. det ska underlätta för mensturationen.

    Reply
  200. Sara december 7, 2010 at 4:23 e m

    har du testat cyklof? , bruka minska blödningen jätte mycket och det är skitbra, tar du 2 st sånna stannar den helt 🙂

    Reply
  201. Jannica december 7, 2010 at 4:26 e m

    Varför tror alla att hon fått missfall? Hon äter väl p-piller? Har för mig hon skrev det en gång.
    Men då måste jag också ha missfall, får skit ond mensvärk så jag dör nästan, och blöder massa varje gång jag får mens. Så är nog inget fel på dig skulle jag inte tro iaf.
    Hoppas du får hjälp med det!

    Reply
  202. Emma december 7, 2010 at 4:32 e m

    vet inte om du lägger märke till min kommentar men om du vill bli av med din mens så är ett smart tips att börja äta p-pillren (cerazette), under tiden du äter dom så får du ingen mens. och du slutar äta dom när du är redo för exempelvis att skaffa barn eller liknande, precis som vanliga p-piller. 🙂

    Reply
  203. Michaela december 7, 2010 at 4:33 e m

    Fy fan! Har också så jävla ont idag, fan fan fan!

    Reply
  204. Emma december 7, 2010 at 4:34 e m

    Skaffa p-piller/minipiller som gör att du slipper ha mensen. Det är hur skönt som helst. 🙂 Jag har Cerazette och dom är jättebra. 🙂

    Jag har frågestund på min blogg. Kolla gärna in. Inlägget hittar du här. http://emmset.blogg.se/2010/december/fragestund.html

    Reply
  205. Bexx(L´ december 7, 2010 at 4:37 e m

    Krya på dej Paow!
    hoppas du snart blir bättre.. <3

    Reply
  206. Jenni december 7, 2010 at 4:39 e m

    Paulina, hur är det fatt? Du har inte uppdaterat nåt… :/

    Reply
  207. Hanna december 7, 2010 at 4:40 e m

    Blablabla, P-stav o annat man har i kroppen behöver inte hjälpa. Hade mens i 2år sen orka jag inte mer.. Det är alltså inte HELT säkert, puckon -.- .. Gå till UM dom kan sånt här mkt mkt bättre än dina läsare..

    Reply
  208. j.e december 7, 2010 at 4:42 e m

    DIN BLOGG SUGER

    Reply
  209. Anonym december 7, 2010 at 4:49 e m

    Naproxen – finns på apoteket receptfritt. Min räddare.

    Reply
  210. Linnéa december 7, 2010 at 4:50 e m

    Hej Paulina!
    Jag har haft exakt samma problem som du när det gäller kraftig blödning, och det gick så långt att jag uppsökte ungdomsmottagningen. De skrev ut tabletter mot kraftig blödning, kommer dock inte ihåg vad de hette, men be om sådana tabletter. De hjälper även att lindra mensvärken en aning. Hoppas du blir bra 🙂 <3

    Reply
  211. Anonym december 7, 2010 at 4:51 e m

    Jag får också så extreeemt ont i magen, jag kan verkligen inte göra någonting, orkar inte röra mig, orkar inte prata, orkar inte leva. Vill bara dö varje gång. Men ett tips kan vara att köpa en vetekudde och värma och lägga där det gör ont 🙂 Det brukar jag göra för jag kan inte svälja tabletter osv, eller så kan man ta ett bad eller en skollhet dusch! OCh om det inte hjälper så dricker jag Panodil te med svartvinbärssmak, då går smärtan bort efter ca 20 minuter 🙂

    Reply
  212. angelina december 7, 2010 at 4:55 e m

    Usch, jag vet hur det känns. Det är nog en blodsysta som har spruckit. Det gjorde det på mig, och man kan typ inte leva, det gör äckligt ont.

    Men det är inget farligt, en del får det, andra inte.
    Försök stå ut, jag vet det är hemskt.

    Hoppas du blir bättre snart i alla fall!

    Reply
  213. hanzzo december 7, 2010 at 5:01 e m

    Hej Paulina!
    Jag har samma problem har haft det sen jag fick min första mens. Köp Cyklo F tabletter som gör så att det inte kommer lika mycket mens, kostar 100 kr. Köper alltid dem, och dem hjälper skit bra!

    MVH Hanna

    Reply
  214. Camilla december 7, 2010 at 5:04 e m

    Du ska inte behöva blöda så mycket, gå till UM! Du kan få blodsbrist

    Reply
  215. Anonym december 7, 2010 at 5:06 e m

    har också mens just nu. gwaaaaaaaaaaah vad det är hemskt!!

    Reply
  216. Sara december 7, 2010 at 5:11 e m

    Jag hade samma symtom i april och jag fick åka in till akuten direkt, borde du också göra så att dom kollar så ingenting är fel. Jag fick beskedet att mina värden varit höga men ingen direkt förklaring varför jag blödde så mycket som jag gjorde, men att så fort man får symtomen så ska man direkt söka läkarvård ingen snack om saken. Jag fick fortsätte med smärtorna och blödandet i en vecka till ungefär, sen försvann det av sig själv och har lyckligtvis inte kommit tillbaka än.

    Reply
  217. Mickis Eriksson december 7, 2010 at 5:13 e m

    Får du feber & är yr av din mens så ska du helt klart gå och kolla upp det! Kram

    Reply
  218. Malin december 7, 2010 at 5:21 e m

    Jag förstår dig precis! Åk till läkaren och be om en värktablett som heter naproxen eller pronaxen, den hjälper verkligen! man behöver endast ta tre tabletter om dagen så är allt bra sedan! 🙂 Puss

    Reply
  219. julle december 7, 2010 at 5:23 e m

    Fett sjukt att vi typ alltid får mens samtidigt, jag följer din blogg o när jag har mens så läser jag alltid att du har det oxå haha 😛
    Usch, mensvärk är hemskt.. Fattar inte varför man måste få så ont 🙁

    Reply
  220. Caroline december 7, 2010 at 5:23 e m

    🙁 det finns tabletter på apoteket som minskar dina blödningar!! hoppas dem hjälper dig!

    Reply
  221. FÖRSLAG! :) december 7, 2010 at 5:24 e m

    har det likadant, lite skummt. men det som hjälper mot mig är att duscha så som du gjorde varmt vatten & vattenslangen mot magen, jag blir också yr, och får extermt ont& att de känns som någon kör upp en kniv i fit*an på en, men ta två värktabletter, duscha varmt ett långt tag, sen lägg dig med en sån varmkudde, sån man stoppar i micron. & hoppas det släpper

    Reply
  222. Natalia december 7, 2010 at 5:25 e m

    Åh.. har samma problem. Men gå till läkaren och be om tabletter, receptbelagda. De brukar hjälpa! Tillsammans med minipiller.. Lycka till!

    Reply
  223. matildaa december 7, 2010 at 5:29 e m

    Jag hade samma problem, hade asont, blödde aaaaaaaaaaasmycket…
    MISSFALL!!!!! inte så kul, grät ett bra tag men ja, jag hade fått missfall

    Reply
  224. Anna december 7, 2010 at 5:37 e m

    Jag har också as jobbig mensvärk, jag tar voltaren. Det hjälper! 🙂

    Reply
  225. hejjj december 7, 2010 at 5:37 e m

    Cyklo-F finns på apoteket, receptfritt och ska minska blödningarna med 30%, har jag för mig att det var. Annars så är ett tips att börja m P-piller, minskar både blödningarna och man har inte ont alls(inte jag iallafall, men antar att det är olika från person till person) 🙂

    Reply
  226. Anonym december 7, 2010 at 5:38 e m

    Ett tips är att gå och kolla ditt blod+järnvärde nu när du blöder mycket. Samma sak hände för mig och jag blev inlagd på sjukhus av blodbrist

    Reply
  227. Louise december 7, 2010 at 5:45 e m

    hej gumman!

    gå till ungdomsmottagningen eller något och berätta om dina smärtor, så får du säkert tabletter för det! det fick jag!

    puss!

    Reply
  228. a december 7, 2010 at 5:50 e m

    vem fuckingen bryr sig!! ha 10 bindor på dig också för ingen bryr sig håll det till dig själv!

    Reply
  229. a december 7, 2010 at 5:52 e m

    förresten, Nemo kanske har smittat dig med någon slags sjukdom…

    Reply
  230. Cissy december 7, 2010 at 5:57 e m

    Har samma problem, blir skitdålig & har ont så in åt a helvete att ja bara vill ligga & sparka i väggarna & skrika.. Trots att jag tar alvedon/ipren i massor.. De vill bara inte hjälpa..
    Testa ta & lägg något varmt på magen, en flaska varmt vatten.. De hjälper ibland för mig…

    Åt p-piller innan & då vart de bättre under dom periderna..
    Men då vart jag dålig av p-pillrerna istället, så vet ja fan inte vad ja ska göra..
    Och tror ju fan man håller på förblöda.. , Lycka till iallafall & krya <3

    Reply
  231. Anonym december 7, 2010 at 6:03 e m

    du borde kolla dina blodvärden om du förlorar så mycket blod 😮

    Reply
  232. Sofie december 7, 2010 at 6:29 e m

    Jag hade oxå kraftiga blödningar i din ålder.
    Det som hjälpte mig va att vid 18års ålder så började jag använda P- spruta. Tror dock inte att du kan använda det om du inte kan ta P-piller, där är otroligt mycket hormoner i P-sprutan. Mina blödningar blev oxå bättre med åldern, el rättare sagt efter många år av P-spruta och P-piller har mensen minskat. Du får ju gå till din bm och diskutera dina alternativ, där finns ju piller som man tar en vecka innan mensen, mot kraftiga blödningar. Och snälla du, ta dina minipiller ordentligt, du vill väl inte behöva bli gravid vid 17års ålder, eller hur!!

    Reply
  233. Linnea december 7, 2010 at 6:30 e m

    usch stackars söta lilla Paulina.. <3

    liinneaaz.blogg.se
    liinneaaz.blogg.se

    Reply
  234. Angelica Nilsson december 7, 2010 at 6:31 e m

    har haft extrema problem med mensen, har det fortfarande. Har nu p-piller, vilket har hjälp en hel del, men inte till hela. Kan iaf stå upp nu fast det gör väldigt ont. Men nu är jag på min 4:e eller 5:e omgång p-piller där jag har haft en massa olika sorter. Annars så finns det akupunktur , en jag känner går på det och det hjälper verkligen på henne.
    Gå annars till ungdomsmottagningen, för de finns för att hjälpa 🙂

    Reply
  235. saga december 7, 2010 at 6:40 e m

    stackare 🙁

    Reply
  236. Madde december 7, 2010 at 6:47 e m

    ajdå stackare! 🙁

    själv har jag inte haft mens på 3 månader jätte konstigt :s lider me dej gumman krya på dig <3

    Reply
  237. Alexa december 7, 2010 at 6:50 e m

    Hjälp vad jobbigt!!! jag har ingen mensverk typ, bara ibland, då gör det inåthelvete ont, sedan har jag blöditt igenom fast med tampong, suger, trodde tampong inte kunde göra det! ska skaffa PSTAV när jag får en kille! det enda jobbiga är att jag har mens varannanvecka det suger :/

    Reply
  238. Angelica december 7, 2010 at 6:55 e m

    Det finns tabletter du kan få hos läkaren för kraftig mensvärk ock kraftiga blödningar.. dom ska man ta 2st av på morgonen och 2st på kvällen. och det blir mkt mkt bättre.. dock kommer jag inte på va dom heter just nu bara för att jag skulle tala om det hehe men om du berättar för läkaren så vet ju dom =)
    Lycka till

    Reply
  239. Angelica december 7, 2010 at 6:56 e m

    PS. du ska enbart ta tabletterna under tiden du har din mens.DS

    Reply
  240. Issa december 7, 2010 at 7:14 e m

    Hej paulina! Det där har min mamma varit med om mycket som ung. Men hon satte i en så kallad *Spiral*. Det gör så att du knappt får någon mens överhuvud taget och din smärta försvinner! Det är smärtfritt men kan vara lite obehagligt att sätta i den. Men jag lovar att det är värt det! Kolla upp det =) Kram Issa

    Reply
  241. martina december 7, 2010 at 7:18 e m

    det hade jag med när jag var runt 17-18 men kan trösta att det blir bättre med åren=)

    Reply
  242. pernilla december 7, 2010 at 7:33 e m

    Heej!!

    Testa att få akupunktur!! de gjorde jag! och det hjälper verkligen! Jag gör det någon dag innan mensen är beräknad och de hjälper verkligen!!

    Kram på dig

    Reply
  243. - december 7, 2010 at 7:39 e m

    Fan vad jobbigt, känner igen det där.. Men du borde, som iof alla redan sagt hehe, gå till ungdomsmottagningen eller vårdcentralen och be om hjälp. Det är så jäkla onödigt att du ska ha sådär ont när det finns jättebra medecin du kan ta så du mår bättre. Lycka till!

    Reply
  244. Ida december 7, 2010 at 7:43 e m

    Måste bara säga att du har blivit så jävla snygg ju! Har alltid haft lite svårt för ditt hår på något vis men nu på senare tid så är det hur fint som helst! Fortsätt så, passar dig asbra 🙂

    Reply
  245. Jessica december 7, 2010 at 7:44 e m

    Sånt är skitjobbigt. Men det kan ha med p-piller att göra om du använder det. Om du inte gör det, börja. Det brukar bli bättre då. Annars ja, det bästa är att boka en tid hos ungdomsmottagningen. De är sjukt snälla och trevliga, iallafall här i Tyresö 🙂

    Reply
  246. Frida december 7, 2010 at 8:00 e m

    Jag hade/har sådär jobbigt, känner verkligen igen din beskrivning. Jag kontaktade en ungdomsmottagning och jag fick p-piller, nått att prova kanske? 🙂

    Reply
  247. Daniella december 7, 2010 at 8:04 e m

    Pomaxen och cyklo-f är det bästa hjälpmedlet 🙂

    Reply
  248. sofia december 7, 2010 at 8:10 e m

    usch, stackars dig. 🙁 brukade också ha sådana smärtor. vissa gånger kom jag inte upp från golvet ens! men säger som ett par sagt innan mig: N A P R O X E N!
    det är det enda som verkligen hjälper för mig. superpiller! 😀 hoppas det blir bättre!

    Reply
  249. madde december 7, 2010 at 8:12 e m

    usch vad jobbigt! Mensvärk är inget att leka med 🙁

    Reply
  250. emy december 7, 2010 at 8:16 e m

    ni folk som skrivit. tror ni på fullaste allvar att hon ens läser & bryr sig! hhahaha komisk&pinsamt. alla ni behöver samma hjälp

    Reply
  251. Anonym december 7, 2010 at 8:28 e m

    det finns ju p-piller! och sen finns andra piller som är starkare ju!!

    Reply
  252. Natali!! december 7, 2010 at 8:32 e m

    jag har exakt samma smärta och blödningar!??
    de gör så sjukt ont och man kan knappt röra på sig!!?
    jag tar en voltaren tablett och sen får jag sitta inne hela dagen!!! 🙁

    om du har fått svar på vad de kan var så snälla skriv till tillbaka!!! <3

    Reply
  253. Josefin december 7, 2010 at 8:38 e m

    VAR HAR DU KÖPT DIN JACKA? 😀
    Maila svaret gärna!

    Reply
  254. Linnea december 7, 2010 at 8:40 e m

    Jag förstår hur du känner, jag har likadant.Kan inte röra mej och jag spyr för jag har så ont så får ta 5 tabletter första dan när den kommer.
    Stackars dej :/ 🙂

    Reply
  255. Angelica december 7, 2010 at 8:45 e m

    jag hade samma problem innan så jag gick till ungdomsmottagningen o så sa dom att vi skulle teste lite saker och att vi skulle börja med att testa p-piller och det funkade bra för mig. så gå till ungdomsmottagningen och hör med dom 🙂

    Reply
  256. Lollo december 7, 2010 at 8:47 e m

    Byt p-piller. Jag bytte till cerazette (tror de stavas så) och då försvann mensen helt. 🙂

    Reply
  257. alice december 7, 2010 at 8:50 e m

    EXAKT så har jag det!! 😛 Men sen köpte jag ett receptfritt läkemedel som hette ”Cyklo-F” mot blödningen och ett annat som hette ”Naproxen” mot värken. Funkar jättebra! Till och med för mej som alltid var hemma från skolan mot blödningen för jag kunde inte ha kläder på mej :/ Hoppas det löser sig tillslut! <3

    Reply
  258. amanda december 7, 2010 at 8:54 e m

    men hallå? hon skrev ju att hon inte kan äta vanliga p-piller pga av blodpropp inom familjen… ingen idé att tipsa henne om det då.

    brukar också ha riktigt riktigt mycket mens, och tycker inte att ipren eller alvedon hjälper. man får helt enkelt stå ut under dom dagarna man har mens eller så får man skaffa tabletter hos um eller vårdcentralen. lägga något varmt på magen eller att någon smeker magen brukar hjälpa!!

    Reply
  259. Hanna december 7, 2010 at 9:07 e m

    Har du testat Cyklo-F? Det är receptfria tabletter som minskar kraftiga blödningar, funkar toppen för mig! 🙂 Tar även bort lite av smärtan, men inte hela…
    Finns på apoteket, rekomenderar dem starkt! 🙂
    Krya på dig!

    Reply
  260. felicia december 7, 2010 at 9:15 e m

    du är inte ensam jag lovar dig, ja mår illa, får ont i huvet, har ont i magen som fan så jag inte ens kan gå, i feel with you

    Reply
  261. ... december 7, 2010 at 9:16 e m

    Kan tyvärr vara ett missfall.. Jätte vanligt men man vet inte om de=(

    Reply
  262. G december 7, 2010 at 9:23 e m

    Jag har också kraftiga mensblödningar, och jag har också Järnbrist.. Det är väldigt vanligt då man blöder mycket. Kolla upp det!

    Reply
  263. erica december 7, 2010 at 9:44 e m

    oj, infon, men! det finns tabletter mot både smärtan och blödningarna. boka tid hos läkare 🙂

    Reply
  264. Victoria december 7, 2010 at 9:49 e m

    Jag blödde också helt sjuka mängder innan, jag gick till ungdomsmottagningen och fick ta ett piller under en vecka i tre omgångar om jag minns rätt, och sen dess har jag inte haft nåågra problem:D räcker med största tampongen från o.b and I’m fine! Det var 2 år sedan jag tog tabletterna:) Hjälpte mot mensvärken också.

    lycka till!

    Reply
  265. sanna december 7, 2010 at 10:11 e m

    jag har fått morfintabletter utskrivet, känner igen smärtan till 100 %.

    Reply
  266. Anonym december 7, 2010 at 10:13 e m

    missfall, det kan bero på det. Då kan man ha extrema smärtor i magen, och blöder mycket.

    Reply
  267. Anna december 7, 2010 at 10:28 e m

    Har haft samma problem, men då hade jag klamydia..

    Reply
  268. Nathalie december 7, 2010 at 10:44 e m

    Har du vart hos någon barnmorska? Jag hade så kraftiga blödningar när jag var mellan 10 och 16 typ. Sen fick jag hjälp på ungdomsmottagningen. Finns även receptfria tabletter som ska minska blodflödet i alla fall. Värken vet jag inte om den hjälper mot, men misstänker det.

    Reply
  269. Natalie december 7, 2010 at 11:12 e m

    Hej Paulina! Jag vet precis hur du känner, så jag förstår dig fullt ut. Jag har precis likadant som du har! Så du är inte alls ensam om att känna så, tro mig. Det finns nog många många fler. Men jag verkligen hatar min mensvärk! Den är riktigt jävla hemsk.. usch! Jag får typ panik av smärta. Precis som du skrev i slutet. Det känns som en man får en kniv upptryckt i f*****, det känns verkligen som det och nästan värre på något sätt! Och sen blöder man så otroligt mycket. Så känn dig inte ensam Paulina! Kram Natalie

    Reply
  270. Anonym december 7, 2010 at 11:13 e m

    Men tänkt om du varit gravid men fått missfall då? Man har en tendens att blöda kraftigt och ha en otrolig smärta då.. :/

    Reply
  271. OMG december 7, 2010 at 11:18 e m

    ALLA NI TJEJER HAR SAMMA PROBLEM

    Reply
  272. Linda december 7, 2010 at 11:23 e m

    Jag hade kraftiga blödningar tills jag började ta piller som heter Cyklo-F, Finns på apoteket och fungerar skitbra!
    Några smärtstillande som är skitbra för mensverk är Eox!

    Testa de!

    Reply
  273. Sanna december 7, 2010 at 11:41 e m

    Stackars!
    Har samma problem, har fått värktabletter utskrivna av läkaren. TRADIL heter dem, jättebra mot värken! Kan varmt rekomendera dem 🙂

    Reply
  274. Jonna december 7, 2010 at 11:52 e m

    Hej.
    As bra blogg hörru! 🙂

    Ville tipsa dig om att p-stav kan vara ett alternativ?
    Min kompis fick också bara äta mini-piller pga blodproppsrisk, men hon har nu provat att sätta in p-stav. O det funkar jätte bra på henne, hon hade också så pass riklig blodmängd så att hon blödde igenom allt, oavsett vad hon hade för skydd. Nu med p-staven så har hon jätte lite mens o knappt någon mensvärk överhuvudtaget, enda nackdelen är att hon mår ganska illa i perioder. Men allt annat väger upp mycket mer så hon är jätte nöjd!

    Fortsatt lycka med bloggen, peace out!

    Reply
  275. Josse december 8, 2010 at 12:11 f m

    Jag har samma problem, kan inte röra mig ur fläcken, samtidigt som det gör extremt ont att ligga still också. Mina problem kom när jag började med p-piller, visst, jag hade ont innan också men det funkade ändå att överleva en dag med ipren. Nu är lingonveckan den värsta veckan varje månad.
    Har varit på ungdomsmottagningen, hos gynekolog, hos nån doktor på sjukhuset, sjukgymnast, allt möjligt. Fått piller efter piller efter piller och ingenting har funkat. NU, efter 5 år med p-piller, har jag äntligen hittat nånting som passar mig och hjälper mig lite iallafall. Smärtan finns fortfarande kvar men det minskar betydligt. Jag kombinerar värktabletter (orudis heter dom, recept dock.) med en Tens-apparat (ström, finns att köpa på internet, jag har fått låna min av en sjukgymnast i ett halvår) samtidigt som jag ligger på en spikmatta.
    Testa, det funkar för mig iallafall..

    Reply
  276. elin december 8, 2010 at 12:16 f m

    p-piller hjälper, det blöder mindre och mensen varar bara i några få dagar, jag själv använder mig av p-piller, kram

    Reply
  277. Sofie december 8, 2010 at 12:22 f m

    Heeej!
    ush vad jobbigt det låter! jag har ett råd mot blödningen om det är jätte jobbigt under natten till exempel! det här låter väldigt snuskigt men du kan alltid sova med en blöja,låter helt sjukt jag vet men jag har en kompis som har samma problem som har det när blödningarna är som värst och det underlättar massa!
    puuuusss

    Reply
  278. Petra december 8, 2010 at 12:38 f m

    Tycker det är väldigt roligt att folk skriver ”skaffa p-piller”, ”börja med det och det så slipper du mensen” o.s.v. För det första så skriver hon att hon inte KAN äta p-piller p.g.a blodproppar i släkten, och ALLA slutar inte blöda för att dom skaffar en viss typ av p-/mini-piller eller p-stav/spruta. För vissa blir det bara ännu värre.

    Reply
  279. Hanna - Mamma till Albin december 8, 2010 at 12:49 f m

    Vet inte om någon har skrivit det – men i alla fall, det kan vara ett tidigt missfall… eftersom att du har slarvat lite med pillrerna. Men hoppas du mår bättre! och att det går över..

    Reply
  280. Eva december 8, 2010 at 12:50 f m

    Hej!
    hoppas du läser detta!! för det är jätteviktigt!
    Du måste kontakta läkare eller ungdomsmottagningen. Eftersom du blöder så mycket och mår illa, yrsel osv. det kan innebära att du måste äta exempel järntillskott och massa annat! Ditt blodvärde kan även ha sjunkit till en ohälsosam nivå

    Så paulina!! Ring åtminstone till vårdcentralen
    kram

    Reply
  281. Sandra december 8, 2010 at 1:35 f m

    Hej. vill inte skrämma dig..
    men gör ett graviditetstest… det kan vara så att du fått ett missfall..
    det hände mig.
    började som en vanlig mensverk men blev värre och värre och så som du beskriver det. jag visste inte att jag var gravid, men kom som en chock..

    det kan iaf vara värt att kolla upp det!
    kram

    Reply
  282. Pernilla december 8, 2010 at 10:12 f m

    Du läser säkert inte det här, men men, värt ett försök iaf 😉

    Jag äter cerazette sedan 3 år tillbaka. Det klassas som ett minipiller, men är nästan precis lika säkert som vanliga p-piller. Dock, som med andra p-piller så måste man hitta en sort som passar en själv. Om cerazette passar så kan man få rejält minskade blödningar och i vissa fall så upphör mensen helt. Cerazette gör inte heller något om man tar olika tider. Tror man måste ta tabletten inom 7 timmar om man har glömt den. Detta har hänt mig många gånger och jag tar mina tabletter runt tiotiden, kan bli allt från kl.7 till 12 och inget spår av någon bebis här inte 🙂

    Jag hade världens mensvärk både i magen och ryggen. Vissa dagar kunde jag inte ens resa mig ur sängen.. Fick även migrän en gång i månaden. Min mens har jag inte haft på tre år, men det är inget farligt. Och mina smärtor är helt borta! Så läs runt lite om cerazette och hör med en gynekolog om det låter bra.

    Ta hand om dig!

    Reply
  283. erika december 8, 2010 at 10:31 f m

    Jag har haft samma problem. För 11månader sen började jag med minipiller för jag fick allt för högt blodtryck av vanliga p-piller. I 8månader var de en ren plåga för mig. Jag hade otroligt mycket blödningar som oftast höll i sig i fjorton dagar. Jag blev knäckt. Försökte byta till något annat, men de på ungdomsmottagningen bad mig hålla ut.

    Efter 8 månader har jag endast haft min mens en gång. Å de känns otroligt bra!

    Reply
  284. th december 8, 2010 at 12:28 e m

    du borde gå och kolla upp det! det finns lösningar för det. förresten – sov aldrig med tampong!! man får infektioner där nere eftersom den är i för länge.

    Reply
  285. .. december 8, 2010 at 2:00 e m

    jag har samma problem,
    fast jag är 12 år 🙁

    Reply
  286. Smonimon december 8, 2010 at 2:39 e m

    Vad fan förväntar du dig? Det är staffet för att vara en liten hora som du.

    Svar: Kom och säg det där till mig ”in person” så ska du få se på straff…

    Reply
  287. Elin december 8, 2010 at 4:49 e m

    jag har nästan samma problem. Jag blöder jättemycket och i hur många dagar som helst. Jag byter binda hela tiden, men när jag har mens så använder jag ett par tabletter från Apoteket som heter Cyklo-F, som funkar hur bra som helst! Jag rekomenderar verkligen dem! Dem gör så att du blöder ca 40% mindre och de tar bort smärtan 🙂
    Lycka till vackra Paulina!

    Reply
  288. Elin december 8, 2010 at 5:48 e m

    Jag hade precis som dig, sedan fick jag nog och satte in en p-stav för några månader sedan. Ingen mens, ingen smärta och det bästa av allt är att den skyddar i 3 år innan jag behöver byta/sätta i en ny! Glöm alla piler och fixa en p-stav, det är mitt tips 😉

    Reply
  289. Celine december 8, 2010 at 5:54 e m

    jag hade så förut, sveriges mensvärk, blödde igenom på natten, men sen så började jag använda p-piller, det hjälper verkligen mot att inte blöda igenom, och oftast mot mensvärken. jag har regelbunden och för det mest smärtfri mens med p-pillerna. Jag märker knappt av min mens längre. Det kan vara ett tips 🙂 lycka till!

    Reply
  290. Pauline december 9, 2010 at 3:08 e m

    Har en vän som har det så som dig, stackare!
    Men, jag har hört att p-piller ska hjälpa mot kraftiga blödningar. Hon började med p-piller och nu tror jag inte hon blöder lika mycket längre.

    Reply
  291. Anonym december 9, 2010 at 3:35 e m

    man ska ta en alvedon ooch en ipren de hjälper!

    Reply
  292. Emma december 9, 2010 at 7:50 e m

    Lider med dig Paow! Jag har mens nu och jag känner exakt lika som dig. Du kan läsa min ”berättelse” om min mensvärk osv. på min blogg: http://emmaelisabethfjellner.blogg.se

    Känns som nån kör in knivar från alla håll och kanter i min mage och abra vrider runt dom så jag kan inte ens stå rakt upp och kan inte hålla tillbaka tårarna. Tyvärr har jag inga tips till dig. Värktabletter och lite vila, men även mycket rörelse är det jag kan komma med. Hoppas det blir bra för dig.

    Kram/ Emma

    Reply
  293. Maia december 10, 2010 at 6:06 e m

    Hej paow! Jag vet precis hur det känns, hade själv länge hemsk mensverk. Sen en dag hittade jag en diet på internet när jag letade efter något som kunde hjälpa mot dålig hy och celluliter och då provade jag den dieten, och den visade sig dessutom hjälpa mot mensverk!!! Från att ha haft superkraftiga blödningar (använde alltid nattbindorna..) i 6-7 dagar gick jag till väldigt lätta blödningar (ett trosskydd räcker) i 3-4 dagar och ingen PMS och inte minsta lilla mensverk! 😀 jag är så glad och tacksam över att ha hittat det här och om du verkligen vill ha ett botemedel som funkar (och som är gratis, det är inget du behöver köpa eller så.. Ingen bok, piller etc…) så prova detta! Rekommenderas varmt 🙂
    ha det så bra! Kram

    Reply
  294. malin december 10, 2010 at 8:07 e m

    hej tjejen, jag har ngt som heter endometrios, fick hjälp med det, så nu e min mensvärk mycket bättre , kolla upp det , så får du jämföra dina symtom, ta hand om dig, kram

    Reply
  295. Lena december 14, 2010 at 12:28 f m

    Naproxen eller Pronaxen, ta två st på en gång, verkar inom 30 minuter och du sover gott:) jag har haft värsta mensvärken ever, svimmat så ont jag haft, men dessa funkar jättebra. Nu har jag pstav o får knappt mens längre, gå till UM o fråga:)

    Reply
  296. b december 26, 2010 at 8:30 e m

    jag har exakt samma problem men äter dock inte piller. Du kan alltid fylla en flaska med varmvatten och lägga på magen, det hjälper faktiskt! som någon skrev häruppe, ställ alarm mitt i natten och byt binda så slipper du blöda igenom.

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *