Skip to main content

Tänkte laga råbiff…

Jag är inte direkt någon mästerkock, men nu när man bor själv så måste man ju lära sig att laga mat… Så jag tänkte laga råbiff. Det är faktiskt väldigt gott, och nu tänker ni säkert ”Vad är det?” Och det är faktiskt som det låter, det är rått kött…

Här är receptet. Rätt enkelt. Men tror ni att jag lyckas?

600 gram nötkött
4 msk hackad röd lök
4 msk hackade rödbetor
2 msk kapris
4 råa äggulor

Salt och svartpeppar från kvarnen

Gör så här

1. Mal köttet två gånger på kvarnens finaste skiva. Kör helst inte köttet i matberedare, det sliter sönder fibrerna. Ett klassisk sätt är annars att skrapa köttet med en vass kniv. Platta ut köttet och stänk över lite kallt vatten. Knåda köttet lätt och se hur det blir vackert djuprött i färgen.

2. Forma fyra biffar och gör ett vackert rutmönster med kniven. Lägg upp lök, rödbetor och kapris vid sidan och toppa med en äggula.

3. Servera och låt var och en blanda sin råbiff och krydda med salt och peppar efter smak.

Gott och enkelt! Det får jag inte misslyckas med..

(Visited 317 times, 1 visits today)

Comments (38)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *