Usch och fy…

Har legat i badkaret och haft duschslangen på magen. Så himla skönt! Nu känns det lite bättre i alla fall. Funderar på att gå ner till apoteket och köpa Ipren… Vem har inte Alvedon eller Ipren hemma lixsom? Apoteket ligger bara över gatan, men så fort jag ställer mig upp så ser jag ut som Quasimodo för att jag kan inte riktiga räta på ryggen – min mensvärk sitter mest i ryggen. Varför är det så?

Och tack för alla tips jag fått! Grejen är den att jag har haft problem till och från, till och med innan jag började äta minipiller. Jag kan inte äta vanliga p-piller för min mamma och min mormor har fått blodropp av det. Jag är så dålig på att äta piller, så jag har slarvat jättemycket minipillerna. Jag missar och tar dom på olika tidpunkter. Kanske har med det att göra? Det är även ett under att jag inte blivit gravid än.

Sitter och dricker morotsjucie i vinglas. Mums =)

(Visited 159 times, 1 visits today)

113 Comments

  1. emmy hansson december 7, 2010 at 4:54 e m

    Mensvärk gör så förbannat ont!
    & samma här, mitt sitter också i ryggen. känner igen din beskrivning, blööö!
    DET GÖR SÅ JÄVLA ONT. Vill nästan gråta ibland. Krya på dig, P.
    Kramar!!!

    Reply
  2. julia december 7, 2010 at 4:56 e m

    det ska inte spela någon roll vilken tidpunkt du tar mini piller, har jag för mig ;s
    jag missar att ta vissa dagar, jag tar dom inte samma tidpunkter men jag har ingen problem alls! jag hade turen också att slippa mensen helt!

    Reply
  3. Amanda december 7, 2010 at 4:57 e m

    Har haft samma problem som dig till jag skaffade p-stav. (Lösningen till mina problem)

    Reply
  4. Sandra december 7, 2010 at 4:57 e m

    Du ska köpa pronaxen, det är muskelavslappnande, ipren hjälper inte mot den typ av värk du har.

    Reply
  5. anneli mendez december 7, 2010 at 4:58 e m

    Fin bild ^^

    P.S KOLLA INTE PÅ BLOGGEN OM NI ÄR KÄNSLIGA !!
    VARNAR ER :O

    P.S KOLLA INTE PÅ BLOGGEN OM NI ÄR KÄNSLIGA !!
    VARNAR ER :O

    Reply
  6. carolinhe med H december 7, 2010 at 5:00 e m

    Kolla med ungdomsomtagningen om du kan få ta p-spruta i stället. då slipper du oftast mensen helt, eller om du kanske använder en kopparspiral?

    Reply
  7. Mia -Livet i Göteborg december 7, 2010 at 5:01 e m

    Fyfan! Krya på dig! Själv är jag förkyld känner mig inte heller som en rockstjärna precis 😛

    Reply
  8. Evelina december 7, 2010 at 5:03 e m

    Du borde prova på Nuva ring!! Är som en ring man stoppar upp som en tampong, sedan byter man den var 3dje vecka =)

    Reply
  9. Tips om P-stav december 7, 2010 at 5:03 e m

    vad med p-stav, det har jag det håller i tre år och har fungerat jätte bra för mig. Det är billigare när man är under 18 och sätts in hos barnmorska, jag rekommenderar verkligen detta. Kram

    Reply
  10. Anonym december 7, 2010 at 5:05 e m

    har precis samma problem. och har testat allt. det som funkar för mig iaf är pronaxen. finns receptfritt på apoteket. 🙂

    Reply
  11. Johanna december 7, 2010 at 5:07 e m

    Kika in min blogg ;D

    Reply
  12. minischulman december 7, 2010 at 5:07 e m

    skumt, när jag bärjade käka minipillerna cerazette försvann mina blödningar helt! supreskönt, har inte haft mens på 3 år snart =) men nu har jag satt in spiral vilket man även slipper (ogtast) blödningar av=)

    Reply
  13. Sandra december 7, 2010 at 5:08 e m

    Du borde gå till någon läkarmottagning eller nåt för det där låter jättejobbigt :p

    Reply
  14. Johanna december 7, 2010 at 5:08 e m

    Kika in min blogg 🙂

    Reply
  15. Sara december 7, 2010 at 5:10 e m

    Hej Paow!
    Först och främst vill jag tacka dig för en grym blogg! Angående ditt problem, jag skulle rekommendera p-plåster. Det är betydligt enklare än p-piller och man behöver bara byta det en gång i veckan under en tre veckors period åt gången..

    Reply
  16. e december 7, 2010 at 5:10 e m

    Hej! kan du skriva hur du fixar ditt hår sådär vågit, inte med vågtång utan som du hade innan du köpte den nya tången? 🙂

    Reply
  17. Olivia december 7, 2010 at 5:10 e m

    Jag brukade också ta min minipiller olika tider, sen kom jag på att jag kunde sätta ett larm på min mobil! Jäkligt smart ide faktiskt! :)<3

    Reply
  18. Felicia december 7, 2010 at 5:10 e m

    Skaffa hormon-spiral! Jag satte i min för ett och ett halvt år sen. Jag fick små små blödningar i tre månader, det räckte med trosskydd. Sen vart jag mensfri och är det än. Ingen mensvärk heller. Rekommenderar verkligen hormon-spiralen, man behöver inte komma ihåg något och den sitter i fem år! (Går givetsvis att ta ut innan).

    Jag kände knappt något när jag satte in den också. Det gjorde inte ont, men det kändes. Och är man under arton år får man dem billigare.

    Reply
  19. hej paowowow december 7, 2010 at 5:11 e m

    sätt in en stav så sitter den där inne i 3 år!Det är samma hormon som i ett minipiller så om du inte haft något problem med dem när du ätit pillrena regelbundet tycker jag definitivt att du ska pröva det! man kan ta ut den när man vill!

    Reply
  20. felicia december 7, 2010 at 5:13 e m

    Ta värktablett direkt när du känner att värken är påväg, helst två st av varsin sort. En enda alvedon fungerar aldrig för mig, men ta t.ex. en ibumetin och en ipren tillsammans, då brukar det bli mycket bättre! du kan ju alltid testa, tänk OM det blir bättre liksom 🙂

    Reply
  21. Fismaja december 7, 2010 at 5:14 e m

    Skaffa P-Stav då? Denna är min andra och har ingen mensvärk och humöret är de detsamma. 🙂
    Det är liite läskigt med sprutan men det tar en sekund och sen har du den i tre år. 🙂 Det är likadan som Mini-Piller. 🙂

    Reply
  22. Helga december 7, 2010 at 5:15 e m

    har du testat p-ring då? har flera kompisar som har det och de säger att det fungerar jättebra. du kör upp den . har den där i tre veckor, tar ut den. mens. o sen sätter du i en ny liksom. Smidigt. O enligt mina kompisar känner killen inte av den, däremot kan man känna den själv om man vill 😉

    Reply
  23. S december 7, 2010 at 5:17 e m

    Paow Paow Paow snälla vännen lyssna på mig nu för detta kommer du ha nytta av!!!
    SLARVA inte med pillrerna. Jag gjiorde de men blev inte gravid… FÖRST… Efter ett tag så blev jag bekväm o tänkte äcsh ja blir ju inte med barn men vet du vad som hände? jag BLEV det. Jag mådde illa varje morgon och tänkte skit nu har de hänt. Jag gick igenom en jävla process o smärtor du aldrig vill uppleva så SLARVA INTE!! när du gör abort får man inte ha sex på 4-6 veckor, hur kul tror du det e? inte värt de för 5 öre! Så slarva INTE med dina piller…. Jag gjorde de och man får också en värre mensvärk så allt det är bara onödigt. inte alls värt de! hoppas du lyssnar nu 🙂

    älskar din blogg btw!

    Reply
  24. Hanna december 7, 2010 at 5:20 e m

    du kan skaffa p-stav, grymt skönt att slippa hålla koll på en massa piller 🙂 Har haft min i några månader nu och har inte haft mens sen dess (p-staven tar typ bort den). Så jag som har det föreslår att du skaffar en sån ifall du vill slippa verk och slippa ta en massa piller 🙂 många plus åt p-staven!!

    Reply
  25. m december 7, 2010 at 5:21 e m

    Skaffa P-stav, det har jag gjort! Hade minipiller först och det fungerade tack och lov jättebra, men orkade inte ta piller varje dag. Så satsade på p-staven och voila! Helt fantastiskt skönt!

    Reply
  26. nina december 7, 2010 at 5:24 e m

    Du kanske borde pröva p stav? Ja hade minipiller först,men ja glömde dom ofta..Så därav p stav..Men om du går till u motganingen så har de oftast en lösning,tabletterna tog jag ju endast när ja hade ont..Boka en tid med u-motagningen..De kan hjälpa dig att komma fram till en bra lösning..hadet!

    Reply
  27. pernilla december 7, 2010 at 5:30 e m

    Skaffa P-stav, det byter man var tredje år. då slipper man mensen också..

    Reply
  28. Kikki december 7, 2010 at 5:30 e m

    Testa INTE p-stav. Inget jag rekommenderar. Många jag känner, har haft det & många har ett fult ärr av den & några har gått upp i vikt. Jag tycker du ska testa NuvaRing (p-ring). Dock får man själv betala den. Du trycker in den själv, har i den i 3 veckor. Tar ut den & du får din mens. Sen har man den ut i en vecka. Sen kör du in en ny i 3 veckor. & nej, man känner inte den alls. Däremot kan faktiskt killar känna den & det kan höja lite av njutningen när man har sex 🙂

    Kram!

    Reply
  29. louise december 7, 2010 at 5:31 e m

    jag hade preciiiiiis samma problem som du innan, jag kunde inte ha vanliga p-piller pga min släckt så jag hade mini-piller. Men jag är så glömsk och glömde ofta att ta dom och då fick jag jättemycket mensverk! så jag tyckte inte att det funkade längre så jag skaffade p-stav och det funkar huuur bra somhelst! får aldrig varken mens eller ont. I p-stavar är det ju precis samma sak som i mini-piller men det som är så bra är ju att man slipper ta pillret 🙂 kram!

    Reply
  30. Anonym december 7, 2010 at 5:33 e m

    samma här med mig. Men du kan prova p-ring. Som kikki kommenterade prova inte p-stav! Jag har haft en och den sög! Hade mens i fyra månader i sträck och jag blev på jätte dåligt humör! usch nej prova inte 🙂 annars så finns ju spiral som håller i fem år. Skit bra!

    Reply
  31. Caroline december 7, 2010 at 5:37 e m

    Köp inte ipren när du har så mycket mens. Köp alvedon isåfall, eller panodil. Du blöder ännu mer av ipren pga av acetysalecylsyran som förtunnar blodet.

    Reply
  32. natta december 7, 2010 at 5:43 e m

    min värk är oxå i ryggen 🙁 kan knappt kma upp ur sängen ibland för jag har så ont!
    Hoppas de blir bättre för dig snart iaf!

    Reply
  33. ellie december 7, 2010 at 5:47 e m

    inte alltid sant att p-staven tar bort mensen. har en kompis som har mens 24/7 istället

    Reply
  34. fialotta december 7, 2010 at 5:48 e m

    JAG gav dig rådet att köpa CYKLO-F på apoteket… Den tar bort 40 procent av blödningarna och ÄR INTE ett p-piller eller mini-piller.

    Den är till för när man har för mycket blödningar vid mens!!!

    Reply
  35. daria december 7, 2010 at 5:49 e m

    ipren hjälper mig jätte mycket! när jag har så ont så jag inte kan gå, tar jag alltid en ipren och den hjälper i minst 4 timmar, otroligt skönt! fast nu såg jag på massa komentarer att du kommer blöda mer då.. läkaren sa till mig att ipren hjälper bättre i alla fall! krya finaste<3

    Reply
  36. hähä december 7, 2010 at 5:54 e m

    betyder de att hugo brukar lägga sin sats inne i din vagina :D?

    Reply
  37. Erica december 7, 2010 at 5:57 e m

    Testa CYKLO F det år jag förr mot min värk. Fungerar jätte bra. Finns att köpa på apoteket…TESTA TESTA!!!!!

    Reply
  38. MK december 7, 2010 at 6:04 e m

    Läste att någon, säkert några hade skrivit att de hade samma problem som dig och satte sedan in p-stav. Så var det för mig också. Nu har jag aldrig mensvärk och innan hade jag värk i hela ryggen, spydde etc. så prata med ungdomsmottagningen! 🙂

    Reply
  39. Anonym december 7, 2010 at 6:05 e m

    Äter också minipiller och har massa problem med allt från humör till att få mens lite då och då. Kan få mens under bara några timmar om dagen ibland och nästa gång får jag sån mensvärk att jag spyr, men jag gick till ungdomsmottagningen och det ända hon sa att jag skulle ta dom exakt samma tid varje dag om jag ville slippa problemen eller byta till något annat än piller. Jag började äta dom vid samma tid och va kan jag säga? jo, inga problem för mig mer =)

    Reply
  40. Lina december 7, 2010 at 6:11 e m

    Hej, jag hade precis samma besvär som du, mensvärk från helvetet. Alla läkare rekommenderade p-piller, och visst hjälper det. Men har problem med hormonet i p-pillret som gör att jag inte kunde fortsätta.
    Men däremot konstanterades det att jag hade ENDOMETRIOS. Är faktiskt vanligare än vad man tror. Och just mensvärk är ett symtom på detta. Tänkte bara tipsa på att du kan be din gynekolog kolla upp det, kan vara värt! =)

    Reply
  41. Carro december 7, 2010 at 6:11 e m

    Hej Paulina. En kompis till mig hade precis som dig. Fast hon spydde och svimmade ibland. I år fick hon reda på att hon har en sjukdom som heter endometrios. Tydligen drabbar det 5-10% av alla kvinnor. 2 av symptomen är just väldigt kraftig mensvärk och väldigt rikliga blödningar. Tycker du ska kontakta ungdomsmottagningen och ta upp just den här sjukdomen.

    Reply
  42. Anonym december 7, 2010 at 6:12 e m

    Paulina! Jag äter också mini-piller och det är jätteviktigt att ta dem vid samma tidpunkt! Mitt trick är larm på mobilen, har ett larm varje dag klockan 18:00 och mina piller är alltid i min väska! super smidigt! puss

    Reply
  43. S december 7, 2010 at 6:22 e m

    Ta två alvedon och en ipren. För tillsammans är dom tabletterna typ den bästa smärtstillande som är receptfritt. De får man tex. efter man fött barn och då har man ont! Så de kör jag när jag får mensvärk då jag har så ont så att jag spyr.

    Reply
  44. Martina december 7, 2010 at 6:23 e m

    Det kan ha o göra med minipillerna. Alla har olika känsliga kroppar och eftersom man ska ha ta dom vid samma tidpunkt kan det bli ”obalans” om man glömmer med nån timme eller så och man kan då börja blöda, rätt kraftigt för vissa.

    Reply
  45. Linnea december 7, 2010 at 6:31 e m

    bra att du mår bättre iaf 🙂

    liinneaaz.blogg.se
    liinneaaz.blogg.se

    Reply
  46. -Liam's mamma Sandra december 7, 2010 at 6:34 e m

    Hej Paulina!
    Tycker det du förklarar låter som magkatarr tycker du ska köpa Pepsid Duo och testa det i 2-3 dagar om det inte hjälper så tycker jag du ska uppsöka läkare så du inte fått magsår lr liknande.

    Krys på dig! Kram

    Reply
  47. Elina december 7, 2010 at 6:37 e m

    kolla min blogg 😀

    Reply
  48. Em december 7, 2010 at 6:41 e m

    om du blöder mer än vanligt, se då till att kolla upp så att det inte är ett missfall. det har jag fått, det gör ont som in i helvete o smärtan känns även en hel del i ryggen. för är det så, så kan man ibland behöva skrapning, även om det nog är sällan. annars kan ju smärtan i ryggen bero på t.ex. urinvägsinfektion som gått för långt (för tro det eller ej, ibland märker man inte så tydligt av det innan det gått så långt) och satt sig i njurarna. om det i ryggen inte försvinner så kolla upp det, det låter som nåt jag varit med om.

    Reply
  49. lemmal december 7, 2010 at 6:55 e m

    Prova p-stav. Då slipper du oroa dig att glömmer ta p-piller. I vissa fall slipper du även mensen. Lycka till!

    Reply
  50. Line december 7, 2010 at 7:05 e m

    ställ mobil larmet på samma tid varje dag så kommer du ihåg dem..

    Reply
  51. Alice Davidsson december 7, 2010 at 7:10 e m

    jag har varit där du är just nu ::p
    hade så ont att skolan inte var ngt alternativ och ville bara gråta.
    Så jag ringde min doktor och fick en värktableŧ som heter Naproxen utskriven och den funkar hur bra som helst jag behöver bara ta en varje dag. Lycka till! 🙂

    Reply
  52. Maria december 7, 2010 at 7:14 e m

    Hej!
    Jag tycker att du ska byta till cerazette. Jag har själv haft en blodpropp i hjärnan när jag var 14 och äter dem 🙂 De är jättebra! Har aldrig mensvärk osv..

    Tack för en bra blogg, btw! 🙂

    kram

    Reply
  53. Anita december 7, 2010 at 7:24 e m

    testa pstav? jag hade problem med mina piller och hade svårt att komma ihåg att ta dom, så bestämde mig för att lägga i pstav. det är ganska bra, man är skyddad i tre år och slipper mensen och pms! underbart! och kostar väll 170 kr för dig eftersom du är under 20!

    Reply
  54. ghj december 7, 2010 at 7:26 e m

    köp Cyklo-F på apoteket! funkar mot mensvärk och stora blödningar. blödde mycket och länge förut men nu är tillochmed ”mellan” tampongen överflödig 😛 skitbra, verkligen! (naturmedicin o receptfritt, asnajs)

    Reply
  55. Ninis december 7, 2010 at 7:33 e m

    Gå till apoteket eller ännu bättre skicka killen!

    Säg att du har jätte ont och blöder en massa dom vet vad du ska köpa.
    Ett tips köp en vete kudde/bälte värms i micro och linda runt mage och rygg hjälper finns på tex.hälsokost mm.
    Jag har endometrios och smärta vid mens tro mig det hjälper. Ta en pet flaska och fyll med varmt vatten det funkar oxå om du inte kan köpa vetekude nu.
    Hoppas det blir bättre krya på dig:)

    Reply
  56. Anonym december 7, 2010 at 7:36 e m

    har också börjat käka minipiller (cerazette). tips på att hålla koll på tiderna är att sätta ett alarm varje dag (automatiskt), det har jag 😀 så min mobil ringer på alarm kl. 19.00 varje dag så glömmer jag det inte:) bara ett tips!

    Reply
  57. Anna december 7, 2010 at 7:42 e m

    Jag åt först p-piller men det hjälpte ingenstans, för när jag åt dem blödde jag 8 dagar och måste äta sammanlagt 4600 mg Burana per dag. Nu för en tid sen köpte mamma homeopatiska mensvärkspiller, alltså medicin från naturen och inga extra hormoner och inga risker för blodpropp osv. Nu har jag mens i 4 dagar och jag märker inte ens när det börjar eftersom det inte tar ont. Helt sjukt bra!!
    Jag åt dem alltså typ i en månad och jag försökte att ta dem en på morgonen och en på kvällen men ibland glömde jag och det fungerade ändå! Nu äter jag dem bara när jag har mensvärk alltså typ aldrig 😀

    Reply
  58. Jessica december 7, 2010 at 7:46 e m

    Det finns minipiller som gör att du inte har någon mens alls. Det har min kompis!

    Reply
  59. elin december 7, 2010 at 7:49 e m

    kör på p-ring! den glömmer man aldrig, man får sms när man ska ta ut eller in den, helt själv. bästa jag provat

    Reply
  60. Madde december 7, 2010 at 7:52 e m

    Hej du,

    ont i ryggen vid mens får man om man har bakåtlutande äggstockar, absolut inget onormalt, vissa är skapta så bara. Jag brukar ha en sån där vetevärmare på ryggen vid mensvärk och det hjälper mig mycket.

    Reply
  61. malin december 7, 2010 at 8:00 e m

    om man har ont i ryggen vid mensverk kan det bero på inflamtion i äggstockarna, det hände min kompis.. om man går med inflamationen förlänge kan man bli steril.
    bäst att kolla upp så du slipper oroa dig!

    Reply
  62. Cc december 7, 2010 at 8:00 e m

    Skaffa p-stav. Det har jag. Räcker i tre år tror jag och för mig innebär det noll mens och mensvärk. Kanon efter 9 år med p-piller som glömdes då och då. Så skönt att slippa tänka på preventivmedel och alltid ha det med sig i armen 😉

    Reply
  63. Marie december 7, 2010 at 8:14 e m

    Testa Naproxén. Lite starkare smärtstillande som finns receptfritt. Och dom är jävligt bra vid mensvärk 🙂 Lycka till!

    Reply
  64. Miss D december 7, 2010 at 8:22 e m

    Ett annat tips är att skippa mini p piller och gå till ungdomsmottagning och fixa in en hormon spiral. Har en själv och är bara 17år, har haft min i 1 år fungerar toppen mot mensvärken (när jag får mens vill säga) får knappt mens och du kan ha spiralen upp till 5 år verkligen värt pengarna!

    Reply
  65. madde december 7, 2010 at 8:24 e m

    hoppas du blir bättre 🙂

    Reply
  66. Charlotte december 7, 2010 at 8:34 e m

    Jag får också i ryggslutet, hemskt! Men det brukar funka med en ipren, ett bad och sen fort i sängen med en värmedyna. 🙂

    Reply
  67. M december 7, 2010 at 8:40 e m

    Pronaxen och voltaren innehåller något ämne som ska få mensvärken att försvinna, fick det tipset då jag sökte hjälp för det.. Men det hjälpte inte riktigt för mig ändå. Vissa har också tipsat om Cyklo-F vilket hjälper till viss del också, den gör iallafall att man får mindre mens, dock märkte jag ingen förbättring av min mensvärk.

    Fast minipiller (cerazette) har hjälpt för mig, jag är däremot extremt noga med att ta dom precis samma tid varje dag :). Men jag har knappt haft någon mens och inte ens en antydan till mensvärk sedan jag började med dom :)!

    Hoppas att du hittar något sätt som fungerar för dig, för mensvärk är verkligen fruktansvärt hemskt! Lycka till! 🙂

    Reply
  68. ems december 7, 2010 at 8:43 e m

    skaffa nuvaring, världens bästa preventilmedel!

    Reply
  69. Hanni december 7, 2010 at 8:45 e m

    Jag brukar dricka varm oboy med kanel i, brukar hjälpa ibland när jag får extrem mensvärk o ryggen+ att det är skit gott!
    Och pronaxen är bra <3

    Reply
  70. Natalie december 7, 2010 at 8:49 e m

    Testa Naproxen Mylan. Visst, du måste ha recept för att få ta ut det men be dom på UM att fixa det åt dig! Det funkar perfekt för mig och jag har alltid ont när jag har mens, men blir ok nästan direkt när jag har tagit en tablett.

    Reply
  71. Mikaela december 7, 2010 at 8:56 e m

    Hej Paow!
    Det finns receptbelagda tabletter för mensvärk, det har jag och det har underlättat otrligt mkt för mig, jag hade så ont att jag svimmade, då kan du tänka dig 🙂 !?
    svimmade flera gånger pga smärtan men sen jag har tagit dessa tabletter går det över efter ca 15 min.
    Tror dom hetert Diclofenac eller något sådant 🙂
    Min mamma ringde bara till vårdcentralen så skrev dom ut recept till mig:)
    🙂

    Reply
  72. malin december 7, 2010 at 8:59 e m

    hade precis samma problem som dig förut. sen satte jag in en p-stav och de är de bästa jag gjort i mitt liv! haha. hade lite blödningar dom första månaderna, men nu har jag haft den i 7 månader och har inte längre några blödningar och de är sååå skönt! 🙂

    Reply
  73. Nathalie december 7, 2010 at 9:01 e m

    Tjena Paulina, tänkte bara säga liksom 300 andra att jag käkar med minipiller, cerazette. och innan var jag jätte duktig på att ta dom på morgonen oh hade nog inte mens på nästan ett år. Men sen började jag slarva och gör fortfarande, och då kommer den varje jävla månad. Så de har mycket med de oh göra, för ofta får man ingen mens om man käkar minipiller. Puss oh kram och sköt om dej!

    Reply
  74. Sara december 7, 2010 at 9:02 e m

    Naproxen mylan finns numer receptfritt och fungerar klockrent mot jobbig mensvärk. Alvedon är inte så effektivt mot mensvärk efersom den innehåller paracetamol precis som panodil. Preparat som tillhör NSAID-gruppen såsom ipren hjälper mer effektivt mot mensvärk.

    Reply
  75. Leonora december 7, 2010 at 9:12 e m

    exakt samma sak hände mig för en vecka sen. jag fick fruktansvärd mensvärk i både magen och ryggen och mådde illa som fan. Men jag tog en vattenflaska och fyllde den med varmt vatten och låg med den på magen hela tiden, det hjälper för mig i alla fall. Tillsammans med panodil. Inga andra värktabletter fungerar på mig när det gäller mensvärk förutom panodil. Krya på dig! <3

    Reply
  76. Julija december 7, 2010 at 9:18 e m

    Jag hade precis samma problem som dig.. Och min mamma har också haft blodpropp.. Men pröva på nuvaringar.. Verkligen skit bra 🙂 Tkr jag då iaf 🙂

    Reply
  77. anna december 7, 2010 at 9:18 e m

    Jag säger bara en sak – SPIRAL!
    Jag satte in en spiral (eftersom p-piller gjorde mig illamåeende)
    och då försvann min mens helt. Spiralen sitter inne i 5 år, och det är omöjligt att bli gravid under den tiden.
    med andra ord, jag har inte haft mens eller mensvärk på 2 år, och jag har alltid skyddat sex. finns ingen anledning att inte skaffa det 🙂

    Reply
  78. Jenny december 7, 2010 at 9:21 e m

    Jag åt också minipiller men hade väldans besvär med dom, sen testade jag p-spruta, och nu har jag inga problem alls 🙂 testa det kanske, tror till och med att den är säkrare än piller 🙂 kram

    Reply
  79. Mikaela december 7, 2010 at 9:29 e m

    Jag gör som så många andra och rekommenderar p-stav. Jag har haft min i snart två år och jag har varken haft mens eller mensvärk under den tiden. Jag hade som du har, blev dessutom illamående, kräktes, fick diarré, svimmade osv. Hemskt verkligen, men nu är alltihop borta och det är alldeles underbart att aldrig behöva komma ihåg varesig piller eller tamponger.

    Reply
  80. johanna december 7, 2010 at 9:40 e m

    hej paulina, jag skulle tipsa om p-stav. du slipper komma ihåg piller, mensverken minskar för många, vissa får inte mens alls och staven håller i tre år, kostar 60 kr. det kan hända att man blöder en längre tid i början, men varken för mig eller mina kompisar har det hänt. jag blodde en vecka, sen dess har jag inte haft mens. superskönt!

    Reply
  81. Elinor december 7, 2010 at 9:46 e m

    Usch då! men du kan ju alltid prata med en barnmorska och få tabletter för att du får sån mensvärk. Det har jag en kompis som fick!

    Reply
  82. Malin december 7, 2010 at 10:00 e m

    Som jag skrev tidigare så är CYKLO-F bra, finns på apoteket. Men om det var skönt med varmvatten så kanske du ska köpa en värmedyna istället? Eller en sån där bönsäck som man värmer i micron och kan ha på ömmande ställen. Det hjälper också 🙂

    Reply
  83. Emma december 7, 2010 at 10:07 e m

    Inte sant de folk skriver du måste VISST ta minipiller samma tid. de är de som ställer till de för dig, du har dessutom bara en marginal på 3 timmar för att ha fullgott skydd. Tar du inte dom och missar med kanske 4 timmar KAN DU BLI GRAVID…. Jag hade jätte mkt problem å måddeskit dåligt men när jag började ta dom samma tid löste de sig…

    Reply
  84. Smarre december 7, 2010 at 10:07 e m

    Jag äter också minipiller och brukar glömma dom ganska ofta, så fort jag glömmer det typ en dag så får jag mens :s ganska irriterande MEN när man väl kommer ihåg dom är dom så jävla bra. Slippa mens, pms och allt 🙂

    Reply
  85. amanda december 7, 2010 at 10:19 e m

    en ipren & en alvedon ska du ta mot mensvärk så fort du börjar få lite ont,så slipper du värken. funkar på dom flesta 😉

    kram

    Reply
  86. Fanny december 7, 2010 at 10:45 e m

    Hej! jag föreslår att du skaffar en P stav. Som man sätter in i armen!. För jag fick inte heller äta vanliga p piller då jag också hade hög risk för blodpropp….men rekommenderar starkt att du skaffar en stav. Den har både hjälpt mig med värken och jag behöver inte oroa mig för att bli gravid.

    Reply
  87. Rebecka december 7, 2010 at 10:47 e m

    P-spruta är perfekt! Den tas var tredje månad och på mig försvann mensen helt.

    Reply
  88. Evelina december 7, 2010 at 10:52 e m

    P stav (i armen) kan man ha även om föräldrar eller nära släktingar har haft blodpropp. Håller i 3 år och kostar under 100 kr att sättas in. Bedövnings plåster får man innan så det gör inget ont att sätta in.
    Rekomenderar starkt detta då du glömmer tiderna för mini piller vilket man ej ska göra.
    P stav är det bästa val jag gjort, man slipper tänka och spar en massa pengar på att inte köpa tamponger 😉 haha

    Reply
  89. Viola, 21årig tvåbarnsmamma december 7, 2010 at 10:53 e m

    Skaffa spiral vettja! Hormonspiral tar bort mensen helt och håller i fem år, man behöver aldrig tänka på den ens.

    Reply
  90. emma december 7, 2010 at 10:55 e m

    welcome to the fucking club:S
    har exakt samma sak som dej idag, pga av att jag missat att ta minipillerna 4 dagar på rad.. :/ Min mens försvann med minipillerna, vilket var så sjukt skönt, för jag hade sjukt problem med min mens innan, fick så jävla ont att jag spydde :S Blev även fruktansvärt yr och blödde riktigt mycket. Så du är inte ensam. Och som du säger ont i nedre ryggen eller vad man säger, de instämmer jag också på.
    Lycka till och hoppas de går över:)

    Reply
  91. viktoria december 7, 2010 at 10:58 e m

    Varför testar du inte p spruta eller spiral istället? då slipper du tänka på det osv, har kompisar som testat det. Mycket smidigare egentligen 🙂

    Reply
  92. Malin december 7, 2010 at 11:05 e m

    Hej!
    Jag blöder också ruskigt mycket under vissa perioder, brukar käka nåt som heter ”Cyklo F” (tror att det stavas så), säljs receptfritt på Apoteket och hjälper verkligen till att minska blödningarna. Magen kan dock krångla lite men det tycker jag att det kan vara värt. Sköt om dig!

    Reply
  93. katrin december 8, 2010 at 2:34 f m

    Bara så du vet så har jag oxå problem med blodproppar i min familj, en sjukdom som heter apc recistens och förr kunde man bara äta minipiller då men nu har dom special gjorda p-piller och även p-stavar som man kan ta ändån, som inte alls ökar risk för blodpropp. Mitt tips är P-stav, satte själv i en sån för jag slarva med pillerna, var egentligen skit rädd för det skulle göra ont men känns inte alls, är inte ens ivägen eller något, helt perfekt. behöver aldrig oroa sig när man typ varit sjuk och kräkts typ eller att man missat 😛 Ett tips iaf. och btw, du är så en jävligt fin och underbar 16 åring, den bästa bloggaren enligt mig 🙂

    Reply
  94. Malin december 8, 2010 at 8:52 f m

    Jag hade oxå problem med att komma ihåg mina p-piller varje dag så jag har p-ring nu. Det är väldigt bra och man behöver inte tänka på de alls!!! man känner inte av den och man byter den en gång i månaden och då får man ett sms där de står ”glöm inte att ta ut din p-ring”/”glöm inte att sätta i din p-ring”, så man behöver inte ens komma ihåg de. Väldigt smart faktiskt!!! Den känns inte när man har sex heller vilket man kan tro att den ska göra hehe.

    Reply
  95. Anna december 8, 2010 at 10:04 f m

    Ush känner igen det där men testa något som heter o- ring. Skitbra, bästa är att man kan reglera så man bara har mens var tredje månad. Vilket är guld värt.

    Säkra också ur blod propp faran.
    Mvh
    Anna

    Reply
  96. Emelie december 8, 2010 at 10:06 f m

    Jag har exakt samma problem som dig! Skaffa p-stav! ALLA mina besvär försvann + bästa bonusen
    ever – jag har inte haft mens en enda gång sen jag satte i min första för mer än sex år sen.

    Reply
  97. Anonym december 8, 2010 at 10:19 f m

    Grejjen är att det hjälper inte med att äta ppiller/ minipiller eller pplåster för att om man har riktigt kraftig mensvärk hjälper det inte ens med alvedon.. Jag började med pronaxen som är receptfritt på apoteket! kör på dig tjejen!

    Reply
  98. lena december 8, 2010 at 10:36 f m

    Jag testade också minipiller eftersom p-piller inte hjälpte mot min mensvärk. Men jag mådde så psykisktdåligt av dem. Du känder inget sådant?

    Reply
  99. e december 8, 2010 at 12:15 e m

    hej…
    jag har haft typ samma problem blött mkt + blivit gravid av ALLT..
    mamma fick blodpropp av ppiller därför ville dom inte ge det till mig heller…meeen man kan ta ett blodprov för att se om man har lätt o få propp så det gjorde dom på mig..o jag kan äta ppiller,,men blöder av det med så de e ju sktisamma tänkte mest att du kan ju höra om dom kan ta de provet på dig?
    nu har jag en p-ring skit bra…
    ha de bra i thailand.

    Reply
  100. Anonym december 8, 2010 at 12:26 e m

    om du har lätt för att glömma att ta dina minipiller så kan du testa & köra på p-plåster det har man typ på sig hela tiden & byter typ efter en vecka om jag minns rätt. för min kompis använder p-plåster då hon alltid glömde bort att ta p-piller.

    Reply
  101. B december 8, 2010 at 12:57 e m

    kan tipsa om Diane,!
    hade sjuk mensvärk innan, fick ligga i ett mörkt rum och ha varmt på magen och bara vara för att jag hade så ont. Efter att jag började med diane så har jag inte ont alls! 😀 du behöver inte ta dom på en speciell tidpunkt heller. Dessutom förbättrar dom huden.

    Reply
  102. Fanny december 8, 2010 at 5:35 e m

    Paulina. En fråga jag verkligen vill veta. Vad vill du bli när du blir stor? Vad är din dröm? Hur vill du att din framtid ska se ut? Hade varit intressant..du vet lite sådär barn, hus, jobb, bil, resor och allting. Kram på dig!

    Reply
  103. Julia december 8, 2010 at 11:25 e m

    Jag hade väldigt liknande problem, Jag hade sån jävla mens verk i kanske 10 dagar ! sjukt jobbigt! och det satt också i ryggen! det beror på att äggstockarna jobbar hårt! 😉 haha ! Jag satte i en pstav som funkar precis som minipiller , och sen dess har det varit underbart! mensen och mensverken försvann ! På 8 av 10 människor försvinner den på och väldigt ofta på ” smala” tjejer. Jag glömde alltid att ta mina piller så det är en bra lösning för sånna som glömmer dem. Och det är inte läskigt att sätta in den eller ta ut och de känns inget alls! 🙂 GILLAR DIN BLOGG VÄLDIGT MYCKET!

    Reply
  104. Tessan december 8, 2010 at 11:37 e m

    Hallå!
    Förstår att du redan har rest iväg men vill ändå ge dig ett tips mot att man blöder så mkt vid mens. På apoteket finns det några tabletter man kan ta som för att man blöder mindre. Kommer tyvärr inte ihåg vad de heter men man ska ta dem samtidigt som han har mens och de gör då att man inte alls blöder lika mkt. Du kan ju testa i allafall =)

    Reply
  105. Emma december 9, 2010 at 12:03 f m

    Sätt in en p-stav.. Håller i 3år och om du har tur så slipper du även mensen under dom 3 åren. Jag har haft min i 4 månader och sluppit min mens. Även riktigt bra om du nu glömmer ta dina piller som jag också alltid gjorde innan. Att inte behöva tänka på att ta piller varje dag är hur skönt som helst.

    Reply
  106. Martina december 9, 2010 at 12:50 e m

    Skaffa Vaginal ring! Sjukt bra och enkelt man behöver knappt tänka på skiten! 60 spänn per år.

    Reply
  107. YSF december 9, 2010 at 9:11 e m

    Använd p-ring, skönare för hugo då ni har samlag och du får sms då den skall in och ut. tas ur var tredje vecka ^^ asbra

    Reply
  108. Jenny december 11, 2010 at 4:03 e m

    Jag hade exakt samma problem som dig… visste inte riktigt vad jag skulle göra. Jag vägrade p-stav för att 3 st av tjejerna som gick i min klass på gymnasiet hade p-stav med när den skulle ut som på den ena tjejen var dom tvunga att göra en stor grop i hennes arm så nu går hon runt med ett stort ärr. De andra två har de inte hittat staven på, fortfarande efter 3 år är den inte funnen.
    Med en p-spruta finns risken att man går upp i vikt och man kan må illa osv.
    Spiral bör du helst inte sätta in innan du fött barn.
    Plåster, men vill gå runt med ett plåster??

    P-RING!!!! Bästa lösningen, visst lite värk har jag men det är inte ens i närheten av vad man hade innan. Hormonerna verkar där de ska verka, du går inte upp i vikt, ingen risk för propp, inga finnar. Du kan ju alltid testa.

    Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *